HWSW Informatikai Kerekasztal: Dohányzás: pro és kontra - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dohányzás: pro és kontra Értékeld a témát: -----

#2641 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 04. 10. 12:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 04. 10. 13:20

Te amúgy ennyire szarul csajozol, hogy rá vagy erre szorulva? :p :D

Hát a hagyományos próbálkozások néha nem jönnek be...
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#2642 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 10. 16:01

Nalunk most az a b.sz, hogy a telephelyunk olyan ipartelepen van (jo nehany hektarnyi teruletrol van szo, van vagy 10-12 ceg a teruleten), amin van egy orvosi rendelo is. Amiatt elvileg az egesz ipartelep nemdohanyzo lesz. A cegenkenti, szabad teri (fedetlen), bejarattol min. 5 meterre eso kijelolt dohanyzohelyeket is meg akarjak szuntetni.
Ez mar azert kicsit a lo tuloldala...
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#2643 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 10. 16:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Dextrose - Dátum: 2012. 04. 10. 11:57

Amíg irodákban, egyéb intézményekben a nemdohányzó dolgozók csak úgy kerülnek kapcsolatba egymással, ha hivatalos ügyben találkoznak, addig a dohányzók kötetlenül is sokat beszélgetnek egymással ,,egy cigi alatt"

Valamint könnyebb a kapcsolatteremtés az ellenkező nemmel. Hiszen ha hirtelen nem jut eszünkbe semmi, akkor egy "Van tüzed? / rágyújtasz?" sosem rossz indítás.

hm.. akkor legyen mindenki fantomcigis, és menjen ki a cigisekkel "cigizni", és ők is ellóghatják azt az időt. + ők is trécselhetnek addig. (persze jó távol tőlük, hogy ne szívják be a másik csoport füstjét) már látom magam előtt a képet, hogy kiürülnek az irodák, munkahelyek egy nap többször, és mindenki lent van, két csoportban. egyik a valós cigisek, másik meg az imitálók. erre még üzletet is lehetne építeni. ilyen fantom cigiket lehetne árulni, ami úgy néz ki mint az igazi, csak semmi ártalmas nincs benne. :D ok. valami sitcomban még jó is lenne ez a "kép". :D
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2644 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 10. 16:54

Üzenet megtekintéseIdézet: des - Dátum: 2012. 04. 10. 17:27

hm.. akkor legyen mindenki fantomcigis, és menjen ki a cigisekkel "cigizni", és ők is ellóghatják azt az időt. + ők is trécselhetnek addig. (persze jó távol tőlük, hogy ne szívják be a másik csoport füstjét) már látom magam előtt a képet, hogy kiürülnek az irodák, munkahelyek egy nap többször, és mindenki lent van, két csoportban. egyik a valós cigisek, másik meg az imitálók. erre még üzletet is lehetne építeni. ilyen fantom cigiket lehetne árulni, ami úgy néz ki mint az igazi, csak semmi ártalmas nincs benne. :D ok. valami sitcomban még jó is lenne ez a "kép". :D

Én emlékszem, amikor a zsidóknál dolgoztam a konyhán, a főnök mindig cirkuszolt, miért megyek ki a többiekkel cigizni, ha nem is cigizek. Mert attól a perctől kezdve, hogy megkérdezte ki dohányzik és nemet mondtam, számomra már nem voltak 10 perces szünetek.

De azért egyszer-kétszer kimentem, mondván, hogy most rágyújtok, rá is gyújtottam, de csak szimulációs módban.:D Vettem egy levegőt, belefujtam egy kicsit a cigibe, majd kifujtam a levegőt. Aztán az idény vége felé a főnök rámcsodálkozott, milyen erős dohányos lettem :D (persze nem úgy)

Csak sötétben gáz, mert olyankor szikrázik és könnyen levágják, hogy te nem tartozol közéjük :D
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#2645 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 04. 10. 19:20

Üzenet megtekintéseIdézet: *Iguana* - Dátum: 2012. 04. 10. 17:01

amin van egy orvosi rendelo is. Amiatt elvileg az egesz ipartelep nemdohanyzo lesz.

Tán írtam másik topikban, hogy van itt egy kávézó, ahol mondom toljon bele viszkit/rumot, de gyorsan. Erre mondják, hogy nem lehet, mert itt van a szemben lépcsőházban egy csecsemőgondozó tanácsadói basz, ami 50 méteren belül van, így nem árulhatnak alkoholt. Pár méterre meg ott egy késodbáló, az már kívül esik a vonalon. Madách téren kocsma 15h-kor nyit, fröccs csak 16h után van, úgy szól a zengedély. Mondom he?
Make love not Wor.

#2646 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 11. 05:52

Nalunk most az a b.sz, hogy a telephelyunk olyan ipartelepen van (jo nehany hektarnyi teruletrol van szo, van vagy 10-12 ceg a teruleten), amin van egy orvosi rendelo is. Amiatt elvileg az egesz ipartelep nemdohanyzo lesz. A cegenkenti, szabad teri (fedetlen), bejarattol min. 5 meterre eso kijelolt dohanyzohelyeket is meg akarjak szuntetni.

esetleg kérhettek egy NSZSZ (a megyei kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve, exÁNTSZ) állásfoglalást. bár a múltkor a helyiek az egyik kollégiumban megkifogásolták, h nincs szabadtéri kijelölt dohányzóhely. nokomment. de az ilyesmit általában a jogtanácsos intézi ott is.
a jogszabályi szöveg egészségügyi szolgáltató területéről beszél. ez lehet bérelt, vagy saját. abban a pillanatban, h a terület véget ér, véget ér a kötelezettség is. ergo, csak azért mert ipatelepről van szó, ahol van egy szolgáltató, aki ilyet végez, még nem kell az egész ipartelepen megtiltani a dohányzást.
akkor van a gond, ha nem pontosak a helyrajzi viszonyok.
ha állásfoglalást szeretne kérni bárki, arra vigyázzon, h az esetleges helyszíni szemlekor, ha már ott vagyunk alapon, elkezdhetnek ellenőrizni. vegyi anyagot, szociális körülményeket, stb. ergo, név nélkül, és munkáltató megnevezése nélkül érdemes szólni nekik, vagy esetleg egy olyan kolléga, akinek nincsenek hosszútávú tervei, ha munkavállalóról van szó. a legjobb, ha esetleg tudtok valakit, akinek kisebb cége van ott és érdekelt a dologban, akkor intézze az, csak előbb tegye rendbe a dolgait. elvileg nem szoktak olyan aljasságot művelni, h kimegy valamilyen célból, majd más miatt is ellenőrzést tart. de manapság...
mondjuk ezt, ha kellően tájékoztatják, esetleg van helyszínrajz az egészségügyi szolgáltató területéről, akkor írásban is meg lehet kérni. a legjobb lenne egyébként, ha az egészségügyi szolgáltató kérné meg írásban a helyszíni viszonyok részletes taglalásával. az ő jól felfogott érdeke elsősorban. a jogász megírja a választ, ki nem mennek, dohányozni lehet majd, és mindenki boldog.

Szerkesztette: avmanster 2012. 04. 11. 05:57 -kor

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#2647 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 11. 06:29

A Zorr-bán Wiky azt mondja, hogy bagó nem igwuándjík kezébe való. Ha pöfékelni akar, bármelyik MSZP székházban megteheti, esetleg külföldön.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2648 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 11. 11:37

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2012. 04. 11. 06:52

esetleg kérhettek egy NSZSZ (a megyei kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve, exÁNTSZ) állásfoglalást. bár a múltkor a helyiek az egyik kollégiumban megkifogásolták, h nincs szabadtéri kijelölt dohányzóhely. nokomment. de az ilyesmit általában a jogtanácsos intézi ott is.
a jogszabályi szöveg egészségügyi szolgáltató területéről beszél. ez lehet bérelt, vagy saját. abban a pillanatban, h a terület véget ér, véget ér a kötelezettség is. ergo, csak azért mert ipatelepről van szó, ahol van egy szolgáltató, aki ilyet végez, még nem kell az egész ipartelepen megtiltani a dohányzást.
akkor van a gond, ha nem pontosak a helyrajzi viszonyok.
ha állásfoglalást szeretne kérni bárki, arra vigyázzon, h az esetleges helyszíni szemlekor, ha már ott vagyunk alapon, elkezdhetnek ellenőrizni. vegyi anyagot, szociális körülményeket, stb. ergo, név nélkül, és munkáltató megnevezése nélkül érdemes szólni nekik, vagy esetleg egy olyan kolléga, akinek nincsenek hosszútávú tervei, ha munkavállalóról van szó. a legjobb, ha esetleg tudtok valakit, akinek kisebb cége van ott és érdekelt a dologban, akkor intézze az, csak előbb tegye rendbe a dolgait. elvileg nem szoktak olyan aljasságot művelni, h kimegy valamilyen célból, majd más miatt is ellenőrzést tart. de manapság...
mondjuk ezt, ha kellően tájékoztatják, esetleg van helyszínrajz az egészségügyi szolgáltató területéről, akkor írásban is meg lehet kérni. a legjobb lenne egyébként, ha az egészségügyi szolgáltató kérné meg írásban a helyszíni viszonyok részletes taglalásával. az ő jól felfogott érdeke elsősorban. a jogász megírja a választ, ki nem mennek, dohányozni lehet majd, és mindenki boldog.

Szepen osszeszedted, koszi.
Gyanitom, hogy ezt senki nem fogja felvallalni.
Az apropoja az volt a dolognak, hogy amikor osszehivtak bennunket a dohanyzassal kapcsolatos tajekoztatasra ( mert tudnia kell a dolgozonak, hogy mit szabad es mit nem), akkor hangzott el, hogy elkepzelheto egy ilyen (fent emlitett) szigoritas is a jogszabalyban, de meg csak agyalnak rajta. Ha beleteszik ezt a kitetelt is, az szopo lesz.
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#2649 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 11. 12:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsul - Dátum: 2012. 04. 10. 11:43

Na ezt nem értettem én sem amikor a törvényt kitalálták... Mert én készségesen kimegyek rágyújtani, örülök is neki, hogy nem lehet bent. Hiába dohányzom, én sem szeretem ha áll a füst bent és másnap büdös minden ruhám. Ráadásul még jól is jön a leszokáshoz, mert pia mellett kényszeresen rágyújt az ember, de így alig jut eszembe.

A kérdés, hogy kinek jó a sok utcán, éjjel óbégató részeg aki kimegy rágyújtani? :think: Miért nem lehetett valami értelmes megoldást kitalálni?

Én meg azt várom, hogy mikor pattan meg az első vendég "kimegyek cigizni" felkiáltással? :-s

Eddig, -télen- mindenki nagykabátban jött, amig kiment egy gyors spanglira, legalább a kabátját bent hagyta. Most, hogy egy pólóban fog mindenki kocsmázni, nehogy eszükbe jusson valami okosság, a személyzet meg várhatja, hogy mikor szedheti le az asztalról a félig ivott söröskorsókat, benyelve pár ruppó hiányt. :-)

#2650 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 11. 12:57

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2012. 04. 11. 13:17

Én meg azt várom, hogy mikor pattan meg az első vendég "kimegyek cigizni" felkiáltással? :-s

Eddig, -télen- mindenki nagykabátban jött, amig kiment egy gyors spanglira, legalább a kabátját bent hagyta. Most, hogy egy pólóban fog mindenki kocsmázni, nehogy eszükbe jusson valami okosság, a személyzet meg várhatja, hogy mikor szedheti le az asztalról a félig ivott söröskorsókat, benyelve pár ruppó hiányt. :-)

Az nem hiany, hanem kisebb profit.
Nem tanultal a bankoktol?

Egyebkent azoknal az asztaloknal, ahol nem egyesevel ulnek, ott megoldhato, hogy letszam-1 fo mehet csak ki. Szerintem a normalisabbja meg fogja erteni, a tobbiert meg nem kar, ha emiatt elmaradozik. Ismeros/torzsvendeg meg ugyse csinal ilyet, tobbet er ennel a cimborasag.

Szerkesztette: *Iguana* 2012. 04. 11. 12:59 -kor

#2651 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 11. 13:29

[quote name='*Iguana*' date='2012. 04. 11. 12:37' timestamp='1334140643' post='7135948']
Szepen osszeszedted, koszi.
Gyanitom, hogy ezt senki nem fogja felvallalni.
Az apropoja az volt a dolognak, hogy amikor osszehivtak bennunket a dohanyzassal kapcsolatos%2

Szerkesztette: avmanster 2012. 04. 11. 13:31 -kor

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#2652 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 11. 13:39

egyelőre április 2-től csak engedményeket tettek. már akinek engedmény h 24 korrigált effektív fok felett (egyszer próbáltam mérni, de pl. fekete glóbusz hőmérő beszerezhetetlen, nincs esetleg valakinek elfekvő??? :D), vagy tűzveszélyes, robbanásveszélyes helyeken, ahol nyílt térben nem lehet dohányozni, kijelölhető zárt térben dohányzóhely, a szakhatóság előzetes engedélyével (dióhéjban összefoglalva a módosítást).
szóval véleményem szerint egyelőre nem kell félnetek a királynőt megölni jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem. annak, h az egész területen megtilcsák ajadohányozássot, sok jogalapját nem látom. és nem is számítok egyelőre nagyobb szigorításra (én bohó).
amivel kapcsolatosan várható basz, az az ecigi. jelenleg nem számít égő dohányteméknek, sőt dohányterméknek sem. egy egyszerű inhalációs eszköz, káros anyagot nem bocsát ki, elvileg bármilyen térben lehet használni, azonban szaghatással jár, ezért problémás csak. illetve a munkáltató megtilhassaja használatát munka közben.
szerk: valamiért az előző nem is jelent meg helyesen és szerkeszteni sem tudtam, mert nem reagált.

Szerkesztette: avmanster 2012. 04. 11. 13:40 -kor

Idézet

#2653 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 30. 17:17

Amíg irodákban, egyéb intézményekben a nemdohányzó dolgozók csak úgy kerülnek kapcsolatba egymással, ha hivatalos ügyben találkoznak, addig a dohányzók kötetlenül is sokat beszélgetnek egymással ,,egy cigi alatt"

Nem tudom, én csomó mindenkivel szotam találkozni a melóban nem hivatalos ügyben is.
Sok nő névről köszön az egész házból. Vagy pl. liftben amikor előre engedem őket udvariasságból, sokan benyomják az én emeletemet is, kérdés nélkül.
A többi kollégát meg nem nagyon tudják hova tenni, csak kérdezik, hogy "hányadikra?"

Valamint könnyebb a kapcsolatteremtés az ellenkező nemmel. Hiszen ha hirtelen nem jut eszünkbe semmi, akkor egy "Van tüzed? / rágyújtasz?" sosem rossz indítás.

És mi a 2. mondatod?
"Gyere fel, és megmutatom az észlelési jegyzőkönyveimet!"
"Velem olyat észlelhetsz, hogy olyat még nem láttál!"
"Egy felsőbb rezgésszintre juttalak!"
:D

Én lényegretörőbb szoktam lenni, ha kapcsolatot akarok teremteni :D
Meg ma már hol tudsz odamenni valakihez azzal, hogy tüzet kérsz vagy adsz? A kijelölt dohányzóhelyen?

#2654 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 30. 17:21

Stephen King - A tízórai emberek

#2655 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 30. 19:30

ez amugy remek ötlet lenne.

paranormal.hu

#2656 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 01. 00:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Dextrose - Dátum: 2012. 04. 30. 20:30

ez amugy remek ötlet lenne.

Miért csak lenne?
Van, hogy elfáradok agyilag, oszt' kiülök a konyhába. Ha épp jön valaki, vízért, kajáért, ezért-azért, akkor dumálunk egy kicsit.
Ha meg em jön senki, akkor csak csendben pihenek.

#2657 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 10. 15:55

Tegnap éppen sörtem a Stex-ben, jó volt, hogy végre nem lehetett vágni a füstöt. Ellenben a hely még mindig nem szellőzött ki teljesen: hazaérve még mindig lehetett egy kis füstszagot érezni a ruhámon.

#2658 Felhasználó inaktív   wwenigma 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 05. 15. 17:01

Sziasztok!

2012.05.21. hétfő és 2012.05.31. csütörtök közt az http://ecigi.shop.hu/ -n beváltható, mindenre érvényes 5%-os kedvezménykupon jár a http://www.evaper.info/ regisztrált tagjainknak. Gondoltam szolok, hatha erdekel valakit. :)

S.
ASUS M2N-E , AMD X2 5000+, 2x2048 DDR2, Sapphire HD4670, blablabla..

#2659 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 01. 09:28

Köszönjuk a spam-et, de nem szeretjük.

Témába vágó: http://index.hu/kulf...egy_doboz_cigi/

#2660 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 01. 20:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2012. 06. 01. 10:28

Köszönjuk a spam-et, de nem szeretjük.

Témába vágó: http://index.hu/kulf...egy_doboz_cigi/

Tiszta hülyeség már ez. Nem ez lenne a megoldás. (nem dohányzom amúgy). Hol így a szabad választási jog? Ha teszem azt ÉN akarok dohányozni. Vagy bármivel el lehetne ezt játszani. A sok cukor is káros. Vagy akármi,..
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.