HWSW Informatikai Kerekasztal: Dohányzás: pro és kontra - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dohányzás: pro és kontra Értékeld a témát: -----

#1941 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 05. 31. 08:33

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 8:08

bárhová is megyek, mivel általában mindenhol át kell magam vágni egy füstfüggönyön, hiába nemdohányzó egy helyiség.

Ezt pláne nem fogom megérteni, mikor elöl van a dohányzó rész, amin átt kell mászni oda-vissza, ha a benti nem dohányzóban szeretnék letelepedni. Bláááá.
Make love not Wor.

#1942 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 05. 31. 08:35

Idézet: phsihodad - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 9:10

Rendszeres kávézó látogató vagyok, és rettenetesen zavar, hogy utána a ruhám mehet az égetőbe. Szerintem ezzel nem csak én vagyok így.

Én meg csak néha lennék rendszeres, de páran már építjük a zártkörű pipaszobánkat, aztán vendéglátóba így sem minden pipakluibos talira jutottam el, de akkor ettől a bevételtől _biztos_ elesnek, kollégák is 1-1 cigiszünet, ha ezt kocsmában nem lehet, akkor majd nálunk kertben lesz az ügyfélfogadás, ajtón meg a zártkörű rendezvény tábla. Meglássuk, de parlementi képviselő lesz az első, aki megszavazza, majd áthágja, aztán ha titokban levideózzák, leadják az aktívban, akkor nem betartja, hanem kitiltja a TV-t. Így könnyű.
Make love not Wor.

#1943 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 31. 09:36

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 8:09

Tényleg off, de. De most akkor kezdjünk el felsorolni minden állatot? :) Csak itt valaki a kutyákat hozta fel, arra reagáltam  :cool:

Arra akartam utalni, hogy igaz, hogy bunkó dolog a játszótérre vinni a kutyákat, de látni kell, hogy ha egy kutya sem sz*rik oda, akkor is "megvakulhat" a gyereked/tenyerelhet ürülékbe, mivel a többi állat attól még ugyan úgy odajár ;) (persze ez nem menti fel az ebtulajokat)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#1944 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 12:18

Az tényleg tuskó dolog, hogy jön a busz, a bugris még egy uccsót szív a cigijén, majd felszáll és a buszba fújja a füstöt. És mennyi ilyen paraszt van :( Amíg bagóztam, addig is zavart, ha rágyújtanak mellettem, miközben én eszem.  Ez is nagy tahóság. De azért lehet kultúráltan is dohányozni, szvsz.

Szerkesztette: Gery80 2007. 05. 31. 12:21 -kor

Rosszul nézel ki... iszol te rendesen? :D

#1945 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 05. 31. 12:33

Idézet: 7of9 - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 0:17

Én nem a dohányosok mellett kardoskodok, csak [..] Igen, csúsztattam, de asszem értesz.

Persze, hogy értelek. Ennek ellenére sajnos tény - bármennyire is rosszul esik ez a kulturált dohányosoknak -, hogy a dohányosok többsége nem tartozik a kulturált emberek táborába. (Mondjuk ez nem annyira meglepő, mert a lakosság zöme balkáni ősbunkó viselkedést mutat az élet minden területén.)

Idézet

Miért ne lennének egy dohányosnak jogai?
[..]

Ugyanakkor nem hinném, hogy egy több évszázados és sajna több millió/árd embert érintő szokással szemben a zéró tolerancia lenne a megfelelő lépés.

Álljunk meg egy szóra! Nem olyasmit írtam, hogy "írtsuk ki a dohányosokat".

De a több évszázad tradícióiba jobb nem belemenni, mert egyrészt korábban sok olyan dolog is megtörtént Európában, ami manapság már nem "szokás". Másrészt ha a dohányzás hatásait nézzük, akkor sok száz évvel ezelőtt sokkal kevesebb ember élt, sokkal elszórtabban... ráadásul a természet sem volt szennyezett, ráadásul azt is hosszasan elemezhetnénk, hogy akkor kik, hol, hányan dohányoztak (töredéke a mainak), stb, stb, stb... Szóval ebbe ne menjünk bele. :)

Ugyanakkor várom a javaslatokat arra nézve, hogyan lehet megvalósítani a bizonyos keretek között engedélyezett dohányzást úgy, hogy nekem és a többi nem dohányzónak az élete hátralévő részében egyszer se kelljen a legapróbb mértékben szembesülnie a dohányfüst káros és kellemetlen hatásaival.

A "zéró tolerancia" részét a dolognak nem úgy értettem, hogy tiltsák be a dohányzást mindenhol a világon (bár kétségtelen, hogy Szingapúrnak javára vált), hanem úgy, hogy minket nem dohányosokat senki nem kényszeríthet arra, hogy akár a legkisebb mértékben, akár ritkán is, de találkozzunk a dohányfüsttel, s annak minden káros és kellemetlen hatásával.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#1946 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 12:40

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 13:33

De a több évszázad tradícióiba jobb nem belemenni, mert egyrészt korábban sok olyan dolog is megtörtént Európában, ami manapság már nem "szokás".

Regen az volt kiirva a villamoson, hogy: "A padlóra köpni tilos!" Ma mar eszunkbe se jut ilyesmi, ki se kell irni. ;) Eljon majd az az ido is, hogy a dohanyzast se kell majd tablakkal, torvenyekkel tiltani.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1947 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 05. 31. 12:40

Idézet: L - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 1:45

erre valami link, bizonyíték? mert a gépjárművekhez, erőművekhez, erdőégetéshez képest ez pipafüst...

Ezzel kapcsolatban éppen ebben a topic-ban volt idézve egy korábbi amerikai kísérlet beszámolója. A lényeg az volt, hogy egy ~ 300 főst disco-ban (kívül is) teljesen megtiltották a dohányzást. Alig két hónap után vizsgálva a disco környékén, a városnak azon a kis részén drasztikus mértékben (valami 98% körül) javult a levegő minősége. Szerintem elgondolkodtató.

Idézet

(bocs a kiragadásért-kihagyásért, amit kihagytam hszedből, vitán felül áll, bár kicsit engedékeny és megalkuvó vagy...  ;) )

Engedékeny és megalkuvó?  :think: Amennyiben?  :confused:

#1948 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 12:43

(Mondjuk ez nem annyira meglepő, mert a lakosság zöme balkáni ősbunkó viselkedést mutat az élet minden területén.)

:up:  :nevet2:  :nevet:

Mennyire így van ez... Bár ezen inkább sírni kéne...
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#1949 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 12:44

Idézet: Samott - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 13:40

Regen az volt kiirva a villamoson, hogy: "A padlóra köpni tilos!" Ma mar eszunkbe se jut ilyesmi, ki se kell irni. ;) Eljon majd az az ido is, hogy a dohanyzast se kell majd tablakkal, torvenyekkel tiltani.

Samott

De gondolom ehhez ez volt az első lépések egyike, hogy kiírták a villamosra a tiltást.
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#1950 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 13:31

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 12:33

Ugyanakkor várom a javaslatokat arra nézve, hogyan lehet megvalósítani a bizonyos keretek között engedélyezett dohányzást úgy, hogy nekem és a többi nem dohányzónak az élete hátralévő részében egyszer se kelljen a legapróbb mértékben szembesülnie a dohányfüst káros és kellemetlen hatásaival.

Úgy lehet megvalósítani, ahogy az összes többi egészségre káros/kellemetlen/undorító emberi tevékenység esetében, kezdve a buszon fingástól a dohányosokon, narkósokon, alkopholistákon, kutyásokon, belsőégésű motorral szerelt járművek üzemeltetőin át egészen a fosszilis energiahordozókat felhasználó erőművekig. Pont.

Messzemenőkig támogatom, hogy vendéglátóhelyeken, közintézményekben (stb) ne lehessen dohányozni, zéró tolerancia. Egyértelmű, nincs vita, már sokkal korábban meg kellett volna hozni az erről szóló törvényt és keményen betartatni.

De az, hogy ha elmegyek a családommal kirándulni, megállunk a lakókocsival valami gyönyörű helyen és a finom grillkaja után egy hűvös sörrel a kezemben a fűben üldögélve ne szívhassak el egy szivarkát, mert az közterület, hát azért álljon meg a menet, mondhatni a nagy lóf@szt.

#1951 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 05. 31. 13:43

Idézet: L - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 2:04

nemrossz...  ;)
de mindig ki lehet váltani. [..]

Nem, sajnos nem lehet mindig kiváltani.
Amikor például az együttesemmel megyünk valahová zenélni, akkor a nehéz cuccokat vinni is kell ám valakinek. Tekintettel arra, hogy a lovaskocsik kora lejárt, s a villamos-autók kora még nem jött el... marad a robbanómotoros autó.

Ha a főnököd rádszól, hogy "ennek a beszámolónak 10 perc múlva a város másik végén kell lennie" (fővesztés terhe mellett), akkor sietni kell ... akkor is csak egyetlen alternatíva van. (A másik a munkanélküliség bevállalása. Az vesse az első követ, aki így cselekedne!)

És még sorolhatnám... s nem gondolom úgy, hogy mindez önzés. Egyszerűen nincs más megoldás.

#1952 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 13:48

Idézet: Fanatic - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 13:44

De gondolom ehhez ez volt az első lépések egyike, hogy kiírták a villamosra a tiltást.

Persze, sot a villamosokon mar kint is van a dohanyzas tiltasa... most jon a tobbi kozossegi hely.

Drummaster: tavol masokotol, ahol nem zavarsz vele senkit, senki nem fog zargatni, mert te ragyujtasz. Ezek a torvenyek nem a dohanyosok ellen, hanem a nemdohanyzok vedelmeben szuletnek, ha nincs a kozeledben olyan akit zavar, akkor nincs kit vedeni: ragyujthatsz.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1953 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 13:54

Idézet: Samott - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 13:48

Drummaster: tavol masokotol, ahol nem zavarsz vele senkit, senki nem fog zargatni, mert te ragyujtasz. Ezek a torvenyek nem a dohanyosok ellen, hanem a nemdohanyzok vedelmeben szuletnek, ha nincs a kozeledben olyan akit zavar, akkor nincs kit vedeni: ragyujthatsz.

Samott

Már bocsánat, de itt arról ment az okostóniskodás, hogy márpedig a dohányos az otthonának falain kívül ne gyújthasson rá. Ki és milyen elvek alapján dönti el mondjuk törvényileg, hogy egy közterületen dohányzó milyen esetekben zavar, vagy nem zavar bárkit? Fő/négyzetméter? x méteres sugarú körben nem lehet senki? Széljárás? Falu? Kerület? Város? Belváros? Mindezek kombinációja?

#1954 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 13:56

Ennek ellenére sajnos tény - bármennyire is rosszul esik ez a kulturált dohányosoknak -, hogy a dohányosok többsége nem tartozik a kulturált emberek táborába.

Ez azért erős.
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#1955 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 14:00

Idézet: 7of9 - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 14:56

Ez azért erős.

Ja.

Bár attól függ, milyen körökben mozog a kedves user.

#1956 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 14:06

Idézet: Gery80 - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 13:18

Az tényleg tuskó dolog, hogy jön a busz, a bugris még egy uccsót szív a cigijén, majd felszáll és a buszba fújja a füstöt. És mennyi ilyen paraszt van :( Amíg bagóztam, addig is zavart, ha rágyújtanak mellettem, miközben én eszem.  Ez is nagy tahóság. De azért lehet kultúráltan is dohányozni, szvsz.

Valóban lehet, de sajnos a többség nem olyan.

#1957 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 14:10

Idézet: 7of9 - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 14:56

Ez azért erős.

Szerintem nem az. Állásinterjún az interjúztató félnek szabad rágyújtania? Saját példa, január vége, magyar valóság. Az eset nem az FKF-nél történt...

#1958 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 14:18

Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 14:54

Már bocsánat, de itt arról ment az okostóniskodás, hogy márpedig a dohányos az otthonának falain kívül ne gyújthasson rá. Ki és milyen elvek alapján dönti el mondjuk törvényileg, hogy egy közterületen dohányzó milyen esetekben zavar, vagy nem zavar bárkit? Fő/négyzetméter? x méteres sugarú körben nem lehet senki? Széljárás? Falu? Kerület? Város? Belváros? Mindezek kombinációja?

Fordítva kell megközelíteni a dolgot. Minden olyan közterületen, ahol nemdohányzók is előfordul(hat)nak, ott esetleg zavar(hat)od őket. Előre mondom, hogy tisztelet a kivételnek, de még az utcán dohányzókkal is rossz tapasztalataim vannak. Az egy dolog, hogy nem lehet elmenni úgy A-ból B-be, hogy közbe az ember ne kapjon pár adag füstfelhőt az arcába, mert minden 5. ember pöfékel, de van aki gond nélkül fújja  a többiek pofájába a füstöt a zebránál várakozó tömegben, a busz/villamos megállóban (mert kurva fontos hogy még akkor is beleszippantson, mikor már fél lábbal fent van a buszon), vagy bárhol. Az a baj ezzel, hogy nehéz igazságot tenni, de meg kell érteni, hogy a füstöt a dohányzón kívül a környezete is szívja (az utcán is, nem csak zárt helyeken).
-ZsOlTi-

#1959 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 14:19

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 15:10

Szerintem nem az. Állásinterjún az interjúztató félnek szabad rágyújtania? Saját példa, január vége, magyar valóság. Az eset nem az FKF-nél történt...

Minek gyújtottál rá?  :D
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#1960 Felhasználó inaktív   Erős Pista 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 14:21

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 14:10

Szerintem, ha megkerdezte, hogy ragyujthat-e es te azt mondtad igen, akkor miert ne? Amugy meg szived-jogod hozza, hogy ne menj ilyen ceghez dolgozni. Maximum ezzel leszukited a sajat elhelyezkedesi lehetosegeidet.
Az Úr nekem feladatot adott, mikor erre a világra küldött. Olyan kurvára le vagyok maradva, hogy valszeg örökké fogok élni.

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.