The Pompous Marsh-hen
Elküldve: 2006. 06. 04. 10:15
Elküldve: 2006. 06. 04. 12:34
Idézet: guga - Dátum: 2006. jún. 4., vasárnap - 10:02
Van benne valami, de szerintem azért ez nem ilyen egyszerű.
Egyrészt vannak múltbéli kapcsolatok, amelyek megszakadtak. Az iwiw-vel ezek könnyen helyreállíthatóak.
Másrészt az átlagember szociális kapacitása az ősközösség maradványaként általában kb. 150 fő. Ennél több ember már nem fér a "RAM"-jába, átmegy a "háttértárba".
Az ember természeténél fogva megpróbál a saját életére legnagyobb hatással lévő személyekre fókuszálni, ezért bizonyos szempontok alapján felállít egy fontossági rangsort. A lista kezdődik pl. saját gyerekkel, házastárssal, szeretővel, közeli családtagokkal, közeli barátokkal, közeli munkatársakkal, majd jönnek a távolabbi rokonok, haverok, munkatársak, ismerősök. Egy adott kapcsolat minél lejjebb kerül a "ranglétrán", annál kevesebb energiát fog fektetni bele.
Így fordulhat elő. hogy valakit bejelölnek, de arra már nem veszik a fáradságot, hogy írjanak is neki. Annyit jelez, hogy valaki tart annyira, hogy újra felvegye veled a kapcsolatot (főleg, ha ő kezdeményez), de üzenetet küldeni már nem akar.
Egyik lehetőség, hogy jelenleg nem vagy fontos neki annyira, hogy akár ennyi energiát is fektessen a kapcsolatba. Egy másik lehetőség, hogy nem tudja, hogy a te jelenlegi ranglistádon ő hol foglal helyet, ezért kezdésnek csak kíváncsi, hogy visszaigazolod-e. Bejelölni/visszaigazolni ismerősnek a másikat csak egy kattintás, és ha bármikor szüksége van rád, vagy neked rá, ott vannak az adatok, elérhetőségek.
Iwiw nélkül rengeteg gyenge kapcsolat létre sem jönne újra. A gyenge kapcsolatok pedig stabilizálják a hálózati rendszereket, így a szociális hálót is. Ezért fontos például a laza csevegés meg a nők locsi-fecsije. Csermely Péter írt erről könyvet.
Elküldve: 2006. 06. 15. 19:26
> here <
Ezt a katasztrófális eseményt megelőzendő
Így szerencsére véletlenül, vagyis illik ezt mondani egy jó kereskedőnek, elkerültük egymást
Csak jelzem előre, hogy holnap sem leszek a helyemen, kora délután megyünk Kulcsra a telkünkre nyársalni, később bográcsolni s elfogyasztani a szomszédok pincehideg borait
Bár fogalmam sincs, hogy az ilyen jellegű tevékenységeket miért egyoldalú üzenőfüzetként reagáljuk le, hisz a technika egyéb vívmányai már rég túlhaladtak ezen a fejlődési ponton, ennek ellenére nekem sincs kifogásom, hogy egészen visszanyúljunk a palackpostáig.
Két dolgot tudok elképzelni. Vagy nem értél rá és nem nyomtad meg a csengőmet vonatindulás előtt, vagy megnyomtad és másodpercekig ácsorogtál csalódottan s felülkerekedett benned a manapság oly divatos hol a faszomba van ez a guga ilyenkor :confused:
A guga ilyenkor előrejelzés híjján keményen tekeri a Heavy Tools kerékpárját s izzad a forintokért, mert:
1Móz 3,19
Orczád verítékével egyed a te kenyeredet, míglen visszatérsz a földbe, mert abból vétettél: mert por vagy te s ismét porrá leszesz.
Ezzel zárom soraimat, remélem egészségem levélben talál. A mielőbbi viszontlátásra.
guga
UI. egyrészt nem tudom minek utóirat. Sosem értettem. Ha eszedbe jut valami még, akkor írd le anélkül, hogy odabiggyesztenéd, hogy ui mert a végén még malacnak néznek, torkon szúrnak és citromot tesznek a szádba és éjfélkor meg zavarodottan pillázol körbe, mint pók a lucernásban, hogy mi ez a pezsgődurrogás.
Másrészt eszembe jutott, hogy most akár állhatnék sorba a postán s nyalhatnám rá a borítékra a bélyeget, hogy válaszoljak. Elborzaszt a gondolat, micsoda barbár kor lehetett. Se egy sms
Elküldve: 2006. 06. 18. 21:26
Idézet
Van egy kis vidéki házunk Kulcson, de itt most nem ez a lényeg. A legközelebbi kocsma 1 kilométerre van és egy tábla kukoricáson kell keresztül menni. Az utat a kukoricáson át a helyi lakosok taposták ki, igyekezvén buszhoz, meccsre, söré.
Van ott egy úgynevezett sportkocsma, lehet nem az a neve de tény, hogy focipálya mellett van. Esténként oda delektálunk négyen, asszony, meg gyerkőcök.
III.osztályú vendéglátó egység, persze már rég elfelejtettem, hogy osztályozzák őket, azt hittem ez a szokás Kun Bélával egyetemben letűnt, de nem, a tábla még most is ki van rakva. Mondom sétálunk át négyen, Bendzsó a nyakamban, levente 50 méteres köröket ível körülöttünk a kukoricásban, asszony meg mögöttem lépdel. Belefelejtkezvén holmi körmönfont mesékbe és néha röhigcsélvén hozzá haladtunk tova s el. Egyszer csak megálltam és megfagyott a vér az ereimben, a szőr felállt a hátamon és kiszaladt belőlem a szusz, így ahogy írom s minden átmenet nélkül. Egy ember ült a földön a kukoricásban, tőlem két méterre, de ezt csak a szemem sarkából vettem észre. Rögtön megálltam s kezdeti rémületen túl felismertem egy helyi alkoholista lakost, akit napjában kétszer látok felmerülni a környéken, imbolyogva s két felhőtlen, boldog kutyájával egyetemben megcélozva a kukoricáson át a sportkocsmát.
Ugyan nem történt semmi különös, csak üveges tekintettel nézett maga elé de a nejem rárivallt a nagyobbik fiamra, hogy azonnal gyere ide, ne rohangálj. Szerette volna elejét venni annak, hogy a fiam maga látja meg egyedül, ahogy ott ül. Megkérdeztem az öreget, akinek ugyanolyan szeme volt, mint hajdan volt nagyapámnak, hogy felsegítsem? Makogott valamit maga elé, de határozottan rázta a fejét. Még egyszer rákérdeztem, de már erélyesebben, hogy segítsek felállni? Ingatta a fejét, hogy nem, éppen pihen, csak a kutyáit nem találja.
A nejem szúrósan megjegyezte de már négyszemközt, hogy ha én lennék a kutyája én is leléptem volna.
Na teltek múltak az órák, bodottá, öröm, burgonyaszirom, üdítő, sör és felálltunk.
Kék menni vacsorázni, no meg sötétedik is, a kis házunk nincs messze, de Bendzsónak nyúlik a szája. Nyakamba kaptam és elindultunk hazafelé. Bendzsónak hirtelen összeszorult a lába a nyakam körül, valamit látott a szürkületben, én voltam a sor elején, Ő a nyakamban, hamarabb észrevette a kukoricásban fekvő öntudatlan embert, akinek a feje kissé kilógott az útra.
A gyereket átadtam az asszonynak és előreküldtem Őket.
Adtam az öregnek két pofont és rárivalltam, térjen észhez. Bár nincs hideg éjszaka, nem áll fent a veszélye, hogy kihűl, de rendszeresen járnak erre fiatal srácok házilag tuningolt motorokkal és a nyomokból ítélve néha letérnek az útról, de ha épp az úton megy, de az öreg feje pont ott szuszékol.
Nem akartam az öreggel bizalmaskodni, mert a francnak sem hiányzik, hogy később matt részegen beállítson a telekre és molesztálja a gyerekeket vagy az asszonyt, de azért sorsára sem akartam hagyni. Üvöltöttem vele hangosan, keményen, hogy ijedjen meg és szedje össze magát, az asszony is hátrafordult, hogy lássa mi történik. Az öreg kába volt és borult minden irányba, de megfogtam, egészen addig, amíg össze nem szedte magát és meg nem láttam a szemében azt, hogy még ha full kábán is de tudatosította a helyzetét, hogy kiszolgáltatott. Folyamatosan azért esedezett, hogy ne üssem le. Tényleg nem kis darab ember vagyok és ráadásul teljesen tar, aki nem ismer könnyen gondolhatja rólam, hogy egy vadállat vagyok. Az öregnek nagyon erősen megszorítottam a karját, hogy elérjem figyeljen rám. Megígértem neki, hogy nem fogom bántani, de tegye, amit mondok, mert baj lesz. Szándékosan voltam vele kemény, tudtam hol lakik, legalább annyi lelki erőt kellett vernem belé, hogy odáig eljusson.
Az öreg billegve, borulva elindult és néha megállt motyogni. Ráüvöltöttem, hogy kussoljál, csak menj és szedd össze magad te disznó!!
Szándékosan aláztam meg, nem bántani akartam, csak elérni, hogy olyan idegállapotba kerüljön, mint aki tudja mit csinál és nem csak fekszik a földön öntudatlanul. A nadrágja a és a fehér inge tiszta föld volt és összepisilte magát.
Olyan tempóval haladt, mint a kisebbik fiam szokott, én meg az öreg mögött tipegtem, amikor rálépett egy göröngyre és megbillent, akkor gyorsan megfogtam és úgy megszorítottam a karját, hogy fájjon neki, ezzel is ösztökélve arra, hogy minél jobban ébredjen fel. Közben az jutott eszembe, hogy pár éve játszottam egy színházban egy papot, a Muszadagh negyven napja volt a címe. Örmény emberek elhurcolásáról és a sivatagon keresztül hajszolásáról szólt a darab, azért hajszolták Őket keresztül Törökországig, hogy ott pusztuljanak el éhen s szomjan. Nagyon kevesen élték túl, egyetlen gyerek sem ért célba.
Ahogy néztem magam előtt a billegő öreg embert, mondom magamban, ez körülbelül a negyedik éhen s szomjan napnak felel meg. Nem szóltam hozzá egy szót sem, Ő sem hozzám, csak engedelmesen ment és láttam rajta, hogy próbálja magát összeszedni és egyenesen menni, gondolkodni. Aztán hirtelen megállt, megfordult és a szemembe nézett, hatás szünet, kivárt és összeszedte a mondatot. Nincs én nekem senkim, egymagam vagyok, hagyjon engem békiben, majd lesz valahogy. Bár nem akartam a mondatért vállon veregetni, de látványosan felülkerekedett a mértéktelen alkohol fogyasztáson a mértéktelen önsajnálat. Bár idős ember volt, hetven fölötti, de ha így is gondolta, és ezért is iszik minden nap, hogy öntudatlan legyen, a helyzetén nem tud változtatni.
Szemrebbenés nélkül megfordítottam a vállánál fogva, mint egy katona a foglyot és annyit mondtam neki, ne szövegeljen, hanem induljon hazafelé de sürgősen.
Rendben, rendben, bocsánatot kérek, adta meg magát, mint ha mától én lennék a gyakorló hatalom fölötte és újra nekilátott tipegni úgy ahogy volt koszosan, hugyosan. A házunk mellett megálltam és nem szóltam neki, hogy nem kísérem tovább. Engedtem hagy menjen tovább abban a tudatban, mint ha ott lennék. Ment egy kis ideig, majd nyilván érzékelte, hogy se szuszogás, se csoszogás mögötte, már a kerítés mögül néztem, amikor megfordult és bizonytalanul körbenézett, láttam a szemét, elbújtam a diófa mögé, hogy ne adjak alapot neki semmire. Fájdalmas üresség volt benne, nem csodálom hogy tompítani szerette volna minden nap. Nem ismerem Őt közelebbről, nyilván nem ezt a sorsot szánta magának, de ez jutott, két fekete kotorék eb várta otthon. Se főtt étel, se tiszta ruha, se vetett ágy, s nincs asszony, tv, leves, második.
Kezével legyintett és megfordult, már biztosan tudtam, hogy hazatalál.
Mivel általában korán kelő típus vagyok így valamit kezdenem kell a hajnalokkal. Vasárnap is reggel négykor már kinyílt a csipám. Éjszaka a nagyobbik fiammal sátorban aludtunk, Ő is nagyon kedveli, én meg ha az időjárás lehetővé teszi, akkor hiába a vetett ágy, tuti a sátorban kötök ki. Fél öt tájékában két dolgot lehet csinálni, főzni egy kávét és utána kitekerni a megnyitott M6-os autópályára egy felüljáróra és megvárni a napfelkeltét. A Kossuth rádióban a vasárnapi újság, ha 20 évvel ezelőtt hallgattam volna, akkor a rendszer része lett volna a villamoson az ajtók záródását jelző sípszóval. De most csak valami viszonyítási pont, hogy az ember ne zuhanjon széjjel. Lehet gondolkodni, kattogni a friss levegőn.
Néha egy autó elsuhan alattam, tényleg nagyon hajnal van. Pár hete még simán rámentem kerékpárral az autópályára és eltekertem Dunaújvárosig,mivel még zárva volt nem fenyegetett veszély, csak a melósok jöttek kisbuszokkal és néztek ki az ablak mögül meredten, hogy ki ez az állat itt és ilyenkor?
A hírek után elindultam visszafelé, mert már ébredezik ilyen tájt a nejem és kiszoktunk ülni a hintaágyba kávézni, azt a félhetes kávét igyekeztem elérni. Utam a sportkocsma előtt vezetett el, ami hétkor nyit. A teraszán a fa asztaloknál térdét keresztbe rakva ott ült a nevenincs öreg. Frissen, megfésülve, megborotválkozva és várva a nyitást, ugyanis: Nincs én nekem senkim, egymagam vagyok, hagyjon engem békiben, majd lesz valahogy, de azért a vasárnap az vasárnap, Ő sem szerette volna lekésni a kávéját s főleg nem egyedül inni meg.
Amint elhaladtam a kocsma mellett én voltam az, aki félrecsapta a fejét, nem akartam kényelmetlen helyzetbe hozni, hogy magyarázkodjon. A szemem sarkából még láttam, hogy intésre emelte a kezét, de aztán ugyanazzal a lassulattal lemondóan leengedte.
9. Sokkal jobban van dolga a kettőnek, hogynem az egynek; mert azoknak jó jutalmok vala az ő munkájokból.
10. Mert ha elesnek is, az egyik felemeli a társát. Jaj pedig az egyedülvalónak, ha elesik, és nincsen, a ki őt felemelje.
11. Hogyha együtt feküsznek is ketten, megmelegszenek; az egyedülvaló pedig mimódon melegedhetik meg?
12. Ha az egyiket megtámadja is valaki, ketten ellene állhatnak annak; és a hármas kötél nem hamar szakad el.

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Elküldve: 2006. 06. 18. 22:24
Furcsa egy év volt, ha ma kéne megélnem letérdelnék tőle.
Anyámnál laktam, mert Apám nem bírt elviselni. Az öregem rendhez szokott ember volt, soha nem lépte túl a kiszabott ebédidőt egy perccel sem. Ehhez képest én már két hónapot voltam előzetes letartóztatásban. Akkoriban azt hittem a fénykoromat élem, imponált a társaság is, fele már ült, ki tudta ennek a súlyát, akkori ésszel, gyerekfejjel. Csak bele az éjszakába, lányok mindig tapadtak ránk és a végén fizetés nélkül ugráltunk ki a vendéglő ablakán. Kit ne vonzana az élmény? A megtanítottakat, akinek meg lett mondva s külön angol, külön ének. Haladt is valamire, sérült család, elvonó, sértődött ego, hogy nem a szakképzettségének megfelelő bérezést kapja, sőt állást sem.
Mondom furcsa egy év volt, hadilábon álltam az egész világgal. Anyám nem adott enni, Apám messzire elkerült és a munkahelyemen már 3. hónapja nem kaptunk fizetést.
Elérkezettnek láttam az idejét, hogy megváljak szülővárosomtól Gyulától.
Volt 2000 Ft a zsebemben és a nyakamba vettem a tarisznyát. Kiírtam az ajtóra, hogy „Pestre mentem, majd jövök”.
Nem gondoltam komolyan, dacból indultam el, gondolván, hogy másnap, harmadnap majd ha elfogy a pénz hazamegyek.
Már aznap volt munkahelyem és szállásom. Ennek lassan 20 éve, a nagyobbik fiam 10 éves, soha eszébe nem jutott rákérdezni arra a furcsa évre, hogy Apa én miért Pesten születtem?
Aztán jöttek a barátok, barátnők s egy 4 éves kapcsolat, amit követett egy 1 éves, majd még egy. S utána még néhány apróbb, ami által megedződtem. Már tudtam mit kerestem, honnan jöttem, ki vagyok, s mit akarok.
Kopasz seggel jöttem fel Pestre s mire nősülni támadt kedvem már vettem egy vidéki házat. Nem tudom okos dolog e hencegni, azt sem hogy valaki örömét leli e a hencegés olvasásában. Egy biztos, nem kértem soha senkitől semmit, és nem is tudtam támaszkodni senkire, inkább én voltam mások számára támasz.
Remélem a 20 év terméséből ezt az egy mondatnyi hencegést elnézitek nekem.
Arra biztosan emlékszem, hogy nagyobb volt a biztonság érzetem, tudatom, mint most. Értem ezt úgy, hogy emberileg. Mert akkoriban ha valakinek szava volt, akkor arra lehetett építeni, ha kimondta, akkor megtörtént, voltak ilyenek, mint ötéves terv. Együtt dolgoztam két munkásőrrel, nehéz eset volt mindkét ember, hangosak voltak és határozottak, de épült és szépült a ház, reggelire vekni, kolozsvári szalonna, fél liter vegyes pálinka. Közben panaszolta, hogy annyabüdösmindenit az asszonynak, vett magának egy arany gyűrűt, többiek szaporán bólogattak, hogy annyabüdösmindenit. Én meg magamban elgondolkodván s az asztalra nézvén, mondom naponta nyelsz el egy arany gyűűrűt csak reggelire s még utána sör is. Hangot adtam neki, Ők meg veselkedtek. Akkora pofont kaptam, hogy felborítottam az asztalt, annak az embernek tenyere volt. S a tenyere volt a kenyere, amibe beletenyerelt, az kenyérré vált. Nagyon megalázó volt, ahogy összevert és ott feküdtem a földön, de azt hiszem az a biztosnak mondható rendszer akkor és ott borult meg velem együtt.
Felálltam és hazasétáltam az albérletembe, soha többé nem mentem arra, a munkakönyvem is ott hagytam, azóta sincs, gondolom majd törhetem a fejem ha nyugdíjaznak.
1989-1990 rendszerváltás, zavarosban halászás.
1-2 nap elteltével talpra álltam, könnyen ment, mert csak egy barátnőm volt és egy albérlet, így 20 év távlatában s két gyerekkel, asszonnyal már megtérdeltetne a helyzet, mert már inkább vagyok a nem annyira bátor, mint Sir Robin.
Összetalálkoztam egy sráccal, aki a HIT gyülekezetében volt valami tanító féleség és volt egy kis lehalászott pénze a hitből. Ő beszélt rá, hogy menjünk le Debrecenbe, de nem pulykakakasért. Akkoriban halt meg Caucescu és a felesége, s nagyon hirtelen jelent meg egy könyv a Conducator. Még mielőtt a kiadója elhozhatta volna, az ismerősöm felvásárolta a nyomdából az első két raklapot, köszönhetően egy ott dolgozó szintén Hit gyülekezetes hittársának.
Másnap hajnalban már ott rikoltoztam a Ferenciek terén az aluljáróban, hogy tessék csak tessék, és vették. Aztán összejöttem ott az aluljáróban egy sráccal, aki a 424 c. újságot árulta, ami hajléktalanokról szólt hajléktalanoknak. Beszálltam a bizniszbe s én is lefedtem vele egy területet, képletesen szólva a nyugati aluljáróját. Ez a kor egyrészt azért volt szép, mert még nem volt európai unió és törvények sem, amik szabályozták volna mit lehet, s mit nem.
A marihuanara sem volt még törvényünk. Emlékszem a Gellért hegyről lefelé jövet igazoltatott két civil ruhás rendőr és a kezemben ott füstölgött a pipa, a haverom meg vészjóslóan nézett rám, akivel indultunk egy közeli vendéglőbe frissen sültet vacsorázni.
Láttam az elkerekedett szemén és ahogy megadóan, megsemmisülve vette elő az igazolványát s falfehér, kiszaladt a fejéből a vér, hogy bajban van. S próbáltam vele tudatni, hogy ezt csak te tudod, Ők erről nem tudnak semmit. Add oda az igazolványod, nem csináltunk semmi törvény túlsót, hisz erre nincs törvény.
Így is lett, aztán nagy kő esett le a szívéről, a civil ruhások is mentek a dolgukra, a mi frissen sültünk is megevődött.
A Hitgyülis srác révén kicsit belekeveredtem a könyv bizniszbe s megismerkedtem néhány életre való emberrel.
Egyszer elcitáltak egy hétvégi Istentiszteletre a Szépvölgyi út környékére. S megismerkedtem egy „üzletemberrel” akit Ők házinak neveztek ki és szerdánként egy belső kerületbe kellett járnom hozzá nekem és az akkori barátnőmnek.
Az Istentisztelet úgy kezdődött, hogy érthetetlenül hadovált olyanokat, hogy zsöszavulivé rébusz, kerution, rövidtávfutó lözsimezié grétsipál, stb. Asszongya, hogy nyelveken szól Istenhez és azt senki sem értheti csak Isten. Ühüm, bólogattam megértően. Aztán hétvégén eljött a nagy nap, bemerítkezés lett vón. De előtte jött a prédikátor a Német Sándor és odaállt a sor elejére. Mindenki elesett, a földön remegett és a látottak alapján azt gondoltam ha ez az ember megérinti a fejemet és én is elesek, meg itt remegek, akkor valami nem stimmel velem. Valami van bennem, amiről csak Ő tud és én nem. A mellettem lévő ember máris borult, hátul meg a segítők, hogy nehogy megüsse magát szépen lehelyezték Őt a földre, hogy nesze remegd ki magad. Rohadtul féltem, mint utoljára műtét előtt, amikor anyám fogta a kezem és toltak be a műtőbe, megszúrták a karomat s majd utána csak arra eszméltem, hogy vizet, vizet de sokat és most s helyette csak egy nedves vattát kaptam a számba.
Aztán eszembe jutott unokanővérem is, aki testnevelő tanár volt és a kőrös parton tanította meg nekem milyen az eszméletvesztés. Aszongya hogy nekiállt leguggolni, felállni és mély levegőt venni. Ezt megcsinálta vagy huszonötször. Majd felállt, bent tartotta a levegőt, felemelte a fejét és egyszer csak eldőlt, tényleg remegett a lába és nehezen tért magához. Megcsináltam én is, fekve tértem magamhoz, csak a képre emlékszem és ahogy lassan térnek vissza a hangok és a szagok az agyamba de semmit nem tudtam értelmezni és helyre rakni, igazi rendetlenség volt a fejemben, mint ha mindent szétdobáltak volna és lassan került minden a helyére.
Ugyanerre a katartikus élményre vártam. Német Sándor odalépett mellém és a fejemre tette a kezét, majd elkezdett érthetetlenül hadoválni olyanokat, hogy zsöszavulivé rébusz, kerution, rövidtávfutó lözsimezié grétsipál és a végén pilláztam, mint pók a lucernásban, de nem történt semmi azon kívül, hogy a segédei ujjai csiklandozták a derekam.
Folyt köv.
Elküldve: 2006. 06. 20. 04:59
Mire végeztek mindenki a földön fetrengett és remegett, aki végzett az meg ült, én voltam az egyetlen ember, aki nem tudott elszámolni magával. Emlékszem mikor Anyám a csirketelepen dolgozott. Bementem hozzá, vittem neki vacsorát és amíg evett elszéledtem a csirkék közé, leültem egy székre és néztem a sok ezer csibét, ahogy ettek az etető gépből, sok ezer apró sipogás. Egyszer csak egy apró pont, egy pici fekete csibe, az egyetlen, azonnal kiemeltem és hazavittem, egészen kilós koráig ölből evett. Azt nem mondom, hogy sikerült megnevelnem, mert rendre összeszart mindent, hiába tyúkeszű volt, de ha iskolából hazamentem és Anyám asztalhoz ültetett, akkor szaladt be az udvarról és körülöttem kuncsorgott pityogva és fejét meghajtva, amíg el nem érte, hogy dobjak neki.
Aztán egyszer sor került rá is, Anyám fasza levest készített belőle, hiába no, ahogy a csirke nem tudta megtagadni önmagát, úgy Anyám sem, már leste a napot, hogy megszegje a nyakát, én meg egy álló hétig sirattam, hozzám nőtt. A nejem egy éve vett egy műanyag kacsát a kisebbik fiamnak. A kacsának kereke és 3 uszonya volt, ha felhúztad, akkor a keréken a 3 uszony elkezdett pörögni és ha a kádba pöcsöltél, a kacsa elkezdett evezni. Baromira zavart a 3 kacsauszony és leakartam tépni. A nejem rám rivallt, hogy ha megteszed, akkor elválok.
Egyik délelőtt én vigyáztam a gyerekre és játék közben a kezembe akadt a kacsa, na mondom most meg vagy te kis génhibás. Fogtam és letéptem az összes uszonyt róla, kidobtam a szemetesbe és elégedetten tekintettem magam elé. Hetekkel később a nejem hozza elém vádlón, hogy te voltál? Ingattam a fejem, hogy konfuszed, de elvörösödtem, lebuktam.
Ezt ugyan nem tudom miért meséltem el, de az elején még hittem benne, hogy kapcsolódik a történethez hi-hi. Ugye milyen humoros is vagyok?
Visszatérve még a HIT-es kapcsolatra, az az ember, aki elvileg lelkész volt és Ő volt felelős a hétköznapi lelki épülésünkért, mivel nem volt munkám felajánlotta, hogy árulhatok könyvet az egyik pultján egy piacon. Az akkoriban nagyon kapós klerkeneth könyveket hozta garmadával és nem volt az a mennyiség, amit ne vettek volna meg. Mivel akkoriban már elég járatos voltam könyv bizniszben, így rákérdeztem, hogy hol szerzi be? Puszta jóindulatból tettem, nem a csupán a kíváncsiság hajtott. De leteremtett, hogy vannak dolgok, amik nem rám tartoznak.
Nosza gondoltam eljött az idő, hogy a körmére nézzek, elindultam kerékpárral utána és átloholtam a várost, de szem előtt tartottam. Egy budai könyvesboltba ette be a fene, akinek ismertem a tulajdonosát. Másnap már együtt kávéztam a könyvesbolt tulajdonosával és próbáltam kideríteni mekkora haszonkulccsal dolgoztatna ha érdekelne nagyobb mennyiségű könyv. Kiderült, hogy 2-3 százalék és bizományba adja. Nekem viszont már megvolt akkiriban a kapcsolatom 15 százalékra és szintén bizományba. Hülye fejjel másnap megemlítettem annak a „lelkésznek”, hogy bizony alaposan lehúzzák, mert én tudok ajánlani jobbat ha megemeli a jutalékomat.
A lehetőséggel élt, de nem emelete meg a jutalékomat, mondván azt, hogy még nem jött el az ideje.
De eljött, főleg, hogy hétvégenként a gyülekezetben másról sem volt szó, mint a közelgő választásokról. Felálltam és többet nem léptem át a küszöbüket, már pontosan tudtam, hogy miről szólt a lecsúszott hitbiznisz.
Akkoriban ismerkedtem meg egy házsártos vénemberrel, aki 8 évet dolgozott németországban kukás autón. Felbíztatott, hogy feltétlenül menjünk ki a németekhez, mert az ottani kukák egy magyar ember számára aranybányát jelentenek. Volt egy kiöregedett Dachia autója, azzal léptünk ki a németekhez Münchenbe. Még annyit javasolt a portya előtt, hogy ha nekiállunk kukázni, akkor próbáljak természetesen viselkedni, mert ha bujkálok vagy zavarba jövök és hülyén viselkedek, akkor ránk hívják a rendőrséget.
Három napot töltöttünk Münchenben, nappal a nagy áruházakat jártuk és lázasan számoltuk át démárkról forintra, hogy mit érdemes venni és itthon eladni. Éjjelente meg a lakótelepek kukáit túrtuk és a Dachiaban aludtunk.
Egyszer nagyanyám mesélte, hogy elment nagyapámmal két hétre a Balatonra nyaralni. A tóhoz közel egy aratás után lévő tarlón csinálták meg az éjjeli szállást egy hatalmas kerek szalmabála tövében, vittek magukkal sok szalonnát és kolbászt a többit meg megvásárolták a helyszínen. Egész nap ettek, ittak, nem volt gondjuk, este meg leheveredtek a szalmabála tövébe aludni. Az utolsó napokban történt egy apró dolog, ami megzavarta a felhőtlen nyaralást, gépekkel elkezdték begyűjteni a szalmabálákat, nagyapám meg úgy futott a sofőr után és kérlelte, hogy azt az egyet hagyják ott nekik, megkegyelmezett a sofőr és továbbra is ott tölthették az éjszakákat.
Németországból úgy jöttünk haza, hogy nyithattunk volna egy kisebb fajta műszaki kereskedést. Háztartási gépek, hi-fi berendezések, amik egytől egyig épek és hibátlanok voltak. Befolyt egy kisebb összeg belőle és nem szerettem volna ha kifolyik a kezem közül. Újra kimentünk németországba és videókazettákat hoztunk be, mert nálunk akkor élte fénykorát a videófilmek sokszorosítása, német pornók comen spriccün, meg hangalámondásos horrorfilmek, stb. Volt egy saját standom a kelenföldi városközpont keravillja előtt és ott árultuk minden nap. Az akkori barátnőm egy volt élsportolónknak dolgozott és csempész cigarettát árult neki, én meg a németektől behozott használt műszaki berendezéseket és videókazettákat. Volt egy érdekes esetem, kisasoltam hogy vannak olyan emberek, akik nem vásároltak tőlem videókazettákat, hiába a nagynevű márkák, inkább bementek a keravillba és megvették a noname ACME, SC és hasonló márkákat, amiből volt bent vagy 5 -féle. Tízessével vásárolták odabent és elégedetten lépkedtek el a standom előtt, mondván az úgy is hamisítvány. Mivel nagyon jóban voltam a keravill üzletvezetőjével, így megegyeztem vele hogy ezen túl én látom el Őket videókazettákkal. S így azok az emberek is hozzájutnak a nagynevű termékekhez, akik megszállottan kerülik a piaci standokat. A legközelebbi esetnél, amikor láttam, hogy valaki stíröli a standomat, majd bemegy a keravillba és telepakolja a kosarát, majd kijön és gúnyosan végigmér, mosolyogtam magamban, hogy jó van hülye, ez a gunyor 150 Ft/db került többe neked, mert ugye a versenyszférára adni kell, nem lehet ugyanolyan olcsón adni, mint a piacon.
Jaj most jut eszembe, hogy bele kell szőnöm valamit a történetbe, amitől a Cyberde nyeregben érzi majd magát
Egyszer elvittem magammal egy erdélyi lányt (vesztére). Nem sokat lehetett étteremben csórikám. Csinos darab volt csak kicsit zárkózott. Otthoni neveltetéséből fakadóan nem tehette meg, hogy az eléje rakott ételt nem eszi meg vagy csak úgy ott hagyja ha már jól lakott. A szakács jól tudta, hogy ki rendelt s mivel nem voltam soha hozzájuk szűkmarkú, így bőséggel mérte meg az ételeket, amiket rendeltem. Szegény lány olyan hatalmas adag kaját kapott, hogy a végére attól a tudattól lett rosszul, hogy ott kell hagynia az asztalon. Először csak azt láttam, hogy túrkálja az ételt, majd egyre jobban feszült volt és zavarodott, nem tudott beszélgetni csak bámult rémülten a tányérjába. Megkérdeztem tőle, hogy mi a baj, és teljesen kikészülve mondta, hogy nem bírja megenni az ételt, mert még nagyon sok van belőle. Nehezen tudtam meggyőzni Őt, hogy nem lesz belőle semmi tragédia ha nem eszi meg. Nyilván többször is lefuttatta magában az otthonról hozott atyai és anyai intelmeket, de a szülei arra soha sem készítették fel, hogy extrém helyzetekben önmagának kell hoznia döntéseket. Az extrém helyzet pedig nem más, mint hogy meghívják egy étterembe.
Jaj ezt még gyorsan elmesélem, aztán befejezem, mert jön Gucska a Guga Bt. hivatalos cégmacskája.
Szóval a feleségem nagyszülei Szandaváralján laknak, ez egy nógrádi kis hegylábánál lévő falu, aranyos, sült kacsa meg pincehideg borok és rendkívül közvetlen emberek.
A nagyszülei egyszer felutaztak a fővárosba és ha már ott voltak, akkor betértek egy étterembe. Bablevest rendeltek füstölt csülökkel és várták, hogy elkészüljön. Addig meg ott ült nagyapó, nagyanyó a sok fínom népség között kalapban és bőszoknyában. A pincér megjelent a kezén fehér ruhával és hozta ki a gőzölgő étket, majd udvariasan megkérdezte, hogy kenyeret hozhatok? Erre a nagyanyó, aki otthon maga gondoskodik mindenről s betevőről, elővette a konyharuhába csavart kenyeret és kést, majd egy nem kell köszönjük, hoztunk magunkkalal lerendezte.
Folyt. köv.
Elküldve: 2006. 06. 20. 12:46
Így is tettem. Egyik nap felhívott egy lány, olvasta az egy pendülön húrunk jeligére feladott hirdetésemet és szeretne velem találkozni. Megadtam neki a hozzám és a Füle-müle vendéglőhöz legközelebb eső metrómegállót. Felvettem a vasalt inget, öltöny nadrágot, megypiros vállalkozó zakót és égő vörös nyakkendőt. Hozzá egy bordó színű bőr aktatáskát, amibe nem volt semmi. Nem tudom miért gondoltam azt, hogy ezzel többnek látszódhatom, holott nem voltam kevés, vagyis volt bennem egy természetes kisebbrendűségi érzés, amit az váltott ki, hogy tanyán nőttem fel, kecskét neveltem, és a legjobb barátaim, amikor begipszelték a lábam egy súlyos bokaficam után, talicskán toltak el a kocsmáig, hogy ne nélkülem kelljen aznap este berúgni. Ezek után magától értetődő volt, hogy valamivel ellensúlyozni kellett ezeket a csapásokat. Valamiért úgy gondoltam, hogy ez a helyes irány, gondolhattam is, mert általában vevők voltak rá a lányok, főleg ha megspékeltem egy szál virággal és valami komolyabb újságot lapozgattam, amiből egy kukkot sem értettem. Az állatvilágban is előfordul, hogy a hímek párzás idején elváltoztatják a színüket, a tollazatukat felborzolják és így nagyobbnak látszódnak, lehet ilyesmi beidegződésből fakadt. Egy kecskével mégsem állíthattam oda az első találkozáskor, hogy szia, jössz egy körre? Megfejjük a kecskét, aztán egy árnyékos helyen elszörcsölgetünk egy pohárka kecsketejet és átlapozzuk a Quelle katalógust.
Esténként kedvenc szórakozásunk volt a Böcével, hogy Éva wermouthot vettünk és lementünk a Viola utcai művészetek palotájába. Ez egy bontásra ítélt épület volt és a környékbeli fiatalok ill. akárki odahordta a keze ügyében lévő hangszereket. Volt szétpüfölt dobfelszerelés, zongora, szintetizátor, elektromos gitár, piszkafa és büdös zokni, a plafonra meg fel volt húzva egy kidekorált Barkas. A kevésbé részegek ha elunták a dob püfölését, akkor megpróbálhatták, hogy hogyan tudnak egy szál kötélen feljutni a Barkasra. A csarnok belmagassága volt kb. 10 méter, csodálatos módon soha nem esett le senki. Az épület több szintes volt és alagsor. Az alagsorban voltak a hangszerek, a földszinten a Barkas, az emeletekre meg mindenki aludni járt, mert voltak vidékiek, akik ott laktak. Érdekességképpen jegyzem meg, hogy egy vas létrán ki lehetett jutni a tetőre és oda mindenki csak szarni járt. A mai napig nem tudom a pontos okát, hogy miért, csak találgatok, talán a falka törvény. Egyszer valakire ott jöhetett rá és lusta volt lejönni, aztán a következő meglátta, elhúzta az orrát, elsütött egy bazdmeget, de Ő is odaszart és így tovább. Egyszer késő éjjel kilopództam, mert rám jött. Hiába no, a két adag zúza pörkölt és a sörök megtették, amit tenni kell, felosontam a tetőre és rántottam le az alsót, éppen belefogtam volna, amikor észrevettem, hogy egy lány guggol velem szemben és éppen könnyít magán. Én zavarba jöttem, Ő meg bátorított, hogy csak nyugodtan, ez még nem szexuális forradalom. Manapság az lenne a neve, hogy Diáksziget. Erről meg az jut eszembe, hogy mikor Gyulán sihederkedtem és rendszeres vendége voltam sokakkal egyetemben az Ipar kocsmának, akkor onnan nem messze volt egy könyvtár és mögötte egy kisebb erdő. Oda két dolog miatt jártunk: szőlőt lopni a közeli kertekből és ha éji mulatság idején elkapott a szükség, akkor oda vonultunk félre. Egyik este szintén tivornya közben talált meg a nagy dolog és siettem a közeli erdőbe, leguggoltam és akkor vettem észre Tóncsit, aki előttem érkezett és már javában végezte a dolgát. Leülepedtem mellé és átbeszélgettünk egy fél órát, fantasztikus volt, ritka hülye helyzet. A katonaságnál egy újonc a kiképzés után öngyilkos lett a wc-ben. Ezt a továbbiakban megelőzendő úgy oldották meg, hogy levették az összes wc ajtót. Reggelente ha megszólalt a nagyharang, a százados hangja, akkor gübbedő szemekkel ültünk egymással szemben, mindkét oldalon 10-10 wc sorakozott és ajtók nélkül. El kellett telnie kis időnek mire megszoktuk. A hangok és a gesztikuláció már rég nem jelentett problémát, de a törlés az valami nagyon kínos dolog. Ha egymagad vagy, akkor reflex szerűen végigmustrálod a termést, de közönség előtt ezt el kell hagyni. Megboldogult Nagyapám mikor hadifogolyként volt az orosz fronton és hazaengedték Őket, akkor két hétig jöttek magyarországra marhavagonokban. S egyszer elmesélte, hogy a legrosszabb dolog a szarás volt, mert ha pisilni kellett, akkor az ember elhúzta az ajtót és kilógatta, de ha nagy dolog jött rá, akkor elhúzta az ajtót, szembe fordult a többiekkel, megkapaszkodott és fröcsi. Hiába no, az emberi méltóság.
Ott tartottam, hogy Viola utca, tulajdonképpen már nincs is mit írnom róla, de valahogy muszáj folytatnom a történetet, ami jól láthatóan elkanyarodott a nem létező irányvonaltól.
Folyt. Köv.
Elküldve: 2006. 06. 20. 19:53
Eleinte nem tűnt fel, de mikor már járt fel hozzám Pestre, esténként nekiállt pityogni, sírni. Kérdeztem Őt mi bántja? Mindig azt válaszolta, hogy Ő mélyen vallásos és ha Jézusra gondol zokognia kell. Nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget csak velem volt, tettünk vettünk, hétvégenként meg nagyokat kirándultunk a zebegényi hegyekben. Volt egy hülye tacskója, bármi megmozdult a lakásban nekiment. Engem egyáltalán nem kedvelt meg a kutya, éjszakánként mentem ki pisilni a wc-re és nekem rontott nagy sivalkodások közepette. A lánynak ott laktak a szülei is meg maga a lány s mégsem érezte senki sem át, hogy a kutyát éjszakára ki kellene rakni a házból az udvarra. Reggel meg alig bírtam magamra rántani a slozet ajtaját, ott visongott és kaparta az ajtót, őrjöngött. Mindezen élmények hozzájárultak az utolsó csepphez a pohárban. Egyik este nálam aludt a lány és szünet nélkül sírt.
Próbáltam magamhoz ölelni és annál jobban zokogott, nem vagyok picológus, de a csaj tuti nem volt százas. Másnap reggel a vonathoz kísértem és amikor felszállt csak annyit mondtam neki mélyen a szemébe nézve, hogy légy szíves ne gyere többet.
Borzasztóan taszított az idétlensége és az erőltetett vallásosság, ami nem abból állt, hogy elmondta volna a személyes élményeit, hanem szünet nélkül sírt és zokogott. Azóta sem láttam Őt.
Másnap feladtam egy hirdetést az újságban, hogy kéne nékem egy romlott lány, akit boldoggá tehetnék csak ne legyél vallásos. Jelentkezett és nem volt az. Telefonban azt állította, hogy 28 éves, én akkor voltam kb. 20. Kicsit furcsa is volt az élethez edződött arca, de azért csinos volt és rendkívül jól öltözött. Már az első este nyaltam a pezsgőt a hasáról és a hölgy nem máshol lakott, mint a Viola utcában. Egy édesség üzlet tulajdonosa volt 2 alkalmazottal, sok pénzzel és erős akarattal, öntudattal. Első nap azzal indult, hogy vett nekem ruhát, amiben szeretett volna látni, dzsigoló lettem, a csaj az olaszos fazonra bukott. Hja és azt elfelejtettem, hogy 38 éves volt, csak letagadott egy tízest a telefonban.
Az első hétvégénket Visegrádon töltöttük egy szállodában, végig sikoltozta az egészet, szerette volna felhívni magára a figyelmet, hogy neki fiatal kanja van, tiszta kiszelbünte. Nagyjából egy hónapig bírtam, próbálta az Ő szerinte helyes irányba terelni az életem. Megszabta mibe öltözködjem, mit egyek, hova menjünk, kivel ismerkedjek, úgy éreztem magam, mint egy szex rabszolga. Az önállóságomat éreztem veszélyben. Egyik este mentünk fel a metróból és én szokás szerint kísértem volna haza. Belém kapaszkodva viháncolt egy fél liter konyak után és osztotta a lapokat s érzelmi viharokban tört ki. Hol imádott és csókolt, hol meg kígyót békát kiáltott rám. A metróból kilépve véletlenül elengedte a karomat egy pillanatra és én kihasználva az alkalmat nem jobbra fordultam vele együtt, hanem balra. Nem vette észre, hogy más irányba indultam, elszaladtam egy épület mögé, ott átmásztam egy kerítésen és egy lánykollégium udvarába jutottam. A portás figyelt fel rám, hogy ott neszezek az avarban egy fa alatt, mert én meg azt sem tudtam merre járok. Volt már hasonló élményem Gyulán a tetű kocsma mellett, ahol egy 4 emeletes lánykollégium volt. Egy barátommal elhatároztuk, hogy bejutunk és lányokkal hálunk. Először a portásnál próbálkoztunk, hogy a húgomat keresem, vidékről jöttem és csomagot hoztunk neki, de nem tudtuk meggyőzni a portást. Elzavart bennünket a picsába. Nekünk sem kellett több, visszamentünk a tetű kocsmába egy sörre és megvártuk, amíg az öreg lehiggad, majd kihasználva a sötétséget belopództunk a kollégium udvarába, át a kerítésen és a csatornán felmásztunk a legfelső emeletre.
A mai napig nem értem, hogy sikerült. Előtte már volt egy hülye élményem haverokkal. Éjjel tök részegen bemásztunk öten a gyulai gimnázium legfelső emeletére és beültünk egy tanterembe vihogni. A portás meghallotta és kihívta a rendőrséget, de addigra mi már rég vegyvédelmi felszerelésbe voltunk öltözve, amit a szekrényekből szedtünk ki. Terepszínű vegyvédelmi ruha és gázálarc. Hallottuk a szirénákat és kimásztunk az ablakon a párkányra. Vagy 30 percet ácsorogtunk ott a legfelső emeleten egy 20 cm-es betonpárkányon gázálarccal a fejünkön, mozdulni sem mertünk. Végül elmentek és másnap teljesen beszarva, hogy mindenki tud mindent rólunk, óvatosan találkoztunk a tetű kocsmában és pár sör után már az asztalt csapkodva röhögtünk az egészen.
Szóval lány kollégium, nem tudom hogyan jutottam fel a legfelső szintre a csatornán, de egyszer csak ott voltunk. Az eminens tanulók nagyon hamar lehálóingeztek a portáshoz szólni, hogy gond van, mert két fiú beszéledt a legfelső szintre.
A Portás kihívta a rendőrséget s még mielőtt kiértek már részesültünk pár fenék megtapogatásában és vidám visongás követte tettünket. Nem annyira a rendőrök részéről. Tulajdonképpen az egész értelmetlen volt, rendőrök lekevertek pár pofont és elengedtek bennünket.
Hol tartottam?
Mindegy, úgysem Gyuláról akartam írni, hanem Pestről és utoljára a Viola utcában vagy éppen nem oda, hanem onnan el, hagyjuk is.
Egyik nap megláttam egy rendkívül csinos hölgyet az ABC bejáratánál, ahogy pakolgatta a csomagjait. Megkapó és magával ragadó volt. Utána eredtem és megkérdeztem tőle honnan ismerhetem, mert valakire emlékeztetnek a vonásai, persze emlékeztettek a fenét csak már aznap este szerettem volna a számban tudni a mellét. Nem is volt benne hiba, hajlandóságra leltem és este aveltam egy szál rózsával és egy üveg jégbe hűtött Martinival elé.
Nyár volt, nagyon meleg és ahogy ültem a fürdőkádjában már terveztem az életemet, hogy innen hogy tudnék bejárni dolgozni. Aznap este szeretkeztünk volna, de a csaj olyan vékony volt, hogy az ujjaim alatt zongoráztak a gerinccsigolyái, borzasztóan idegesített és nem tudtam vele kezdeni semmit, akárhol simítottam csontot találtam. Egy ideig erőltettem, de aztán feladtam, felálltam és elbúcsúztam tőle. Lelombozva sétáltam a sötét utcán és akkor szembe jöttek velem az ikerek.
Folyt. Köv.
Elküldve: 2006. 06. 21. 20:55
Volt egy másik esetem, amikor felsültem, nagyon kellemetlen volt. Járt hozzám egy lány, aki elég krumpli arcú volt, de rendkívül izgalmas és temperamentumos, számtalanszor elképzeltem magamban, ahogy a bimbóját cuccogom. Egyik délután mellém csapódott és megkérdezte mit csinálok aznap este? Na gondoltam ebből már cuccogás lesz. Rábíztam a helyszín megválasztását és az időpontot is. Értem jött autóval (elég hülyén hangzik) és elmentünk egy budai teázóba ahol a tea után fűvel kínált. Na gondoltam magamban, ennél szebb este már nem is jöhet, szívtam egy hatalmas slukkot és a gondolataimban már a tenyeremben éreztem a feneke bőrét. Egy félóráig beszélgettünk holmi horizontokról, amiket csak belülről lehet tágítani és foglyok vagyunk, majd egyszer csak rákérdezett, hogy hova menjünk? Beültünk az autóba és mondtam neki egy címet, egy ismerősöm szállodája volt. A csaj teljesen kiakadt, mi a faszt képzelsz te rólam kérdezte? Mint kiderült Miska bácsi levelesládájának nézett és szeretett volna használni, felsültem. S utólag még azt is megtudtam, hogy a teázó az Ő tulajdona volt, akik ott kiszolgáltak mind alkalmazottak voltak.
Na de ha már a felsülés irányába terelődött a téma, akkor beszúrok még egy esetet.
A zuglói önkormányzatnál dolgoztam, mint környezet tanulmányi nem tudom mi volt a helyes megnevezés. A lényeg az, hogy ha valaki benyújtott egy segély kérelmet, légyen az szociális, vagy lakásfelújítás vagy hadirokkant, vagy méltányossági, akkor én (is) voltam hivatott kimenni a helyszínre, mint egy kamera, döntést azonban nem hozhattam, csak javaslatot tehettem.
Egyszer egy fiatal lányhoz mentem ki az Amerikai útra. Többlakásos társasház, 17 éves korában ment férjhez és volt egy 2 éves gyereke. Addig-addig beszélgettünk, hogy egyszer csak a nyakamban találtam és zokogva mondta, hogy sem Ő, sem a férje nem élte még ki magát, túl korán kötelezték el magukat és még gyermek is született. A srác rendszeresen eljárt hazulról a haverokkal és mivel azok nem voltak nősek, így hamar belevitték a farkát a játékba.
Ő meg tűrte egy darabig, de aztán végett vetett a házasságnak. A lánynak nagyon puha bőr volt a fenekén, észre sem vettük az egészet, csak úgy megtörtént.
Ezen az eseten felbuzdulva később már készpénznek vettem ha egy hölgy a panaszkönyvvel nyitott. A Thököly úton, nagyjából Wipes szomszédságában volt egy címem és egy magas lépcsőn kellett felmennem. Becsöngettem és egy pongyolás fiatal nő nyitott ajtót. Félelmetesen átlátszó volt és világoskék, megbabonáztak a színek és a formák. Erőt vettem magamon és konkrét ajánlatot tettem neki, mivel is tudja itt vagyunk ketten, az idő és a helyszín alkalmas, maga kívánatos, én éppen szabad s a következő pillanatban egy hatalmas pofon.
Egy lecsúszott színésznő volt, azért a segélykérelem és azért a sztárallür, hogy egy szál pendelyben mutatkozik és enged be vadidegen férfiakat a lakásába, akik rögtön a bimbóudvart kezdik el mustrálni, hogy vajon körbeéri a nyelvem vagy szopni kell rajta, hogy összehúzódjon?
Zavarba jöttem, az arcomhoz kaptam és próbáltam keresni az indokokat makogva. Ne mondjon semmit, szólt rám erélyesen és én meg levegőért kapkodtam s még mindig nem hittem el, hogy el lettem utasítva.
Megkérdeztem nincs e valami erős ital kéznél? Arra meg azt válaszolta, hogy szedje össze magát fiatalember és takaródjon a házamból. A segélyt megkapta, mert féltem ha nem kapja meg, akkor kicsinál a munkahelyemen.
Aztán még szóba kell hoznom a Macát is. Aki amolyan mindenki nője volt a haveri társaságban. A szexet úgy kezelte, mint egy anya az ételt ha adja. Szeretettel adta mindenkinek és nagyon segítőkész volt, az előtt ilyesmit csak általános iskolában tapasztaltam, Erika volt az, aki egy tokai osztálykiránduláson megtanított bennünket smárolni. Pontosabban a többieket, mert én olyan szemérmes voltam, hogy 3 üléssel arrébb ülve csak bámultam és a vagány fiúk MK25-éből bömbölő Led Zeppelin ütemeire csapkodtam a térdemet.
Kellemetlen volt, mert Erika nekem is odaintett szeretetteljesen, hogy gyere, de zavartságomban csak magas lóról legyintettem neki, hogy köszi én már tudok. Pedig aznap az egész éjszakát végigábrándoztam, hogy vajon milyen lett volna?
Helyette a Black Dog maradt meg örök emléknek, pirosra csapkodtam a térdemet.
Aztán szerelmes lettem a helyi ABC pénztáros nőjébe, nagyon feszes, nagyon hegyes és nagyon zárkózott lány volt, az arca mint egy angyalé és inkább bementem a boltba a zsemlékért egyenként, csak hogy láthassam és beszélhessek vele. Nagyon izzottam tőle és rendkívül felkavaró volt. Annyira, hogy kis borítékokban szerelmes leveleket írogattam neki és raktam bele préselt virágot és kölnivel locsoltam. Az ötödik levél után elértem, hogy randizni jöjjön velem. Elvittem egy pizzériába és biliárdoztunk. Az este nem szólt semmi másról, mint körbe udvarlásról és mentegetődzésről, hogy hidd el csalódnál bennem, értékelem az őszinteséged meg az igyekezeted, de biztosan tudom, hogy utólag megbánnád. Nem tudtam másra gondolni, mint hogy kurva vagy miniszterelnök az apja. Vagy halálos beteg.
A pizzát megettük, hagytam nyerni és elkísértem a buszhoz, arcpuszi. Mivelhogy biatorbágyi volt, fel is ajánlottam neki, hogy ha részesítene a kegyeiben, akkor emlékrobbantást rendeznék Matuska Szilveszter nyomdokaiban a kedvéért. Sajnos a híd azóta is áll, a vonatok is járnak, én meg már az arcára sem emlékszem, csak az izgalmakra és a leforrázásra, pedig minden úgy tűnt egyenesben van.
Olvastam egy újság hirdetést, hogy kórusba keresnek férfiakat énekelni. Na gondoltam eljött az én időm, felvettem a: vasalt inget, öltöny nadrágot, meggypiros vállalkozó zakót és égő vörös nyakkendőt. Hozzá egy bordó színű bőr aktatáskát, amibe nem volt semmi. Nem tudom miért gondoltam azt, hogy ezzel többnek látszódhatom, holott nem voltam kevés, vagyis volt bennem egy természetes kisebbrendűségi érzés, amit az váltott ki, hogy tanyán nőttem fel, kecskét neveltem, és a legjobb barátaim, amikor begipszelték a lábam egy súlyos bokaficam után, talicskán toltak el a kocsmáig, hogy ne nélkülem kelljen aznap este berúgni. Ezek után magától értetődő volt, hogy valamivel ellensúlyozni kellett ezeket a csapásokat. Valamiért úgy gondoltam, hogy ez a helyes irány, gondolhattam is, mert általában vevők voltak rá a lányok, főleg ha megspékeltem egy szál virággal és valami komolyabb újságot lapozgattam, amiből egy kukkot sem értettem. Az állatvilágban is előfordul, hogy a hímek párzás idején elváltoztatják a színüket, a tollazatukat felborzolják és így nagyobbnak látszódnak, lehet ilyesmi beidegződésből fakadt. Egy kecskével mégsem állíthattam oda az első találkozáskor, hogy szia, jössz egy körre? Megfejjük a kecskét, aztán egy árnyékos helyen elszörcsölgetünk egy pohárka kecsketejet és átlapozzuk a Quelle katalógust.
Nos eljött a nagy nap és Gerendai Ágnes magához intett a mutatóujjával. Majd mihijahha, mihhijahha, mihhijahha, mihhijahha mámémémómú. Pedig előtte három napja gyakoroltam a Barbaro együttestől a tizenkét kőművest és Cseh Tamástól az égboltsapkájú c. dalt, erre elbődültem néhány mikkamakkát és Ágnes megdícsért, fiam gyönyörű baritonod van, köztünk a helyed. Erre szerencsétlen módon vállalkozó öltönyöstűl és üres bőröndöstül beültem a lányok közé az altba.
Nehezen tudták nekem elmagyarázni, hogy rossz helyen ülök, ennek ellenére hamar feloldódtam köztük és egy héttel később én voltam a társaság középpontja, gondoltam is magamban, hogy ti eddig nem csináltatok semmit?
Jártam a próbákra rendszeresen és bár kottát azóta sem tanultam meg olvasni, azonban néhány dolgot igen. Mégpedig a legpökhendibb szoknyák alatt lapulnak a legéhesebb pinák. Egyik este előadás után voltunk egy vidéki városban és kimentem szívni egy kis friss levegőt. Ott ácsorgott az egyik lány, aki mindig is tüzes nyilakat lövellt rám a szemeivel, amolyan bunkógyereknek gondolt, gondoltam én róla, mármint hogy mit gondol én rólam.
El is indultam arrébb hozzászólás nélkül, a talpam alatt ropogott a makadám és egy árnyék megmozdult. Utánam jött, én gyorsítottam, de úgy hogy ne legyen feltűnő, éppen csak úgy, mint aki valamit meglátott és szaporábbra veszi az iramot. Így tett Ő is, aztán megszólított. Te vagy az a srác, aki a Kauczkiék színitanodájába jár? Meglepődtem, hogy honnan tud erről, azt mondja látott egy darabban és tetszett neki az előadás. Általában nem tudok mit kezdeni a dícséretekkel és ha valaki a szemembe mondja, inkább gyalázzon, azt eltudom tenni. Folytatta tovább, hogy szerinte a művészet és a derekamon éreztem a kezét. Gondoltam ennek a fele sem tréfa (műveletlenség, sok a szóismétlés, már vagy huszadjára írom, hogy gondoltam) én is átöleltem a derekát, kis idő múlva egy exbúzaföldön hemperegtünk a szalmában, Ő volt az első lány, aki megkért, hogy dugjam seggbe, ha nem teszi nekem soha eszembe nem jutott volna. Én éreztem magam kényelmetlen helyzetbe, hogy miért pont oda? Miért pont engem választott? Pedig én egy kis suttyó paraszt vagyok, ez meg egy iskolázott lány, hogy jövök én hozzá, főleg hogy seggbe dugjam?
Sok kérdés és sok talány, mind elvezet ahhoz, hogy néha nem gondolkodni kell, hanem élni a lehetőséggel.
Hogy ennyi év távlatából mit tudok javasolni? Azt, hogy vedd el ami a tiéd, én sosem mertem. Ha valakit megszeretsz szívedből, akkor legyen bátorságod kimondani a szemébe és elolvadni a szerelemtől előtte, nekem sohasem volt bátorságom. Az embert mindig a megszégyenülés tudata és a mi lesz ha tartja vissza. Mégis mi lesz? Leforráznak és megszégyenülsz egy olyan ember előtt, aki nem érdemelte meg soha sem az őszinteségedet.
Én mindig csak ábrándoztam és elengedtem a legjobb alkalmakat, a legszebb pillanatokat, hallgattam a zenét, behunytam a szemem és szentimentálisan azt gondoltam én vagyok az etalon. (már megint a szóismétlés). Mennyivel többet ér egy igazi kapcsolat, egy igazi nő, egy igazi feleség, aki szül neked stramm gyerekeket, megfőzi a levest a másodikat, kimossa a büdös zoknit, a szaros gatyát és mindenben támogat, melletted áll, támaszod, tanácsot ad, megfedd, nevel és ha a gondolataid éppen kicsaponganának, akkor még a tudatod alól is előtörnek szavai és meggondolod (faszom má a szóismétléjgreewsw0 meg Gucskába a Guga Bt. hivatalosan akreditált céges macskájába, pont most mászott végig a billentyűzetemen).
Szóval egy ilyen asszony többet ér egy felsülésnél és lehet pont egy ilyenről maradsz le, mert éppen latolgatsz, mérlegelsz és attól félsz, hogy a büszkeségeden esik csorba. Tedd félre, én sosem mertem. Csak egyszer, csak egyetlen egyszer döntöttem úgy, hogy elég volt és akkor elvettem azt, ami az enyém, ami mellém adatott. Ami nem ábránd, nem egy futó kaland, nem felejtem el az arcát és ha nincs mellettem, akkor az étel sem kívánkozik.
4. Péld 18,22
Megnyerte a jót, a ki talált feleséget, és vett jóakaratot az Úrtól!
5. Péld 19,14
A ház és marha atyától való örökség; az Úrtól van pedig az értelmes feleség.
25. Péld 31,10
Derék asszonyt kicsoda találhat? Mert ennek ára sokkal felülhaladja az igazgyöngyöket.
26. Péld 31,30
Csalárd a kedvesség, és hiábavaló a szépség; a mely asszony féli az Urat, az szerez dicséretet magának!
Elküldve: 2006. 06. 21. 21:13
Elküldve: 2006. 06. 21. 22:09
Vasárnap járt felétek is a fagyis kocsi?
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"
Elküldve: 2006. 06. 22. 10:59
Idézet: csozsi - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 23:09
Idézet
>
Elküldve: 2006. 06. 23. 06:26
Aztán elmentünk a helyi kocsmába sörözni, a csaj velőig itta magát és hencegett, hogy sosem feküdne le velem, én meg tudtam, hogy szarrá itta az agyát és ráhagytam, számomra túl pökhendi volt és így nem sok közünk volt egymáshoz.
Aznap éjjel összehányta szobámat, mivel öntudatlan volt nekem kellett feltakarítani. Másnap nem emlékezett semmire, csak annyit mondott, hogy jó szar helyen laksz. Később jártam a lakásán, körfolyósós tanácsi, wc kint, ehhez volt szokva. Én meg a kerteshez, egy kis falun. Vágytam az elégtételre, sosem kaptam meg, mi több azóta sem láttam és az arcára sem emlékszem.
Nem tudom mostanában hogyan ismerkednek az emberek, akkoriban olyasmi áttörés volt, mint a 60-as években. Rendszerváltás és környéke, koncertek, fű, sör, szauna, zavarosban halászás, talajnélküliség és lányok.
Ha dönthettem volna róla nem ebbe a korba születek, inkább egy gépek nélküli természeti világba, bár ha nem tudok róla, hogy majd egyszer lesznek gépek, akkor más zavart volna. De ha már megszülettem jó itt, megpróbálom az élvezetes oldalát vagy mindenből viccet csinálni és elbagatellizálni.
Aztán jött a Renáta, a szomszédunkba költözött, kemény és hegyes volt, távolságtartó. Nem hittem benne, hogy valaha is megkapom, ennek ellenére egy évet éltünk együtt. A szomszédunkban az anyja lakott és azért költözött oda Fehérvárról, mert verte a hapija. Vele történt meg az az eset, hogy elmentünk kirándulni a hegyekbe és szex lett a vége. Ez ugyan mással is megesett, de Ő volt az, akivel nyilvánosságot kaptunk. Amikor elkezdtük egy domboldalban még felhő sem volt, aztán végeztével egy autóbusz parkolt mellénk japán turistákkal, akik vadul vakuztak a buszból. Két kopasz picsát tudtak lefényképezni csak, mert hátat fordítottunk nekik. Renáta egy év múlva titokban elkezdett találkozgatni az előző hapijával s a végén elhagyott, azóta is együtt vannak és Renáta hordónyira hízott és gyepálják. Később megint a Tamás szép fiú, Zoltán rusnya esettel kellett szembesülnöm minden este. Tamásnak rongyláb party mozgása volt, 32 fényesen csillogó foga és rendkívül jól értett hozzá, hogy a nőket vigyorgó rongylábmozgásával az ujjai közé csavarja. Rájöttünk, hogy táncházba kell menni. A népzenei táncházak előtere telis tele volt egyedülálló, asztalnál kólázgató és a számot billegő fejjel dúdolgató csinosabbnál csinosabb lányokkal. Aratás, nagyon nyitottak voltak, könnyen lehetett ismerkedni még annak árán is, hogy botlábam volt és mindent táncoltam kivéve, amit kellett volna, ezt a tényt ügyetlen csiviteléssel sikerült ellepleznem.
Aratni főleg Tamás tudott, jobban is idomult a lányokhoz, mint én és állandóan noszogtatott, próbált önbizalmat önteni belém, aztán ha az est végeztével vonult ki egy lány derekát átölelve és megvillantva a 32 fogát s odakérdezve, hogy naaaaa semmi?
Nekem nem ment ilyen könnyen a kanyar, abban sem hittem, hogy a lányok ennyire könnyen odaadják magukat, hogy nincs bennük semmi tartás. Egyik este együtt mentünk egy vidéki városba rock and roll party-ra. Útközben felvettünk egy stoppos lányt és Tamás 10 perc alatt elérte nála, hogy kiszálljak a kocsiból és arrébb várjam meg, amíg bepárásodik a Trabant ablaka, idilli volt, szép tiszta csillagos ég. Tamás vigyorgott, egy strigulával több, a csaj nem szólt egy szót sem, a téma valahogy elsikkadt, aztán kiszálltunk az autóból és aznap este már csak a sörömet forgattam az ujjaim között. Úgy éreztem magam, mint akit megerőszakoltak. Jártam már egyszer így, volt egy lány, akit egy piacon ismertem meg, egy büfében dolgozott. Hamburgert és sült kolbászt árult, sokat beszélgettünk és imádtam enni ott. Az egész környéket belengte a sült kolbász illata, darazsak döngtek a kukák körül, ahol mustáros szalvéták és kólás poharak várták az enyészet kegyelemdöfését. Friss kenyér, mustár és hideg sör s utána órákig csak csacsogtunk az ablakon át, minden vendéget kitárgyaltunk és a tenyerünkbe nevettünk. Meghívtam Őt Miskolcra egy rock fesztiválra. Finom borokat ittunk és a vasútállomás környékén aludtunk egy kisebb patak partján hálózsákban s együtt háltunk. Mivel előző nap találtunk egy nagyon jó éttermet, így egy héttel később megint Miskolcon kötöttünk ki, de már hármasban, jött velünk egy ismerőse a Karcsi. Az egész napot együtt lófráltuk annyira, hogy estére már a srác karjaiban kötött ki a lány, másnap még mentünk volna kirándulni így megint a patakpartra mentünk hálózsákozni, a srácccal aludt a lány és amikor rázendítettek, akkor felálltam és a legközelebbi vonattal hazaindultam Pestre. Azóta sem láttam egyikőjüket sem.
Folyt. Köv.
Elküldve: 2006. 06. 25. 18:53
Már nős ember voltam és a nagyobbik fiam 1 éves lehetett. Szigetszentmártonban laktunk egy nagyon aranyos kis parasztházban, én Pesten dolgoztam egy nyomdában és nagyon sokszor ha délutános voltam, akkor este 11h körül indultam vagy értem haza hévvel. Hétvégenként a 15-20 éves korosztály akkor indult bele az éjszakai életbe. Én behúzódva egy sarokba, fejhallgató a fejemen, el szuszékolok csöndben és általában arra ébredtem, hogy kontroll hiányában csürhe módjára viselkednek, indulnak a miklósi szpíd diszkóba és előre alapoznak hozzá. Lányokat szopatnak ketten hárman egy sarokban, néha seggbe kúrják, visonganak, sörös, boros üvegek repülnek ki a hév ablakán, meghúzzák a vészféket a diszkó előtt, kimásznak a hév tetejére és üvöltöznek, sarokba szarnak, hugyoznak.
Összefoglalva, nincs benne semmi vagányság, tartás, vagy erkölcs. Kontroll hiányában állat módjára viselkednek. Egyszerűen nem humoros és nincs benne semmi, ami arra sarkallná az embert, hogy elnéző legyen vele szembe az ember, sőt ha rászólsz valamelyikre, akkor felháborodik és öten ugranak fel, hogy mi van suttyó, szétszedjük az arcodat?
Ennél inkább az is jobb, hogy behunyom a szemem, zenét hallgatok és épségben hazaérek a családomhoz, abban a biztos tudatban, hogy ezek egyszer még megszopják a faszt,
Amit írtam nem alap nélküli. Volt egy gyulai ismerősöm a J. Robi. Iszonyú vadállat gyerek volt, 2 pohár sör után agy nélkül. Engem különösen nem tudott elviselni. Akárhányszor meglátott nekem jött és belevert a fejembe kettőt. Nagyon féltem felmenni a városba azokra a szórakozóhelyekre, ahol Ő felbukkanhatott. Ha megláttam, hogy ugyanott van, akkor bújtam előle és nem egyszer láttam villanni a szemét. Sokszor mentem haza vérző orral, anyám mindig kérdezte, hogy mi történt fiam?
Egy szanazugi fesztiválon aztán az egyik haragosa megfogta a sátrát, amiben aludt, kitépte a cövekeket és belehúzta a pár méterre lévő folyóba és beúszott vele. Kicsin múlott, hogy bele nem fulladt a vízbe, alig bírt kimászni.
Utólag megtudta, hogy ki volt az és megfogadta bosszút áll. Erre a békéscsabai vasútállomáson került sor. J. Robi észrevette, hogy ott van az, aki majdnem kinyírta. Elszedte a takarítótól a seprűt és eltörte a nyelét. Egy mozdulattal kitolta a bal szemét az embernek és elszaladt, Napokkal később derült ki számára, hogy nem az az ember volt, tévedett. Egy vadidegen embert vakított meg a bal szemére. Annak az embernek viszont cigány rokonai voltak. Nem volt irgalom, egyik este megfogták a sötétben J. Robit és miszlikbe törték a csontjait. Mindkét lábát eltörték, mindkét kezét, a bordáit és a koponyáját ízekre. Alig élte túl. Gipsz ágyban feküdt 3 hónapig és a koponya csontjait Platina lemezekkel pótolták. A végeredmény az lett, hogy nem szabad csinálnia semmit, ha rosszul néz és valaki ad neki egy pofont, azonnal meghal.
Nagyon kezes bárány módjára kell viselkednie, el kell hagynia a régi énjét, a legkisebb szóváltás is halálhoz vezethet.
Úgyhogy innen üzenem azoknak, akik testi fölényük miatt nyeregbe érzik magukat és valakit éppen terrorizálnak, jön még kutyára Platina.
Lehet most megpököd a tenyered és elagyalsz bárkit, mert érzel magadban annyi erőt és bátorságot, valamint megteheted, de később?
Van egy rendőr rokonom, nem közeli de rendőr. A faluban ahol lakott sokan panaszkodtak rá, hogy agresszív és ok nélkül üt ver bárkit + megbüntet. Nem tudtak ellene tenni semmit, a felettesei megvédték, pártolták, nem volt lehetőség az ellenállásra, szabadon basztathatta a népet. Aztán meghalt a 6 éves gyereke egy baleset folytán, egy motoros feltekerte a gyereket az első kerékre és mindezt 100 méteren keresztül. A 6 éves gyereket 100 méteren át gyalulta, mint a káposzta gyalu. Épp az apja volt szolgálatban és idegileg teljesen kikészült. Másnapra egy nyáladzó idegroncs lett belőle, nem hitte el, hogy vele ilyen megtörténhet. Pedig még ilyenebb. Begyógyszerezte magát és ivott rá. 2 napig küzdöttek érte, de életben maradt. Viszont soha többé nem tért észhez. Bevitték az elme osztályra és ha maga alá szart, amiatt úgy megverték, hogy beszart. Amiatt pedig szintén megverték. Nagyon nem szerettem azt az embert, mert egy arogáns fasz volt és osztotta az észt úgy, hogy nem lehetett megszólalni, nem is látogattam soha, még úgy sem, hogy a rokonaim kérték, hogy menj le, mert már ciki. Nem mentem, az utolsó hír, amit hallottam róla, hogy az ápolók gyepálják, mert folyton összeszarja magát. Begyógyszerezik, hogy az se tudja kicsoda, lázongani már nincs ereje, nincs tudata, szabadon üthetik s verhetik.
Ha rá gondolok akkor azt mondom túlzás, elég lett volna kevesebb is, hogy visszavegyen az arcából, valaki biztosra ment.
Az előbb ott tartottam, hogy internet. Ahol egy kattintással pinát lát az ember és olyasmit, ami által a szerelem leértékelődik. A nők úgy néznek rád a fotóról, mint ha ez lenne életük csúcspontja, ennél mámorosabb nincs. Ha valaki a pornófilmeken keresztül ismeri meg s ráadásul fiatalon a nőket, akkor az raktározódik el belőlük és úgy közeledik hozzájuk. Mondjuk érdemes a lányokat is megemlíteni, hogy oké egyik este valamelyik bokorban leszopnak valakit, másik este egy másikat, de mi az értelme? Eszközök, senki szemében nem nyernek ez által becsületet, pont ellenkezőleg, ujjal mutogatnak rá, hogy teszkós kurva, szopattam már én is. Hol van már a kivillanó boka vagy combok, ami után bolondultak a férfinépek és hegyeket mozgattak meg, hogy megkapják?
Manapság pénz kérdése az egész. Ha kellően menő autód van, akkor szopathatsz, de nem találsz senkit, aki lelki társad lenne, mindig akad egy meleg száj a makkodra, aki esetleg fogaz. Vagy van a degenerált túlzott erkölcsi értékekkel rendelkező, aki 5 év után engedi meg, hogy megfogd a kezét, mindig szürke posztó szoknyában jár és rendkívül kimért. Na ha pont egy ilyet fogsz ki, akkor tuti a maszturbáció miatt sorvadsz el.
Erről jut eszembe, hogy sihedernyi koromban Apám felküldött a padlásra csöves kukoricáért a malacoknak. Ha már fent voltam felhúztam néhány cserepet a meleg és a levegőtlenség miatt s megláttam a szomszéd cigány csajt a Kanalas Évát, aki egy szál világoskék bugyiban és szúrós hegyes cicivel állt egy lavór vízben. Bámultam, amíg el nem tűnt a szobában és utána két hétig jártam a látvány miatt a padlásra maszturbálni. Ennyi év távlatából már csak amerikai nyomszakértők tudnák megmondani s különleges készülékkel, hogy hány alkalommal.
Életem első nagy csalódása emberi kapcsolatban a Kati néni volt. Apámnak volt egy tanyája, szép nagy földterülettel, erdővel s mellette egy élővízcsatorna, amiben rengeteg csuka volt, hmmmm be ízletes. De nem erről akartam írni, hanem a Kati néniről a szomszédban. Kati néni akkor lopta be magát a szívembe, amikor betegen feküdtem és átsétált a közel egy kilométerre lévő tanyájáról egy kis, piros fazék gyöngyös levessel, hogy ettől meggyógyulok. Meggyógyultam és onnantól hittem a szavában. Kati néni férje mozdonyvezető volt és nagyon zord ember, kevés beszédű és mosolytalan s mindig barna öltönyben járt, ennyi ami beszűrődik róla halovány emlékeim közül, mit én port rugdaló kölyökkoromban éltem át. Apám tisztelte Kati nénit és dicsérte őt, hogy szépen rendben tartja a házát, a veteményest, s mennyi baromfija van.
Kati néni sürgött-forgott a ház körül s én néha lopva arra rugdaltam a port puszta kíváncsiságból. Nagyot köszöntem és cserébe eperrel és egy marék cseresznyével jutalmazott. Egyik nap délutánján egy idegen férfit láttam a dűlőn sétálni és befordult a Kati néni házához. Másik héten megint láttam s megkérdeztem apámat, hogy ki lehet az? Apám jól informált ember lévén csak annyit mondott, hogy az a bácsi ad pásztorórákat a Kati néninek, mert a férje beteg, impotens. Ezért aztán ha a Kati néni férje mozdonyt vezetett, akkor az a férfi pásztorkodott Kati néni felett. Nem nagyon tudtam helyre tenni a dolgokat és nem is értettem miért beteg s mi az a pásztor óra, de tudtam, hogy valami nincs rendben, csalódott voltam olyannyira, mint ha valaki engem csapott volna be. Amikor Kati néni azt mondta, hogy ettől majd meggyógyulsz, akkor én hittem a szavában s most megrendült irányában a bizalmam.
A következő biztos pontnak hitt dolog, ami összeomlott az életemben az a nagybátyám házassága volt. Számtalanszor elmentünk hozzájuk húsvétkor, karácsonykor vagy csak úgy a takaros kis lakótelepi lakásukba és amíg apámmal bontottak egy sört, addig én az unokanővéremmel bebújtam egy ágy alá és megmutatta a baba gyűjteményét. Egy sereg baba volt be ültetve az ágy alá a fal mellé körbe és nagy élvezettel beszélt róluk. Huszonéves házasság volt mögöttük, aztán egy napon Apám azt mondta vége, elválnak. Egy világ omlott össze bennem, kérdeztem miért. Mert évek óta folytogatták. Puff neki, nincs több baba gyűjtemény.
A következő csalódás a kórházban ért. Januárban kimentünk a fekete és fehér kőrös összefolyásához megfürdeni. Csak én fürödtem meg, öcsémnek elment a bátorsága, mert nagyon hideg volt a víz, én is talán ha kettőt csaptam a kezemmel aztán értelmetlennek láttam. Nem volt nálunk törölköző és a vizes alsóra húztam fel a ruhát s a nedves testemre. Másnap kórházba kerültem, a mentő vitt be, nem tudtam lábra állni és beszélni sem. Alig éltem, a nővérek sürögtek körülöttem s az egyik különösen nagy gondot fordított rám, megsimogatta a homlokom. Naponta bejárt és Ő adta be az injekciókat.
Negyednapra rendbe jöttem és már kimentem a szobából, következő nap már én voltam a hangadó a gyerekek közt és megjegyezte látom túlzottan is rendbe jöttél, mosolygott és megcirógatta az arcomat, a hátralévő 4 nap tökéletesen elég volt hozzá, hogy fülig szerelmes legyek bele. Lestem a mozdulatait, merre jár, mit beszél és kivel, csodálatra méltó nő volt, szinte beteg akartam maradni, hogy törődjön velem, mosolyogjon rám. Utolsó nap anyám jött értem délután, már délelőtt összecsomagoltam a holmimat és izgatottan vártam s kicsit szomorú is voltam, mert el kellett válnom a nővér hölgytől. Felöltöztem a ruhába és utána ereedtem, hogy lessem merre jár s legalább a hangját halljam. Az egyik helységben találtam rá, egy férfi ült vele szemben az asztalnál és fogta a kezét, suttogtak, búgtak, mint a galambok és megsimogatta a haját. Elszaladtam és a kudarc, amivel szembenéztem égető volt, iszonyú csalódás. Elbújtam és akkor sem jöttem elő, amikor hallottam hogy keres. Egy szekrénybe bújva vártam anyámat, pulykavörösre sértődtem és el sem köszöntem tőle. Évekkel később találkoztam vele egy kocsmában és két sör mellett jókat röhögtünk, emlékezett rám és furcsállotta, hogy eltűntem. Elmeséltem neki az egészet.
Ki ne lett volna szerelmes az óvónőjébe? Én mikor óvodás voltam a Bucsai Mariba voltam szerelmes, mert sokat birkózott velem, utána a Tóth Hajniba, mert táncolt velem lassút. Petrina Misi pedig bepisilt, ennyi amire emlékezem az óvodából meg az illatokra, a dia vetítésekre és a piros műbőrfotelekre, amik hidegek voltak ha beleültünk és a Zelenák Klári puszilkodott a Kovács Gabival az egyik sarokban és kigúnyoltak. A Zelenák Kláritól nem vártam volna, hisz a tanyán ahol laktam a Kati néni után ők laktak, a Zelenák család és sokat jártam át a nővéréhez papás mamást játszani. Sosem tudtam miről szólt, egyszerűen csak jó volt ott lenni, a nővére mondta mindig, hogy játsszuk azt.
A Kovács Gabival legközelebb katona koromban találkoztam Békéscsabán, Ő VÁP-os volt valami katonai ellenőr, megismert s valami hihetetlen köcsög módon viselkedett. Rideg volt és pattogó hangon utasított, kereste a hiányosságokat, hogy szankcionáljon. Mondtam is magamban, hogy mekkora köcsög vagy bazmeg, hisz egy óvodába jártunk. Szerencsére többet nem találkoztunk. Remélem már nem is fogunk, hihetetlen milyen embertelenek némelyek. Nincs bennük semmi részvét, semmi szánalom és megrendülni sem tudnak semmin, nem ismernek sem embert se Istent.
Úgy látszik ez már akkoriban is gond volt.
De nem is erről akartam írni, hanem az orosz tanárnőről. Úgy ismertem meg közelebbről, hogy fogtam egy sérült fekete rigót és a fiókomba tettem s ott etettem, hogy jöjjön rendbe. A Nánási Feri pedig odament az öccsével és kihúzta, majd amikor a madár kinézett szándékosan odacsukták a fejét és megdöglött. Fogtam a halott madarat és kiszaladtam az udvarra egy sarokba sírni. Nem találtak a vacsoránál sem, potyogtak a könnyeim. S a nevére már nem emlékszem de nagyon kedves tanárnő volt az, aki rám talált, az ölébe ültetett és megnyugtatott, hogy nagyon szép dolog, hogy így viszonyulsz az állatokhoz és elmagyarázta milyen mély lelkiség van bennem. Adott egy orosz nyelvű képeslapot vigaszként, amin egy bodor kutyus volt és ezüst színű hópelyhek szálltak rá egy hóval borított fenyő mellett. A párnám alá raktam és feledtette velem az élmény a halott rigót. A tanárnő hétköznaponként elvitt a lakására az Ő buzdítására kezdtem el levelezni orosz lányokkal, orosz nyelven. Volt egy újság a Kolovok, amiben voltak hirdetések, levelezőpartnert kerestek. De muszáj volt mindegyikkel megszakítanom a kapcsolatot, mert amikor arra került a sor, hogy eljönne két hétre, hogy megismerkedjen velem és el kellett volna szállásolni, akkor döbbentem rá, hogy nincs is hol, hisz én kollégiumban lakom.
No mindegy is, mert nem ez volt az, ami miatt tollat ragadtam.
7 óra van, hírek a Sláger rádióban Ortutai Dórával...mindegy nem fontos, ez csak egy kis nüánsz, hogy felrázzon a túlzott empátia által kiváltott megrázkódtatásokból.
Mondanom sem kell, hogy a tanárnővel eltöltött délutánok, a finom rántott csirkecombok, a képeslapok, amiket nekem adott ajándékba és nyilván a kiemelt törődés, amiben részesített vezetett ahhoz, hogy simán fülig beleszerelmesedtem s ráadásul nem volt semmi elhárítandó akadály, mert egyedül élt, elvált a férjétől.
Aztán egyik délután szeleburdiskodtunk a társaimmal, rohangáltunk a folyósókon, az udvaron, ajtókat csapkodtunk és az egyiket, ahogy tenyérrel meglöktem magam előtt és kivágódott, mögötte a tanárnő, s fejjel belerohantam a hasába, a tanárnő felnyögött és lekevert két hatalmas pofont. Itt szakadt meg a szerelem, fel sem tudtam fogni. Ott állt a Zelenák Klári és a nővére a Judit és elégedetten, gúnyosan mosolyogtak rajtam. 38 éves vagyok de azóta sem tudtam túltenni magam rajta, legszívesebben megfojtanám azt a két libát
Az első igazán komolynak mondható és meghatározó szexuális élményem Gyulán volt. A várfürdő homlokzatát és tetőterét újítottuk fel. Szemfüles ember lévén kiszúrtam, hogy pár lépés egy másik tetőn át és a női zuhanyzó tetején vagyok a szellőztető ventilátorok mögött. Napokig jártam oda lesni a lányokat, asszonyokat. Aztán egyszer ahogy meséltem a Kun Gabinak, Ő is velem akart jönni. A szemüvege miatt buktunk le, pedig milyen jó időtöltés volt munkaidő után. Bármelyik épeszű férfi élvezte volna lesni a zuhanyzó nőket, hegyesedő ciciket és ahogy öltözködnek. De Kun Gabi szemüvege megcsillant a ventilátor mögött és eltéveszthetetlen módon egy szempárnak hatott. Azonnal értesítették a vezetőséget és mi meg szaladhattunk egyik tetőről a másikra. Hónapokkal később merészkedtem vissza és megfogadtam, hogy soha többet nem hozok fel magammal senkit.
Még Cyberde-t sem
Ezt csak azért szúrtam be, hogy legyen alkalma revansra, a növő félben lévő macskának is szoktunk kirakni kaparófát, amin a körmeit élesítheti.
Gyulán volt egy nő, aki anyámhoz járt tojást venni. Izgalmas és kellőképpen romlott nő volt, mint a camembert. Látszódott rajta az érzékiség, a nőiesség kicsit megfűszerezve kiszolgáltatottsággal, odaadással. Nem egyszer nyomott barackot a fejemre és anyámmal elbeszélgettek egy pohár pálinka mellett egy félórát, majd felrakta a kaskát a kerékpárra és hazatekert a tanyájára. Az a tanya furcsa tanya volt és megközelíthetetlen. Volt egy nagy behemót kutya megkötve és két kisebb szabadon, két nő lakott benne, az okát nem tudtam csak utólag. Akkoriban nem létezett az, hogy leszbikus csak a buzi.
Aztán mikor felkerültem Budapestre és már az első nap volt munkám és kaptam szállást is a munkásszálláson, akkor észrevettem azt a nőt, a Pirit, ahogy ott ült a munkásszálló kocsmájában egy bárszéken és csacsogott kedélyesen egy férfival.
Ahogy megtudtam abból élt, hogy a munkásszálláson lévő férfiakat tekerte az ujjai köré, pénzért tette és csak abból élt. Az első hónapban még én is gyűjtöttem rá, gondoltam kaparófának jó lesz, de aztán bejött a képbe Szamóca. A Petőfi csarnokban ismertem meg, hippi lány volt én meg hippi fiú, aznap este a szobájában kaparófáztunk s belépett az apja és az anyja. Kirángattak a takaró alól és kiebrudaltak a házból, miszerint ez nem kurvák tanyája.
Nem is annak kezeltük, ezért rá egy hétre újra találkoztam a Szamócával. Telefonálni nem mertem neki, mert féltem, hogy az anyja veszi fel.
Aznap este egy margitszigeti padon lett enyém, aznap este sokan mások lettek valakié egy margitszigeti padon, erre akkor jöttünk rá, amikor végeztével végigsétáltunk az Árpád hídig és minden padon valami furcsa nesz, furcsa póz, sok hontalan fiatal pár.
Elküldve: 2006. 06. 25. 20:29
Sajnos a fiam elpiszkálta a fényképezőgépet és az összes felvétel alacsony méretben készült.
Elküldve: 2006. 06. 26. 17:46
Idézet: guga - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 20:29
Sajnos a fiam elpiszkálta a fényképezőgépet és az összes felvétel alacsony méretben készült.
'aze jobb is, hogy alacsony felbontáson vettétek fel, főleg a moby dick-es részt :Đ
Elküldve: 2006. 06. 27. 12:38
Idézet: guga - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 21:29
a zeneválasztásokon újra és újra megdöbbenek... :Đ
Elküldve: 2006. 07. 02. 12:55
Idézet: guga - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 22:13
Pfft... Nem akarom rombolni az illúzióidat, de szerintem sokan járunk az erdődben.
Csak nem szemetelünk. Csodáljuk a tájat.

Súgó
A téma zárva.