HWSW Informatikai Kerekasztal: Dohányzás: pro és kontra - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dohányzás: pro és kontra Értékeld a témát: -----

#941 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 15. 11:31

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 11:17

Például az, hogy lehet úgy dohányozni, hogy nem ölök meg ártatlan embereket.

Mondtam ilyet, hogy nem? Ha találsz akár erre utaló hozzászólást tőlem, akkor megkövetlek. Bár gyanítom, hogy jobb dolgod is van ennél, így maradjunk annyiban, hogy elhiszed nekem: ilyet nem állítottam soha.
Én folyamatosan azt hangsúlyozom, hogy vannak olyan szituációk, ahol az ember (ésszerűen) elkerülhetetlenül ki van téve a káros dohányfüstnek, nekem csupán ezzel van bajom, nem többel, és nem kevesebbel. Az, hogy sokszor felsorolom azokat a bizonyos szituációkat, az már csak körítés.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#942 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 11:34

Idézet: bbence - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 10:54

Gondolom Te is tudod, hogy nagyon sántít a fenti analógiád. ;)

Szerinted milyen kompromisszumot kéne - reálisan - egy nemdohányosnak kötnie? Komolyan kíváncsi vagyok, hogy Te hogy gondolod, nem rosszindulatúan kérdezem.

1: Nem hiszem, hogy sántítana, max szerinted. Elfogadom, hogy ez a véleményed.

2: Mondjuk pl annyi kompromisszumot, hogy ha én megállom akár egész nap, hogy nemdohányzók körében ne gyújtsak rá, nem dobálom szét a csikkeket, odafigyelek, hogy mások számára kellemetlen szokásommal mást ne zavarjak, akkor cserébe a nemduhányzó ne kívánjon a pokolba engem, ne akarjon hasbarúgni (estleg próbálkozhat), ne alkosson kollektív véleményt és ha néhanapján pár percet el kell viselnie a dohányfüstöt, akkor ne kezdjen el üvöltözni, hogy jövőre már tüdőrákos lesz. Ezt nevezném kompromisszumnak.

#943 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 11:50

Idézet: bbence - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 11:31

Mondtam ilyet, hogy nem? Ha találsz akár erre utaló hozzászólást tőlem, akkor megkövetlek. Bár gyanítom, hogy jobb dolgod is van ennél, így maradjunk annyiban, hogy elhiszed nekem: ilyet nem állítottam soha.
Én folyamatosan azt hangsúlyozom, hogy vannak olyan szituációk, ahol az ember (ésszerűen) elkerülhetetlenül ki van téve a káros dohányfüstnek, nekem csupán ezzel van bajom, nem többel, és nem kevesebbel. Az, hogy sokszor felsorolom azokat a bizonyos szituációkat, az már csak körítés.

A Ti egyik nagy (és teljességgel jogos) ellenérvetek az, hogy a passzív dohányzással nem csak kellemetlenséget, hanem egészségkárosodást is okozunk. Ezt tömörítettem egy kicsit.

#944 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 12:30

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 11:34

ne akarjon hasbarúgni (estleg próbálkozhat)

Ez ha jol emlekszem arrol szolt, amikor a kedves dohanyos befujta a fustot a beerkezo busz utasterebe... nem kellene elorancigalni allandoan.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#945 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 12:32

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 11:34

...és ha néhanapján pár percet el kell viselnie a dohányfüstöt, akkor ne kezdjen el üvöltözni...

De, igenis kezdjen el uvoltozni... a dohanyzas egyeni "perverzio" ;), intezd ugy, hogy masokat ne zavarj vele...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#946 Felhasználó inaktív   jordan6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 12:52

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 10:46

No offense, de folytatom a gondolatmenetet: ... nem iszik (csapvizet sem nagyon), nem eszik, nem dolgozik, nem vesz levegőt.
Sajnos a dohányzás elkezdése nagymértékben függ a gyermekkori/serdülőkori családi és szociális helyzettől is. Rövidebben: Mit lát, mit tanul valaki. Márpedig Magyarországon sem a családi, sem a szociális körülmények nem valami rózsásak. Pl. 16-18 évesen ki törődik azzal, hogy mi egészségtelen, vagy mi nem? Csak azzal, mi a jó, mi a laza, mi a menő. Lehet vesézgetni a dolgot, de annyit mondok: olvasd el Jim legutóbbi postját, amiből kiderül, hogy csak itt, a topic mikroközösségében a nemdohányzók radikálisak és agresszívek inkább. Az agresszió pedig nem a meggyőzés eszköze. :) Pláne nem a kompromisszumkészség kinyilvánításáé. A leszokásról meg annyit, hogy valakit csak akkor tudsz leszoktatni, ha már önmaga is hajlik rá. Ha nem, akkor nem. :)

nem iszom, csak "egészségeset"...

az egyértelmű, hogy mindennek van káros hatása, de van amivel együtt kell élni, hiszen folyadék nélkül 2-3 nap a reális. dolgozni is kell ám néha...

DE! én egész jól vagyok dohányzás nélkül...

:respect:
üdv: jordan6
"A pénz nem boldogít. De a hiánya sem"

#947 Felhasználó inaktív   jordan6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 12:54

No offense, de folytatom a gondolatmenetet: ... nem iszik (csapvizet sem nagyon), nem eszik, nem dolgozik, nem vesz levegőt.
Sajnos a dohányzás elkezdése nagymértékben függ a gyermekkori/serdülőkori családi és szociális helyzettől is. Rövidebben: Mit lát, mit tanul valaki. Márpedig Magyarországon sem a családi, sem a szociális körülmények nem valami rózsásak. Pl. 16-18 évesen ki törődik azzal, hogy mi egészségtelen, vagy mi nem? Csak azzal, mi a jó, mi a laza, mi a menő. Lehet vesézgetni a dolgot, de annyit mondok: olvasd el Jim legutóbbi postját, amiből kiderül, hogy csak itt, a topic mikroközösségében a nemdohányzók radikálisak és agresszívek inkább. Az agresszió pedig nem a meggyőzés eszköze. :) Pláne nem a kompromisszumkészség kinyilvánításáé. A leszokásról meg annyit, hogy valakit csak akkor tudsz leszoktatni, ha már önmaga is hajlik rá. Ha nem, akkor nem. :)

aki egy kicsit is ... az szeretne leszokni ;)

:respect

#948 Felhasználó inaktív   jordan6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 12:55

Idézet: Samott - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 12:32

De, igenis kezdjen el uvoltozni... a dohanyzas egyeni "perverzio" ;), intezd ugy, hogy masokat ne zavarj vele...

Samott

erről van szó. miért is kéne elviselnem 1 másodpercre is? :think:

#949 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 13:29

Közeledek az 1 hónaphoz!  :dance:

#950 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 13:50

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 12:29

En is a 15 evhez... :smoker:
Szep kerek szam, most kene abbahagyni.

#951 Felhasználó inaktív   biglaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 13:57

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 13:29

Gratulálok!

Csak így tovább. :respect:  Nekem a 3. hét és a 3. hónap volt a legnehezebb. Azóta már rá se bírok nézni.  :D  A haverjaim meg maguktól kimennek az erkélyre füstölni, ha nálam vannak.

Érdekes módon mióta nem gyújtottam rá sikerült vennem néhány konyhai gépet, illetve most lesz a konyhába még egy bútor beszerelve. Pedig a fizetésem nem változott azóta...

#952 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 14:03

Idézet: biglaci - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 13:57

Gratulálok!

Csak így tovább.   :respect:  Nekem a 3. hét és a 3. hónap volt a legnehezebb. Azóta már rá se bírok nézni.  :D  A haverjaim meg maguktól kimennek az erkélyre füstölni, ha nálam vannak.

Érdekes módon mióta nem gyújtottam rá sikerült vennem néhány konyhai gépet, illetve most lesz a konyhába még egy bútor beszerelve. Pedig a fizetésem nem változott azóta...

Hát igen bárhogy is nézzük alsó hangon egy tizes havonta a megtakarítás! Én pall mall mentholt szívtam, az 440! Napi kb 15 szál ment el= 15*30=450/20= 22,5*440= 9900 Ft és akkor még a buliba elszívott plussz dobozok nincsenek benne!

#953 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 14:10

:rolleyes:  Hagyjuk mar az anyagi vonzatat... Mar regen rajottem, hogy az eletszinvonalam javitasanak nem az a megfelelo modja, hogy kevesebbet koltok, inkabb az, hogy tobbet keresek ;)

#954 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 14:11

Lehet vesézgetni a dolgot, de annyit mondok: olvasd el Jim legutóbbi postját, amiből kiderül, hogy csak itt, a topic mikroközösségében a nemdohányzók radikálisak és agresszívek inkább. Az agresszió pedig nem a meggyőzés eszköze. :) Pláne nem a kompromisszumkészség kinyilvánításáé.

A környezetükben történő cigizés sem épp a kompromisszumkészség kinyilvánítása. Csodálkozol, hogy dühösek?  :rolleyes:
Wherever you go, go with all your heart.

#955 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 14:17

Idézet: Samott - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 12:32

Samott

bbence: Na látod, ez pl nem kompromisszum (Samott írása). Ha tetszik, ha nem ugyanolyan dolog, mintha a szakadt AVIA-s sofőrrel elkezdene üvöltözni, hogy miért füstöl a szemétdombja (aztán vagy megkapja a kerékanyakulcs szebbik felét, vagy nem, részletkérdés).
És itt van a kutya elesve. Nem rúgom fel az AVIA-st azért, mert naponta egymaga több egészségre ártalmas anyagot füstöl ki, mint 100 dohányos, nem rugdalom le a buszról a mellettem álló orrfacsaró szagú egyént, nem gyújtom fel a kétütemű autókat sofőröstől. Együtt kell velük élnem, kompromisszumot kell kötnöm akkor is, ha tudom, hogy szennyezik a környezetet és károsítják mindenki egészségét. Egyszerű a képlet: Élni és élni hagyni. Ha én csak ott gyújtok rá, ahol lehet és ahol lehetőleg a legkevesebb nemdohányzót zavar, akkor a nemdohányzó ezt szíveskedjen tudomásul venni és nem odajönni és követelni, hogy dobjam el, mert zavarja. Nézd, ha pl. keresek egy helyet az utcán ahol nincs senki, várok valakit és rágyújtok, akkor az ugye ok. Azonban ha odaáll a közelembe valaki más (vagy épp arra megy), akkor ha zavarja a füst, menjen arrébb/másfelé, ne nekem kelljen abbahagynom, amit csinálok. Az egymásra odafigyelés és a megértés az alapja ennek is, mint mindennek. Ha ez nem működik, akkor téphetjük a szánkat, lószart sem ér.

#956 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 14:19

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 14:11

A környezetükben történő cigizés sem épp a kompromisszumkészség kinyilvánítása. Csodálkozol, hogy dühösek?  :rolleyes:

Ja, hát ha az egész országot a környezetükbe sorolják, akkor nem... :rolleyes:

#957 Felhasználó inaktív   biglaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 14:23

Idézet: szabinar - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 14:10

:rolleyes:  Hagyjuk mar az anyagi vonzatat... Mar regen rajottem, hogy az eletszinvonalam javitasanak nem az a megfelelo modja, hogy kevesebbet koltok, inkabb az, hogy tobbet keresek ;)

Ebben teljes mértékben igazad van. Felőlem lehetne a lakásnak a törlesztőrészete kétszer annyi, mint most, ha a fizetésem is kétszer annyi lehetne, mint most. Mennyiségileg sokkal jobb lenne.  :D
Az anyagi vonzat megemlítése egy kis segítség volt Mikeeee kollegának, hogy pl. az egészségén kívül még miket nyerhet, ha nem adja fel a leszokását. De hangsúlyozom, felnőtt emberek vagyunk, magunk döntünk, meggyőzni egymást nem fogjuk tudni.

#958 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 14:42

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 14:17

Na látod, ez pl nem kompromisszum (Samott írása).

Milyen kompromisszumrol beszelhetunk, ha a nem dohanyosnak el kell viselnie a fustodet? Intezd ugy, hogy ne zavarj vele senkit... en sem allok neki balhezni a kijelolt fustolohelyen, hogy miert fujjak ott a fustot... elfogadom, hogy ott szabad, es ha nekem nem tetszik, nem megyek oda. Ez a kompromisszum.

Samott

#959 Felhasználó inaktív   akita 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 15:49

Idézet: Samott - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 14:42

Milyen kompromisszumrol beszelhetunk, ha a nem dohanyosnak el kell viselnie a fustodet? Intezd ugy, hogy ne zavarj vele senkit... en sem allok neki balhezni a kijelolt fustolohelyen, hogy miert fujjak ott a fustot... elfogadom, hogy ott szabad, es ha nekem nem tetszik, nem megyek oda. Ez a kompromisszum.

Samott

ezzel nagyon is egyet értek.. :up:
"Lenni, vagy nem lenni"
"Bátraké a cseresznye!" és mindenkinek legyen szemcserés a papja :) !

#960 Felhasználó inaktív   jordan6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 20:35

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 14:17

bbence: Na látod, ez pl nem kompromisszum (Samott írása). Ha tetszik, ha nem ugyanolyan dolog, mintha a szakadt AVIA-s sofőrrel elkezdene üvöltözni, hogy miért füstöl a szemétdombja (aztán vagy megkapja a kerékanyakulcs szebbik felét, vagy nem, részletkérdés).
És itt van a kutya elesve. Nem rúgom fel az AVIA-st azért, mert naponta egymaga több egészségre ártalmas anyagot füstöl ki, mint 100 dohányos, nem rugdalom le a buszról a mellettem álló orrfacsaró szagú egyént, nem gyújtom fel a kétütemű autókat sofőröstől. Együtt kell velük élnem, kompromisszumot kell kötnöm akkor is, ha tudom, hogy szennyezik a környezetet és károsítják mindenki egészségét. Egyszerű a képlet: Élni és élni hagyni. Ha én csak ott gyújtok rá, ahol lehet és ahol lehetőleg a legkevesebb nemdohányzót zavar, akkor a nemdohányzó ezt szíveskedjen tudomásul venni és nem odajönni és követelni, hogy dobjam el, mert zavarja. Nézd, ha pl. keresek egy helyet az utcán ahol nincs senki, várok valakit és rágyújtok, akkor az ugye ok. Azonban ha odaáll a közelembe valaki más (vagy épp arra megy), akkor ha zavarja a füst, menjen arrébb/másfelé, ne nekem kelljen abbahagynom, amit csinálok. Az egymásra odafigyelés és a megértés az alapja ennek is, mint mindennek. Ha ez nem működik, akkor téphetjük a szánkat, lószart sem ér.

nagyon kevered a dolgokat...
az, hogy füstöl a teherautó/kétütemű a hatósággokra tartozik(zöld kártya), de ha valaki a pofámba fújja a füstöt(szándékosan, vagy véletlen), az rám.

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50