HWSW Informatikai Kerekasztal: MuszáJ 2., avagy bosszantó helyesírási hibák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MuszáJ 2., avagy bosszantó helyesírási hibák + nyelvhasználat az interneten Értékeld a témát: -----

#301 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 10. 05. 21:44

idézet:
hát sok cikkezés volt itt énis leírom hogy hogy jártam egy táppal. Vettem vmi mittudomén milyen házat korábban, benne táppal, nem nagyon nézegettem milyen táp van benn, összeraktam ment. Analóg kis vacak netem volt aztán lett ISDN. Hazaérek, szerelők addigra beszerelték. a modem egy olyan lett ami külső lehet rá két analóg telcsit is tenni igy nem kellett emeletre isdn telcsi. Na gépbe bedug usb-vel telepít gép látja ok. Net bejelentkezik/ne rohadt lassan, nem megy visszadob, elfogadja jelszót de nem megy, tel ügyfélszolgálatra netre, este 10-től éjjel háromig telkonferencia axeleroval, rendesek voltak de nem tudtak segíteni, vége az lett hogy matáv hibabejelentés, vonalvizsgálat. Addig is probálkoztam. Na gondoltam még megkérdek vmit axeleróstól, gép ugye ment én meg addig ugy kérdeztem őket hogy mobilrol, ne zavarjon a drót. Na de akkor a rendes telcsit kaptam fel és a tárcsahang helyett sssrcccsrscsssrrrccsrrrscccsrscccccccc sercegés, mi a pi***csa gondoltam télleg rossz a vonal, de kezdtem gyanút is fogni. Igen kéne földelt dugalj,amibe gépet dugjuk ez jogos. Gép kikapcs; tiszta tárcsahang, bekapcs éktelen sercegés. Kirohan mühely más nem volt közelben, vízvezetékkel gépház földel, zaj megszünik. És vettem egy másik tápot mett amugy is csak 230w volt annál nem serceg földelés se kell(oké kéne). Franc tudja persze annak a külső modemnek külön adapterje van amit ugyanoda dugok mint gépet, hogy akkor ez analog külső modemnél miért nem volt lehet gondolkodni. Egyébként ez a táp is istentudja milyen,(azona....) de háromszor olyan nehéz mint a régi, annak a belseje tragédia. Azóta kiprobáltam kiváncsiságbol néhány ilyen olcsó házban tápot mind ezt csinálta. [/quote]

Isten hozott a klubban...
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#302 Felhasználó inaktív   Schmidi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 10. 06. 07:59

idézet:
Ezt írta KaRtBoY:
nem hwsw s, de ma megneztem a skulls 2 filmet, vki csinalt hozza feliratot, de hamar felhuztam rajta magam, az egy dolog hogy nem tud forditani, de hogy meg magyarul sem tud irni...jo jo nem kritizalom azt ami ingyen van, de [/quote]

Tudom, hogy picit régi a hozzászólás, de nem bírtam megállni, hogy ne válaszoljak rá.

Én gyári, boltban sok pénzért vásárolt DVD-n láttam a következő feliratrészletet:

"Selyt", mint az emberi test alkotóeleme....

Ez már picit durva!

#303 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 07. 14:23

idézet:
Ezt írta egy feltehetően hibás billentyűzettel rendelkező nick:

Hello

Az hogy nincs versenyhelyzet az igaz is meg nemis magánszemélyeknek a Matáv vonala és hálózata marad talán a vállalati előfizetőknek van némi választási lehetősége de annak megvan az ára aillegális vagy nem illegális letöltésekről meg annyit hogy korlátozásnak meg nincs értelme én legalábbis sehol se hallottam olyat külföldön hogy ilyen lenne sőt inkább ennek az ellenkezője csak arról van szó hogy szerintem így is minnél több pénzt próbálnak kiszedni a zsebünkből a k*b@sz*tt Matáv és társai ha le akarsz tölteni fizess vazze kb ez a szint mondjuk meg lehet érteni azt is a szerzői jogokkal kapcsolatos vitákat de ennek is oka hogy miért nem vesz senki lehgális szoftvert vagy csak kevesen mert nagyon drága vajon miért lesz aranylemez egyből a Sims és társai ? Mert azt senki nem tölti le akinek kell az azt se tudja hogyí mi az a Net és a többi sz@r zenei művek de letöltés továbbra is lesz akár korláttal akár anélkül ennek bnem szabhatnakl hjatárt... :D

[/quote]

:o :mad:

#304 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 07. 14:35

idézet:
Ezt írta NeoPampalini:

[/quote]

Na de milyen gyorsan beír(hat)ta! Gondolj bele! :D :rolleyes:

#305 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 07. 14:37

idézet:
Ezt írta Jim DiGriz:

Na de milyen gyorsan beír(hat)ta! Gondolj bele! :D :rolleyes:
[/quote]

Nem tud meghatni :rolleyes: Tán dísznek van ott a vessző és a pont gomb?? :confused: ;)

#306 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 07. 15:20

idézet:
Ezt írta NeoPampalini:

Nem tud meghatni :rolleyes: Tán dísznek van ott a vessző és a pont gomb?? :confused: ;)
[/quote]

Szerintem az hitte, az a morzéhoz kell... :D

#307 Felhasználó inaktív   Gallows-bird 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 07. 16:05

Egy jófej fórumozó egy másik topicban a szentté avatás helyett azt írta: szenté avatás. :(
A jófej fórumozó én voltam, és azért rakom be ide a hibát, mert bosszant, és hogy mások röhöghessenek rajtam. :D

#308 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 12. 15:47

Bár nem a fórumban írták , de ez sem semmi:

Kép
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#309 Felhasználó inaktív   bianca 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 12. 16:13

idézet:
Ezt írta NeoPampalini:

[/quote]
Avval számitva, hogy ide beleteszem rengetek hibák, amit írt a scrác helytelen, mert nálunk is vannal letöltesi kórlatok. Mindig attól függ, hol bejelenette az ember magát.
Söt, "illegalis letöltés", hm lol, már a szóbol ki lehet venni mivan vele.
Söt most egy törvényt az égetés ellen is csináltak: [url="http://"http://www.s-a-d.de/copyisright/gesetz.html"]http://www.s-a-d.de/...ght/gesetz.html[/url]

Sorry, nem akartam off lenni.
(a hibákom miatt lenészest, lasd a profilomat)

#310 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 12. 17:10

Sziasztok! Már a topic nagyobb részét elolvastam de már most szeretnék hozzászólni, segítséget kérni. Főleg iskolában jön elő, dolgozatoknál (gimi) hogy rémes a helyesírásom (kézírásról nem beszélve. enyhénszólva olvashatatlan). a lényeg, 11ik éve márcsak kegyelemből kapom meg a 2-est nyelvtanból. hiába tanulom meg a szabályokat ha nemtudok helyesen írni, szavakat hagyok el vagy cserélek fel, ill betükkel ezt szintén megteszem. 5-et, javaslat, hogy mit tegyek? (azt mondták sokat fejlődtem de még mindíg a béka segge alatt vagyok.)
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#311 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 12. 17:45

idézet:
Ezt írta Boba:
Sziasztok! Már a topic nagyobb részét elolvastam de már most szeretnék hozzászólni, segítséget kérni. Főleg iskolában jön elő, dolgozatoknál (gimi) hogy rémes a helyesírásom (kézírásról nem beszélve. enyhénszólva olvashatatlan). a lényeg, 11ik éve márcsak kegyelemből kapom meg a 2-est nyelvtanból. hiába tanulom meg a szabályokat ha nemtudok helyesen írni, szavakat hagyok el vagy cserélek fel, ill betükkel ezt szintén megteszem. 5-et, javaslat, hogy mit tegyek? (azt mondták sokat fejlődtem de még mindíg a béka segge alatt vagyok.)[/quote]

Nekem erre nincs módszerem sajnos... Egyik haverom járt hasonló cipőben, nála az vált be, hogy sokat vótunk egy társaságban és folyton kijavítottam a hibáit (beszédben is - pl. -nák, -nék tévesztés, stb.). Úgy három-négy év alatt kikupálódott a gyerek :D /ez még ált. iskola 5-6-7-8. osztály volt/
Én amúgy fordítva vagyok "bekötve", a szabályokról gőzöm sincs (mit, miért, hogyan??? :eek: ) viszont a helyesírásom mindig négyes-ötös volt ;) A külalakon meg szerintem csak gyakorlással fogsz tudni segíteni...

#312 Felhasználó inaktív   cx.core 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 12. 19:15

SZVSZ a sok olvasás a megoldás. Hogy szép- vagy szakirodalom, mindegy.

#313 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 12. 19:50

idézet:
Ezt írta Cybernetics Core:
SZVSZ a sok olvasás a megoldás. Hogy szép- vagy szakirodalom, mindegy.[/quote]

De magát az írást sem szabad elhanyagolnia, ha akar valamit javítani a külalakon... :)

#314 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 12. 20:44

idézet:
Ezt írta Boba:
Sziasztok! Már a topic nagyobb részét elolvastam de már most szeretnék hozzászólni, segítséget kérni. Főleg iskolában jön elő, dolgozatoknál (gimi) hogy rémes a helyesírásom (kézírásról nem beszélve. enyhénszólva olvashatatlan). a lényeg, 11ik éve márcsak kegyelemből kapom meg a 2-est nyelvtanból. hiába tanulom meg a szabályokat ha nemtudok helyesen írni, szavakat hagyok el vagy cserélek fel, ill betükkel ezt szintén megteszem. 5-et, javaslat, hogy mit tegyek? (azt mondták sokat fejlődtem de még mindíg a béka segge alatt vagyok.)[/quote]

Nem bántásból, nem is rosszindulatúan mondom, de egy diszgráfia vizsgálatot érdemes lenne végigcsinálni. A betűk felcserélése, a szabályok egyértelmű (álomból történő felkelés esetén is oda-vissza tudó) ismerete, viszont a használat hiánya okot adhat a diszgráfia gyanúra.

Egyik kedves ismerősöm is úgy volt, hogy általános iskolában majd megőrült, annyit tanult, tudta tényleg a szabályokat oda-vissza, elméletben tényleg nagyon pöpec volt, viszont helyesen írni nem tudott. A tanárunk kegyetlenül bánt vele, szegény lányt folyamatosan alázta, követelt, stb. Alig-alig sikerültek neki az év végi vizsgák, jó ha kettessel fejezte be az ált. isk.-et. Elkerült középiskolába, jó pedagógust kapott, aki az első hét után kiszúrta, hogy itt nem az a baj, hogy rossz a helyesírás. Elmentek tesztre és kiderült, hogy mi a helyzet. KAPOTT EGY IGAZOLÁST, hogy a helyesírásáról NEM TEHET, így az érettségi vizsgáján mentesítették a helyesírásból adódó hátrány elől, valamint a magyar nyelvi jegyében sem vehették figyelembe a gyakorlati helyesírását (igaz kicsit jobban odafigyeltek, hogy az elméleti hogyan megy neki...) Azóta a lány lelkivilága is helyreállt.

SF
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#315 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 14. 08:13

Egy másik "feltörekvő" jelenség... A főnevek nagybetűvel való írása :mad:. Itt persze nem a tulajdonnevekre gondolok :rolleyes:. Az alaplap nem Alaplap, a videó- vagy hangkártya sem írandó nagybetűvel (kivéve ha az a márkaneve, bár olyat még nem láttam).

#316 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 14. 08:19

idézet:
Ezt írta NeoPampalini:
Egy másik "feltörekvő" jelenség... A főnevek nagybetűvel való írása :mad:. Itt persze nem a tulajdonnevekre gondolok :rolleyes:. Az alaplap nem Alaplap, a videó- vagy hangkártya sem írandó nagybetűvel (kivéve ha az a márkaneve, bár olyat még nem láttam).[/quote]

A német-hatás :D

SF
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#317 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 14. 08:26

idézet:
Ezt írta Boba:

1. Írj lassabban! Tudatosítsd, miért használod azt a szabályt, amit éppen alkalmazol. Váljon rutinná.

2. Ülj le otthon, tegyél be egy cédét, és kezdj el másolni! Cikkeket, novellákat, akármit!

3. Olvass sokat.

A diszgráfia-vizsgálat sem bolondság...

#318 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 14. 10:01

idézet:
Ezt írta Sasfióka:

A német-hatás :D

SF
[/quote]

Ezidáig én úgy tudtam, hogy az ámítástechnika nyelve az angol :eek: :D

#319 Felhasználó inaktív   Noiseless 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 14. 13:27

[url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=19&t=016279#000022"]magyarország[/url], nem tudom tolerálni :(
"Angyalom, sok erényem biztos nincs, de diszkrét az vagyok..."

#320 Felhasználó inaktív   Putt Putt 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 14. 19:19

idézet:
Ezt írta Noiseless:
[url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=19&t=016279#000022"]magyarország[/url], nem tudom tolerálni :([/quote]

Olvastam.

Szerintem az igazi probléma a két hozzászólással későbbi.

Elnézi az ember, ha hibázik valaki. (Velem is előfordul.) A figyelmeztetés hatására netán még fejlődik is, és tesz valamit a szent cél érdekében, de hogy ne is érdekelje, az már durva.

Idézet:
"Pedig muszály lesz...már amedig velem fogsz társalogni itt a forumon

Sajnálom de ez van, és nem érzek különös késztetés arra, hogy a toleranciád miat változtasak a szokásaimon....
Azt sem várod el hogy a mentő autó kikapcsolja a szirénáját ha melleted el halad, mert nem tudod tolerálni.

Kompromiszumok.....Egyet meg igérek, hogy nem irok neked privit jó, és akkor nem lesz muszály a magyarországot kisbetüvel láttnod. Ezt a topiukot meg magadtol el kerülheted

--------------------

A magyar csak a második nyelvem, szoval ne lovagolyál a helyesírásí hibákon :) Köszi. (csak ha nagyon unatkozol)"

Idézet vége.

Tudjuk, hogy van(nak) nem magyar anyanyelvű fórumtársaink, és volt már rá példa, hogy a leszóló, beszóló fórumtárs ellenében is meg lett védve az illető, sőt, a helyesírását senki sem kifogásolja.

Maradok Tisztelettel:

Putt Putt

ui. Bocsánat, az idézet egy részét figyelmetlenségből lehagytam, de mint tudjuk idézni csak pontosan illik. Ezért javítottam.

[ 2003. október 14.: Putt Putt szerkesztette a hozzászólást ]

Téma megosztása:

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.