HWSW Informatikai Kerekasztal: PARAJELENSÉGEK, avagy "Az Igazság Odaát van !" - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

PARAJELENSÉGEK, avagy "Az Igazság Odaát van !" Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 03. 22. 16:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Valdy - Dátum: 2011. 03. 22. 10:45

:laugh:

Nézd, egy repülő nem húz mindig kondenzcsíkot.
Én is leírtam, Chabi is leírta, de utána is kereshetsz.

Itt egy hétköznapi (de általad nem jól ismert) jelenséget parajelenségnek állítanak be.
Ennyi.

#202 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 22. 16:10

Perszehogy nem mindig, a furcsa inkább az h félpercenként hol húz, hol nem húz.

De az a hozzáállás, hogy "hülyeségnek tartom, ezért meg sem nézem, és hangoztatom, hogy ilyen nem is létezik" eléggé megmosolyogtató.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#203 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 22. 18:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Valdy - Dátum: 2011. 03. 22. 16:10

Azok a kiálló elemek, amik nem szuszognak semmit magukból (a videó még meg is jelöl párat, mint "szórófejek", vagy mik) önmaguktól nem fognak kondenzcsíkot húzni, viszont megkavarják annyira a levegőt, hogy kicsapják maguk körül a párát belőle. Aztán ha olyan részen halad át a repülő, ahol szárazabb és nedvesebb "foltok" váltakoznak, vagy a kütyük alakja változik áramvonalasról kevésbé áramvonalasra (mondjuk elfordulnak valamerre, miközben valamelyik vezérsíkot állítgatja a pilóta) akkor pont azt fogod látni, amit a videón.

#204 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 22. 19:24

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 03. 22. 18:07

Azok a kiálló elemek, amik nem szuszognak semmit magukból (a videó még meg is jelöl párat, mint "szórófejek", vagy mik) önmaguktól nem fognak kondenzcsíkot húzni, viszont megkavarják annyira a levegőt, hogy kicsapják maguk körül a párát belőle. Aztán ha olyan részen halad át a repülő, ahol szárazabb és nedvesebb "foltok" váltakoznak, vagy a kütyük alakja változik áramvonalasról kevésbé áramvonalasra (mondjuk elfordulnak valamerre, miközben valamelyik vezérsíkot állítgatja a pilóta) akkor pont azt fogod látni, amit a videón.

Értem. És mik azok a kiálló elemek?
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#205 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 22. 19:28

De az a hozzáállás, hogy "hülyeségnek tartom, ezért meg sem nézem, és hangoztatom, hogy ilyen nem is létezik" eléggé megmosolyogtató.

Mert egyből rámondani valamire, hogy parajelenség, az jó hozzáállás, ugye?
Főképp, hogy előbb már írtam rá egyszerű magyaráztot, és még utána is ragaszkodsz hozzá.

Mivel tudok rá egyszerű magyarázatot, ezért látom hülyeségnek a bonyolultabb magyarázatot.

Én le is írtam párat ezek közül (levegő páratartalma, hőmérséklete --amik korrelációban vannak a repülési magassággal--, a repülőgép sebessége).
Pl. simán lehet, hogy csak visszavette a pilóta a gázt, és annyira lelassult, hogy már nem csapja ki a párát a levegőből.
Esetleg lejjebb ereszkedett.
Vagy ott csak egyszerűen melegebb volt a levegő picit.
Vagy kisebb volt a páratartalma (kb. úgy képzeld el, mintha egy felhőből repülne ki, csak itt nincs annyi pára, hogy felhőként látható legyen. Amíg a "felhő" belsejében van, addig húzza a csíkot, amikor kiért belőle, akkor nem)
Ez rögtön 4 nagyon egyszerű magyarázat volt.

Ha neked az jobb érzés, hogy parajelenséget látsz bele, akkor hidd annak. De engem ne akarj meggyőzni.

#206 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 22. 19:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 03. 22. 19:28

Mert egyből rámondani valamire, hogy parajelenség, az jó hozzáállás, ugye?
Főképp, hogy előbb már írtam rá egyszerű magyaráztot, és még utána is ragaszkodsz hozzá.

Mivel tudok rá egyszerű magyarázatot, ezért látom hülyeségnek a bonyolultabb magyarázatot.

Én le is írtam párat ezek közül (levegő páratartalma, hőmérséklete --amik korrelációban vannak a repülési magassággal--, a repülőgép sebessége).
Pl. simán lehet, hogy csak visszavette a pilóta a gázt, és annyira lelassult, hogy már nem csapja ki a párát a levegőből.
Esetleg lejjebb ereszkedett.
Vagy ott csak egyszerűen melegebb volt a levegő picit.
Vagy kisebb volt a páratartalma (kb. úgy képzeld el, mintha egy felhőből repülne ki, csak itt nincs annyi pára, hogy felhőként látható legyen. Amíg a "felhő" belsejében van, addig húzza a csíkot, amikor kiért belőle, akkor nem)
Ez rögtön 4 nagyon egyszerű magyarázat volt.

Ha neked az jobb érzés, hogy parajelenséget látsz bele, akkor hidd annak. De engem ne akarj meggyőzni.

Én nem mondtam, hogy ez "parajelenség" (ha valóban permetéznenek valamit, akkor se hívnánk annak). Csak egyszerűen véleményeket kérdeztem, de nyilván feltételeztem, hogy előtte azért megnézitek kicsit a két linket amit adtam.

#207 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 22. 19:34

Nem mondtam, hogy nem létezik, sőt megmagyaráztam, és adtam pár tippet, hogy mik állhatnak a jelenség hátterében.

#208 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 22. 19:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Valdy - Dátum: 2011. 03. 22. 19:32

Én nem mondtam, hogy ez "parajelenség" (ha valóban permetéznenek valamit, akkor se hívnánk annak). Csak egyszerűen véleményeket kérdeztem, de nyilván feltételeztem, hogy előtte azért megnézitek kicsit a két linket amit adtam.

Valóban nem mondtad.
Ezek szerint csak félreértettem, hogy miért nem akarod elfogadni magyarázatként, amit írtam.

#209 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 22. 19:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 03. 22. 19:36

Valóban nem mondtad.
Ezek szerint csak félreértettem, hogy miért nem akarod elfogadni magyarázatként, amit írtam.

Idézet

Talán mert nem voltam tisztában vele, hogy nagy magasságban is 10 méterenként változhat ilyen mértékben a levegő hőmérséklete, páratartalma.

#210 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 22. 19:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Valdy - Dátum: 2011. 03. 22. 19:24

Nemtom.
Ha érdekel olvasd el itt, hátha leírják.
Az oldalon az utolsó képet nagy méretben megnézve is jól látszanak kiálló elemek a szárny alatt.

Szerkesztette: Sparow2 2011. 03. 22. 19:40 -kor

#211 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 22. 19:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Valdy - Dátum: 2011. 03. 22. 19:24

Kiálló elemek. Sebességmérők, szenzorok, áramlásszabályzók, nagyjából bármi. Egy modern repülőgép szárnya már régen nem a tankönyvekben leírt egyszerű szárnyprofil, egy ilyen nagy állatot olyan sárkányszerkezet tartja a levegőben, amit egy kezdő gépészmérnök hónapokig silabizálna, mire egyáltalán kapisgálni kezdené, mi folyik arrafelé nagy sebességeknél. Menet közben módosítható szárnyprofil, az áramlást szabályozó kis kiálló baszok, itt felnyílik egy kicsi valami, ott bezárul, terelőlapok nyílnak-zárnak, és ez még csak az automatika, a pilóta hozzá se nyúlt a vezérléshez, szenzációs, érdemes utánaolvasgatni, ha van rá affinitásod, izgalmasabb, mint egy krimi.

Ha meg akarnának mérgezni, vannak kézenfekvőbb megoldások is, ha meg időjárásszabályozás lenne, akkor arra statisztikák is lennének, hogy másmilyen az időjárás, mint amit addig megszoktak arrafelé. Persze ettől függetlenül még engedhetnek oda mindenféle cuccokat, csak nem kell mindig a legrosszabbra gondolni, meg összeesküdést keresni.

#212 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 22. 19:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Valdy - Dátum: 2011. 03. 22. 19:38

Talán mert nem voltam tisztában vele, hogy nagy magasságban is 10 méterenként változhat ilyen mértékben a levegő hőmérséklete, páratartalma.

Ennyi idő alatt még rollerrel is sokkal többet tennél meg 10 méternél.
Egy repülőgéppel meg főképp.
Megnéztem a felvételt, a második részénél látszik, hogy változik a magassága, emelkedik. (Vagy a mögötte jövő süllyedt lejjebb)

De mindegy, biztos a felhőket permetezik.
Léptem, húznom kell el a csíkot, de majd holnap megnézem az érdekes vitát :)

#213 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 22. 19:48

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 03. 22. 19:41

Kiálló elemek. Sebességmérők, szenzorok, áramlásszabályzók, nagyjából bármi. Egy modern repülőgép szárnya már régen nem a tankönyvekben leírt egyszerű szárnyprofil, egy ilyen nagy állatot olyan sárkányszerkezet tartja a levegőben, amit egy kezdő gépészmérnök hónapokig silabizálna, mire egyáltalán kapisgálni kezdené, mi folyik arrafelé nagy sebességeknél. Menet közben módosítható szárnyprofil, az áramlást szabályozó kis kiálló baszok, itt felnyílik egy kicsi valami, ott bezárul, terelőlapok nyílnak-zárnak, és ez még csak az automatika, a pilóta hozzá se nyúlt a vezérléshez, szenzációs, érdemes utánaolvasgatni, ha van rá affinitásod, izgalmasabb, mint egy krimi.

Ha meg akarnának mérgezni, vannak kézenfekvőbb megoldások is, ha meg időjárásszabályozás lenne, akkor arra statisztikák is lennének, hogy másmilyen az időjárás, mint amit addig megszoktak arrafelé. Persze ettől függetlenül még engedhetnek oda mindenféle cuccokat, csak nem kell mindig a legrosszabbra gondolni, meg összeesküdést keresni.

Lehúzták a budit, és a sebességtől szétszóródik :)

#214 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 22. 19:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 03. 22. 19:47

Ennyi idő alatt még rollerrel is sokkal többet tennél meg 10 méternél.
Egy repülőgéppel meg főképp.
Megnéztem a felvételt, a második részénél látszik, hogy változik a magassága, emelkedik. (Vagy a mögötte jövő süllyedt lejjebb)

De mindegy, biztos a felhőket permetezik.
Léptem, húznom kell el a csíkot, de majd holnap megnézem az érdekes vitát :)

Nyilván nem 10 méterre gondoltam, amikor 10 métert írtam... :rolleyes:

#215 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 22. 19:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Valdy - Dátum: 2011. 03. 22. 19:54

Nyilván nem 10 méterre gondoltam, amikor 10 métert írtam... :rolleyes:

Ahol ezek a gépek járnak, még nagyon az alja a teljes légkörnek, épp a "legmozgalmasabb" rész van 50 kilométer alatt.

#216 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 23. 15:05

Egyébként én is tudok realista lenni. Linkeljetek egy furcsa videót :)
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#217 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 23. 15:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Dextrose - Dátum: 2011. 03. 23. 15:05

Linkeljetek egy furcsa videót :)

#218 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 24. 00:10

Nincs ebben semmi paranormális.

Az alkohol javarészt mozgáskoordinációs zavarokat okoz, mely elsősorban a kisagyra van hatással. Gátolja és lassítja az idegsejtek ingerület átvitelét, ezáltal lépnek fel a mozgási zavarok.

Az alkohol hatása szinte minden embernél nagyjából ugyanolyan, ez kimutatható kémiailag és fiziológiailag egyaránt. Nevetséges lenne bármi olyat feltételkezni, hogy a mozgáskoordinációs zavarokat szellemek vagy ördögök idéznék elő, bárki kipróbálhatja, ha megiszik egy liter házipálinkát. Az lesz igazán csak az ördögi hatás :)
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#219 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 24. 07:44

Húúú, de realista prof lett valaki hirtelen. Majd jól feljelentelek a paranormálon, hogy szektás vagy. Múltkor még erre azt írtad volna, hogy az alkoholt a nem humanoid keleti UFO faj hozta a Földre, hogy az ittasok transzcendentális kapcsolatot tudjanak létesíteni velük és gondolatokkal máshogy materializálják a világot :-D Sőt, szerintem te is beöntesz néhány pohárkával, mikor a paranormálos cikkeket írod vagy az örökmozgó tervrajzán dolgozol.

debaj: sebaj, az igazi klasszikus Szalacsi. Az atomhoz is ért. Néhány üveg után elemeztetni kéne vele a Fukusimai helyzetet és elküldeni a japánoknak.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#220 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 24. 08:19

Ez tuti élien viszont:

Téma megosztása:

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.