HWSW Informatikai Kerekasztal: Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? Értékeld a témát: -----

#1561 Felhasználó inaktív   HBP 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 28. 10:14

..

Szerkesztette: HBP 2006. 02. 28. 10:23 -kor

Octeh Rhino KT333, Creative SB Live!, AMD Athlon XP 2000+, 2x Hitachi T250K 160GB, Kingstone 512 MB,NVIDIA RIVA TNT2 Ultra 32 MB, Samsung SyncMaster 750s, GoldStar CD-R CRD-8484B, HL-DT-ST RW/DVD GCC-4521B, FSP 300W
Bővebben honlapon

#1562 Felhasználó inaktív   HBP 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 10:23

Egyik tanárom - fiatal irodalomtanár - az volt, sose hangoztatta, nagyon helyes ember volt.
Valahogy mégis lehetett tudni, jóval sikeresebb, és okosabb iskolatársaim meg is jegyezték, xy biztos a seggében maradt szörök miatt ugrál annyira, pedig sztem simán csak lámplaáz, izgatottság miatt gesztikulált élénken...
Szerintem: nem kell emiatt bántani senkit, de a természet, világ "rendje" kettőspolusú, pozitiv-negativ, hideg-meleg, igen -nem, vagy az az állapot lenne a túlhaladottság, új fázis, a nemi internacionálé?
Octeh Rhino KT333, Creative SB Live!, AMD Athlon XP 2000+, 2x Hitachi T250K 160GB, Kingstone 512 MB,NVIDIA RIVA TNT2 Ultra 32 MB, Samsung SyncMaster 750s, GoldStar CD-R CRD-8484B, HL-DT-ST RW/DVD GCC-4521B, FSP 300W
Bővebben honlapon

#1563 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 10:53

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 11:32

:nevet2: :lol:

Az a South Park epizód jutott most eszembe, amikor a spontán öngyulladás elkerülése végett mindenki fingani kezdett, akárhol is jött rá a dolog. :D

és mr garrison meg csak énekelte hogy " hé há szaros szaros buzi gyerek szaros szaros buzi gyerek hogy van ma...hé.háá....." :nevet:
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#1564 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 10:55

Idézet: bbence - Dátum: 2006. febr. 20., hétfő - 23:30

Brokeback Mountain-t látta már valaki?

miutan megtudtam miről szól, kicsit elgondolkodtam meg akarom-e nezni...a 2 főszereplőt jó szinésznek tartom, nem lehet 1xrü egy heteronak egy meleg karaktert eljátszani.... hitelesen....
:rolleyes:

#1565 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 12:53

Idézet: MarKinG - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 10:53

és mr garrison meg csak énekelte hogy " hé há szaros szaros buzi gyerek szaros szaros buzi gyerek hogy van ma...hé.háá....." :nevet:

Es mindenki masnak kisipoltak a b*zi-t, aki nem meleg volt. :omg:

#1566 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 14:22

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 12:53

Es mindenki masnak kisipoltak a b*zi-t, aki nem meleg volt. :omg:

azaz  :cool:

#1567 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 03. 06. 00:25

Idézet: HBP - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 11:23

Egyik tanárom - fiatal irodalomtanár - az volt, sose hangoztatta, nagyon helyes ember volt.
Valahogy mégis lehetett tudni, jóval sikeresebb, és okosabb iskolatársaim meg is jegyezték, xy biztos a seggében maradt szörök miatt ugrál annyira, pedig sztem simán csak lámplaáz, izgatottság miatt gesztikulált élénken...
Szerintem: nem kell emiatt bántani senkit, de a természet, világ "rendje" kettőspolusú, pozitiv-negativ, hideg-meleg, igen -nem, vagy az az állapot lenne a túlhaladottság, új fázis, a nemi internacionálé?

Nem kell bántani ha nem propagálja nem fitogtatja és nem követelőzik.

#1568 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 09:13

78. Oscar-gála díjazottjai

Idézet

Túl a barátságon: 3 Oscar-díj
2006-03-06 06:32:37 Nyomtatóbarát verzió Küldd el a cikket egy barátodnak
A nyolc jelölésből három díjat szerzett meg a nagy esélyesnek számító a Túl a barátságon című film az idei Oscar díjkiosztón. Ang Lee kapta a legjobb rendezőnek járó szobrot. A legjobb adaptált forgatókönyvért és a legjobb filmzenéért is szobrocskát kapott a meleg cowboyokról szóló film.

A legjobb rendezésért járó szobrocskát Tom Hankstől vehette át Ang Lee a Los Angeles-i díjkiosztó ünnepségen. Társadalmi jelentőségű témákhoz nyúltak idén a rendezők, így méltatta Tom Hanks a jelölteket, mielőtt kinyitotta a borítékot.
Ang Lee köszönőbeszédében nemrégiben meghalt apjának ajánlotta filmjét. Köszönetet mondott a film két főszereplőjének, akik megmutatták, hogy a szerelem milyen fontos dolog az életben.

Az utolsó pillanatban nagy meglepetést okozott Jack Nicholson, amikor kinyitotta a nyertes nevét tartalmazó borítékot. Beigazolódott azoknak az amerikai kritikusoknak a jóslata, akik azt mondták, hogy a konzervatívnak tartott akadémiai tagok a Crash című filmet favorizálják, mivel ez a film a szexualitást tekintve megfelel elvárásaiknak. Így a Crash kiütötte a meleg cowboyokat a legjobb filmért járó szobrocskáért folytatott küzdelemben.

Jake Gyllenhaal, Heath Ledger, Anne Hathaway üres kézzel tértek haza.

A legjobb férfi főszereplő címet Philip Seymour Hoffman kapta a Capote-ban nyújtott alakításáért, melyben a homoszexuális írót Truman Capote-t formálta meg.

A Transamerica, melyben Felicity Huffman egy transznemű férfit alakít egyetlen szobrocskát sem kapott.

A show folyamán többször megjelent a meleg cowboyok szerelmére utaló műsorbetét. Rögtön a díjátadó elején egy a préri közepén álló sátorból Billy Crystal közölte a nézőkkel, hogy nem tudja egyéb elfoglaltságai miatt vállalni a műsor vezetését, mire egy korábbi műsorvezetőtársa is felbukkant a sátor bejáratánál, egyértelművé téve a helyzetet.
A műsort végül is Jon Stewart komikus vezette, aki ugyanebben a betétben, egy ágyban feküdt George Clooney-val és hálát adott a sorsnak, hogy ezt nem csak álmodja.

Egy másik összeállításban egy sor olyan jelenetet vágtak össze a műsor készítői régi western-filmekből, melyeken férfiak mosolyogtak, kacsintottak kedvesen egymásra vagy éppenséggel egymás fegyverét vizsgálták.

A Túl a barátságon című filmet a hazai mozik március 30-án kezdik vetíteni, a Transamerica április 13-án kerül a filmszínházakba.

http://pride.hu/article.php?sid=1839

#1569 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 10:50

Idézet

Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot?

Mindegy, de ne reklámozzák!
Már a csapból is ez folyik, lassan kötelező lesz vagy b*zinak, vagy l*szbinek lenni. Lásd: TV műsorok, Oszkár átadás, stb. Már volt b*zis díjnyertes oszkár (Philadephia , imho) nem volt elég?
Vagy csak erre adnak pénzt? Mindegyik filmes mogul homokos?

És ne kérkedjenek vele kérem! Melegfelvonulás.  :down: Vigyük ki a kisgyereket az utcára, had tanuljon, ha a TV-ből nem látott eleget. 
Már bocsánat, az emberi jogokat nem sajnálom semelyiktől (se négertől, se romától, se irakitól) de NEM JÁR TÖBB, mint a másik embernek jár.

Bocs, nem olvastam végig az összes előző hozzászólást, ha hasonlítana véleményem valamelyikre. :)
Asztalravissza!

#1570 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 11:47

Idézet: Dzsano - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 10:50

Bocs, nem olvastam végig az összes előző hozzászólást, ha hasonlítana véleményem valamelyikre. :)

A véleményed sajnos megegyezik az "átlagember" véleményével.

Mivel az nyilvánosság előtt és a médiában csak a "díszbuzik" jelennek meg, ez alapján kategorizálják be őket. Nagy többségük viszont csendben éli életét a háttérben, anélkül, hogy bárki is tudná, ő a saját nemét részesíti előnyben. Csendben, mert nem akarja a hálószobája titkait bárkivel is megosztani. De még inkább csendben, mert a ismerősei kiközösítenék, munkahelyéről elküldenék, ha kiderülne, hogy más mint a többség. A legszomorúbb az egészben, hogy mindezt valami másra fognák, hiszen a többség nem mer nyíltan diszkriminatív lenni, mottójuk: "nekem semmi bajom a melegekkel, de megölöm azt a k*csög b*zit, ha hozzám mer érni."

#1571 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 12:35

Idézet: MisterY - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 11:47

Mivel az nyilvánosság előtt és a médiában csak a "díszbuzik" jelennek meg, ez alapján kategorizálják be őket. Nagy többségük viszont csendben éli életét a háttérben, anélkül, hogy bárki is tudná, ő a saját nemét részesíti előnyben. Csendben, mert nem akarja a hálószobája titkait bárkivel is megosztani. De még inkább csendben, mert a ismerősei kiközösítenék, munkahelyéről elküldenék, ha kiderülne, hogy más mint a többség. A legszomorúbb az egészben, hogy mindezt valami másra fognák, hiszen a többség nem mer nyíltan diszkriminatív lenni, mottójuk: "nekem semmi bajom a melegekkel, de megölöm azt a k*csög b*zit, ha hozzám mer érni."

A filmel kapcsolatban viszont nem feltétlenül van igazad. Mondom ezt úgy, hogy nem láttam ezt a filmet, de pl a Nagy Sándoros filmre kifejezetten haragszom, mert azt az időt, amivel Nagy Sanyi homo/bisexualitását domborították, lehetett volna pl a hadjáratati megjelenítésére is fordítani. Abban a filmben tehát (szigorúan szvsz) káros volt a "buzizás".
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#1572 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 13:02

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 12:35

A filmel kapcsolatban viszont nem feltétlenül van igazad. Mondom ezt úgy, hogy nem láttam ezt a filmet, de pl a Nagy Sándoros filmre kifejezetten haragszom, mert azt az időt, amivel Nagy Sanyi homo/bisexualitását domborították, lehetett volna pl a hadjáratati megjelenítésére is fordítani. Abban a filmben tehát (szigorúan szvsz) káros volt a "buzizás".

Nem emlékszem, hogy bármit is írtam volna most bármilyen filmről, mindössze beidéztem az oscar híreit.  :think:

A Nagy "Meleg" Sándor  film pedig azért volt nem volt jó, mert sz@r volt.
Viszont  ha egy hetero vonalat emeltek volna ki benne ugyanilyen feleslegesen, akkor máris kevesebb emberben keltett volna ellenérzést. Nem furcsa? :think:

#1573 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 13:27

Idézet: MisterY - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 13:02

Nem emlékszem, hogy bármit is írtam volna most bármilyen filmről, mindössze beidéztem az oscar híreit.  :think:

A Nagy "Meleg" Sándor  film pedig azért volt nem volt jó, mert sz@r volt.
Viszont  ha egy hetero vonalat emeltek volna ki benne ugyanilyen feleslegesen, akkor máris kevesebb emberben keltett volna ellenérzést. Nem furcsa? :think:

Lehet neked furcsa, engem az is zavart volna :p Egyébként mindezt csak azért írtam le, hogy annyiban igaza lehet az elöttem postolónak, hogy az sem jó, ha átesünk a ló tulsó oldalára. A mostani oscar-nyertes filmnek mondjuk pont a másság volt a témája, szal' a Nagy Sanyis film lehet, hogy még sem volt túl jó példa.... :blink:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#1574 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 13:38

Idézet

ha egy hetero vonalat emeltek volna ki benne ugyanilyen feleslegesen

Akkor is röhögök, hogy írtak az ügyeletes matrasse-nak egy jelenetet, ahol jól domborít.

Idézet

Átlagember vagyok. Nem vetek meg senkit, hogy más beállítottságú a nemi hajlama, csak a médiát vetem meg, a szinte nyílt provokációt.

Úgy érzem, hogy csak azért hangsúlyozzák a másságukat egyesek, hogy eltereljék a figyelmet a sokkal nagyobb hibáikról, bűntettekről.

Példa a Salzbourgba (asszem oda) menekült romák esete, amit minden média fajgyűlöletnek állított be, pedig  egy közönséges gyilkos, nemi erőszakoló, pedofíl (saját kiskorú lányával) és pereputtya "menekült" az igazságszolgáltatás elől.

OFF

Valahogy így vagyok a zsidózással is. Miért kell állandóan elővenni? A fene se kíváncsi rá, hogy milyen vallású a másik ember, de ugye mindig valahogy előhozzák, hogy xy izraelita, akkor rögtön jön 1000 cikk, hogy így-úgy antiszemitizmus. Politikai okokból.
Pedig lehet, hogy nem is. Csak megszokás a büdös zs* és a rohadt b*zi kiszólás. :) (meg a K*rva anyád is... szép magyar nyelv+kultúra)

(Demjén Ferenc becenevét mindenki ismeri? :D De nem sértődik meg rajta, megszokta, beceneve, mint mondjuk másnak a Süketjani, vagy ilyesmi)

Nem kell mindenben hátsó gondolatot, gyűlöletet keresni. Én nem gyűlölök és nem bántok senkit, engem se akarjon senki.

ON:

Szép német közmondás: leben, und leben lehren (remélem pontos, magyarul: élni és élni hagyni)
Asztalravissza!

#1575 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 13:57

OFF
Leben und leben lassen
ON

Azért ez a mondat így nem az igazi:
"Úgy érzem, hogy csak azért hangsúlyozzák a másságukat egyesek, hogy eltereljék a figyelmet a sokkal nagyobb hibáikról, bűntettekről"
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#1576 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 14:31

Igazad van.

Valahogy így gondoltam, (szélesebb értelemben):

"Úgy érzem, sokszor csak azért hangsúlyozzák a másságukat egyesek, hogy eltereljék a figyelmet hibáikról, bűneikről."

Röviden: ha nincs más lehetőség, ezzel takaróznak.
Asztalravissza!

#1577 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 14:42

Idézet: Dzsano - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 14:31

Igazad van.

Valahogy így gondoltam, (szélesebb értelemben):

"Úgy érzem, sokszor csak azért hangsúlyozzák a másságukat egyesek, hogy eltereljék a figyelmet hibáikról, bűneikről."

Röviden: ha nincs más lehetőség, ezzel takaróznak.

Azért hangoztatják, hogy ők mások, hogy ne figyeljünk fel rá, hogy más egyéb értelemben is degeneráltak és bűnözők?
Kb. ezt hallani ki a mondatodból.  :think:

Ha tényleg azt hiszed, hogy egy átlagos meleg azzal menti megát, hogy ő "más" akkor szerintem még egyel sem találkoztál. Épp az a problémájuk, hogy addig nincs semmi gond körülöttük, amíg nem tudja senki, hogy melegek, de mihelyt kiderül, máris megbélyegzettek lesznek.

#1578 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 16:18

Idézet: MisterY - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 14:42

Azért hangoztatják, hogy ők mások, hogy ne figyeljünk fel rá, hogy más egyéb értelemben is degeneráltak és bűnözők?
Kb. ezt hallani ki a mondatodból.  :think:

Ha tényleg azt hiszed, hogy egy átlagos meleg azzal menti megát, hogy ő "más" akkor szerintem még egyel sem találkoztál. Épp az a problémájuk, hogy addig nincs semmi gond körülöttük, amíg nem tudja senki, hogy melegek, de mihelyt kiderül, máris megbélyegzettek lesznek.

Rólam hogyan derül ki, hogy én heteroszexuális vagyok?
Gondolkoztál már ma?

#1579 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 16:24

Idézet: Dzsano - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 13:38

Példa a Salzbourgba (asszem oda) menekült romák esete, amit minden média fajgyűlöletnek állított be, pedig  egy közönséges gyilkos, nemi erőszakoló, pedofíl (saját kiskorú lányával) és pereputtya "menekült" az igazságszolgáltatás elől.

Strassbourg.
Salzburg Mozart városa és Ausztriában van.
Strassbourg az európai igazságszolgáltatás városa és Franciaország keleti csücskében van, közel a német és osztrák határhoz.

Szerkesztette: *Macika* 2006. 03. 06. 16:33 -kor

Gondolkoztál már ma?

#1580 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 16:33

Idézet: MisterY - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 11:47

Csendben, mert nem akarja a hálószobája titkait bárkivel is megosztani.

Ezzel én is így vagyok.
Nem szoktam megbeszélni senkivel, hogy hová, mikor (esetleg kivel, (((kikkel)))) teszem azt, ami kettőnk dolga.
Mert egészen egyszerűen úgy gondolom, hogy ez teljesen tök mindegy, közömbös dolog abból a szempontból, amely szempontok más emberekre tartoznak rólam.
Gondolkoztál már ma?

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.