HWSW Informatikai Kerekasztal: Dohányzás: pro és kontra - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dohányzás: pro és kontra Értékeld a témát: -----

#861 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 10. 13:28

Már majdnem 3 hétnél járok! :dj:

#862 Felhasználó inaktív   centrino 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 14:16

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. febr. 10., csütörtök - 14:28

Már majdnem 3 hétnél járok! :dj:

gratulálok!!  :up:
Apple Macbook

Intel 875 PBZ BONANZA - P4 3GHz NW - 1GB CORSAIR PRO PC3200 - Zalman Cu - Plextor 716A - 4x160GB HDD

#863 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 14:23

Idézet: centrino - Dátum: 2005. febr. 10., csütörtök - 14:16

gratulálok!!  :up:

Köszönöm! Főleg azért reménykedek, mert azóta már 3x voltam bulizni, berugtam és bizony ivás mellé kell legjobban a bláz, ennek ellenére álltam a sarat (plussz a haverok kínálták, mint állat)! Mondjuk igaz, hogy szoktatom magam minden nap egy-két sörrel a füstmentes alkoholizáláshoz! :D

Szerkesztette: Mikeee 2005. 02. 10. 14:25 -kor

#864 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 12:36

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 8:59

Na látod, ez a vétek. Nem Kocsis Irma az, hogy egy egész üveggel benyomj, főleg nem vodka után. Aszút csak mértékkel, józan fejjel érdemes inni.

Nem lehetett azt a két ismerőst meggyőznöm, hogy ne meg stb... de legalább jól éreztem tőle magamat és nem voltam tőle depressziós....
jól nagyot mondtam megint!! de tényleg, jnem volt az annyi..
fél üveg se volt....szoszo 3 nagy ballonpohár....

de az nekem bőven elég volt..

Szerkesztette: WEbshark 2005. 02. 11. 12:39 -kor

#865 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 21:44

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 8:52

Taps. Passzolsz a topicba. Hadd gratuláljak.

Megmondanád, mik az érveid a dohányzás mellett? (Azon kívül, hogy számodra élvezeti cikk.)
Wherever you go, go with all your heart.

#866 Felhasználó inaktív   fotel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 12. 11:42

Hallottátok hogyan tálalták a hiradókban azt a tervezetet, hogy Magyarország is belátható időn belül követni fogja az ír és olasz példát? [2008-ig - jipee]

Úgy kommentálták, mint az iraki háborút vagy a szökőárt, mintha ez lenne a legnagyob katasztrófa a világon. Remélem bevezetik még akkor is, ha megbukik miatta a komány, fenébe a dohány és vendéglátólobbival! A vendéglátósok a többségből is élnek, akik nem dohányoznak, hogy lehetnek ilyen köcsögök? És azt feltételezik, hogy minden aktív dohányos ezentúl otthon fog ülni és soha többet nem megy le kedvenc pubjába? Ugyanmár... hihetetlen ferdítés.

Másik érv a tervezet ellen: így is elmaradunk az EU átlagtól dohányfogyasztásban, csak 1500szél fejenként évente... mintha ez kevés lenne. Egyébként ez meg csak a legális piac, nincs benne az a sok csempészcucc, amit Ukrajnából vagy Romániából hoznak be. nevetséges hogy egy negatív átlaghoz szerintük fel kéne zárkóznunk, tegyük ezt a rák összes fajtájával is? vagy az AIDS-el? Nem hittem volna hgoy ennyire sok hülye ember van olyan beosztásban, ahol alkalma nyílik mások véleményének befolyásolására.

#867 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 12. 14:03

Idézet: fLeSs - Dátum: 2004. nov. 30., kedd - 21:30

Ebben a percben múlt egy éve, hogy elszívtam az utolsó cigit. Azóta már a füstjét is utálom. :)
Nagyon megérte leszokni, az élet minden területén megmutatkozott, hogy többé nem állok a nikotin befolyása alatt. :)
Szabinarnak sikerült? :)

Hajajj, azota mar tobbszor is :D
Komolyan: en sajnos meg mindig :smoker:
De neked gratula :up:

#868 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 12. 16:30

Idézet: szabinar - Dátum: 2005. febr. 12., szombat - 14:03

Hajajj, azota mar tobbszor is :D
Komolyan: en sajnos meg mindig :smoker:
De neked gratula :up:

:(

#869 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 17:22

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. febr. 11., péntek - 21:44

Megmondanád, mik az érveid a dohányzás mellett? (Azon kívül, hogy számodra élvezeti cikk.)

:omg:

Azon kívül semmi. Mit mondjak? Azt, hogy a passzív dohányzással hátha ki tudok irtani néhány hülyét? Ugyanmár, eddig nem alacsonyodom le.

Én szeretem. Kész, ha nem szeretitek, akkor hozzatok fel ellenérvet, hogy szerintetek nekem miért nem kellene csinálnom. Legalább egy jó érvet szeretnék, ami megmutatja, hogy nektek miért fáj, ha valaki élvezi. Figyelek.

#870 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 17:37

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2005. febr. 13., vasárnap - 18:22

:omg:

Azon kívül semmi. Mit mondjak? Azt, hogy a passzív dohányzással hátha ki tudok irtani néhány hülyét? Ugyanmár, eddig nem alacsonyodom le.

Én szeretem. Kész, ha nem szeretitek, akkor hozzatok fel ellenérvet, hogy szerintetek nekem miért nem kellene csinálnom. Legalább egy jó érvet szeretnék, ami megmutatja, hogy nektek miért fáj, ha valaki élvezi. Figyelek.

Akkor élvezd, már nem sokáig élvezheted, seggnyaló kormányunk a happci után a dohányzési tilalmat is bevezeti, remélem úgy lesz mint íreknél és az olaszoknál. Végre el lehet menni sörözni és nem lesz bagószagú a szerkóm a hajam meg mindenem.
JEEEE!!!! :up:
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#871 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 17:45

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2005. febr. 13., vasárnap - 17:22

Kb. ötvenszer le lett már írva ebben a topicban, amiről Te viszont nem vagy hajlandó tudomást venni. Ami természetesen jogodban áll. Hogy mások egészségét károsítsd (a sajátodon kívül persze, mert az szintén a Te dolgod), illetve friss levegőhöz való "jogát" korlátozd, az már viszont másik kérdés.

Szerk.: természetesen senkinek nem "fáj", ha Te élvezed, az viszont már annál inkább, ha ők nem élvezik, ne adj isten elszenvedik a füstöt, amit Te produkálsz.

Szerkesztette: bbence 2005. 02. 13. 17:47 -kor

Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#872 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 17:53

Idézet: bbence - Dátum: 2005. febr. 13., vasárnap - 17:45

Kb. ötvenszer le lett már írva ebben a topicban, amiről Te viszont nem vagy hajlandó tudomást venni. Ami természetesen jogodban áll. Hogy mások egészségét károsítsd (a sajátodon kívül persze, mert az szintén a Te dolgod), illetve friss levegőhöz való "jogát" korlátozd, az már viszont másik kérdés.

Szerk.: természetesen senkinek nem "fáj", ha Te élvezed, az viszont már annál inkább, ha ők nem élvezik, ne adj isten elszenvedik a füstöt, amit Te produkálsz.

Idézet: Dorien

Prót kértetek tőlem. Parancsoljatok. Szeretem, jól esik. Ha bemegyek valahová, ahol nem lehet rágyújtani, nem teszem. Ha valakit zavar a köreimben a füst, nem teszem. Ezek után szerintem egy k*rva szó panasza nem lehet senkinek. De ha van, nyugodtan lehet szólni. Nem emlékszem olyan alkalomra, hogy valakinek itt a topicban az arcába fújtam volna a füstöt. Úgyogy talán valami máson kellene agyalni.

#873 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 18:17

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2005. febr. 13., vasárnap - 17:53

Idézet: Dorien

Prót kértetek tőlem. Parancsoljatok. Szeretem, jól esik. Ha bemegyek valahová, ahol nem lehet rágyújtani, nem teszem. Ha valakit zavar a köreimben a füst, nem teszem. Ezek után szerintem egy k*rva szó panasza nem lehet senkinek. De ha van, nyugodtan lehet szólni. Nem emlékszem olyan alkalomra, hogy valakinek itt a topicban az arcába fújtam volna a füstöt. Úgyogy talán valami máson kellene agyalni.

csak az a baj, hogy nem ilyen egyszerű a dolog.

írtátok az előző oldalakon, hogy szabályozni kellene és nem betiltani.
ezzel csak az gond, hogy fizikailag kivitelezhetetlen közös légterű helyeken (pl az említett pályaudvarok...), de többet mondok: még a leválasztott légterű helyeken ssem lehet korrekt megoldás.
ajtót nyitnak/csuknak, a füst átterjed. méghozzá nem is nehezen, mivel a kijelölt helyeken koncentrálva lesz a füst, mivel mindenki ott dohányozik. vagy pl az is elég, ha a dohányos a csikk elnyomása után rögtön visszatér a nemdohányzó helységbe úgy, hogy szinte még ki se fújta az utolsó slukkot

a "Ha valakit zavar a köreimben a füst, nem teszem. Ezek után szerintem egy k*rva szó panasza nem lehet senkinek" megjegyzés pedig egyértelmű TILTÁS nélkül soha nem lesz igaz. pl nem fogok rádszólni, ha az utcán megyek egy lépéssel mögötted és letüdőzök egy füstfelhőt, amit épp kiengedtél...
és erre most mondhatod, hogy túlzás, de speciel engem fizikailag zavar a légvételben ha egy ilyen "felhőbe" kerülök hirtelen.

szóval amit mondasz a zárt térben való viselkedésedről teljesen korrekt.  :respect:
csak azt kell még számításba venni, hogy akit zavar, azt mindnenhol zavarja és minden mértékben.
ha még nem lenne káros, akkor esetleg azt lehetne mondani, hogy ennyit toleranciaképp elviselhetünk mi, nem dohányzók is. de ameddig egészségtelen is, addig...  :down:

Szerkesztette: vipisrac 2005. 02. 13. 18:18 -kor

#874 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 18:58

Idézet: vipisrac - Dátum: 2005. febr. 13., vasárnap - 18:17

csak az a baj, hogy nem ilyen egyszerű a dolog.

írtátok az előző oldalakon, hogy szabályozni kellene és nem betiltani.
ezzel csak az gond, hogy fizikailag kivitelezhetetlen közös légterű helyeken (pl az említett pályaudvarok...), de többet mondok: még a leválasztott légterű helyeken ssem lehet korrekt megoldás.
ajtót nyitnak/csuknak, a füst átterjed. méghozzá nem is nehezen, mivel a kijelölt helyeken koncentrálva lesz a füst, mivel mindenki ott dohányozik. vagy pl az is elég, ha a dohányos a csikk elnyomása után rögtön visszatér a nemdohányzó helységbe úgy, hogy szinte még ki se fújta az utolsó slukkot

a "Ha valakit zavar a köreimben a füst, nem teszem. Ezek után szerintem egy k*rva szó panasza nem lehet senkinek" megjegyzés pedig egyértelmű TILTÁS nélkül soha nem lesz igaz. pl nem fogok rádszólni, ha az utcán megyek egy lépéssel mögötted és letüdőzök egy füstfelhőt, amit épp kiengedtél...
és erre most mondhatod, hogy túlzás, de speciel engem fizikailag zavar a légvételben ha egy ilyen "felhőbe" kerülök hirtelen.

szóval amit mondasz a zárt térben való viselkedésedről teljesen korrekt.  :respect:
csak azt kell még számításba venni, hogy akit zavar, azt mindnenhol zavarja és minden mértékben.
ha még nem lenne káros, akkor esetleg azt lehetne mondani, hogy ennyit toleranciaképp elviselhetünk mi, nem dohányzók is. de ameddig egészségtelen is, addig...  :down:

Épp most beszéltük párommal, hogy egyikünket sem zavarná, ha betiltanák éttermekben, kocsmákban a füstölést. Sőt, barátaimmal szerintem ugyan eleinte bosszankodnánk, de el tudnánk viselni az időnkénti kocsmázásokat némi utcán bagózással. És még ha időnként egy-két álintellektüel antidohányos hőzöngés után kedvem is támad az emberek arcába fújkálni a füstöt, természetesen nem teszem meg. Az utcán, ha rágyújtok, elkerülöm az embereket, a járda szélén ballagok, és még a csikket sem hajítom el. Ja, és nem mentegetőzöm azzal, hogy az utcán úgyis szmog van. A buszmegállóban sem állok be a fedett helyre füstölögni, sőt, a tömegtől is távol maradok. Sőt, és a buszra sem viszem fel az utolsó slukkot. Ésatöbbi.

Magyarán: próbálok megtenni mindent, hogy senkit ne zavarjak a saját szórakozásommal. Az, hogy ezek után mégis a pofámba kapom, hogy mi lenne, ha inkább azt csinálnám, ami másoknak tetszik, hááát, nem az én morális szintem problémáiról és túlfejlett önérzetemről regél. Mindig szívesen veszem a kritikát, de csak, ha alapja is van.

Ja, és köszönöm a kultúrált hangnemet :).

#875 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 19:35

Idézet: tolvaly - Dátum: 2005. febr. 13., vasárnap - 18:37

Akkor élvezd, már nem sokáig élvezheted, seggnyaló kormányunk a happci után a dohányzési tilalmat is bevezeti, remélem úgy lesz mint íreknél és az olaszoknál. Végre el lehet menni sörözni és nem lesz bagószagú a szerkóm a hajam meg mindenem.
JEEEE!!!! :up:

eddig is voltak olyan pubok ahol nem gyujtottak ra :)
ahol tilos volt ragyujtani. vagy volt kulon dohanyzo resz.
legkondi stb.

tasp
A számítógépes játékok nincsenek hatással ránk!!!
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#876 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 19:49

Idézet: tasp - Dátum: 2005. febr. 13., vasárnap - 20:35

eddig is voltak olyan pubok ahol nem gyujtottak ra :)
ahol tilos volt ragyujtani. vagy volt kulon dohanyzo resz.
legkondi stb.

tasp

és?
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#877 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 19:51

Idézet: vipisrac - Dátum: 2005. febr. 13., vasárnap - 18:17

Ha bemegyek valahová, ahol nem lehet rágyújtani, nem teszem. Ha valakit zavar a köreimben a füst, nem teszem.

Eppen most rugtam seggbe a hugomat, mert ragyujtott a furdoszobamban.

Hiaba csukta be maga mogott az ajtot, meg nyitotta ki az ablakot, akkor is csipte a szememet 2 szobaval odebb a kiszurodott fust.

Ahhoz persze lusta volt, hogy feloltozzon, es kiuljon az erkelyre, ahol nem zavar.

#878 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 21:20

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. febr. 13., vasárnap - 19:51

Eppen most rugtam seggbe a hugomat, mert ragyujtott a furdoszobamban.

Hiaba csukta be maga mogott az ajtot, meg nyitotta ki az ablakot, akkor is csipte a szememet 2 szobaval odebb a kiszurodott fust.

Ahhoz persze lusta volt, hogy feloltozzon, es kiuljon az erkelyre, ahol nem zavar.

az idézet nem én voltam, de értem miről beszélsz :)

#879 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 21:41

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2005. febr. 13., vasárnap - 18:58

Épp most beszéltük párommal, hogy egyikünket sem zavarná, ha betiltanák éttermekben, kocsmákban a füstölést. Sőt, barátaimmal szerintem ugyan eleinte bosszankodnánk, de el tudnánk viselni az időnkénti kocsmázásokat némi utcán bagózással. És még ha időnként egy-két álintellektüel antidohányos hőzöngés után kedvem is támad az emberek arcába fújkálni a füstöt, természetesen nem teszem meg. Az utcán, ha rágyújtok, elkerülöm az embereket, a járda szélén ballagok, és még a csikket sem hajítom el. Ja, és nem mentegetőzöm azzal, hogy az utcán úgyis szmog van. A buszmegállóban sem állok be a fedett helyre füstölögni, sőt, a tömegtől is távol maradok. Sőt, és a buszra sem viszem fel az utolsó slukkot. Ésatöbbi.

Magyarán: próbálok megtenni mindent, hogy senkit ne zavarjak a saját szórakozásommal. Az, hogy ezek után mégis a pofámba kapom, hogy mi lenne, ha inkább azt csinálnám, ami másoknak tetszik, hááát, nem az én morális szintem problémáiról és túlfejlett önérzetemről regél. Mindig szívesen veszem a kritikát, de csak, ha alapja is van.

Ja, és köszönöm a kultúrált hangnemet :).

:respect:

bárcsak többen viselkednének így és állnának hozzá a témához, mint te.
persze jobban örülnék, ha nem dohányoznál, de ha már ez van, akkor azt hiszem a maximumot kihozod belőle :)

#880 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 22:16

Idézet: tolvaly - Dátum: 2005. febr. 13., vasárnap - 20:49

és?

oda is lehet menni.
nincs es.

tasp
A számítógépes játékok nincsenek hatással ránk!!!
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.