HWSW Informatikai Kerekasztal: Dohányzás: pro és kontra - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dohányzás: pro és kontra Értékeld a témát: -----

#2441 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 04. 20. 12:05

Üzenet megtekintéseIdézet: *Iguana* - Dátum: 2011. 04. 20. 12:44

A döntés az övé - a társaság fontosabb számára abban az 5 percben, mint a "nemdohányzósága".

A probléma ott van, amikor a maradék 1435 percben valaki egyszer csak eldönti, hogy az ő dohányzósága fontosabb, mint a másik nemdohányzósága, aki meg a környékén van, az így járt, lehet a jegyzőhöz fordulni, ha valakinek baja van.

#2442 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 04. 20. 12:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 04. 20. 11:55

Majd meggyógyulsz, nem? Nem értem, miért húzod fel magad rajta. Az elv ugyanaz, mint a füstölés, csak mások a méretek.

Jah, bárcsak ilyen egyszerű lenne.
Az elv hasonló, a méretek összehasonlíthatatlanok. A káros szenvedélyek sorában a dohányzás leghátul kullog, mégis ezt kell megrendszabályozni. Kíváncsi vagyok a lobbyra, mert ebből megint páran milliócsilliótrilliómosok lesznek. Gusztustalan.

#2443 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 04. 20. 12:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Schwarzmueller - Dátum: 2011. 04. 20. 11:59

Tehat meg egyszer megkerdezem: miert csokkenti a dohanyzas az asztma kialakulasat?

Már leírtam.

#2444 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 20. 12:11

Üzenet megtekintéseIdézet: norb - Dátum: 2011. 04. 20. 13:08

A káros szenvedélyek sorában a dohányzás leghátul kullog, mégis ezt kell megrendszabályozni.

Igen, mert a többi az esetek nagy részében megmarad egyéni problémának.

#2445 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 04. 20. 12:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2011. 04. 20. 12:01

Szóval az alkoholt üldözni kell, mert az neked okoz kárt, de dohányzást nem kell üldözni, mert azzal te okozol kárt, értem...

Jáááááááááááááááj.:) Igen pontosan így kell értelmezni. :)

#2446 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 20. 12:16

Üzenet megtekintéseIdézet: norb - Dátum: 2011. 04. 20. 13:08

Jah, bárcsak ilyen egyszerű lenne.
Az elv hasonló, a méretek összehasonlíthatatlanok. A káros szenvedélyek sorában a dohányzás leghátul kullog, mégis ezt kell megrendszabályozni. Kíváncsi vagyok a lobbyra, mert ebből megint páran milliócsilliótrilliómosok lesznek. Gusztustalan.

Kik és hogyan lesznek milliomosok a dohányzás visszaszorításából? Beférkőznék közéjük valahogy. :cool:

#2447 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 20. 12:18

Üzenet megtekintéseIdézet: norb - Dátum: 2011. 04. 20. 13:10

Már leírtam.

Ha nagy semmit irsz valamirol, annak nagy semmi lesz az eredmenye. :-)

Idézet

A dohányzás korunk legelterjedtebb szenvedélybetegsége, melyet a XX. század pestisének is szoktak nevezni, mert az általa okozott halálozás világszerte a középkori fertőző betegségek pusztításával vetekszik.
Ha nem teszünk hathatós lépéseket ellene, a pusztítás a XXI. században is folytatódik. A felmérések szerint jelenleg világon mintegy 1,3 milliárd ember cigarettázik, és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint közülük minden második e káros szenvedélyével összefüggő betegségben fog meghalni. A tüdőrák okozta halálozás 90-95%-ért, az összes rákhalálozás 30-35%-ért, az idült gyulladásos légúti betegségek 80-85%-ért, a szív és érrendszeri betegségek 25-30%-ért kimutatottan a dohányzás a felelős.Magyarország az évi átlagos 3260 darab/fős cigarettafogyasztásával a világranglista dobogós helyén áll évek óta, miközben a '60-as években csak a 13. helyen „teljesítettünk". Hazánkban a 15 éven felüliek 34%-a, a férfiak 41%-a, a nők 28%-a rendszeresen dohányzik. Magyarország vezeti Európában a dohányzással összefüggő halálozási listát: évente 28.000 ember (15.000 férfi és 13.000 nő) hal meg (20 percenként egy!) dokumentáltan a szenvedélyük következtében, így a magyar népesség katasztrófaszerű fogyásához a cigarettázás döntő mértékben hozzájárul. A cigaretta okozta halálozás elsősorban a középkorú, életerejük és munkaerejük teljében lévő 40-50 éves embereket fenyegeti, akik átlag 20 évvel élhetnének tovább, ha nem dohányoznának.

És tényleg a cigi a legutolso helyen van a karos szenvedelyek listajan.
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#2448 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 04. 20. 12:20

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 04. 20. 12:11

Nem egészen. Egy cuccos, egy alkesz vagy egy mezei bűnöző nem él normális életet, nem úgy mint egy dohányos. Egy hernyós kizárt, hogy rendelkezik normális állással vagy rendezett a családi élettere, háttere, az alkesz kb. ugyan ez kisebb-nagyobb mértékben. A dohányosnak pedig a rossz szokása, nem akkora befolyásoló tényező, senkire nézve sem, mint a kemény drog vagy alkohol függőké. Ez mostanság nagyon felkapott téma, de a legjelentéktelenebb a sorban.

#2449 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 20. 12:25

Üzenet megtekintéseIdézet: norb - Dátum: 2011. 04. 20. 13:20

A dohányosnak pedig a rossz szokása, nem akkora befolyásoló tényező, senkire nézve sem, mint a kemény drog vagy alkohol függőké.

Mondod te, aki nem látsz ki a kis dobozodból. :-) Mondom, amíg bagóztam, én sem tettem, de legalább megpróbáltam tartani magam a közösségi normákhoz, azt meg pláne nem akartam megmagyarázni, hogy a dohányzásommal én csak jót teszek. Csak amíg minden egyes kemény alkoholistára meg drogfüggőre jut száz erős dohányos, addig igazán nincs miről beszélni.

Gyorsan még süsd el a te mennyi adót fizetsz be című ütőkártyát is, aztán lépjünk tovább, mert ez a vita így semerre se halad.

#2450 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 20. 12:26

Nem egészen. Egy cuccos, egy alkesz vagy egy mezei bűnöző nem él normális életet, nem úgy mint egy dohányos. Egy hernyós kizárt, hogy rendelkezik normális állással vagy rendezett a családi élettere, háttere, az alkesz kb. ugyan ez kisebb-nagyobb mértékben. A dohányosnak pedig a rossz szokása, nem akkora befolyásoló tényező, senkire nézve sem, mint a kemény drog vagy alkohol függőké. Ez mostanság nagyon felkapott téma, de a legjelentéktelenebb a sorban.

Mondjuk azért az akaratgyengeséggel elég sokan társítják, van is benne valami. Plusz konstans büdös, hatékonytalan munkaerő (mert fél-másfél óránként feláll 10 percre). Ez mondjuk különösen gáz egy konferencián, ahol a szünetekben kapcsolatépítés, üzletszerzés helyett kimegy cigizni. Miért is ugyanolyan, mint egy nemdohányos?

#2451 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 20. 12:28

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 04. 20. 13:25

Gyorsan még süsd el a te mennyi adót fizetsz be című ütőkártyát is, aztán lépjünk tovább, mert ez a vita így semerre se halad.

Ne süsse el, mert a végén nem lenne vele első. :Đ

#2452 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 20. 12:30

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 04. 20. 13:11

a média pont az ellenkezőjét szajkózza
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#2453 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 04. 20. 12:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Schwarzmueller - Dátum: 2011. 04. 20. 12:18

És tényleg a cigi a legutolso helyen van a karos szenvedelyek listajan.

Persze mert ide veszik azokat a betegeket akik valamilyen tüdőbajban hunytak el. Pl. aki soha nem dohányzott és mégis tüdőrákban hunyt el, szintén a statisztikát rontja. Azt bizonyítani, hogy valaki a dohányzás miatt lett tüdőbajos, de azt nem figyelembe venni, hogy mellette krekkezett, vodkázott, kurvázott, egy nap egyszer étkezett, ismét csak a statisztikát rontja.
Az egészségügyünk jelenleg a siralom-völgyével egyenlő, a statisztikai adatokat meg tudjuk hogyan készítik. Ahogyan én is. :)

Magyarország az EU-n belül a 3. helyen áll a dohányzó emberek számában (nyilván arányaiban levetítve) Görögo. és Csehország mögött. Az alkoholfogyasztásban pedig messze verünk mindenkit. Szal a dohányzás elhanyagolható tényező.
Ha pedig te is ilyen, csak akkor hiszem el amit mondasz, ha adsz egy linket és elolvashatom, értelmezhetem típus vagy, akkor előtte győződj meg arról, hogy pontosan hol is akarod elolvasni az amúgy is kamu információt, mert mi magyarok ebben profik vagyunk.

#2454 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 20. 12:34

Üzenet megtekintéseIdézet: *Iguana* - Dátum: 2011. 04. 20. 13:30

a média pont az ellenkezőjét szajkózza

Miért "vagy" a kötőszó? Szerintem az alkoholizmus is káros, meg a dohányzás is. Magukra és bizonyos esetekben másra is. Na, ez utóbbi elleni harc a fontos: a dohányos ne füstöljön más orra alá a részeg meg csendben menjen haza, ne üljön autóba. A kettő elleni egyidőben is lehet (kell) tenni.

#2455 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 20. 12:36

Pedig de. Csak maskeppen. Tehat aki dohanyzik, az nem fuggo, hanem egy szokas? Aha, ertem mar.

#2456 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 20. 12:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 04. 20. 13:34

Miért "vagy" a kötőszó? Szerintem az alkoholizmus is káros, meg a dohányzás is. Magukra és bizonyos esetekben másra is. Na, ez utóbbi elleni harc a fontos: a dohányos ne füstöljön más orra alá a részeg meg csendben menjen haza, ne üljön autóba. A kettő elleni egyidőben is lehet (kell) tenni.

nem ugyanarról beszélünk
vagy te maradtál le egy fél mondattal, vagy én
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#2457 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 20. 12:38

Üzenet megtekintéseIdézet: *Iguana* - Dátum: 2011. 04. 20. 13:36

vagy te maradtál le egy fél mondattal, vagy én

A vita onnan indult, hogy taplóság mások orra alá bagózni, ez már csak a magyarázkodós rész norb részéről, hogy háde mért a dohányzás a taplóság, amikor az alkoholisták így, a drogosok meg úgy, a ruhát meg ki lehet mosni.

Szerkesztette: debaj 2011. 04. 20. 12:38 -kor

#2458 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 04. 20. 12:41

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 04. 20. 12:25

Mondod te, aki nem látsz ki a kis dobozodból. :-) Mondom, amíg bagóztam, én sem tettem, de legalább megpróbáltam tartani magam a közösségi normákhoz, azt meg pláne nem akartam megmagyarázni, hogy a dohányzásommal én csak jót teszek. Csak amíg minden egyes kemény alkoholistára meg drogfüggőre jut száz erős dohányos, addig igazán nincs miről beszélni.

Doboz. xd Micsoda kifejezések. Úgy írod, mintha azt hinnéd lenne valami jelentősége. Totálisan zérus.

Kínában meg 1 férfire jut 8 nő. És?

Az adófizetés megint hogy jön ide?

Hát ez a vita arról szól, hogy te már leszoktál és über Jancsinak érzed magad, én viszont felvilágosítalak, de nem szívesen. Vissza fogsz rá szokni. Na, lépjünk tovább.

#2459 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 04. 20. 12:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Schwarzmueller - Dátum: 2011. 04. 20. 12:36

Pedig de. Csak maskeppen. Tehat aki dohanyzik, az nem fuggo, hanem egy szokas? Aha, ertem mar.

Szövegértelmezés 5*.

#2460 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 20. 12:44

Üzenet megtekintéseIdézet: norb - Dátum: 2011. 04. 20. 13:42

Szövegértelmezés 5*.

A lancdohanyossal mi a helyzet? Az mar nem fuggoseg? Ugy latszik te tenyleg nem latsz tovabb a kifujt fustnel.

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.