HWSW Informatikai Kerekasztal: Dohányzás: pro és kontra - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dohányzás: pro és kontra Értékeld a témát: -----

#421 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 18. 09:17

Idézet: Gaspitz - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 9:56

Én is ezt mondom: bagózz otthon, szórakozz szórakozóhelyen!

Metal koncerten, haverokkal ivászat, billiárd, nekem max ez a szórakozóhely. Viszont attól független, hogy nem bagózok, kertvárosban lakok, elviselem a füstot. Pontosan azért, mert havonta max 1x van ilyen, és baromira nem ettől fogok behalni...
Az nevet utoljára, aki először üt.

#422 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 09:18

Idézet: Gaspitz - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 10:04

Ha kíváncsi vagy rá szivesen megmutatom ezt a kis dél-tolnai falut.

Egy kis ízelítő....

:up: Olvasgattam kicsit, jó lenne ellátogatni egyszer arra a környékre.

#423 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 09:19

Idézet: leslie - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 10:17

Metal koncerten, haverokkal ivászat, billiárd, nekem max ez a szórakozóhely. Viszont attól független, hogy nem bagózok, kertvárosban lakok, elviselem a füstot. Pontosan azért, mert havonta max 1x van ilyen, és baromira nem ettől fogok behalni...

:offtopic: ...hanem a szteroidoktól! :nevet:  :offtopic:

#424 Felhasználó inaktív   fotel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 09:20

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 10:13

Nem pipultam be. Érdekes, mikor a sztereotípiát rád alkalmazzák, mindjárt kifinomul az önérzeted. Épp ezért ne tedd Te sem mással. A kutyaszarral és a többivel épp, hogy a városokra gondoltam, a kertvárosokra is. Egész eddíg azt szajkóztad, hogy minden bagós paraszt és dögöljön meg. Most meg azt mondod, hogy a szórakozóhelyekre akarod szűkíteni a dolgot. Akkor viszont nincs miről vitázni, mert én is úgy gondolom, hogy társaságban az ember legyen tekintettel a nemdohányzókra. A "szórakozni nem kötelező" dolgot nem én mondtam, rosszfelé reagáltál, de annyiban stimmel, hogy tényleg boldog életem van. ;) Védeni meg csak azokat a dohányosokat akarom, akiket ok nélkül leparasztozol. Azokat a dohányosokat, akik nincsenek tekintettel másokra, én is leparasztozom.

Nem azt mondom hogy nincs korrekt dohányos, hanem azt hogy nem találkoztam vele - illetve mivel korrektül csinálja, fel sem tűnt esetleg, hogy dohányzik! A többség csak arra van tekintettel a dohányzást illetően, hogy miután kifizeti, pontosan kapja meg a visszajárót. Sajnos. A dohányzásnak tényleg kultúrája van, de nekünk a kultúra nélküli verzió jutott.

és simét: tisztelet a kivételnek.

Nem lehetne szavazást indítani?

dohányzó/nem dohányzó/leszokóban lévő dohányos

A kocadohányos meg szerintem a legszánalmasabb, legalábbis a többség, mert azért teszi, hgoy beilleszkedjen.

#425 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 09:21

Idézet: Gaspitz - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 10:11

Amikor kollégista voltam, akkor éjjel a többiek a WC-be jártak bagózni. Reggel szószerint gyomorforgató hatása volt, hogy le se húzták, csak rávizeltek... És ezek érettségizett emberek voltak.... :smoker:

Nézz körül, mi köze van annak a kultúrához?  :lollypop:

#426 Felhasználó inaktív   Tano Cariddi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 09:23

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 9:50

Ne röhögtess, akkor ennyi erővel ne menj ki az utcára, mert a szmog beleivódik a ruhádba és az BÜDÖS! Sőt, TI városiak BÜDÖSEK VAGYTOK és ELHÁNYOM MAGAM TŐLETEK ha oda megyek! Csak Te nem érzed, mert megszoktad. Meg a kutyaszar is büdös, amit TI otthagytok a járdán! Meg a kétütemű és/vagy ezeréves szutykok is büdösek, amivel TI jártok! Meg a bérházak alagsorában a rothadó szemét is büdös, amit TI szétdobáltok. Ennyit az általánosításról... Ne is haragudj, de veled befejeztem a vitát, mert sztereotíp, szűklátókörű, defenzív és sértően általánosító hozzáállásod van.

Ma mar masodszor hozod elo a ketutemueket: mar legalabb tiz eve nem lehet oket forgalomba hozni es varhatoan jovore a maradek jelentos reszet is ki kell vonni, mozgasserulteknek allami tamogatas jar a cserere, stb., stb. A kutyaszarban meg teljesen igazad van, csak ne feledjuk azt az aprosagot, hogy azt nem a 'nemdohanyosok', hanem a 'kutyatartok' generaljak.

#427 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 09:25

Akkor vegyünk egy másik megközelítést!
Tiltsák be a dohányzást közterületen és szórakozóhelyeken, mert így csökken a dohányosok száma, illetve dohányzásuk intenzitása, amelynek hatására kevesebb olyan ember fog tüdőrákban meghalni, akit szeretek, kedvelek.
Demagógia? Talán.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#428 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 09:29

Idézet: Tano Cariddi - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 10:23

Ma mar masodszor hozod elo a ketutemueket: mar legalabb tiz eve nem lehet oket forgalomba hozni es varhatoan jovore a maradek jelentos reszet is ki kell vonni, mozgasserulteknek allami tamogatas jar a cserere, stb., stb. A kutyaszarban meg teljesen igazad van, csak ne feledjuk azt az aprosagot, hogy azt nem a 'nemdohanyosok', hanem a 'kutyatartok' generaljak.

De engem zavar és büdös. Tehát tiltsák be közterületen a kétüteműeket és a kutyákat... :D

#429 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 18. 09:31

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 10:29

De engem zavar és büdös. Tehát tiltsák be közterületen a kétüteműeket és a kutyákat... :D

És mi legyen a négyütemü kutyákkal?

(Hm, ahogy elnézem........ pedig nem is poltopik....... vagy mégis?)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#430 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 09:31

Idézet: bbence - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 10:25

Akkor vegyünk egy másik megközelítést!
Tiltsák be a dohányzást közterületen és szórakozóhelyeken, mert így csökken a dohányosok száma, illetve dohányzásuk intenzitása, amelynek hatására kevesebb olyan ember fog tüdőrákban meghalni, akit szeretek, kedvelek.
Demagógia? Talán.

Nem demagógia annyi kiegészítéssel, hogy a szórakozóhely tulaja alakítson ki elkülönített dohányzóhelyet és követelje meg, hogy csak ott lehessen dohányozni.

#431 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 09:32

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 10:31

És mi legyen a négyütemü kutyákkal?

Katalizátorral mehet... ;) :D

#432 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 09:32

Idézet: fotel - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 10:20

Nem azt mondom hogy nincs korrekt dohányos, hanem azt hogy nem találkoztam vele - illetve mivel korrektül csinálja, fel sem tűnt esetleg, hogy dohányzik! A többség csak arra van tekintettel a dohányzást illetően, hogy miután kifizeti, pontosan kapja meg a visszajárót. Sajnos. A dohányzásnak tényleg kultúrája van, de nekünk a kultúra nélküli verzió jutott.

és simét: tisztelet a kivételnek.

Nem lehetne szavazást indítani?

dohányzó/nem dohányzó/leszokóban lévő dohányos

A kocadohányos meg szerintem a legszánalmasabb, legalábbis a többség, mert azért teszi, hgoy beilleszkedjen.

szavazás indul.

#433 Felhasználó inaktív   fotel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 09:34

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 10:29

Kétütemű nem lesz, a kutyaszart nem-felszedni meg magyar sajátosság. Ez ellen IS tenni kéne - de a kutyakakiszedő zacskókat ellopják az olyan kukák mellől pl ahol van ilyen kirakva... nem mondom kik.

#434 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 09:38

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 10:31

Nem demagógia annyi kiegészítéssel, hogy a szórakozóhely tulaja alakítson ki elkülönített dohányzóhelyet és követelje meg, hogy csak ott lehessen dohányozni.

Tudjuk jól, hogy ez nem old meg sok mindent.
És nem is erről beszéltem. :) Mivel az általad javasolt megoldás nem csökkenti a dohányosok számát (és itt most arra gondoltam, hogy a dohányosok számát összességében, országos szinten, nem egy konkrét területen), míg szigorú, teljes körű tiltás talán igen. Persze nem rögtön, mert elején biztos nagyon sokan lázadoznának ellene, és én ezt meg is tudom érteni, hiszen valamilyen szinten korlátoznák őket a szabadságjogaikban, de hosszútávon, miután leszoknak, már ők is észrevennék a pozitív hatásokat.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#435 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 09:38

Lehet szavazni. :up:

#436 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 09:41

Idézet: bbence - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 10:38

Tudjuk jól, hogy ez nem old meg sok mindent.
És nem is erről beszéltem. :) Mivel az általad javasolt megoldás nem csökkenti a dohányosok számát (és itt most arra gondoltam, hogy a dohányosok számát összességében, országos szinten, nem egy konkrét területen), míg szigorú, teljes körű tiltás talán igen. Persze nem rögtön, mert elején biztos nagyon sokan lázadoznának ellene, és én ezt meg is tudom érteni, hiszen valamilyen szinten korlátoznák őket a szabadságjogaikban, de hosszútávon, miután leszoknak, már ők is észrevennék a pozitív hatásokat.

Értelek, de emlékezz csak vissza, hogy amikor be akarták tiltani a dohányzást a szórakozóhelyeken, akkor pl a kocsmatulajok lázadtak, hogy kutya nem fog bemenni, ha nem dohányozhat. Ezután hozták meg a nesze-semmi-fogd-meg-jól törvényt a "dohányzásra kijelölt hely" ügyében.

Szerkesztette: Drummaster 2004. 05. 18. 09:42 -kor

#437 Felhasználó inaktív   fotel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 09:41

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 10:38

:up:

Na, lássuk.

#438 Felhasználó inaktív   fotel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 09:42

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 10:41

Értelek, de emlékezz csak vissza, hogy amikor be akarták tiltani a dohányzást a szórakozóhelyeken, akkor pl a kocsmatulajok lázadtak, hogy kutya nem fog bemenni, ha nem dohányozhat. Ezután hozták meg a nesze-semmi-fogd-meg-jól törvényt a "dohányzásra kijelölt hely" ügyében.

Napokban olvastam, hgoy az ír kocsmák forgalma a tiltás után megnőtt.

#439 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 09:42

Idézet: bbence - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 10:38

És nem is erről beszéltem. :) Mivel az általad javasolt megoldás nem csökkenti a dohányosok számát (és itt most arra gondoltam, hogy a dohányosok számát összességében, országos szinten, nem egy konkrét területen), míg szigorú, teljes körű tiltás talán igen.

Hümm.

Különféle tiltásokkal már sokan próbálkoztak, sok helyen. Egyelőre csak a Talibán alatt jött be, úgy-ahogy.

Nem kéne.

Szerkesztette: Rive 2004. 05. 18. 09:45 -kor

Elköltöztem :-)

#440 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 18. 09:43

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 10:38

Mé' nincs olyan, hogy:

Idézet