HWSW Informatikai Kerekasztal: Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 07. 19. 13:11

Kerestem ilyen témát, de nem találtam, pedig érdekelne a dolog.

Azért tettem fel a topic címében található kérdéseket, mert egyik ismerősömnél jártam, akinek érdekes nézetei voltak ezzel kapcsolatosan - egy furcsa fintor következtében jutottunk el erre a témára - (Hitler miért nem őket irtotta, szerintem golyót érdemel mindegyik és társai szöveget hangoztatta nagy asztalcsapkodások közepette) és csak azért voltak ilyen nézetei, mert egy kicsit el volt tévedve... Azt hitte, hogy csak és kizárólag a melegek tehetnek a Hepatitis-ről, csak ők terjesztik a HIV vírust, stb.

Nem anyázós, a fenti reakciókhoz hasonló topicot szeretnék. Egy észszerű, tényszerű, de véleményeket kultúráltan közlő információcserére vagyok kíváncsi.

Beszélgethetünk arról, hogy miért csak a "típusbuzikat" mutatja a média, beszélhetünk arról, hogy mi értelme van (ha egyáltalán van értelme) az ilyen "melegfelvonulásoknak", stb.

Érdekel az is, hogyha valaki zsigerből gyűlöli őket, akkor mi motíválja a gyűlöletben, ha valaki rajong értük, szintén érdekel, hogy mi a rajongásának az alapja...

Tudom, hogy szerény hazánkban az ilyen dolgok MÉG tabuk, nem szívesen beszélnek az ilyenekről az emberek, és ha fel is kerül, elzárkóznak, félvállról mondanak valamit, azt annyi.

Viszont azt is tudom, hogy a HwSw fórum látogatói - "tisztelet a kivételnek" - értelmes emberek, akiknek véleményük van, amit kultúrált formában is elő tudnak adni.

Előre is köszönöm a kultúrált hozzászólásokat!

SF

szerk: helyesírás

[ 2003. július 22.: Sasfióka szerkesztette a hozzászólást ]
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#2 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 19. 13:15

Hy. Nekem semmi bajom a melegekkel, biszexekkel, transzfesztitákkal. Sőt ismertem is régebben egy meleg srácot.
Amúgy meg a náci németországban hitler a melegeket is megjelölte. ővék volt a sárga háromszög. és ők is mentek lágerekbe, csak azért nem annyian, meg jobban tudták titkolni.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#3 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 19. 13:23

idézet:
Ezt írta charlie:
Amúgy meg a náci németországban hitler a melegeket is megjelölte. ővék volt a sárga háromszög. és ők is mentek lágerekbe, csak azért nem annyian, meg jobban tudták titkolni.[/quote]

Igen ezt szerintem mindannyian tudjuk, de nekem a sárga háromszög helyett a rózsaszín háromszög rémlik...

SF

#4 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 19. 13:26

Ez tényleg így volt!

Nekem igazén addig amig nem akarják rámerőszakolni nézeteiket: nagy felvonulások, nyílt utcán való megjelenés és büszkék vagyunk arra, hogy homoszekszuálisak vagyunk című epizódoktól megkímélnek akkor nekem sincs semmi bajom a dologgal.
Egyébként nemrég olvastam egy pszihiáter véleményét a dologról, ő azt mondta, hogy ez "elmezavar", valami gyerekkori trauma vagy szülői cselekedet, beállítottság válthatja ki!
"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658

#5 Felhasználó inaktív   bianca 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 19. 13:33

idézet:
Ezt írta Sasfióka:
Kerestem ilyen témát, de nem találtam, pedig érdekelne a dolog.

Azért tettem fel a topic címében található kérdéseket, mert egyik ismerősömnél jártam, akinek érdekes nézetei voltak ezzel kapcsolatosan - egy furcsa fintor következtében jutottunk el erre a témára - (Hitler miért nem őket irtotta, szerintem golyót érdemel mindegyik és társai szöveget hangoztatta nagy asztalcsapkodások közepette) és csak azért voltak ilyen nézetei, mert egy kicsit el volt tévedve... Azt hitte, hogy csak és kizárólat a melegek tehetnek a Hepatitis-ről, csak ők terjesztik a HIV vírust, stb.

Nem anyázós, a fenti reakciókhoz hasonló topicot szeretnék. Egy észszerű, tényszerű, de véleményeket kultúráltan közlő információcserére vagyok kíváncsi.

Beszélgethetünk arról, hogy miért csak a "típusbuzikat" mutatja a média, beszélhetünk arról, hogy mi értelme van (ha egyáltalán van értelme) az ilyen "melegfelvonulásoknak", stb.

Érdekel az is, hogyha valaki zsigerből gyűlöli őket, akkor mi motíválja a gyűlöletben, ha valaki rajong értük, szintén érdekel, hogy mi a rajongásának az alapja...

Tudom, hogy szerény hazánkban az ilyen dolgok MÉG tabuk, nem szívesen beszélnek az ilyenekről az emberek, és ha fel is kerül, elzárkóznak, félvállról mondanak valamit, azt annyi.

Viszont azt is tudom, hogy a HwSw fórum látogatói - "tisztelet a kivételnek" - értelmes emberek, akiknek véleményük van, amit kultúrált formában is elő tudnak adni.

Előre is köszönöm a kultúrált hozzászólásokat!

SF
[/quote]
Érdekes téma.
Nagyvonálóan keszelik most már a homoszexualitást németországban és nincs is problémam vele. Mindenkit elfogadom ahogy van.
Ez tévedes, hogy ha mondják hogy ök az ok e mindennek.
Mért, Hepatitiszt kaphadsz is, ha egy meleg országban eszel valamit ami nem tiszta vagy a tested nem bir.
HIV, Hepatitiszt lehet szinten vérátvételnél kapni, szóval széles a lehetöség.
Ha pontosan megnészünk hol terjed a legtöbben el a HIV, ez afrikaban van. Ott milió szamra megy a beteg.
Nálunk a kórházok dolgozoinak köteles a Hepatitisz ellenes
oltás is, ebböl már követközik, hogy nem csak szexualitás terjeszti.
Legyünk óvatos minden téren és mindenki.

;)

[ 2003. július 19.: bianca szerkesztette a hozzászólást ]

#6 Felhasználó inaktív   bianca 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 19. 13:37

idézet:
Ezt írta Sasfióka:

Igen ezt szerintem mindannyian tudjuk, de nekem a sárga háromszög helyett a rózsaszín háromszög rémlik...

SF
[/quote]
Igen sajnos, igazad van, rozsaszinü haromszög volt.

#7 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 19. 13:44

Akkor rosszul tudtam. Rózsaszín háromszög.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#8 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 19. 13:48

[url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=8&t=000220"]https://www.hwsw.hu/...ic&f=8&t=000220[/url]
RDaneel_hu

#9 Felhasználó inaktív   bianca 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 19. 13:58

idézet:
Ezt írta RDaneel_hu:
[url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=8&t=000220"]https://www.hwsw.hu/...ic&f=8&t=000220[/url][/quote]
Jgen, igen, a toleranciá. Hm, miböl eredményezik, hogy nem vagyunk elége tolerant néha?

[ 2003. július 19.: bianca szerkesztette a hozzászólást ]

#10 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 19. 14:07

idézet:
Ezt írta Nevl:
Ez tényleg így volt!

Nekem igazén addig amig nem akarják rámerőszakolni nézeteiket: nagy felvonulások, nyílt utcán való megjelenés és büszkék vagyunk arra, hogy homoszekszuálisak vagyunk című epizódoktól megkímélnek akkor nekem sincs semmi bajom a dologgal.
[/quote]

Nekem is az a véleményem, hogy nem kell ezt erőltetni... A felvonulásról pedig az a véleményem, hogy ha az átlag "meleg" megy ki, legyen, de amíg a pávatollakkal ékesített, mindenki számára közismert figurák "ugrálnak kamionról kamionra" addig nem kóser szerintem. Mert ugye, ha meleg öl, akkor az újság címlapján másnap ott a sztereotíp megnyilvánulás: MELEG GYILKOLT HETERÓT FÚJ! Viszont azt sem hiszem, hogy egy meleg embernek több jog kell, mint egy "társadalmi átlagnak."
Itt nem hiszem, hogy jogokért kell kiáltványokat adni, nem. Sokkal inkább a tolerancia az, ami hiányzik. És miért? Szerintem azért, mert OKOT ADNAK a sztereotípiák bizonyítására. Igenis kiáll pávatollban, és kiabálja, hogy szabad vagyok, jogot meg gyereket nekem...

Az erőszakossághoz meg még annyit, hogy valóban nem értek egyet azzal, hogy "ráerőszakoljon valaki valamit rám" Így nem tetszik az sem, ha egy kisebbségi árulja az eredeti Szvaccs karórát aminek a bolti ára 1560000,- Ft, és közli, hogy most féláron az enyém lehet, de tudja mit, odaadom magának 6.000,- Ftért! :)

idézet:

Egyébként nemrég olvastam egy pszihiáter véleményét a dologról, ő azt mondta, hogy ez "elmezavar", valami gyerekkori trauma vagy szülői cselekedet, beállítottság válthatja ki![/quote]
Ezzel kapcsolatban eléggé megosztottak a vélemények, de talán az a legreálisabb, hogy ez nem pszichikai probléma, hanem alapvetően genetikai "probléma", azaz gén felelős az eredendő homoszexualitásért. Viszont léteznek látens homoszexuálisok is, akik adott helyzetben azok, pl. a rabok között, többéves elzárás során, matrózoknál, akik addig míg be vannak zárva saját nemüket részesítik előnyben (jobb híján? :confused: ), viszont mikor kikerülnek, eszükbe sem jutna...

Amúgy abban is van valami, hogy gyerekkori trauma válthat ki hasonló reakciót. Egyszer azt olvastam, hogy akit kiskorában szexuálisan zaklattak, és a zaklató vele azonos nemű volt, akkor nagy valószínűséggel a felnőtt életben a saját neműek iránti vonzalma ki fog alakulni. Ez is egy érdekes dolog.

Viszont egy valamiben nem hiszek. Abban, hogy "ok nélkül" nem lehet senkiből "homoszexuálist" nevelni. Azaz szvsz egy átlag család gyerekéből nem lesz meleg, csak azért, mert a szüleik úgy nevelnék. (Itt most nem arról beszélek, hogy megérdemelten fogadhatnak-e örökbe gyermekeket...)

SF

#11 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 19. 14:32

idézet:
Ezt írta Sasfióka:

Ezzel kapcsolatban eléggé megosztottak a vélemények, de talán az a legreálisabb, hogy ez nem pszichikai probléma, hanem alapvetően genetikai "probléma", azaz gén felelős az eredendő homoszexualitásért. Viszont léteznek látens homoszexuálisok is, akik adott helyzetben azok, pl. a rabok között, többéves elzárás során, matrózoknál, akik addig míg be vannak zárva saját nemüket részesítik előnyben (jobb híján? :confused: ), viszont mikor kikerülnek, eszükbe sem jutna...

Amúgy abban is van valami, hogy gyerekkori trauma válthat ki hasonló reakciót. Egyszer azt olvastam, hogy akit kiskorában szexuálisan zaklattak, és a zaklató vele azonos nemű volt, akkor nagy valószínűséggel a felnőtt életben a saját neműek iránti vonzalma ki fog alakulni. Ez is egy érdekes dolog.

Viszont egy valamiben nem hiszek. Abban, hogy "ok nélkül" nem lehet senkiből "homoszexuálist" nevelni. Azaz szvsz egy átlag család gyerekéből nem lesz meleg, csak azért, mert a szüleik úgy nevelnék. (Itt most nem arról beszélek, hogy megérdemelten fogadhatnak-e örökbe gyermekeket...)

SF
[/quote]

Na igen ez a gyereket nekem, mert megérdemlem című történet meg kifejezetten ellenszenves nekem, szerintem itt a homosexuálisok "pávatollas" (ahogy ezt Sasfióka igent találóan megfogalmazta) rétege a maradék adott esetben teljesen normális részére is rányomja a bélyeget. Nem tudom, hogy miért kell mindenképpen gyerek nekik (néhányuknak). Ha megnézitek ez az apaság/anyaság reflex, főleg az előbbi általában a 30 éves férfiakon szokott kijönni és nagyrészt heterosexuálisakon. Ezzel csak annyit akartam mondani, hoy ha ennyire gyermeket akar akkor szerezzen egy nőt aki ezt bevállalja és mint bisexuális próbálja meg leélni életét és egy normális gyereket felenevelni.
A másik nagy probléma: gondoljatok bele, hogy milyen lehet az, ha mindenki tudja rólad, hogy mind a 2 szülőd férfi! Mert tulajdonképpen világszenzáció vagy, hogy MELEGEK GYERMEKE! Nagyon dúrva hátrányba kényszerítenének egy gyermeket, sőt nemcsak hátrányba de zerintem különböző agyi betegségek is kialakúlhatnának emiatt nála (depresszió), de ez már csak vad találgatás.

#12 Felhasználó inaktív   BBalazs_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 19. 15:57

Ugy gondolom, hogy mivel 'betegsegukrol' (vagy 'rendellenessegukrol'?) nem tehetnek, a pszichiaterek szerint a kialakult homoszexualitast semmilyen modon nem lehet heteroszexualitassa atnevelni, valamennyi olyan jog illesse meg oket, mint az atlagembert (hazasulhasson masik meleggel, legyen elettarsi viszonya akar, vagyoni megosztas valaskor, stb)
DE! gyereket ne kaphassanak orokbe. Az mar egy masik, alakuloban levo leny, amit az o (rendellenes) viselkedese befolyasol. Azt nem hiszem, hogy meg szabadna engedni. Az viszont szomoru kenyszeruseg, hogy az esetleges leszbikus parok az egyikuk mesterseges megtermekenyitese utan nevelnek gyereket, ugyanis azt nem lehet megakadalyozni.
De ez mar a nemi ketalakusag szamlajara irando...
Alopecia perniciosa

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2003. 07. 19. 16:10

Én nem kívánom senkitől, hogy elfogadja -e, vagy sem őket.

Van viszont egy jópofa dolog.

Van egy szeretetben és megértésben együtt lévő család.
Egyik fél sem iszik, nincs dohányzás, éjszakai kimaradás.
A gyerekekkel megfelelő módon van foglalkozva : teljes idill.
Nincsenek kenyérgondok, a közüzemi számlák is mindig pontosan be vannak fizetve.
Nyaralni minden évben eljárnak 2 hétre, 3 évente külföldre.

A gyerekek felnőnek.

Az egyik bolti sorozatgyilkos lesz, a másik homoszexuális.

Miért ???

A génjeinkben van.

Valahol valamikor olvastam/hallottam, hogy az ember 80% -ban a saját neme, 20% -ban az ellenkezője.
Hormonokban, elsősorban.

Ha ez egy kicsit elferdül bármilyen okból, akár öröklődött, akár születési, életviteli, stb. okból, akkor hajlamossá válik a saját neme iránti vonzódásra.

Ez így száraz, de mindenki tudja : van ez így.

Írtani ??? Szeretni ??? Vagy csak elfogadni ???

A fenti példa jól tükrözi azt, hogy bármely, 'egészséges' családban is lehetnek 'félrecsusszanások'.

Hogy nem természetes ???
De.
Bár az állatvilágban a szex elsősorban a fajfentartáshoz szükséges, de még egy példa.

Kolléganőmnek van egy macskája.
Frici a neve. Imádja Marcit, az öreg macskát.
Az is viszonozza. Mindkettő fiú.
Mondom fiú, tehát minden 'velejárójával' együtt.
Frici rá sem néz a lánycicákra.
Persze dörgölődzésen kívül más nincs.

Hja, és a családoshoz még valami.
Mi van akkor, ha a szülők történetesen utálják a másságot, és így derül ki gyermekeikről a másság ???
Írtsák ki őket ???

Vélemény előtt : mi van, ha ez veled fordul elő ???

#14 Felhasználó inaktív   one 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 19. 19:44

Szerintem betegség, de nem kell őket bántani amíg engem békén hagynak, viszont gyereket nem kell adni nekik, mert az veszélyes, hiszen tudati szinten terjedhet, és így egyre több lesz. Ha nem kapnak gyereket, természetesen - mint mellékág - kihalnak, és csak néha keletkezik új.
Ha úgy véled, nem lehet megcsinálni, ne gátold azt, aki éppen csinálja.

#15 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 07. 19. 19:48

idézet:
Ezt írta LGDT:
Szerintem betegség, de nem kell őket bántani amíg engem békén hagynak, viszont gyereket nem kell adni nekik, mert az veszélyes, hiszen tudati szinten terjedhet, és így egyre több lesz. Ha nem kapnak gyereket, természetesen - mint mellékág - kihalnak, és csak néha keletkezik új.[/quote]

Ahhoz képest, hogy egyidős az emberiséggel........ mondasz valamit.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#16 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 19. 20:11

idézet:
Ezt írta LGDT:
Szerintem betegség, de nem kell őket bántani amíg engem békén hagynak, viszont gyereket nem kell adni nekik, mert az veszélyes, hiszen tudati szinten terjedhet, és így egyre több lesz. Ha nem kapnak gyereket, természetesen - mint mellékág - kihalnak, és csak néha keletkezik új.[/quote]

Szerintem egy meleg valaki (feltéve, hogy épeszű meleg valaki az illető) nem fogja melegnek nevelni a gyerekét, talán épp azért, mert egy épeszű meleg illető nálad is jobban felfogja az emberként őt is megillető szabadságot. Én sem szívlelem a gondolatot, hogy egy gyereknek egy apja és egy 'anyja' legyen, de a szeretet ugyanúgy megkaphatja tőlük, mint ahogy például nem kaphatja meg egy heteroszexuális pártól. No és hátha eltanul tőlük egy kis toleranciát, vagy nyitottságot.

Csak a miheztartás végett: a pávatollas, rózsaszín bugyiba öltözött és kifestett viháncoló képviselőik, és a melegparádék szerintem nagyon is tehetnek arról, hogy ilyen a megítélésük. Könnyebben fogadnák el őket, ha azt látnák rajtuk, hogy normális, hétköznapi emberek, akik egyszerűen csak a saját nemükhöz vonzódnak. Még így leírva is sokkal békésebben hangzik, mint bármelyik másik elnevezésük...ja, és ez persze magánvéleményem volt...

#17 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 19. 20:50

Amit most mondtál nagyon igaz!

#18 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 20. 20:31

Elnézést kérek tőletek, hogy kicsit magára hagytam a topicot, de rémes hétvégém (1600 km-rel a hátam mögött) csak most ért véget 5 perce... :(

Szóval amit még nem mondtam, hogy egyes szakemberek állítása szerint a biszexualitás eredendő dolog, ugyanis minden ember úgy születik, hogy szereti magát, azaz van egy azonos nemű személy az életében, akihez vonzódik szexuálisan IS. És ebből alakul majd később ki, gének, hormonok, nevelés, stb. (ezt mindenki döntse el maga, hogy melyik nézetet hiszi/vallja) segítségével.

Most szándékosan "tereltem" a biszexualitás felé a dolgot, mert ez számomra egy kicsit érdekesebb kérdéskör, erről is hallgatnék véleményeket!

SF

#19 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 20. 21:57

Igen ez már tényleg egy nehezebben megítélhető terület!

Pl ha 2 nő közeledik egymáshoz de mindkettő aktív kapcsolatot folytat egy férfival akkor kb semmi gond sincs, mert a férfiaknak tetszik az, ha 2 nő közeledik egymáshoz.
Ha viszont ez ellenkező előjellel történik, akkor inkább negatív reakciókat vált ki.

Ezzel nem tudom egész pontosan, hogy hova akartam kilyukadni, mert szivacs agyammal elfeljetettem. :)

Na de a lényeg, hogy a bisexualitás megítélése is olyan kétes mint a homosexualitásé, a különbség csak az, hogy az egyikből nem csinálunk nagy ügyet, míg a másikból...

#20 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 21. 08:28

idézet:
Ezt írta lameXpert:
Ahhoz képest, hogy egyidős az emberiséggel........ mondasz valamit.[/quote]

:D :Dn1
RDaneel_hu