HWSW Informatikai Kerekasztal: Dohányzás: pro és kontra - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dohányzás: pro és kontra Értékeld a témát: -----

#1721 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 28. 13:58

Idézet: Erős Pista - Dátum: 2006. szept. 27., szerda - 10:52

Az a baj, hogy nekem meg hianyzik a nikotin, szal szerintem ha ott a blaz a kezemben, akkor ra is fogok gyujtani. Nem kisertem inkabb a sorsot.

Amugy torok pucolasra nekem a landzsas utifu kutyulmanyt ajanlottak. Nem tudom, probalta valaki?

rágó vagy nasi sztem - ez utóbbi persze a hízás veszélyével jár :)

nálam nem a nikotin hiány a gáz, hanem a szokás hatalma. ha rámtör a késztetés akkor igyekszem gyorsan elterelni a gondolataimat és valami kellemesre gondolni. :) egyszer volt olyan h már nagyon rezgett a léc, felhívtam egy barátnőmet aki kb. egy évvel korábban hagyta abba a dohányzást és meggyőzött :D egyébként egyre könyebb idővel, szal kitartást :up:
"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#1722 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 28. 14:30

Sajnos saját tapasztalat, de borzasztóan kell vigyázni. Én januárba lesz 2 éve hogy leszoktam és még most is rengetegszer megkívánom a bagót.

#1723 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 28. 14:35

Ismerősöm úgy szokott le (egy fél évre), hogy mindig volt nála egy kék hatlapú egyszerhasználatos toll, annak a végét csócsálta :Đ

#1724 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 28. 15:42

Idézet: debaj - Dátum: 2006. szept. 28., csütörtök - 15:35

Ismerősöm úgy szokott le (egy fél évre), hogy mindig volt nála egy kék hatlapú egyszerhasználatos toll, annak a végét csócsálta :Đ

Én hasonlóból dohányzás mellett is elfogyasztok sokszor hetente 2-3-t...  :Đ  Hiába, ez az orális fixáció...  ;)

#1725 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 28. 21:08

Nekem a PDA stílusa van egyfolytában a számban, a képernyőt meg az ujjammal böködöm. Kedvesem szerint ilyenkor úgy nézek ki, mint egy idióta :omg: :D

#1726 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 06:31

Párizs: Tilos a dohányzás!

#1727 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 21. 09:06

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 7:31

sztem rosszul olvastad a cikket :)
betiltják a dohányzást.. : kórház, iskolák... lárifári.. itt már évek óta tilos ez :p
A számítógépes játékok nincsenek hatással ránk!!!
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#1728 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 21. 09:21

Ad. 1.: Nem ő olvasta rosszul a cikket, hanem így szól a cikk címe. ;)
Ad. 2.: Nem mindegy, hogy tilos, vagy "tilos, és ezt be is tartatjuk". Azért aközött is van különbség, hogy a szórakozóhelyeket felosztják dohányzó és nemdohányzó részre (tudod, mint a viccbéli uszodát belepisilős és nem belepisilős részre), vagy a dohányosok számára teljesen elkülönített dohányzóhelyiséget alakítanak ki. (Egyébként ma, (vagy legalábbis nemrég) Magyarországon a kórházakban és az iskolákban is engedélyezett (volt) a dohányzóhelyiség kijelölése.)

Személy szerint ezt teljesen helyénvaló ötletnek tartom, pedig én is dohányzok. Mert ha azt szeretném, hogy olyan szagom legyen, mint akit most mentettek meg egy avarégetéssel egybekötött olajtorony-tűzből, akkor el tudom intézni magamnak, de ha mondjuk bemegyek egy szórakozóhelyre vagy étterembe, akkor én ott szórakozni, vacsorázni szeretnék, nem pedig félóránként nyomulni kifelé a szabad levegőre pár korty levegőért, másnap meg szellőztetni az összes ruhámat.

Az a baj, hogy pár dohányosnak elég fejlett egója van, úgy gondolják, hogy a "dohányozni szabad" tábla közelében kötelességük rágyújtani, akár zavarnak másokat a füsttel, akár nem. Ha meg megkéred őket, hogy mégsem kéne pont az arcodba fújni a füstöt, akkor tyű, de fel vannak háborodva, hogy te korlátozni akarod őket jogaik gyakorlásában. Tudom, arrébb lehet menni, ha zavar, de minek menjen arrébb tíz nemdohányzó, ha az az egy dohányzó is arrébbmehetne.

#1729 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 21. 10:11

mmm nem hinném, hogy szórakozóhelyeken külön lenne majd dohányos rész.
gyakorlatilag elvesztené forgalmának 90%-át.
az egy dolog, hogy a kormány mit akar, és mi kivitelezhető.
iskolákban nem lesz kijelölve dohányzó rész? és azt hogy éri el? :)
ha megunja, hogy fél tonna csikk van az udvaron akkor kirak 3 kultúrált hamutartót, szemethuny, és mindenki boldog lesz. :p
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#1730 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 21. 10:20

Idézet: tasp - Dátum: 2006. okt. 21., szombat - 9:11

gyakorlatilag elvesztené forgalmának 90%-át.
az egy dolog, hogy a kormány mit akar, és mi kivitelezhető.
iskolákban nem lesz kijelölve dohányzó rész? és azt hogy éri el? :)
ha megunja, hogy fél tonna csikk van az udvaron akkor kirak 3 kultúrált hamutartót, szemethuny, és mindenki boldog lesz. :p

Gondolod az emberek azért mennek a szórakozóhelyre, hogy dohányozzanak?? ez azért elég sarkított :) Valóban eleinte nem tetszene az embreknek de 1 év alatt talán hozzászoknának:)
Én személy szerint a cigaretták árához hozzácsapnék még 300-400 forintot (úgyis pofátlanul olcsó a cigi itthon európához képest), és ezt az extra bevételt átáramoltatnám ez egészségügybe...

#1731 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 21. 10:29

nem azért mennek de a szokások szerint 90%-uk dohányzik.
lehet 1-2 év alatt változna, de azt a szórakozóhelyek tulajdonosai nem fogják megkockáztatni :) ez 100%.
nem segít sokat a +400ft. akinek kevesebb a pénze az az emelések miatt már évek óta olcsó ukrán/román cigit szív 200ft-ért. szal :p

#1732 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 21. 11:02

Idézet: tasp - Dátum: 2006. okt. 21., szombat - 11:11

Mondjuk ha megunja a fél tonna csikket, kivet egy csinos büntetést az iskolára, az igazgató meg majd eldönti, hogy a jövőben hogyan lehet az ilyet elkerülni. :)

Idézet

Érdekes ez a vélemény, annak ellenére, hogy pár helyen gyönyörűen működik a rendszer. Ha rá akarsz gyújtani, kiballagsz az udvarra, ha meg úgy érzed, hogy neked a táncparketten kell bagózni, valaki kikísér. :)

#1733 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 21. 12:29

Idézet: tasp - Dátum: 2006. okt. 21., szombat - 10:29

nem azért mennek de a szokások szerint 90%-uk dohányzik.
lehet 1-2 év alatt változna, de azt a szórakozóhelyek tulajdonosai nem fogják megkockáztatni :) ez 100%.
nem segít sokat a +400ft. akinek kevesebb a pénze az az emelések miatt már évek óta olcsó ukrán/román cigit szív 200ft-ért. szal :p

Lehet nem a megfelelő kocsmákba járok, de azért 90%ot sosem láttam bagózni.
A cigi árát emelni már nem biztos, hogy ésszerű, mert egyre nagyobb forgalom tevődik át így a feketepiacra. Meg lehet egyből fals statisztikát gyártani, hogy visszaesett a kereslet, holott csak a legális bagó utáni esett vissza.
A szórakozóhelyek tulajdonosai nyilván nem fogják megkockáztatni, de egyre többen igyekeznek valódi nemdohányzó részeket kialakítani (ez persze leginkább kávézó és étterem szinten működik). Nemdohányzó discótól még nem hallottam :D

Az meg a másik kérdés, hogy elég hamar le lehet gyártani egy olyan rendeletet, ami látszólag az ott dolgozók érdekeit védi (ne legyen passzív dohányos), de valójában kiszorítja a cigizést az utácra, illetve erre felállított sátrakba.
Az íreknél ugye kitiltották a kocsmából a bagósokat már egy ideje, de nem tudom ez milyen hatást gyakorolt a forgalomra. Az elején még olyan cikkeket olvastam, hogy bizonyos helyeken nőtt! a forgalom, mert olyanok is bementek, akik eddig a füst miatt nem.

#1734 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 21. 12:35

Idézet: debaj - Dátum: 2006. okt. 21., szombat - 12:02

Mondjuk ha megunja a fél tonna csikket, kivet egy csinos büntetést az iskolára, az igazgató meg majd eldönti, hogy a jövőben hogyan lehet az ilyet elkerülni. :)

Érdekes ez a vélemény, annak ellenére, hogy pár helyen gyönyörűen működik a rendszer. Ha rá akarsz gyújtani, kiballagsz az udvarra, ha meg úgy érzed, hogy neked a táncparketten kell bagózni, valaki kikísér. :)

nem tudok olyanról akit megbüntettek volna.

elég kevés ilyen kikísérős hely van, táncparkettről meg max 10m-rel odébb kísérnek :)

#1735 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 21. 12:43

Idézet: tasp - Dátum: 2006. okt. 21., szombat - 13:35

nem tudok olyanról akit megbüntettek volna.

Itthon nem. Mivel a cikk Párizsról szólt, nem Magyarországról, ezért én nem is az itthoni állapotokról beszéltem.

#1736 Felhasználó inaktív   phsihodad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 21. 14:41

Olaszországban találkoztam nemdohányzó disco-val  :D A fenébe is nagyon tetszett
"Spartans... The finest soldiers the world has ever known."

"We will stand and fight... and die!"

Blogom

#1737 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 21. 17:14

Idézet: debaj - Dátum: 2006. okt. 21., szombat - 13:43

Itthon nem. Mivel a cikk Párizsról szólt, nem Magyarországról, ezért én nem is az itthoni állapotokról beszéltem.

ezek szerint kint szigorúbban veszik majd mindezt?

#1738 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 22. 20:51

Idézet: tasp - Dátum: 2006. okt. 21., szombat - 18:14

ezek szerint kint szigorúbban veszik majd mindezt?

Remélem, igen. Szerintem a nemdohányzók egészsége fontosabb, mint a dohányosok vélt/valós jogai. Mondom ezt úgy, hogy továbbra is dohányzom. Mert elsősorban a dohányosok egy részének hozzáállásával van a baj, nem a törvényekkel.

#1739 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 23. 19:54

Idézet: tasp - Dátum: 2006. okt. 21., szombat - 10:06

sztem rosszul olvastad a cikket :)
betiltják a dohányzást.. : kórház, iskolák... lárifári.. itt már évek óta tilos ez :p

Én a cikk címét irtam le. Egyébként a kórházakban is van kijelölt dohányzóhely.

#1740 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 24. 22:32

Nem hallott még valaki olyanról, hogy gyógycigi? Azaz nem dohánylevél van benne, hanem valami gyógynövény, aminek a füstje jótékony hatású.

Vagy van olyan cigi is, ami leszoktató funkciót szolgál, azaz szívod, de nem megy le a tüdődbe füst...Ilyenről ki mit tud?

Talán biofilteresnek hívják, vagy nem tudom pontosan...
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.