HWSW Informatikai Kerekasztal: Dohányzás: pro és kontra - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dohányzás: pro és kontra Értékeld a témát: -----

#541 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 05. 21. 17:46

Idézet: Etele - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 17:02

Szerencsére én inkább csak sörözéshez meg a reggeli kávéhoz gyújtok rá mostanában, egyébként redukálom a cigimennyiséget. :)
Tök furcsa egyébként, mert simán kibírom hogy napközben nem cigizek: de sör és kávé mellett nem bírom megállni hoghy ne gyújtsak rá. Biztos már pavlovi reflex, LOL. Mondjuk a sörnél tuti nem, mert az íze cigi nélkül sokkal szarabb. :)

:lol:
Na, ez pl. simán élvezeti kategória:) Nade hogy a sörnek sz..jaj, bocsánat, excrementum (figyelj oda, mert megfednek Téged is!! :D ) íze legyen cigi nélkül...Nahát hallod... :D
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#542 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 21. 17:56

Idézet: Etele - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 17:02

Didyman: most tényleg nincsen igazad ezzel a vonatos dologgal. Akárhogyan magyarázod, egész egyszerűen ha beülsz a dohányzó fülkébe - mert neked ugye megvan a kényelemhez való jogod :)  - akkor viseld el ha az orrod alá füstölnek.
Lehet hogy most bunkónak fogok tűnni a szemedben, de ha én ülnék a dohányzóba, bejönnél, és amikor rágyújtok, megkérnél, hogy ne tegyem, akkor azt mondanám neked, hogy "Sorry, de ez dohányzó fülke... én pont azért nem ülök a nemdohányzóba, mert rá akarok gyújtani." Ha meg csak a nemdohányzóban van hely, akkor az út során nem cigizek. De ez fordítva is így működik.

Ezzel 2 baj van: egyre kevesebb vonat megy dohanyzo kocsival(...), masfelol pedig altalaban a nemdohanyzok telnek be eloszor...

#543 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 21. 18:37

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 18:56

Ezzel 2 baj van: egyre kevesebb vonat megy dohanyzo kocsival(...), masfelol pedig altalaban a nemdohanyzok telnek be eloszor...

Mert a dohányosok is utálják a bagószagot..... :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#544 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 21. 19:03

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 19:37

Mert a dohányosok is utálják a bagószagot..... :)

tehát hülyék,  már bocsánat. :)
1. köztudottan egészségtelen
2. büdös
3. még utálják is hogy büdös

.. és mégis?  :think:  fel nem foghatom
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#545 Felhasználó inaktív   solide 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 21. 19:10

Idézet: sityak - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 18:03

2. büdös

a válasz:

- mert jól esik.  ;)

ezen kívűl csak hátrányai vannak.  :down:
. . .

#546 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 21. 19:21

Idézet: didyman - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 18:33

Iguana, pls ne személyeskedj. Megkérsz, hogy ne használjak ilyen szavakat, felhívod a figyelmemet egy kis intelligencia bevitelére és készséggel megteszem, elnézést is kérek Tőled. De ilyen reagálással nagy ívben lesajnálom, hogy mit érzel-ezt érted el. Igazán építő jellegű voltál, köszönöm. Sorry.
A többiektől elnézést a megnyilvánulás gusztusjellege miatt.

Úgy látszik, nagyon mély volt a mondanivalóm...

Elmesélem neked külön:

Kajálok, ocsmányságokat olvasok... inkább elkattintok máshová. Nincs kötelezővé téve számomra, hogy olvassak mindenféle gyomorforgató dolgokról.

Te bemégy a dohányosok közé (a dohányzó kocsiba), és mit látsz? Füstöt. De nem kötelező ottmaradnod, ember... Kattints olyankor máshová...

Olyan lettél a szememben a hozzáállásoddal és kérlelhetetlenségeddel (mert igaza csak egynek lehet, mint tudjuk), mint az a pók a vonaton, aki a nemdohányzó kocsit füstölte teli.

Ő egy a dohányosok közül. Te egy vagy a nemdohányzók közül. Más különbséget látsz, ha tükörbe nézel?
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#547 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 21. 19:26

Idézet: sityak - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 20:03

Ha hülyék lennének, bemennének.
Egyébként is, neked is lesz/van/volt olyan szokásod, amit más nem értett, nem akart megérteni.
Tehát a világ tele van hülyékkel.

És így piszkosul jól előrébbjutottunk.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#548 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 21. 19:33

Sityak: A dohányosok (vagy bárkik) általános lehülyézésével inkább csak magadat minősíted, még ha a szmájli ott van a mondat végén, akkor is.

Didyman: A buszmegállós példád is sántít, mert a dohányos honnan tudja, hogy az ott és a környéken lévő emberek közül ki dohányzik és ki nem, valamint kit zavar a füst és kit nem. Menjen arrébb a dohányos 5 métert? Ott is zavarhat valakit, nem tudjuk. Menjen arrébb 100 métert? Lehet, hogy ott is zavar valakit, nem tudjuk. Menjen arrébb 2 kilométert? Lehet, hogy épp ott fog valakit zavarni. Menjen arrébb 20 kilométert? Bakker, hát a buszmegállóban állt, most meg odáig gyalogolt, ahová a busszal utazni szeretett volna. És lehet, hogy ott is zavar valakit a füst. Barátom, amíg nem tanulod meg a tolerancia, a kompromisszumkészség és a türelem szavak mögött rejlő hozzáállásmintákat, addíg nincs sok jogalapod bárkit bármiért bírálni. Megfogadtam, hogy nem szólok hozzá, de olyan demagóg, korlátolt szöveget nyomsz Sityakkal együtt, hogy kész röhej. S ezt nem azért mondom, mert a dohányosokkal szemben teszed ezt. Nem, az írásaidból kitűnik, hogy általában véve ilyen a gondolkodásod. Ez van. Köszönöm, hogy elolvastad/elolvastátok.

Szerkesztette: Drummaster 2004. 05. 21. 19:36 -kor

#549 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 21. 19:37

Idézet: *Iguana* - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 20:21

Olyan lettél a szememben a hozzáállásoddal és kérlelhetetlenségeddel (mert igaza csak egynek lehet, mint tudjuk), mint az a pók a vonaton, aki a nemdohányzó kocsit füstölte teli.

Ő egy a dohányosok közül. Te egy vagy a nemdohányzók közül. Más különbséget látsz, ha tükörbe nézel?

Így már szívesebben válaszolok.
Kérlelhetetlenség? nem értelek. Én hajlok kompromisszumokra. Mi alapján szűrted ezt le? Mert vajmi kevéssé ismersz szvsz :) . Értsétek meg, nem azzal van bajom, hogy a dohányzó fülkében dohányoznak, hanem egy olyan helyzetben történő reagálással, amiről egyik oldal sem tehet, ellenben a dohányosok empatikusabb magatartása ebben a helyzetben kívánatosabb lenne. Ez nem kérlelhetetlenség. Csak egy álláspont. És nem arról beszélek, hogy abszolút ne gyújtson rá (itt a kompromisszum!), hanem arról, hogy ezt más módon tegye. Empatikusabban.
Igaza csak egynek lehet? Ez merőben más felfogás! Igaza van mindenkinek és mégsincs igaza senkinek sem! Hogy miért? Mert mindenkinek egyéni felfogása van és mindenkinek sját nézőpontja. nem lehet megmondani, hogy melyik az igazabb. csak azt lehet megállapítani, hogy melyik ..hogy fejezzem ki...Irányvonalat vallják többen a saját igazuknak.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#550 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 21. 19:43

Drummaster: Akkor ne szólj hozzá, mert Te is éppen azt teszed: Bírálsz. Abszurd vagy és korlátolt, nekem is ez tűnik ki hozzászólásodból. Én tolerálok. Egész nap. De ez nem egyenlő az egyetértéssel! Nehéz észrevenni a különbséget, könnyebb dobálózni a szavakkal..?
A buszmegállós eszmefuttatásod meg kerek butaság. De ez is csak egy vélemény...

#551 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 21. 19:43

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 20:33

Didyman: A buszmegállós példád is sántít, mert a dohányos honnan tudja, hogy az ott és a környéken lévő emberek közül ki dohányzik és ki nem, valamint kit zavar a füst és kit nem. Menjen arrébb a dohányos 5 métert? Ott is zavarhat valakit, nem tudjuk. Menjen arrébb 100 métert? Lehet, hogy ott is zavar valakit, nem tudjuk. Menjen arrébb 2 kilométert? Lehet, hogy épp ott fog valakit zavarni. Menjen arrébb 20 kilométert? Bakker, hát a buszmegállóban állt, most meg odáig gyalogolt, ahová a busszal utazni szeretett volna. És lehet, hogy ott is zavar valakit a füst. Barátom, amíg nem tanulod meg a tolerancia, a kompromisszumkészség és a türelem szavak mögött rejlő hozzáállásmintákat, addíg nincs sok jogalapod bárkit bármiért bírálni.

a. Megkérdezi a többieket, dohányoznak-e.
b. Erőt vesz magán és nem gyújt rá.
c. Elzarándokol valahova, ahol biztos nem zavar másokat.

A tolerancia, a komprumisszumkészség és a türelem itt is érvényes.

#552 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 21. 19:46

Idézet

Így már szívesebben válaszolok.

Örülök.

Idézet

És nem arról beszélek, hogy abszolút ne gyújtson rá (itt a kompromisszum!), hanem arról, hogy ezt más módon tegye. Empatikusabban.

Na, ezt kifejthetnéd... Hogy lehet empatikusan rágyújtani?

Részemről a lényeg:

- aki nem szereti a füstöt, ne menjen olyan helyre, ahol szabad dohányozni. Ha mégis dolga van arra, akkor viselje el, ha ott elutasítják a kérését, hogy ne gyújtsanak rá.

- a dohányos ne gyújtson rá nemdohányzó helyen. Ha mégis szeretne, akkor viselje el, hogy elusatítják a kérését, hogy rágyújthasson. 

Szerkesztette: *Iguana* 2004. 05. 21. 19:46 -kor

Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#553 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 21. 19:49

Idézet: *Iguana* - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 20:46

......
- aki nem szereti a füstöt, ne menjen olyan helyre, ahol szabad dohányozni. Ha mégis dolga van arra, akkor viselje el, ha ott elutasítják a kérését, hogy ne gyújtsanak rá.
......

Itt (is) egy picit megállnék.
Bár tulajdonképpen egyetértek veled.

Remélem holnaptól  tilos az összes közintézményben a dohányzás.

És innen folytathatjuk is. :)
¤

#554 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 21. 19:54

Idézet: Netmaster - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 20:43

a. Megkérdezi a többieket, dohányoznak-e.
b. Erőt vesz magán és nem gyújt rá.
c. Elzarándokol valahova, ahol biztos nem zavar másokat.

A tolerancia, a komprumisszumkészség és a türelem itt is érvényes.

A: Ne viccelj, 100 embert végigkérdezgetni "figyelj, bocs, rágyújtanék, ha megengeded."...lol...
b: Ezt kéne tenni, ebben egyetértek.
C: Városban hová lehet menni, ahhol senkit nem zavar?

#555 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 21. 19:54

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 20:49

Itt (is) egy picit megállnék.
Bár tulajdonképpen egyetértek veled.

Remélem holnaptól  tilos az összes közintézményben a dohányzás.

És innen folytathatjuk is. :)

Legyen. Mindkettő.

PS: én úgy tudtam, közintézményekben eddig is tilos volt... :think:

PS2: PC kertje közintézmény? Nehogy elintézd, mire arra járunk...

Szerkesztette: *Iguana* 2004. 05. 21. 20:07 -kor

#556 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 21. 19:58

Idézet: didyman - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 20:43

Drummaster: Akkor ne szólj hozzá, mert Te is éppen azt teszed: Bírálsz. Abszurd vagy és korlátolt, nekem is ez tűnik ki hozzászólásodból. Én tolerálok. Egész nap. De ez nem egyenlő az egyetértéssel! Nehéz észrevenni a különbséget, könnyebb dobálózni a szavakkal..?
A buszmegállós eszmefuttatásod meg kerek butaság. De ez is csak egy vélemény...

Ez egy témába vágó, komoly érvekkel alátámasztott, kompromisszumkész és toleráns hozzászólásod, mondhatni egy afféle fémjel. Csak így tovább. :up: Tanácsod mellesleg megfogadom.

#557 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 21. 20:13

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 20:54

A: Ne viccelj, 100 embert végigkérdezgetni "figyelj, bocs, rágyújtanék, ha megengeded."...lol...
b: Ezt kéne tenni, ebben egyetértek.
C: Városban hová lehet menni, ahhol senkit nem zavar?

a: akkor jön a b pont, vagy a c
c: pl. mellékutca? bárhova, ahol kevés embert zavar

#558 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 21. 20:14

Idézet: *Iguana* - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 20:54

Legyen. Mindkettő.

PS: én úgy tudtam, közintézményekben eddig is tilos volt... :think:

PS2: PC kertje közintézmény? Nehogy elintézd, mire arra járunk...

PS: Az közlekedési eszközök is azok. :)

PS2: Majd megválogatlak. Jól. :)
¤

#559 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 21. 20:15

Idézet: sityak - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 20:03

2. büdös

milyen alapon hulyezed le a dohanyosokat? :think:

Azt kell hogy mondjam, mint nem dohanyos, ill. mint alkalmi dohanyos (pipa es szivar) egyet kell, hogy ertsek a dohanyosokkal az elobb emlitett dohanyzo vs nem dohanyzo kocsik ugyeben. En is ultem  elso osztalyu dohanyzo fulkeben, az en figyelmetlensegembol. Csak akkor vettem eszre, a jelzest, miutan vki ragyujtott elottem. Szinte azonnal akartam szolni, de elotte kineztem az ajtora es bizony, ott volt a dohanyzo jelzes. elkonyveltem magamnak, hogy ezt bizony elb*sztam. ez van. Ezek utan nyilvan nem fogom megkerni, hogy bocsi engem zavar a fust, es faradjon ki.

pont az ilyen hozzaallas nem vezet sehova... :(
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#560 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 21. 20:19

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 21:14

PS: Az közlekedési eszközök is azok. :)

PS2: Majd megválogatlak. Jól. :)

Tehát akkor, ha rajtad múlna, megtiltanád a vonat teles egészében a dohányzást?

Én igen erős dohányos vagyok (tudod jól), de nem ellenkeznék (ja, hogy évente egyszer ülök vonatra, akkor is végigalszom az utat? Na és...)

PS2: Te csak foglalkozz Lajossal. Úgyis mindig elhanyagolod. :p

Szerkesztette: *Iguana* 2004. 05. 21. 20:20 -kor

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.