idézet:
Ezt írta Jim DiGriz:
Létezik kis zsebhamutartó is. Egy kis szelence az egész, akkora, mint egy zsebóra. Praktikus valami.[/quote]
Naugye ! Ezt nem is tudtam, azért javasoltam a konzervdobozt, de ez tényleg lehetne etalon minden bagósnak. Biztos nem olyan drága valami ! De még ha az is...
Amúgy nekem két NAGYON negatív élményem van a bagóról.
1. Úgy kb. 6-7 éves lehettem, amikor egy VIDI meccsen egy előttem álló aszalt képű, ráncos öreg cigizett. Baromi erős szél fújt FELÉNK. Ő egy hanyag mozdulattal megpöccintette oldalra a cigit, mire egy parázs belerepült a szemembe. Gondolhatjátok !!
2. Házibuli volt. Az egyik osztálytársamnak (nagy bagós volt a csaj) odaadtam a lapát méretű szendvicsemet, hogy egy meg a felét, aztán én jövök. Nos, amikor beleharaptam, akkor majdnem elhánytam magam. A lány kezétől olyan fertelmesen gusztustalan dohány íze lett a szendvicsnek, hogy csak na. Nem kívánom senkinek azt az ízt ! BROÁF !!!
Egyébként a dohány illatát IMÁDOM, ha nincs meggyújtva. Szerintem így nagyon finom. Időnként betévedek egy trafikba, ahol pipadohányt árulnak és elmerülök a kellemes illatfelhőben.![]()
Dohányzás: pro és kontra
Elküldve: 2002. 08. 27. 19:24
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2002. 08. 27. 19:42
idézet:
Ezt írta barbra:
Sziasztok,
alighanem nem leszek köztetek valami népszerű, de azért elmondom: a dohányzással összefüggő problémák megoldása szvsz az alapvető emberi jogok összefüggésében kezelendő. "Némi" túlzással persze.
Vagyis: jogod van dohányozni ott és akkor, ahol és amikor
egy másik embert az egészséges létében nem zavarsz. Mindenki olyan halálnemet vállszt magának, amilyet akar. Van, aki a lassú és fájdalmas pusztulást választja, mint a dohányos, hát tegye. Csak ahhoz nincs joga egyetlen embernek sem, hogy ezen útján magával vigyen még egy (vagy több) embert...
Szóval, NeverGone, szerintem szokj le a dohányzásról, és meglátod, még bizonyos testrészeid is jobban "lengenek" majd. Méregtelenített szervezet, kellemesen akadálymentes vérkeringés, miegymás...
![]()
![]()
[/quote]
Hát... asszem erre lehet várni... sokáig...
Szeretek dohányozni, jólesik...
És mint minden ilyen dolgot, nem szívesen vállnék meg tőle...
Amúgy pedig megvannak az egyéb bajaim, szal tuti nem a cigi fog elvinni... más cuccok majd megteszik jóval elöbb...
Idézet
Elküldve: 2002. 08. 27. 20:10
idézet:
Ezt írta Balheredobálós NeverGone, és tökei:
Hát... asszem erre lehet várni... sokáig...
Szeretek dohányozni, jólesik...
És mint minden ilyen dolgot, nem szívesen vállnék meg tőle...
Amúgy pedig megvannak az egyéb bajaim, szal tuti nem a cigi fog elvinni... más cuccok majd megteszik jóval elöbb...[/quote]
NeverGone,
na, jó, neked megsúgom: egyszer pár hétig én is dohányoztam, még középiskolás koromban, a lány WC-ben.
Aztán a gimiben kitalálták, hogy kijelölnek dohányzó helyiséget és a nagy szünetben ott lehet füstölni rendesen... Hát, mit mondjak: ezt követően jelentősen csökkent a középiskolánk dohányzó egyedeinek száma.
Hja, ha szabad... az más, akkor már semmi értelme...![]()
Miau, mi így gondoltuk...![]()
Letéptem ezt a hanga szálat...
Elküldve: 2002. 08. 27. 20:38
idézet:
Ezt írta barbra:
NeverGone,
na, jó, neked megsúgom: egyszer pár hétig én is dohányoztam, még középiskolás koromban, a lány WC-ben.
Aztán a gimiben kitalálták, hogy kijelölnek dohányzó helyiséget és a nagy szünetben ott lehet füstölni rendesen... Hát, mit mondjak: ezt követően jelentősen csökkent a középiskolánk dohányzó egyedeinek száma.
Hja, ha szabad... az más, akkor már semmi értelme...![]()
Miau, mi így gondoltuk...[/quote]
Gratulálok, bvüszke vagyok rád, meg ilyenek...
Te így döntöttél... biztos jó, de nekem furcsa lenne...
Mijau. Én így gondolom...![]()
Idézet
Elküldve: 2002. 08. 28. 08:06
Bástya elvtárs! Baráti üdvözletem!
Amúgy én érettségi után kezdtem el cigizni... jónéhány haverom cigizett, én meg álltam ellen...
Elküldve: 2002. 08. 28. 08:20
idézet:
Ezt írta Balheredobálós NeverGone, és tökei:
Gratulálok, bvüszke vagyok rád, meg ilyenek...
Te így döntöttél... biztos jó, de nekem furcsa lenne...
Mijau. Én így gondolom...[/quote]
Mint momdtam fentebb, mindenkinek alkotmányos joga olyan öngyilkolási módot választani, amilyet kíván magának...
(Mellesleg az biztos, hogy az én közelembe nem juthat dohányzó férfi. Én a természetes illatokat szeretem: a dohánycserjét is, csak természetes állapotában.)
Miau, én (meg) így gondolom..![]()
![]()
(Copyright by NeverGone)
Elküldve: 2002. 08. 28. 08:53
nos, az a le7ő legjobb 5let volt, h a középiskolákban készítettek kijelölt dohányzóhelyet, ha az valóban a fenti hatást éri el
hátha későbbiekben is kevesebbjükből lesz dohányos!
sztem nem jó az.
tényleg, aki dohányzik, írja már le nekem plz, mi az, amitől jó... anyám azt mondja, idgees lenne, ha nem szívná. de kérdem én, ideges volt, mielőtt rászokott?
sajnos a dohányos és a többi drogos között az az alapvető különbség, h én pl. eleddig egyetlen heroinistát nem láttam, aki engem a tűjével szúrkált volna, míg a drága vasúti dohányosok valóban a "pofámba fújják a füstöt"
innen több irányba is el lehetne indulni messze, az egyik, h én ha kendert akarok szívni otthon, azt miért nem tehetem (ez most asszem offtopic lenne...), a másik h az a vki miért kötelezhet engem arra, h én az ő füstjét nyeljem, ami rám bizonyítottan egészségkárosító hatással van. szerintem az én egészséghez való jogom 1értelműen előbbrevaló, mint az ő efféle felépítmény-joga.
na, most se tudok összefüggően írni: 10 másodperces darabok, miközben szkennel 1-1 lapot... én itten hivatalban dolgozom...
a lényeg: tőlem tényleg dohányozhat, aki csak akar, de azt tegye csak ő, MERT ÉN NEM AKAROM!
ebből a szempontból nagyon helyes a szeparálás (a kivitelezés egyelőre halott dolog, lásd vasút...), míg a teljes tiltás szerintem is túlkapás lenne.
javaslom pl. a mávnak a dohányzó-nemdohányzó kocsik/fülkék arányainak változtatását, mert most a dohányosok üresek, a nemdohányzók meg tömve vannak. most mit tegyek én, aki ülni akarok, és van is hely, de füstöt szívni nem?
(asszem látszik, nekem a legerősebb dohányélményem a vasúthoz kötődik... otthon egyszerű: anyám nem hozhat be cigit a szobámba, fővesztés terhe mellett. de hogyan küzdjem le az utazóközönség legkedvesebb magját alkotó őstahókat?)
May God have mercy on our dirty little hearts
Elküldve: 2002. 08. 28. 08:58
Csak abba kéne belegondolni(ha már a pályaudvari, munkahelyi események miatt kiközösítettnek érzi magát bárki is), hogy ha a t. dohányosnak születik egy kis bamba gyereke(nekem is van), akkor vajon vele is meg akarja-e osztani füstbe burkolt örömöket?! És, ha igen, vajon tisztában van-e azzal, hogy milyen következményekkel jár ez a gyerekre nézve?
Ha meg valaki erre is azt mondja, hogy a gyereknek is meg kell halnia valamitől azt lehányom.
Egyébként szellenteni is illetlenség társaságban, pedig az nem igazán okozhat légúti elváltozásokat
[ 2002. augusztus 28.: bellone szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 08. 28. 09:28
idézet:
Ezt írta alvaro:
tényleg, aki dohányzik, írja már le nekem plz, mi az, amitől jó... anyám azt mondja, idgees lenne, ha nem szívná. de kérdem én, ideges volt, mielőtt rászokott?[/quote]
A lényeg: ha már rászoktál, akkor olyan, mintha folyamatosan éhes lennél és csak akkor csillapodna az éhséged, ha elszívsz egy cigit!![]()
Elküldve: 2002. 08. 28. 09:31
És ami nem jó benne: egyrészt a passzív dohányzás másokra kényszeríítésének problémája, másrészt az egészségkárosító hatás (Never-hez hasonlóan én is úgy vélem, hogy más előbb fog elvinni...
Amit viszont nem szeretek, ha valaki nem az élvezet miatt gyújt rá. Szerintem aki ideges, az ne gyújtson rá, mert a testben felgyülemlő méreg emeli az adrenalinszintet (olvastam egy másik topicban az erős paprikáról, amire így reagál a szervezet - szerintem ideillik
Elküldve: 2002. 08. 28. 10:00
Viszont egyet kell értenem azzal, hogy kultúráltan egész más a dohányzás, csak sajnos akik valóban kultúráltan csinálják, a dohányosok elenyésző kisebbsége. Ezért igenis szükség van szabályozásra, ami néha bizony tiltással jár. Ha ezt a tiltást valaki diszkriminatívnak érzi, az gondoljon arra, hogy az egészséges élethez való jog valamivel előrébb való...
Az, hogy tiltásra pedig sor kerül, szerintem nem elsősorban a jogalkotók hibája. Mert én azt gondolom, hogy Magyarországon példéul egy kisebb étterem hamarabb fogja kiírni, hogy tilos a dohányzás, mint beruházni légcserélő berendezésekre és helyiség-átalakításokra.
Ami érv még nem hangzott el a dohányzás ellen: ha olyan szórakozóhelyre megyek, ahol lehet dohányozni, utána teljesen át kell öltöznöm, mert nem bírom elviselni a ruháimból áradó bűzt. Nem elég, hogy ott szívom a füstöt, még utána is csak otthon tudok megszabadulni tőle.
Egyébként a munkahelyemen van kijelölt dohányzóhely, az irodaház előtt...
Elküldve: 2002. 08. 28. 10:20
Én pl. teljesen megdöbbentem, mikor belegondoltam, hogy a vonatokon van dohányzó részleg. Nekem pl. hihetetlen, hogy valaki nem bír ki egy max. 2-3 órás vonatutat rágyujtás nélkül. Ahol meg tiltva vagyon, ott eszembe sem jutna...de hát nem vagyunk egyformák.
Elküldve: 2002. 08. 28. 13:34
idézet:
Ezt írta special:
Engem nagyon nem érdekel, hogy ki mivel mérgezi magát, CSAK NE FÚJJA A POFÁMBA A FÜSTÖT! Köszönöm. Egyszóval ne a nem-dohányzóknak kelljen alkalmazkodniuk plz. Utcán, olyan helyen, ahol normális légkondi van (Palace, Siófok), nem zavar. Pl. elfogadhatatlannak tartom, hogy a "sima" vonatok ülőhelyeinek fele dohányzó.Milyen kiközösítés? Ne röhögtess NeverGone. Autót vezetni is szabad 17 év felett jogosítvánnyal, de miért nem engedik meg, hogy a pályaudvaron ralyzz? Sőt, kakálni is szabad mindenkinek, akkor az utcán miért nem lehet? Nem kell belelépni!
[/quote]
pontosan!
illetve én utcán sem szeretem, mert utcán is rám tud szállni a füst. s nem annyi, hogy lehet odébb menni.
az ember pl buszra vár. muszáj neki (ne kelljen már az egészségem és közérzetem védelme érdekében hazagyalogolnom, mikor már alig vágyom az otthonra). s ott, ahol úgysem valami friss a levegő, egyesek még rá is gyújtanak. ezt sem értem, de hát az ember csinál hülyeségeket. de engem hagyjon ki belőle. ha én testem végtermékét aláürítem, az biztos nem tetszene neki, pedig az még egészségesebb, mint a cigifüst, s zavaró, mint az...
a vonat az pedig halál... szerintem sem kéne a felének dohányzónak lenni, dohányzó, aki dohányzóba is akar szállni, kevesebb is van. s aki függő, sajnálom, a kábszeresek is kibírják... én nem büszkélkednék nyilvános helyen ilyen ronda szokással. de hát mások vagyunk.
mondták már, hogy vonat? menjek a nemdohányzóba. ezek sem utaztak még tömött vonaton... a nemdohányzóban a folyosón állva pedig lazán rámfújják a füstöt...
én eddig úgy oldottam meg, hogz kidugtam a fejem az ablakon. nem teljeskörű megoldás (repült már a szemembe a másik ablakban dohányzó forró hamuja), s nem is mindenütt alkalmazható. a legborzalmasabb, ha a vonat végén, az ajtónál, nyithatatlan vagy nem létező ablak mellett állunk s hatan nekiállnak cigizni. szerencsére ott az ajtó.
a fene se érti, mit kezdenek el hőbörögni, ha az ember, életét védve, kivágja az ajtót. nem ők hajolnak ki rajta, hanem én
már voltak ötleteim. pl lefújni a köztünk levő teret citromillattal. szavuk sem lehet! én illatosabb és egészségesebb dolgok szórok rájuk...
most egyébként kis maszkkal mászkálok. nem valami csinos, de én amúgy sem vagyok egy szépség és kit érdekelha feltétlenül szükséges, fel fogom tenni.
szerintem nagyon-nagyon pofátlan dolog másokat arra kényszeríteni, hogy akár órákon át szenvedjenek, tartósan megfájduljon a fejük és tönkre legyen "+!%/=(va a napjuk...
Elküldve: 2002. 08. 28. 13:38
idézet:
Ezt írta Brokkoli:
mikor a laza, életet élvező dohányosok egy hanyag mozdulattal eldobják a csikket
Erre csak annyit, hogy majd akkor, ha lesz hova dobni.
Számold már meg lécci a Blahán, hogy mennyi szemetes van!
Ha eljutsz tízig, akkor tied a nagydíj.
Ha lesz köztük csikktartós is akkor az oscart is viheted.[/quote]
ah. és ha nincs szemetes, akkor mit csinálsz a kiürült sörösüveggel, sütiszacskóval, rágóval, miegymással?
azt is eldobod?
én nem tudnék olyan kényelmes lenni, hogy szemeteljek.
kis koromban belémnevelték, hogy ne, s jogosnak is tartom.
kényelmetlen a csikkeket összegyűjteni? sajnálom... nem kötelező dohányozni.
a csikk eldobálását én is rühellem.
amúgy valóban vannak szolidabb és bunkóbb dohányosok. természetesen.
Elküldve: 2002. 08. 28. 13:41
mennyit szívsz naponta?
Elküldve: 2002. 08. 28. 13:41
idézet:
Ezt írta giotto:
azthiszem a palyaudvaros probalkozas is tukrozi, hogy a legnagyobb problema, hogy a dohanyosokat kiszoritani akarjak a tarsadalombol, nem pedig megteremteni azt, hogy aki nem akar fustot szivni az ne szivjon...[/quote]
a dohányos, mint ember, állampolgár, nincs kiszorítva. az egészségtelen, mások életét romboló tetteit akarják kiszorítani!
a szeximádók is nyivákoljanak, hogy a szex legális, ők rendes emberek, de nem engedik őket munkahelyen, utcán, ki akarják szorítani a társadalomból...?!
Elküldve: 2002. 08. 28. 13:43
idézet:
Ezt írta shr:
a dohányos, mint ember, állampolgár, nincs kiszorítva. az egészségtelen, mások életét romboló tetteit akarják kiszorítani!
a szeximádók is nyivákoljanak, hogy a szex legális, ők rendes emberek, de nem engedik őket munkahelyen, utcán, ki akarják szorítani a társadalomból...?![/quote]
shr,
tökéletesen igazad van.
Elküldve: 2002. 08. 28. 13:45
idézet:
Ezt írta Jim DiGriz:
...tolerancia kellene mindkét félről...én majd megdőltem, mikor Horvátországban, a Krka Nemzeti Parkban épp egy gyönyörű vízesést bámultunk egy kis hídról, mikor mellettem a tahó bedobta a csikket a vízbe, ahol emberek fürödtek...
Én pipázom, vizipipázom, szivarozom és cigarettát is szívok, de csak, ha nem zavarok vele mást. Vezetés közben nem gyujtok rá, és a kezdeti lelkesedés után már arról is leszoktam, hogy az utcán, minden ok nélkül cigizzek. Csak nyugiban, békésen... úgy lehet igazán élvezni a dolgot...[/quote]
ilyen is van?))
az élvezetet nem igazán értem, de hát mint masszív nemdohányzó, aki ki se próbálja soha, nem is érthetem,
de szíved joga. jó, ha valaki így fogja fel, hogy adjuk meg a módját, s nem automatikusan cigizik, unalomból, evés előtt, után, mint ahogy egyesek trágár szavakat kötőszóként használnak oda se figyelve... olvastam cigifüggők írásait, akik valóban rabok, repülőre alig tudnak ülni s tragédia, ha éjjel elfogy az utolsó szál...
Elküldve: 2002. 08. 28. 13:52
idézet:
Ezt írta szabolc:
Ami érv még nem hangzott el a dohányzás ellen: ha olyan szórakozóhelyre megyek, ahol lehet dohányozni, utána teljesen át kell öltöznöm, mert nem bírom elviselni a ruháimból áradó bűzt. Nem elég, hogy ott szívom a füstöt, még utána is csak otthon tudok megszabadulni tőle.
[/quote]
igen!!!!![]()
el is feledtem, mert ritkán járok kocsmába, más szórakozóhelyre meg totál nem.
érdekes módon kocsmában kibírom, ha nem extra tömény. fura tulajdonság. de utána...
borzalom! moshatok hajat és az összes ruhámat. fúj.
a dohányzókat hogy tudják elviselni intim közelségben a nemdohányzók? erre még nem jöttem rá, de sebaj. nem ez életem nagy kérdése...
Elküldve: 2002. 08. 28. 13:57
idézet:
Ezt írta bellone:
Csak abba kéne belegondolni(ha már a pályaudvari, munkahelyi események miatt kiközösítettnek érzi magát bárki is), hogy ha a t. dohányosnak születik egy kis bamba gyereke(nekem is van), akkor vajon vele is meg akarja-e osztani füstbe burkolt örömöket?! És, ha igen, vajon tisztában van-e azzal, hogy milyen következményekkel jár ez a gyerekre nézve?
[/quote]
nem tudom, mennyire van vele tisztában, de az emberek, ahogy én tudom, nem igazán szoktak tekintettel lenni a gyerekükre. max a terhesség alatt.
nekem nagyon fura: terhes a nő, leendő apuci-anyuci visszafogja magát s nem dohányzik, a nő egyáltalán nem, a férfi otthon nem. ez elég gyakori.
megszületik az apróság - nosza újra füstölés agyba-főbe...
azt gondolják, hogy a csecsemőnek az jó? mi alapon védik a magzatot, a csecsemőt, kis- és nagyobb gyereket meg nem?
no, emberek, egyelőre befejeztem. de a mások életminőségét rontó dohányosok ellen s a szenvedő alanyok mellett kikelni mindig is fontos volt nekem.

Súgó
A téma zárva.