HWSW Informatikai Kerekasztal: Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? Értékeld a témát: -----

#601 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 25. 22:43

Nem értem, hogy miért elfajzás. A deviancia még csakcsak, de elfajzásnak mondani...
Na mindegy, a kérdés nem itt és nem ma fog amugy sem megoldódni, és ugy látom hogy összecsaptak rendesen vélemények és ellenvélemények is, vannak akik birják, vannak akik tolerálják, vannak akik tiltanák. Én meg elmegyek és lefekszem. Aludni. Egyedül. Megint.

#602 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 22:53

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 23:43

Nem értem, hogy miért elfajzás. A deviancia még csakcsak, de elfajzásnak mondani...
Na mindegy, a kérdés nem itt és nem ma fog amugy sem megoldódni, és ugy látom hogy összecsaptak rendesen vélemények és ellenvélemények is, vannak akik birják, vannak akik tolerálják, vannak akik tiltanák. Én meg elmegyek és lefekszem. Aludni. Egyedül. Megint.

Én sem nevezném elfajzásnak, de érzésem szerint egyesek (akik az általad kifogásolt hasonlatokat fölhozták) annak tekintették, ezért használtam ezt a jelzőt. Persze lehet, hogy hibásan.
Amúgy jó éjt! :)

#603 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 08. 25. 22:57

"azt, hogy egy meleg pár nem (feltétlenül) alkalmas gyerekvállalásra, mert az ilyen környezet a gyerek fejlődésére (feltehetőleg) káros."

Angliában két homó nő örökbefogadott, mert engedélyezték egy gyereket. A gyerek nő növöget és mit lát, az apu is lány az anyu is lány. A szomszéd gyereknek férfi apuja van és lány anyuja, hogy is van ez? Erre ezek a szerencsétlenek nem gondoltak?

#604 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 23:01

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 23:26

Amugy pedig, igen, szerintem normális hogy van ilyen is. És amig nem kötelező sem a hetero, sem a homoszexualitás, és mindkét oldal békén hagy, addig egyik sem zavar.

Kevered a szezont a fazonnal! Az egy dolog, hogy nem zavar téged, ha békénhagynak, elárulok egy nagy titkot engem se. De még véletlenül sem nevezhető normálisnak ez a dolog és felelőtlenség ezt az egészet egy hanyag kézmozdulattal elintézni. Nem bántásból mondom, de azt hiszem ezt az egész dolgot egyáltalán nem gondoltad végig rendesen, vagy egyszerűen nem találkoztál az ebből adódó problémákkal. Tudod vannak családok amiknek az életét képes tönkre tenni az, ha valamelyik gyerek homoszexuális lesz (ismerek ilyen családot azért mondom). Azt is tudnod kell, hogy a homosexuális férfiak döntő többsége egy-két éjszakás kapcsolatok sivárságától szenved egész életén keresztül (sokan szeretik hangsúlyozni, hogy vannak homoszexuális párok, akik képesek leélni egy életet együt, igen vannak ilyenek, csak ritka, mint a fehér holló), tudom, mert van ilyen ismerősöm és mesélt erről az "életről". Az ember az életben mindíg próbál célokat keresni, ezek szerint élni, de egy homoszexuális számára nem adatik meg az ember elött adódó legalapvetőbb, sokak szerint egyetlen olyan cél, amelynek valóban van értelme, az utótdlás.

A legkevésbé sem érzem úgy, hogy ez egy "normális" dolog lenne, és felelőtlennek tartom azokat az embereket, akik serdülő kamaszoknak megmutatják, hogy "másként is lehet" a tolerancia és a felvilágosítás nevében, ezzel esetleg elindítva őket egy úton, amit maguktól nem válaszottak volna.

A Terry Black pedig egy teljesen más tészta. Ott a vérlázító az volt, hogy gyakorlatilag megvette a gyereket, akkor amikor több, mint 1000 nemzőképtelen pár vár arra, hogy adoptálhasson egy gyermeket (és talán normális anya és apaképet adhattak volna a gyermeknek)......
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#605 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 23:10

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 23:57

"azt, hogy egy meleg pár nem (feltétlenül) alkalmas gyerekvállalásra, mert az ilyen környezet a gyerek fejlődésére (feltehetőleg) káros."

Angliában két homó nő örökbefogadott, mert engedélyezték egy gyereket. A gyerek nő növöget és mit lát, az apu is lány az anyu is lány. A szomszéd gyereknek férfi apuja van és lány anyuja, hogy is van ez? Erre ezek a szerencsétlenek nem gondoltak?

Ezzel kapcsolatban már nagyon kíváncsi lennék egy gyerekpszichológus (mondjuk Vekerdy) véleményére, mert mi itt, laikusként, komolyabb tudományos ismeretek hiányában, csak végletek között cikázunk.

#606 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 08. 25. 23:14

Idézet: snakekiller - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 0:10

Ezzel kapcsolatban már nagyon kíváncsi lennék egy gyerekpszichológus (mondjuk Vekerdy) véleményére, mert mi itt, laikusként, komolyabb tudományos ismeretek hiányában, csak végletek között cikázunk.

Magyarországon nem csak, hogy mindenki ért, hanem mindenki jobban ért:
  • a focihoz,
  • a politikához,
  • és újabban a személyiségfejlődéshez.
:D

Újabb linkek, ha már az előzőt nem tanulmányozta senki: Részlet a Pszichológia c. könyvből, Leszbikus és meleg szülők (Részlet az Amerikai Pszichológiai Társaság 1995-ös kiadványából).

Sőt, felvetném az elvált szülőknél, csonka családban felnövő gyermekek személyiségének alakulását. Azt bezzeg senki nem akarja tiltani...

Szerkesztette: Netmaster 2005. 08. 25. 23:21 -kor

#607 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 23:20

Idézet: Netmaster - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 0:14

Magyarországon nem csak, hogy mindenki ért, hanem mindenki jobban ért:
  • a focihoz,

• a politikához,

• és újabban a személyiségfejlődéshez
.
:D

Újabb linkek, ha már az előzőt nem tanulmányozta senki: Részlet a Pszichológia c. könyvből, Leszbikus és meleg szülők (Részlet az Amerikai Pszichológiai Társaság 1995-ös kiadványából).

Sőt, felvetném az elvált szülőknél, csonka családban felnövő gyermekek személyiségének alakulását. Azt bezzeg senki nem akarja tiltani...

kifelejtetted a közgazdaságot, a marketinget, az informatikát és a webdesignt. :) az utóbbi kettőhöz különösen érteni kezdtek egyesek. sajnos

szerk: Amúgy köszi a linkeket, tanulságosak. és nem is igaz, én az előzőt is áttanulmányoztam. :p

Szerkesztette: snakekiller 2005. 08. 26. 00:05 -kor

#608 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 23:44

Kép
Angyalok Amerikában - hatrészes minisorozat meleg fickókról. Én marha jókat röhögtem rajta, csak ajánlani tudom. :up:
Wherever you go, go with all your heart.

#609 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 08. 25. 23:51

Idézet: snakekiller - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 0:10

Én nem vagyok rá kíváncsi, az emberi személyiség nem olyan mint az egyszeregy hogy megtanulom és tudom is.

#610 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 23:52

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 0:51

Én nem vagyok rá kíváncsi, az emberi személyiség nem olyan mint az egyszeregy hogy megtanulom és tudom is.

Vagyis szerinted a pszichológia egy teljesen felesleges szakma/tudományág?

#611 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 08. 25. 23:53

"Sőt, felvetném az elvált szülőknél, csonka családban felnövő gyermekek személyiségének alakulását. Azt bezzeg senki nem akarja tiltani... "

Ez fals érvelés.

#612 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 08. 25. 23:58

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 0:52

Vagyis szerinted a pszichológia egy teljesen felesleges szakma/tudományág?

A pszihológusok igen kis százaléka rendelkezik olyan adottságokkal melyekkel elfogadhatóan tud bármilyen érdemi munkát végezni. Nem kell a pszihiáterrel keverni.

#613 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 00:02

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 0:51

Persze, hogy nem, viszont egy pszichológus, ismerd be jobban ismeri a személyiségfejlődés általános mechanizmusát és gondolom jóval több esettel találkozott, jóval nagyobb tapasztalata van e téren, mint mi laikusok. Ajánlom figyelmedbe Netmaster linkjeit!

#614 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 00:02

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 0:58

A pszihológusok igen kis százaléka rendelkezik olyan adottságokkal melyekkel elfogadhatóan tud bármilyen érdemi munkát végezni.

Ezért említettem Vekerdyt. :)

#615 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 00:06

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 0:53

Ez fals érvelés.

Bővebben?

És arra is kíváncsi lennék, mi alapon puffogtatsz az emberi személyiség fejlődéséről. Te mivel támasztod alá azt, amit állítasz?

#616 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 00:19

Ha már szóba került Vekerdy:

Idézet

A HÁROM T-BŐL CSAK A TILTÁS?
Egy napközis nevelőtanároknak készült szakmai útmutató erőteljesen hívja fel a pedagógusok figyelmét, hogy óvják a diákjaikat a homoszexuális hatásoktól, és pedagógiájuknak mindent el kell követni azért, hogy megakadályozzák a fiatal korosztály meleggé válását. Itt van a telefonvonalban, illetve a stúdióban, a budapesti stúdióban a Napközi otthoni neveléstan című könyv szerzője, Füle Sándor doktor, a neveléstudomány kandidátusa. Füle doktor, miért tartotta fontosnak, hogy úgy fogalmazzon ebben a segédanyagban, már bocsánat, ez nem minősítés, csak a pontos kifejezést nem találom, úgy ír az azonos neműek közötti homoszexuális kapcsolatok ne alakuljanak ki. Miért kell erre figyelnie a pedagógusnak?

#617 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 00:24

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 0:44

Kép
Angyalok Amerikában - hatrészes minisorozat meleg fickókról. Én marha jókat röhögtem rajta, csak ajánlani tudom. :up:

Mit lehet nevetni meleg férfiakon?
Miért kell észrevenni, hogy meleg.

Érdekes, már leírtam kb. 3x, de még egyszer sem kaptam választ. Egyszer szeretnék!

Amennyiben nem látszik semmi kirívó egy homo vagy bi emberen, akkor miért ne fogadnák el?
Miért törvényszerű, hogy ha valaki más (meleg), akkor az azonnal kell látszódjon a viselkedésén, öltözködésén, magán a létén? És itt nem arról van szó, hogy húzza meg magát a saját érdekében, hiszen én sem meghúzni kívánom magamat mások között, hanem egy vagyok az átlagból. Elfogadom, hogy átlagosan, az elfogadott módon öltözködöm, átlagosan elfogadottak a reakcióim, a viselkedésem, stb.
Miért volna szükség arra, hogy egy meleg máshogyan viselkedjen?
Gondolkoztál már ma?

#618 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 01:52

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 1:24

Mit lehet nevetni meleg férfiakon?
Miért kell észrevenni, hogy meleg.

Érdekes, már leírtam kb. 3x, de még egyszer sem kaptam választ. Egyszer szeretnék!

Macika már megint belemagyarázol valamit, ami a fantáziád szüleménye. :omg:
Nem azon nevettem, hogy melegek. Jók a poénok benne. :cool:

#619 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 06:43

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 0:01

....A Terry Black pedig egy teljesen más tészta. Ott a vérlázító az volt, hogy gyakorlatilag megvette a gyereket, akkor amikor több, mint 1000 nemzőképtelen pár vár arra, hogy adoptálhasson egy gyermeket (és talán normális anya és apaképet adhattak volna a gyermeknek)......

A post első felére nem is reagálnék, amíg azt hiszed, hogy a homoszexualitás valamilyen fertőző betegség. Ez a Terry Black-es dolog meg ugye azért érdekes, mert ha több ezer szülő vár adoptálandó gyerekre, akkor miért vannak tele az árvaházak?  :think:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#620 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 06:44

Idézet: Netmaster - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 20:23

Én értem, de ez talán nem az ő hibájuk. A dohányosok látványától is rosszul érzed magad? (és akkor még nem is arról van szó, hogy az orrod alá fújnák a füstöt, az más tészta)

A szagától igen és ehhez nem kell, h az orrom alá fújja, megérzem análkül is. :(
<b>If you can't be famous, be infamous</b>
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.