Idézet: Samott - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 12:32
De, igenis kezdjen el uvoltozni... a dohanyzas egyeni "perverzio"

, intezd ugy, hogy masokat ne zavarj vele...
Samott
bbence: Na látod, ez pl nem kompromisszum (Samott írása). Ha tetszik, ha nem ugyanolyan dolog, mintha a szakadt AVIA-s sofőrrel elkezdene üvöltözni, hogy miért füstöl a szemétdombja (aztán vagy megkapja a kerékanyakulcs szebbik felét, vagy nem, részletkérdés).
És itt van a kutya elesve. Nem rúgom fel az AVIA-st azért, mert naponta egymaga több egészségre ártalmas anyagot füstöl ki, mint 100 dohányos, nem rugdalom le a buszról a mellettem álló orrfacsaró szagú egyént, nem gyújtom fel a kétütemű autókat sofőröstől. Együtt kell velük élnem, kompromisszumot kell kötnöm akkor is, ha tudom, hogy szennyezik a környezetet és károsítják mindenki egészségét. Egyszerű a képlet: Élni és élni hagyni. Ha én csak ott gyújtok rá, ahol lehet és ahol lehetőleg a legkevesebb nemdohányzót zavar, akkor a nemdohányzó ezt szíveskedjen tudomásul venni és nem odajönni és követelni, hogy dobjam el, mert zavarja. Nézd, ha pl. keresek egy helyet az utcán ahol nincs senki, várok valakit és rágyújtok, akkor az ugye ok. Azonban ha odaáll a közelembe valaki más (vagy épp arra megy), akkor ha zavarja a füst, menjen arrébb/másfelé, ne nekem kelljen abbahagynom, amit csinálok. Az egymásra odafigyelés és a megértés az alapja ennek is, mint mindennek. Ha ez nem működik, akkor téphetjük a szánkat, lószart sem ér.