HWSW Informatikai Kerekasztal: Ma egy éve történt... Terrortámadás Amerika ellen! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (107 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ma egy éve történt... Terrortámadás Amerika ellen! Értékeld a témát: -----

#1741 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 09. 12. 08:20

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. szept. 12., kedd - 1:14

Akkor letörik kívül, vagy mi lesz vele?
Beszippantja az épület?
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Látod ez a borzasztó hogy elemi fogalmaid nincsenek dolgokról és csak beszélsz bele a levegőbe! Nem tudod hogy a repülőgépek szárnyában üzemanyagtartályok vannak? Ennyit sem tudsz? Tudsz egyáltalán valamit?

#1742 Felhasználó inaktív   anyaanya 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 12. 08:24

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. szept. 12., kedd - 9:05

"Akkor ugye még mindig ott van, hogy mi van a fűvel?"

Érdekes a felvételeken világosan látszik hogy a felső emeletekbe csapódott be. Akkor miről is beszélünk?

Lehet, hogy mi nem ugyanazt a képet látjuk? :think:
"Minden lány királylány, és a lányok cukorból meg virágból vannak." Zsul

#1743 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 09. 12. 08:42

Idézet: anyaanya - Dátum: 2006. szept. 12., kedd - 9:24

Lehet, hogy mi nem ugyanazt a képet látjuk? :think:

Vannak számosan akik képtelenek felfogni mit látnak! Nem tudod hogy a rendőrségen kihallgatott tanúk ugyanazt egész másképp mondják el?

Szerkesztette: ottokar 2006. 09. 12. 08:46 -kor

#1744 Felhasználó inaktív   anyaanya 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 08:46

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. szept. 12., kedd - 9:42

Vannak számosan akik képtelenek felfogni mit látnak!

De jó Neked, hogy nem közénk tartozol.....

PPeter:Itt találsz pár nagyobb (nem kivágott kis részletet mutató) képet a becsapódás helyéről:
http://www.oilempire...gon-photos.html
Még sajnos igy sem kapisgálom.....sőt....

Szerkesztette: anyaanya 2006. 09. 12. 08:49 -kor

#1745 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 08:56

Hát mingyá eldobom az agyam...

Tegyük fel, hogy rakéta. Milyen rakéta? Honnan indították? A rakéták többsége hangsebesség felett repül. Nincs "rakétahang", csak esetleg valami fütyülés szerűség. Hamarabb ér oda, mint meghallaná az ember.

Tegyük fel, hogy egy Tomahawk volt. Az nem is igazán rakéta, hanem manőverező robotrepülőgép, (Gázturbinás hajtóműve és szép kis szárnya is nekije) majd féltonnás hagyományos robbanófejjel. Gondolom nem kell mondanom mekkora pusztítást végzett volna  a Pentagonban, ha valóban egy ilyen csapódott volna bele...
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#1746 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 08:56

Idézet: anyaanya - Dátum: 2006. szept. 12., kedd - 9:46

De jó Neked, hogy nem közénk tartozol.....

PPeter:Itt találsz pár nagyobb (nem kivágott kis részletet mutató) képet a becsapódás helyéről:
http://www.oilempire...gon-photos.html
Még sajnos igy sem kapisgálom.....sőt....

http://www.oilempire...tagon-hole.html

Szerintem ha ezt végignézed, elég világos és érthető lesz minden, a szöveget is érdemes elolvasgatni.

#1747 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 09. 12. 09:02

"Még sajnos igy sem kapisgálom.....sőt...."

Hát igen ehhez ismeretek kellenének. És főként annyi logika hogy nem rakétákról hablatyol valaki. az eltérített repülőt meg elegánsan elfelejti.

#1748 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 09:03

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2006. szept. 12., kedd - 6:44

Sokkal egyszerübb a NATO-t maga mögé állítani.

Én nem védem a NATO-t, különösen nem az agresszív USA vezetést. De sokkal egyszerűbb, veszteségek nélküli mondvacsinált indokkal is ki tudták volna provokálni a háború elindítását, írtam fentebb. Én elhiszem, hogy a politika aljas és szemét, de a tornyok saját lerombolásának elmélete egész egyszerűen túl sok buktatóval járó, agyonbonyolított konspirációt mutat be, ami nem áll meg.

#1749 Felhasználó inaktív   anyaanya 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 09:07

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. szept. 12., kedd - 10:02

Hát igen ehhez ismeretek kellenének. És főként annyi logika hogy nem rakétákról hablatyol valaki. az eltérített repülőt meg elegánsan elfelejti.

Már elnézést, de én egy szóval sem mondtam, hogy rakéta. Tőlem bomba is lehetett, vagy felrobbant gázpalack.
Nincs másik alternativám....csak effektív ez a repülős nekem gyanús.
De másodszor is jelzem....attól még lehet, hogy ez a valós....

#1750 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 09:08

Látom, csak te vagy helikopter... :rolleyes:

#1751 Felhasználó inaktív   anyaanya 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 09:09

Idézet: PPeter - Dátum: 2006. szept. 12., kedd - 9:56

http://www.oilempire...tagon-hole.html

Szerintem ha ezt végignézed, elég világos és érthető lesz minden, a szöveget is érdemes elolvasgatni.

De most figyu...ezen képek alapján nem úgy néz ki, mintha berobbant volna az épületbe, hanem mintha előtte már földet ért volna. Vagy nem?
De most tényleg nem kötözködni akarok, csak én úgy látom....
Viszont ha előtte 570-el földet ér, akkor már ott fel kellett volna robbannia.
Vagy most én mit látok rosszul?

Szerkesztette: anyaanya 2006. 09. 12. 09:10 -kor

#1752 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 09:10

Azért nem kell mindent "ismeretek" hiányára fogni. Nem minden kétkedés alapja a tárgyi tudás hiánya, ez sok esetben inkább a "mit szeretnék" látni elven működik, ilyenkor az ember hajlamos elfeledni, nem meglátni azt, ami nem illik bele a saját elméletébe. Ilyenkor kell sok-sok változaos forrásból elolvasni olyan ismeretanyagokat, amelyek segítenek kialakítani egy saját gondolatsort és nyitott elmével újra le lehet ülni a probléma elé. Nem sokkal a 9/11 után én is minden összeesküvés-elméletet és hivatalos jelentésre épülő írást, weboldalt végigolvastam, így még túl zavaros minden. Fél évvel később leültem, végignéztem minden képet, utánaolvastam lezuhant repülőgépek, nagy sebességgel ütköző járművek eseteinek, felhívtam fizikus ismerőst aki nem mellesleg repülőgép-mániákus, és így mentem végig a képeken, írásokon, cikkeken.

#1753 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 09:14

Remélem azt is megkérdezted az ismerősödtől, hogy milyen sebességgel mennyi ideig lehet repülni egy Boeinggel  10-15 méteren.

#1754 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 09:19

Idézet: anyaanya - Dátum: 2006. szept. 12., kedd - 10:09

De most figyu...ezen képek alapján nem úgy néz ki, mintha berobbant volna az épületbe, hanem mintha előtte már földet ért volna. Vagy nem?
De most tényleg nem kötözködni akarok, csak én úgy látom....
Viszont ha előtte 570-el földet ér, akkor már ott fel kellett volna robbannia.
Vagy most én mit látok rosszul?

Nem ért földet, hanem a szárnyaival az első emelet padlószintjének magasságában belefúródott az épületbe. Az utasszállító repülőgépek ilyenkor sajnos azonnal tűzgolyóvá változnak, a könnyű alumínium-szerkezet felmorzsolódott az igen erős falakon és belső tartószerkezeten (a Pentagon épülete "kissé" más, mint a felhőkarcolóké, álljon meg a menet!), a különálló nagy réseket a hajtóművek és a törzs vonalában ütötte a falon, pontosan ott vannak a nagy roncsolások két oldalt, ahol a hajtóművek beleszálltak a falba - nem mellesleg ezeket összeégve megtalálták odabent, számos más azonosítható, nagy tömegű, nem megsemmisült alkatrésszel együtt, amelyek elég nagyon voltak ahhoz, hogy ne darálódjanak szét az ütközésben. Az épület felülről mutatott sematikus rajzán jól láthatók a különböző színnel jelölt tartóoszolpok, hogy melyik mennyire sérült, pontosan azt a becsapódási irányt mutatva, ahonnan a repülő érkezett, nem mellesleg a többi fotón - pont azon is, amit csozsi betett - látható, hogy ebben az irányban terült szét az épületben a lángoló üzemenyag és törmelék, ilyen jellegű roncsolást csak egy nagy kiterjedésű, gyúlékony anyaggal megrakott szerkezet becsapódása tud okozni, bomba és rakéta nem így működik.

#1755 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 09. 12. 09:21

Idézet: PPeter - Dátum: 2006. szept. 12., kedd - 10:10

Azért nem kell mindent "ismeretek" hiányára fogni. Nem minden kétkedés alapja a tárgyi tudás hiánya, ez sok esetben inkább a "mit szeretnék" látni elven működik, ilyenkor az ember hajlamos elfeledni, nem meglátni azt, ami nem illik bele a saját elméletébe. Ilyenkor kell sok-sok változaos forrásból elolvasni olyan ismeretanyagokat, amelyek segítenek kialakítani egy saját gondolatsort és nyitott elmével újra le lehet ülni a probléma elé. Nem sokkal a 9/11 után én is minden összeesküvés-elméletet és hivatalos jelentésre épülő írást, weboldalt végigolvastam, így még túl zavaros minden. Fél évvel később leültem, végignéztem minden képet, utánaolvastam lezuhant repülőgépek, nagy sebességgel ütköző járművek eseteinek, felhívtam fizikus ismerőst aki nem mellesleg repülőgép-mániákus, és így mentem végig a képeken, írásokon, cikkeken.

Mikor valaki a repülőgép szárnyát keresi és nem fogja fel hogy a szerencsétlenségeknél ahol felrobbant a gép pont a szárnyakból nem marad felismerhető darab a nyilvánvaló ok miatt.

#1756 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 09:36

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. szept. 12., kedd - 10:21

Mikor valaki a repülőgép szárnyát keresi és nem fogja fel hogy a szerencsétlenségeknél ahol felrobbant a gép pont a szárnyakból nem marad felismerhető darab a nyilvánvaló ok miatt.

Azért nézd már meg (olvass utána), hogy a Boeing szárnyfelülete mekkora is. Ezt szorozd be minimum kettővel, mert ugye a szárnynak alsó lapja is van, nem csak felső. Ebből a nem kevés négyzetméternyi anyagból nem maradt szinte semmi kívül. A hátsó szárnyakat már nem is számolom, mert azok viszonylag kicsik a szárnyakhoz képest.
Bizony, sajna a Paentagon eset tele van kérdőjelekkel, ami nem azt jelenti, hogy nem történt meg, hanem azt, hogy elég sok furcsa véletlen körülmény van ahhoz, hogy a kétkedők kétkedjenek.

Amúgy meg jó lenne, ha nem fikáznál mindenkit az ismeretek hiányára utalgatva, mikor szemlátomást te sem vagy egy Szikorszkíj... :rolleyes:

#1757 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 09:38

Idézet: PPeter - Dátum: 2006. szept. 12., kedd - 10:19

... a különálló nagy réseket a hajtóművek és a törzs vonalában ütötte a falon, pontosan ott vannak a nagy roncsolások két oldalt, ahol a hajtóművek beleszálltak a falba - ...

Még mielőtt beskatulyáztok...  ;)  A tegnap valamelyik tv csatorna (talán a hirtv, de nem esküdnék meg rá) kapcsolódó összefoglalójában konkrétan az hangzott el, hogy a hajtóműveket pl. nem találták meg, meg hogy a repülés eddigi történetében csak akkor fordult elő, hogy egy becsapódó repülő atomjaira essen szét... Ezt csak úgy megemlítem, túl sok véleményem nincs a dologról, a helyszínen meg pláne nem jártam, és ha jártam volna is, egy fémdarab nekem még akkor sem mond semmit, ha lelkes nézője vagyok a helszínelők különböző verzióinak...

#1758 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 09:40

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. szept. 12., kedd - 10:14

Remélem azt is megkérdezted az ismerősödtől, hogy milyen sebességgel mennyi ideig lehet repülni egy Boeinggel  10-15 méteren.

Persze hogy meg, :) és arra a következtetésre jutottunk, hogy igen széles tartományban kivitelezhető, bár valószínűleg a becsapódás előtt keményen rátolta a kakaót a jóember. Akkoriban napokig próbálgattunk Flight Simulatorban mindenféle utasszálító repülőgéppel ilyen alacsony repüléseket véghezvinni épületek között, változatos sebességgel, és abszolút nem tűnt lehetetlennek, bár a teljesen realisztikus beállítások ellenére tudom, hogy ez csak egy szoftver és nem bizonyít semmit. Szerintem a pár nap gyakorlás után nekem sikerült nagyobb károkat okozva letenni a 757-est  :omg: egy párszor.

#1759 Felhasználó inaktív   Putt Putt 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 09:41

Az ismeretek hiányát borsozzuk és sózzuk meg egy kicsit.

Miről is beszlek?
Arra próbálok meg rávilágítani, hogy ki látott már a saját szemével repülőgépet épületbe becsapódni.

Szerintem nagyon kevesen.

Képeket utána igen.

Mi ebben az érdekes.

Az, hogy nics összehasonlítási alapunk. Mivel még effélét nem láttunk, nem tudjuk, mit kéne látnunk. Nyilván, nagyobb roncsdarabokat kezdünk keresni, de mért? Mire alapozzuk, hogy lehetnek nagyobb ronycsdarabok? Arra, amivel kapcsolatban van viszonyítási alapunk.

Sokan láttunk már közuti balesetet, és sokan, nagyon csodálkozhatnak, hogy egy autóbol hogy lesz olyan roncstömeg, mint amit látunk.

Gondoljunk bele, egy autót (részeben) egy ütközés elviselésére is terveznek. Tehát egy bizonyos mértékű erő behatásra egy bizonyos módon reagál a kaszni. Gyűrődik, törik, meg miegymás.

Mi van akkor, ha sokkal nagyobb erőhatás éri a kasznit?? Hát akkor lesünk, hogy mi maradt belőle.
Tegyük hozzá, hogy az autó, egy sokkal kompaktabb dolog, mint egy repülő. Értem ez alatt, hogy sokkal "tömörebb" szerkezet mint egy repülő.

A repülőket nem ütközésre tervezik, a géptörzs, és egyéb szerkezeti elemek nem ütközésre vannak tervezve, mértezve. És akkor most vegyük hozzá, hogy a géptörzset, szárnyat, és a többit, hatványozottan nagyobb erőhatás érte, mint aminek elviselésére tervezték.

Remélem érthető volt a gondolatmenet.

#1760 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 09. 12. 09:58

"Amúgy meg jó lenne, ha nem fikáznál mindenkit az ismeretek hiányára utalgatva, mikor szemlátomást te sem vagy egy Szikorszkíj.."

Persze én állítok képtelenségeket, logikátlanságokat és azt se tudom mennyi 2x2!

Téma megosztása:

• (107 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.