HWSW Informatikai Kerekasztal: Dohányzás: pro és kontra - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dohányzás: pro és kontra Értékeld a témát: -----

#1861 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 03. 13:37

Idézet: tasp - Dátum: 2007. febr. 28., szerda - 20:01

a tölgyfa is növényi, még sem tekerem be és szívom el...  :think:

Ja bocs, az ő hülyeségére reagáltam ("növényi"). :)

#1862 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 03. 14:52

Idézet: tasp - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 8:48

megnéznék 1-2 erősebb kávé fogyasztó emberkét, hogy mit csinálna ha 1-2 napig elvenném előle
a koffeint.
remegés, fejfájás, pattanásig feszült idegek, vérnyomás ingadozás, teljes teljesítmény összeesés stb. :p
és még nem káros?  :eek:

:offtopic:
amikor diétáztam szedtem koffeintablettát, mert (ha esetleg vki nem tudná) különböző anyagokkal, diétával és mozgással kombinálva zsírégető hatású.
az elején napi 1x100 mg-ot szedtem (1 tabletta 100 mg koffeint tartalmaz), ez állítólag kb. 1 "normál" pohár kávénak felel meg, a végén (2 hónap alatt növeltem fel fokozatosan az adagot) napi 2 vagy 3x 2-300 mg-ot, ez már elég súlyos adag volt.
szóval lényegében én bár nem kávéztam, annak hatóanyagát használtam fel egy cél elérésének érdekében, ami azért más, mint egy kávézó kávéivása, mert én egyik napról a másikra minden pszichés tünet megjelenése nélkül simán abba tudtam hagyni. viszont fizikai tünet annál több volt (ami a koffeinnek köszönhető).
amíg szedtem addig a szívdobogás a toppon, majd kiugrott a helyéről, izzadás, hőhullámok, nehézkes alvás (alvászavarok), beszedést követően "pörgés" (valójában a reakcióidő lerövidülése inkább), aztán x óra múlva hirtelen elment minden erőm, simán elaludtam volna helyben, stb.
amikor abbahagytam kb. 4-5 napig iszonyatosan fájt a fejem. az első három napban egyensúlyzavaraim voltak, ültem a szgép előtt, és szédültem, úgy éreztem, hogy hátraesek.  :Đ (itt eléggé paráztam) pár napig alvászavarok, reggel ébredés után hirtelen hőhullám megjelenése. kb. 1 hónapig tartott, hogy magamhoz térjek teljesen, addig azt éreztem, hogy állandóan fáradt vagyok.
megszűnt.

a cigiről 2003. november 30-án szoktam le, be is írtam ide a topikba. az fizikailag nem volt ilyen gáz, viszont pszichésen tartania kell magát az embernek, az első 2-3 hét elég szar, utána már könnyebb.
azóta elszívtam 2-3-szor fél szál cigit buliban vagy csak úgy a hecc kedvéért. minden egyes alkalommal hányingerem lett tőle, qrvára meg is bántam az egészet, mert ha vki nem dohányzik, akkor qrvára megérzi a legenyhébb füstszagot is, utána hiába mostam a számat ezerrel, éreztem a cigiízt (a számban) és a cigiszagot az ujjaimon. fúj.
de ez legalább emlékeztet, hogy mekkora barom voltam.

szerk: azokat tudnám lelőni, akik a 10 emeletes házban a liftben dohányoznak. utána meg szálljak be a liftbe, és amíg felérek a 8.-ra addig fulladjak meg. mert igen, komolyan az a helyzet, hogy ilyenkor egyszerűen nem kapok levegőt, bármilyen hihetetlen is. már rászóltam pár házlakóra, és még nekik állt feljebb, aztán amikor komolyabb arckifejezéssel kezdtem el magyarázni, meggondolták magukat. az ilyenek elmehetnek a picsába.

Szerkesztette: fLeSs 2007. 03. 03. 14:56 -kor

#1863 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 30. 09:07

Idézet

...az összesen 164 forintos dobozonkénti áremelés a minimum, erre jön még, a kiskereskedelmi ár után fizetett értékarányos adó emelése, ami márkánként eltérő lehet.

Drágul a cigaretta

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1864 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 30. 09:21

majd 4 hónap van mögöttem...  :smoker:
A számítógépes játékok nincsenek hatással ránk!!!
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#1865 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 30. 10:07

Le akarok szokni, de nem megy, pedig valami megoldást találnom kell, mert nem akarok idő előtt elpatkolni.
Más káros szenvedélyem nincs szerencsére. Szóval, már többször megkíséreltem abbahagyni. Volt úgy, hogy több napig is bírtam, és tovább is ment volna, ha nem szakadt volna rám mindig valami, ami miatt teljesen kiidegeltem magam. Melóhely, ésatöbbi. Tehát beütött valami komolyabb és kénytelen voltam rágyújtani, mert úgy éreztem, hogy szétrobbanok, idegrohamot vagy agyvérzést kapok. Sz@r dolog, valamit  tennem kell pedig. Sajnos nem áll módomban 2-3 hét szabadságot kivenni e célból. Tapasz (Niquitin cq) sz@rt sem ér, bőrpirosodást kaptam tőle és csontig hatoló fájdalmat okozott a bal karomon, ahová tapasztottam, nem tudtam aludni sem. Van ilyen rágótabletta, de menjenek a jó édesanyjukba, hogy egy 10 db-os csomagot majd' 5000 ft-ért vesztegetnek.

Szóval most azon operálok - eddig sikerrel -, hogy fokozatosan csökkentem az adagot, jelenleg napi 5 szálnál tartok az ezelőtti napi 10-12-höz képest. Viszont én teljesen és végleg abba akarom hagyni, de nem vagyok biztos benne, hogy menni fog.

#1866 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 30. 10:42

Amit mondani tudok: édesanyám érdeklődött gyógyszerésznél, hogy mi a legegyszerűbb módja a leszokásnak. Van millió gyógyszer, segédeszköz és kezelés, olcsótól a méregdrágáig, de a leghatékonyabb is abból áll, hogy 5-10%-ban segít a szer, 90-95% viszont pusztán akaraterő kérdése. Édesanyám erre mondta, hogy akkor fölösleges a segédeszköz, majdnem ugyanolyan hatékony a 100% akaraterő ingyen, a gyógyszerész vállat vont, és bólogatott.

#1867 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 30. 11:18

Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. márc. 30., péntek - 11:07

Le akarok szokni, de nem megy, pedig valami megoldást találnom kell, mert nem akarok idő előtt elpatkolni.
Más káros szenvedélyem nincs szerencsére. Szóval, már többször megkíséreltem abbahagyni. Volt úgy, hogy több napig is bírtam, és tovább is ment volna, ha nem szakadt volna rám mindig valami, ami miatt teljesen kiidegeltem magam. Melóhely, ésatöbbi. Tehát beütött valami komolyabb és kénytelen voltam rágyújtani, mert úgy éreztem, hogy szétrobbanok, idegrohamot vagy agyvérzést kapok. Sz@r dolog, valamit  tennem kell pedig. Sajnos nem áll módomban 2-3 hét szabadságot kivenni e célból. Tapasz (Niquitin cq) sz@rt sem ér, bőrpirosodást kaptam tőle és csontig hatoló fájdalmat okozott a bal karomon, ahová tapasztottam, nem tudtam aludni sem. Van ilyen rágótabletta, de menjenek a jó édesanyjukba, hogy egy 10 db-os csomagot majd' 5000 ft-ért vesztegetnek.

Szóval most azon operálok - eddig sikerrel -, hogy fokozatosan csökkentem az adagot, jelenleg napi 5 szálnál tartok az ezelőtti napi 10-12-höz képest. Viszont én teljesen és végleg abba akarom hagyni, de nem vagyok biztos benne, hogy menni fog.

Drumm, ide már 2x leírtam a storymat. 7 évig cigiztem, az utolsó más fél évben 1.5-2 doboz elment. Elég ideges tipusu ember vagyok, ha valami stressz ért, egyből rágyújtottam. Egyik napról a másikra hagytam abba. Nem csökkentettem az adagot, hanem egyszerűen azóta sem gyújottam rá. Ennek lassan 5 éve. Az elején többször majdnem elcsábultam, ott volt a cigi, felbosszantottak és már nyúltam is hozzá. Mondogattam magamnak, hogy csak ezt az egyet. Biztattam magam, hogy hát' én milyen jól birom, csak néha gyújtok rá. Ekkor döbbentem rá, hogy saját magam is becsapom, hiszen nem akkor nehéz megállni amikor az embert semmi sem "éri", meg épp elszívta a cigit, hanem amikor már kívánja. Tudom, hogy triviális, de igaz. Dobd el a francba vissza se nézz. Elég sok "szenvedélyem" van, hajlamos vagyok rá. Ha én el tudtam dobni, te is el tudod, hidd el... ;)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#1868 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 30. 12:02

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2007. márc. 30., péntek - 11:18

Drumm, ide már 2x leírtam a storymat. 7 évig cigiztem, az utolsó más fél évben 1.5-2 doboz elment. Elég ideges tipusu ember vagyok, ha valami stressz ért, egyből rágyújtottam. Egyik napról a másikra hagytam abba. Nem csökkentettem az adagot, hanem egyszerűen azóta sem gyújottam rá. Ennek lassan 5 éve. Az elején többször majdnem elcsábultam, ott volt a cigi, felbosszantottak és már nyúltam is hozzá. Mondogattam magamnak, hogy csak ezt az egyet. Biztattam magam, hogy hát' én milyen jól birom, csak néha gyújtok rá. Ekkor döbbentem rá, hogy saját magam is becsapom, hiszen nem akkor nehéz megállni amikor az embert semmi sem "éri", meg épp elszívta a cigit, hanem amikor már kívánja. Tudom, hogy triviális, de igaz. Dobd el a francba vissza se nézz. Elég sok "szenvedélyem" van, hajlamos vagyok rá. Ha én el tudtam dobni, te is el tudod, hidd el... ;)

Nekem leszokásilag - mint a dohányzáshiány társproblémáival - sajnos szembe kell néznem az elcsábulás veszélyén kívül az általános zabálási kényszerrel és a fokozott agressziómmal, idegbeteg állat mivoltommal is. :think:
Nem lesz könnyű menet, de most eléggé elszánt vagyok...

#1869 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 30. 12:05

Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. márc. 30., péntek - 12:02

Egy ismerősöm azt az eldobható kék tollat rágcsálta zabálás helyett. :)

#1870 Felhasználó inaktív   Gaspy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 30. 17:23

Ti hány évesen kezdtetek dohányozni?

Szerkesztette: Gaspy 2007. 03. 30. 17:23 -kor

Asus A7N8X rev 2.0, AMD Athlon XP 3200+, 2*512 Mb DDR400 RAM(Samsung+Hynix), Chaintech 6800GT, 200GB Samsung PATA 133+60GB Samsung PATA 100, LG DVD-ROM, NEC 4550A DVD-RW(black), SB Live! 24 bit, Creative Inspire P5800 5.1, LG 1730B TFT, Macron 400W, Windows XP hun with Service Pack 2

#1871 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 30. 17:48

Idézet: debaj - Dátum: 2007. márc. 30., péntek - 12:05

Egy ismerősöm azt az eldobható kék tollat rágcsálta zabálás helyett. :)

Olcsobb mint a cigi, de allitolag a tintagyartok olyan anyagokat kevernek bele direkt, hogy raszokj :Đ

#1872 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 31. 12:49

Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. márc. 30., péntek - 10:07

Más káros szenvedélyem nincs szerencsére. Szóval, már többször megkíséreltem abbahagyni. Volt úgy, hogy több napig is bírtam, és tovább is ment volna, ha nem szakadt volna rám mindig valami, ami miatt teljesen kiidegeltem magam. Melóhely, ésatöbbi. Tehát beütött valami komolyabb és kénytelen voltam rágyújtani, mert úgy éreztem, hogy szétrobbanok, idegrohamot vagy agyvérzést kapok. Sz@r dolog, valamit  tennem kell pedig.

A javaslataim:
Meditáció, edzés, szex, életmódváltás esetleg melóhelyváltás.
Én pl. meghülyülnék, ha újra logisztikusként kellene dolgoznom. Akkor inkább az éhhalál. :)
Wherever you go, go with all your heart.

#1873 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 31. 13:34

Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. márc. 30., péntek - 12:02

Nekem leszokásilag - mint a dohányzáshiány társproblémáival - sajnos szembe kell néznem az elcsábulás veszélyén kívül az általános zabálási kényszerrel és a fokozott agressziómmal, idegbeteg állat mivoltommal is. :think:

inkább abba gondolj bele, hogy a cigi nem nyugtat, hanem idegessé tesz.
téveszme az, hogy nyugtat.

ha leviszed a napi adagot 5-6-7 szálra az már jó, főleg ha gyengébb cigit is szívsz.
napi 4-5 szál kell ugye a függőséghez.
A számítógépes játékok nincsenek hatással ránk!!!
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#1874 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 31. 13:38

Én egyre kevesebbet szívok. Napi 6-7 szál cigi megy el (narancs pall-mall)..
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#1875 Felhasználó inaktív   Rosen 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 31. 16:16

Volt mikor leszoktam de egy idő után újra vissza szoktam.

"Mert ahogy te szeretsz,úgy szeretnek mások,
      Úgy lesz ellenséged,úgy lesz jó barátod"

#1876 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 31. 22:46

Idézet: tasp - Dátum: 2007. márc. 31., szombat - 13:34

inkább abba gondolj bele, hogy a cigi nem nyugtat, hanem idegessé tesz.
téveszme az, hogy nyugtat.

ha leviszed a napi adagot 5-6-7 szálra az már jó, főleg ha gyengébb cigit is szívsz.
napi 4-5 szál kell ugye a függőséghez.

Nem, engem nyugtat. Komolyan. És még jól is esik pl kaja után. De mint említettem, elszánt vagyok. Olyannyira, hogy második napja nem gyújtok rá.

Bár csordogál a nyál összevissza a számban, meg rettentő feszült vagyok (meg kurv@ra éhes :Đ ), azért egyelőre bírom a kiképzést. Meglátjuk, mit hoz a jövő hét.

#1877 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 31. 22:48

Idézet: Dorien - Dátum: 2007. márc. 31., szombat - 12:49

A javaslataim:
Meditáció, edzés, szex, életmódváltás esetleg melóhelyváltás.
Én pl. meghülyülnék, ha újra logisztikusként kellene dolgoznom. Akkor inkább az éhhalál. :)

Én is szívesen megszabadulnék a logisztikai területtől meg a mostani melóhelyemtől, de az előbbin kívül sok mindenhez nem értek, az utóbbi meg nem fizet annyira szarul, hogy bármi másért csak úgy otthagyjam. Mondjuk annyira jól sem, hogy túlzottan ragaszkodjak hozzá... :D

#1878 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 31. 23:23

anno az adag csökkentés nekem is bevált, de valahogy mindig kellett még mindig aza 1-2-3-4-5 szál mindennap...

ha eu norma szerinti cigi ár lesz itt is, na az segit a leszokásban mert az már drága, visszatérek a szivarkára/szivarra :D
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#1879 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 31. 23:37

Idézet: MarKinG - Dátum: 2007. ápr. 1., vasárnap - 0:23

ha eu norma szerinti cigi ár lesz itt is, na az segit a leszokásban mert az már drága, visszatérek a szivarkára/szivarra :D

Ne "csak" a kidobott pénzre gondolj, az egészséged rombolásával sokkal több kárt okozol. :)

Én megmondom őszintén nem vettem észre akkoriban, hogy több pénzem maradna, mert mindíg elköltöttem. De ami a lényeg, hogy hasznos dolgokra, nem a saját pusztításomra.
Érzem az ételek, italok kellemes ízét, illatát, a lányok fincsi kis parfümjét. :D

Múltkori bulin is enyhe tónustorzulás lépett fel a sok Whiskeytől  :reklamacio:  :Đ , gondoltam rápippantok egy cigire. A második slukk után azt hittem kiszakad a tüdőm, el is dobtam a francba. Pedig nemrég azért bulikon elpippantottam 1-2 szálat a pia mellett. Hiába no, már másfél éve nem szívom, egyre jobban tisztul ki a szervezetem. :D
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#1880 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 31. 23:42

én is tervezem hogy megint,de inkább véglegesen leszokom.
buta dolog volt visszaszokni. utána megint kis szivarozgatások lesznek, de attól a 1-2 havonta
1 szivar / 1 doboz szivarkától túl sok bajom nem lesz ;)

a mostani nehéz időszakot átvészelem valahogy és nosza.
A man must accept his fate or be destroyed by it.

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.