Idézet: bega - Dátum: 2011. 04. 22. 11:52
Tudom, elég régi hsz., de akkor is válaszolok rá, és még csak nem is dohányoztam soha, de látok pár embert, aki ezzel próbál leszokni. Az egész attól függ milyen dohányos voltál előtte. Kemény bagósoknak (napi >2 doboz, esetleg láncban súlyosbítva) általában nem tudja kiváltani az e-cigi a hagyományosat. Kocabagósoknak (napi <1 doboz) viszont be szokott jönni általában, persze mindkét irányban vannak kivételek. Az is számít, hogy hány éve dohányzik az illető, 20-30 év bagózás után kisebb valószínűséggel szokott bejönni az e-cigi. Nőknek nagyobb eséllyel szokott bejönni. Nem tudod meg, hogy neked kiváltja-e, amíg ki nem próbálod.
Olyat is láttam már, nem is egyet, hogy kemény bagós szívja mindkettőt, mert nem váltja ki neki az e-cigi a másikat, de mégis jólesik neki kiegészítőnek (az egzotikus ízekkel) két valódi dekk között, és így nem hogy nem szokik le a hagyományosról, hanem már két szenvedélynek is hódol. Nem vicc.
Belépőszintű e-bagót sok helyen kapni (általában e-health a legtipikusabb márka, nem reklámból írom, mert elég szar). Az olcsó csak kipróbálásra jó, nagyon gyorsan kifogy, tönkremegy és nem lehet alkatrészenként venni (a kevés ízben kapható patron kivételével). Ha bejön, akkor érdemes legalább közepes kategóriát venni. A drágább fajták sok feltöltést bírnak, anélkül, hogy az aksi tönkremenne, könnyű hozzájuk e-liquid-et szerezni, könnyű őket tölteni, nagy tartályuk van, sok mély slukkot bírnak ki. Viszont amelyik tényleg jó, annak tipikusan nincs cigiformája, meg elég drága is, de hosszú távon így is jobban megéri, mint a hagyományos dekk agyonadóztatva, 19 szálasítva, alapanyagokat kispórolva, kátránnyal, szén-monoxiddal és egyéb nyalánkságokkal. Bár az e-ciginél meg a propilén-glikol (páraképző) ellen van nagy kampány, egyesek szerint elég káros.
Szerkesztette: Raynes 2012. 04. 10. 08:20 -kor

Súgó
A téma zárva.