HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen Értékeld a témát: -----

#581 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 13. 09:17

leslie, csendben jegyezném meg, h önkormánzatnál vannak közterületfelügyelő sztálj emberek, akiknek ilyenkor (többek közt) az a dolga, h nézzék, van-e kaszálva a terület

ilyen szempontból lényegtelen jelen van-e a parlagfű

megelőző jelleggel kell végez(tet)nie a tulajdonosnak a kaszálást, h pl. a parlagfű ne is kerülhessen pollenszóró állapotba

szvzsz önkormányzati rendeletben le lesz írva, h május-júniusbanel kell végezni a kaszálást a művelés alól kivont területeken

nem nyomott fel téged senki  :)

Szerkesztette: fram 2007. 07. 13. 09:18 -kor

Ciciman is on borda

#582 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 09:30

Júni 31-ig kell megcsinálni. De nem is azt vitatom, le van írva, elfelejtettem, jogos a dolog.

Mondjuk arra kíváncsi lennék, h az utak mellett ki fogja lekaszálni a füvet.  :think:

Mellesleg én a szomszédra gyanakszom inkább, nem tetszett neki az összeg, amit mondtam, illetve nem voltam hajlandó engedni belőle.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#583 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 09:50

Idézet: leslie - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 10:30

Mondjuk arra kíváncsi lennék, h az utak mellett ki fogja lekaszálni a füvet.  :think:

ilyenkor van az, h visszanyal a fagyi
Ciciman is on borda

#584 Felhasználó inaktív   *Ücsüküé* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 09:51

Idézet: leslie - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 10:30

Júni 31-ig kell megcsinálni.

Az jó dátum... :Đ
Soha ne tartsd vissza a fingást, mert végigfut a gerinceden, be az agyadba, és innen jönnek a szar ötletek!

#585 Felhasználó inaktív   AMDPower 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 15. 07:52

guga májszter, hol tart a könyv?  :D

:up:
AMD forever

#586 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 15. 10:06

Idézet: AMDPower - Dátum: 2007. júl. 15., vasárnap - 7:52

guga májszter, hol tart a könyv?  :D

:up:

Hogy is szokták mondani  :think:  alkotói válságban vagyok :Đ

Kisebb családi tragédia ippeg 2 napja (szerencsére nem mi).
Lakás eladás, vétel és költözés.
Új vállalkozás talpra állítása.
Szandán sem jártunk  :D

De amúgy kösz az érdeklődést és egyben :kma:

Te a lopós AMDpower vagy, vagy a lúzer :think:  :Đ

#587 Felhasználó inaktív   AMDPower 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 18. 12:42

Idézet: guga - Dátum: 2007. júl. 15., vasárnap - 10:06

Te a lopós AMDpower vagy, vagy a lúzer :think:  :Đ

egyik sem, különben is nagy P  :fuck:

:Đ gyökkettő
AMD forever

#588 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 22:04

Gól s bál is

Szigetszentmártonban a Vasút soron volt egy aranyos kis parasztházunk. Vert falú, két szobás, konyhás, előszobás, teraszos. A kertben volt kinti budi extrákkal, olyanok mint újságos állvány, festmény a falán, gyertya és öngyújtó ha éjjel jön rád, szóval takaros volt. A ház fala körben 50cm vastag, télen fűt, nyáron hűt. Nem volt buta ember, aki megépítette. Mi már csak szépítettünk rajta ill. a vizet vezettük be fúrt kútról és nyomás alá helyeztük egy tartállyal. Fürödni még így is csak lavórból lehetett, de egy furfangos megoldással sikerült meleg vizet előállítani. A csap végén volt egy spirál, elektronyos spirál. Azonnal forró vizet készített. Akkoriban hatalmas léptekkel haladt az életünk. Nem voltunk nagyravágyóak. Nejemnek sikerült tanári állást szereznie a közelben, én hűtőt hoztam és meleg vizet csiholtam. Este meg vigyorogtunk egymásra a vajas kenyér mögül, hogy „a állás, a hűtő, a meleg víz”. Sikerorientált házasságnak hívják az ilyet. Nejemnek elkezdett dagadni a pocakja is Leventével és akkor rázendítettünk a babababababaaaaaaaaaa-ra. Na de ehhez a hangsúlyt kéne hallani, azzal egész.
Boldogok voltunk. Ha valamit kaptunk az élettől hálásak voltunk érte.
Erre még a szomszéd is rátett egy lapáttal. Reggel álmosan nézek végig a telken és valami nem stimmel, az alma fa alatt egy sor paradicsom palánta frissen öntözve. Szomszéd Sanyi bácsi korán kelt, dolgozott és maradt pár felesleges palántája. Átjött a telkünkre és beültette az általa legjobbnak vélt helyre. Kicsit napos, kicsit árnyékos.
Másik szomszéd Ilonka meg méhészkedett. Segítettem neki befogni néha kirajzott méheket és hozta szaporán a mézet és sokat beszélt a bogarakról. Egyedül élt és kicsit tényleg bogaras is volt, azóta meghalt. Váltig állította, hogy az öntözés az emberre káros dolog, mert az áramló víz a slagban kiveszi az erőt.

Na de a lényeg, amiről írni akartam és a fejemben már körvonalazódott pár szál, amit összefűzök ezzel kapcsolatban a globális felmelegedés. Egyre nagyobb feneket kerítenek ennek a dolognak. Itt van ez az Al Gore, akit rajtakaptak, hogy 21X annyi áramot fogyaszt, mint az átlag amerikai és kipusztuló félben lévő halakat eszik a lánya esküvőjén. Meg a filmje is (Kellemetlen igazság) és a kampány.
Két dolgot tehetek, vagy a homokba dugom a fejem és nem foglalkozom vele, vagy beállok a sorba és én is írok róla. Tényleg meleg van, a kisebbik fiam Benjamin egész nap meztelen van, s okulva a példájából tegnap zuhanyozás után kipróbáltam én is. 16H-tól másnap reggelig meztelen voltam a lakásba, most már értem én is. Nálunk úgy megy, hogy nincs klíma csak egy kicsi ventilátor. Nap közben locsolom az udvart meg este és az kellemes. Néha hideg sör, zuhany és éjjelre a ventilátor, de amúgy sincs forróság, mert ez alagsori lakás. Ugye-ugye a megvetett alagsor? 10°-al van hűvösebb alapból, mint az utcán és nem kerül pénzbe. Akár csak a mártoni telken.
Volt egy 2 X 2 méteres ásott pince a zöldségeknek. Betonozva, meszelve, jó hűvös nyáron és fagymentes télen. A sarkában pedig egy 20cm X 20cm lyuk, kb. 5 méter mély és egy vastag plexi cső leeresztve. A másik vége a falon belül ment a szobába. Magától cirkulált. Ha a pincelejáró fedlapját kitámasztottam, akkor megindult a keringés. A szobába, ami eleve hűvös volt a vert fal miatt, tódult be a hideg levegő abból a mély lyukból a csövön át. Nagyon kellemes volt. Télen csak betömtük egy ronggyal és olyankor nem tódult. Amint megjelent az első izzadtságcsepp a homlokomon rögtön siettem a tömítést kivenni a csőből.
Ez a télen fűt, nyáron hűt annyira igaz volt, hogy ha munkába menet reggel lekapcsoltam a fűtést, akkor este még kellemes hőmérséklet fogadott.

Éppen költözés előtt állunk. Annyit már elárulhatok, hogy Bánkra fogunk költözni végleg. A nejem nagyon lobbizik egy szlovák építésű parasztház mellett, ami 90 nm, vert fal és hangulatos. Nekem sajnos gyakorlatias okok miatt nem nyerte el a tetszésemet, inkább egy hagyományos építésű tégla házba költöznék és azt varázsolnám mézeskaláccsá idők alatt.
De ami megint csak biztos. Egy ásott kút fontos, abba leengedni egy vastag plexi csövet, éppen a víz fölé és a föld alatt bevezetni a házba a végét. A többit tudod.
Nulla forintból megvan a klíma, a természet elvégzi a feladatát.
Este csak mész haza és nem kell lesni a villanyórát. Én ezzel tudok hozzájárulni, no meg azzal hogy kerékpárral járok mindenhová. Persze tudom ennek így nincs sok értelme, ez nem Hollandia, ahol adnak rá. Itt az a cucc ha kikönyökölsz a klímásból és rádudálsz a kerékpárosra, hogy nnyémá...

Tényleg meleg van, rossz bele gondolni, hogy mi lesz egy év múlva. Egy hete ki sem tettem a lábam a lakásból csak locsolni az udvart. Fürdőgatyában slattyogok a betonyon.
Azon gondolkodom, hogy számomra mi volt az első jele ennek a klímaváltozásnak, hogy az ember bele avatkozott a természetbe. A sün.
Balatoni koncert, metál zenekar, épülő színpad, este üvöltő koncert, sok sör és szaladtunk félre megkönnyebbülni folyó ügyeinktől. Egyszer csak az egyik lehajol, hogy néééééé süni. Finoman alányúlt, hogy ne a tüskék érjék és levitte a Balaton partjára, ne érje ez a hangos zene.
Később megint folyó ügyek ugyanott és zörög a bokor. Srác méltatlankodik, hogy odáig nem hord el az övé és lehajol megnézni mi az. Néééééé  megint süni. Na gyere csak megmentelek, levitte a Balaton partra újra a hangos zene elől. Majd újabb sörök és megint csak a bokrok mellett kötöttünk ki. Mögöttünk a fűben szöszmötölés, fújtatás. Jött a süni megint. Srác védőangyalként karolta ismét fel, hogy jaj szegény nem tud másfelé menni és újra levitte a vízpartra, hogy valamerre induljon el. De már akkor meglestük, hogy a sün mit csinál, elindult a színpad felé és követtük, szájunk előtt az ujjunk, lábujj hegyen s közben pokolgép, pokolgép a következő áldozat te leszel vagy én.
Bebújtunk a színpad alá a süni után és kíváncsian lestük hova megy. Egy beton lyuk vagy vályú, amibe valaha víz folyt, de most telve volt avarral. Ott lakott és oda szülte kicsinyeit, néhány tüskés gombóc volt ott. Jót nevettünk és én akkor még föl sem fogtam, csak most tudom, hogy nap, mint nap ezt játsszuk el a földdel is.
Az a helyzet, hogy amíg nem voltunk itt a földön jobban mentek a dolgok, természetesen. Aztán jöttünk mi, mint az intelligencia, az evolúció csúcsa.

Na most bajban vagyok. Tudom, hogy írtam egy rövid történetet a földről, hogy mi történne ha eltűnnénk innen végleg, vagy atommal magunkra robbantanánk. Mennyi idő kéne a földnek, hogy magához térjen és utána mi lenne. Kerestem, hogy melyik írásom része, vagy melyikből hagytam ki, de írtam le. S közben rájöttem, hogy ugyan leírtam de csak papírra és utána kidobtam, mert úgy gondoltam nem állok be a sorba, nem foglalkozom a globális felmelegedés kérdésével, mert engem nem érint. Kerékpárral járok, a szemetet is ésszel, odafigyelve. Vagy szelektív vagy simán be a kukába, mert itt nincs más lehetőség.
De kénytelen vagyok rájönni, hogy meleg van, izzadok és keresem a módját, hogy mi helyettesíthetné a klímát. Eleink hogyan védekeztek mikor még nem volt áram?
Elpuhult, elsatnyult nemzedék vagyunk. Kicsit leizzadunk és már nyomjuk is a gombot, legyen 18°, vagy még kevesebb. De ettől meg kint lesz melegebb. Nem baj, az autóig kibírjuk, abban is van egy gomb, legyen hűvösebb és a felhúzott ablak mögül bámulunk egymásra. Megvetően nézzük azt, akit csak a lehúzott ablak és a menetszél hűsít, vagy a vert fal.

Nejemet hívom, vonaton ül, hogy mit csinál. A felújított paraszt házakat nézegeti. Na mondom magamban, már megint ez a lobbi. Ááá nem csak, de aztán még is. Egy paraszt házat én is kiszemeltem, de neki meg a helység nem tetszik. Azt mondja olyan, mint a hamis gulyás, van is élet meg nincs is. Bánk az más, tényleg olyan az a község, mint valami kis ékszer. Párszor jártam már ott kirándulni és kellemes emlék. Tóban fürödni, csónakázni este egy üveg hűtött pezsgővel és éjjeli fürdőzés. Meg látni a teljes eget, a csillagokat, nem csak egy szeletet, amint belelépsz a kutyagumiba, mert nem a lábad elé néztél.
Meleg van, nejem vitt jég akkut magával a vonatra, hogy a vizet hűtse, de a végén a feneke alá rakta és azon ült.
Eddig úgy voltam vele, hogy ok rendben seperjük a szőnyeg alá a témát. Volt már ilyen meleg a történelemben, csak akkor még nem éltünk és most ismétlődik. Hajlamos vagyok úgy gondolni, hogy ez egy átmeneti jelenség. Nem is igaz, hogy fajok kipusztulnak, na és ha igen kit érdekel? Egy lepke fajjal kevesebb, nem tudom mit kell rinyálni miatta. Ha valaki annyira ragaszkodik hozzájuk, akkor mentse meg őket magának, de csendben. Ne hívja fel magára a figyelmet, ne zajongjon, ne kampányoljon és eleve hagyjon békén, ne folyjon a vízcsapból.
Ezek a globalisták lassan olyanok lesznek, mint a buzik. Színes rongyokat rázva táncolnak az utcákon, hogy hurrá vége az emberiségnek ha továbbra is így élünk.
Hogy?

100 évvel ezelőtt még csak 2 milliárd ember élt a földön és nem volt igény a fejlődésre. Minden jó volt úgy, ahogy volt. Minek mást ha ez működik jól? Mindentől féltek, minden újdonságtól.
Egy londoni áruházban például mozgólépcsőt építettek és az emberek nem mertek rálépni, veszélyes. Konyakkal kínálgatták azokat, akik vállalták, hogy egy szinttel feljebb emelkednek.
Pár konyakot lenyomtam már én is életem folyamán, mégsem érzem úgy az emelkedett hangulatom ellenére, hogy bárkinél feljebb emelkedtem volna.
Most meg? Fúj ez régi, ezt tegnap már hallottam. Mit akarsz a Nokia 3310-el?
Mai napig azt használom és van még tartalékban pár készülék ha bármi baj történne. Nekem telefonálni kell, nem szüttyörögni rajta és nemi életet élni egy telefonnal. Nem babusgatom meg kéjelgek vele. Csak beleszólok, hogy igen tessék, guga...

Megyek este a boltba, személyválogatás. Hideg sört kapok a hűtőből, nem sima rekeszből, mint mások. Kissé úgy érzem magam, mint anno az átkosban, mint mikor pult alól adták a fogyóban lévő árucikket. Cserébe elvárták a barter szolgáltatást az eladók. Ingyen belépő valahová vagy kedvezmény, esetleg záróra után vagy orvosnál soron kívül.

Előttem egy vak ember áll sorban, fehér bottal navigál. Áll a pénztár előtt és vár. Kis fiatal picsa rivall rá unottan, hogy tessék kipakolni a pultra, azért van.
Nem látja, hogy vak vagyok?
Honnan kéne látnom?
Fehér bot van nálam...
Nem nézem én ki milyen bottal jön be és továbbra is csak unottan várt.
Bácsi rájött, hogy minden hiába, itt Ő mint vásárló csak vesztes lehet. Megemelte a kosarát és a picsa vonalkód olvasóval beolvastatta, majd mondta a végösszeget. Bácsi fizetett, bepakolt a szatyrába s az ajtón kilépve elkezdte szkennelni a járdát, falat a botjával. Ajtót persze nyitva hagyta és megy a légkondi, ki is van írva, hogy tessék becsukni.
Kis hülye picsa idegesen kipattant a pult mögül és utána kiabált, hogy „az ajtót nekem kell becsukni?”

Milyen valami megváltozott? Szerintem nem változott semmi, az emberek a bibliai időkben is ugyanilyenek voltak. Fogjuk rá a hőségre, kicsit meleg van és kész. Le kell magunkat hűteni.
Vagy inkább lőni?
Ki fog először atomot robbantani? S válaszul? Mert ugye a mellett nem lehet csak úgy szó nélkül elmenni.
Dughatjuk a fejünket homokba, legyinthetünk, de attól még létezik. Atomot már robbantottak próbából, elrettentésül.
Jó lenne ha választhatnék és elmehetnék. Létezne a jó emberek bolygója, akik nem akarnak senkire se atomot robbantani és maradna ez itt nektek, akik ha elfogy a benzin elmentek érte oda, ahol az terem és rendet tesztek, ha kell atommal, hogy ezt nektek. Legyetek ti a rosszak, akik könyököltök a klímásban vigyorogva és szörnyülködtök az esti híradón, hogy megint felrobbantotta magát egy terrorista, áldozat is sok van.

Van egy sanda gyanúm, s van két oldal. Jelenleg a jók, akik odamentek rendet tenni s ha ez nekem nem tetszik, akkor én vagyok a rossz oldal, csak bélyegzés kérdése, vagy néhány közlemény s mindjárt terrorista.

Pedig nem csináltam semmit. Jó kedvűen kerékpároztam, élveztem a csövön beáramló hűs levegőt, gyereket neveltem a társadalomnak, ösvényt kerestem ebben a káoszban.

Mondom csak reklám, s közlemény kérdése. A közvélemény bármikor hajlandó elfogadni, hogy  terrorista. Pedig csak egy kicsit meleg van, le kéne hűteni magunkat.

Őszintén bevallom eddig megvetettem a városligetben napozókat. Kifeküdtek a fűbe egy üveg ásványvízzel és újsággal, mint valakik. Na mondom a nejemnek nézd már a hülyéket, kifekszenek a közös gyepre, forgolódnak, nézelődnek, úgy tesznek, mint a valakik. Elegánsan isszák az ásványt és hajlanak vissza az újság mögé, tényleg extra. Jókat röhögök dél felé, mikor megyek haza s a Király dombon pöffeszkednek, mert eszembe jut, hogy reggel hatkor a kutyások ott trécseltek és közben a kutyák ott könnyítettek magukon vagy nehezítettek. Igen ott, ahol éppen te vagyol és próbálsz úgy tenni, mint aki valaki, hogy forgolódsz a barnára sült testeddel és szopsz egyet az ásványból s máris leteszed, ez így elegáns.
Hajnalban még a kutyák vizelték le, most meg te fekszel oda. Apámnak hatalmas udvara volt a tanyáján, 1km hosszú és széles, benne akkora hegyhát, mint a Király domb, akácos, patak s nyúl meg őz, aminek iramodott a lába de fazékban végezte.
Soha nem láttam, hogy plédet terített és lefeküdt volna arra a helyre, ahová a kutyák szarnak. Ilyet csak a pesti ember csinál és még tud nézni is, mint aki a valaki.

Hát hogyne. Budapest, Butapest de csodás.

Mostoha Apám rendkívül egyszerű ember volt. Bármi probléma adódott azt úgy intézte el, hogy „a pina is szőrös, még is jó!”.

Tudom nem szalonképes mondat, de nem saját kútfő. Tudósítani, meg dokumentálni anélkül, hogy történelmet hamisítanánk nem szép dolog csak azért, hogy a szép lelkekre tekintettel legyünk. &  smile.
Most lenne ideje a backspace-nek de már késő, makacs ember vagyok.
Mostoha Apám mindig mondogatta, hogy bolondok jóslata s legyintette ha valaki próbálta jövendölni mi lesz holnap.
Kedvelte a zöldszilvánit és a románcot, de utóbbit inkább szívta, füstszűrős cigaretta.

Bolondok jóslata, rendszeresen álmodok, megálmodok eseményeket. Egyik éjjel például kirepültem az űrbe. Ágyban voltam, éreztem, hogy hatalmas erő közeledik felém. Felemelt álmomban és felrepített, egészen ki az űrbe. Körülöttem csak a műholdak, suhantam, repültem körbe a földet.
Egy ököl vágott rá a tengerre és az beszakadt.
Verejtékben úszva ébredtem és a hírekben benne volt a cunami, a rengeteg áldozat.
Átjött Deni, miután telefonáltam neki. S mondja, hogy milyen jó neked...
Mi a jó ebben ember?
Hát az, hogy megálmodtad...
S utána mi lesz? Mire megyek vele, hogy láttam álmomban?
Hát izé..., azért mégis csak mész vele valamire, nem sokan álmodnak ilyet...

Tényleg nem, bolondok jóslata.

Már egy hete fáj a jobb hüvelykujjam. Egy ponton csak és baromi idegesítő, mert mindig közbeszólk a fájdalom. Már éppen megfeledkeznék róla és bele ásnám magam komolyan másba, erre csak belényilal. Mint ha a csontomat vágnák ketté, pedig igaz, mert azt álmodtam hogy ketté vált az ujjam. Lefittyedt a fele hús vastagon és próbáltam nyálazva összeszorítani, de nem ment, folyamatosan, szünet nélkül nyílt szét.
Eltelt azóta több, mint egy hét és nagyon fáj az ujjam.

Szerkesztette: guga 2007. 07. 20. 22:06 -kor

#589 Felhasználó inaktív   :kma: 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 07. 20. 22:17

Idézet: guga - Dátum: 2007. júl. 20., péntek - 22:04

blablabla

:kma:  :Đ
:kma: :fuck: :Đ

#590 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 22:23

Idézet: :kma: - Dátum: 2007. júl. 20., péntek - 22:17

:kma:  :Đ

Jogos :Đ de csak zárójelben jegyzem meg, hogy ennyi idő alatt csak egy ember tudja elolvasni és értelmezni az általam leírtakat :Đ
S az is álnéven teszi  :D
Megkockáztatom, hogy egy sort sem gondolt át belőle, mert számára csak blábláblá :Đ  úgy, hogy :kma:

Hja és :kma:

#591 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 22. 21:11

Variációk négy emberre

Sétálnak, az utca kihalt, egy lélek se, csak én seprek csikket, sörös dobozokat. Függönyök behúzva, mindenki elrejtőzött a meleg elől. A klímákból csepeg a víz a járdára és gusztustalan tócsákká, porral, elszáradt falevéllel elegy.
A homlokomhoz érintem az ujjaimat, vastagon izzadok, a járdára.
Valaki felhangosítva hagyta a pc hangfalat, hatalmasat dörrent az utca csendjébe a wrong, windows hibaüzenet. Amaz négy felnevet, a térdüket csapkodják, értik.

Az utca csőtörés miatt. Lada jön, négy cigány, koszosak. Dologból jönnek látszik, lapátosok talán. Nézik a korlátra akasztott stop táblát. A sofőr nyújtogatja, kémlel. Egy avétos mozdulattal félretekerte a kormányt és fel a járdára, kikerülte. Nyomában Suzuki, Audi, a többit már nem is néztem. Egy bolond. Mennek utána sorban. Járdára fel, stop tábla kikerül. Bent az utca mélyén kiabálás, tolatások, mind jön ki farral és idegesek. A stop tábla nem egyértelmű. Kettő kéne belőle vagy mellé írni, hogy nagyon stop.
A kengyelfutó gyalogkakukkban a farkas épített egy gigantikus farkas robotot. Felült a tetejére és irányította. A szakadék szélénél kiadta az állj parancsot. Nem állt meg.
Erélyesebben, hogy ÁLLJ! ÁLLJ!
-még mindig ment.
MÉGÁLLJABB!!!
-belezuhant.
A kiabálós férfi gyalogol és több korlátot.
Korlátot csak korlátoltaknak.
Elkeríti a járdát.
Megint egy autó és nyakát, kémlel, nem hiszi el. Végül mégis belenyugszik és megkegyelmez a világnak, elterelődik.

A kiabálós és másik három csatakos, félmeztelen áll a Siemens kapuja előtt.
Papíron, nagy betűkkel: ZÁRVA.
Kiabálós egyik lábáról, végül elfogy és elkezdi rángatni az ajtót. Portás sehol, üres.
Félmeztelen is odalép, rángat egyet Ő is, tanakodnak. Ilyen nincs, csapnak a combjukra, órát nézik, csukló befordít. Kiabálós megint megrángatja az ajtót, nem nyílik. Közben megkerül és már messziről gesztikulál, hangját nem hallani, de ideges. Csak, ahogy a kapun a kis plexi ajtót kitárja...nem látják? Ki van írva!!!

A wrongos ház garázsából kijön négy srác, cigarettára gyújtanak, bontják a sört. Megeresztek egy hangos HÖHHHNYEEE-t, karok lendülnek a magasba és válaszul jön a hőőőjjj. Az egyik gázszerelő, a másik kettő biztonsági őr és egy rendszergazda is van velük. Hobby autószerelők. Egyik lakó feljelentette őket, miszerint illegális tuning folyik ott. Ezen még én is jót röhögtem. Valaki nyilván sasolja őket, hogy beállnak verdákkal és polcon alkatrészek, majd magukra zárják az ajtót. Voltam párszor náluk, mindegyiknek én építettem a számítógépét. Semmi mágia nem folyik ott a garázsban. Egymásét bütykölik. Bőrülés, autó hifi, felni és egy kis tuning.

Locsolom az udvart, szomjaznak a növények. A járda felé lejt s vékony patakokban csordogál, arra terelem a faleveleket a vízsugárral. Egy méter szélesen nedves a felülete már. Jön egy család bevásárló szatyrokkal.
Elől a nagymama és lábujjhegyen lépegeti át azt az egy métert. Mögötte talán a lánya, babakocsit tol, alszik a szentem. Nagymama példáját s Ő is pipiskedve teszi meg.
A fia is balettezni kezd mögötte, széttárja a két karját a szatyrokkal és eltáncolja a hattyúk tavát.
Kíváncsi voltam valamire. Ha csak egy-két méter szélesen van felnedvesedve a járda, akkor lábujjhegyre állnak. De mi van ha az egész ház előtt fellocsolom? Közel 20 méter. Időbe telt.
Sokáig kellett várnom, de szépen végigsétált rajta. A következő is és a harmadik is.
Mi ebből a tanulság?
Legközelebb két métert igen, aztán nem, majd megint igen és megint nem.
Pipis, nem, pipis, nem?

Srévizavé nekem a Pünkösdisták háza. Fürdőgatyában slagolom a fákat. Egy ember jelenik meg a teraszon, engem néz, kikönyököl, a tenyerét a homlokához, szemébe.
Hunyorog. A felette lévő teraszra is kijött két másik. Beszélgetnek, csivitelnek, aztán egy nő is csatlakozott. Első pünkösdista a másodikról kihajol és felnéz a harmadikra. Odaint, mosolyog, beszél nekik. Szünet van, eddig ment a dicséret, kihallatszott a dob meg a gitár. Második, harmadik és negyedik pünkösdista a nő lehajol hozzá, nevetnek, mosolyognak. Első pünkösdista felém mutat és megint nevetnek.
Igen, én is tudom hülye vagyok és fogok is.
Talán az arcom, a megjelenésem. Többször, hogy csitri lányok a tenyerükbe vihognak ha meglátnak, vagy tekerek el egy vendéglő terasza mellett és egy asztaltársaság felnevet, rajtam, jól láthatóan.
Mindegy, nem én ülök az araszoló kocsisortól egy méterre elegánsan és egy sör ezeröt. Szerintem ez legalább olyan mulatságos.
Kanyarodjunk vissza a slaghoz. Hja a fürdőgatya? Mondtam is a nejemnek, nem ciki szerinted így kimenni?
Kit érdekel? Itthon vagyunk...
Én élveztem, nagyobbikkal jókat viháncoltunk, egymást pocsoltuk a vízzel és kifeküdtünk a napra.
Vidéken házat nézni, Bánkon. Ott is sokan locsoltak kint a ház előtt kertet, gyepet, mind fürdőgatyában.

De kimaradtak, (szándékosan).

Kép

A negyediket a fal adja.

#592 Felhasználó inaktív   Kettisz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 22. 21:32

Idézet: guga - Dátum: 2007. júl. 22., vasárnap - 21:11

nem ciki szerinted így kimenni?

Menj úgy be egyszer az elegáns étterembe, és majd kiderül, hogy ciki-e  :D  és , hogy tényleg rajtad röhögnek-e vagy mégis inkább a hülye pincéren.  :Đ 
"Egy bizonyos nőtípus kedvel engem. Az a típus, aki legalább egyszer már felvágta az ereit.
A nőkre tett hatásom egyenesen arányos azzal, ahányszor már öngyilkosok akartak lenni. " (W.A.)

#593 Felhasználó inaktív   wood 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 23. 16:19

túúl sokan vagyunk. egyszerűen TÚL sokan.

talán az emberi elidegenedés fő mozgatórugója, hogy hihetetlen mértékbe csökken a személyes tér. régen, amíg a ma falusiként ismert közösségekben éltünk, különleglesség volt szót váltani egy másik emberrel, igazi szertartás. ráadásul ismerted a szomszédot is aki átjött, akinek a kedvéért elővetted a tavalyi, porlepte borosflaskát. örültél annak a pár percnek-órának, amit társaságba tölthettél, és közben tudtad, ha a téma elfogy ismét magad maradsz a gondolataiddal, a csenddel. így az ember tudott örülni a váratlan vendégnek is, aki ideig-óráig egy kis színt vitt az életébe.

...ma már túl sokan vagyunk ehhez. a magány, a nyugalom ritka kinccsé vált, sokan véres verejtékkel dolgoznak azért, hogy rövidke időre élvezhessék.

gyakran eszembe jut egy korábbi írásod arról az emberről, aki a lépcsőházatokban egy félemelettel följebb lélegzetvisszafolytva várta, míg bezárod az ajtót és elhagyod a lépcsőházat. te úgy értékelted a szitut, hogy egy hitvány, gyáva féreg. talán igazad is van. én viszont sokszor érzem úgy, hogy mennyire nem szeretnék aznap már emberrek találkozni. nem csak idegennel; akár baráttal, akár családtaggal. bár velem még nem esett meg, itt még nem tartok, de lehet, hogy egyszer én leszek az az ember, aki megvárja, míg kimész a kapun.

...nemrég voltam pár napig a tiszán, a tisza-tavi tályvédelmi körzetben. evezős faladikkal, sátorral, hálózsákkal, horgászbottal, halcsalival, bográccsal. egy kis tisztáson kötöttem ki, ami csak a víz felől megközelíthető. soha még annyira nem pihentem ki magam, mint akkor, az alatt a négy nap alatt. fölelevenítettem a régi nomádszakács-ismereteimet, a hagyma, foghagyma, a pirospaprika, disznózsír és a bors volt az összes élelmiszer, amit vittem. a konyhám egy svájcibicska, és egy fadeszka, és egy húszliteres vizeskanna. reggelente a tiszában fürödtem mindenféle lúgos vegyszer nélkül. a legtöbb időt a molnárkák táncának figyelésével töltöttem. 'barátságot' kötöttem a folyami patkánnyal, amelyiknek bitoroltam a területét, szerintem soha nem evett még olyan jókat. negyednapra el sem menekült, amikor megmozdultam.

amikor negyednap visszavittem a ladikot a kikötőbe, odamentem a kikötői gondnokhoz, és mebpróbáltam vele beszélni. harmadszorra, vagy negyedszerre sikerült elmondanom, amit akartam: rekedtes, elhaló  krákogást tudtam produkálni a 'jónapot' helyett; négy napig nem szóltam egy árva szót sem. nagyon jó érzés volt, amikor ebbe belegondoltam.

néhány hete történt ez, és azóta mindennap eszembe jut, hogy szeretném így élni az életemet.
vagy legalább a felét. humanistának tartom magam, de egyszerűen túl sokan vagyunk a jó értelemben vett humanizmushoz.

egyszerűen csömöröm van az emberektől. akik aprót akarnak a nyugatinál vagy az idióta teremtéselméleteikkel szórakoztatnak lerázhatatlanul, vagy kéretlenül összetaknyozzák az autóm szélvédőjét a piros lámpánál, aztán közlik, hogy "na köhögjél ki egy kéccázast, mielőtt kiszedlek a szarodból", a szőke szilikonlánytól, aki sosem csinált semmi hasznosat, de lenézően néz az autójából, aminek az árából kitudjahány embert lehetne megmenteni az éhhaláltól, az öltönyös-nyakkendős embertől, akiről süt a pénz és a magajogán-hatalom, de ő lenne az első, akit megenne a macska a természetes élőhelyünkön...

tudom, hogy ez demagóg, de nem tudok szabadulni ezektől a gondolatoktól. volt egy számítógépes játék néhány éve, falloutnak hívták. az atomháború után játszódik, ahol a maréknyi túlélő küzd az életbenmaradásért. ilyesztően hangzik és világ múltja egy szörnyűséges apokalipszis milliárd és milliárd ember halálával; de a túlélőknek megadatott egy ritka lehetőség: a régi világ romjain létrehozhatnak valami újat, fölhasználva a régről maradt jót, elvetve a hitványt.

kamaszkorom óta úgy érzem, hogy egy ilyen világban lenne ÉRTELME élni...

(nah, bocs egyébként ha depressziós lett a hangvtel, nem vagyok ám emós, vagy ilyesmi világfájdalommal bélelt grufti, csak gyakran - egyre gyakrabban - csömöröm van. azt hiszem nem sok választ el attól, hogy megvárjam a lépcsőfordulóban, míg a szomszéd kimegy a kapun.)

#594 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 23. 17:39

Idézet: wood - Dátum: 2007. júl. 23., hétfő - 16:19

...
tudom, hogy ez demagóg, de nem tudok szabadulni ezektől a gondolatoktól. volt egy számítógépes játék néhány éve, falloutnak hívták. az atomháború után játszódik, ahol a maréknyi túlélő küzd az életbenmaradásért. ilyesztően hangzik és világ múltja egy szörnyűséges apokalipszis milliárd és milliárd ember halálával; de a túlélőknek megadatott egy ritka lehetőség: a régi világ romjain létrehozhatnak valami újat, fölhasználva a régről maradt jót, elvetve a hitványt.

kamaszkorom óta úgy érzem, hogy egy ilyen világban lenne ÉRTELME élni...

Nem kell katasztrófa ahhoz, hogy megváltoztasd a világot.

Neked kell átalakulnod.
Belül.
Wherever you go, go with all your heart.

#595 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 23. 17:49

Hát emlékeim szerint a Falloutban a maroknyi túlélő rendesen azon volt, hogy tovább redukálja a létszámot  ;)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#596 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 23. 20:39

Idézet: JonesC - Dátum: 2007. júl. 23., hétfő - 17:49

Hát emlékeim szerint a Falloutban

Gameware-ban tárgyaljátok ki légyszi :kma:

ON

Én sajna nem bírom a magányt. Rosszul vagyok ha éjjel nem szuszog mellettem valaki, nem tudok aludni. Társasház alagsorában lakunk (de nemsokára költözünk vidékre), ha a gyerekek és a nejem elutaznak, akkor éjjel éberen bámulom a plafont, néha elszendergek, de mélyen aludni nem tudok.
Egyszer elutaztak egy hétre, meló miatt nem tudtam velük menni.
A harmadik nap után sörrel vettem le magam a lábamról, hogy tudjak aludni.  6 hideg és kidőltem  :D

Szerkesztette: guga 2007. 07. 23. 20:40 -kor

#597 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 23. 21:05

Idézet: wood - Dátum: 2007. júl. 23., hétfő - 16:19

gyakran eszembe jut egy korábbi írásod arról az emberről, aki a lépcsőházatokban egy félemelettel följebb lélegzetvisszafolytva várta, míg bezárod az ajtót és elhagyod a lépcsőházat. te úgy értékelted a szitut, hogy egy hitvány, gyáva féreg.

Üdv! Nem minősítettem azt az embert, általában nem minősítek csak helyzeteket jelenítek meg némi felhanggal :D
Az említett sztori amellett, hogy fura, gyakran előfordul.
Én katonaságnál töltöttem el nagy magányban több napot, külső őrszolgálaton :D  alig vártam, hogy hozzák a kaját kocsival. Még ha tiszt is volt, de jól esett neki vigyázba állni  :Đ  micsoda kommunikációs fellegvár volt  :omg:  :D

#598 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 05:15

Szagos kavics

1974

Gyula-Szanazug-FAFÉM üdülő

Apám, mint a jelenkori rendszer megbecsült és kitüntetett tagja abban a dicsőségben részesült, hogy két hetet ingyen üdülhetett a családjával a gyulai Fa és Fém Bútoripari szövetkezet nyaralójában, ebben benne foglaltattam én is.
Négy ágyas faházak, külön konyha, zuhanyzó, a kettős kőrös ötven méterre.
Voltak velem egykorú gyerekek is. Sokféle üdülő volt azon a részen. DEFAG, Rendőrség, Mentők, Kórház, Vízművek. Nagy karéj lángossal és jégbe hűtött kőbányaival járt a kezében mindenki, kifeküdtek a céges mólóra és néha ugrottak egy fejest. Jól éltek, érezték, hogy tartoznak valahova s a megérdemelt. Esténként, esetenként nyárson sült szalonna, bogrács, izzott a parázs, zsarátnok szállt a levegőben.

Nem emlékszem mi dolgom lehetett akkoriban, de volt egy titkom, amit elrejtettem. Hét deciliteres, befőttes üvegben kavicsokat és BIP6-os mosószeres vizet tároltam. Egy bokor alá rejtettem, lefedtem és naponta rácsodálkoztam, hogy milyen jó illata van. A BIP6-ot egy gazdasági épületből loptam el, az üveget is. Kavicsokat az út menti rózsa ágyásból szedtem. Minden nap öntöttem az üvegbe BIP6-ot, csak pár cseppet, biztos volt valami szisztematikája. Voltak fiú barátaim, akiknek megmutattam. Óvatosan letekertem a fedelét és az orra alá toltam lassan az üveg száját, hogy érzed? Néztek rám értetlenül...
Mit kéne érezni?
Az illatát a kavicsoknak...
Hja?
Azt hittem szappan.
Nem, ez a kavicsok illata (persze a BIP6-é volt hi-hi).

Szagold meg még egyszer! S újra az orra alá toltam.
Ahaaaaaaaaa, csodálkozott el végre. S mitől lett ilyen a kavics illata?
Befőztem...a napon. Ha sokáig tárolod üvegben lezárva, a napra kitéve...akkor lesz ilyen illata.
Elhitte és hívta a barátait is, hogy Ők is szagolják meg. Nagy ismeretségre tettem szert a szagos kavicsokkal, az összes üdülőből jöttek a gyerekek s főleg a lányokat tudtam elkápráztatni a történettel.
A jól bele gondolok most sem csinálok mást, mint mesélek, te meg tágra nyílt szemmel. Akkor is ugyanez a vágy hajtott, ugyanaz volt a blogmotor.

Fokozni szerettem volna a hatást és tovább kápráztatni a srácokat, lányokat. Apámnak nem mertem mondani, hogy mindenkit vendégeljen meg egy csokira, vagy üdítőre.
Inkább loptam tőle pénzt. A pénzen vettem rágógumit, sokat. Akkoriban csak színes gömbrágót lehetett kapni és hosszú csík celofánban. A lopott pénzből vettem húsz darabosat és a rózsaágyásba rejtettem. Apám dél körül vitt magával ebédelni és fogta a kezem. Apa nézd! Mutattam a rózsaágyásba...
Apámnak meg kellett mutatni, hogy mit vegyen észre. Nézd már azt a sok színes...az nem rágógumi?
Felvette és nekem adta, én meg mondtam, hogy jaj de remek, délután jönnek át a barátaim, majd elosztom köztük.
Nagy sikerem lett, körberajongtak, örültek nekem, hálásak voltak és egymás kezéből kapkodták ki a befőttes üveget, érzed, érzed, de jó illata van...

Ma már tudom, hogy mind ezt loptam, csak pénzen vettem.

Apámnak is szerettem volna a kedvében járni, megfelelni. Apám szerette a halat, halászott, horgászott. Volt egy tanyája, éjszaka meztelen járt ki peselni és a ház melletti folyóba be volt erisztve egy 4*4-es háló. Csak rutinból húzta meg, de volt hogy 3-4 csukát fogott egyszerre. Be a grill sütőbe vasárnap, fűszerezve, sörrel hmmm.

Mögöttünk volt a Rendőrség üdülője és a közepén egy szökőkút. Este átmentem a barátaimhoz mesét nézni, a szökőkútban mutatták a három darab folyami harcsát, hatalmas egyedek. A kerítés alatt kúszva loptam el mindegyiket, megvártam míg mindenki lefekszik és elcsöndesednek.
Apámnak mondtam, hogy halászoktól kaptam aznap este a folyóparton, mert beszélgettem velük.
Elhitte. Én hazavittem, Ő megsütötte, mi megettük, ti olvassátok és Ők? Nekik nem jutott semmi.

kép

Apám ül velem szemben, lenyomtunk már pár sört ketten. Elővettem egy A3-as rajzlapot és lerajzoltam a volt tanyánk alaprajzát. Berajzoltuk mi hol volt. 11Db diófa, szilva, alma, körte, fenyő.
Egyszer észrevette az erdőben, hogy egymáshoz szegeltem két akácfa hajtást. Azt mondja tudott róla, de nem szólt, ma már hatalmas fák és úgy nőttek meg, mint egy gigantikus X.
Fényképeket vettem elő és meséltem neki arról, hogy majdnem felgyújtottam a házat. Havránék oltották el a tüzet és Anyám vesszővel vert, futottam mezítláb a tarlón előle. A málna töveket mikor hozták és a folyóba áztatták, én meg bele csúsztam és majdnem belefulladtam. Jöttek haza, tél volt és én gatyában, jéggé fagyva, az összes ruhám a folyóban. Apám semmire sem emlékezett, csak a málna tövekre.

Amikor elszöktem a kollégiumból. Apám csak arra emlékezett, hogy Ő talált meg. Elolvasta a naplómat és abban benne voltak a barátaim. Mindet végig járta motorral, hátha ott vagyok. Az utolsó névnél talált meg. Marik Punyi.
Ő volt a legjobb barátom és a fényesi szőlőkben lakott. Mondtam faternak, hogy stoppal mentem a Szanazugba, onnan motorcsónakkal a dobozi hídig, majd  ismét stoppal Gerláig és egy traktoros vitt el a Veszely csárdához.
Apám kérdezte hogy? Csak most kezdett aggódni értem, közel harminc év után...mindegy, jól esett még most is az aggódása miattam, hogy mi lesz velem, pontosabban mi történt akkor...?

Nagy dumás voltam világ életemben. A motorcsónakosnak azt mondtam répaszüret van Dobozon és a szüleimhez szeretnék menni. A valóság persze az volt, hogy a szüleim egyáltalán nem foglalkoztak velem, a kollégiumban meg alaposan pofán vertek. Az igazság érzetem nem hagyott alább, zokon vettem és szerettem volna keresztbe tenni az egész világnak. Mikor bementünk a boltba elbújtam s megvártam míg mindenki kimegy. A nevelő elindult a csoporttal a zebrán át, én meg az ellenkező irányba és stoppoltam. Lehettem vagy 12 éves. Aznap tanítási szünet volt az iskolában, csoportokra osztva kerestek. Punyi mikor hazajött és meglátta, hogy ott vagyok nála megszállta a félelem. Apám is csak azért jött el hosszú kilométereket, mert Punyi az utolsó volt a névsorban, pedig a legjobb barátom volt. Ültünk a motoron hazafelé, sisak nélkül, Fater annyira sietett, hogy elfelejtette felvenni. Átöleltem a derekát és töprengtem most mi lesz? Ez után mi fog történni?
Semmi, vissza a kollégiumba. Kis rácsodálkozás, hogy végre megvan a gyerek, az osztálytársaim körbe álltak és tátott szájjal hallgattak, meséltem, arattam le a babérokat. Jött arra az egyik nevelő és gúnyosan megjegyezte „nagy dicsőség...”.
Utána még sokszor eltángáltak a nagyobbak, de már nem szöktem meg, megtanultam visszaütni, verekedni, megvédeni magam, mert helyettem senki sem fog.

kép

Apám ül velem szemben és értetlenkedik. Az írásaimat olvassa, amiben szó van róla is. Hazugság...aztán rám néz kérdőn.
Apa nem az, nem hazudtam. Csak ki kellett egészítenem, színessé és emészthetővé tenni, ha jól belegondolsz akkor így történt volna meg, te ilyen ember vagy, olyasmit nem írtam le, amit nem tettél volna meg.
Ez igaz, tetszett neki a történet, de akkor is tartotta, hogy hazugság.
Nem vitatkoztam vele, nehéz fejű ember. Nem tud különbséget tenni hazugság és írói fantázia között. Apróságokról van szó, például helyszínek, személyek, nevek és cselekmények, amikre Ő hajszál pontosan emlékszik, én meg csak vonalakban de érdekesnek találom és leírom.
Ilyen, amikor a szotyi pénzből visszajárót a rezsóra tette és később szólt a gazdájának, hogy ott van az asztalon s az felüvöltött. Vagy a posztó, amit tojásban kirántott, hogy úgy nézzen ki mint a rántott hús. Mert az egyik kollégája kérés nélkül vette el a legjobb falatokat az asztalról. Vagy mikor lefagyasztotta az akácvirágot és karácsonykor elővette, bevitte a munkahelyére.
Nagyon szerette bezsebelni az ilyen apró dicsőségeket, szerette ha figyelnek rá és felnéznek rá. Minden ilyen cselekménye arra irányult, hogy abban a szűk kis közösségben dobogós helyet érjen el.
Kérdeztem tőle emlékszel még a beton kocsmára, vagy a gödörre?
Egyiket sem tudta hol van, tényleg öregszik. A betonban több szilvesztert is eltöltöttünk, a gödör pedig a FAFÉM-el volt szemben, meló után odamentek és Apámat mindig meghívták kőbányaira ha volt ilyen posztós vagy akácvirágos mutatványa.  Arra sem emlékezett, hogy az egyik kollégájának a kerékpárját alkatrészekre bontotta és a mennyezetre akasztotta, az meg válaszul megpakolta az oldalkocsis motorját téglával s nem bírt haza indulni.
Mindenre emlékszem, Apám meg azt mondja hazugság. Nem esett jól, mert nagyon határozottan mondta, szinte vádlóan s nem győztem neki mosakodni, hogy Apa az nem úgy van. Nem lehet közre adni a száraz tényeket, hogy ezt csinált, azt csinált. Kell egy keret, kell képernyő, ami megjelenik és kiguvad a szeme, mert látja, átmegy. Ezért vagyok, ezért kellek én.
De Apám hajthatatlan maradt, hazugságot írsz, nem így történt meg és kész.

kép

Apám ül velem szemben, felemel egy fotót, kérdez és rájön, hogy nem tud rólam semmit. Az ismerőseimet nem ismeri, a barátaimról nem tud semmit és csodálkozik, mint egy gyerek.
Például a Kiss Tamás, vele voltam Angliában. Nem is tudott róla, hogy jártam külföldön, Kiss Tamás is csak rémlik neki, azt nem meri mondani, hogy hazugság, mert látja a fényképeket s csak hitetlenkedik.
Azt hiszem én Apámnak soha nem tudok megfelelni, nem lesz büszke rám, nem tekint férfinak, nem vesz emberszámba, nem ismeri el egyetlen porcikámat sem. Van két fiam, de Őket is alig köszönti, érkezése előtt szalad ki a boltba s vesz egy csokit, részéről le van tudva, erre van berendezkedve.

kép

Apám ül velem szemben, fáradt. Kérdezi, nem fekszünk még? Hajnal kettő, vagy három. Sok sör fogyott. A műhelyben fektettem le az ágyra és egy vedret rakok éjjeli edénynek, én egy kabátra fekszem a földön mellette, nekem mindegy. Egy óra alvás után már a mennyezetet lesem, Apám horkol hangosan mellettem, nem is tudnék vissza aludni.
Eszembe jut a Szanazug. Apám úszógumit vett és kiszakadt belőle a dugó, egy sörös kupakot nyomott bele, hogy ne szaladjon el a levegő, nem szaladt. A vízben eveztem és sokan aggódtak értem, hogy kisfiú inkább menj ki a vízből, nehogy baj legyen. Már nagy fiú vagyok, méltatlankodtam, tudok vigyázni magamra.
Ugyanezt megkaptam nemrég a nagyobbik fiamtól Leventétől (11) és a kisebbiktől is Benjámin (4). Hazugság, vághatnám a fejükhöz a mantrát, amit Apámtól tanultam s igazam lenne. Apámnak igaza van, vagy ki hogy élte meg?

Apám ül velem szemben és kérdez. Tudod, hogy miből volt a járda a tanya előtt? Mondtam narancssárga, és valami gépről a szalagja. Azon álltál éjjelenként peselni a kertbe. Úgy van. Most nem kapott rajta.
Meséltem neki a galambokról, azt mondja falatot sem evett belőlük, pedig akart levest. Meséltem neki a két csajról, akik megvették a tanyát szemben, meg akarta Őket dugni, de nem jött össze, pedig épített hidat a folyóra és vacsorára is meghívta Őket.
Apám ül velem szemben és egy áthághatatlan határ. Ő az Apám, én a fiú. Ezen változtatni, enyhíteni nem tudok. Közelebb férkőzni sem, nem hagyja megrepeszteni a burkot. Pedig ha rólam beszél másnak mindig azt állítja, hogy nem apa és fia, hanem testvérek vagyunk, bensőséges viszony.
Ebben lehet valami, mert már szedtek le bennünket rendőrök a Hősök terén a lovas szobrokról, másztunk át együtt ittasan a Margit híd aljában a szerviz aknában és sok hasonló dolog.
Ezt jól esik hallani (néha).  De hazugság, másképp emlékszem rá. Megbántani nem akarom, ezért nem szólok, inkább enyhítem, nem hazugság, másképp látta. Elnéző vagyok vele, hisz Ő az Apám.
Apám ül velem szemben és arra kér csináljak róla olyan fényképet, amin nincs rajta a szemüveg, mert az öregíti, nem az igazi arcát mutatja. Megtettem, láthatni foghatjátok, dönthetitek el.
Hajnalban együtt mentünk pisilni, szabadkozott a prosztatája miatt. Kávét a vérnyomása miatt nem kért. Évek szaladtak el s hamar, régen még a vas szöget is a ha jól el volt készítve.
Fényképeket, írásokat vesz elő és egyszer csak rám néz komolyan, hogy ki kéne adatni könyvben. Jól írsz.
Azon vagyok fater s nem akartam az orra alá dörgölni, hogy szerinte ez hazugság, elég ha elolvassa ezt. Nem biztos, hogy fog neki tetszeni.

Fater azon emberek közé tartozik, akik a saját gordiuszuk megoldásával vannak elfoglalva. Persze génileg én is lehet bele esek ebbe a hibába, de szerencsére nekem itt az internet, ahol nyúlnak, ágaskodnak értem aggódó kezek, s érnek kritikák.
Mint Cyberde: :kma:
Ücsüküé, hogy figyejjémán tolemájosz, oszt röhög.
T.imi vihogás nélkül sem állja meg, hegy ne egy marék vazelinnel indítson, amit alám csap annak jeléül, hogy szeret.
Vodi ha ezt olvasod.
Pola meg értetlenkedik, hogy milyen ötmillió? Kit érdekel? Lakás eladás, egyéb ingatlan, félóra múlva ott vagyunk.
Kettisz is igyekszik a kedvemben járni, a maga módján beszólni és végül magától megtalálja a helyét.
F. Editről tudom, hogy anya és őszintén reagál, kitárulkozik, mint Szetey, aki tényleg buzi. Anyáról tudom, hogy anya, azzá vált, Leslie nem hiába gyúrt.
Wipes menekül előlem, de tényleg, őt még követtem is, oka van rá, mindig filmre veszem, Wipes jó sztori. Egyszer hív telefonon és rákérdez, hogy ezt most filmre veszed? Megérezte a hangomból.
Biribum nagyokat hallgat és fél év után jegyzi meg szükség volt rám, de azért Ő is eljön.
Bajor Zotyi, ne szóljak róla egy szót se, mert titkos szolgálat s hetente hív.
Szeretem Őt is csak nincs mit mondanom, megtanulhatta volna már, hogy telefonban szinte semmit, személyesen bármit. De szeretem ha felhív és érdeklődik, egy ember van a vonal végén és azt hiszi ez farsang, ki kell öltözni, ki kell vetkőzni magunkból.
Gyurlaci csak sajnálkozik, hogy már nem húsz éves, beszólogat, hogy guga te még, akkor zacskóban lógtál.  Kedveli ha beszólogathat vagy beszólok neki, a csipkelődés élteti, a férfias fricskák, a gugatopikba is csak azért járt. Cyberde-t nagyon bírta a havi 2db :kma:-val.
Kinek említsem még meg a nevét, aki nem veti a szememre, hogy hazugság?
A többiektől bocsánat, szívesen leírnám ide a nevét, de ez a történet most nem erről szól.

Apám ül velem szemben, sörrel kínálom és a prosztatával menti ki magát.
Apám nehéz ember, két órával indulás előtt szól, hogy menjünk már, Ő tűkön ül. Fater! Az állomás 5 perc s utána ülsz a vonaton.
De még jegyet is venni kell. Nem vitatkoztam vele, nem figyel rám. Elengedtem, nejem kivitte s több, mint egy órát ült a vonaton, de legalább nyugodtan, abban a tudatban, hogy hazaér.

Hja, ami vicc. Apám ismerősnek jelölt :)

kép

Szerkesztette: guga 2007. 07. 26. 05:20 -kor

#599 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 06:20

JonesC! Jöhet a vers  :cool:

#600 Felhasználó inaktív   anyaanya 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 07:56

Idézet

...őszintén reagál, kitárulkozik, mint Szetey, aki tényleg buzi...

Na ilyen bókot sem kaptam még :rolleyes:  :kma:  :D
"Minden lány királylány, és a lányok cukorból meg virágból vannak." Zsul

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »