HWSW Informatikai Kerekasztal: Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? Értékeld a témát: -----

#1301 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 31. 20:10

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 20:53

Szóval akkor sosem voltál még az Egyesült Államok területén.
Te alapból vagy ilyen okos.
Persze minek is saját tapasztalat, vannak a neten olyan 'tanulmányok', amik megmondják a frankót kész is a saját vélemény...

Figyi, érted te azt a fogalmat, hogy "reflexív" ?
Elköltöztem :-)

#1302 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 20:12

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 21:09

altrenatív sztori, ami szerintem paluzibilisebb.

Lehet, hoyg neked jobban tetszik... De ott vannak azok a fránya riportok. Tipikusak, elhiheted.
Elköltöztem :-)

#1303 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 20:17

Idézet: Rive - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 20:12

Lehet, hoyg neked jobban tetszik... De ott vannak azok a fránya riportok. Tipikusak, elhiheted.

nagyon szeretném elhinni. csak az élet valahogy ránevelt hogy a think-tank-ek sitejairól letölthető anyagotat nem árt double meg triple csekkelni...

Mondjuk te vagy Eszter apukája. Tied a pálya, hogy kezeled a szitut? Eszter most lesz 6.

Szerkesztette: SFIJ 2005. 08. 31. 20:19 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1304 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 20:23

Idézet: Rive - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 21:10

Figyi, érted te azt a fogalmat, hogy "reflexív" ?

Ez lenne a válasz a kérdésemre?
Nézd, 39 évesen nekem még anno kellett latint tanulnom a főiskolán. Szóval tudom mit jelent. De sem a Te esetedben, sem a példák esetében nem tudom beilleszteni sehová.

Szóval nem válaszolsz?
Gondolkoztál már ma?

#1305 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 20:49

Idézet: Rive - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 15:58

Apropó, jut eszembe :) Ha jól emlékszem (nem ellenőriztem, tényleg csak így emlékszem: valami 5000 az egyhez arány rémlik), akkor ez a 0.03% nagyjából azonos nagyságrend a közösülésekre jutó terhességek számával.
(Jó, persze, itt van néhány más tényező is... De azért érdekes, nem? )

Hát ha valaki minden nap mással k*r, az ne csodálkozzon.
Wherever you go, go with all your heart.

#1306 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 21:16

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 16:55

Namost megint hülyének érzem megam.
Megint ott tartunk, hogy a szexuális irányultság kialakul, nem veleszületett dolog???

Egyszer már el kéne dönteni, hogy mi is az igazság...

Valószínűleg vannak öröklött és szerzett tényezői is.

#1307 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 21:17

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 16:52

NEM!!!!!

Pontosan ugyanazzal a metódussal szűrjük a vérkészítményeket, mint az EU-ban és Amerikában bárhol.
KIZÁRT dolog, hogy HIV-vírus kerülhessen jópár éve vérbe/vérkészítménybe.
Azelőtt (ha jól tudom 7-8 éve volt az utolsó eset???) valóban voltak akik vérkészítménytől fertőződtek meg, bár csekély számban, persze aki belekerült abba csekély számba, azt ez nem vigasztalta.

Kérlek nézz utána, ha tudsz, linkkel bizonyíts, ha nem, akkor pedig lásd be, hogy ezt rosszul tudtad.

Idézet

Dr. Gál György, az Országos Vérellátó Szolgálat Szegedi Regionális Központ vezetője: 1986. óta történnek szűrővizsgálatok, évente 20 ezer esetben. Ha valaki többször ad vért egy éven belül, minden alkalommal a HIV szűrővizsgálat megtörténik. Két esetben volt pozitív, az egyik 6, a másik 4 évvel ezelőtt. Igen alacsony ez a szám. A kockázata egy betegre egymillió vérkészítmény után van valószínűsége annak, hogy HIV AIDS betegség átvitel történik. Amerikában ez körülbelül 5-600 ezer/egy.

#1308 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 21:22

És ez a második idézet mit akart jelenteni? Hogy Xezer véradóból 2x volt pozitív a VÉRADÁST MEGELŐZŐ vizsgálaton. Tehát tőle nem vették le a vért.
Gondolkoztál már ma?

#1309 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 08. 31. 21:29

Macika, azt jelenti baz, hogy nem ugyanaz a módszer. Arról beszélve, hogy nem kizárt. Pláne nem az emberi tényező miatt.

Szerkesztette: special 2005. 08. 31. 21:34 -kor

#1310 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 21:33

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 16:55

Namost megint hülyének érzem megam.
Megint ott tartunk, hogy a szexuális irányultság kialakul, nem veleszületett dolog???

Egyszer már el kéne dönteni, hogy mi is az igazság...

Akkor mi lenne, ha utánanéznél, nem pedig másokon kérnéd számon (ráadásul különböző emberek állításait állítod úgy szembe, mintha...de persze neked az egy hely, massza).

Tudományos irányzatok vannak. Valamikor kialakul, hogy mikor, az kérdéses. Lehet, hogy már magzati korban, hormonális behatások révén valószínűsödik, hogy a gyerekből milyen szexuális irányultságú lesz. Ez is egy teória, folynak ilyen irányban kutatások.

#1311 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 21:37

Idézet: special - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 22:33

Akkor mi lenne, ha utánanéznél, nem pedig másokon kérnéd számon (ráadásul különböző emberek állításait állítod úgy szembe, mintha...de persze neked az egy hely, massza).

Tudományos irányzatok vannak. Valamikor kialakul, hogy mikor, az kérdéses. Lehet, hogy már magzati korban, hormonális behatások révén valószínűsödik, hogy a gyerekből milyen szexuális irányultságú lesz. Ez is egy teória, folynak ilyen irányban kutatások.

Igen, olyan emberek véleményét állítom szembe, akik felkent papként védik itt a topicban a melegek jogait, holott maguk (saját bevallásuk alapján) nem azok.
Ez tudatos is.
Nekem van elképzelésem, mi, hogyan történik, hogyan alakul ki. Le is írtam korábban (tán vagy 6-7 oldallal ezelőtt.
Akkor le lettem elég otrombán hurrogva az egyik említett által, azóta viszont újra az én elméletem kezd felülkerekedni?
Igaz, ha nem én mondom, akkor igaz lehet, ha én mondom, akkor meg f@szság.
Gondolkoztál már ma?

#1312 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 21:44

Idézet: g@by - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 16:48

Semmi bajom nincs vele, de ha egyszer megtudnam, hogy a tudtom nelkul behivta magahoz barmelyik gyerekemet, akkor gondolkodas nelkul kibaszom a gangrol.

Akkor végeredményben mi bajod van vele?

Kicsit nonszensz amit írsz, mert egy az egyben az jön le, hogy a buzik pedofilok, akik a te gyermekeidet meg akarják rontani. Sőt kicsit továbbmegyek, a mondandódból az jön le, hogy bizony ha a szomszéd nem lenne buzi, akkor hálistennek a gyermekeid akár ott is aludhatnának.

Köztudott hogy összetett mondatban a de kötőszó az első tagmondat tagadására vonatkozik. Vagyis nem igaz, hogy nincs vele bajod. Csak az nem írtad le, hogy mi, hanem takaróztál azzal, hogy nincs semmi bajod.

Félre ne érts, tiszteletben tartom azt, ahogy neveled a gyermekeidet, és azt is, hogy kit engedsz közel hozzájuk. Csak azt nem értem, hogy miért állítod be magad abszolút toleránsnak, mikor az elmondottak alapján ez nem így van. Mert engem nem zavar, ha azt mondja valaki, hogy dögöljenek meg a buzik, viszont az zavar, ha azt mondja, hogy éljenek csak nyugodtan, és azt gondolja, hogy dögöljenek meg.

SF
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#1313 Felhasználó inaktív   g@by 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 21:58

Semmi bajom vele, mert egy erelmes ember, a maga modjan rendes is, de en hajtottam el nem egy alkalommal a rendoroket, amikor kerestek, leven a racson nem tudnak bejonni, o meg nem nyit ajtot, csak annak akit ismer.
Nem tudom miert kerestek, ezt nem kotik az orrodra, lehet hogy tilosban parkolt, de en akkor sem engedem at hozza a kolkeimet, csak ha en is ott vagyok.
Persze lehetne hetero is, a helyzet akkor sem valtozna, de tortenetesen nem az.
Es hidd el, eleg ilyen jellegu irodalmat olvastam ahhoz, hogy fennttartasaim legyenek.
Napkozben nincs idom netezni, ha surgos, hivj fel!
Egy oran belul mindent elfelejtek, ugyhogy ha surgos, hivj fel!
Nem postazok semmit, ha surgos, hivj fel!
Be is kaphatod, ha surgos, hivj fel!:D

#1314 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 21:58

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 22:37

Nekem van elképzelésem, mi, hogyan történik, hogyan alakul ki. Le is írtam korábban (tán vagy 6-7 oldallal ezelőtt.
Akkor le lettem elég otrombán hurrogva az egyik említett által, azóta viszont újra az én elméletem kezd felülkerekedni?

Egyezzünk meg abban, hogy többféle elmélet van, és egyelőre egyik sem bizonyított: http://en.wikipedia....uality#Taxonomy (és e szócikkben közvetlenül az elméletek részletezése után van szó a pingvinekről - is -, SFIJ legnagyobb örömére :D).

#1315 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 22:05

Idézet: g@by - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 22:58

Persze lehetne hetero is, a helyzet akkor sem valtozna, de tortenetesen nem az.
Es hidd el, eleg ilyen jellegu irodalmat olvastam ahhoz, hogy fennttartasaim legyenek.

Annyira jó lett volna, ha a végén ez a mondat nem szerepelt volna... Akkor azt mondtam volna, hogy lényegi infomáció nem látott napvilágot a vitatott postodban.

Viszont az utolsó mondatod semmi egyebet nem takar, csak annyit, hogy előítéleteid vannak a homoszexuálisokkal kapcsolatosan. Ami nem baj, mert nincs ember előítélet nélkül.

De akkor ne tagadjuk le.

SF

#1316 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 22:12

Sasfióka, nem is tagadja, viszont szerinte (és nem egy jelenlévő szerint) ez így normális, természetes, hovatovább egészséges és jogos.

Szerkesztette: special 2005. 08. 31. 22:13 -kor

#1317 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 22:15

Idézet: special - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 23:12

Sasfióka, nem is tagadja, viszont szerinte (és nem egy jelenlévő szerint) ez így normális, természetes, hovatovább egészséges és jogos.

Legyen így, de azt nem fogadom el, hogy nem tagadja.
Mindkét post úgy kezdődött, hogy semmi bajom vele. De van. Buzi.

SF

#1318 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 22:18

Idézet: special - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 23:12

Mi a helyzet akkor, ha a szomszédod jóbarátod, és a kislányod átjár hozzá. Évekig. Majd öt ilyen év után kiderül, hogy meleg. Akkor automatikusan repülhet a gangról a szomszéd? Vagy csak a követekző átmenetkor.

Valahogy ezt nem tudom, és talán nem is akarom megérteni. Más a szitu, ha tudjuk az elejétől fogva, és más, ha csak utólag derül ki? Már megbocsásson nekem sok ember, de én soha nem kezdtem úgy egy kommunikációt sem, hogy bocs, heteró vagy, ja bocs, akkor fenntartásaim vannak. De még én sem találkoztam azzal, hogy buzi vagy? ja bocs, akkor fenntartásaim vannak.

Csak kérdezem, nem az a fontos, hogy milyen ember ő, függetlenül attól, hogy milyen nemi identitású?

SF

#1319 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 22:22

Bocsánat az elmúlt postjaimban esetleg található személyeskedésért, és az esetleges néhai kirohanásaimért, de nem oly rég értem haza egy kemény zenekari próba után, és kicsit kivagyok. Ezért volt egy-egy hozzászólásomban személyeskedés.

Ezt megelőző postomban található kérdést viszont nyitva hagynám, mert tényleg érdekel az emberek véleménye, válaszai.

SF

#1320 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 22:31

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 23:18

Mi a helyzet akkor, ha a szomszédod jóbarátod, és a kislányod átjár hozzá. Évekig. Majd öt ilyen év után kiderül, hogy meleg. Akkor automatikusan repülhet a gangról a szomszéd? Vagy csak a követekző átmenetkor.

Azért nem árt, ha egy apa meglehetősen óvatos, ha a gyerekéről van szó.
Jobb félni, mint felnevelni egy lelkileg sérült gyereket és agyonütni a szomszédot.

Egy jóbarátomról meg elég sok mindent tudok, többek között azt is, hogy milyen a nemi irányultsága.

Idézet

Csak kérdezem, nem az a fontos, hogy milyen ember ő, függetlenül attól, hogy milyen nemi identitású?

Ebben az esetben a gyerek biztonsága a fontos, minden más másodlagos.

Szerkesztette: Dorien 2005. 08. 31. 22:33 -kor

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.