HWSW Informatikai Kerekasztal: Ma egy éve történt... Terrortámadás Amerika ellen! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (107 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ma egy éve történt... Terrortámadás Amerika ellen! Értékeld a témát: -----

#1261 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 06. 09:11

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 10:09

Naja, ők legalább ejtenek hadifoglyokat... :)

Ez is igaz... :Đ

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1262 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 09:42

Idézet: Samott - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 9:11

Ez is igaz... :Đ

Samott

Őszintén szólva nem hiszem, hogy bármelyik amcsi katona azon melózna, hogy minél több arabot élve elfogjanak... Ha tömegesen megadják magukat akkor nem lövik halomra őket, de szerintem egy épületbe berontva hiába találnak felemelt kezű embereket... És egy pillanatig sem akarom az arabokat védeni...
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#1263 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 09:53

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 10:42

Őszintén szólva nem hiszem, hogy bármelyik amcsi katona azon melózna, hogy minél több arabot élve elfogjanak... Ha tömegesen megadják magukat akkor nem lövik halomra őket, de szerintem egy épületbe berontva hiába találnak felemelt kezű embereket... És egy pillanatig sem akarom az arabokat védeni...

Az egyikről van homályos információ, a másikról az sincs. Teljesen felesleges ez az összehasonlítás, ezért akartam elütni poénnal. Hagyjuk meg inkább fekete lónak...

#1264 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 09:59

Jaja, én is azért írtam, hogy a másik felet sem akarom védeni...

És mi a véleményetek a többi pontról? Azok lényegesebbek szvsz...

#1265 Felhasználó inaktív   gxa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 10:21

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 10:59

Jaja, én is azért írtam, hogy a másik felet sem akarom védeni...

És mi a véleményetek a többi pontról? Azok lényegesebbek szvsz...

1) egyrészt igazad van abban, hogy a szövetségi rendszerek változnak. Másrészt tudomásom szerint az 1979-1989-es háborúban nem voltak orosz polgári áldozatok, és ez nagy különbség a mostani esethez képest. Harmadrészt nem igénybe venni akkor az amerikai segítséget kb. olyan lett volna, mint itthon '56-ban egy hasonló felajánlást (ha lett volna és ha lett volna rá lehetőség) visszadobni. Ezt megtetted volna?

3) Miről szólnak mostanában a háborúk? Elvekről? Ugyanmár. Nézd végig a a 20. századi történelmet. A háború nyersanyagról és térnyerésről szól. Pont. Az hogy itt drága a benzin, az meg nem a hülye amerikai miatt van, hanem más okokból, amikre itt most nem térek ki :)

4) Ebben szerintem igazad van, a magam részéről én sem hiszem, hogy Bin Laden életben van, de ha ez a helyzet, akkor sincs már túl sok befolyása a dolgokra. Egy gonosz, akire lehet uszítani a népet mindig kell, érdemes megnézni ezügyben pl. 2. vh-s propaganda posztereket.

#1266 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 11:08

Idézet: gxa

1) egyrészt igazad van abban, hogy a szövetségi rendszerek változnak. Másrészt tudomásom szerint az 1979-1989-es háborúban nem voltak orosz polgári áldozatok, és ez nagy különbség a mostani esethez képest. Harmadrészt nem igénybe venni akkor az amerikai segítséget kb. olyan lett volna, mint itthon '56-ban egy hasonló felajánlást (ha lett volna és ha lett volna rá lehetőség) visszadobni. Ezt megtetted volna?

Hát igen, mondjuk ez nagy különbség...  Teljesen igazad van. Nekem csak az a morbid kontraszt szúrta a szememet, hogy most ugyanazokban a táborokban képzik a terroristákat is, amiket az amcsik építettek.

3) Miről szólnak mostanában a háborúk? Elvekről? Ugyanmár. Nézd végig a a 20. századi történelmet. A háború nyersanyagról és térnyerésről szól. Pont. Az hogy itt drága a benzin, az meg nem a hülye amerikai miatt van, hanem más okokból, amikre itt most nem térek ki

Ezzel viszont azért vitatkoznék... Ha a 20. század háborúit általánosságban nézem akkor igazad van. De azok a diktatórikus hatalmak ezt vállalták is (Ergo Hitlert nem nagyon érdekelte a magyarok vagy lengyelek véleménye a németek élettér szükségleteiről, jött 'oszt jóvan...) Viszont amerika egy demokratikus és szabadságot hírdető ország vagy mi a fene... Tehát például a pentagon elleni támadást ne helytelenítsék az amcsik, mert hát az katonai létesítmény és annyi joguk nekik is van támadni mint amerikának. (Tudom, hogy a repcsin ülők ezzel vitatkoznának...)
A hülye amerikai miatt is drága a benzin, mert egy fél világháború benzinfogyasztása nem is olyan nagy tétel ha azt nézem csak az amik mennyi benzint autóznak el egy nap, főleg amiért fillérekért (alanyi jogon szinte) van a benzin és így senki sem akar 4000m3 alatt kocsit venni és így spórolni sem... Ami megijeszti őket az nem a mennyiség, (ha jól tudom alaszkában van a köolajkészlet közel 1/3-a) hanem az ellátottság akadozása és a startégiai tartalékok alkalmankénti megcsapolása amikor azokat pont emelni akarják...

4) Ebben szerintem igazad van, a magam részéről én sem hiszem, hogy Bin Laden életben van, de ha ez a helyzet, akkor sincs már túl sok befolyása a dolgokra. Egy gonosz, akire lehet uszítani a népet mindig kell, érdemes megnézni ezügyben pl. 2. vh-s propaganda posztereket.

Jaja, másik oldalon meg a Bushnak rajzolnak szarvakat meg patát... Ettől még érdekes dolog szerintem, hogy magát Ladent mintha nem is akarták volna annyira elkapni...

Szerkesztette: Zsul 2006. 06. 06. 11:10 -kor

#1267 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 11:56

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 12:08

Hát igen, mondjuk ez nagy különbség...  Teljesen igazad van. Nekem csak az a morbid kontraszt szúrta a szememet, hogy most ugyanazokban a táborokban képzik a terroristákat is, amiket az amcsik építettek.

Hm. Gömbös Gyula, vagy Rákosi Mátyás ugyanabban a parlamentben dolgozott anno, amelyikben a mostani kormány. Összefüggést - pláne morbiditást - mégsem keresnék.

#1268 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 12:27

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 11:56

Hm. Gömbös Gyula, vagy Rákosi Mátyás ugyanabban a parlamentben dolgozott anno, amelyikben a mostani kormány. Összefüggést - pláne morbiditást - mégsem keresnék.

De a parlamentet nem Rákosi vagy Gömbös építette... Előttük már volt ott élet, talán normálisabb mint most.. :) Azért találtam morbidnak, mert azokat a táborokat ők építették... De szerintem ezt a soromat meg figyelmen kívül hagytad az előző hozzászólásomból:

Idézet: Zsul

Hát igen, mondjuk ez nagy különbség...  Teljesen igazad van.

#1269 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 12:37

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 13:27

De a parlamentet nem Rákosi vagy Gömbös építette... Előttük már volt ott élet, talán normálisabb mint most.. :) Azért találtam morbidnak, mert azokat a táborokat ők építették... De szerintem ezt a soromat meg figyelmen kívül hagytad az előző hozzászólásomból:

Idézet: Zsul

Hát igen, mondjuk ez nagy különbség...  Teljesen igazad van.

Nem, nem hagytam figyelmen kívül. Csak hát az idők változnak, a nemzetközi helyzet fokozódik... :D
Lényeg, hogy akkor, mikor a jenkik azokat a táborokat építették, még egész más volt a világ berendezkedése, mint most. Erre szerettem volna utalni.

Sőt, még annyit hozzátennék, hogy igaz, hogy azokat a táborokat a jenkik építették, viszont a kiképzésekben részt vettek más országok "delegáltjai" is, csak hogy említsek néhányat, a Britek (igen 1 t-vel :D ) részéről az SAS, Izraeltől a Moszad, de nem hagyom ki a sorból Franciaországot sem, aki az Idegenlégión keresztül aszisztált.

#1270 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 13:09

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 8:33

Szvsz ezek az aprócska tények aggasztóbbak mint az összeesküvés elméletek...

Lehet, hogy ezek a "tények" az összeesküvéselmélet? :)

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1271 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 13:14

Idézet: Eleanor - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 14:09

Az bizony könnyen megeshet. :)

#1272 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 13:25

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 7:55

Ezzel a linkkel nem sokra megyünk, a 35 méter az nem 5-10 méter és a képen látható gép nem Boeing.
Nézzetek már utána, hogy a kérdéses típusnak milyen méretei vannak és mekkora az átesési sebessége. Csak ezt a kettőt, könyörgöm... Ha ez megvan és még mindíg őszintén az a véleményetek, hogy a levegőben lehet TARTANI - nem elvileg, hanem ténylegesen -, akkor meghajlok a véleményetek előtt. Nem mellesleg tudom, hogy mi az a párnahatás.

Az átesési sebessége ~ 200 km/ó. Ebből miért következik, hogy nem lehet megtartani?

A méretei pedig kisebbek, mint egy B-52-é. Annak az egyik feladata volt a kanadai tundra - merthogy ez volt a szibériai tajga legmegfelelőbb szimulációs környezete - felett órákig repülni 40-150 méter magasságon, a lokátorok holtzónájában. Ugyanis ez a legjobb lopakodó technika, megfelelő terepviszonyok mellett. :)

Idézet

All B-52s are equipped with an electro-optical viewing system that uses platinum silicide forward-looking infrared and high resolution low-light-level television sensors to augment the targeting, battle assessment, flight safety and terrain-avoidance system, thus further improving its combat ability and low-level flight capability.

Pilots wear night vision goggles (NVGs) to enhance their night visual, low-level terrain-following operations.

#1273 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 13:28

Idézet: Eleanor - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 13:09

Szerintem nem :) A hibát ott követtem el, hogy tényeket írtam, nem is tudom miért...  :think: ... Viszont közben én elismergetem azokat a dolgokat amiket megindokolnak nekem, ha észrevettétek nem állítottam azt a mit leírtam hanem a véleményeteket kérdeztem. De páran nagyon amcsi fanok itten és érzek némi fölényeskedést is... 

Mintha szerintetek minden rendben lenne azzal amit csinálnak...
Az talán mégis tényként kezelhető, hogy az olajért megy a buli... Nos ha úgy gondoljátok hogy ez is összesküvés elmélet akkor biztos nálam van nagy gáz, de abban az esetben ha egy ország elvehet valamit a másiktól mert neki nincs akkor a rabló is elvehet tőled bármit mert neki nincs... Jah, hogy idealista vagyok? Hát ez van, kellenek ilyenek is...

#1274 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 13:32

Idézet: Eleanor - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 14:09

:offtopic:

Privátot olvasol?

:offtopic:

#1275 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 13:35

Idézet: Eleanor - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 14:25

A méretei pedig kisebbek, mint egy B-52-é. Annak az egyik feladata volt a kanadai tundra - merthogy ez volt a szibériai tajga legmegfelelőbb szimulációs környezete - felett órákig repülni 40-150 méter magasságon, a lokátorok holtzónájában. Ugyanis ez a legjobb lopakodó technika, megfelelő terepviszonyok mellett. :)

Hogy jön ez egy civil célú gép tulajdonságaihoz? Hogy jön a 40-150 méter a jóval 10 alattihoz?

Szerkesztette: Carmaged 2006. 06. 06. 13:36 -kor

#1276 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 13:48

Idézet: Eleanor - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 14:25

Az átesési sebessége ~ 200 km/ó. Ebből miért következik, hogy nem lehet megtartani?

Azért következik, mert - például - 210 km/h-s sebességnél - tehát az átesési sebességhatáron - kb negyed-fél fokos, (mű)horizonthoz viszonyított eltérésnél is legalább 20-30 m/s-ot mutathat a variométer. A sebesség növekedésével természetesen ez az érték is nő, bár hogy arányosan, vagy hatványozottan-e, azt nem tudom. Namost, ha valaki 10 méteren repül, akkor fél másodperce van/sincs, hogy kikorrigálja, s mivel igen nagy tömegű, viszonylag lomha gépről beszélünk már oda is csapta. A robotpilóta sem képes ekkora precizitásra, pláne nem  alacsony sebességnél.

Egyetértek amúgy, a "fű alatt" repülés már a második világháborúban is bevett szokás volt a radarok elkerülésére, ennek legnagyobb bajnokai - leszámítva a vadászokat - tudtommal a Lancaster bombázók voltak, illetve a Mosquito, amit viszont ha mégis bemértek valahogy, utolérni nem tudtak. :D

#1277 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 14:33

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 13:35

Hogy jön ez egy civil célú gép tulajdonságaihoz? Hogy jön a 40-150 méter a jóval 10 alattihoz?

A repülés fizikája meglepően keveset tud arról, hogy az ember éppen milyen céllal repül. :)

(

Nem.

/)

#1278 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 15:45

Idézet: Eleanor - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 15:33

A repülés fizikája meglepően keveset tud arról, hogy az ember éppen milyen céllal repül. :)

(

Nem.

/)

Viszont meglepően sokat arról, hogy milyen célra építették.

(Kár.)

#1279 Felhasználó inaktív   ZXer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 15:48

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 14:48

Azért következik, mert - például - 210 km/h-s sebességnél - tehát az átesési sebességhatáron - kb negyed-fél fokos, (mű)horizonthoz viszonyított eltérésnél is legalább 20-30 m/s-ot mutathat a variométer.

megoldás: nem a műhorizontot kell nézni. A pilóta látja maga alatt a földet, innen látja hogy jó-e a magasság, vagy korrigálni kell. Amúgy a gondolatmeneted alapján a nagy magasságban közlekedő gépeknek is 20-30 m/s -al kéne hullámzaniuk. Ez eléggé megviselné az utasok gyomrát :D
Egyébként pedig 216km/h = 60 m/s. egy 60m/s-al haladó gép 1 fokos eltérés esetén 60*sin(1fok) = kb 1.1 m/s-os függőleges sebességgel fog rendelkezni. Ez azért elég jól kézbentartható.
(fenti számítás általános iskolai végzettséget igényel)

Idézet

A sebesség növekedésével természetesen ez az érték is nő, bár hogy arányosan, vagy hatványozottan-e, azt nem tudom.

Már miért lenne hatványozott? Ha kétszer akkora sebességgel haladsz, akkor a sebesség bármilyen irányú komponense is pontosan kétszeresére fog nőni.

Idézet

Nem mellesleg tudom, hogy mi az a párnahatás.

Lehet, hogy hallottál már róla...  :rolleyes:

#1280 Felhasználó inaktív   bgabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 16:28

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 9:33

2. Egy esetleges arab világ vs. amerika háborúban ha választanom kellene, hogy hol szeretnék hadifogoly lenni, hát nem biztos hogy az amiknál...

Ezt azért nem mondod komolyan... Olvass utána a neten, hogyan bántak Szaddám idején a bebörtönzötekkel az iraki börtönökben, amik közül a leghírhedtebbet maga Szaddám egyik fia vezette.
(Tényleg érdemes utánaolvasni, az emberi kegyetlenség ismeretlen dimenzióit ismeri meg az ember. Undorító.)
Félreértés ne essék, nem kedvelem az amerikaiakat. Bekapcsolod a TV-t, és dől belőle az amerikai álom, JAG, hetedik menyország, Walker és a többi ökörség. Mindegyik harsog az emberi jogokról, a szabadság eszményéről, miközben Guantanamon úgy bánnak rabokkal(akik nyugodtan lehetnek ártatlanok is), mint az állatokkal. Álszent, hazug és legfőképpen birka népség az amerikai.
Mennek itt a 9/11 kapcsán a videók, amik Busht és a környezetét bírálják élesen... mégis minden további nélkül újraválasztották elnöknek. Amerikában már régen nem a szabadság az isten, hanem a pénz.
Szóval mindannyian tudjuk, milyenek az amerikaiak. Ez az utóbbi 50 évben világosan kiderült.
Nem véletlenül utálja őket a világ 80% százaléka.

De azért ne hidd egy pillanatig se, hogy az arabok egy fokkal is különbek lennének.
Annyi a különbség, hogy ők nem kifosztani és eladósítani szeretnék az európai embert, mint az amerikaiak, hanem levágni, mint egy kutyát. Merthogy az ő szemükben egy szemét hitetlen kutya vagy, akit megölni szent elkötelezettség. Szóval amíg az amerikaiak hazugok, álszentek és birkák, addig az arabok koszos, tanulatlan, gyáva és roppant ostoba népség. És legalább annyira erkölcstelen, mint az amerikai.
Szóval egyik, rosszabb mint a másik. Nehéz kérdés lenne eldönteni, melyik a rosszabb.

Téma megosztása:

• (107 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.