idézet:
Ezt írta Jareth:
.......Például a barátságosan közeledő hozzáállás: "Nem mennél arrébb a cigiddel?" vagy a tahó: "B@zzeg a pofámba fújod a füstöt!"!IMHO a dohányosokat szinte csak a szintén dohányzók értik meg...[/quote]
Pedig milyen rendes tőled, hogy ingyen szívhatják a tiédet........![]()
Dohányzás: pro és kontra
Elküldve: 2002. 08. 26. 22:51
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2002. 08. 27. 00:04
(A UNIX Programozói kézikönyv második kiadásából, 1972. június.)
Elküldve: 2002. 08. 27. 01:01
idézet:
Ezt írta giotto:
azthiszem a palyaudvaros probalkozas is tukrozi, hogy a legnagyobb problema, hogy a dohanyosokat kiszoritani akarjak a tarsadalombol, nem pedig megteremteni azt, hogy aki nem akar fustot szivni az ne szivjon...[/quote]
Így van... nem büntetni, tiltani kellene, hanem szabályozni.. mindenkinek megvannak a jogai, nekünk is, hogy dohányozzunk...
Idézet
Elküldve: 2002. 08. 27. 02:25
én is szívom már 10 éve
A7N8X VDD mod
"Nem azért szeretlek, aki te vagy, hanem azért, aki én vagyok melletted." Márquez
Elküldve: 2002. 08. 27. 05:27
idézet:
Ezt írta Jareth:
Például a barátságosan közeledő hozzáállás: "Nem mennél arrébb a cigiddel?" vagy a tahó: "B@zzeg a pofámba fújod a füstöt!"!IMHO a dohányosokat szinte csak a szintén dohányzók értik meg...
[ 2002. augusztus 26.: Jareth szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
ilyet én még nem tapasztaltam, még azóta sem, hogy a munkahelyeken évek óta korlátozva van a dohányzás helye.
(ha 8 emberből kettő nem dohányzik, szerinted mi lesz az eredmény?)
ugyanakkor: központi klímás / füstérzékelős irodaházban, tele számítógépekkel, a nemdohányzók mellett rágyújt 2-3 ember, pusztán azért, mert magasabb beosztásban van.
(majd kinyitja az ablakot, hogy kimenjen a füst, később panaszkodik, hogy a klíma sz@rt sem ér....)
és a magasabb beosztású szűk agyába nem fér bele, hogy ezért 30000 ft helyszíni jár, ha rajtakapják
Elküldve: 2002. 08. 27. 05:56
idézet:
Ezt írta giotto:
azthiszem a palyaudvaros probalkozas is tukrozi, hogy a legnagyobb problema, hogy a dohanyosokat kiszoritani akarjak a tarsadalombol, nem pedig megteremteni azt, hogy aki nem akar fustot szivni az ne szivjon...[/quote]
![]()
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2002. 08. 27. 06:00
idézet:
Ezt írta Balheredobálós NeverGone, és tökei:
Így van... nem büntetni, tiltani kellene, hanem szabályozni.. mindenkinek megvannak a jogai, nekünk is, hogy dohányozzunk...[/quote]
Ezt hogyan gondolod? Ugyanis pont ezt csinálják, mármint szabályozni akarják - igen, a tiltás is szabályzás - de erre fel jogaidat sértik.
A nem dohányosoknak viszont joguk van szívni veled együtt, ugye?![]()
Elküldve: 2002. 08. 27. 07:37
Én pipázom, vizipipázom, szivarozom és cigarettát is szívok, de csak, ha nem zavarok vele mást. Vezetés közben nem gyujtok rá, és a kezdeti lelkesedés után már arról is leszoktam, hogy az utcán, minden ok nélkül cigizzek. Csak nyugiban, békésen... úgy lehet igazán élvezni a dolgot...
Elküldve: 2002. 08. 27. 08:49
idézet:
"...lepedőnyi cafatokra vagyon tépve valami szőkeség oszt ezzel kevertek meg valami setétbe hajló apróbb cafatokat és szalagokat. Ha már a marcipán-osztályozás előkerült, akkor ez a friss marcipános bon-bon kategória mélyjáratú királynéje... " (ZEINSTEIN)
"...könnyű, enyhén édes, gyümölcsös íze van..." (GEŐCZE ZOÁRD)
"...szóhoz sem tudok jutni a gyönyörűségtő ez egy nagyon kiváló áru." (LEO-POLD) [/quote]
[ 2002. augusztus 27.: *Iguana* szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 08. 27. 09:06
Ha nincs, akkor pedig [url="http://"http://www.davidoff-cigarettes.com"]Davidoff cigaretták[/url]
De munkahelyen nem, otthon ha lehet, akkor a kertben, autóban soha. Adjuk meg a módját.
Elküldve: 2002. 08. 27. 09:10
Idézet
Elküldve: 2002. 08. 27. 11:40
Elküldve: 2002. 08. 27. 12:42
idézet:
Ezt írta Brokkoli:
Erre csak annyit, hogy majd akkor, ha lesz hova dobni.
Számold már meg lécci a Blahán, hogy mennyi szemetes van!
Ha eljutsz tízig, akkor tied a nagydíj.
Ha lesz köztük csikktartós is akkor az oscart is viheted.[/quote]
Ez nem jó hozzáállás. Hát egy használt konzervdobozt nem lehet magaddal vinni ? Kutyasz@r tárolására való WC sincs az utcán, de a kutya-tulajdonosoknak kötelességük lenne zacskóban összeszedni, majd, ha egy kukához érnek kidobni. Én sem dobom el a rágópapírt, csak mert nincs a közelben szemetes. Megy a zsebbe; legfeljebb otthon kidobom.
A dohányzásról: ÉN nem dohányzom és gyűlölöm a cigaretta füstöt. Könnyezik tőle a szemem és fulladok. Sajnos a 4 tagú zenekarunkból én vagyok az egyetlen, így biztos hamarabb lesz tüdőrákom, mint nekik, mert ők fújják, mint a gyárkémény !
Ezért nem szeretek sűrűn szórakozóhelyekre járni, mert a legtöbb helyen vágni lehet a füstöt !
Annak ellenére, hogy ha jól emlékszem tavaly óta él a törvény, hogy MINDEN vendéglátóipari tevékenységet végző hely (kocsma, klub, étterem, kávézó stb) KÖTELES az egységet ketté választani teljesen szeparáltan ! Amennyiben ez nem lehetséges, akkor a helynek nemdohányzónak kell lennie.
Namost ez általában fordítva van. Ahol nem tudták megoldani, ott továbbra is szabad szívni a füstöt. Pedíg így a nemdohányzó kerül hátrányba. Ha az ember a kedvenc helyére menne, akkor tűrjön. Ja és még törvénybe is ütközik, de ki törődik vele ?
Fordítva nem lenne baj, mert felteszem a dohányosoknak semmi bajuk nem lesz a friss levegőtől...
Ennyit a magyarországi törvényi szabályozásról.
Never ! Véleményem szerint ki kell jelölni (a vasúton is) a dohányosok részére fenntartott helyet. A kitiltás valóban nem jó eszköz, mert diszkrimináció.
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2002. 08. 27. 14:14
Elküldve: 2002. 08. 27. 14:17
idézet:
Ezt írta piftuka, az örök négycsillagos:
Ez nem jó hozzáállás. Hát egy használt konzervdobozt nem lehet magaddal vinni ? Kutyasz@r tárolására való WC sincs az utcán, de a kutya-tulajdonosoknak kötelességük lenne zacskóban összeszedni, majd, ha egy kukához érnek kidobni. Én sem dobom el a rágópapírt, csak mert nincs a közelben szemetes. Megy a zsebbe; legfeljebb otthon kidobom.
A dohányzásról: ÉN nem dohányzom és gyűlölöm a cigaretta füstöt. Könnyezik tőle a szemem és fulladok. Sajnos a 4 tagú zenekarunkból én vagyok az egyetlen, így biztos hamarabb lesz tüdőrákom, mint nekik, mert ők fújják, mint a gyárkémény !
Ezért nem szeretek sűrűn szórakozóhelyekre járni, mert a legtöbb helyen vágni lehet a füstöt !
Annak ellenére, hogy ha jól emlékszem tavaly óta él a törvény, hogy MINDEN vendéglátóipari tevékenységet végző hely (kocsma, klub, étterem, kávézó stb) KÖTELES az egységet ketté választani teljesen szeparáltan ! Amennyiben ez nem lehetséges, akkor a helynek nemdohányzónak kell lennie.
Namost ez általában fordítva van. Ahol nem tudták megoldani, ott továbbra is szabad szívni a füstöt. Pedíg így a nemdohányzó kerül hátrányba. Ha az ember a kedvenc helyére menne, akkor tűrjön. Ja és még törvénybe is ütközik, de ki törődik vele ?
Fordítva nem lenne baj, mert felteszem a dohányosoknak semmi bajuk nem lesz a friss levegőtől...
Ennyit a magyarországi törvényi szabályozásról.
Never ! Véleményem szerint ki kell jelölni (a vasúton is) a dohányosok részére fenntartott helyet. A kitiltás valóban nem jó eszköz, mert diszkrimináció.[/quote]
Igazad van, én sme szoktam terhelni a cigim füstjével a nemdohányzókat... De ha nincs elkülönítés, akkor a helység már rögtön nemdohányzó lesz...? Mert így sokan aszongyák, hogy letolom, legyen "nemdohányzó", a pár bagós felett pedig szemet hunyok. És ez nem jó megoldás. Mindenhol meg lehet szerintem oldani a normális elkülönítést, és akkor mindkét tábor békében élhet(ne) egymás melett...![]()
Idézet
Elküldve: 2002. 08. 27. 16:55
idézet:
Ezt írta Jim DiGriz:
Én pipázom, vizipipázom, szivarozom és cigarettát is szívok, de csak, ha nem zavarok vele mást. Vezetés közben nem gyujtok rá, és a kezdeti lelkesedés után már arról is leszoktam, hogy az utcán, minden ok nélkül cigizzek. Csak nyugiban, békésen... úgy lehet igazán élvezni a dolgot...[/quote]
Öhömm... esküszöm, mintha én írtam volna, minden igaz rám is
Amúgy, bármilyen meglepő (8 év bagó után), én is gyűlölöm, ha valaki eldobja a csikket / másra fújja a füstöt / úgy általában nem törődik a többi emberrel.
Elküldve: 2002. 08. 27. 18:30
alighanem nem leszek köztetek valami népszerű, de azért elmondom: a dohányzással összefüggő problémák megoldása szvsz az alapvető emberi jogok összefüggésében kezelendő. "Némi" túlzással persze.
Vagyis: jogod van dohányozni ott és akkor, ahol és amikor
egy másik embert az egészséges létében nem zavarsz. Mindenki olyan halálnemet vállszt magának, amilyet akar. Van, aki a lassú és fájdalmas pusztulást választja, mint a dohányos, hát tegye. Csak ahhoz nincs joga egyetlen embernek sem, hogy ezen útján magával vigyen még egy (vagy több) embert...
Szóval, NeverGone, szerintem szokj le a dohányzásról, és meglátod, még bizonyos testrészeid is jobban "lengenek" majd. Méregtelenített szervezet, kellemesen akadálymentes vérkeringés, miegymás...
Letéptem ezt a hanga szálat...
Elküldve: 2002. 08. 27. 18:33
Komolyra fordítva a szót: nem értem, ki gondolja, hogy itt van egyáltalán pro (mert hogy kontra az van, az biztos)?
[ 2002. augusztus 27.: Cybernetics Core szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 08. 27. 18:41
To sum up:
Szemetelek, az egészségedet károsítom, de a hibás TE VAGY!

Súgó
A téma zárva.