HWSW Informatikai Kerekasztal: Dohányzás: pro és kontra - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dohányzás: pro és kontra Értékeld a témát: -----

#1401 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 31. 10:13

Idézet: bbence - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 11:08

Mondom, Neked üldözési mániád van.  :D

Elég rossz pszihomókus lennél... :D

#1402 Felhasználó inaktív   phsihodad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 10:20

Igen valami hasonlót kéne megoldani. Vagy olyan szellőztető rendszert kialakítani ami elszívja a füstöt és mégsem kell fizikailag /fallal/ elválasztani a helyet. Valami hasonló rendszert láttam már egy étteremben.
Nyáron szerencsére nincs ez a bezártság probléma. Egyszerűen kimennek levegőzni és elszívnak egy szál cigit.
Nem dohányzó vagyok, de relative jól tűröm a füstöt. Ha füstöl valaki max igyekszem úgy módosítani a pozíciómat, ogy ne rám szálljon a füst :) Engem csak az bosszant nagyon, hogy akármilyen buszmegállóban állok minden tele van csikkel! Legyen az villamos, troli, busz... mindenhol! Nem lehetne ezt valahogy kultúráltabban megoldani. Elvégre általában van szemetes, vagy valami hasonló...
"Spartans... The finest soldiers the world has ever known."

"We will stand and fight... and die!"

Blogom

#1403 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 10:26

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 11:12

Szerintem az egyetlen és helyes megoldás az lenne, hogy minden vendéglátóhelyiségben lenne nemdohányzó és dohányzó rész

Van alternatív megoldás is, úgy hívják kultúra :).

#1404 Felhasználó inaktív   bianca 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 10:27

Idézet: phsihodad - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 11:20

, ogy ne rám szálljon a füst :) Engem csak az bosszant nagyon, hogy akármilyen buszmegállóban állok minden tele van csikkel! Legyen az villamos, troli, busz... mindenhol! Nem lehetne ezt valahogy kultúráltabban megoldani. Elvégre általában van szemetes, vagy valami hasonló...

Na igen, ez egy nagy probléma, de ezt a rágosokra is lehet mondani. Nálunk már annyire tele az utcák a kiköpött ragótól, hogy undorító! És ezt nem olyan könnyü el takarítani. Mi lenne, ha mindenki kicsit jobban figyelne a tisztaságra?

#1405 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 10:28

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 11:12

Tudod úgy vagyok ezzel, hogy ha nem bírnám ki dohányzás nélkül, akkor nem mennék be a nemdohányzó étterembe/pubba/akárhová. Ez fordítva is igaz lenne, de nem igaz, mert a nemdohányzók bemennek oda, ahol lehet dohányozni, aztán ki akarják utálni onnan a dohányosokat. Szerintem az egyetlen és helyes megoldás az lenne, hogy minden vendéglátóhelyiségben lenne nemdohányzó és dohányzó rész, de semmiképp sem egy légtérben, mert akkor a bizonyos medence effektus jön elő, a belehugyozós és a nem belehugyozós résszel. Tehát csakis elszeparáltan működhet ez a rendszer. Ily módon nincs kirekesztve sem a dohányos, sem a nemdohányos. Erre kéne ráKÉNYSZERÍTENI az üzemeltetőket.

Ez megoldás lenne, de nem jó megoldás. Szerintem az volna a jó megoldás, ha egyik szórakozóhelyen sem lehetne dohányozni a közös térben, de lenne kijelölt dohányzó rész, ahol igen. Vagy egyszerűen csak kimennének az utcára füstölni, ha rájuk jön.
Számtalanszor leírtam, hogy miért nem tartom jónak a nemdohányzó-dohányzó szekció kialakítását: ha az ember elmegy a haverjaival, barátaival egy ilyen helyre, s barátai közt tegyük fel, hogy többségében vannak a dohányzók, akkor evidencia, hogy a dohányzó részbe foglalunk helyet. (Vagy nálatok ez hogy van? Ha van akár egy nemdohányzó, akkor a nemdohányzó részbe mentek? Ha így van, akkor minden elismerésem, de amúgy sem Téged próbállak cseszegetni, hanem az általános dolgokról beszélek, ami sajnos nem ez.)
Szóval jelenleg még mindig az a szokás, hogy a nemdohányzó alkalmazkodik a dohányosokhoz, holott az illem azt diktálná, hogy ez fordítva legyen. Szerinted ez igazságos?
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#1406 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 10:28

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 11:13

Elég rossz pszihomókus lennél... :D

Nem annak tanulok, úgyhogy ez a hír nem rendít meg.  :D
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#1407 Felhasználó inaktív   bianca 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 10:31

Idézet: Netmaster - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 11:26

Van alternatív megoldás is, úgy hívják kultúra :).

Kultúra..........hm, ez most nem kicsit magas labda? Úgy érted, dohányosok nem kultúrált emberek?  :think:

#1408 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 10:41

Idézet: bianca - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 11:31

Kultúra..........hm, ez most nem kicsit magas labda? Úgy érted, dohányosok nem kultúrált emberek?  :think:

:)

Van köztük kultúrált is. ;)

Egyébként több dohányostól is hallottam már, akik leszoktak, hogy amíg dohányoztak, el sem tudták képzelni, hogy a nem dohányzók miért hőbörögnek a füst miatt! Amikor viszont leszoktak, szinte még érzékenyebbek lettek a füstre, mint azok, akik sosem dohányoztak.
Tehát igazából elég sarkos megfogalmazás lenne, hogy a dohányosok nem kultúráltak. Inkább csak figyelmetlenek, tapintatlanok tudnak lenni. (akinek nem inge, nem veszi magára)

A másik dolog, amiből az 'egyenjogúsági' vita indulhat: a dohányosokat nem zavarja, ha valaki nem dohányzik! Fordítva már más a helyzet.
Viszont azt sem hiszem, hogy ne lehetne kibírni étteremben és egyéb helyeken, hogy ne kelljen rágyújtani. Vagy ennyire nem lehet uralkodni magunkon?!?
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#1409 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 10:42

Idézet: bbence - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 11:28

Ez megoldás lenne, de nem jó megoldás. Szerintem az volna a jó megoldás, ha egyik szórakozóhelyen sem lehetne dohányozni a közös térben, de lenne kijelölt dohányzó rész, ahol igen. Vagy egyszerűen csak kimennének az utcára füstölni, ha rájuk jön.
Számtalanszor leírtam, hogy miért nem tartom jónak a nemdohányzó-dohányzó szekció kialakítását: ha az ember elmegy a haverjaival, barátaival egy ilyen helyre, s barátai közt tegyük fel, hogy többségében vannak a dohányzók, akkor evidencia, hogy a dohányzó részbe foglalunk helyet. (Vagy nálatok ez hogy van? Ha van akár egy nemdohányzó, akkor a nemdohányzó részbe mentek? Ha így van, akkor minden elismerésem, de amúgy sem Téged próbállak cseszegetni, hanem az általános dolgokról beszélek, ami sajnos nem ez.)
Szóval jelenleg még mindig az a szokás, hogy a nemdohányzó alkalmazkodik a dohányosokhoz, holott az illem azt diktálná, hogy ez fordítva legyen. Szerinted ez igazságos?

Az én tapasztalatom az, hogy a dohányosok alkalmazkodnak inkább a nemdohányzókhoz. Hisz pl a plazából nem a nemdohányzónak kell kimenni friss levegőért, hanem a dohányosnak dohányozni. És ez jól van így. És igen, ha a baráti társaságban vegyesen vannak dohányosok és nem dohányosok, akkor - ha van - a nemdohányzó részben ülünk le. Ha valaki rá akar gyújtani, akkor átmegy a dohányzó szakaszba addig, vagy kimegy az utcára /kerthelyiségbe. Legalább visszafelé rendelhet még egy rundot... :D Nem olyan nagy dolog ez, nem is túl bonyolult. Csak akarni kell MINDKÉT részről. Igen van, amikor nemdohányzó cimbora jön velünk és beül a dohányzók közé, mert nincs füstmentes rész. Olyankor ő alkalmazkodik. Az sem olyan nagy dolog, csak akarni kell.

#1410 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 10:44

Idézet: bianca - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 11:31

Nem. Úgy értem kulturált, toleráns viselkedéssel nem lenne szükség korlátozó szabályokra (amik úgyis csupán tüneti kezelést nyújtanak).

Szerkesztette: Netmaster 2005. 05. 31. 11:10 -kor

#1411 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 10:46

Idézet: Netmaster - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 11:44

Nem. Úgy értem kulturált, toleráns viselkedéssel nem lennének szükségek korlátozó szabályokra (amik úgyis csupán tüneti kezelést nyújtanak).

Ugye MINDKÉT RÉSZRŐL gondoltad a kulturált, toleráns viselkedést? ;)

#1412 Felhasználó inaktív   bianca 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 31. 10:52

Idézet: Csirke - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 11:41

:)

Van köztük kultúrált is. ;)

Egyébként több dohányostól is hallottam már, akik leszoktak, hogy amíg dohányoztak, el sem tudták képzelni, hogy a nem dohányzók miért hőbörögnek a füst miatt! Amikor viszont leszoktak, szinte még érzékenyebbek lettek a füstre, mint azok, akik sosem dohányoztak.
Tehát igazából elég sarkos megfogalmazás lenne, hogy a dohányosok nem kultúráltak. Inkább csak figyelmetlenek, tapintatlanok tudnak lenni. (akinek nem inge, nem veszi magára)

A másik dolog, amiből az 'egyenjogúsági' vita indulhat: a dohányosokat nem zavarja, ha valaki nem dohányzik! Fordítva már más a helyzet.
Viszont azt sem hiszem, hogy ne lehetne kibírni étteremben és egyéb helyeken, hogy ne kelljen rágyújtani. Vagy ennyire nem lehet uralkodni magunkon?!?

Megértem, hogy szavár a füst. Sosem megyek olyan hélyre, ahól tiltva van és dohányszok.
Nálunk már annyira megy a vitá erröl, hogy a nemdohányosok nekem esnek mikor mondom: "nemlehet? akkkor nem megyek be". Viselkednek mintha kötteles lenne nekem ilyen hélyre menni. :nevet:
Cégbe van külön dohányos hély. Mindig tele van, nemdohányosok is jönnek be, mért........nem akárnak egyedül ülni.

#1413 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 11:11

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 11:46

Ugye MINDKÉT RÉSZRŐL gondoltad a kulturált, toleráns viselkedést? ;)

Természetesen.

#1414 Felhasználó inaktív   DannY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 11:26

Idézet: Csücsök - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 11:12

Sziasztok!

Én már lassan 2 éve dohányzok, magyarán érettségi óta. Ennek az egyik legfőbb oka, mármint a dohányzásnak, egy matektanár volt (nem, nem szerelmes voltam bele, csak csinált elég fura dolgokat az osztályozással kapcsolatban). Na mind1, ami szvsz a lényeg:
Én észrevettem magamon, ha ideges vagyok, kimegyek a kertbe, leülök egy székre a magam kis csendességében és elszívok egy szálkát, akkor ezután megnyugszom, és olyan mint az idegesség, az már megszűnik bennem teljes mértékben létezni.
Most van egy másik ember, aki nem dohányzik, az szerintem amíg le nem fexik, vagy vmivel nem tudja magát lefoglalni száz százalékosan, addig rágja magát a dolgokon, hogy sokáig. Persze ez ember függő is, de az olyan ember aki nem szokik ideges lenni, azt nehéz olyan szintre felturbózni, hogy elkezdje rágni a körmét, és tépkedje a haját.
Most inkább elszívok egy szál cigit  :smoker:, mint több órán át idegeskedjek. Mert lehet, hogy engem könnyű kihozni a sodromból.

Szerintem meg van más módja is a megnyugvásnak, persze mindenki másban leli örömét :)

#1415 Felhasználó inaktív   bianca 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 31. 11:34

Idézet: Netmaster - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 11:44

Nem. Úgy értem kulturált, toleráns viselkedéssel nem lenne szükség korlátozó szabályokra (amik úgyis csupán tüneti kezelést nyújtanak).

Igen, igazad van. Sájnos a valoság más, nem mindenki úgy viselkedik, mint a két részeröl értve. ;)

#1416 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 14:47

A svéd vendéglátóhelyeken szerdától tilos a dohányzás

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1417 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 13:34

Négy év múlva egyetlen kocsmában sem lehetne rágyújtani

Erdekes a gondolatmenet: nem a nemdohanyzo vendegeket, hanem az ott dolgozokat kivanjak ezzel vedeni...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1418 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 17:12

Idézet: Samott - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 14:34

Erdekes a gondolatmenet: nem a nemdohanyzo vendegeket, hanem az ott dolgozokat kivanjak ezzel vedeni...

Egészen pontosan ez a szakszervezetek gondolatmenete.

#1419 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 22:21

Idézet

Szigorítás várható cigifronton

Csak kijelölt boltokban lehessen dohányárut vásárolni, javasolja egy, az egészségügyi tárcának készített tanulmány. A Magyar Hírlap által ismertetett elképzelés szerint ötszörösére kellene emelni a dohányzásellenes szabályokat megszegők bírságát, és be kellene vezetni a cigarettásdobozokra nyomtatott elrettentő képek használatát is. A tanulmány lényegesnek tartja azt is, hogy legalább az anyagilag rászorultak kaphassnak tb-támogatást a leszoktató szerekre.

Ez a rész inkább komikus, mint értelmes:

Idézet

A tanulmány törvényben szabályozná, hogy a dohányipari cégek nem szponzorálhatnak egyetemeket, kórházakat és politikai pártokat, és a cigarettásdobozokra nyomtatott elrettentő képek bevezetését is sürgeti. (Ezeken a képeken az EU javaslatára például gépekre kapcsolt beteg, üszkös fogak, daganatoktól burjánzó gége, keringési betegségben deformálódott pénisz, füstöt belélegző kisgyerek szerepel. A rémisztő szövegek és képek feltüntetése a cigarettásdobozokon nem kötelező, a tagállamok 2004 szeptemberétől határozhatnak arról, bevezetik-e a képek használatát.)

(index.hu)

#1420 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 13:20

Idézet: Csücsök - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 11:12

Sziasztok!

Én már lassan 2 éve dohányzok, magyarán érettségi óta. Ennek az egyik legfőbb oka, mármint a dohányzásnak, egy matektanár volt (nem, nem szerelmes voltam bele, csak csinált elég fura dolgokat az osztályozással kapcsolatban). Na mind1, ami szvsz a lényeg:
Én észrevettem magamon, ha ideges vagyok, kimegyek a kertbe, leülök egy székre a magam kis csendességében és elszívok egy szálkát, akkor ezután megnyugszom, és olyan mint az idegesség, az már megszűnik bennem teljes mértékben létezni.
Most van egy másik ember, aki nem dohányzik, az szerintem amíg le nem fexik, vagy vmivel nem tudja magát lefoglalni száz százalékosan, addig rágja magát a dolgokon, hogy sokáig. Persze ez ember függő is, de az olyan ember aki nem szokik ideges lenni, azt nehéz olyan szintre felturbózni, hogy elkezdje rágni a körmét, és tépkedje a haját.
Most inkább elszívok egy szál cigit  :smoker:, mint több órán át idegeskedjek. Mert lehet, hogy engem könnyű kihozni a sodromból.

Ez egy badarság már ne is haragudj! Eleve a cigaretta növli a vérnyomást, tehát nem nyugató, hanem inkább élénkítő szer, a másik meg el ne képzeld már, hogy előnyös dohányozni! Ha egy nemdohányos leül öt percre ugyanúgy megnyugszik, ha nem sokkal jobban! Ez a megnyugtat dolog a dohányosok nagy téveseszméje, ugyanis az történik, hogy ha ideges leszel, a nikotinéhséged is megnő és ha elszívsz egy cigit akkor ez a rész elmúlik, na erre hiszik a dohányosok, hogy megnyugodtak!

Szerkesztette: Mikeee 2005. 06. 06. 13:22 -kor

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.