HWSW Informatikai Kerekasztal: Dohányzás: pro és kontra - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dohányzás: pro és kontra Értékeld a témát: -----

#1701 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 08. 14. 07:32

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 7:57

Én pedig csak megkérdeztem, hogy miért mindenki a tanárokkal kezdené. Választ nem kaptam.  :think:

Mondom, hogy el vagy tévedve. Hány munkahelyen kötik már ki és mióta, hogy dohányzókat nem foglalkoztatnak? Hány és hány olyan munkahely van már, ahonnan a dohnyzást teljesen száműzték? Most az a baj, hogy ezt kormányzati szintről is igyekeznek támogatni? Az iskola önkormányzati kezelésben van, így muszáj onnan kezdeni, noha van saját mozgásköre is, de illene belátni, hogy itt nem a tanárok ellen irányuló lépésről van szó, hanem a gyermekek érdekében történőről. Ez az intézkedés önmagában kevés a sikerhez, de ösztönző lehet olyan, további lépésekhez, melyeket az iskoláknak már maguknak kell megtenni és amivel olyan eredményt lehet elérni, mint amit én is tapasztaltam.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1702 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 07:34

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 7:57

Ezt te pedig baromi jól tudod...

Ha ebben Te általánosításra utalást találsz, írd le nekem is :) .
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1703 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 14. 07:39

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 7:59

Ők mutatnak a legközvetlenebbül példát. Ők a tanárbácsi / néni, akire felnéznek, mert mindent tud. Főleg általános iskolában.

Nem értek egyet.

Egyrészt nem a tanárok mutatnak legközvetlenebbül példát, hanem a szülők.
Másrészt meg réges-régen elmúltak azok az idők, amikor a tanárokra felnéztek. Már általános iskolában sem divat tisztelni a tanerőt.

Szóval én is csatlakozom Diablovazze-hoz, és várom a további magyarázatokat, hogy miért a tanárokkal kellene kezdeni a tisztogatást? :think:  ;)

#1704 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 07:39

Idézet: didyman - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 8:32

Mondom, hogy el vagy tévedve. Hány munkahelyen kötik már ki és mióta, hogy dohányzókat nem foglalkoztatnak? Hány és hány olyan munkahely van már, ahonnan a dohnyzást teljesen száműzték? Most az a baj, hogy ezt kormányzati szintről is igyekeznek támogatni? Az iskola önkormányzati kezelésben van, így muszáj onnan kezdeni, noha van saját mozgásköre is, de illene belátni, hogy itt nem a tanárok ellen irányuló lépésről van szó, hanem a gyermekek érdekében történőről. Ez az intézkedés önmagában kevés a sikerhez, de ösztönző lehet olyan, további lépésekhez, melyeket az iskoláknak már maguknak kell megtenni és amivel olyan eredményt lehet elérni, mint amit én is tapasztaltam.

Egy szóval sem mondtam, hogy nem támogatom. Elég sok bagós tanárral vagyok körülvéve, engem is zavar, de az mégjobban, hogy pont itt kezdik. Legyen akkor egy olyan szabályozás, hogy köztisztivselők/közalkalmazottak a munkahelyeiken ne dohányozhassanak. De akkor ez vonatkozzon az önkormányzatokra/képviselőtestületekre/parlamentre is. Sztem.

szerk: Ha már a szülőknek nem lehet megtiltani. Mert ugye az belep*fázás lenne a pógár' magánéletébe.

Szerkesztette: Diablovazze 2006. 08. 14. 07:41 -kor

National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#1705 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 07:40

Idézet: didyman - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 8:34

Ha ebben Te általánosításra utalást találsz, írd le nekem is :) .

Nem magamra utaltam :)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#1706 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 07:44

Idézet: didyman - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 8:32

Mondom, hogy el vagy tévedve. Hány munkahelyen kötik már ki és mióta, hogy dohányzókat nem foglalkoztatnak? Hány és hány olyan munkahely van már, ahonnan a dohnyzást teljesen száműzték?
...

:think:

Ez nekem új.
Olyan álláshirdetést még nem láttam, ahol kikötötték volna, hogy dohányzókat nem alkalmaznak. :think:

Az a tendencia, hogy nem lehet rágyújtani az épületeken belül meg valóban ezer éves, de ez nem azt jelenti, hogy a dohányzást száműzték a munkahelyről. Törvény kötelezi őket (legjobb tudomásom szerint) hogy jelöljenek ki dohányzásra alkalmas helyet. Mondjuk nagyon sokszor egyszerűen megoldják: az utcát jelölik ki. :D

#1707 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 07:58

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 8:39

Egy szóval sem mondtam, hogy nem támogatom. Elég sok bagós tanárral vagyok körülvéve, engem is zavar, de az mégjobban, hogy pont itt kezdik. Legyen akkor egy olyan szabályozás, hogy köztisztivselők/közalkalmazottak a munkahelyeiken ne dohányozhassanak. De akkor ez vonatkozzon az önkormányzatokra/képviselőtestületekre/parlamentre is. Sztem.

szerk: Ha már a szülőknek nem lehet megtiltani. Mert ugye az belep*fázás lenne a pógár' magánéletébe.

Így igazad van, ez mindenképpen kívánatos lenne.

#1708 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 08:05

Idézet: Etele - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 8:44

:think:

Ez nekem új.
Olyan álláshirdetést még nem láttam, ahol kikötötték volna, hogy dohányzókat nem alkalmaznak. :think:

Az a tendencia, hogy nem lehet rágyújtani az épületeken belül meg valóban ezer éves, de ez nem azt jelenti, hogy a dohányzást száműzték a munkahelyről. Törvény kötelezi őket (legjobb tudomásom szerint) hogy jelöljenek ki dohányzásra alkalmas helyet. Mondjuk nagyon sokszor egyszerűen megoldják: az utcát jelölik ki. :D

Ha oda van írva az álláshirdetésbe, hogy nem dohányzó munkatársat keresünk, az micsoda? :think: Az olyan matricával ellátott intézményekről sem tudsz, hogy "Itt senki sem dohányzik. Kérjük, Ön se tegye"? Mert akkor az valószínűleg nem dohányzó munkahely.

#1709 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 08:19

Ahogy mondtam, én olyan álláshirdetéssel még nem találkoztam, hogy kerek perec kiírták volna, hogy csak nemdohányzó munkatársat keresnek. De egy szóval sem írtam olyat, hogy nincs is ilyen.

Matricával ellátott intézmény... aham, akkor biztosan senki sem cigizik a dolgozók között. :omg:

Egyébként meg nem érzem jogosnak a részedről megütött ingerült hangnemet.
RE: vagy az is lehet, hogy a hétfő reggel miatt vagyok morcosabb, és nem is volt ingerült a hangnem? :D

Szerkesztette: Etele 2006. 08. 14. 08:28 -kor

#1710 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 12:44

Drága Etele :) . Most jöttem meg a horgászatból, előtte sem voltam ingerült, most meg pláne nem, de ne legyél már olyan kötekedő.

#1711 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 12:50

Azért nem láthattál sok ilyen álláshirdetést, mert jogi velejárója nem volt eddig tisztázott :)

#1712 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 18:40

Zavar-nem zavar témára visszatérve: jómagam minden jó kiadós vacsora után szeretek elszívni egy szál cigit. Mivel sokat vagyok vidéken, külföldiekkel, akik jobbára nem dohányoznak, mindig kimegyek az étterem elé, az utcára hogy elszívjam. Többen is mondták már, hogy minek, meg hogy őket nem zavarja - nos, engem zavar. Még a saját cigim is, pláne zárt helyen. Soha eszembe nem jutna, hogy épületen belül rágyújtsak, de mondok jobbat: ha valaki a közelemben van, akkor sem.
Ilyen egyszerű. Senkit nem akarok zavarni vele, és mástól is elvárom, hogy hasonlóképpen figyelemmel legyen rám.
Kár, hogy ez nem természetes a legtöbb bagósnak.

Viszont ellenpélda: bunkó osztrák simán rágyújt vacsora után, amikor a másik asztalnál még esznek. _ÉN_ szóltam neki, hogy nem kéne...

#1713 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 19:05

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 19:40

Többen is mondták már, hogy minek, meg hogy őket nem zavarja - nos, engem zavar. Még a saját cigim is, pláne zárt helyen.

:up:

Én is ugyanígy vagyok. Régebben itt bagóztam a gépnél, ma már csak akkor nem megyek ki az erkélyre, ha  hideg van. Akkor is a konyhán szívom.

#1714 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 30. 14:30

UP :)

a passzív dohányzás tényleg legalább olyan káros mint az aktív... :(
egyik este volt szerencsém sörözgetni úgy hogy körülöttem 3-4-en elszívtak fejenéknt fél-egy doboz cigit és másnap reggel legalább úgy fájt a torkom és olyan szarul éreztem magam mintha magam is elszívtam volna ennyit. :(

egyébként jó dolog a nemdohányos lét :) mindenkinek csak ajánlani tudom. már majdnem 2 hónap. kísértés még most is van bőven, de egyre könnyebb és egyre több pozitívumot érezni :)
"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#1715 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 17:50

az milyen már amikor egy orvosi szakrendelőben a nővérkék dohányzónak használják a mosdót?  :confused:  :reklamacio:
"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#1716 Felhasználó inaktív   Erős Pista 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 19:01

Udv. Erdekelne, hogy akik mar leszoktak a cigirol vagy leszokoban vannak milyen trukkokkel terelik el a gondoloataikat arrol, hogy ragyujtsanak. Szemely le akarok szokni, 2 hete nem boktem ra. Nem rohog, tudom hogy ez meg turo. Ma viszont mar annyira ragyujthatnekom volt, hogy mar indultam volna, hogy veszek egy doboz cigit, de a kijaratnal sikerult meggyoznom magam, hogy ne. Majdnem elcsabultam. Ti mit szoktatok ilyenkor csinalni? Korabban is kibirtam, igaz csak kb egy hetig, de utana olyan nikotin hianyom volt, hogy egy nap alatt elment a doboz. :(
Az Úr nekem feladatot adott, mikor erre a világra küldött. Olyan kurvára le vagyok maradva, hogy valszeg örökké fogok élni.

#1717 Felhasználó inaktív   Avalon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 19:21

Idézet: Erős Pista - Dátum: 2006. szept. 26., kedd - 20:01

Udv. Erdekelne, hogy akik mar leszoktak a cigirol vagy leszokoban vannak milyen trukkokkel terelik el a gondoloataikat arrol, hogy ragyujtsanak. Szemely le akarok szokni, 2 hete nem boktem ra. Nem rohog, tudom hogy ez meg turo. Ma viszont mar annyira ragyujthatnekom volt, hogy mar indultam volna, hogy veszek egy doboz cigit, de a kijaratnal sikerult meggyoznom magam, hogy ne. Majdnem elcsabultam. Ti mit szoktatok ilyenkor csinalni? Korabban is kibirtam, igaz csak kb egy hetig, de utana olyan nikotin hianyom volt, hogy egy nap alatt elment a doboz. :(

Hihetetlen, de müködő (nekem és barátnőmnek legalábbis működött) módszer, ha előveszed a cikigt, de nem gyújtasz rá. Csak fogod a kezedben, mintha bármelyik pillanatban rágyújtanál, de nem teszed. :) Csak egy módszer, próbáld meg, hátha beválik, habár nekem soha nem a nikotin hiányzott, hanem maga a mozdulat, a napi rutin. :)

#1718 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 20:03

Idézet: Avalon - Dátum: 2006. szept. 26., kedd - 20:21

...ha előveszed a cikigt, de nem gyújtasz rá. Csak fogod a kezedben, mintha bármelyik pillanatban rágyújtanál, de nem teszed. :) ...

És közben a tűzzel játszol... :) (A szó szoros és átvitt értelmében egyaránt. :D )

#1719 Felhasználó inaktív   ohej 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 20:35

Idézet: Etele - Dátum: 2006. szept. 26., kedd - 21:03

És közben a tűzzel játszol... :) (A szó szoros és átvitt értelmében egyaránt. :D )

Ja ja,így már egy hajszál vállassza el attól,hogy rá ne pöffentsen ;)

#1720 Felhasználó inaktív   Erős Pista 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 27. 09:52

Idézet: Avalon - Dátum: 2006. szept. 26., kedd - 20:21

Hihetetlen, de müködő (nekem és barátnőmnek legalábbis működött) módszer, ha előveszed a cikigt, de nem gyújtasz rá. Csak fogod a kezedben, mintha bármelyik pillanatban rágyújtanál, de nem teszed. :) Csak egy módszer, próbáld meg, hátha beválik, habár nekem soha nem a nikotin hiányzott, hanem maga a mozdulat, a napi rutin. :)

Az a baj, hogy nekem meg hianyzik a nikotin, szal szerintem ha ott a blaz a kezemben, akkor ra is fogok gyujtani. Nem kisertem inkabb a sorsot.

Amugy torok pucolasra nekem a landzsas utifu kutyulmanyt ajanlottak. Nem tudom, probalta valaki?
Az Úr nekem feladatot adott, mikor erre a világra küldött. Olyan kurvára le vagyok maradva, hogy valszeg örökké fogok élni.

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.