Jean-Michel Jarre kedvelök v. rajongók beszélgetös topikja.
Elküldve: 2002. 09. 03. 06:51
[url="http://"http://www.jarre.com"]Infok Jean Michel-röl[/url]
Elküldve: 2002. 09. 04. 00:29

Szintetikus még (nekem) : Kraftwerk, Vangelis, Solar Stone (bár csak egy 2cd-s albuma van meg), Klaus Schultze, Manuel Göttsching, Enya (az!)...
Elküldve: 2002. 09. 04. 08:10
idézet:
Ezt írta drummaster:
...gondoltam olyannal kéne foglalkozni, amihez értek is valamennyire. [/quote]
Muhahuahhahahaaaaaaaaa !![]()
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2002. 09. 04. 08:59
idézet:
Ezt írta NeoPampalini:
JMJ rulz!Van pár albumnyi mp3 belőle; nekem leginkább a régi zenéi tetszenek, meg az olyan 'nagyon érdekes' (nem tudok rá jobb szót
) albumok, mint a Deserted Palace, a La Cage meg ilyenek...
Szintetikus még (nekem) : Kraftwerk, Vangelis, Solar Stone (bár csak egy 2cd-s albuma van meg), Klaus Schultze, Manuel Göttsching, Enya (az!)...[/quote]
Bocs, hogy lejavítalak, de Kristian Schultze.
Nekem egy régi albuma van (bakelit!!!) meg, a Metronomics címü, ahol jazzy stílusban nyomja.
Van még egy osztrák, a Stephan Kaske, aki a Mythos c. albumával (birtokomban, szintén bakelit) épült be a stílus kedvelöi szívébe.
Valóban, JMJ régebbi zenéi "érdekesek" , de az újabbak sem rosszak, bár öszintén szólva az Oxygene part two nemigen tetszett, mert mindíg az elsöhöz mértem.
Hozzáteszem, ha JMJ mellett nincs ott kezdetektöl fogva Michel Geiss, nem bizti, hogy ekkora sikere lett volna.
Geiss egy géniusz, a matrisequencer feltalálója és fejlesztöje, elborult agyú elektronikus varázsló.
Említést érdemel még Jo Hammer, akinek nagy érdemei vannak az elektromos ütöhangszerek fejlödésében, nélküle JMJ tán még ma sem adna élö koncertet.
Elküldve: 2002. 09. 04. 09:53
Na és Koto, Kitaro?
Nekem még ezek is teccenek

Elküldve: 2002. 09. 04. 10:11
idézet:
Ezt írta drummaster:
... bár öszintén szólva az Oxygene part two nemigen tetszett, mert mindíg az elsöhöz mértem.
[/quote]
Nem vagy egyedül.Egyébként a kritikusok is hasonlóan vélekedtek. Én is szeretem az elektronikus muzsikát, JMJ mellett rengeteg Vangelisem van, kizárólag eredeti CD-n (és egy két irott CD)
Vangelist szerintem bűn mp3-ban hallgatni. Annyi apró, finom részlet van a lemezein, ami csak igazi jó hifi cuccon hallható.![]()
JMJ lemezei közül nekem a Waiting for Cousteu az nagyon nem jött be.Egy tétel kivételével rettető egyhangú és unalmas. El is adtam.
JMJ-re különben egy tv-sorozat, a "Repülés története" révén figyeltem föl. Az Equinox 4 volt a főcimzenéje. (kb. '81-ben mehetett a sorozat) Rögtön el keztem nyomozni ki játssza. Egy hét múlva már megszeretem a lemezt!
Persze akkor még bakeliten.
Vangelist is hasonló módon, mégpedig a "Hét" zenéje révén kedveltem meg.
Ja.. a Jo Hammer az nem Jan Hammer akart lenni?
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit
Elküldve: 2002. 09. 04. 10:36
A félretett pénzem bánja a felfedezést

bevásároltam belőle
CD nekem drága, de sok album mp3-ban van meg.
De így bakeliton halgatva is gyönörűen szól.
És elég olcsóak voltak pedig van köztük angol és német nyomású bakelit is.
Elküldve: 2002. 09. 04. 10:41
A kedvenc a 4db dedikált ELSŐ EMELET album.
Mennyibe kerültek a lemezek, ha lehetek indiszkrét ?
Elküldve: 2002. 09. 04. 11:06
idézet:
Ezt írta piftuka, az örök négycsillagos:
Muhahuahhahahaaaaaaaaa ![/quote]
Mi van, TG kell?![]()
![]()
![]()
Elküldve: 2002. 09. 04. 11:10
idézet:
Ezt írta Hegman:
Hali
Na és Koto, Kitaro?
Nekem még ezek is teccenek[/quote]
KOTO-t szeretjük, meg is van nekem asszem vagy 5-6 album meg néhány best of. Kitaro néha nehezen emészthetö.
Egyetlen bajom a koto-val, hogy Pl a Dragon"s Legend-et már vagy 8 változatban kitolták. A patternek uazok, csak más sorrendben, újramixelve, meg némi effekt töltögetés.
Elküldve: 2002. 09. 04. 11:23
idézet:
Ezt írta Brett Shaw:
Nem vagy egyedül.Egyébként a kritikusok is hasonlóan vélekedtek. Én is szeretem az elektronikus muzsikát, JMJ mellett rengeteg Vangelisem van, kizárólag eredeti CD-n (és egy két irott CD)
Vangelist szerintem bűn mp3-ban hallgatni. Annyi apró, finom részlet van a lemezein, ami csak igazi jó hifi cuccon hallható.![]()
JMJ lemezei közül nekem a Waiting for Cousteu az nagyon nem jött be.Egy tétel kivételével rettető egyhangú és unalmas. El is adtam.
JMJ-re különben egy tv-sorozat, a "Repülés története" révén figyeltem föl. Az Equinox 4 volt a főcimzenéje. (kb. '81-ben mehetett a sorozat) Rögtön el keztem nyomozni ki játssza. Egy hét múlva már megszeretem a lemezt!
Persze akkor még bakeliten.
Vangelist is hasonló módon, mégpedig a "Hét" zenéje révén kedveltem meg.
Ja.. a Jo Hammer az nem Jan Hammer akart lenni?[/quote]
Na, sorban
Vangelist SEM érdemes mp3-ban hallgatni. Amúgy egyetértek, hogy annyi apró szöszmörgés meg pici finomság van benne, hogy csak jó cucc hozza ki.
Nekem az összes JMJ album megvan, beleértve a koncertlemezeket is. A Waiting for Cousteau kissé tényleg monoton, de annak megvan a külön története. JMJ a Bastille lerombolásának évfordulóján Párizsban mindíg ingyenes szabadtéri koncertet ad. A kérdéses album állítólag úgymond össze lett csapva, mert abban az évben volt világkörüli turnén, de a nagy párizsi bulira muszáj volt elöállnia valami újdonsággal. Az Equinoxe JMJ 2. legnagyobb példányszámban eladott lemeze, Franciaországban 3x-os platinalemez lett.
Utána jön a rangsorban és idörendben is a Magnetic Fields.
Legtöbbet az Oxygene-böl adták el.
Jo Hammer, aki a SPACE együttes Just Blue c. lemezén is dobolt. Ha nem ismerös a zenekar, emlékezz a régi Ablak c.
tv müsor föcímzenéjére. Amúgy annak az albumnak az az érdekessége, hogy maga a lemez áttetszö kék színü.
Elküldve: 2002. 09. 04. 11:26
Vagy a Trans X?
Elküldve: 2002. 09. 04. 11:29
idézet:
Ezt írta NeoPampalini:
JMJ rulz!Van pár albumnyi mp3 belőle; nekem leginkább a régi zenéi tetszenek, meg az olyan 'nagyon érdekes' (nem tudok rá jobb szót
) albumok, mint a Deserted Palace, a La Cage meg ilyenek...
Szintetikus még (nekem) : Kraftwerk, Vangelis, Solar Stone (bár csak egy 2cd-s albuma van meg), Klaus Schultze, Manuel Göttsching, Enya (az!)...[/quote]
Solar Stone-t sajna nem ismerem. Kraftwerk ruleznekem a Pocket Calculator és az Electronic Cafe albumok állnak rendelkezésemre.
Elküldve: 2002. 09. 04. 11:35
idézet:
Az tök jó ! A bakelit ma már igazi kuriózum. Én is büszkén őrzöm az évek során "felhalmozott" fekete korongokat.
Mennyibe kerültek a lemezek, ha lehetek indiszkrét ?[/quote]
Nos, ezen bakelitek nagy részét 1984-88 között vettem 600 és 1200 Ft körüli áron, idegrohamba kergetve ezzel szüleim és nagymamám. Ugyanis mindíg tölük tarháltam lóvét.![]()
![]()
![]()
![]()
Elküldve: 2002. 09. 04. 11:40
idézet:
Ezt írta drummaster:
Mi van, TG kell?![]()
![]()
[/quote]
Jöhet !![]()
Elküldve: 2002. 09. 04. 11:41

-mily véletlen- Hypnosis címü 1981-ben jelent meg.
Elküldve: 2002. 09. 04. 12:18
idézet:
Az tök jó ! A bakelit ma már igazi kuriózum. Én is büszkén őrzöm az évek során "felhalmozott" fekete korongokat.
Mennyibe kerültek a lemezek, ha lehetek indiszkrét ?[/quote]
A német és angol nyomásúak egy kicsit drágábbak voltak1000ft
a többi meg valami jugó nyomású úgy 85-89-ből ezek 600ft.
Nem egy nagytudású lemezjátszóm van egy régi TESLA valami de sok különbséget nem hallok a keleti és nyugati nyomású lemezek között. De örülök neki mint majom a farkának. Nem különösebben értek a bakelithoz de nekem nem tünnek elhasználtnak és karcosnak sem. Lejátszás közben nem "pattognak" és szépen szólnak.
Elküldve: 2002. 09. 04. 12:22
Elküldve: 2002. 09. 04. 12:32

Elküldve: 2002. 09. 04. 12:56
idézet:
Ezt írta turho:
Laser Dance külyökkorom óta rulez, meg JMJ: Zoolook-ot ajánlom figyelmetekbe. Tangerine Dream se kutya. Mike Oldfield régi albumok is.[/quote]
Igen, a Zoolook nagyon jó, az elsö "disco rhytm" szellemében készült anyag. Egy kissé "karcos"nak tünhet, esetleg nyersnek.
A TD-tól sajna nincs túl sok zeném.