HWSW Informatikai Kerekasztal: Ma egy éve történt... Terrortámadás Amerika ellen! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (107 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ma egy éve történt... Terrortámadás Amerika ellen! Értékeld a témát: -----

#1281 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 06. 17:09

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 15:45

Viszont meglepően sokat arról, hogy milyen célra építették.

(Kár.)

Hát a B-52-t például nehézbombázónak, ami nem sokkal lomhább egy utaszállítórepülőgépnél.

Valamint 1947-ben tervezték.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1282 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 17:30

Idézet: Eleanor - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 18:09

Hát a B-52-t például nehézbombázónak, ami nem sokkal lomhább egy utaszállítórepülőgépnél.

Valamint 1947-ben tervezték.

Katonai célra, radarok látóterülete alá bújásra avagy szándékosan a nyomon követhetőségre?

#1283 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 17:53

Idézet: bgabor - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 17:28

Szóval amíg az amerikaiak hazugok, álszentek és birkák, addig az arabok koszos, tanulatlan, gyáva és roppant ostoba népség. És legalább annyira erkölcstelen, mint az amerikai.

Fel szoktam szolalni, ha hasonloan fogalmaznak ciganyokkal, vagy zsidokkal kapcsolatban... megteszem hat most is: nem hiszem hogy szabad altalanositani... minden bizonnyal van olyan, ebben a ket nepsegben, akire raillik ez a leiras, de nem hiszem, hogy ezt igy nagy altalanossagban ki lehetne jelenteni, le lehet irni. Mellesleg a forumszabalyzatot is serti.

(Egyebkent ha ezek ennyire hulyek, akkor kik a jofiuk? Mi europaiak? Vagy az azsiaiak?)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1284 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 17:56

Idézet: ZXer - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 16:48

megoldás: nem a műhorizontot kell nézni. A pilóta látja maga alatt a földet, innen látja hogy jó-e a magasság, vagy korrigálni kell. Amúgy a gondolatmeneted alapján a nagy magasságban közlekedő gépeknek is 20-30 m/s -al kéne hullámzaniuk. Ez eléggé megviselné az utasok gyomrát :D
Egyébként pedig 216km/h = 60 m/s. egy 60m/s-al haladó gép 1 fokos eltérés esetén 60*sin(1fok) = kb 1.1 m/s-os függőleges sebességgel fog rendelkezni. Ez azért elég jól kézbentartható.
(fenti számítás általános iskolai végzettséget igényel)

Már miért lenne hatványozott? Ha kétszer akkora sebességgel haladsz, akkor a sebesség bármilyen irányú komponense is pontosan kétszeresére fog nőni.

Lehet, hogy hallottál már róla...  :rolleyes:

Nézd, nem kétlem, hogy vágod a témát, de ugye nem azt akarod mondani, hogy a Boeingnek átesési sebesség körül van az utazósebessége? Mert akkor tényleg szegény utasok.

A variométerhez meg csak annyit, hogy az általános iskolai számításod steril és állandó körülményekre igaz. Mutass ilyen körülményeket nekem.

Kézben tartható 2000 méteren, de nem 5-10 méteres magasságban, ahol a szárnyak negyed fokos dőlés esetén is leérhetnek a földre, ugyanez vonatkozik az orra és a farokra is. Legutóbb merő véletlenségből egy Airbus ablakából sikerült megfigyelnem, hogy utazómagasságban és sebességgel is folyamatosan billeg a gép. De hogy másik példát említsek, amikor legutóbb a Rpülőnapon a LI2 pilótafülkéjében volt szerencsém kis időt eltölteni, látható volt, hogy bár a magasságmérő 1500 méteren állt, a variométer állandóan billegett, hol picit süllyedtünk, hol picit emelkedtünk. Hol kevésbé, hol jobban, de sosem állt meg teljesen. Aerodinamikában biztos jó vagy, de a repülés mint olyan még neked is nagy falatnak tűnik, akárcsak nekem. Talán azért beszélünk el egymás mellett, mert Te elméleti aspektusból nézed, én meg gyakorlatiból.

Mellőzzük a nagyképű személyeskedést, ha kérhetném, beszélgetni szeretnék, nem b@szogatást. :rolleyes:

#1285 Felhasználó inaktív   bgabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 18:09

Idézet: Samott - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 18:53

Fel szoktam szolalni, ha hasonloan fogalmaznak ciganyokkal, vagy zsidokkal kapcsolatban... megteszem hat most is: nem hiszem hogy szabad altalanositani... minden bizonnyal van olyan, ebben a ket nepsegben, akire raillik ez a leiras, de nem hiszem, hogy ezt igy nagy altalanossagban ki lehetne jelenteni, le lehet irni. Mellesleg a forumszabalyzatot is serti.

(Egyebkent ha ezek ennyire hulyek, akkor kik a jofiuk? Mi europaiak? Vagy az azsiaiak?)

Samott

Nincsenek jófiúk. Azok a jellemvonások, amiket írtam, az az amerikai és az arab népesség 90%-ra illenek. Úgyhogy, mivel a döntő többségre pontosan illik, nyugodtan le lehet írni.
Én abszolút nem vagyok szélsőséges, vagy kirekesztő gondolkodású, úgyhogy ha kérhetem, mellőzzük a "gonosz általánosító, kirekesztő" dumát. Még akkor is, ha ez roppant trendi dolog manapság.

#1286 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 18:24

Idézet: bgabor - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 19:09

Azok a jellemvonások, amiket írtam, az az amerikai és az arab népesség 90%-ra illenek. Úgyhogy, mivel a döntő többségre pontosan illik, nyugodtan le lehet írni.

Eltel mindket kozegben evekig? En csak egy evet eltem Franciaorszagban, de meg roluk se mernek ilyen kategorikusan nyilatkozni... azok is pont olyan sokfelek, mint mi. Van bunko, van rendes... ellenszenves, es segitokesz. Sot, akar ugyanaz az ember, ket kulonbozo helyzetben kepes maskent viselkedni... nagyon ovatosan kellene ezekkel a kategorikus kijelentesekkel banni.

Egyebkent nem irtam, hogy szelsoseges vagy... manapsag sajnos ez mar nem szamit szelsosegnek. Ez is trendi, ugy nez ki... :(

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1287 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 18:43

bunkó arabok ahh....

Ember kié az íbéj?
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#1288 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 18:46

Bush erkölcsi alapon nyerte meg a válaztást.
ÉRTSD: gay marriage stb....
és a akik megszavazták azok igazából a vidéki, hívő amerikaiak őrá mozdultak, illetve a gay marriage és társaik ellen...
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#1289 Felhasználó inaktív   gxa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 18:49

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 12:08

Ezzel viszont azért vitatkoznék... Ha a 20. század háborúit általánosságban nézem akkor igazad van. De azok a diktatórikus hatalmak ezt vállalták is (Ergo Hitlert nem nagyon érdekelte a magyarok vagy lengyelek véleménye a németek élettér szükségleteiről, jött 'oszt jóvan...) Viszont amerika egy demokratikus és szabadságot hírdető ország vagy mi a fene... Tehát például a pentagon elleni támadást ne helytelenítsék az amcsik, mert hát az katonai létesítmény és annyi joguk nekik is van támadni mint amerikának. (Tudom, hogy a repcsin ülők ezzel vitatkoznának...)

A szabadság nemes stb. eszméje szép dolog, de ha megnézed azokat a konfliktusokat, amikben az USA részt vett a kezdetektől fogva, akkor kiderül, hogy mi volt a cél mindig is. Az, hogy háború esetén katonai létesítmények és így a Pentagon célpontok, természetes, azonban az arab terrorista harcmodor leginkább a polgári áldozatokról szól... :(

Idézet

A hülye amerikai miatt is drága a benzin, mert egy fél világháború benzinfogyasztása nem is olyan nagy tétel ha azt nézem csak az amik mennyi benzint autóznak el egy nap, főleg amiért fillérekért (alanyi jogon szinte) van a benzin és így senki sem akar 4000m3 alatt kocsit venni és így spórolni sem... Ami megijeszti őket az nem a mennyiség, (ha jól tudom alaszkában van a köolajkészlet közel 1/3-a) hanem az ellátottság akadozása és a startégiai tartalékok alkalmankénti megcsapolása amikor azokat pont emelni akarják...

Ahol szinte alanyi jogon jár a benzin, az Venezuela meg jónéhány arab ország. Az USÁ-ban az autós kultúra nagyon más, mint itthon, ezért nehéz európai szemmel megérteni, hogy mi a fene jó egy batár SUV-ben :)
Hidd el, hogy pl. Afrikában biztosan hülyén néznének rád, hogy miért használsz vízöblítéses WC-t, amikor az csak drága és fogyasztja a tiszta édesvízkészleteket.

Idézet

Jaja, másik oldalon meg a Bushnak rajzolnak szarvakat meg patát... Ettől még érdekes dolog szerintem, hogy magát Ladent mintha nem is akarták volna annyira elkapni...

Ebben például igazad lehet, nem feltétlenül szerencsés mártírt csinálni belőle, sokkal jobb, ha magától eltűnik a süllyesztőben. Valami ilyesmi lehet Szaddam esetében is.

#1290 Felhasználó inaktív   ZXer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 19:08

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 18:56

ugye nem azt akarod mondani, hogy a Boeingnek átesési sebesség körül van az utazósebessége?

Az utazósebesség nem azt jelenti, hogy csak és kizárólag ott biztonságos. Google szerint a 767es felszálló és leszállósebessége 200-300 km/h. Ezek szerint ilyen sebességgel már biztonságosan vezethető a gép. És akkor visszaértünk a párnahatáshoz, ami még rásegít.

Idézet

A variométerhez meg csak annyit, hogy az általános iskolai számításod steril és állandó körülményekre igaz.

Ezt nem egészen értem. A méter mindenhol ugyanannyi. Csak az általad leírtakra reagáltam, (műhorizonton 1fok=10méterről 1 másodpercen belül földhozcsapás) hogy azok feltételei reálisak-e, vagy se az más kérdés.

Idézet

Kézben tartható 2000 méteren, de nem 5-10 méteres magasságban, ahol a szárnyak negyed fokos dőlés esetén is leérhetnek a földre, ugyanez vonatkozik az orra és a farokra is.

A 767-es fesztávja 48 méter, szóval az a negyed fok inkább 10. Amúgy a bentülő általában sokkal nagyobbnak tippelné a bedőlést, mint amekkora az valójában. Már nagyon kis lógást is észre lehet venni.

Idézet

a LI2 pilótafülkéjében volt szerencsém kis időt eltölteni, látható volt, hogy bár a magasságmérő 1500 méteren állt, a variométer állandóan billegett, hol picit süllyedtünk, hol picit emelkedtünk.

Igen, teljesen pontosan nyilván nem lehet tartani, odafent pedig nincs is rá szükség, így a pilóta is kicsit lazábban veszi a magasság tartását. De nem 20-30 m/sec-al hullámzik.

Idézet

Aerodinamikában biztos jó vagy, de a repülés mint olyan még neked is nagy falatnak tűnik, akárcsak nekem. Talán azért beszélünk el egymás mellett, mert Te elméleti aspektusból nézed, én meg gyakorlatiból.

Hidd el én is voltam már repülőnapon, nem mintha bármit is számítana. És gépet is láttam már belülről, bár tény hogy nem vezettem 767est  :)

Hogy kissé ON is legyek: engem a "lehet/nem lehet a föld felett ennyit haladni" kérdéskörnél sokkal jobban érdekelne, hogy mégis minek csinált (volna?) ilyet az eltérítő. Nem értem miért érné meg egy ilyen művelettel kockáztatni az esetleges földhöz verődést, miért jobb mint mondjuk egy kényelmes 5-10 fokos ereszkedéssel becélozni az épületet. Ha más nem is, legalább annyi kiderült a fenti eszmecseréből, hogy lényegesen könnyebben kivitelezhető lenne

#1291 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 19:37

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 9:33

1. Felfegyvereznek egy népet, kiképzik őket az oroszok ellen. Az USA által létrehozott kiképzőtábor később már terrorista kiképző táborként van emlegetve, elfeledve hogy ki is csinálta azokat. (Halkan megjegyezném amikor az oroszok ellen kellett melózni, biztos nem ítélték még ennyire el a terrorista módszereket az amcsik...)

1. A Nagy Játszmáról hallottál már?

#1292 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 06. 19:40

Asker, bgabor és aki magáénak érzi: a következő után nagytakarítás lesz.

#1293 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 20:50

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 17:30

Katonai célra, radarok látóterülete alá bújásra avagy szándékosan a nyomon követhetőségre?

A negyvenes évek végén, az ötvenesek elején tervezett nehézbombázók stílusukban köszönik szépen, nagyon jól elvoltak utasszállítóként. S netán az utasszállítónak tervezettek sem véletlenül mentek át katonai használatba. Kb. ugyanaz volt a követelmény velük szemben. Jó, esetleg az ülések száma nem ugyanannyi. :)

Tu-95 ---> Tu-114

C-121 ---> Super Constellation

Boeing 707 ---> E-3A sentry

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1294 Felhasználó inaktív   bgabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 20:56

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 20:40

Asker, bgabor és aki magáénak érzi: a következő után nagytakarítás lesz.

Én abszolút nem érzem magaménak, de tőlem nyugodtan takaríthatsz.

#1295 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 23:04

Még annyit sem: -"Bocsi tévedtünk"

Idézet

Tévedésből rohantak le egy londoni házat
Egyetlen besúgó ellenőrizetlen értesülései alapján rohantak le egy házat Londonban a rendőrség terrorelhárítói. A házban nyomát sem találták a keresett vegyi bombának. A gyanúsítottként letartóztatott tulaj terrorellenes, ezért tulajdonképpen örül, hogy a rendőrség komolyan kivizsgálja értesüléseit.

Index (ugyelet@mail.index.hu)
2006. június 6., kedd 11:38

Kapcsolódó anyagaink:
• Terrorellenes rajtaütés Londonban http://index.hu/poli...ld/terlon63526/

Hibás hírszerzési adatok alapján tartottak terrorrazziát a múlt pénteken Londonban, írja a Guardian. A lap értesülései szerint a nyomozók négy nap megfeszített munkája után kénytelenek voltak elismerni, hogy nem találtak semmilyen vegyi bombára utaló nyomot abban a kelet-londoni lakásban, ahol pénteken két gyanúsítottat is letartóztattak. Nemcsak fegyvernek nem akadtak a nyomára, de igazából semmi olyan nyomot nem találtak, ami a gyanúsítottak terroristaságára utalna.

Semmit sem találtak
"Nem volt semmilyen működőképes eszköz [értsd bomba] a házban. Nem volt nyoma bombagyártásnak. Látszólag sem a lakásban, sem máshol nincs semmi" - ismerte el a Guardiannak egy neve elhallgatását kérő rendőrtiszt. A nyilatkozó szerint ugyanakkor a rendőrség helyesen járt el, amikor a hírszerzés - mint utóbb kiderült, hibás - riasztása alapján lecsapott a házra.

A Guardian értesülései szerint a rendőrség valójában nem a titkosszolgálat, hanem egy, az iszlámista szélsőségesekről jelentő besúgó fülese alapján intézkedett. A rendőrség eredetileg "igen részletes titkosszolgálati értesülésekre" hivatkozott az akció indokaként, ám valójában a rendőrség tájékoztatta besúgója értesüléseiről a belső elhárítást. Az akcióról a titkosszolgálat és a rendőrség közösen döntött.

Nem kérnek bocsánatot
A Guardiannak nyilatkozó rendőrtiszt azt is elismerte, hogy sem a rendőrség, sem a titkosszolgálat nem ellenőrizte az értesülések hitelességét. Ezt az idő hiányával indokolták. "Ha valami azonnali fenyegetést jelent a nemzetbiztonságra, nincs időnk bepoloskázni a házat" - magyarázta a lapnak egy titkosszolgálati forrás. "A felderítés mindig hiányos, de ha öt százalék valószínűsége van egy terrortámadásnak, azt a kockázatot már nem vállalhatjuk" - tette hozzá egy neve elhallgatását kérő rendőrtiszt is.

A lap ugyanakkor aggasztónak tartja, hogy egy, megerősítetlen információ alapján lerohanhattak egy házat, ráadásul a rajtaütés során az egyik gyanúsítottat meg is lőtték. A rendőrség parancsnokhelyettese ennek ellenére sem volt hajlandó elnézést kérni az akcióért, melynek során 250 rendőr rohanta le a kelet-londoni sorházat. Nem volt hajlandó tisztázni annak részleteit sem, hogy miért kellett lelőni az egyik - 23 éves - gyanúsítottat.

Terrorellenes gyanúsítottak
Mint mondta, a rendőröknek "nem volt választásuk". "Ha nem intézkedtünk volna, és ne adj isten mégis lett volna bombájuk, sosem tudnánk együtt élni a tudattal, hogy ismereteink ellenére nem léptünk közbe" - magyarázta Andy Hayman rendőrfőnök-helyettes.

A rendőrök a razzia után a meglőtt 23 éves férfit és húszéves öccsét is letartóztatták, A gyanúsítottak ügyvédjeinek tájékoztatása szerint védenceik tagadják a vádakat. "ügyfelem terrorizmusellenes beállítottságú. Alapvetően örül, hogy a rendőrség kivizsgálja az értesüléseit, bár nyilvánvalóan nem tetszik neki, hogy őt gyanúsítják. Jómaga gondolni sem bír arra, hogy terroristákkal állna kapcsolatban" - nyilatkozta egyikük ügyvédje a Guardiannak.

"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#1296 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 07. 07:36

Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 19:37

1. A Nagy Játszmáról hallottál már?

Nem, mesélj...  :)
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#1297 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 07. 11:33

Egy kis csemege. :)

http://www.pentagons...pentagon_hu.htm

A legérdekesebb talán az, hogy az említett felvételeket sose mutatták be, ha egyáltalán vannak ilyen felvételek.

#1298 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 07. 11:37

Bakker, ez a "csemege" mar harmadszor kerul elo a topicban... mi lenne ha mindenki egy kicsit visszaolvasna, mielott megvaltja a vilagot? ;)

Samott

#1299 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 07. 12:19

Idézet: Samott - Dátum: 2006. jún. 7., szerda - 11:37

Bakker, ez a "csemege" mar harmadszor kerul elo a topicban... mi lenne ha mindenki egy kicsit visszaolvasna, mielott megvaltja a vilagot? ;)

Samott

Ki beszélt itt világmegváltásról? :confused: Kicsit elnézted a dolgot...
Magyarul még egyszer se láttam ezt a videót, és nem volt időm mind az 1000 hozzászólást elolvasni.

#1300 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 07. 12:23

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. jún. 7., szerda - 13:19

Ki beszélt itt világmegváltásról? :confused: Kicsit elnézted a dolgot...
Magyarul még egyszer se láttam ezt a videót, és nem volt időm mind az 1000 hozzászólást elolvasni.

Nem kell 1000 hozzaszolast megnezni... az elozo oldalon szerepel. ;)

Samott

Téma megosztása:

• (107 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.