HWSW Informatikai Kerekasztal: Dohányzás: pro és kontra - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dohányzás: pro és kontra Értékeld a témát: -----

#701 Felhasználó inaktív   Warper 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 01. 16:51

Idézet: DannY - Dátum: 2004. dec. 1., szerda - 14:26

Ha már utazásnál tartunk!

A másik kedvencem, amikor busz/villamos megállóban áll a bagós... Épp akkor jön a jármű, amikor a második slukkot tüdőzte le...

Mielőtt eldobná (!!  :reklamacio: !!) a csikket, utoljára beleszív egy akkorát, hogy behorpad a homloka. Ezután sietve felszáll, nehogy a művelet miatt lemaradjon, és a füstöt kényelmesen kifújja az utastérbe...

Rva nnnyáát!  :mad:

Bezony....

Jól hasba kéne rúni az ilyent, hogy véresen jöjjön belőle az a füst, akkor megemlegetné örök életében.

Grrr...  :reklamacio:

Egyébként nem tom, hogy az ÁNTSZ miért nem akciózik néha. Akkora dellákat be lehetne szedni a büntetésekből, hogy csak na. Persze a bagós csak a rendőrnek köteles igazolni magát, a rendőr meg szintén ott bagózik az aluljáróban. Százééééérafokhagymaaaaaaaaaaaaaaa!

JÁÁÁJJJJ!  :mad:

#702 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 20. 22:16

vajon valaha elérjük azt, hogy itthon is kitiltsák a bagósokat mindenféle nyilvános helyről mint olaszországban és angliában?

de jó lenne...

(ez a "nyilvános hely" nem a jó megfogalmazás, de nem jut eszembe jobb)

Szerkesztette: WiZARD 2005. 01. 20. 22:16 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#703 Felhasználó inaktív   babe__me 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 20. 22:28

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. jan. 20., csütörtök - 23:16

vajon valaha elérjük azt, hogy itthon is kitiltsák a bagósokat mindenféle nyilvános helyről mint olaszországban és angliában?

de jó lenne...

(ez a "nyilvános hely" nem a jó megfogalmazás, de nem jut eszembe jobb)

az éttermekre, ilyesmikre gondolsz?? vagy a bulihelyekre?
az éttermekben te döntöd el jobb esetben, hova ülsz...
bulizni meg ne menj, ha nem birod a füstöt... legjobb megoldás a házibuli...

azt sem tiltják ki, aki a körmét rágja, vagy a f@szát vakargatja folyton, vagy a nőket molesztálja... az legalább olyan zavaró...
"A legjobb barát az aki a legszebb mosolyodat látja az arcodon és tudja, hogy valami baj van."

"A bűnöket, mindet bánom, és ha lehet, újracsinálom. Mert tettem, amit hittem, velem megtörtént a minden..."

#704 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 20. 22:32

étteremre, bulihelyre, kocsmára, munkahelyre, plázára, meg úgy mindenre.

zavaróak az általad felsorolt dolgok is, csak azok nem károsítják a másik egészségét, nem lesz büdös tőle a másik, nem könnyezik tőle a szeme a másiknak....

(szoktam bírni a füstöt, de most jöttem egy ismerős szülinapjáról, valami kis kocsmában volt, amikor kis terembe egyszerre 15en gyújtottak rá, mer végre megjöttek és muszáj egyből rágyújtaniuk, akkor elkezdett könnyezni a szemem. el is jöttem)

hmm de van egy új 5letem. magamhoz veszek egy vizipisztolyt és lelocsolom a dohányzókat :)
ne dohányozzanak ha zavarja ez őket :) na? nincs igazam? :)

csak kéne kicsit nagyobb kampány, hogy ne csak egyedül csináljam :p

UPDATE: önmagában vizipisztoly nem jó. valami qrva büdös lötyit kéne beletenni :Đ

Szerkesztette: WiZARD 2005. 01. 20. 22:33 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#705 Felhasználó inaktív   babe__me 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 20. 22:37

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. jan. 20., csütörtök - 23:32

zavaróak az általad felsorolt dolgok is, csak azok nem károsítják a másik egészségét, nem lesz büdös tőle a másik, nem könnyezik tőle a szeme a másiknak....

(szoktam bírni a füstöt, de most jöttem egy ismerős szülinapjáról, valami kis kocsmában volt, amikor kis terembe egyszerre 15en gyújtottak rá, mer végre megjöttek és muszáj egyből rágyújtaniuk, akkor elkezdett könnyezni a szemem. el is jöttem)

hmm de van egy új 5letem. magamhoz veszek egy vizipisztolyt és lelocsolom a dohányzókat :)

UPDATE: önmagában vizipisztoly nem jó. valami qrva büdös lötyit kéne beletenni :Đ

pisit... az jo modszer lenne... aki rajön mi az, akörnyezetedben nem gyújt rá... én utcán, lakásban, meg suli előtt gyújtok rá, szal nem sok embert mérgezek...
aki mellettem akar jönni, az meg szagolja...
"A legjobb barát az aki a legszebb mosolyodat látja az arcodon és tudja, hogy valami baj van."

"A bűnöket, mindet bánom, és ha lehet, újracsinálom. Mert tettem, amit hittem, velem megtörtént a minden..."

#706 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 20. 22:40

ha csak ilyen helyen gyújtasz rá, akkor miben zavarna az, ha kitiltanák pár helyről? :)

#707 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 20. 22:42

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. jan. 20., csütörtök - 22:32

A kocsmakban/ettermekben is vannak kulon dohanyzo es nemdohanyzo reszek.. Szerintem egyertelmu, hogy aki nem akar dohanyfustot szivni, az a nemdohanyzot valasztja.. Ha megtiltanak a kocsmakban is a dohanyzast (mint ahogy par even belul be is fogjak), a 3/4-e bezarhatna..Azt se tudom, hogy ha tenyleg minden ember ennyire utalja a cigifustot miert ures allandoan a torzshelyem nemdohanyzo resze, mikor az osszes dohanyzo resz dugig van? A vizipisztolyt ilyen hidegben nem nagyon, de nyaron biztosan ertekelnenk :D
#1: HP 6000Pro Desktop
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#708 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 20. 22:43

babe_me: pisivel az a baj, hogy jogilag gázos lehet imho.
sima vizet kérdeztem ügyvédtől, azt mondta hogy az nem gáz, max megvernek :p

netcobra: ezt ugye te se gondolod komolyan?

#709 Felhasználó inaktív   babe__me 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 20. 22:44

Idézet: netcobra - Dátum: 2005. jan. 20., csütörtök - 23:42

A kocsmakban/ettermekben is vannak kulon dohanyzo es nemdohanyzo reszek.. Szerintem egyertelmu, hogy aki nem akar dohanyfustot szivni, az a nemdohanyzot valasztja.. Ha megtiltanak a kocsmakban is a dohanyzast (mint ahogy par even belul be is fogjak), a 3/4-e bezarhatna..Azt se tudom, hogy ha tenyleg minden ember ennyire utalja a cigifustot miert ures allandoan a torzshelyem nemdohanyzo resze, mikor az osszes dohanyzo resz dugig van? A vizipisztolyt ilyen hidegben nem nagyon, de nyaron biztosan ertekelnenk :D

egyetértek... azért mondjuk ha lemegyek a Rádayba (évente kevésszer), akkor perszeh rágyújtok... meg a zp is ilyen... a nyaraimat mindig ott töltöm... ha onnal kitiltanák az átlag életkor 13 lenne, és azok is sunyiban cigiznének...

#710 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 20. 22:48

WiZARD: Konkretan mit? Kulonben amit leirok azt ugy is gondolom, ezzel szerintem mindenki igy van. :)
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#711 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 20. 22:48

"ha onnan kitiltanák, akkor senki se járna oda"

miért?
csak füstölni járnak oda?
hova mennének helyette?

#712 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 20. 22:59

Hat ez egy kicsit hosszabb lesz, de kifejtem: En nem vagyok egy eros dohanyos, masfel eve cigizek, teljesen valtozo mennyisegben, van amikor napi fel doboz, van amikor ket harom hetig nem gyujtok ra..Nem dohanyzom itthon, nem dohanyzom hetvegen, es altalaban delutan 4 utan sem.. :)  Ez hulyen hangzik, de igy alakult, nem tudok raszokni, nemis akarok..Viszont ha kocsmaba megyek nem tudom elkepzelni a kavemat/soromet/koktelomat egy jo kis marlbi nelkul..Szerintem ezzel nem csak en vagyok igy..Lehet alszenteskedni, de a kocsmakat tobb dohanyos latogatja mint nem dohanyzo, beloluk elnek..Valaszolva a kerdesedre nem fustolni jarunk oda, ez egy mellek tevekenyseg, ami velemenyem szerint egy kocsma dohanyzo helysegeben teljesen elfogadhato. Hogy hova jarnanak helyette? Lehet hogy otthon innak meg a soruket ahol cigizhetnek mellette..Tudom ti ennek orulnetek, de szerintem ez se jo megoldas.Nem tudom az embereknek mi bajuk van a dohanyzo/nemdohanyzo reszekkel..Tiszteletben kell tartani, mindket felnek.

#713 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 20. 23:13

ha működne rendesen a dohányzó/nemdohányzó rész, akkor szót se szólnék.

de nem müxik, mert nem tudom miért. legtöbb szórakozóhelyen nincs is nemdohányzó rész.

és szerintem nem is működhet rendesen, mert egy társaságban általában van dohányzó és nem dohányzó.
akikkel eljárok, azokkal általában attól függ hogy hova ülünk, hogy épp dohányos foglalta a helyet, vagy nem dohányos.
ha dohányos foglalta, akkor mi szívunk.
ha nemdohányos, akkor meg félóránként rohangálnak ki a bagósok, mer ők nem bírják anélkül...

#714 Felhasználó inaktív   babe__me 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 20. 23:20

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. jan. 21., péntek - 0:13

ha működne rendesen a dohányzó/nemdohányzó rész, akkor szót se szólnék.

de nem müxik, mert nem tudom miért. legtöbb szórakozóhelyen nincs is nemdohányzó rész.

és szerintem nem is működhet rendesen, mert egy társaságban általában van dohányzó és nem dohányzó.
akikkel eljárok, azokkal általában attól függ hogy hova ülünk, hogy épp dohányos foglalta a helyet, vagy nem dohányos.
ha dohányos foglalta, akkor mi szívunk.
ha nemdohányos, akkor meg félóránként rohangálnak ki a bagósok, mer ők nem bírják anélkül...

erre mondják, sz@r ügy...
amugyis te választod a társaságod :D

#715 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 20. 23:31

haha

na mind1, egyszer csak beledöglik az összes... :)

#716 Felhasználó inaktív   babe__me 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 20. 23:35

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. jan. 21., péntek - 0:31

haha

na mind1, egyszer csak beledöglik az összes... :)

jo hozzáállás... de lehet neked lesz előbb szivrohamod, vagy épp vmilyen rákod... ne kivanj rosszat másnak, amig magadnak azt nem akarod...

én sem mondom, h dögölj meg, mert miért? ha téged zavar, sztem tudsz szolni a barátaidnak (ha azok), hogy ne gyujtsanak rá melletted... ha meg ennyire utálod a dohányosokat, minek van a környezetedben? vagy ő kivétel???

#717 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 20. 23:36

Idézet: netcobra - Dátum: 2005. jan. 20., csütörtök - 22:42

Azt se tudom, hogy ha tenyleg minden ember ennyire utalja a cigifustot miert ures allandoan a torzshelyem nemdohanyzo resze, mikor az osszes dohanyzo resz dugig van? A vizipisztolyt ilyen hidegben nem nagyon, de nyaron biztosan ertekelnenk :D

Ez a dolog már kb. 3x le lett írva a topicban (általam is), hogy miért sántít.
Ugyanis - ahogyan Wizard is írta volt - ha van néhány dohányos ember (és ez az esetek nagy százaléka, mivel nagyon sokan dohányoznak manapság), akkor szinte evidencia, hogy a dohányos részen fog helyet foglalni a társaság. Mert ők ugye nem bírják ki dohányzás nélkül (én kibírom nemdohányzás nélkül, érdekes mód  :p ). És azért meglehetősen "érdekes" dolog, hogy az egészségkárosítókhoz "kell" alkalmazkodni. Azt meg mégsem lehet elképzelni, hogy a társaság fele (jó esetben ez az arány) különválik a dohányosoktól, hiszen nem azért jövünk össze beszélgetni, hogy aztán jól máshova üljünk a többiektől, nem?
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#718 Felhasználó inaktív   babe__me 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 20. 23:37

Idézet: bbence - Dátum: 2005. jan. 21., péntek - 0:36

Ez a dolog már kb. 3x le lett írva a topicban (általam is), hogy miért sántít.
Ugyanis - ahogyan Wizard is írta volt - ha van néhány dohányos ember (és ez az esetek nagy százaléka, mivel nagyon sokan dohányoznak manapság), akkor szinte evidencia, hogy a dohányos részen fog helyet foglalni a társaság. Mert ők ugye nem bírják ki dohányzás nélkül (én kibírom nemdohányzás nélkül, érdekes mód  :p ). És azért meglehetősen "érdekes" dolog, hogy az egészségkárosítókhoz "kell" alkalmazkodni. Azt meg mégsem lehet elképzelni, hogy a társaság fele (jó esetben ez az arány) különválik a dohányosoktól, hiszen nem azért jövünk össze beszélgetni, hogy aztán jól máshova üljünk a többiektől, nem?

ez a kompromisszum

#719 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 20. 23:41

Idézet: babe__me - Dátum: 2005. jan. 20., csütörtök - 23:37

ez a kompromisszum

Nem, ez nem kompromisszum, illetve ha az, akkor egy nagyon rossz kompromisszum. És fölösleges azzal jönni, hogy nem kötelező ilyen emberekkel barátkozni. Mert ezt ugye Te sem gondolhatod komolyan.
Az már csak hab a tortán, hogy e kompromisszumnak "hála" a passzív dohányosok tüdőrák esélyei kb. 25%-al növekednek. A szívroham esélyei nemkülönben. Szép kis kompromisszum. :(
Engem eddig soha egy dohányos nem tudott meggyőzni a dohányzás létjogosultságáról ill. hasznáról. Mert az a tény, hogy a dohányzás csökkenti a stresszt, egy 22-es csapdája dolog.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#720 Felhasználó inaktív   DannY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 00:17

Idézet: bbence - Dátum: 2005. jan. 21., péntek - 0:41

Engem eddig soha egy dohányos nem tudott meggyőzni a dohányzás létjogosultságáról ill. hasznáról.

Nyugi, mindig lesznek önjelölt bagósok, akik időről-időre megpróbálják majd...

A nagy (dohányos) többség mindig jön a hülyeségeivel:

Ha arról hadoválsz, mennyire káros, akkor felhoznak két példát is, hogy "némámeg! a szomszédom egész életében bagózott, és 99 évesen halt meg, és nem tüdőrákban!"
Jó hogy azt nem mondja, napi egy szál még egészséges is.  :reklamacio:

Ha azt mondod neki, hogy ki kellene tiltani a dohányosokat innen, meg onnan, akkor egyből "megsértődnek", és átmennek kisebbségbe.

Ja, és mindig megmagyarázzák, hogy neked is van hibád, mégsem róják fel! Ha ezt mondják, keress magadon olyan hibát, amivel:
a) mások egészségét JELENTŐS mértékben károsítod
b) minden büdös lesz körülötted, és te magad is
c) károsítod a környezeted
d) nem érdekelnek a fentiek, te akkor is műveled (mert jogod van hozzá, amúgy meg mindenki kapja be)

Ha találsz ilyet, akkor nyugodtan kérj tőle bocsánatot, hogy megszólítottad.

Természetesen "akinek nem inge..."

Szerkesztette: DannY 2005. 01. 21. 00:18 -kor

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »