HWSW Informatikai Kerekasztal: Ma egy éve történt... Terrortámadás Amerika ellen! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (107 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ma egy éve történt... Terrortámadás Amerika ellen! Értékeld a témát: -----

#741 Felhasználó inaktív   Karesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 02. 16:07

Idézet: Samott - Dátum: 2005. aug. 2., kedd - 12:28

Miert, szerinted nem igy van? Kell egy hulye, aki felrobbantja magat, kell egy csapat aki megszerzi a felszerelest, es kell egy kozosseg, aki elrejti oket amig erre keszulnek... ez nem mukodhet penz es konspiracio (aka titoktartas) nelkul.

Samott

Az ok okozati összefüggésben hiszek és abban, hogy minden embernél van egy pont ahol felébred benne a racionalitás. A fenti cikk gondolatmenetével kapcsolatban kérdezem, hogy mik a terrorista vezérek okai? Miért tesznek öngyilkos merénylővé embereket? Mi vezeti őket ilyen dolgok megtervezésére végső soron? Vallási fanatizmus? Pénz? Hatalomvágy? Ők a megtestesült gonosz?
Valami ugyanis át kell, hogy lendítse a vezetőket is az irracionális oldalra.

Csak nehogy azt mond, hogy ez mellékes kérdés...

(A kérdés nem költői és nem arra utalok most, hogy a nyugatiak adnak rá valamilyen okot. Tényleg kiváncsi vagyok, hogy mit gondolsz erről te, a cikk írója és akik helyeselnek a cikket olvasva.)

#742 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 16:20

Idézet: Karesz - Dátum: 2005. aug. 2., kedd - 17:07

Az ok okozati összefüggésben hiszek és abban, hogy minden embernél van egy pont ahol felébred benne a racionalitás. A fenti cikk gondolatmenetével kapcsolatban kérdezem, hogy mik a terrorista vezérek okai? Miért tesznek öngyilkos merénylővé embereket? Mi vezeti őket ilyen dolgok megtervezésére végső soron? Vallási fanatizmus? Pénz? Hatalomvágy? Ők a megtestesült gonosz?
Valami ugyanis át kell, hogy lendítse a vezetőket is az irracionális oldalra.

Csak nehogy azt mond, hogy ez mellékes kérdés...

Nem tudom, a vezerek szerintem szimplan beleorultek a frusztracioba... van egy ertekrendjuk, amit nem hogy a nyugati vilaggal, hanem a sajat nepukkel sem tudnak mar elfogadtatni. Igy mivel a nyugati vilag ertekrendje elhoditja azokat akiknek (szerintuk) oket kellene kovetniuk, megprobalnak a nyugaton bosszut allni.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#743 Felhasználó inaktív   lamalion 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 11:02

Idézet

hogy mit gondolsz erről te, a cikk írója és akik helyeselnek a cikket olvasva

én fent leírtam már, arra nem sok válasz jött :-)

De engem is érdekelne, hogy Te mit gondolsz róla. A terrorizmus kapcsán eddig nem igen láttam más véleményt Tőled, mint az amerikai és szövetségesei bűneinek felsorolása, ezek szerint szerinted jogosak a terrortámadások, vagy ha nem, akkor mi az a momentum, ami kiváltja őket?
---
illetve a céljaikról is érdekelne a véleményed, pl. 9/11 céljai vagy mint már többször kérdeztem Theo Van Gogh meggyilkolásának mi volt az inditéka?

Szerkesztette: lamalion 2005. 08. 03. 11:08 -kor

A stressz az, amikor üvöltve ébredsz fel, aztán rájössz, hogy nem is aludtál. 

#744 Felhasználó inaktív   Karesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 12:14

Idézet: lamalion - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 10:02

én fent leírtam már, arra nem sok válasz jött :-)

De engem is érdekelne, hogy Te mit gondolsz róla. A terrorizmus kapcsán eddig nem igen láttam más véleményt Tőled, mint az amerikai és szövetségesei bűneinek felsorolása, ezek szerint szerinted jogosak a terrortámadások, vagy ha nem, akkor mi az a momentum, ami kiváltja őket?
---
illetve a céljaikról is érdekelne a véleményed, pl. 9/11 céljai vagy mint már többször kérdeztem Theo Van Gogh meggyilkolásának mi volt az inditéka?

Egyrészt:

Idézet

nem arra utalok most, hogy a nyugatiak adnak rá valamilyen okot.

Másrészt 9/11. Bármi is volt 9/11et kitervelők szándéka az nem vált be. Ugyanis azóta minden arabnak, muzulmánnak, terroristának, európainak, kereszténynek és még sorolhatnám rosszabb. Ezek a terroristák már csak ilyen bugyuták. Az orrukig se látnak.

Theo van Gogh? Állítólag a munkássága miatt lett bosszús az az idióta aki feltrancsírozta. Mr Gogh nagy ateista volt és gyűlölte a vallási szélsőségeket. Ha jól tudom objektív és kevésbé objektív módon hangot is adott véleményének. Megnéztem a filmjeinek a leírását és erős vonulat benne a cinizmus. Talán a delikvensnek nem volt humorérzéke és sértve érezte magát. Ez számára elég volt inditéknak. Az már a demokrácia és a humánus jogrendszer csodája, hogy ezek után "csak" életfogytiglant kapott. Kötve hiszem, hogy ne engednék ki pár 10 év múlva...

#745 Felhasználó inaktív   lamalion 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 12:41

Köszi a választ!
Én csak azért kérdeztem, mert bármit írtam eddig valahogy a válaszba mindig az került bele, hogy az amcsik mivel bántották eddig a világot.

Látod, Te is személyekre bontod le a dolgokat: "9/11et kitervelők" "az idióta aki feltrancsírozta" személyre le lehet bontani a másik oldal idiótáit is és ilyenkor már rögtön nem a wtc-ben dolgozó takarítónéni bombázott, hanem egy szűk réteg.

Theo Van Gogh-ot (meg a többi politikai gyilkosságot Hollandiában) pedig azért hozom fel időről időre, mert a halála és a többi szélsőséges megnyilvánulás (terrortámadások) szerintem azonos indokkal magyarázható, mégpedig a fundamentalisták vallási háborújával, aminek Irak,9/11,afganisztán csak a mellékterméke.
A stressz az, amikor üvöltve ébredsz fel, aztán rájössz, hogy nem is aludtál. 

#746 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 04. 06:18

Idézet

Klausztrofób módszerrel bírják szóra az iraki foglyokat

* MTI

2005. augusztus 3., szerda 16:25

Újabb titkos dokumentumokat közölt szerdán a The Washington Post arról, hogy amerikai katonák milyen brutális kínzásokat végeztek iraki foglyokon, illetve hogy mennyire hazug jelentésekkel leplezték el a vallatásokat. Szaddám köztársasági gárdájának főtisztjét például egy elektomos vezetékkel körbecsavart hálózsákba dugták. A tábornok belehalt a vallatásba.

A teljes cikk. Szép.  :(

Szerkesztette: BigBear 2005. 08. 04. 06:20 -kor

42

#747 Felhasználó inaktív   El Mesélő 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 08. 05. 08:59

Kép

#748 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 08. 05. 19:39

"romboló hatások között most sorra vesszük a tüzelőanyag égésénél felszabaduló energiát. A repülőbenzin javarészt oktánból áll. Beszámítva, hogy az égésnek fel kell melegítenie a benzint a gyulladási hőmérsékletre, és el is párologtatja"

Ma egy cikkre bukkantam ami a WTC elleni támadással foglalkozik és elemzi hogy mi milyen károsodást okozott az épületben, azt hittem hogy rosszul látok, a cikk szerzője a jet üzemanyagaként repülőbenzint jelöl. A cikk szerzője állítólag mérnök és ha jól láttam még doktorija is van, vajon miből?
De nem kell kémiából különösen képzettnek lenni hogy valaki ilyen blődséget ne állítson. A robbanómotoros (dugattyús) repülőgépek mint pld. Bessenyeié mennek benzinnel, a sugárhajtóművesek pedig kerozinnal, ami fínomított petróleum, tehát a petróleumot mégegyszer ledesztillálják.Hogy ezt az illető nem tudja az is baj, de azt írni hogy az égés felmelegíti a benzint gyulladási hőmérsékletre, és el is párologtatja, az már kémiai analfabetizmus. Enyhén szólva nem méltó az eseményhez, ilyent írni.

#749 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 10:28

Idézet: lamalion - Dátum: 2005. aug. 1., hétfő - 9:48

De még a Törökök sem tudták felülmúlni a Németek világgal szembeni kegyetlenségét.

De még a nácik sem tudták felülmúlni a kommunisták kegyetlenkedéseit.

#750 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 10:30

Kiderült, hogy nem csinált semmit a brazil, nem rohangált stb.., most egyesek miért nem verik a nyálukat, hogy nem baj, ki kellett végezni?

#751 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 10:53

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 11:30

Kiderült, hogy nem csinált semmit a brazil, nem rohangált stb.., most egyesek miért nem verik a nyálukat, hogy nem baj, ki kellett végezni?

Miert, rajtad kivul ki "verte itt a nyalat"? Olvass vissza, nem emlekeszem, hogy barki is orult volna a szerencsetlen halalanak... meg akkor sem, amikor nem tudta senki, hogy artatlan-e.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#752 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 11:43

Olyan vélemények voltak, hogy ha fut, nem áll meg a felszólításnak, terroristának nézett ki akkor le kell lőni. Aztán most kiderült, hogy fele sem igaz és most egyetlen egy emberke sem mondta, hogy bocs, mégsem volt igazunk.

#753 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 12:19

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 12:43

Olyan vélemények voltak, hogy ha fut, nem áll meg a felszólításnak, terroristának nézett ki akkor le kell lőni. Aztán most kiderült, hogy fele sem igaz és most egyetlen egy emberke sem mondta, hogy bocs, mégsem volt igazunk.

Es ennek mi koze a "most egyesek miért nem verik a nyálukat, hogy nem baj, ki kellett végezni?" mondatodhoz? Mert ilyet nem irt le senki rajtad kivul... en speciel azt irtam, ha nincsenek a robbantasok, akkor a rendorok sem reagaltak volna ilyen agresszivan. Es egy velemenyre sem emlekszem, aki orult volna annak, hogy agyonlottek azt a szerencsetlent...

Samott

#754 Felhasználó inaktív   Hengerfej 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 08. 18. 12:39

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 11:28

De még a nácik sem tudták felülmúlni a kommunisták kegyetlenkedéseit.

Akkor minden megvan bocsájtva.

#755 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 12:46

Birom ezeket a váltásokat, ahogy a háborús áldozatokat egy kalap alá vesszük a terrorizmus áldozaival, a rendőri túlkapással, illetve a politikai, vallási és etnikai alapú népirtásokkal. Végülis a hulla az hulla, ahogy Howard Stern is megmondta, mikor gránátot dobott egy iskolára vietnamban, ahol ferde szemmel néztek rá :D

#756 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 13:41

Idézet: Samott - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 12:19

Es ennek mi koze a "most egyesek miért nem verik a nyálukat, hogy nem baj, ki kellett végezni?" mondatodhoz? Mert ilyet nem irt le senki rajtad kivul... en speciel azt irtam, ha nincsenek a robbantasok, akkor a rendorok sem reagaltak volna ilyen agresszivan. Es egy velemenyre sem emlekszem, aki orult volna annak, hogy agyonlottek azt a szerencsetlent...

Hátezaz, a mostani vizsgálat szerint egy ülő embert nyirtak ki mert azt hitték róla, hogy terrorista. Azaz indok, hogy ha nem lettek volna robbantások nem mentség erre. Ha a britek nem vonulnak be irakba nincsenek robbantások és igy mehetnénk visszafelé.

#757 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 13:47

Egészen a fáig, hogyha az az ősmajom nem b*ssza a kőkést a másiknak a mellébe, akkor már hol tarthatnánk.
Ülő embert nyirtak ki, sajnálatos. Karhatolm nyirta ki? Igen. Akkor teljesen más tészta, mintha gipsz jakab lőtte volna agyon. Más megitélés, más büntetés, más itélet, más bíróság, más szabályok.

#758 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 13:58

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 14:41

Hátezaz, a mostani vizsgálat szerint egy ülő embert nyirtak ki mert azt hitték róla, hogy terrorista. Azaz indok, hogy ha nem lettek volna robbantások nem mentség erre. Ha a britek nem vonulnak be irakba nincsenek robbantások és igy mehetnénk visszafelé.

Meg mindig nem latom, hogy szerinted ki orult annak, hogy ez igy tortent. Ezt a visszafele licitalos dolgot is mar vegigjatszottuk egyszer, mi lenne ha nem kezdened elolrol, hanem visszaolvasnal... ott megtalalod a valaszokat a felveteseidre.

Samott

#759 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 14:20

Idézet: Samott - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 13:58

Meg mindig nem latom, hogy szerinted ki orult annak, hogy ez igy tortent. Ezt a visszafele licitalos dolgot is mar vegigjatszottuk egyszer, mi lenne ha nem kezdened elolrol, hanem visszaolvasnal... ott megtalalod a valaszokat a felveteseidre.

Nem örülésre gondoltam, nem is mondtam ilyet. Hanem sokan helyeseltek, hogy lelőtték, mert aki úgy viselkedik. Most akkor illene olyat irni, hogy bocs, tévedtem/ünk. Te kezdted a licitet visszafelé:

Idézet

ha nincsenek a robbantasok, akkor a rendorok sem reagaltak volna ilyen agresszivan

#760 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 08. 18. 14:21

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 14:41

A bangladesiek hova vonultak be? Sehova. Mégis egy nap alatt többszáz terrorista robbantás történt. Az borzasztó együgyű feltevés hogy a terrorizmusnak oka van, a terrorista pontosan az a föld szemete, trágyája rohadéka aki ész és ok nélkül gyilkol. Tegyük fel hogy az írek és a baszkok leválnának az anyaországról, tudjátok mi lenne? Éhendöglenének. Mert a baszkok és az írek is most ugyanolyan színvonalon élnek mint a többi állampolgár. Az önállóságuk csődbe juttatná őket. Akkor miért is harcolt az IRA és az ETA?

Példának ott van számtalan afrikai ország amelyben gyarmati korában nem volt éhinség, mert az anyaország gondoskodott róla, most meg mi van? Az irakban "harcoló" terroristák 80%-a nem is iraki, akkor miért gyilkolják az irakiakat? Kik azok akik az egész iszlám világban a hatalmukat féltik?

Szerkesztette: ottokar 2005. 08. 18. 14:37 -kor

Téma megosztása:

• (107 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.