HWSW Informatikai Kerekasztal: Dohányzás: pro és kontra - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dohányzás: pro és kontra Értékeld a témát: -----

#401 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 18. 08:03

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 7:34

...soha nem okozott gondot, hogy megkíméljem a nemdohányzókat. Azt viszont nem szeretem, mikor a dologból műbalhét csinálnak. A dohányzásnak a régmúlt időkig visszanyúló kultúrája van világszerte és meg kell mondjam, hogy a magyarországi átlagéletkor rossz alakulását nem (csak) a dohányosokra kell ráverni, hanem el kéne gondolkodni, hogy mi van az elmúlt 40-50 év egészségpolitikájának hatásaival, a neveléssel, a rendszerváltás óta tomboló vadkapitalizmus és kizsákmányolás okozta óriási stresszel, látástól mikulásig munkával... Összefoglalva: Tiszteletben tartom a nemdohányzók egészségét, de körberöhögöm azokat, akik a dohányzás mögé olyasmiket sorakoztatnak fel, amik inkább a helytelen életmód és a munkában meggebedés számlájára írhatók.

Szívemből szóltál! :respect: Osztom véleményed, itt a teljes igazság!

#402 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 08:25

Idézet: Omega - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 9:03

Szívemből szóltál! :respect: Osztom véleményed, itt a teljes igazság!

Az enyémből meg nem...  :(

Az lehet, hogy a dohányzásnak 100000000 éves kultúrája van, lehet, hogy nem csak ez okozza a honi átlagéletkor csökkenését, lehet, hogy egy bizonyos fokig toleráns vagyok, de itthon bizony a dohányosok 99,9999999999 százaléka egy kultúrálatlan par...t.  :mad:  (Mondjuk sajna nem csak a dohányosok, mert az már sokszor ki lett tárgyalva, hogy a magyar emberek nagy része az - tisztelet a kivételnek - , de mindegy...) Legalábbis én még nem találkoztam normális dohányossal. Mert viselkedjen nagyrészt normálisan, mégis előfordul, hogy észre sem veszi, de a képembe fújja - amitől azért rendesen morcos tudok lenni. És ne jöjjön nekem azzal a sok bagós, hogy nem, pont ez az, amit ők abszolut nem vesznek észre, ha meg szólunk, akkor á, nem is! A buszra felszálló utolsót szívó már említett típus a másik kedvencem.  :mad: 
Szóval én elhiszem, hogy lehet ezt kultúráltan csinálni, de sajnos nem ezt tapasztalom, - ahogy a legtöbb nemdohányzó sem.
A másik dolog: rendben, hogy nem csak ez okozza a rengeteg rákos megbetegedést, az átlagéletkor csökkenést, de ez IS belejátszik, ezzel pedig azt hiszem, felesleges vitázni. (Persze, van nemdohányzó rákos is, de hogy a sok bagófüst amit akaratán kívül szív be belejátszik, az tuti.)
42

#403 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 18. 08:29

Idézet: BigBear - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 9:25

...Persze, van nemdohányzó rákos is, de hogy a sok bagófüst amit akaratán kívül szív be belejátszik, az tuti. ...

Ezt komolyan gondolod? :)

#404 Felhasználó inaktív   Posszeidon 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 18. 08:32

Te + komolytalan vagy! :D

#405 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 08:37

Idézet: Omega - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 9:29

Ezt komolyan gondolod? :)

Miért? A dohányfüst káros nem?
Ezt a füstöt nem csak a dohányos szívja, nem igaz?
Vagyis:....
( legalábbis nekem még nem sikerült szelektív tüdőt kidolgoznom, amivel füst nélküli levegőt tudok beszívni  :rolleyes:  )
42

#406 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 08:40

Nem lehet, hanem kell kultúráltan csinálni. Veled ellentétben én több normális dohányost ismerek, mint olyat, akit nem érdekel a másik ember. Tény, hogy a dohányzás káros, de nem minden rossz forrása, sőt - mint már említettem - a városlakók alapból annyi mérget lélegeznek be, ami elég ahhoz, hogy pár évvel megrövidüljön az életük. A buszmegállóban néha feléd szálló dohányfüst kutyaf@sza ahhoz képest, amit FOLYAMATOSAN belélegzel. Neked is csak azt tudom mondani, hogy ha következetesen betartod abbéli álláspontodat, hogy az egészséged és a tüdőd megkímélése érdekében utálod a dohányosokat, akkor költözz ki a városból egy tanyára, aminek a környékén nincs város. Ja, hogy egyszerűbb b@szogatni a dohányosokat, mint életmódodt és életteret váltani? Igaz.

#407 Felhasználó inaktív   fotel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 08:41

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 7:34

Lehet, nem tudom. Azt tudom, hogy közepesen erős dohányosnak számítok - helyesebben lassan már múltidőben -, de soha nem okozott gondot, hogy megkíméljem a nemdohányzókat. Azt viszont nem szeretem, mikor a dologból műbalhét csinálnak. A dohányzásnak a régmúlt időkig visszanyúló kultúrája van világszerte és meg kell mondjam, hogy a magyarországi átlagéletkor rossz alakulását nem (csak) a dohányosokra kell ráverni, hanem el kéne gondolkodni, hogy mi van az elmúlt 40-50 év egészségpolitikájának hatásaival, a neveléssel, a rendszerváltás óta tomboló vadkapitalizmus és kizsákmányolás okozta óriási stresszel, látástól mikulásig munkával... Összefoglalva: Tiszteletben tartom a nemdohányzók egészségét, de körberöhögöm azokat, akik a dohányzás mögé olyasmiket sorakoztatnak fel, amik inkább a helytelen életmód és a munkában meggebedés számlájára írhatók.

Egy valamit szeretnék kihangsúlyozni - én SOHA nem jöttem azzal hogy káros, lehet hogy az, lehet hogy nem - ebben egyetértek veled hogy ki tudja mi nagyobb rizikófaktor.

Én azt próbálom - sikertelenül- elmagyarázni Nektek, dohányosoknak, hogy BÜDÖS leszek tőletek, a dohányszagos ruhára rá se bírok nézni, mert már a közelében elhányom magamat! BÜDÖS leszek, retkes, koszosnak érzem magam csak azért, mert TI nem vagytok képesek ott dohányozni, ahol ez másokat nem zavar - tisztelet a minimális kivételnek (nem találkoztam még vele, max csak írásban hogy pedig én ezt cisnálom) - és nem érdekel hogy gyökerei vannak, Görögországban hagyománya volt az embervadászatnak, ma mégis tilos nem? El kéne jutni oda, hogy mi teszünk szívességet azzal, hogy elviseljük ezt a BÜDÖS szokást. Nem pedig Ti!

Ezt ennyire nehéz felfogni? És igenis tiltsák ki minden olyan helyről, ahol nem lehet megoldani azt, hogy másokat ne zavarjon.

Szerinted miért van az, hogy kocsi/lakás hirdetéseknél előkerül az, hogy dohányzó-e az eladó? Mert beleivódik a SZAG, a retkes BŰZ! HA valaki avart éget, a dohányosok is sopánkodnak, hogy "most teregettem, büdös lesz a ruha" - de a cigi ugyanezt teszi.

#408 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 08:42

Idézet: BigBear - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 9:37

Miért? A dohányfüst káros nem?
Ezt a füstöt nem csak a dohányos szívja, nem igaz?
Vagyis:....
( legalábbis nekem még nem sikerült szelektív tüdőt kidolgoznom, amivel füst nélküli levegőt tudok beszívni  :rolleyes:  )

Idézet

A buszmegállóban néha feléd szálló dohányfüst kutyaf@sza ahhoz képest, amit FOLYAMATOSAN belélegzel. Neked is csak azt tudom mondani, hogy ha következetesen betartod abbéli álláspontodat, hogy az egészséged és a tüdőd megkímélése érdekében utálod a dohányosokat, akkor költözz ki a városból egy tanyára, aminek a környékén nincs város. Ja, hogy egyszerűbb b@szogatni a dohányosokat, mint életmódodt és életteret váltani? Igaz.

#409 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 08:48

Kissé túl van lihegve a téma. :) Az utcán nem lesz büdös a bagótól senki... Szórakozóhelyre pedig nem muszáj járni, amikor lehet helyette dolgozni is. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#410 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 08:50

Idézet: fotel - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 9:41

Egy valamit szeretnék kihangsúlyozni - én SOHA nem jöttem azzal hogy káros, lehet hogy az, lehet hogy nem - ebben egyetértek veled hogy ki tudja mi nagyobb rizikófaktor.

Én azt próbálom - sikertelenül- elmagyarázni Nektek, dohányosoknak, hogy BÜDÖS leszek tőletek, a dohányszagos ruhára rá se bírok nézni, mert már a közelében elhányom magamat! BÜDÖS leszek, retkes, koszosnak érzem magam csak azért, mert TI nem vagytok képesek ott dohányozni, ahol ez másokat nem zavar - tisztelet a minimális kivételnek (nem találkoztam még vele, max csak írásban hogy pedig én ezt cisnálom) - és nem érdekel hogy gyökerei vannak, Görögországban hagyománya volt az embervadászatnak, ma mégis tilos nem? El kéne jutni oda, hogy mi teszünk szívességet azzal, hogy elviseljük ezt a BÜDÖS szokást. Nem pedig Ti!

Ezt ennyire nehéz felfogni? És igenis tiltsák ki minden olyan helyről, ahol nem lehet megoldani azt, hogy másokat ne zavarjon.

Szerinted miért van az, hogy kocsi/lakás hirdetéseknél előkerül az, hogy dohányzó-e az eladó? Mert beleivódik a SZAG, a retkes BŰZ! HA valaki avart éget, a dohányosok is sopánkodnak, hogy "most teregettem, büdös lesz a ruha" - de a cigi ugyanezt teszi.

Ne röhögtess, akkor ennyi erővel ne menj ki az utcára, mert a szmog beleivódik a ruhádba és az BÜDÖS! Sőt, TI városiak BÜDÖSEK VAGYTOK és ELHÁNYOM MAGAM TŐLETEK ha oda megyek! Csak Te nem érzed, mert megszoktad. Meg a kutyaszar is büdös, amit TI otthagytok a járdán! Meg a kétütemű és/vagy ezeréves szutykok is büdösek, amivel TI jártok! Meg a bérházak alagsorában a rothadó szemét is büdös, amit TI szétdobáltok. Ennyit az általánosításról... Ne is haragudj, de veled befejeztem a vitát, mert sztereotíp, szűklátókörű, defenzív és sértően általánosító hozzáállásod van.

#411 Felhasználó inaktív   Gaspitz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 08:53

Idézet

A buszmegállóban néha feléd szálló dohányfüst kutyaf@sza ahhoz képest, amit FOLYAMATOSAN belélegzel. Neked is csak azt tudom mondani, hogy ha következetesen betartod abbéli álláspontodat, hogy az egészséged és a tüdőd megkímélése érdekében utálod a dohányosokat, akkor költözz ki a városból egy tanyára, aminek a környékén nincs város. Ja, hogy egyszerűbb b@szogatni a dohányosokat, mint életmódodt és életteret váltani? Igaz.

Az elmúlt 20 évemben olyan helyen laktam, ahol a lakásajtótól bármilyen égtáj felé indultam negyedórán belül legalább 10 ha-os erdőbe jutottam, a legközelebbi város 20 km és akkor is zavar a dohányfüst - jobban mint az avarégetés. Szélcsendes időben a szabadban itt 30 méterről megérzem, ha valaki dohányzik. :reklamacio:  :burr:

#412 Felhasználó inaktív   Gaspitz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 08:56

Idézet: leslie - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 9:48

Kissé túl van lihegve a téma. :) Az utcán nem lesz büdös a bagótól senki... Szórakozóhelyre pedig nem muszáj járni, amikor lehet helyette dolgozni is. :)

Én is ezt mondom: bagózz otthon, szórakozz szórakozóhelyen!

#413 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 08:58

Idézet: Gaspitz - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 9:53

Az elmúlt 20 évemben olyan helyen laktam, ahol a lakásajtótól bármilyen égtáj felé indultam negyedórán belül legalább 10 ha-os erdőbe jutottam, a legközelebbi város 20 km és akkor is zavar a dohányfüst - jobban mint az avarégetés. Szélcsendes időben a szabadban itt 30 méterről megérzem, ha valaki dohányzik. :reklamacio:  :burr:

Szép hely lehet. Egyébként érdekes, hogy mióta kiköltöztem a városból, én is érzékenyebb vagyok mindenféle szagra, a dohányfüstre is. Zárt helyen nem is dohányzok, ha az autóban "jön rám", általában megállok és kiszállok, úgy gyújtok rá.

#414 Felhasználó inaktív   fotel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 09:00

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 9:50

Ne röhögtess, akkor ennyi erővel ne menj ki az utcára, mert a szmog beleivódik a ruhádba és az BÜDÖS! Sőt, TI városiak BÜDÖSEK VAGYTOK és ELHÁNYOM MAGAM TŐLETEK ha oda megyek! Csak Te nem érzed, mert megszoktad. Meg a kutyaszar is büdös, amit TI otthagytok a járdán! Meg a kétütemű és/vagy ezeréves szutykok is büdösek, amivel TI jártok! Meg a bérházak alagsorában a rothadó szemét is büdös, amit TI szétdobáltok. Ennyit az általánosításról... Ne is haragudj, de veled befejeztem a vitát, mert sztereotíp, szűklátókörű, defenzív és sértően általánosító hozzáállásod van.

Mivan bepipultál? Gyúts rá, hátha tényleg rákot okoz.

Kertvárosban lakom - jó a levegő, nincs büdös.
Nem szarok a járdára - lehet hogy ez nálatok szokás. :omg:
Nem szemetelek - és errefelé nincs nagyon szemét.
Kocsikat nem hozom ide, mert semmi közöd hozzá és sokan félreértelmeznék a dolgot. De fogd már fel hgoy próbálom szórakozóhelyekre szűkíteni a dolgot - utcán max zavaró, attól nem leszek büdös ez igaz. De ott is utálom ha az oromba száll.

De ha elnézek valahova hogy jól érezzem magam ott biztosan nincsenek kocsik/kutyaszar/szemét - nem tudom, vidéken ez általános hogy ezzel jösz? :D - de van dohányfüst - tehát attól leszek büdös.

Az meg hogy szórakozni nem kötelező - ilyen mentalitással boldog életed lehet. :think: Az utcáról nem is beszéltem eddig ha megfigyeled.

Hogy mennyire képesek vagytok védeni magatokat - a sok szelíd bagós, pfh.

#415 Felhasználó inaktív   fotel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 18. 09:01

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 9:58

Szép hely lehet. Egyébként érdekes, hogy mióta kiköltöztem a városból, én is érzékenyebb vagyok mindenféle szagra, a dohányfüstre is. Zárt helyen nem is dohányzok, ha az autóban "jön rám", általában megállok és kiszállok, úgy gyújtok rá.

:up:

Akkor végülis megérthetnéd a problémámat. De az azzal járna, hogy elismered: a többséget zavarja a füst. Az meg kellemetlen, ugye.

#416 Felhasználó inaktív   fotel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 09:03

Idézet: Gaspitz - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 9:56

Én is ezt mondom: bagózz otthon, szórakozz szórakozóhelyen!

Remélem egyszer eljutunk oda, hogy ez általános lesz.
Érdekes hogy színházban/operában/kiállításon/moziban nem szabad dohányozni csak a kijelölt területen, mégse háborog senki - ez lenne általános nem?

#417 Felhasználó inaktív   Gaspitz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 09:04

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 9:58

Ha kíváncsi vagy rá szivesen megmutatom ezt a kis dél-tolnai falut.

Egy kis ízelítő....

#418 Felhasználó inaktív   Posszeidon 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 18. 09:07

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 7:50

Ezt a hozzászólást személyeskedés miatt kérném törölni! :D

#419 Felhasználó inaktív   Gaspitz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 09:11

Amikor kollégista voltam, akkor éjjel a többiek a WC-be jártak bagózni. Reggel szószerint gyomorforgató hatása volt, hogy le se húzták, csak rávizeltek... És ezek érettségizett emberek voltak.... :smoker:

Szerkesztette: Gaspitz 2004. 05. 18. 09:11 -kor

#420 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 09:13

Idézet: fotel - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 10:00

Mivan bepipultál? Gyúts rá, hátha tényleg rákot okoz.

Kertvárosban lakom - jó a levegő, nincs büdös.
Nem szarok a járdára - lehet hogy ez nálatok szokás. :omg:
Nem szemetelek - és errefelé nincs nagyon szemét.
Kocsikat nem hozom ide, mert semmi közöd hozzá és sokan félreértelmeznék a dolgot. De fogd már fel hgoy próbálom szórakozóhelyekre szűkíteni a dolgot - utcán max zavaró, attól nem leszek büdös ez igaz. De ott is utálom ha az oromba száll.

De ha elnézek valahova hogy jól érezzem magam ott biztosan nincsenek kocsik/kutyaszar/szemét - nem tudom, vidéken ez általános hogy ezzel jösz? :D - de van dohányfüst - tehát attól leszek büdös.

Az meg hogy szórakozni nem kötelező - ilyen mentalitással boldog életed lehet. :think: Az utcáról nem is beszéltem eddig ha megfigyeled.

Hogy mennyire képesek vagytok védeni magatokat - a sok szelíd bagós, pfh.

Nem pipultam be. Érdekes, mikor a sztereotípiát rád alkalmazzák, mindjárt kifinomul az önérzeted. Épp ezért ne tedd Te sem mással. A kutyaszarral és a többivel épp, hogy a városokra gondoltam, a kertvárosokra is. Egész eddíg azt szajkóztad, hogy minden bagós paraszt és dögöljön meg. Most meg azt mondod, hogy a szórakozóhelyekre akarod szűkíteni a dolgot. Akkor viszont nincs miről vitázni, mert én is úgy gondolom, hogy társaságban az ember legyen tekintettel a nemdohányzókra. A "szórakozni nem kötelező" dolgot nem én mondtam, rosszfelé reagáltál, de annyiban stimmel, hogy tényleg boldog életem van. ;) Védeni meg csak azokat a dohányosokat akarom, akiket ok nélkül leparasztozol. Azokat a dohányosokat, akik nincsenek tekintettel másokra, én is leparasztozom.

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.