HWSW Informatikai Kerekasztal: Dohányzás: pro és kontra - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dohányzás: pro és kontra Értékeld a témát: -----

#11 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2002. 08. 26. 22:51

idézet:
Ezt írta Jareth:
.......Például a barátságosan közeledő hozzáállás: "Nem mennél arrébb a cigiddel?" vagy a tahó: "B@zzeg a pofámba fújod a füstöt!"! :D IMHO a dohányosokat szinte csak a szintén dohányzók értik meg...[/quote]

Pedig milyen rendes tőled, hogy ingyen szívhatják a tiédet........ :p
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#12 Felhasználó inaktív   giotto 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 08. 27. 00:04

azthiszem a palyaudvaros probalkozas is tukrozi, hogy a legnagyobb problema, hogy a dohanyosokat kiszoritani akarjak a tarsadalombol, nem pedig megteremteni azt, hogy aki nem akar fustot szivni az ne szivjon...
"A UNIX rendszerek száma tízre nőtt és még több várható".
(A UNIX Programozói kézikönyv második kiadásából, 1972. június.)

#13 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 27. 01:01

idézet:
Ezt írta giotto:
azthiszem a palyaudvaros probalkozas is tukrozi, hogy a legnagyobb problema, hogy a dohanyosokat kiszoritani akarjak a tarsadalombol, nem pedig megteremteni azt, hogy aki nem akar fustot szivni az ne szivjon...[/quote]

Így van... nem büntetni, tiltani kellene, hanem szabályozni.. mindenkinek megvannak a jogai, nekünk is, hogy dohányozzunk...

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#14 Felhasználó inaktív   Roter ^.^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 27. 02:25

Kép

én is szívom már 10 éve :(
kedvencek
A7N8X VDD mod
"Nem azért szeretlek, aki te vagy, hanem azért, aki én vagyok melletted." Márquez

#15 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 27. 05:27

idézet:
Ezt írta Jareth:
Például a barátságosan közeledő hozzáállás: "Nem mennél arrébb a cigiddel?" vagy a tahó: "B@zzeg a pofámba fújod a füstöt!"! :D IMHO a dohányosokat szinte csak a szintén dohányzók értik meg...

[ 2002. augusztus 26.: Jareth szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]
ilyet én még nem tapasztaltam, még azóta sem, hogy a munkahelyeken évek óta korlátozva van a dohányzás helye.
(ha 8 emberből kettő nem dohányzik, szerinted mi lesz az eredmény?)
ugyanakkor: központi klímás / füstérzékelős irodaházban, tele számítógépekkel, a nemdohányzók mellett rágyújt 2-3 ember, pusztán azért, mert magasabb beosztásban van.
(majd kinyitja az ablakot, hogy kimenjen a füst, később panaszkodik, hogy a klíma sz@rt sem ér....)
és a magasabb beosztású szűk agyába nem fér bele, hogy ezért 30000 ft helyszíni jár, ha rajtakapják

#16 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 27. 05:56

idézet:
Ezt írta giotto:
azthiszem a palyaudvaros probalkozas is tukrozi, hogy a legnagyobb problema, hogy a dohanyosokat kiszoritani akarjak a tarsadalombol, nem pedig megteremteni azt, hogy aki nem akar fustot szivni az ne szivjon...[/quote]

:eek:
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#17 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 27. 06:00

idézet:
Ezt írta Balheredobálós NeverGone, és tökei:

Így van... nem büntetni, tiltani kellene, hanem szabályozni.. mindenkinek megvannak a jogai, nekünk is, hogy dohányozzunk...
[/quote]

Ezt hogyan gondolod? Ugyanis pont ezt csinálják, mármint szabályozni akarják - igen, a tiltás is szabályzás - de erre fel jogaidat sértik.

A nem dohányosoknak viszont joguk van szívni veled együtt, ugye? :)
¤

#18 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 27. 07:37

...tolerancia kellene mindkét félről...én majd megdőltem, mikor Horvátországban, a Krka Nemzeti Parkban épp egy gyönyörű vízesést bámultunk egy kis hídról, mikor mellettem a tahó bedobta a csikket a vízbe, ahol emberek fürödtek... :(
Én pipázom, vizipipázom, szivarozom és cigarettát is szívok, de csak, ha nem zavarok vele mást. Vezetés közben nem gyujtok rá, és a kezdeti lelkesedés után már arról is leszoktam, hogy az utcán, minden ok nélkül cigizzek. Csak nyugiban, békésen... úgy lehet igazán élvezni a dolgot...

#19 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 27. 08:49

Kép

Kép

idézet:
"...lepedőnyi cafatokra vagyon tépve valami szőkeség oszt ezzel kevertek meg valami setétbe hajló apróbb cafatokat és szalagokat. Ha már a marcipán-osztályozás előkerült, akkor ez a friss marcipános bon-bon kategória mélyjáratú királynéje... " (ZEINSTEIN)
"...könnyű, enyhén édes, gyümölcsös íze van..." (GEŐCZE ZOÁRD)
"...szóhoz sem tudok jutni a gyönyörűségtő ez egy nagyon kiváló áru." (LEO-POLD) [/quote]

[ 2002. augusztus 27.: *Iguana* szerkesztette a hozzászólást ]
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#20 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 27. 09:06

[url="http://"http://www.mac-baren.com"]MacBaren[/url] Original Choice :cool:
Ha nincs, akkor pedig [url="http://"http://www.davidoff-cigarettes.com"]Davidoff cigaretták[/url] :cool:
De munkahelyen nem, otthon ha lehet, akkor a kertben, autóban soha. Adjuk meg a módját.

#21 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 27. 09:10

Így van... ésszel...szal nem kell rögtön a dohányosoknak ugrani... :)

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#22 Felhasználó inaktív   mtx 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 27. 11:40

A minap vonaton utaztam kb. 2-3 órás volt az út. A haverom ért ki előbb a pályaudvarra, ő foglalta helyet, de véletlenül egy dohányzó fülkében. Sajnos ezt csak akkor vettük észre, amikor egy másik utas elkezdett dohányozni a fülkében. Én meg mondtam a haveromnak, hogy hogy lehet ilyen amatőr, hogy ilyen fülkébe szállt. Erre a másik utas legközelebb nem a fülkében dohányzott - pedig megtehette volna - hanem kiment a folyosóra. Szóval ilyen is van. Ez a pali rendes volt.
neduddki!

#23 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 27. 12:42

idézet:
Ezt írta Brokkoli:

Erre csak annyit, hogy majd akkor, ha lesz hova dobni.
Számold már meg lécci a Blahán, hogy mennyi szemetes van!
Ha eljutsz tízig, akkor tied a nagydíj.
Ha lesz köztük csikktartós is akkor az oscart is viheted.
[/quote]

Ez nem jó hozzáállás. Hát egy használt konzervdobozt nem lehet magaddal vinni ? Kutyasz@r tárolására való WC sincs az utcán, de a kutya-tulajdonosoknak kötelességük lenne zacskóban összeszedni, majd, ha egy kukához érnek kidobni. Én sem dobom el a rágópapírt, csak mert nincs a közelben szemetes. Megy a zsebbe; legfeljebb otthon kidobom.

A dohányzásról: ÉN nem dohányzom és gyűlölöm a cigaretta füstöt. Könnyezik tőle a szemem és fulladok. Sajnos a 4 tagú zenekarunkból én vagyok az egyetlen, így biztos hamarabb lesz tüdőrákom, mint nekik, mert ők fújják, mint a gyárkémény !
Ezért nem szeretek sűrűn szórakozóhelyekre járni, mert a legtöbb helyen vágni lehet a füstöt !
Annak ellenére, hogy ha jól emlékszem tavaly óta él a törvény, hogy MINDEN vendéglátóipari tevékenységet végző hely (kocsma, klub, étterem, kávézó stb) KÖTELES az egységet ketté választani teljesen szeparáltan ! Amennyiben ez nem lehetséges, akkor a helynek nemdohányzónak kell lennie.
Namost ez általában fordítva van. Ahol nem tudták megoldani, ott továbbra is szabad szívni a füstöt. Pedíg így a nemdohányzó kerül hátrányba. Ha az ember a kedvenc helyére menne, akkor tűrjön. Ja és még törvénybe is ütközik, de ki törődik vele ?
Fordítva nem lenne baj, mert felteszem a dohányosoknak semmi bajuk nem lesz a friss levegőtől...
Ennyit a magyarországi törvényi szabályozásról.

Never ! Véleményem szerint ki kell jelölni (a vasúton is) a dohányosok részére fenntartott helyet. A kitiltás valóban nem jó eszköz, mert diszkrimináció.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#24 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 27. 14:14

Létezik kis zsebhamutartó is. Egy kis szelence az egész, akkora, mint egy zsebóra. Praktikus valami.

#25 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 27. 14:17

idézet:
Ezt írta piftuka, az örök négycsillagos:

Ez nem jó hozzáállás. Hát egy használt konzervdobozt nem lehet magaddal vinni ? Kutyasz@r tárolására való WC sincs az utcán, de a kutya-tulajdonosoknak kötelességük lenne zacskóban összeszedni, majd, ha egy kukához érnek kidobni. Én sem dobom el a rágópapírt, csak mert nincs a közelben szemetes. Megy a zsebbe; legfeljebb otthon kidobom.

A dohányzásról: ÉN nem dohányzom és gyűlölöm a cigaretta füstöt. Könnyezik tőle a szemem és fulladok. Sajnos a 4 tagú zenekarunkból én vagyok az egyetlen, így biztos hamarabb lesz tüdőrákom, mint nekik, mert ők fújják, mint a gyárkémény !
Ezért nem szeretek sűrűn szórakozóhelyekre járni, mert a legtöbb helyen vágni lehet a füstöt !
Annak ellenére, hogy ha jól emlékszem tavaly óta él a törvény, hogy MINDEN vendéglátóipari tevékenységet végző hely (kocsma, klub, étterem, kávézó stb) KÖTELES az egységet ketté választani teljesen szeparáltan ! Amennyiben ez nem lehetséges, akkor a helynek nemdohányzónak kell lennie.
Namost ez általában fordítva van. Ahol nem tudták megoldani, ott továbbra is szabad szívni a füstöt. Pedíg így a nemdohányzó kerül hátrányba. Ha az ember a kedvenc helyére menne, akkor tűrjön. Ja és még törvénybe is ütközik, de ki törődik vele ?
Fordítva nem lenne baj, mert felteszem a dohányosoknak semmi bajuk nem lesz a friss levegőtől...
Ennyit a magyarországi törvényi szabályozásról.

Never ! Véleményem szerint ki kell jelölni (a vasúton is) a dohányosok részére fenntartott helyet. A kitiltás valóban nem jó eszköz, mert diszkrimináció.
[/quote]

Igazad van, én sme szoktam terhelni a cigim füstjével a nemdohányzókat... De ha nincs elkülönítés, akkor a helység már rögtön nemdohányzó lesz...? Mert így sokan aszongyák, hogy letolom, legyen "nemdohányzó", a pár bagós felett pedig szemet hunyok. És ez nem jó megoldás. Mindenhol meg lehet szerintem oldani a normális elkülönítést, és akkor mindkét tábor békében élhet(ne) egymás melett... :)

Idézet

[link]

#26 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 27. 16:55

idézet:
Ezt írta Jim DiGriz:
Én pipázom, vizipipázom, szivarozom és cigarettát is szívok, de csak, ha nem zavarok vele mást. Vezetés közben nem gyujtok rá, és a kezdeti lelkesedés után már arról is leszoktam, hogy az utcán, minden ok nélkül cigizzek. Csak nyugiban, békésen... úgy lehet igazán élvezni a dolgot...[/quote]

Öhömm... esküszöm, mintha én írtam volna, minden igaz rám is :)
Amúgy, bármilyen meglepő (8 év bagó után), én is gyűlölöm, ha valaki eldobja a csikket / másra fújja a füstöt / úgy általában nem törődik a többi emberrel.

#27 Felhasználó inaktív   barbra 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 27. 18:30

Sziasztok,
alighanem nem leszek köztetek valami népszerű, de azért elmondom: a dohányzással összefüggő problémák megoldása szvsz az alapvető emberi jogok összefüggésében kezelendő. "Némi" túlzással persze. :)

Vagyis: jogod van dohányozni ott és akkor, ahol és amikor
egy másik embert az egészséges létében nem zavarsz. Mindenki olyan halálnemet vállszt magának, amilyet akar. Van, aki a lassú és fájdalmas pusztulást választja, mint a dohányos, hát tegye. Csak ahhoz nincs joga egyetlen embernek sem, hogy ezen útján magával vigyen még egy (vagy több) embert...

Szóval, NeverGone, szerintem szokj le a dohányzásról, és meglátod, még bizonyos testrészeid is jobban "lengenek" majd. Méregtelenített szervezet, kellemesen akadálymentes vérkeringés, miegymás... :rolleyes:

:) :) :)
barbra
Letéptem ezt a hanga szálat...

#28 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2002. 08. 27. 18:31

Kezdem azt gondolni, hogy a szar húzza le a vécét...

#29 Felhasználó inaktív   cx.core 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 27. 18:33

A fika gyúrja a napközist. :D

Komolyra fordítva a szót: nem értem, ki gondolja, hogy itt van egyáltalán pro (mert hogy kontra az van, az biztos)?

[ 2002. augusztus 27.: Cybernetics Core szerkesztette a hozzászólást ]

#30 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2002. 08. 27. 18:41

Eléggé pronak lehet tekinteni a dohányosok részéről, hogy alapvető jogot képeznek arra, hogy a társadalom megteremtse dohányzásuk feltételeit, amennyiben ez zavarná a nem-dohányzókat. :confused:

To sum up:
Szemetelek, az egészségedet károsítom, de a hibás TE VAGY!

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó