HWSW Informatikai Kerekasztal: Dohányzás: pro és kontra - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dohányzás: pro és kontra Értékeld a témát: -----

#1921 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 30. 23:17

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. máj. 30., szerda - 23:52

Azok is. Ha rajtam múlna napelemmel és elektromossággal működne mind. Sajnos nem rajtam múlik.

Annyit tehetek a környezet védelme érdekében, hogy csak akkor ülök autóba, ha nagyon muszáj. Van, amikor nem lehet kiváltani, mert nincs alternatívája. (Még.)

De vajon te, vagy a többi dohányos megteszitek-e, hogy a környezet védelme érdekében abbahagyjátok a dohányzást, s helyette mondjuk rágóztok, vagy nyalókát szopogattok, vagy esetleg egy répát rágcsáltok? Előttetek ugyanis van számos alternatíva.  :)

:up:

Nem hinném, hogy egy dohányos pont a bagó környezetet romboló hatása miatt fog leszokni /most a füstre gondolok/, szerintem ez elenyésző, utána kellene nézni, de szerintem egy középkorú verda 100 km-en több cucclit nyom a légkörbe, mint egy kemény bagós egész életében.

Én nem a dohányosok mellett kardoskodok, csak valahogy zavar az a fajta általánosítás, ami a topicban megy - ergo minden dohányos bagózik a buszon, étteremben telefüstöli a nemdohányzó szekciót, kibassza a csikket az utcára, ha ránéz egy kisbabára, az egyből kiköpi a tüdejét, valamint demoralizálja a társadalmat és globális környezetvédelmi haváriát okoz. Igen, csúsztattam, de asszem értesz.

Miért ne lennének egy dohányosnak jogai?
Vannak, jogszabályban rögzítetten. A dohányzás egy szar, szemét dolog, koporsószeg, drága, stb., egyfajta deviancia, legális drog. Ezért kell kőkeményen szabályozott keretek között tartani.
Amint Capri is írta, pénzbírság, közmunka, kemény bünti. Azért már most súlyos tízezreket fizetsz, ha nem dohányzásra kijelölt helyen pippantasz, hozzátenném, jogosan.

Ugyanakkor nem hinném, hogy egy több évszázados és sajna több millió/árd embert érintő szokással szemben a zéró tolerancia lenne a megfelelő lépés.
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#1922 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 05. 30. 23:17

Idézet: Gery80 - Dátum: 2007. máj. 30., szerda - 19:56

de nehogymár ne lehessen rágyújtani az utcán.

Ja, de azért faszkivan mikor HÉVen fújja ki a füstöt, meg ahogy leszáll már gyújt is rá, megállóban a pofámba fújja, aztán meg be a csikk a sínek közé. Faszomat azt.
Make love not Wor.

#1923 Felhasználó inaktív   L 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 00:45

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. máj. 30., szerda - 23:14

...
Ugyanis kísérletek igazolják, hogy az emberi szervezetre gyakorolt káros hatása mellett, milyen óriási mértékben hozzájárul a légszennyezéshez is a dohányzás.

erre valami link, bizonyíték? mert a gépjárművekhez, erőművekhez, erdőégetéshez képest ez pipafüst...
(bocs a kiragadásért-kihagyásért, amit kihagytam hszedből, vitán felül áll, bár kicsit engedékeny és megalkuvó vagy...  ;) )
Szó bennszakad, hang fennakad,
Lehellet megszegik

#1924 Felhasználó inaktív   L 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 00:49

Idézet: 7of9 - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 0:17

Ugyanakkor nem hinném, hogy egy több évszázados és sajna több millió/árd embert érintő szokással szemben a zéró tolerancia lenne a megfelelő lépés.

kettős mérce. van, ami sokkal régebbi, mégis illegális. a birkák száma sohasem mérvadó...
(szintén bocs a kiragadásért...)
Lehellet megszegik

#1925 Felhasználó inaktív   L 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 01:04

Azok is. Ha rajtam múlna napelemmel és elektromossággal működne mind. Sajnos nem rajtam múlik.

Annyit tehetek a környezet védelme érdekében, hogy csak akkor ülök autóba, ha nagyon muszáj. Van, amikor nem lehet kiváltani, mert nincs alternatívája. (Még.)

De vajon te, vagy a többi dohányos megteszitek-e, hogy a környezet védelme érdekében abbahagyjátok a dohányzást, s helyette mondjuk rágóztok, vagy nyalókát szopogattok, vagy esetleg egy répát rágcsáltok? Előttetek ugyanis van számos alternatíva.  :)

nemrossz...  ;)
de mindig ki lehet váltani. csak a rossz beidegződések, önzések, meg az énbsztmavilágot mentalitás. nomeg a laposfosos általában saját magát sem bírja elviselni, nemhogy mást. és a félelem, hogy kell egy burok körém, mert a világ... egyszerű önvédelemből kellene átnevelni őket a legmegfelelőbb módszerrel és a leggyorsabban. hmmm... combközepi láncfűrészelés, mert úgysemhasználja?
Lehellet megszegik

#1926 Felhasználó inaktív   L 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 01:10

najó, legyen elektromos autó, de akkor nem akarom többet szagolni...  :cool:
Lehellet megszegik

#1927 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 04:25

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 0:17

Ja, de azért faszkivan mikor HÉVen fújja ki a füstöt, meg ahogy leszáll már gyújt is rá, megállóban a pofámba fújja, aztán meg be a csikk a sínek közé. Faszomat azt.

Vonatnál még le sem szállt, de már rágyújtott. Fújd másra b+. Amíg vonattal jártam és megérkeztem a Délibe mindig kerülgetnem kellett a füstcsíkokat, mert már pöfékeltek, mint egy gyárkémény. Utaztam Flirttel mögöttem ülő panaszolta, hogy jó a vonat, csak nem lehet rágyújtani. Ha nem birsz magadon uralkodni 40 percig akkor csak sajnálni tudlak.

A kutyatartóknál is hasonló drasztikus módszerekre lenne szükség. Elkapják fizet x, elkapják 2. alkalommal fizet x+y és így tovább. Majd ráterhelik a lakására, mint köztartozás. Meg lehetne oldani, csak a sok kutyatartó ill. a politikusok is tiltakoznának.

#1928 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 06:26

Az előző hosszászólásomhoz tartozik amit reggel sokadszorra tapasztaltam. Egy önjáró segg cigizett a busz elött, amint elkezdett berregni az indulásjelző a cigi a busz alá pöckölte, "gyorsan" felpattant, majd az utastérbe fújta a füstöt, igazán korrekt dolog.

Idézet

Horváth: Közterületen betiltaná a kormány a dohányzást
2007. május 30. 16:16

MNO
A kormány betiltaná a nyilvános, zárt helyeken a dohányzást; Magyarország ezt az álláspontot fogja képviselni az Európai Bizottság egészségügyi miniszteri találkozóján Brüsszelben - mondta Horváth Ágnes egészségügyi miniszter a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón. Itt elhangzott az is, hogy Gyurcsány Ferenc csütörtökön és pénteken Görögországban tesz látogatást.

A dohányzás nyilvános, zárt helyeken való betiltásával Magyarország a brüsszeli bizottság Dohányfüstmentes Európáért Zöld Könyvéhez kíván csatlakozni, amelynek célja, hogy drasztikusan visszaszorítsa a dohányzást és korlátozza azon nyilvános helyek számát, ahol rá lehet gyújtani – jelentette ki Horváth Ágnes egészségügyi miniszter. Mint az a mai kormányszóvivői tájékoztatón elhangzott, 2009-től kívánják érezhető módon visszaszorítani a nyilvános zárt helyeken történő dohányzást.

Széles körű társadalmi egyeztetésre, megbeszélésre van szükség a tilalom bevezetése előtt - tette hozzá Horváth. A tárcavezető egy 2005-ben készült felmérést ismertetve elmondta: a lakosság többsége is helyesli a teljes tilalmat a zárt helyeken egy bizonyos átmeneti idő után. A dohányzás okozta megbetegedések és halálesetek száma nő, tüdőrákban 2005-ben nyolcezren haltak meg - ismertette az egészségügyi miniszter.

Az "egészségügyi" miniszternek ez volt eddig az egyetlen értelmes döntése.

#1929 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 06:37

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 7:26

Az előző hosszászólásomhoz tartozik amit reggel sokadszorra tapasztaltam. Egy önjáró segg cigizett a busz elött, amint elkezdett berregni az indulásjelző a cigi a busz alá pöckölte, "gyorsan" felpattant, majd az utastérbe fújta a füstöt, igazán korrekt dolog.

Az "egészségügyi" miniszternek ez volt eddig az egyetlen értelmes döntése.

2009-től.... addig szívás tovább  :reklamacio:
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#1930 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 06:54

Csak nehogy éjjel kelljen kimenni érted a mentőnek....
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#1931 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 07:01

Idézet: Gery80 - Dátum: 2007. máj. 30., szerda - 22:37

Jelentem, én a 0.1 % ba tartoztam :) Amúgy ezt a szemetelést nem kell ennyire a cigisekre kihegyezni, a rágó eldobása,vagyis kiköpése legalább ekkora tahóság, ráadásul az bele is ragad a cipőtalpba. Szóval az övékét is bekaphatja a fogaskerék. :)

Örülök neki. Sajna tényleg az erős kisebbségbe tartozol :(
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#1932 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 07:03

Idézet: 7of9 - Dátum: 2007. máj. 30., szerda - 22:36

A kutyasétáltatók 90%-a az utcára sz@ratja a kutyáját.
Tiltsuk ki a kutyákat városainkból.

Igen, dohányzom.

Támogatom ezt is, mert a játszóterek tele vannak szarral, ami betegséget okoz. Továbbá OFF, de kutyatartás lakásban állatkínzás, (persze nem az ilyen kis ölebekről beszélek).

#1933 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 07:04

Idézet: L - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 1:49

kettős mérce. van, ami sokkal régebbi, mégis illegális. a birkák száma sohasem mérvadó...
(szintén bocs a kiragadásért...)

Dehogynem. Szerinted a birkák nem választanak?

#1934 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 07:04

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 8:03

Támogatom ezt is, mert a játszóterek tele vannak szarral, ami betegséget okoz. Továbbá OFF, de kutyatartás lakásban állatkínzás, (persze nem az ilyen kis ölebekről beszélek).

Tényleg off, de szerinted a kóbor macskák nem a homokozóba járnak khm a dolgukat végezni?

#1935 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 07:08

Ma reggel valami reggeli csodaműsorban a dohányzásról volt szó, és valami kormányhivatalnok azt ecsetelte hogy mi az EU élmezőnyében vagyunk, mert nálunk az éttermek ketté vannak választva évek óta, és hogy nekünk milyen jó, mert a lakosság ezt ésszel felfogta és kultúráltan viseli a dolgot.

Hát ez egy barom, még nem járt étteremben. A nagy részük egy légtérben van a füstös résszel, valamint a sok nagyeszű dohányos (mert nekik ugye jogaik vannak) rágyújt egyfolytában a nemdohányzó részen is, és vagy cirkuszolok (ezekkel általában nem lehet kultúráltan, mert már a táblát is leszarják) vagy szólok a pincérnek hogy intézkedjen, vagy nemmegyek oda többet. Ez a magyar valóság. De ezért nem járok évek óta szórakozni sem, mert irtózatos büdös leszek, bárhová is megyek, mivel általában mindenhol át kell magam vágni egy füstfüggönyön, hiába nemdohányzó egy helyiség.

#1936 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 07:09

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 8:04

Tényleg off, de szerinted a kóbor macskák nem a homokozóba járnak khm a dolgukat végezni?

Tényleg off, de. De most akkor kezdjünk el felsorolni minden állatot? :) Csak itt valaki a kutyákat hozta fel, arra reagáltam  :cool:

#1937 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 07:10

Nem a legfrissebb, es talan mar volt is: Dohányzás, egészség... de azert erdekes.

Ezt peldaul az ettermekben dohanyzashoz:

Zavarja-e Önt, ha rágyújt valaki a társaságában miközben eszik?

Kép

81% szerintem boven eleg, hogy betiltsuk a dolgot. Aki azt a 2 orat nem birja ki fustolges nelkul egyen inkabb otthon.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1938 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 07:12

Idézet: Samott - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 8:10

Nem a legfrissebb, es talan mar volt is: Dohányzás, egészség... de azert erdekes.

Ezt peldaul az ettermekben dohanyzashoz:

Zavarja-e Önt, ha rágyújt valaki a társaságában miközben eszik?

Kép

81% szerintem boven eleg, hogy betiltsuk a dolgot. Aki azt a 2 orat nem birja ki fustolges nelkul egyen inkabb otthon.

Samott

De nekik jogaik vannak. Persze tisztelet a kivételnek, olyan is van, de az 5% lehet, a többit nem érdekli a tábla, étterem, konvenció, a másik ember, ő rágyújt, mert ő neki rá KELL gyújtania kaja után.

#1939 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 07:25

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 8:12

De nekik jogaik vannak. Persze tisztelet a kivételnek, olyan is van, de az 5% lehet, a többit nem érdekli a tábla, étterem, konvenció, a másik ember, ő rágyújt, mert ő neki rá KELL gyújtania kaja után.

Van, ezt nem vitatom... de annak is van, aki nem birja a fustot, marpedig ha a fusttol szenvedok tobben vannak, akkor bizony a fustre vagyo nem gyujthat ra. Meg akkor sem ha neki KELL. ;) Kezeltesse magat, ha nem kepes megbirkozni az osztoneivel... aki ivas utan rogton osszevizeli magat, az vagy nem megy emberek koze, vagy kezelteti magat.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1940 Felhasználó inaktív   phsihodad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 08:10

A vendéglátó egységek természetesen tiltakoznak. Külföldön is ezt tették. Azonban a kinti példa megmutatta, hogy a jelentős forgalmkiesés elmaradt. Az első fél évben valóban csökkent némileg a forgalom, azonban utána stabilizálódott, visszaállt a korábbi mértékre.
Rendszeres kávézó látogató vagyok, és rettenetesen zavar, hogy utána a ruhám mehet az égetőbe. Szerintem ezzel nem csak én vagyok így.
"Spartans... The finest soldiers the world has ever known."

"We will stand and fight... and die!"

Blogom

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99