Idézet: guga - Dátum: 2005. dec. 28., szerda - 21:34
The Pompous Marsh-hen
Elküldve: 2005. 12. 30. 06:35
Ez az egy azonban ne legyen elrejtve előttetek, szeretteim, hogy egy nap az Úrnál olyan, mint ezer esztendő, és ezer esztendő mint egy nap.
Mikor a 9 éves fiam mellém ül a műhelyben és bekapcsolja a saját számítógépét, nekiáll fórumozni, keresi a hozzászólásaimat, megpróbál rá reagálni, megpróbál a kedvemben járni, próbál utánozni. Arról azonban fogalma sincs, hogy mennyire szövevényes rendszert építettem fel körülötte, hogy Ő tudjon aludni, enni, iskolába járni, fürdeni, legózni, tévézni, hanyatt dőlni az ágyon és könyvet olvasni, vagy csak egyszerűen mellém ülni és engem utánozni. Fogalma sincs róla, hogy mennyi munka és apró gondolatok vannak az Ő élete mögött, az egészből nem vesz észre semmit és nem is köszöni meg, egyszerűen csak gyerek. Néha olyan szemtelen és hálátlan, hogy legszívesebben lekevernék egy pofont neki, de Ő arról sem tud, csak azt látja, hogy mérges vagyok és kiabálok.
A napokban megláttam a kezében a körömcsipeszt, vágta a lábáról a körmöt, a lábfeje alatt egy újságpapír volt, hogy ne a szőnyegre hulljon a köröm. Azon gondolkodtam, hogy miként került a lakásunkba a körömcsipesz? Megnősültem, ideköltöztünk és egyszer csak lett egy körömcsipeszünk, van sarokreszelőnk is és még sok egyéb más, amiről fogalmam sincs, hogy hogy került ide a lakásba. Ráadásul Levente honnan tudja, hogy hogy kell használni a körömcsipeszt és hogy praktikus dolog egy újságpapírt teríteni a lába alá? Természetesnek tűnő dolgok, de mégsem azok. Nem fontosak, ezért automatikusan elfelejtődnek, része az életünknek, de csak akkor vesszük észre ha észre szeretnénk venni. A sarokreszelőt is biztos én vagy a nejem vásárolta egy olyan alkalommal, amikor meglátta és berakta a kosárba, azóta itt van és amikor szükségünk van rá használjuk, de nem emlékezünk rá, hogy mikor vagy hol vettük, mert annyira jelentéktelen. Ha költözésre kerülne sor, biztos meglepődnék, hogy mennyi furcsa és ismeretlen dolog van a lakásunkban. Levente számára természetes, hogy van reggeli az asztalon, van autó és abba benzin, amivel elviszi a nejem iskolába. Van nadrágja, amit felöltözhet, van iskola táskája, tollai, ceruzái. Van ágya, van saját fogkeféje, vannak mesekönyvei, van fenyőfa, hűtőgépünk, amiből kiveheti a túrórudit. Soha nem szokta megkérdezni, hogy apám hogy van ez, hogy sikerül?
A Bibliában Isten szíve van, Isten gondolatai, és Isten kijelentései, pontosan annyit közölt a Bibliában velünk emberekkel, amennyi szükséges, se többet, se kevesebbet. Ha elolvasunk egy könyvet, akkor abból következtethetünk a szerzőgondolataira, érzelmeire, nem szoktuk megkérdőjelezni, hogy a könyv írója létezett e vagy sem vagy csak kitaláció. Csak egy könyv és kész, ha nagyon bestseller akkor ünnepelt író lesz és büszkén mutogatjuk a polcot, hogy megvan, mint ha attól lennénk többek, hogy megvettünk egy könyvet. Pedig abba nem a mi írásunk van, nem a mi gondolataink, csak nemesnek tartjuk és egyet értünk az abban leírtakkal.
Képzeljétek el, ha a nagymamám levelet szeretne nekem írni, de nagyon beteg és nincs ereje hozzá, akkor megkéri a szomszéd kislányt, hogy üljön az ágya mellé és írja le, amit lediktál. Miután végzett vele, leragasztja a borítékot és elszalad vele a postára. A nagymamám meg titkon csúsztat neki egy tábla csokoládét. Miután felbontom a levelet, látom hogy nem a nagyi kézírása, de tudom hogy tőle származik, az Ő gondolatai irányomban. Eszembe sem jut megkérdőjelezni, hogy létezik e a nagymamám vagy sem, ezt a levelet is csak kislányok írták, hogy megtévesszék az embereket meg hasonlók.
Isten lélek, nincs neki keze, ezért emberek által írta a Bibliát, sok száz éven keresztül íródott, sok ember munkája, királyok, próféták, Isten emberei. Bármilyen hosszú időn keresztül íródott, mégis egy akarattal és egy szívvel írták, ugyanaz volt a motiváció, mindegyik emberi kéz mögött Isten szíve állt. Én és az Apám között 30 év korkülönbség van, mégsem tudunk egyességre jutni, nagyon sok gondolatbéli eltérés van köztünk, akkor hogyan lehet az hogy a Biblia oly sok száz éven keresztül íródott és ugyanarról tettek tanúbizonyságot? Miért nem akadt egy ember aki azt mondta volna magában, hogy ennyi és netovább, ne íródjon tovább, mert nem igaz. Miért sikerült azt a rengeteg részletet megőrizni Mózestől kezdve napjainkig? Kinek volt fontos, hogy Őrizze és gondoskodjon róla, hogy minden nyelvre lefordítsák?Miért utálják az emberek annyira a zsidókat, miért került sor a holocaustra, miért nem a cseheket vagy svájciakat utálják annyira az emberek? S mind ez kevés, miért kering óraműpontossággal a naprendszer, van pontosan akkora távolságra a naptól a föld, van holdja, van víz, levegő, erdő ami termeli az oxigént, van hangya ami szorgosan szétszed és felemészt minden szerves hulladékot, vannak a gombák. Maga a nyüzsgő földi élet is óraműpontossággal zajlik, a tengeri állatok és annak az élővilága a legjobb példa erre. Dobog a szívem, a tüdőm automatikusan lélegzik, a vesém és a májam kiválaszt, anélkül hogy akarnám, engem szolgál az egész testem. Öröklődnek a génjeim, a fiam hasonlít rám, itt ül mellettem és engem utánoz. Megpróbál poénosakat írni a fórumra és ezáltal szeretne kedveskedni nekem, keresi a szívemet, keresi velem a kapcsolatot. S azt mondod nincs Isten? Megannyi csoda dolog vesz körül és te mégsem tudsz örülni. Nem örülsz annak, hogy tudsz járni, nem örülsz annak, hogy látsz, nem örülsz annak, hogy szabadon kimehetsz az utcára sétálni vagy hogy egyáltalán működik a tüdőd. Kérdezz meg egy olyan embert, aki vastüdővel lélegzik, vajon milyen boldog lenne ha a helyedben lenne? Mennyire lenne hálás? Kérdezz meg egy mozgássérült embert, akinek nagy mutatvány elmenni wc-re, hogy boldog lenne e ha használhatná a tested, amivel akár futhatsz is? Mennyire lenne hálás?
Bonyolult rendszer működik és gondoskodik a világűrben arról, hogy az ember Istent átkozza, azt a nem létezőt. Tudtátok e hogy miért olyan nagy a Jupiter? Miért olyan nagy a tömegvonzása? Na ha az nem lenne, akkor pár éve az a sok részre szakadt kisbolygó porrá zúzta volna a földet. De szerencsére tök véletlenül ott volt az a bazi nagy bolygó.
Tegnap láttam két számítógépet,arról vitatkoztak hogy van e az ember. Az egyik kardoskodott mellette, hogy bizony az ember létezik, mert magunktól nem lenne processzorunk, memóriánk, vga kártyánk. A másik tudományos tézisekkel bizonygatta és alátámasztotta, hogy a számítógép a sivatagból származik. A homokszemcsék egymáshoz súrlódásának következtében, valamint a magas hőnek köszönhetően kialakult az Ős szilicium. Majd fejlődni kezdett és bonyolult rendszert alkotott. Gondolkoztam rajta, hogy azt a háládatlan számítógépet kikapcsolom, kihúzom a tápkábelt és betolom a sarokba, vagy legalább lecserélem a tápját Vargánéra oszt utána ugasson. De megkegyelmeztem neki, még hasznomra lehet.
Beleolvasol a Bibliába és nem találsz ott semmi érdekeset, dögunalom, idejét múlt írások, amik az ókori embereknek lett szánva, kétezer évvel ezelőtt még használható volt, de ma már az ember felvilágosult és nem hihet egy ilyen ökörségben, hogy Isten hat nap alatt teremtette a világot és utána beverte a szunyát, most is ott hortyog valahol valami mennyben, ami nem is létezik.
A múltkor a lelkészünk azt mondta, hogy Istent nem lehetne megtagadni ha Ő nem engedné. Ez is Isten különleges kegyelme, hogy az üdvözültek, akik ismerik Isten szívét és magukban hordozzák Isten igazságát, azok láthassák, hogy milyen helyzetbe lennének ha Isten nem üdvözítette volna Őket. Ez a tény, hogy alkalmunk nyílik látni, hogy Isten honnan szabadított meg bennünket, arra sarkall, hogy Evangéliumot hirdessünk.
Zsolt 10,4
A gonosz az ő haragos kevélységében senkit sem tudakoz; nincs Isten, ez minden gondolatja.
Nem új keletű dolog ez, hogy Istent megtagadják, már Dávid király idejében is így volt ez és nem is véletlen, hogy bekerült a Bibliába. Még azt mondják, hogy a Biblia nem aktuális, nincs a mai ember számára semmi üzenete. Akkor miért tagadod meg Istent? Ha nem aktuális, akkor csak azoknak az embereknek az idejében kellett volna megtagadni, amikor íródott. Ma már nem aktuális a Biblia, így Istent sem kell megtagadni.
Isten nagyon pontosan ismeri az ember lelkét, ezért szerepel a Bibliában ez a rész. Nincs olyan ember a földön, aki Istent keresné, vagy kutatná. Az ember igazi állapota ez.
13.
A kik nem vérből, sem a testnek akaratából, sem a férfiúnak indulatjából, hanem Istentől születtek.
1Jn 5,19
Tudjuk, hogy Istentől vagyunk, és az egész világ a gonoszságban vesztegel.
Hatalmas nagy kínnal jár egy anyának ha nem tud szoptatni, Isten úgy alkotta meg, hogy ha megszülte gyermekét, akkor automatikusan lesz anyateje, az abban lévő vitaminok készítik fel a csecsemőt, az által tud megerősödni és védelmet is jelent számára, az immunrendszerének a legtökéletesebb táplálék. Ha az anya nem tudja szoptatni a gyermekét, mert az nem eszik, akkor az nagyon nagy fájdalommal jár számára. Így van ez az üdvözült igaz emberekkel is, akik Istentől születtek lélekben. Nagy fájdalommal jár számukra, hogy ismerik az igazságot, beszélnek róla, de elutasítják Őket. Van egy egyetemleges rendszer, ami alapján az emberek megszületnek és élnek majd meghalnak, ez évszázadok óta mindenhol egyformán zajlik, nincs kivétel. Mindenhol ugyanúgy születnek, táplálkoznak és meghalnak, a génjeiket pedig a fiak hordozzák tovább. Amiben az emberek különböznek az a hitük. Minden népnek van Istene és minden népnek van olyan gyermeke, amelyik megtagadja azt vagy másik nép Istenét választja magának a puszta szimpátia alapján, nem az igazság alapján.
Vajon Isten miért engedi ezt? Vagy aki Istent tagadja, legalább miért nem dug bele egy Vargáné tápot? S mennyire lesz a végén toleráns? Szia én budhista vagyok, hol találom a többieket? Arra balra csak vigyázz a füstölőddel. Szia én krisnás vagyok, hja rendben menj azon a folyósón végig és a végén van egy nagy terem, már kántálják a mantrákat. A Pápa is felkerül a mennybe, kopogtat az ajtón. Szent Péter üdvözli őt és kérdezi a nevét.
"Én vagyok a pápa" - válaszolja.
"Pápa, pápa" mormogja Péter, és utána néz a Nagy Könyvben.
"Sajnálom, de ilyen néven senkit nem találok!"
"De én vagyok Isten helyettese a Földön!" mondja a pápa.
"Istennek van helyettese a Földön?" kérdezi Péter csodálkozva. "Furcsa, ezt nekem sosem mondta..."
A pápa rákvörös és folytatja:
"Én vagyok a katolikus egyház feje!"
Péter: "Katolikus egyház... sosem hallottam. De várj egy kicsit,
megkérdezem a főnököt" Hátramegy és kérdezi Istent:
"Te főnök, itt van egy hapsi, aki azt állítja, hogy a Te helyettesed a Földön. Pápa a neve. Mond ez neked valamit?"
"Nem, sosem hallottam, nem ismerem. De tudod mit, kérdezd meg Jézust, ő járt a Földön, hátha ő tud valamit!"
Hívatják Jézust és elmesélik neki a szituációt. Ő sem tud semmiről, de hátramegy az irodájába és utánanéz a papírjai között.
Tíz perc múlva jön vissza, folynak a könnyei a röhögéstől.
"Ezt nem hiszem el" mondja elcsukló hangon a hasát fogva. "Emlékeztek még arra a kis horgász-halász egyesületre, amit poénból 2000 éve alapítottam? Még mindig létezik..."
Számomra elképzelhetetlen az, hogy Isten maga elé állítja majd egyszer az összes lelket, akik a földön éltek. Az nagyon sok számszerűleg, mivel raktározták el az adatokat róluk, minden pillanatukat, minden mondatukat?
29. Nemde, két verebecskét meg lehet venni egy kis fillérért? És egy sem esik azok közül a földre a ti Atyátok akarata nélkül!
30. Néktek pedig még a fejetek hajszálai is mind számon vannak.
31. Ne féljetek azért; ti sok verebecskénél drágábbak vagytok.
32. Valaki azért vallást tesz én rólam az emberek előtt, én is vallást teszek arról az én mennyei Atyám előtt;
Le kéne cserélni a mostani gépemet, ezek szerint létezik valami tökéletesebb technika, amivel archiválják a cuccokat. Isten maga elé állítja a lelkeket és szembesíti önmagával, a leélt életével, a beszédjével.
Mt 12,36
De mondom néktek: Minden hivalkodó beszédért, a mit beszélnek az emberek, számot adnak majd az ítélet napján.
Ezentúl érdemes lesz meggondolni, hogy mit beszélek, mert valahol a közelemben van egy diktafon, azon rajta van az első gőgicsélésem is, ahogy az anyatejért kiáltoztam.
Rm 10,10
Mert szívvel hiszünk az igazságra, szájjal teszünk pedig vallást az idvességre.
Tulajdonképpen én is foglalkozhatnék az életben nagyon sok dologgal. Például áldozhatnám az életem a vga kártyáknak. Kinek lenne a legtöbb alkalma kipróbálgatni, összehasonlító teszteket készíteni, oldalas cikkeket írni róla ha nem nekem? Szinte mindenhez hozzájutok vagy átmegy a kezem alatt, a legolcsóbbtól a legdrágábbig. Vagy ha megvenni nem is tudnám és éppen nem is rendelnének belőle, akkor is kölcsönadnák a nagykerben egy napra. Bármikor rám bíznák, vagyok olyan viszonyban a tulajdonossal és a raktárossal, hogy nem kéne érte könyörögni. Aztán itt a műhelyben kipróbálnám Intellel, AMD-vel, órákon át futtatnám a teszteket és már alig várnák az emberek, hogy írjak róla. Úgy várnák a cikkeimet, mint az eperszemet. Nekem bőségesen lenne rá időm, hogy ennek szenteljem az életem, nagyon sok hardware elem megfordul a kezemben, nem kéne szenvedni a tesztalanyokért. Hosszadalmas és cirkálmányos cikkeket írogatnék órajelekről, pixelekről, pipelinékről és egyre jobban belemélyednék a témába. Az számomra felettébb érdekes, hogy általában mindig azok akarnak ilyen tesztekt elvégezni és arról írni, akik nem jutnak hozzá soha alkatrészekhez, mindig kölcsön kell kérniük, nyalizni a reklámmal. Akiknek ott van a keze ügyében azok meg nem akarnak róla hosszadalmas cikkeket írni. Na mindegy nem is erről akartam beszélni, hanem arról, hogy:
Mt 16,24
Ekkor monda Jézus az ő tanítványainak: Ha valaki jőni akar én utánam, tagadja meg magát és vegye fel az ő keresztjét, és kövessen engem.
Gal 2,20
Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; a mely életet pedig most testben élek, az Isten Fiában való hitben élem, a ki szeretett engem és önmagát adta érettem.
Biztos láttatok már olyan embert, aki úgy öltözködik és él, valamint azokat a tanokat hirdeti, mint Hitler. Nyilván egyetért vele, a saját életénél sokkal értékesebbnek tartja Hitler életét és tanait, ezért neki szenteli az életét, pedig Hitler már halott. Az az ember megtagadta önmagát és benne Hitler személyisége él tovább. Ha beszélsz vele, akkor olyan, mint ha magával Hitlerrel beszélnél. Átadta neki az életét, hogy benne tovább munkálkodhasson Hitler személyisége és az ő tanai.
Azon gondolkozom néha, hogy egy adott szituációban mit tenne a helyemben Jézus?Azt hiszem, hogy minden pillanatban Evangéliumot hirdetne, mindig Isten igazságáról tenne tanúbizonyságot. Nekem sem maradt már más.
Elküldve: 2006. 01. 02. 10:03

Van atombombám, ha gondolod megoldom a depressziódat.

Van pisztolyom, ha gondolod megoldom a depressziódat.

Van egy késem is, ha gondolod megoldom a depressziódat.
Igazság szerint ezen a pár soron kívül nincs semmim,
ennek kell a szívedig hatolnia.
Elküldve: 2006. 01. 05. 04:44
Idézet
Üdv! Isten számára egyetlen nagyon fontos dolog van, hogy üdvözülj, ez szimbólikusan hitből történik Jézus vére által, valóságosan pedig Isten azt szeretné ha ugyanaz a lélek és bölcsesség lenne a te szívedben is, mint Isten és Jézus szíve.
Jn 5,30
Én semmit sem cselekedhetem magamtól; a mint hallok, úgy ítélek, és az én ítéletem igazságos; mert nem a magam akaratát keresem, hanem annak akaratát, a ki elküldött engem, az Atyáét.
Jn 6,38
Mert azért szállottam le a mennyből, hogy ne a magam akaratát cselekedjem, hanem annak akaratát, a ki elküldött engem.
A történet kedvéért, ha most Isten téged vagy bárki mást kérne meg a fórumról, hogy hirdesse az Evangéliumot, akkor az lenne belőle, mint láthatod az összes hozzászólásodat
Amikor Isten valakit megaláz, annak érdekében, hogy üdvözüljön az így fest:
4. Mikor pedig megszünt beszélni, monda Simonnak: Evezz a mélyre, és vessétek ki hálóitokat fogásra.
5. És felelvén Simon, monda néki: Mester, jóllehet az egész éjszaka fáradtunk, még sem fogtunk semmit: mindazáltal a te parancsolatodra levetem a hálót.
6. És ezt megtévén, halaknak nagy sokaságát keríték be; szakadoz vala pedig az ő hálójuk.
7. Intének azért társaiknak, a kik a másik hajóban valának, hogy jőjjenek és segítsenek nékik. És eljövén, megtölték mind a két hajót, annyira, hogy csaknem elsülyedének.
8. Látván pedig ezt Simon Péter, Jézusnak lábai elé esék, mondván: Eredj el én tőlem, mert én bűnös ember vagyok, Uram!
Láthatod, hogy Péter sokat munkálkodott, nyilván tapasztalt halász volt. De sikertelen, biztos nagyon elvolt keseredve emiatt, hogy hiába megy ki a tengerre nem fog semmit.
Az, hogy Péter sikertelen és elkeseredett ember lett és hogy nem fogott semmit, azaz hiába munkálkodott, ez is Isten munkája volt. Azt a célt szolgálta, hogy ne tudjon önmagában megbízni, hanem Jézus szavában bízzon. Isten ezt minden ember életében legalább egyszer megteszi. Halálunk után nem lesz kibúvó, hogy én nem tudtam róla, hogy van Isten, nekem nem hirdetett senki Evangéliumot.
Ha erre lenne lehetőség, akkor nem csak mennyország és pokol lenne, hanem egy harmadik hely azoknak, akik ugyan bűnösök, de nem hallották az Evangéliumot.
Tudod rengeteget lehet csűrni, csavarni a szavakat a magunk javára a saját elménk elgondolása szerint. Azonban ha valaki Istentől kegyelmet kap, Isten munkálkodik az életében és megtapasztalja, akkor a mutató ujj ott a szájon.
Én nyertem feleséget, két gyermeket és olyan munkát az úrtól, amit reggel 5h-tól este 10h-ig örömmel végzek és teher a hétvége, mikor pihenhetek. Nem a pénteket várom, hogy lejárjon a munkaidő és nem nyögök fel hétfő reggel. Mindezt Isten munkálkodta értem, tőle kaptam, ez az Ő dicsősége. Egyszer az én életem is sikertelenné vált. Hosszú ideig kínlódtam s Isten olyan szívet adott, hogy kerestem Őt s hagyta magát megtalálni, elküldte hozzám az egyik lelkészt s általa üdvösséget nyertem s mindent, amit leírtam.
Láttam feljebb írtad, hogy általában senki nem tesz említést arról ha valaki csak leéli az életét, dolgozik és senkinek nem okoz fájdalmat, azaz egy átlagember. Nos ilyen Isten szempontjából nem létezik, de nem is hagyja említés nélkül. Ha megnézed a tékozló fiú példázatát, akkor ott említést tesz a bátyjáról, aki pont ilyen ember. De van egy alapos probléma. Hiába él az apja mellett, hiába tesz meg mindent, amit az apja kér s hiába dolgozik becsületesen. Ember szempontjából semmi kivetnivalót nem találhatunk benne, ám a példázatban mégsem azt látod, hogy az apjának ez örömet okozna és megjutalmazza. Sokkal inkább azt a fiát jutalmazza meg, amelyik elvitte a háztól a vagyonát, elherdálta, elitta, elkurvázta és most jön haza tépetten s megalázottan.
Egyszerű, a kisebbik fiú azért ment el otthonról, mert nem volt egy szíve neki és az apjának, nem az apja bölcsességével használta a vagyonát. Csak testben volt jelen az apja mellett nem lélekben, az apja hiába tartotta volna maga mellett erőszakkal. A bátyja is ott volt végig az apja mellett és keményen s becsületesen dolgozott, de ez is helytelen volt. Ugyanis ebben az állapotában jutalmat kellett volna kapnia az apjától, nem kegyelmet.
Van még erre egy jó példázat a Jákób és Ézsaú példázata, ahol Ézsaú volt az első szülött és Ő is keményen dolgozott s mégis Jákób volt az, aki áldást nyert az apjától, mert Ő nem önmagában bízott, hanem az anyja szavában.
Az Isten előtt nem erény, hogy valaki leéli az életét úgy, hogy dolgozik és nem zavar senkit, meg becsületes. Az ilyen embernek nem Isten szívére és kegyelmére van szüksége, hanem fizetségre. Isten pedig elsősorban a saját szívét és bölécsességét szeretné adni s kegyelmet, de mindaddig ez lehetetlen, amíg bűn van a szívedben.
Elküldve: 2006. 01. 05. 06:14
Idézet
Erre még röviden reagálok. Ha Isten szemével néznél a világra, akkor nem lennének kérdések, csak hit.
A Biblia ilyen szempontból elég szövevényes olvasmány. Ugyanis ha szó szerint olvasnám, akkor én is értetlenkednék és megbotránkoznék benne, hogy mi a haszna abból ha Ábrahám leöli késsel a saját fiát és megáldozza, megégeti?
Ahhoz, hogy megértsük kicsit el kell kalandozni előrébb a Bibliában:
Jer 1,5
Mielőtt az anyaméhben megalkottalak, már ismertelek, és mielőtt az anyaméhből kijövél, megszenteltelek; prófétának rendeltelek a népek közé.
Ez nem úgy zajlott ám le, hogy Isten a felhőkön csücsülve nézett lefelé és a körmét rágta, hogy na vajon most megöli vagy nem? S Jézussal izgatottan várták a végkifejletet, mert fogadtak egy talentumban s várták, hogy ki nyeri.
Isten, mint ahogy olvashatod pontosan ismerte Ábrahám szívét s jellemét már születése előtt. Ez minden egyes emberre igaz, hisz minden ember lelke Istentől jön ki és ugyanoda megy vissza elé.
Isten nem arra volt kíváncsi, hogy megteszi vagy sem, sőt nem is volt kíváncsi semmire. Ábrahámnak volt szüksége arra, hogy megtapasztalja Isten kegyelmét. Ha egy vak ember megy az utcán, akkor 100%-ban a vakvezető kutyára kell támaszkodnia, természetesen magától is sétálgathat az utcán de a vakvezető kutya vezetésével sokkal biztonságosabb és eredményesebb. Ha valaki az életét Istenre bízza, akkor az hasonlatos a vakvezető kutyához. Én is megtehetném azt, hogy nem foglalkozok Isten bölcsességével és szívével, élem az életem, mint bárki más. 7 évvel ezelőttig így tettem, sőt volt olyan ha valaki a Bibliáról próbált meg velem beszélni, akkor a tetlegességig elmentem csak, hogy megszabaduljak tőle, annyira útáltam a hívőket meg a papokat.
Isten megígérte Ábrahámnak Izsákot, majd ebből hosszú ideig nem lett semmi. Majd mikor elfogyott a reményük, akkor a saját gondolataik alapján Sára beküldte a szolgálóját a férjéhez és Ő szülte meg neki Izmaelt, de Izmael nem Isten ígéretéből született, hanem Ábrahám akaratából. S mikor már megvénhedtek s úgy gondolták nincs lehetőségük gyermeket nemzeni, akkor Isten munkálkodott értük s egy évvel Izsák születése előtt megígérte, hogy fiuk fog születni. Sára akkor kinevette Istent, egyáltalán nem hitt az ígéretben. Izsák az ígéret gyermeke volt, Isten akaratából született meg. Hogy később Isten azt kérte Ábrahámtól, hogy áldozza fel az nem más, mint a vakvezető kutya és a vak ember viszonya. Ábrahámnak vakon megkellett bíznia Isten szavában, már megtapasztalhatta, hogy Izsák olyan szituációban született meg, amikor ember számára már minden lehetőség kimerült + mellette még ott volt Isten ígérete, hogy Ábrahám magvát nagy néppé teszi. Mérlegelnie kellett, hogy a helyzetre tekintve azt mondja, hogy nem, itt ez a fiú, öreg vagyok, nincs már lehetőségem másik gyermeket nemzeni, nem áldozom fel. Vagy pedig Isten szavára bízva megteszi, amit Isten kért tőle.
Természetesen Istennek semmi haszna sem származott volna abból ha Ábrahám megöli Izsákot, de abból viszont nagy hitet nyert, hogy Isten munkálkodott érte és gondoskodott számára az áldozati állatról.
Még egy kicsit visszamennék az előbbi beszélgetésünkre az átlagemberhez:
17. Az embernek pedig monda: Mivelhogy hallgattál a te feleséged szavára, és ettél arról a fáról, a melyről azt parancsoltam, hogy ne egyél arról: Átkozott legyen a föld te miattad, fáradságos munkával élj belőle életednek minden napjaiban.
Az az ember, aki megőrzi magát mindentől, megpróbál becsületesen élni és ledolgozza az egész életét, az elmondhatja magáról, hogy nem tett semmi mást, mint Isten átkát fogadva, annak eleget téve élte az életét. De Istennek nem csak ez az akarata, van kegyelem is, amit adni akar az embernek. Kétféle ember van mindig, a tékozló fiú és a bátyja. Ha valaki tékozló fiúként él Isten előtt és eljut abba az állapotba, ami a tékozló fiút apjához vezérelte, azt Isten felmagasztalja. De ha valaki bátyjaként éli az életét, azaz átlagember módjára, az Isten átkát kapva élhet és a végén is csak azt kaphatja meg.
Elküldve: 2006. 01. 06. 23:26
Elküldve: 2006. 01. 07. 13:38
Elküldve: 2006. 01. 13. 20:32
Szerkesztette: kisguga 2006. 01. 13. 20:34 -kor
Elküldve: 2006. 01. 13. 20:35
Idézet: guga - Dátum: 2006. jan. 7., szombat - 14:38
My Webpage
Elküldve: 2006. 02. 10. 21:40
Idézet
Én és a nejem alszunk a konyhakövön, gyerekek stand by vidéken, kivettük
belőlük az elemet, majd újraprogramozzuk mindkettőt.
nnyé innen!
Amúgy most az jutott eszembe, hogy gondolom nincs kivel állatkodnod, ezért
most kapóra jött ez a lehetőség és alaposan kikáromkodhatod magadat.
Mindjárt ebéd, nejem tehermentesítve lett, nem kell főznie, itt egy finya és
olcsó kifőzde 200 méterre, oda járunk offolni minden nap.
Már beindult a pavlovi reflexem, elkelne egy fogorvosi nyálelszívó gép.
Nigger!!
Hőőőjjj!
Tudom, hogy nigger vagy! Nem bújkálhatsz csak mert sötét van, elfelejdkeztél
róla hogy egyben hideg is és vacog a fogad. Ahogy villámsebességgel egymáshoz
koccannak a fogaid és közben porlik el, hatalmas fehér porfelhő képződik
körülötted és olyan, mint az éjjeli köd.
Soha ne tévesszen meg az éjjeli köd, ahol köd ott nigger.
Ez tézis. vedd úgy, hogy a kiképzésed része.
Figyejjémán háziposzáta!
Megvan még a szomszéd fekete tacskója? Volt vele valami sztorink, amin
végtelen jókat röhögcséltünk, de már nem emléxem. Lehet ha megöregszem már
csak röhögcsélni fogok azon, hogy régen milyen jókat röhögcséltem, de nem
tudom, hogy min és ez milyen röhögcséges dolog.
Van egy szú a szervizasztalomban, percenként perceg. Rosszabb, mint egy
kakukkos óra. Már megpróbáltam kinyírni oldószerrel meg fúrógéppel belefúrtam
az asztalba ott ahol hallottam percegni, de ez az asztal becsapós, mert
szerintem vezeti a percegést. Lehet nem is ott fúrtam, ahol a szú volt.
Idegesítő na, most is hallom. Erről ne beszélj senkinek, mert akkor kezelni
akarnak engem. Pedig nincs semmi bajom csak ez a rohadt szú. Uralkodnom kell
magamon, mert ha elvisznek akkor ki ad enni a gyerekeimnek?
Hőőőőőőőőőőőőőőő ..
Ilyenkor még beszámítható vagy?
Vagy már túl tettek rajtad?
A nejemmel elhatároztuk, hogy felrobbantunk ............
Holnap délelőtt a tettek mezejére lépünk...izé.
Nem tudod véletlenül merre van?
Barátok közt, Lost nálam is favorit, egyszer átbeszélgethetnénk egy éjszakát
erről a két filmről.
Persze ez nem igaz, nem szoktam tévét nézni, mert mikor én bemegyek a lakásba,
akkor lefekszek a szőnyegre és alszom. Hónapok óta ez van, nem ágyban alszom
a derekam miatt, hanem a parkettán. Bemegyek, eldőök oszt annyi. Yayy.
Pedig de, ha hiszed, ha nem. Szerintem ti meg állva alszatok és közben
beszélgettek, hogy legalább azt a kis együtt töltött időt együtt töltsétek.
Nálunk úgy megy, hogy reggel fél hatkor asszonyt kicibálom ágyból, kávét főz
és közben nekiállunk diskurálni csendben. Nálam a csend egyenlő a
medvedörmögéssel, akármilyen halkan beszélek felébred a kicsi. Aztán
folyamatosan anyaaaaaaaaaaa tajajó, tajajó, tajajó, tajajó.
Anya bosszankodva feláll, hogy viszem mááááár én meg eldörmögök egy
basszamegot és kivonulok a műhelybe, este meg bevonulok és eldőlök a
szőnyegen, reggel fél hatkor asszonyt kicibálom ágyból, kávét főz és közben
nekiállunk diskurálni csendben.
Csak azt nem értem , miért nem főzöl magadnak kávét ??
Hja
Azért, mert csak. Férfisoviniszta állat vagyok
Egyébiránt pedig a lakásunk 35nm az ágytól a konyha 3m-re van s ha én
nekiállok csörömpölni a fazekakkal és edényekkel, amit a nejem előző este oly
szépen felhalmozott mosogatás után, akkor egy kávéfőzés megállíthatatlan
emberáradatot vonna maga után a konyhába a 2 éves fiammal az élen, aki bőszen
tajajóért kiáltozna én meg elszaladnék otthonról vietnámig s beülnék egy
rizsföld kellős közepére mantrázni (hozzáteszem végleg).
Hát ennyit röviden a kávéfőzésemről
Akarsz még valamit tudni kettisz ügynök? Vagy most éppen hortyogsz?
Mindegy, napközben majd még küldök leveleket.
Hja csinos kis meglepi bombát raktunk az udvarotokba, kinderbomba kifejezetten
gyerekeknek, épp hogy csak leviszi a fejét :DD
Ha visszaküldöd a csomagolását ötször, akkor nyerhetsz vele mégegyet.
Figyejjémán rehabos (rehabilitáció, érted rehab, rehabos vagy visszahab
bááááááhhhhhhh:))
Vissza a habot, nem más, mint ellenmozgalom a hab ellenmozgalom ellen (vagy
mi confused.gif)
Akik rehabilitálják a habot, habtalanított habzószáyou-ak, hetet habot
összehordanak, na mindegy habjuk a fenébe.
Azért még hab mondjak valamit, habarjában tenni kell valamit a habtyúk tavának
előadásához, hogy a kihabosítás sikeres legyen.
Figyejjémán boxos! Niggerjárás van felétek, hogy akkora a köd?
Képzeld, éppen dolgozom, ebéd után vagyok, az ebéd meg én utánam, holnap is
fogok ebédelni.
Elmondjam mit ettem? Minek kérdezem, úgy sem te döntöd el ))
Mindegy mostmár nem mondom el, inkább titokzatos maradok.
Volt habcsók is, közben a tévében ment a Hablet shakespearetól, mármint nem
shakespeare tolta a habot, hanem tőle. Pontosabban nem tőle tolták el és sem
nem Ő.
Tudod az a habtalanító sztori, amit már említettem, benne volt a tévében is.
Bemondták az egyórásiban, tiszta libabőrös lett tőle a hátam, a hamburgeremben
találtam. Na oszt csak elárultam mit ettem ebédre.
Elküldve: 2006. 02. 11. 16:47
-Anya! Adj már be egy tekercs papírt légyszi!
-Elfogyott a wécépapír.
-Akkor adj papírzsebkendőt!
-Az sincs, tegnap elfogyott.
-Akkor adj szalvéát vagy bármi mást!
-...túrkálás, szekrényajtó nyikorgás...Nincs. Az is elfogyott, csak filteres teafű van.
Elküldve: 2006. 02. 12. 12:42
Jerikó pedig be- és elzárkózott vala az Izrael fiai miatt, se ki nem jöhetett, se be nem mehetett senki. És monda az Úr Józsuénak: Lásd! kezedbe adtam Jerikót és királyát a sereg vitézeivel együtt. Azért járjátok körül a várost mind ti hadakozó emberek, megkerülvén egyszer a várost. Így cselekedjél hat napon át. És hét pap hordozzon hét kosszarvból kürtöt a láda előtt; a hetedik napon azonban hétszer kerüljétek meg a várost, a papok pedig kürtöljenek a kürtökkel. És ha majd belefúnak a kosszarvba, mihelyt meghalljátok a kürtnek a szavát, kiáltson fel az egész nép nagy kiáltással, és leszakad a város kőfal magától, és felmegy arra a nép, ki-ki az előtte való helyen. (Józs. 6,1-5)
Az a munka, amit már elvégzett és az, amit el fog végezni
Isten a Bibliában lejegyezte azt a munkát, amit már elvégzett, és azt, amelyet el fog végezni. Az izraeli nép kijött Egyiptomból, a pusztában vándorolt és elérte Kánaán földjét.
Az első vár, amit be kellett venniük, Jerikó volt. Jerikó fala nagyon szilárd volt és a kapuja erősen be volt zárva. Ott senki sem ment be és senki sem tudott kijönni. Mivel az izraeliták negyven évig vándoroltak a pusztában, nem rendelkeztek fejlett harci eszközökkel, és harci erővel sem, hogy a várfalakat bevegyék. Milyen szívük lehetett, amikor Jerikó erős várára tekintettek? Teljesen kiábrándultan kellett feltekinteniük a falakra, azt gondolva: „Negyven évig robotoltunk Egyiptom után. Milyen erőnk maradt még, hogy megbirkózzunk ezekkel a kapukkal? A néppel talán elbírnánk, de hogy vegyük be ezt az erős várat? Nincsenek fegyvereink, de még létránk sincsen, hogy felmásszunk a falakra.”
Ennek ellenére Isten munkája bevégeztetett, az Ő Igéje szerint. A Bibliában Isten munkálkodásáról rengeteg dolog van megírva, ami már beteljesedett, és vannak olyan próféciák, amelyek a jövőben fognak beteljesedni. A probléma csupán azzal lehet, hogy mire fókuszál a jelenlegi szemléletünk. Ha egy mozifilmet csak félig nézünk meg, akkor is léteznek a következő jelenetek, és előre elhatározott módon játszódnak le. Attól függetlenül, hogy a mozifilmet elölről végig, vagy csak félig nézzük meg, a vége egy, noha a nézők szemléletének perspektívája eltérő lehet. Akkor is ugyanazok az események fognak megtörténni, ha újra megnézzük a mozifilmet. Tételezzük fel, hogy focimeccset nézünk a TV-ben. Ha az a csapat, amelyiknek drukkolunk, 5-1-re győz, akkor ez lesz a végeredmény akkor is, ha újra meg újra megnézzük a mérkőzést. Teljesen lehetetlen, hogy a mérkőzés 4-2-re, vagy 3-0-ra végződik legközelebb, amikor újranézzük a felvételt.
Szemek, amelyek a jövőbe látnak
Ha Józsué könyvét olvassuk, a 6. fejezet első verse ezt írja:
Jerikó pedig be- és elzárkózott vala az Izrael fiai miatt, se ki nem jöhetett, se be nem mehetett senki.
Tovább olvasva, hét pap járja körbe a várat trombitákkal a kezükben, és a várfalak leomlanak a trombitaszóra a hetedik napon, majd a kémek bemennek a várba, hogy oltalmuk alá vegyék Ráhábot a parázna nőt, és családját, és az Izrael fiai meghódítják Jerikót. Ezzel megnyílt előttük a lehetőség, hogy meghódítsák Kánaán földjét, megalapítsák országukat és letelepedjenek.
A Bibliában láthatjuk Dávid, Salamon, és Jézus Krisztus generációinak történeteit, időrendi sorrendben. Elérve Jerikót, az izraeliek nem láttak semmi mást maguk előtt, csak Jerikó falait és a jól bezárt várkaput Kánaán földjén. Isten azt mondta Józsuénak: „Lásd, kezedbe adtam Jerikót és királyát a sereg vitézeivel együtt. Járd körbe a város hétszer. Menj körbe egyszer hat napon át, de a hetedik napon hétszer járd körül, és hangosan kiáltozzatok. Akkor a falak le fognak omlani.”
Ha Józsuénak volt hite Isten ígéretében, akkor így gondolkodott: „Isten lerombolja ezeket a falakat, nem számít, hogy mennyire erősek. Ma járjuk körbe egyszer. Ez már a negyedik nap. Egy héten belül ez a város elesik. Arra vágyom, hogy megláthassam a falak leomlását, amikor hangosan felkiáltok. Könnyen meg tudjuk hódítani Jerikó városát.”
A hit embere a jövőbe nem a test szemével tekint előre, hanem azzal a szemmel, amelyik Isten Igéjében és az ígéretében hisz.
Azok az emberek, akik a hit szemével néznek, teljesen mások
Számtalan ember él hitben, de azok az emberek, akik a hiten keresztül néznek, teljesen mások. A problémáik soha többet nem jelentenek problémát. Nincsenek félelmeik, mert Isten ígérete teljesül akkor is, ha nehéznek látszanak is a körülmények. Ettől eltérően, azok az emberek, akiknek nincs hite, nem tudnak mást tenni, csak félve tekinteni előre, mert Isten ígéretének semmi fontosságot sem tulajdonítanak, hanem csak a saját testi szemük valóságának tulajdonítanak jelentőséget.
Ha az izraeliek hallgattak volna Isten szavára, amikor megpillantották Jerikót, akkor ilyen szívvel gondolkodtak volna: „Amikor Isten kivezetett minket Egyiptom földjéről, megbüntette a Fáraót tíz csapással, és a Vörös Tengert kettéválasztotta, hogy át tudjunk kelni rajta. A pusztában mannával és fürjjel etetett minket, fényes füstoszloppal és tűzoszloppal vezetett. Isten, aki egészen eddig vezetett minket, munkálkodni fog értünk a jövőben is hatalmas erejével, az Igéje szerint, és lerombolja Jerikó falait.”
Ha ilyen hitük lett volna, Jerikó biztonságos falai számukra semmi problémát nem jelentett volna. Azok az emberek, akik hit nélkül élnek, nem látják Isten ígéretét, csak a felmerült helyzetet. Azok, akik hittel tekintenek előre, áldottak, mert ők Isten ígéretére tekintenek.
Bennünk is van már olyan dolog, amit Isten beteljesített és vannak olyan dolgok, amit be fog teljesíteni. Tény, hogy Jézus Krisztus a megfeszíttetett bűneinkért és ezzel eltörölte minden bűnünket. Ez Isten munkálkodása értünk. Az a munka, amit Isten értünk, a benne hívőkben tesz, az az, hogy legyőzi minden nehézségünket, amivel mi valaha is szembesülünk, és felelősséggel gondoskodik a mi egész életünkről.
Annak ellenére, hogy nehézségeken megyünk keresztül és kemény körülményeket élünk meg, azok még sem lesznek számunkra problémák, mert Isten bennünk él és gondoskodik a problémák megoldásáról. Ugyan mi lehet számunkra probléma, ha Isten vállal felelősséget érte és gondoskodik a megoldásáról?
Az én bizonyságtételem
Amikor részt vettem egy konferencián Daegu-ban a múlt tavasszal, egy barátom a szülővárosomból eljött és üdvösséget kapott. Ezen a barátomon keresztül megkaptam más szülővárosomból való emberek telefonszámát is. Felhívtam őket és elbeszélgettem velük. Mindegyikük elmúlt hatvan éves és öregkorukat élik. Ahogy találkoztam és elbeszélgettem velük a múltról, azt vettem észre, hogy különbség van köztem és köztük.
Ezek a barátok valamikor igen jól éltek, de csődbe mentek, tönkre mentek, amikor nehézségeik és szenvedéseik támadtak. Én különböztem tőlük. Bár hasonló problémák és nehézségek történtek meg velem, Isten velem volt. Ebből következően azok a nehézségek sohasem végződtek nehézségként, hanem áldásként végződtek. Mivel Isten mindent áldássá változtatott, sem a nehézségek, sem a szerencsétlenségek nem váltak problémává, amikor elértek engem. Amikor Jézus nem volt bennem, a nehézségekkel és szerencsétlenséggel magamnak kellett szembe néznem. Azután hogy Jézus beköltözött a szívembe, Ő szembesült helyettem velük, és semmi sem bizonyult problémának.
Én éppen a megfelelő ember voltam arra, hogy pokolra kerüljek, mert rengeteg bűnt követtem el. Ennek ellenére az elmúlt negyven évben, miután üdvösséget kaptam, Isten egyszer sem fordult el tőlem, amikor nehézségeim és szerencsétlenségem támadt. Az Úr mindig előttem járt és levette rólam azokat a nehézségeket. Gonosz és bűnös ember voltam, de attól fogva, hogy Jézusban való hitem által bűnbocsánatot nyertem és befogadtam Istent a szívembe, nem én voltam az, aki élt bennem, hanem Jézus volt az, aki bennem létezett. Így attól a naptól kezdve, hogy Jézushoz tartozom, a mai napig, bármi történik velem, Jézus viseli a gondomat. Ez az én bizonyságtételem.
Mivel nincs semmi sem, ami az én gondom lenne
Isten rengeteg munkát elvégzett addigra, mire az izraeliták elérték Jerikót, az egyiptomi kivonulás után, a negyven éves pusztai vándorlás után. Az izraeliták ott álltak Jerikó falai alatt, és bár nem voltak ezzel tisztában, Isten mégis teljes bizonyossággal azon munkálkodott, hogy Jerikó falait lerombolja, ami pedig teljes biztonságban el volt zárva az emberektől. Ehhez hasonlóan, Isten számomra is elvégzett számtalan munkát. Hiába történhetnek nehézségek, szerencsétlenségek velem a jövőben, semmi kétségem sincs a felől, hogy Isten gondoskodni fog róluk már előre. Bár nem kaptam ítéletet minden bűnömre, amit elkövettem az életemben, Jézus már előre megkapta helyettem mindet. A szülővárosomban lakó barátaimnak a nehézségekkel, ítéletekkel és szerencsétlenségekkel saját maguknak kellett szembe nézniük, mert bennük nem volt Jézus. De bennem volt Jézus, aki gondoskodott rólam, legyen bármi, amivel szembe kellett néznem. Meg tudok Isten előtt állni hittel, amikor életem utolsó pillanatában átkelek a halál folyóján, mert Jézus vállalta minden bűnömért a felelősséget, amit az életem során elkövettem. Mivel Jézus gondoskodott az életem során minden nehézségemről és szerencsétlenségemről, nekem már semmi sem maradt, amiről gondoskodnom kell, amiért felelősséget kell vállalnom.
Jerikó falai előtt állva, az izraeliek nem tudtak mást érezni, csak végtelen csalódottságot, mert a városkapuk erősen le voltak zárva. Mégis, ha arra a munkára gondoltak volna, amit Isten már elvégzett ezért a győzelemért, és bizodalmuk lett volna a szívükben, hogy Ő a jövőben is tesz értük, egyáltalán nem aggódtak volna azért, hogy a kapuk szorosan zárva vannak.
Abban a hitben élhettek volna: ”Ez a városfal le fog omlani! Egy hét múlva meglátjuk a várfal leomlását. Csodálatos lesz látni, hogy a várfalak leomlanak. És akkor mi valóban legyőzzük Jerikót.”
Az Úr munkálkodik értünk a jövőben is
Jézus hozzánk is eljött és rengeteg munkát elvégzett értünk, és még rengeteg munka van, amit a jövőben el fog végezni. Ha hiszünk abban a munkában, amit Jézus elvégzett bennünk, bármilyen problémával is szembesülünk, az már nem lehet számunkra probléma, mert tudjuk, hogy a jövőben Jézus még több munkát végez el bennünk. De ha mi nem hisszük ezt a tényt és csak a körülményekre tekintünk, akkor nem tehetünk mást, csak aggódhatunk.
Az Úr munkálkodott értünk eddig, és a jövőben is munkálkodni fog értünk. Ő rászegezte a bűneinket a keresztfára és fogadta az ítéletet helyettünk. Ő helyettünk fogadta, és Magára vette a szerencsétlenségeinket, átkozott mivoltunkat, romlásunkat. Ha hiszünk abban, hogy Jézus munkálkodik bennünk, valóban képesek leszünk arra, hogy Istenhez csatlakozó és Őt dicsérő életet éljünk, attól függetlenül, hogy mennyire gyengék és bűnösök is vagyunk valójában.
Szerkesztette: guga 2006. 02. 12. 13:03 -kor
Elküldve: 2006. 02. 14. 17:25
Elküldve: 2006. 02. 17. 21:49
Az egyik telefon szolgáltatóhoz kellett bemennem délutánra, hogy átírják végre két év után a cégünk nevére a telefont. A nejemmel ültünk a bejárat előtt várva a sorszámra, elszaladt az idő, már több, mint egy órája ültünk ott. El kellett mennie a nejemnek a nagyobbik fiamért, addig én tovább vártam a sorszámra.
Egyszer csak odaült mellém egy nagy darab férfi és próbáld velem beszélgetésbe elegyedni, hogy éppen milyen telefont akar venni, akció van, meg kamerás. Na mondom magamban, megint megtalált egy marha a fogyasztói társadalomból.
Próbáltam félrefordulni és húzni a számat, hogy vegye észre nem óhajtok társalogni vele, kicsit arrébb is ültem a padon. Erre megszólalt:
-Az előbb, aki elment a felesége volt?
-Igen az.
-Nagyon vigyázzanak egymásra!....s azzal elsírta magát, kis szünet majd összeszedte magát és pont Őt hívták, éppen sorra került.
Sorra kerültem én is és fél szemmel lestem az emberemet, hogy mikor végez, nagyon megérintett az elesettsége.
Előttem ment ki a bejárati ajtón és eltűnt a forgatagban, nem sokkal utána én is szabadultam a pulttól és utána eredtem. Tudtam miről beszélt, valakije meghalt, nyilván a felesége. Valószínűleg nemrég és itt egy kétmilliós főváros, de nincs kivel beszélnie.
Utána mentem, láttam, ahogy fejét leszegve ment a tömegben elveszve. Megérintettem a vállát, felém fordult és annyit mondtam neki, hogy ígérje meg ha bajban lesz, ha segítségre lesz szüksége felhív!!!
Nagyon megköszönte, felírta a számomat, én is az övét, majd mondta, hogy nagyon nagy szüksége van valakire, mert nincs maradása, egész nap csak megy, a felesége rákban halt meg s egy hete temették.
Megint elsírta magát és próbáltam vele érzékeltetni, hogy nem kell szégyellnie az érzéseit, nem kell tenni ellene ha nem tud uralkodni magán.
Péntek délután felhívtam, hogy mikor jöjjön hozzánk szombaton ebédre, éppen az utcán volt, valahol sétált, kérdeztem mikor hívhatom otthon?
Uram, én reggel, hajnalban felkelek és elindulok otthonról, addig megyek, amíg bírom lábon, ha már nem, akkor merek hazamenni és megint elsírta magát, csak az este ne jönne jegyezte meg és elcsukló hangon búcsúzott el.
Holnap átjön hozzánk, nincs benne, nincs hozzá gyakorlatom, hogy miként kell közelíteni egy gyászoló emberhez, miként kell enyhíteni a fájdalmát. Ezért meghívtam István bácsit a gyülekezetünkből, akinek a felesége nyáron halt meg.
Meg Marikát is, Ő végtelen türelemmel és megértéssel van megáldva. Én tudom nem tudok többet tenni érte, mint főzni egy finom ebédet, holnap délelőtt megyek és bevásárolok vagy 10 személyre.
2 milliós főváros és nincs egy ember, aki meghallgatná vagy törődne vele, azt mondta a gyerekei a temetésre sem mentek el. Ez hogy lehet? Milyen világot élünk már?
A büszkeségre épül az egész?
S ha a büszkeség leomlik, hol marad az ember?
Tényleg sokat gondolkoztam rajta, hogy mit mondhatnék majd ennek az embernek, akit soha nem láttam s mégis hozzánk menekül a gondjaival, akikkel 2 szót váltott. Hol vannak a rokonai, akiknek ilyenkor gyámolítani kéne. Nincs pénzük és nem érnek rá?
Normális dolog ez?
Mondanék magamban csúnyákat, de nincs időm, mert holnap jön, leül és arra vár, hogy megerősítsem t lélekben. Még nem tudom mit fogok neki mondani, de abban biztos vagyok, hogy lelki teher nélkül fog távozni tőlünk Isten kegyelméből.
Félek belegondolni abba a helyzetbe, hogy egyszer majd én vagy a feleségem kóricálunk így az utcán elveszve s várva, hogy valakinek szólhassunk egy szót is.
Mély fájdalom egy szerettünk elvesztése, bár az empátiámról biztosítva van, mégsem tudhatom milyen feneketlen mélységű fájdalom, nekem még mindenkim él.
De megértem és próbálok tapintatos és segítőkész lenni. Ilyesmit feldolgozni nem könnyű, a történet végérvényes, nem visszafordítható.
Holnap szombat. Nem visszafordítható.
Lk 9,62
És monda néki Jézus: Valaki az eke szarvára veti kezét, és hátra tekint, nem alkalmas az Isten országára.
Mondtam volna neki, hogy Isten..., de félbeszakított. Isten gonosz, mérhetetlenül gonosz és zokogott..., nem mondtam neki semmit. Nem voltam abban a helyzetben, hogy bármit is mondhatnék. Neki a fájdalmát csak egy élő feleség pótolhatta volna.
Elküldve: 2006. 02. 27. 20:31
Apámnak volt egy remek házőrző kutyája a tanyánkon, kuvasz volt és Maca volt a neve, ezer közül megismertem volna. Az egyik szeme kék volt, a másik meg barna, gyönyörű jószág volt, amellett, hogy látványnak szép volt a feladatát is pontosan végezte. Feleslegesen nem ugatérozott, enni napjában egyszer kapott és havonta magától kihagyott egy napot. A idegent vagy szokatlant látott, akkor jelezte a dolog súlyához mérten egy egy ugatással vagy veszett csaholással. Ha a 2 kilométerre lévő műúton elment egy motoros, akkor egy rövid vakkantás és a vége elvékonyítva, fej elfordítva de úgy, hogy az orra még a levegőbe és a következő pillanatban újra feküdt. Ott öregedett meg a kutya apám mellett, apámhoz lett szoktatva és csak rá hallgatott, az ételt és a friss vizet is tőle fogadta el, mondjuk sosem próbálta más etetni, néha kivittem neki az ételmaradékot ha egyedül voltam otthon.
Aztán kimúlt, megsirattam, mert közel állt hozzám, naphosszat feküdtem vele a fűbe és bámultuk az eget, eget bámulni naphosszat csak kutya és ember tud önfeledten, főleg azért, mert a kutya nem is nézte az eget.
Egyik nap mentem haza szakmunkásképzőből és látom a Maca helyére kivan kötve egy német juhász. Nem szólt az egy szót sem, ahogy ballagtam be a tanyára, nézett rám mereven, le sem vette rólam a szemét. Ledobtam magamról az iskolatáskát, bementem a konyhába és megebédeltem, a csirkecsontot papírra raktam és kisétáltam a kutyaházhoz, a kutya továbbra sem adott ki hangot csak figyelt, ahogy felé nyúltam a papírral a kezem után kapott és egy szemvillanás alatt lehámozta csontig három ujjamat. Visítottam, mint a rimóczi nyúl, rohantam a konyhába és lemostam, bekötöztem a kezem. Akkor láttam meg a hűtő tetején a papírt, amire Apám ráírta, hogy VIGYÁZZ A KUTYÁVAL, MERT HARAPÓS!
Estére belázasodtam, Apám megjött és kérdezte mi történt velem? Mondtam neki munkahelyi baleset, festettünk egy szekrényt és felsértette a kezemet, kérte mutassam meg. Gyanús volt neki, de nem mondta. Másnapra a kutya eltűnt, évekkel később tudtam meg, hogy Apám a rendőrségtől kapta, egy kiszolgált kutya volt, amelyiket nyugdíjazták. Apám sejtette, hogy a kutya készítette ki a kezemet és azt is, hogy nem mertem elmondani. Másnap csákánnyal agyonütötte a kutyát és elásta a ház mögött.
Utána nem volt Apámnak többet kutyája, én meg közben elkerültem otthonról, megnősültem, család, de még mindig nincs kutyánk. Gyerekek nagyobbak, gondoltam kellene egyet venni, egy megbízható házőrzőt. Nemrég áprilisban kutyavásár volt, nagyon beharangozták előtte és mindenki úgy érezte kötelessége ott lenni, szinte nehezményeztek rád, hogy nem is vagy magyar ha nem mész el egyszer kutyavásárba. 4 -féle kutya volt, két harci eb meg egy kis töpszli, amelyiket nem lehetett megkötni, mindig szabadon járt, hja és egy pudli, amolyan öleb. Házőrzésre egyik sem volt alkalmas, a gyerekem közelébe sem engedtem volna őket, megbízhatatlan kutyák. A két kisebbik elkényeztetett és válogatott koszton tartott, olyan amelyik ha csirkecsontot lát csak fanyalog és eloldalog, a másik kettő meg állandóan a koncon marakodott, egész nap lehetett volna őket etetni, semennyi nem lett volna nekik elég. Na meg az acsarkodás naphosszat és a fogvicsorítás. Nekem házőrző ebre lett volna szükségem, olyan amelyik ha lefekszik a fűbe akkor nekitámaszthatom a fejem és elszuszékolhatok mellette, ha bármi rendelleneset tapasztal, akkor finoman vakkant és tudtomra adja, hogy ébresztő gazdám. Olyan kutya kellett volna, amelyik hűségesen szolgál, napjában egyszer eszik, egy hónapban egy napot kihagy és az ételt meg a friss vizet csak tőlem fogadja. De ez a két harci kutya? Az egyik úgy nézett ki szelídebb, de amint megszólalt a másik az is csak hörgött és csorgatta a nyálát véresen, vicsorította a fogát, már vége volt a kutyavásárnak és messze jártam onnan a fiammal, de ilyen távolra is elhallatszott a csaholásuk, ahogy egymásnak estek. Gondoltam is magamban, nagy baj lesz annál a háznál, ahol ezekre bízzák annak őrzését.
Ne haragudjatok rám, tényleg elkelt volna egy házőrző, de nem tudtam közülük választani, alkalmatlanok a feladatra.

Súgó
A téma zárva.