HWSW Informatikai Kerekasztal: Dohányzás: pro és kontra - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dohányzás: pro és kontra Értékeld a témát: -----

#761 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 27. 23:47

Idézet: bbence - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 23:13

(Most kicsit demagóg leszek.)

Nem úgy volna logikus (és emberibb), ha azok alkalmazkodnának, akik ártanak a tevékenységükkel?

De, nekik kellene. Viszont amikor bennt van a kocsmaban 90% dohanyzo ember es belepsz TE, nem varhatod el, hogy mindenki azonnal eldobja a cigarettat es hozzad idomuljon. Elvarhatod ezt a barataidtol, ismeroseidtol, rokonaidtol stb, de ne vard azt, hogy ha te belepsz, mint egy szamomra idegen ember akkor azon kezdjek el gondolkozni vajon zavar-e a fust. Mindezek mellett szamomra es szerencsere sok ember szamara alap, hogy nem gyujtunk ra ha valaki eszik a helysegben vagy tudjuk, hogy nem dohanyzik, valamint a szorakozohelyeket se fustoljuk tele, arra valo a friss levego..De  velemenyem szerint a kocsma a legutolso hely ahol be kellene tiltani a dohanyzast.
#1: HP 6000Pro Desktop
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#762 Felhasználó inaktív   Suicide 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 05:17

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 18:56

te tényleg egy kategóriába sorolod a kettőt?

nem egészen ez volt a célom a kérdéssel....

#763 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 28. 06:24

Idézet: netcobra - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 23:04

Ritkan, az teny, de az is eppen eleg..Akkor is fel kellene fognotok, hogy  a kocsmaban a nem dohanyzok  vannak kevesebben..Sokkal kevesebben..Ha nem tetszik, nem mesz be, ergo nem leszel budos.. En peldaul nem gyujtok ra olyan tarsasagban (kocsmaban sem) ahol nem dohanyzo is van velem es tudom, hogy zavarja, de ezt nem varhatod el mindenkitol..Alkalmazkodas, nemdohanyzo helyseg, tavozas. Ezek a lehetosegek, lehet valasztani.

A nemdohányzó helységgel én is egyetértek, abban benne van a kocsma is....  :)

Az alkalmazkodás  hmm...  érdekes kérdés. :) Mint látszik, magadra még véletlenül sem vonatkoztatod. Ugyanis a nemdohányzó kocsma is az lenne. :p
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#764 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 10:21

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. jan. 28., péntek - 6:24

A nemdohányzó helységgel én is egyetértek, abban benne van a kocsma is....  :)

Az alkalmazkodás  hmm...  érdekes kérdés. :) Mint látszik, magadra még véletlenül sem vonatkoztatod. Ugyanis a nemdohányzó kocsma is az lenne. :p

Igazad van, az lenne.Csak eleg erdekes alkalmazkodas..Mindenesetre elfogadnam es betartanam, ha ti lennetek tobbsegben..Viszont ismet csak hangsulyoznam, a kocsmakban joval tobb a dohanyzo ember, mint a nem dohanyzo, ilyen veszely nem fenyeget.. :)

Hmm most jovok ra, hogy 4 napja ra se gyujtottam :)
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#765 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 10:45

Idézet: netcobra - Dátum: 2005. jan. 28., péntek - 0:47

De, nekik kellene. Viszont amikor bennt van a kocsmaban 90% dohanyzo ember es belepsz TE, nem varhatod el, hogy mindenki azonnal eldobja a cigarettat es hozzad idomuljon. Elvarhatod ezt a barataidtol, ismeroseidtol, rokonaidtol stb, de ne vard azt, hogy ha te belepsz, mint egy szamomra idegen ember akkor azon kezdjek el gondolkozni vajon zavar-e a fust. Mindezek mellett szamomra es szerencsere sok ember szamara alap, hogy nem gyujtunk ra ha valaki eszik a helysegben vagy tudjuk, hogy nem dohanyzik, valamint a szorakozohelyeket se fustoljuk tele, arra valo a friss levego..De  velemenyem szerint a kocsma a legutolso hely ahol be kellene tiltani a dohanyzast.

Szerintem netcobrának ebben nagyon igaza van. A kocsma a dohányosok territóriuma, valóban nem várhatja el az ember egy kocsmában, hogy a 90% dohányzó dobja el a cigit. Ezt tiszteletben tartom.

Ezért nem járok kocsmába, nem szivatom magam, nem vagyok magam ellensége.

Arra akartam rávilágítani, hogy akik bennvannak és mondjuk nem alkeszok (mert azoknál egyértelmű, addiktok), azok hogy képesek elviselni ezt. Mondok példát. Római HÉV megállónál újra üzemel a Szarvas Büfé. "büfé" gyakorlatilag kocsma. És nem csak a törzsvendégek, az alkeszok vannak ott, hanem legtöbb estefelé mikor emgyek haza, látom, hogy fiatal (12 ... 17 éves) hebehurgya buliba igyekvő társaságok. Azt nem értem, hogy hogyan lehetnek annyira igénytelenek ezek, hogy nem tűnik fel nekik, hogy 1 perc benntartózkodás után is mennyire hányadék szagú lesz a ruhájuk. És cigiznek. Gratulálok.

És még azokat az alkalmazottakat sajnálom, akik kocsmában dolgoznak, de nem dohányoznak.

Szerkesztette: tocsa 2005. 01. 28. 10:45 -kor

0012f4a4 7c16e0c7 mfc71!CWnd::DefWindowProcA+0x42

#766 Felhasználó inaktív   DannY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 10:58

Én sem járok kocsmába...

Az alkeszokból + a bagós bűzből adódóan mindegyik egy lepratelep.  :boa:

#767 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 11:16

Szevasztok!

Beleolvasgattam az utobbi jonehany hozzaszolasba, egyik emberkenel telejesen meg is lepodtem, aki felnott fejjel raszokott a bagora :(

Magamrol annyit, hogy nem dohanyzom (kisiskolas koromban kiprobaltam, szinte az osszes markat, de szerencsere nem tettek ram mely benyomast), kifejezetten utalom a bagofustot (a marcsijet meg megjobban, valahogy egyeb gazokat juttat eszembe...) Sajnos haztartasba van dohanyos (edesanyam), nem sikerult leszoktatni :( mivel nem is akar...

Viszont nalam szempont ha elmegyek valahova, akkor az ne legyen fustos hely, sot buszmegalloban is zavar ha bagozo all mellem (neha felrugnam, ha nem uralkodnek magamon)...

Csajokat tekintve nalam eleve eselytelen a bagos csaj (persze akadt kivetel, de max futolag)...

Picit lehet szelsoseges neha a gondolkodasom, de en aki droggal el rendszeresen (alkoholista, lancdohanyos, egyeb fuggo, akar kave, kola, akarmi, ami koztudottan egeszsegtelen),  megtagadnam az evvel kapcsolatos betegsegek teritesmentes kezeleset! Tudom drasztikus, meg nehez eldonteni a fuggoseget, plane cukros uditoitaloknal, stb -nel (habar a fogorvos vsz meg tudja allapitani, sec perc alatt, nah jah, azert mar igy is ugy is fizetni kell :) na mind1, szoval ertitek...)

Nem tudom mivel lehetne meggyozni az embereket, hogy ne eljenek islyesmikkel? Talan a kovetkezo generaciot avval, hogy (ez picit groteszk lesz) a xy rokonod is a kolaba (bagoba, stb) halt bele...

Szerintem szoval nehez hatni az emberekre, mindenkeppen erzelmileg kell rajuk hatni, es ez neha nagyon drasztikus :(

#768 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 28. 11:20

Idézet: tocsa - Dátum: 2005. jan. 28., péntek - 10:45

Szerintem netcobrának ebben nagyon igaza van. A kocsma a dohányosok territóriuma, valóban nem várhatja el az ember egy kocsmában, hogy a 90% dohányzó dobja el a cigit. Ezt tiszteletben tartom.

Én is, csakhogy.... kiömlik a szokásjog a kocsmából is. Mert máshol is ugyanúgy viselkszik. És az alkalmazkodás ugye csak másra vonatkozik, hiszen a nemdohányosok közt ő mindig többségben van....  ;)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#769 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 11:25

Idézet: tocsa - Dátum: 2005. jan. 28., péntek - 10:45

Ezért nem járok kocsmába, nem szivatom magam, nem vagyok magam ellensége.

Arra akartam rávilágítani, hogy akik bennvannak és mondjuk nem alkeszok (mert azoknál egyértelmű, addiktok), azok hogy képesek elviselni ezt. Mondok példát. Római HÉV megállónál újra üzemel a Szarvas Büfé. "büfé" gyakorlatilag kocsma. És nem csak a törzsvendégek, az alkeszok vannak ott, hanem legtöbb estefelé mikor emgyek haza, látom, hogy fiatal (12 ... 17 éves) hebehurgya buliba igyekvő társaságok. Azt nem értem, hogy hogyan lehetnek annyira igénytelenek ezek, hogy nem tűnik fel nekik, hogy 1 perc benntartózkodás után is mennyire hányadék szagú lesz a ruhájuk. És cigiznek. Gratulálok.

És még azokat az alkalmazottakat sajnálom, akik kocsmában dolgoznak, de nem dohányoznak.

Akar hiszed, akar nem, a dohanyosokat is zavarhatja a fust. Engem is zavar, konnyezek tole, stb..Ha nem kimondottan kocsmazni indulok, hanem beulok pl egy kavera, egy sorre, altalaban enis a nemdohanyzo reszt valasztom..Ha viszont haverokkal ott toltunk peldaul egy estet, akkor nem zavar utana a kocsma szag, ugyis irany haza, szennyesbe ki aztan kesz..
Szorakozohelyekkel sajnos ugyan ez a szitu, a sok barom ugyis telefustoli, tomegben hadonaszik a cigivel, kieget stb... Viszont vannak eleg jol kialakitott kocsmak, ahol nem all meg a fust, nem kell mas mint egy elszivo rendszer, aminek egyszeri kiepitese nem egy nagy anyagi teher ahhoz kepest, hogy menyivel javul az ember "minosegerzete" utana, ergo javasolja masoknak, gyakrabban jar oda stb.. En is az ilyeneket reszesitem elonyben, akad olyan hely is ahol eszre sem lehet venni ha valaki ragyujt es pl felfele fujja a fustot :) (persze nem akkor ha 50 ember dohanyzik egyszerre, az ellen nincs mit tenni)

#770 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 11:32

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. jan. 28., péntek - 11:20

Én is, csakhogy.... kiömlik a szokásjog a kocsmából is. Mert máshol is ugyanúgy viselkszik. És az alkalmazkodás ugye csak másra vonatkozik, hiszen a nemdohányosok közt ő mindig többségben van....  ;)

Hat nem tudom te ezek alapjan hogy tudod megitelni, hogy mashol hogy viselkedik az, aki ra mer gyujtani egy kocsmaban :) De mindegy, kevesebbert is iteltek mar el embert. Nem hiszem, hogy egy ember attol lesz bunko, vagy barmilyen szempontbol valamivel kevesebb (felreertes ne essek, tobb sem) , hogy dohanyzik.

#771 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 28. 11:43

Idézet: netcobra - Dátum: 2005. jan. 28., péntek - 11:32

Hat nem tudom te ezek alapjan hogy tudod megitelni, hogy mashol hogy viselkedik az, aki ra mer gyujtani egy kocsmaban :) De mindegy, kevesebbert is iteltek mar el embert. Nem hiszem, hogy egy ember attol lesz bunko, vagy barmilyen szempontbol valamivel kevesebb (felreertes ne essek, tobb sem) , hogy dohanyzik.

A félrebeszéléstől viszont azért már közelít...  :)

Nagy valószínűséggel én járom végig az összes nagykörúti villamosmegállót teleszórni csikkekkel. :)
¤

#772 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 12:02

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. jan. 28., péntek - 11:43

... Nagy valószínűséggel én járom végig az összes nagykörúti villamosmegállót teleszórni csikkekkel. :)

:nevet:

#773 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 12:07

Nagy valószínűséggel én járom végig az összes nagykörúti villamosmegállót teleszórni csikkekkel. :)

Nem kell a körútra és a villamosra szűkíteni, sőt még csak megállóra sem....
WoT nick: Atti77

#774 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 12:09

...Nagy valószínűséggel én járom végig az összes nagykörúti villamosmegállót teleszórni csikkekkel. :)

Ahá!!!
Most legalább ezt is tudom :)
Kispesten nem szoktál úgy fél zsáknyival elszórni a sinek közé? :D
-- Legyen egy jó napod! --

#775 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 12:18

Egy igen nagy téveszme, hogy a kocsma a dohányosok birodalma! Azért mert valami baromság szokássá vált, még nem lett tőle jogos!
Én pl szeretek kocsmába járni a barátaimmal, elbeszélgetni egy sör mellett. Viszont vadásznom kell olyan helyet ahol nincs füst. S ahol van is nemdohányzó helység, ott is símán rágyújtanak, nekem kellett rászólni egy középkorú fickóra is a múltkor, aki a feleségével jött be, hogy ugyanmán ne gyújtson rá a nemdohányzó tábla alatt. És még neki állt feljebb! (de mi 3-an voltunk, erősebbek ;) , nem mert kötekedni)
Ahogy kimentünk az ablakban láttam hogy rögtön rágyújt. Na az ilyen tahó parasztok miatt alakult ki ez a szokás.
Mert neki joga van hogy rágyújtson akker, és kész.
Ja és ahol van is nemdohányzó helység, ritka hogy el is van választva ténylegesen. Ez meg a másik.
És most akkor a csikkekről nem is beszélek....
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#776 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 12:24

jó ez az új marlboro doboz, megint egy ilyen átemeneti teszt van, mint nyáron az exclusive vagy mi volt.
dög a doboz nagyon, nekem tetszik :p csak félek 1 ideig hónapig lesz 1-2 helyen és cakpakk.
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#777 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 12:41

Idézet: netcobra - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 23:04

Ritkan, az teny, de az is eppen eleg..Akkor is fel kellene fognotok, hogy  a kocsmaban a nem dohanyzok  vannak kevesebben..

Akik többen vannak azoknak van igazuk?  :rolleyes:  Tudod, 10 milliárd légy nem tévedhet....
WoT nick: Atti77

#778 Felhasználó inaktív   Suicide 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 14:07

Idézet: Atti - Dátum: 2005. jan. 28., péntek - 13:41

Akik többen vannak azoknak van igazuk?

Azoknak az akarata érvényesül....végülis ez a demokrácia, nem?

#779 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 14:10

Idézet: Suicide - Dátum: 2005. jan. 28., péntek - 14:07

Azoknak az akarata érvényesül....végülis ez a demokrácia, nem?

Ha már demokrácia (melyik is egyébként?), akkor szabadságjogok: mindent szabad, ami másnak nem árt.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#780 Felhasználó inaktív   Suicide 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 14:34

Idézet: bbence - Dátum: 2005. jan. 28., péntek - 15:10

Ha már demokrácia (melyik is egyébként?), akkor szabadságjogok: mindent szabad, ami másnak nem árt.

Nem vetted észre az iróniát a sorok között :)

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.