HWSW Informatikai Kerekasztal: Dohányzás: pro és kontra - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dohányzás: pro és kontra Értékeld a témát: -----

#1981 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 31. 19:50

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 14:51

Azért az szánalmas (...)

Az a szánalmas, akivel összekeversz.

#1982 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 19:55

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 15:51

Azért engedtessék már meg nekem hogy zavarjon a buszmegállóban kilókban álló csikk, meg a füstöt felfújó parasztember, meg az utcán füstölő akárki aki előttem megy és nincs hová kitérnem! Nem mellébeszélni kell, hanem a többi dohányost rendreutasítani, és keményen büntetni (és itt nagy tisztelet a kivételnek, aki kúltúráltan végzi ezt a tevékenységet, és akik FENNTARTOM hogy 1% lehetnek maximum)

Maximálisan egyetértek!

Az autós csak az utakon tud eljutni A-ból B-be, viszont a dohányos meg tudja választani hol cigizzen. Szívja ott, ahol nem zavarja a többieket. Ígyis annyi szart be kell lélegeznünk. Inkább hasznos dolgokra kéne költeni a lóvét, nem koporsószegre!!
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#1983 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 19:57

Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 20:50

Te Drumm!

Nem kellett volna már rég leszoknod? Mi a farok van? :reklamacio:  :Đ
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#1984 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 19:57

Idézet: Capri - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 19:19

Enyhe düht érzek a szavaidban, amit sajnálok.

Amiket felsoroltál azokat mind szabályozzák. És most ezt szeretnék tenni a dohányzással is, és ezt így lehet szabályozni..pont.
(dohányzás esetében elég nehéz lenne megadni kibocsátási értékeket, vagy a kifújási szöget..stb)

Nem vagyok (voltam) dühös.

Úgy van, a dohányzást is szabályozni kell, ezért írtam, hogy egyetértek és messzemenőkig támogatom, hogy vendéglátóhelyeken, közintézményekben stb. legyen zéró tolerancia. Ha pl étterembe megyek, dohányos létemre a nemdohányzó részre megyek, a vonaton a nemdohányzóba ülök (és nem, nem megyek a peronra bagózni tízpercenként). Ha nagyritkán busszal megyek, a megállóban nem gyújtok rá. Ha mégis, odébb megyek.

Azonban az, hogy az utcán... lol. Az utca mindenkié. Vajon mit szólna az úri közönség, ha Pestről és minden lakott településről kitiltanák a francba az autókat (áruszállítás kivételével) és kizárólag tömegközlekedés lenne + bringa, vagy gyalog? Lenne polgárháború hamar. Csak bele kéne gondolni kicsit.

Szerk.: Azokat a dohányosokat pedig, akik olyan neveletlen tuskó parasztok, hogy lesz@rják a körülöttük lévő más embereket, akiket esetleg zavar, nos az ilyeneket meg jól orrba kéne b@szni, hogy a plasztikai sebészek 24/48-ban turbózzanak rajta, majd legközelebb ha felépül és a rántott húshoz nem kell neki szívószál, majd jobban figyel a többi emberre. Nem itt, most, így kell igazságot tenni, hanem ott, akkor.

#1985 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 19:58

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 19:57

Te Drumm!

Nem kellett volna már rég leszoknod? Mi a farok van? :reklamacio:  :Đ

Hosszú történet, majd elmesélem.

#1986 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 20:04

Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 20:58

Hosszú történet, majd elmesélem.

Oksi! Csak meglepett a dolog. Bár kicsit sejtettem, hogy nem ment, mert különben eldicsekedted volna a topikban. :D

#1987 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 20:07

Továbbra sem értem, miért kell a dohányzást párhuzamba állítani a közlekedéssel.

Az utca pedig mindenkié, ahogy mondod. Dohányosé és nem dohányosé is. És miért ne lehetne az amit a nem dohányzók szeretnének?

#1988 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 20:07

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 20:04

Oksi! Csak meglepett a dolog. Bár kicsit sejtettem, hogy nem ment, mert különben eldicsekedted volna a topikban. :D

Jól haladtam pedig, de... szóval most nem megy, nincs rá energiám/idegrendszerem. Ha lesz ismét, folytatom ill. befejezem.

#1989 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 05. 31. 20:11

Idézet: Capri - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 21:07

Továbbra sem értem, miért kell a dohányzást párhuzamba állítani a közlekedéssel.

Az utca pedig mindenkié, ahogy mondod. Dohányosé és nem dohányosé is. És miért ne lehetne az amit a nem dohányzók szeretnének?

Jah mindenkié, bár gyanítom, hogy jóval többet fizettem ilyen/olyan módon útfentartásra mint az a critical mass aki elöttem kacsázik az úton részegen és akadályoz engem a haladásban... :) Nem értem miért nem tudnak eltakarodni a fűre vagy ahogy akarnak, miért nem lehet az, amit ÉN szeretnék?  :p
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#1990 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 20:14

Idézet: Capri - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 20:07

Mindkét félnek kell engednie, mert az utca mindenkié. Azzal, hogy minden nyilvános helyen be lesz tiltva (ismétlem nagyon sokadszor: helyesen) a dohányzás, úgy vélem, hogy a nemdohányzók komoly "előnyhöz" jutnak. Az utcán pedig a dohányosok nagy részének meg kéne tanulni nem balkáni ősbunkó (by Piftu) módjára viselkedni. Cserébe a nemdohányzó, ha látja, hogy a dohányos a buszmegállótól félrevonult rágyújtani, hogy ne zavarjon mást, akkor a nemdohányzó értékelje ezt ne kurvaanyázzon magában se, ha a szélirány megfordul véletlen.

#1991 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 20:27

Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 21:07

Jól haladtam pedig, de... szóval most nem megy, nincs rá energiám/idegrendszerem. Ha lesz ismét, folytatom ill. befejezem.

Emiatt ne idegeskedj pluszban, egyszer majd csak sikerül. Akkoriban a melóhelyen én is néha majd szétrobbantam az idegtől, jó hogy nem fejeltem le a főnököt. :reklamacio:  :Đ  Itthon könnyebb volt azért elviselni a hiányát. :eek:  :D

#1992 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 20:39

Csakhát az a baj, hogy azt a fajta viselkedéskultúrát amit mondasz nem lehet az emberekbe beleverni  :(
Pedig sokkal jobb lenne mint egy újabb szabály.

#1993 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 20:47

Idézet: Capri - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 20:39

Csakhát az a baj, hogy azt a fajta viselkedéskultúrát amit mondasz nem lehet az emberekbe beleverni  :(
Pedig sokkal jobb lenne mint egy újabb szabály.

Igen, akartam mondani, hogy a kultúrált viselkedést nem lehet törvénybe foglalni. Lásd van KRESZ, mégis annyi a tahó paraszt, nemtörődöm autós (motoros stb), mint égen a csillag plusz egy.

#1994 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 20:53

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 15:38

Drága Laci bátyám!

Ismerlek jól. Nem vagy te ilyen... de az utóbbi időben ez a fórum a legrosszabbat hozza ki belőled.

Relaxálj kicsit, aztán visszatérhetünk a témára!

Mert addig, amíg az egyik legjobb barátom titulálja "okostóniskodásnak" a teljesen kulturált stílusban megírt véleményemet, nem látom a lehetőségét egy korrekt, kétoldalú beszélgetésnek.

Pifta barátom, szomorú hírem van, én ilyen vagyok, mikor a négy fal közé akarnak zárni azért, mert dohányzom. Ez nem járja és emlékezz vissza, hogy amikor egy másik topicban azt mondtam, hogy a buzik csinálják a négy fal között az aberrált beteges dolgaikat, mekkora felháborodás volt, hogy nekik jogaik vannak. És amikor erre azt mondtam, hogy a heteroszexuális túlnyomó többségnek is vannak jogai, horribile dictu több, akkor meg a toleranciáról papolt mindenki. Hol van most a tolerancia?

#1995 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 21:37

Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 20:57

Úgy van, a dohányzást is szabályozni kell, ezért írtam, hogy egyetértek és messzemenőkig támogatom, hogy vendéglátóhelyeken, közintézményekben stb. legyen zéró tolerancia. Ha pl étterembe megyek, dohányos létemre a nemdohányzó részre megyek, a vonaton a nemdohányzóba ülök (és nem, nem megyek a peronra bagózni tízpercenként).

Akkor te vagy a pozitiv (nagyon ritka) pelda...anno amikor meg vonattal jartam haza, akkora pofatlansagnak tartottam, hogy a rohadek szemet beult a nemdohanyzo fulkebe, s orankent jart ki dohanyozni a folyosora, ahol tobbnyire olyan emberek voltak (nekik nem jutott hely), akik persze nem dohanyoztak...az ilyen rohadek mocskok legalabb ne foglalnak el a nem dohanyzok "helyet".

#1996 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 21:49

Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 20:50

Ne személyeskedj, egyáltalán nem személyre mondtam a szánalmast, hanem a mellébeszélésről.

Szerk (továbbolvastam) : Mint értelmesen leírtam és el kellett volna olvasnod ha már reagálsz, azokra a dohányosokra gondoltam akik úgy viselkednek ahogy, de ezt teljesen konkrétan le is írtam nehogy félreértse valaki vagy sértegessek valakit. Úgyhogy tényleg ne személyeskedj meg dühöngj ezért, mert baromira nincs jogod hozzá, a franc se rád értette amit írtunk. Mindenkinek lehet rossz napja, ezt most betudtam ennek.

Szerkesztette: Gabibácsi 2007. 05. 31. 21:52 -kor

--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#1997 Felhasználó inaktív   L 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 22:38

Idézet: Fanatic - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 17:41

elolvastam. jó, hogy nincs Samuelson-Nordhaus itthon, menne a kukába.  :D  :D  :D
Szó bennszakad, hang fennakad,
Lehellet megszegik

#1998 Felhasználó inaktív   L 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 22:42

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 18:18

Jah bika villanymotorok már régóta vannak. Bika villamos áram tároló cuccok meg napjainkban sem....

hát, azért ha egy Budapest méretű városban az emberek elkezdenék az "anyád orra alá fingjál, ne a városomban" kampányt, akkor lehet, elég sok pénz áramlana e kutatásokba, és elég gyorsan lenne használható(bb!!!) tárolóeszköz.
és pont a mentőautónak nem kell nagy távot megtennie, csak szervezés kérdése, abban meg "jók" vagyunk.
Szó bennszakad, hang fennakad,
Lehellet megszegik

#1999 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 23:05

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 21:49

Ne személyeskedj, egyáltalán nem személyre mondtam a szánalmast, hanem a mellébeszélésről.

Szerk (továbbolvastam) : Mint értelmesen leírtam és el kellett volna olvasnod ha már reagálsz, azokra a dohányosokra gondoltam akik úgy viselkednek ahogy, de ezt teljesen konkrétan le is írtam nehogy félreértse valaki vagy sértegessek valakit. Úgyhogy tényleg ne személyeskedj meg dühöngj ezért, mert baromira nincs jogod hozzá, a franc se rád értette amit írtunk. Mindenkinek lehet rossz napja, ezt most betudtam ennek.

Érdekes, pedig a szánalmas után rögtön engem idéztél majdnem szó szerint, ezért gondoltam, hogy nekem szól. Ha félreértettem, akkor sorry, de nem tudok és nem is akarok azzal takarózni, hogy rossz napom van. Nincs rossz napom. Vagyis nem tudom, mert ez már egy új nap... :D

#2000 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 23:19

Idézet: foxyr - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 21:37

Akkor te vagy a pozitiv (nagyon ritka) pelda...anno amikor meg vonattal jartam haza, akkora pofatlansagnak tartottam, hogy a rohadek szemet beult a nemdohanyzo fulkebe, s orankent jart ki dohanyozni a folyosora, ahol tobbnyire olyan emberek voltak (nekik nem jutott hely), akik persze nem dohanyoztak...az ilyen rohadek mocskok legalabb ne foglalnak el a nem dohanyzok "helyet".

Én egyszer majdnem leb@sztam a vonatról egy ilyet. Mentünk a feleségemmel Pestre vonattal, akkor ő már 7 hónapos terhes volt a kisfiammal. Mivel nem volt ülőhely, a peronon álltunk meg, illetve a feleségem leült a lehajtható a "kallerpad"-ra, én meg ácsorogtam. Mindez október végén, már elég hidegek voltak. Szóval kijön a manus - ilyen 40 körüli -, előveszi a cigijét, rágyújt, majd még az ajtót is kinyitja, vágott be a huzat rendesen. Láttam, hogy a rajtunk kívül még a peronon utazó házaspárnak sem tetszik a dolog, de nem szóltak. Tehát megint nekem kellett bunkónak lennem. Miután szóltam a pasasnak, hogy nemdohányzó a kocsi, ő kijelentette, hogy de ez nem a kocsi, hanem a peron. Mondom erre én, hogy a peron is a kocsihoz tartozik, tehát nem lehet dohányozni, plusz terhes a feleségem és szíveskedjen abbahagyni a dohányzást. Erre aszongya, hogy látta, azért nyitotta ki az ajtót és most már elszívja. Erre fogtam magam, felsegítettem a feleségem, bementünk és leültettem a pasas helyére. A szemben ülő szólt, hogy foglalt, de nem foglalkoztam vele, lerendeztem annyival, hogy már nem. Pasas mindjárt el tudta dobni a cigijét és jött nagy dírrel-dúrral. Hogy akkor mit mondtam/mutattam neki, nem idézem itt. Átment egy másik kocsiba a parasztja. A peronon maradt házaspár mosolygott. Apró örömök.

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.