HWSW Informatikai Kerekasztal: Dohányzás: pro és kontra - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dohányzás: pro és kontra Értékeld a témát: -----

#1741 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 25. 00:03

Idézet: Dextrose - Dátum: 2006. okt. 24., kedd - 23:32

Nem hallott még valaki olyanról, hogy gyógycigi? Azaz nem dohánylevél van benne, hanem valami gyógynövény, aminek a füstje jótékony hatású.

Vagy van olyan cigi is, ami leszoktató funkciót szolgál, azaz szívod, de nem megy le a tüdődbe füst...Ilyenről ki mit tud?

Talán biofilteresnek hívják, vagy nem tudom pontosan...

szivarnak hívják  :Đ
A számítógépes játékok nincsenek hatással ránk!!!
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#1742 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 25. 00:54

Én láttam ilyen gyógyfüves spanglit. A Jókai utcában, az egyik sarkon (Oktogonhoz közel) van egy ilyen bio-bigyó bolt. De nem próbáltam ki. Két éve pedig nem dohányzom, úgyhogy szvsz mostmár nem is fogom.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1743 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 25. 02:34

Idézet: Dextrose - Dátum: 2006. okt. 24., kedd - 22:32

Nem hallott még valaki olyanról, hogy gyógycigi? Azaz nem dohánylevél van benne, hanem valami gyógynövény, aminek a füstje jótékony hatású.

Gyógyszertárban lehet/ett/ kapni.
Iszonyat kula íze van.
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#1744 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 25. 06:32

Egy ismerősöm édesapja szívott ilyet. Abszolút nem jótékony hatású a füstje, legfeljebb kevésbé ártalmas, mint a cigi. Mellette viszont olyan szaga lesz mindennek a tízméteres körzetedben, mintha avart égettek volna.

#1745 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 25. 07:40

Idézet: debaj - Dátum: 2006. okt. 25., szerda - 5:32

Egy ismerősöm édesapja szívott ilyet. Abszolút nem jótékony hatású a füstje, legfeljebb kevésbé ártalmas, mint a cigi. Mellette viszont olyan szaga lesz mindennek a tízméteres körzetedben, mintha avart égettek volna.

Lehet ez volt a lényege :D

#1746 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 25. 08:16

Vagy van olyan cigi is, ami leszoktató funkciót szolgál, azaz szívod, de nem megy le a tüdődbe füst...Ilyenről ki mit tud?

Saját, illetve sok ismerős tapasztalata: a dohányzás élvezetéhez a kifújt füst látványa is hozzátartozik. Próbálj meg egyszer csukott szemmel végigszívni egy cigit, meglásd, nem ugyanaz. :)

SZERK.: Édesanyám ("szakmabeli", tizenöt évig dolgozott a gyöngyösi kórház pszichiátriai- és detoxikáló osztályán, szóval ismeri a szenvedélybetegségeket) nemrég beszélgetett egy patikussal a leszoktató kezelésekről, módszerekről, tapaszokról. A patikus véleménye szerint a leghatékonyabb módszer is csak kb. 5%-át teszi ki a folyamatnak, szükség van 95% akaraterőre. Édesanyám erre azt mondta, hogy akkor először megpróbálja csak akaraterővel, a drága gyógyszerek, kezelések mellőzésével. A patikus nevetett, és elismerte, hogy igaza van.

Szerkesztette: debaj 2006. 10. 25. 08:21 -kor

#1747 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 25. 10:27

Idézet: tasp - Dátum: 2006. okt. 21., szombat - 11:11

mmm nem hinném, hogy szórakozóhelyeken külön lenne majd dohányos rész.
gyakorlatilag elvesztené forgalmának 90%-át.

Az emberek elsősorban ismerkedni, kikapcsolódni járnak a szórakozóhelyekre. Dohányozni máshol is lehet.
Nem hiszem, hogy forgalomveszteség lenne a dohányzás betiltásából, sőt. Max. az akut dohányosok többé nem járnának diszkókba, viszont helyettük rengeteg olyan ember jönne, aki eddig a tömény bagófüst miatt nem látogatta ezeket a helyeket.

Szerkesztette: Dorien 2006. 10. 25. 10:29 -kor

Wherever you go, go with all your heart.

#1748 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 25. 10:33

Idézet: Dorien - Dátum: 2006. okt. 25., szerda - 11:27

Max. az akut dohányosok többé nem járnának diszkókba...

Ehhez az is kéne, hogy a tizenévesek is felfogják, nem attól lesznek nagyfiúk/nagylányok, hogy két kisfröccs után is egyenesen tudnak járni, meg láncban el tudnak szívni egy pakli barnaszofit.

#1749 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 25. 11:03

Idézet: debaj - Dátum: 2006. okt. 25., szerda - 11:33

Ehhez az is kéne, hogy a tizenévesek is felfogják, nem attól lesznek nagyfiúk/nagylányok, hogy két kisfröccs után is egyenesen tudnak járni, meg láncban el tudnak szívni egy pakli barnaszofit.

így van :) de nem tudják, nem látják be.
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#1750 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 25. 11:21

Idézet: Dorien - Dátum: 2006. okt. 25., szerda - 11:27

Az emberek elsősorban ismerkedni, kikapcsolódni járnak a szórakozóhelyekre. Dohányozni máshol is lehet.
Nem hiszem, hogy forgalomveszteség lenne a dohányzás betiltásából, sőt. Max. az akut dohányosok többé nem járnának diszkókba, viszont helyettük rengeteg olyan ember jönne, aki eddig a tömény bagófüst miatt nem látogatta ezeket a helyeket.

na, ezzel én úgy vagyok, hogy jómagam is dohányzok, de azt ki nem állhatom, ha egy helyen vágni lehet a füstöt, azt meg vékképp, ha a ruhám bagós lesz. Amíg még ott vagyok még csakcsak kibírom, de ha beülök kocsiba, vagy hazaérek, akkor felfordul a gyomrom magamtól. Szóval ha tehetem, akkor csak szabadban gyújtok rá, vagy olyan helyen, ahol ventillátor azonnal elszívja a füstöt. Kár, hogy kevés dohányos gondolkozik így.
Van viszont egy dolog, amit nem tartok korrektnek: mi dohányosok is emberek vagyunk, és a mitoménmilyen többi ember védelme érdekében minket sem kellene hátrányosan megkülönböztetni. Szóval nem kéne átesni a ló túlsó oldalára sem. Gondolok itt pl arra, hogy reptéren nem lehet dohányozni tranzitváróban, ahová órákig, fél napra be van zárva az ember, mint pl Melpansa, Keneddy, Laguardia, O'Hare. Ferihegyen lehet a bár egyik felében. Szerintem lehetne csinálni valami kis teraszt, vagy 2*2 méteres helyiséget máshol is, ahol lehetne, nem nagy összeg az egész. Aki viszont dohányos, és hosszabb útra megy estleg átszállásokkal nagyon cefetül tudja érezni magát.
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#1751 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 25. 11:26

9 év után ez a negyedik hónap hogy már nem cigizek  :)  :banana:
Sokkal jobban érzem magam.

#1752 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 25. 11:28

Idézet: Syner - Dátum: 2006. okt. 25., szerda - 12:21

Szóval ha tehetem, akkor csak szabadban gyújtok rá, vagy olyan helyen, ahol ventillátor azonnal elszívja a füstöt.

:respect:

#1753 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 25. 13:22

Idézet: Twelve - Dátum: 2006. okt. 25., szerda - 10:26

9 év után ez a negyedik hónap hogy már nem cigizek  :)  :banana:
Sokkal jobban érzem magam.

:respect:  :respect:  :respect:  :up:

-C0pp3rM!n3-

#1754 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 30. 20:20

Idézet: Dorien - Dátum: 2006. okt. 25., szerda - 10:27

nagyon sok ember számára a szórakozáshoz/kikapcsolódáshoz szorosan hozzá tartozik a dohányzás is - enélkül gyakorlatilag el sem tudja kézpzelni.
én is így voltam ezzel néhány hónappal ezelőttig, most meg fáj a torkom másnap reggel ha egy füstös helyen sikerül eltölteni néhány órát. szal meg tudom érteni mindkét oldalt. nem értem miért kellene drasztikus eszközökhöz folyamodni? normális szabályozással meg lehetne oldani a problémát... dohányzó/nem dohányzó helység tényleges szétválasztása. akkor mindenki eldönthetné hogy hová ül be és kész. van néhány hely ahol ez jól működik. :)
miért nem lehet elfogadni hogy az emberek különbözőek, ami az egyiknek jó az nem biztos hogy jó a másiknak és nem biztos hogy az az univerzális megoldás hogy ha az egyik akaratot rákényszerítjük az összestöbbire? :omg:
"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#1755 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 30. 20:34

Idézet: blabla* - Dátum: 2006. okt. 30., hétfő - 20:20

normális szabályozással meg lehetne oldani a problémát... dohányzó/nem dohányzó helység tényleges szétválasztása.

Eddig is erről volt szó, ha figyelmesen olvasol. :)

#1756 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 30. 20:48

Idézet: debaj - Dátum: 2006. okt. 30., hétfő - 20:34

Eddig is erről volt szó, ha figyelmesen olvasol. :)

bocs, kb 5 hsz-t olvastam vissza Kép mindig kiakadok az amolyan 'tiltsuk be a dohányzást mindenhol' meg 'akut dohánysosk' stb. szófordulatokra (még lehetne jó sok pl-t írni, :idea: jut eszembe az 'akaratgyengeség' azt is naon szeretem :lollypop:). akkor csak egyetértésemet fejeztem ki a témában :)
"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#1757 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 30. 20:53

Idézet: blabla* - Dátum: 2006. okt. 30., hétfő - 20:20

nagyon sok ember számára a szórakozáshoz/kikapcsolódáshoz szorosan hozzá tartozik a dohányzás is - enélkül gyakorlatilag el sem tudja kézpzelni.
én is így voltam ezzel néhány hónappal ezelőttig, most meg fáj a torkom másnap reggel ha egy füstös helyen sikerül eltölteni néhány órát. szal meg tudom érteni mindkét oldalt. nem értem miért kellene drasztikus eszközökhöz folyamodni? normális szabályozással meg lehetne oldani a problémát... dohányzó/nem dohányzó helység tényleges szétválasztása. akkor mindenki eldönthetné hogy hová ül be és kész. van néhány hely ahol ez jól működik. :)
miért nem lehet elfogadni hogy az emberek különbözőek, ami az egyiknek jó az nem biztos hogy jó a másiknak és nem biztos hogy az az univerzális megoldás hogy ha az egyik akaratot rákényszerítjük az összestöbbire? :omg:

ha nem lenne tele az ország pl. a tömött buszmegállóban láncdohányzó taplókkal, akkor teljes mértékben egyetértenék.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1758 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 30. 22:49

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. okt. 30., hétfő - 21:53

ha nem lenne tele az ország pl. a tömött buszmegállóban láncdohányzó taplókkal, akkor teljes mértékben egyetértenék.

metró is tele van taplókkal ott még se dohányoznak :D
tömegközlekedés  :down:

#1759 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 31. 07:24

Idézet: tasp - Dátum: 2006. okt. 30., hétfő - 22:49

metró is tele van taplókkal ott még se dohányoznak :D

Mer' ott tilos. :)

#1760 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 31. 08:11

Idézet: debaj - Dátum: 2006. okt. 31., kedd - 8:24

Mer' ott tilos. :)

nem ez volt a lényeg  :cool:

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.