Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. máj. 30., szerda - 23:52
Annyit tehetek a környezet védelme érdekében, hogy csak akkor ülök autóba, ha nagyon muszáj. Van, amikor nem lehet kiváltani, mert nincs alternatívája. (Még.)
De vajon te, vagy a többi dohányos megteszitek-e, hogy a környezet védelme érdekében abbahagyjátok a dohányzást, s helyette mondjuk rágóztok, vagy nyalókát szopogattok, vagy esetleg egy répát rágcsáltok? Előttetek ugyanis van számos alternatíva.
Nem hinném, hogy egy dohányos pont a bagó környezetet romboló hatása miatt fog leszokni /most a füstre gondolok/, szerintem ez elenyésző, utána kellene nézni, de szerintem egy középkorú verda 100 km-en több cucclit nyom a légkörbe, mint egy kemény bagós egész életében.
Én nem a dohányosok mellett kardoskodok, csak valahogy zavar az a fajta általánosítás, ami a topicban megy - ergo minden dohányos bagózik a buszon, étteremben telefüstöli a nemdohányzó szekciót, kibassza a csikket az utcára, ha ránéz egy kisbabára, az egyből kiköpi a tüdejét, valamint demoralizálja a társadalmat és globális környezetvédelmi haváriát okoz. Igen, csúsztattam, de asszem értesz.
Miért ne lennének egy dohányosnak jogai?
Vannak, jogszabályban rögzítetten. A dohányzás egy szar, szemét dolog, koporsószeg, drága, stb., egyfajta deviancia, legális drog. Ezért kell kőkeményen szabályozott keretek között tartani.
Amint Capri is írta, pénzbírság, közmunka, kemény bünti. Azért már most súlyos tízezreket fizetsz, ha nem dohányzásra kijelölt helyen pippantasz, hozzátenném, jogosan.
Ugyanakkor nem hinném, hogy egy több évszázados és sajna több millió/árd embert érintő szokással szemben a zéró tolerancia lenne a megfelelő lépés.

Súgó
A téma zárva.