HWSW Informatikai Kerekasztal: Sic gloria transit mundi...... (?) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Sic gloria transit mundi...... (?) Értékeld a témát: -----

#541 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 10. 10. 10:25

A Sötétségmérő

Csengetés, ajtónyitás.

- Jó estét! Meghoztuk, szereljük!
- Mit?!
- Hát a sötétségmérőt. Pardon, szabad?
- Miféle sötétségmérőt?!
- Hogyhogy mifélét? Nem tetszett papírt kapni?
- Nem én!
- Akkor tessék.
- Nekem ne szereljenek ide semmit! Van nekem már mindenem! Gázóra, villanyóra, hőmérőből kettő, vekker...
- Sötétségmérője is?
- Az nincs, de...
- Nalátja. Hol van még a minden.
- ... és mit mér...ez?
- Hát sötétet. Hova szereljük?
- ... talán oda...a sarokba...
- Nem lesz ott neki túl sötét?
- Nem az kell?
- Nézze, túl sötétben könnyen tönkremehet. Nem szabad túlterhelni. Meg aztán...maga is rosszabbul jár.
- Miért?
- Nagyobb lesz a sötétszámla.
- Mi?! Még fizessek is a sötétért?!
- Miért? A villanyért nem fizet?
- Azért igen, de...
- Akkor meg ne csodálkozzon. Szóval, ha a sarokba tesszük, ott többet mér majd, bár tehet elé egy lámpát, csak akkor a villanyszámla lesz nagyobb.
- Jó, tegyék az ablak elé.
- Rendben. De...akkor meg a szoba lesz egy kicsit sötét.
- Ettől a kis vacaktól?
- Dehogy. Ez csak a mérőhelybemérő.
- És mekkora a mérő?!
- Kétszer négyszer feles.
- ...méterben?
- Igen.
- Nincs kisebb?!
- Csak nagyobb. Hatszor kettes, hétszer hármas meg nyolcszor négyes. De az már közületi.
- És miért ilyen nagyok?
- Hogy ne tudják ellopni. Meg aztán kell a hely a fogaskerekeknek, a plombának, a hangszigetelésnek. Így is dübörög.
- Mi?!
- De sokat csodálkozik. Bizony vége az éjszakai nyugalmas csöndnek. Na, behozzuk.
- Leolvasni tudja?
- Azt is nekem kell?
- Igen. Kevés az emberünk. Szóval, nem könnyű leolvasni, mert világosban nem mutat semmit. Sötétben meg maga nem lát semmit. Egyedül él?
- Szerencsére.
- Ez esetben nem az. El kell végeznie a leolvasó tanfolyamot.
- ...jaj...
- Nyugi. Mindenki átmegy. Előbb-utóbb. És csak két hónap. A lényeg az ugrás.
- Milyen ugrás?
- Hát a villanykapcsolótól a mutatóig. Leolvasás előtt felkattintja a villanyt, aztán usgyi! Fénysebesség plusz egy picire kapcsol, hogy elérje a mutatót.
- De ha gyorsabb vagyok a fénynél, ekkor még sötétben érek oda és nem látom, hogy mennyi sötét van.
- Azt nem. De meg tudja fogni a mutatót, hogy ne menjen vissza nullára, mikor odaér a fény. Mondom, nem nagy ügy. Ugrik, igyekszik, és már csak várja a fényt, meg leolvas.
- ...és ha nem egyedül élnék?
- Akkor a társa kezeli a villanykapcsolót, maga meg a mutatót fogja.
- És mi lenne, ha elemlámpával csinálnám? Megfogom a sötétben a mutatót, és rávilágítok.
- Szabálytalan. A lámpa a lábára eshet. Volt már ilyen. Megijedtek az adattól.
- Én szorosan fognám a lámpát.
- Biztos?
- Biztos.
- Na jó. Akkor adunk egy beutalót az elemlámpafogó táborba.
- Hova?
- Hát a lámpafogó kiképzőbe. Jó a hortobágyi?
- Nem tudom, még sohasem voltam benne...
- Nagyon jó. Amerikai módszerekkel képeznek. Először faágon gyakoroltatják a markolást, aztán felkerül a lámpaszimulátorra, végül pedig levizsgázik éleselemessel.
- Tetszik a program, de tényleg jól tudok fogni?
- Uram, én elhiszem, de ha nincs róla igazolása a sötétség-leolvasás ellenőr megbüntetheti.
- Õ is fog jönni?
- Hogyne. Keddenként. Akkor mindig itthon kell lennie. Ne nézzen rám ilyen sötéten, mert magasabb lesz a számla!
- ...ez a ... ellenőr pontosan mit ellenőriz?
- Hát, hogy maga szabályosan tud-e leolvasni. Nem hajol-e túl közel a géphez.
- Miért, mi történik, ha túl közel hajolok?
- Még ezt sem tudja? Beüti a fejét!
- ..jaj... - Jaj bizony. De igényelhet leolvasó sisakot.
- Na jó, feladom. Nézzék...nem lehetne, hogy maguk nem találtak engem itthon?
- Hát...
- Kétezer?
- Rendben. Viszlát.
- Inkább ne. Ajtóbecsukás.

Szinte azonnali csengetés, ajtónyitás.
- Jó estét! De jó, hogy hazaért! Az előbb nem találtuk otthon...
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#542 Felhasználó inaktív   cx.core 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 10. 13:58

Idézet

wagnergy_uh.itm@szuro.hix.hu
Re: A sötétségmérõ  Válasz erre | Mon, 4 Oct 2004 13:03:33 CEST 
1. Tényleg örülök, hogy tetszett a jelenet, de azért a szerzőt fel kéne tü
ntetni, mert kellemetlenségek támadhatnak. (pl. az RTL leforgatta a szerző
tudta nélkül, és csak késve találta meg.)
2. Már most a szerző Wágner B. György. Onnan tudom, hogy én vagyok.
3. Van ennél amúgy egy kicsit jobb változata is a sötétségmérőnek, ugyanis
átírtam az eredetit.

(webes bekuldes, a bekuldo gepe: budkpfw1.mti.hu)

#543 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 10. 10. 14:07

Idézet: cx.core - Dátum: 2004. okt. 10., vasárnap - 14:58

Kösz a kiegészítést Kép
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#544 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 10. 13. 22:13

Igazság. Konfliktushelyzetbe harmadikként belépni sem egyszerű. Ha szenvedélyek feszülnek szembe egymással, akkor mindkét fél igaznak tartja a saját álláspontját. Általában az egyik félnek igazat adunk és védjük, segítünk neki a másikkal szemben, pedig ha jobban megfontoljuk, ez sokkal összetettebb kérdés. Ha saját értékrendemet jónak tartom (s persze, hogy annak, hiszen eszerint élek), akkor az, akinek nem adok igazat, távolabbi szemszögből nézi a világot, mint én, sokkal kevésbé tudom megérteni, melyek az okai, mint annak, aki mellé állnék. (Senki nem Isten, így csak a saját látása szerinti igazságot, jogosságot képviselheti, nem valami "abszolútot". Aki ezt nem látja, komoly tanulás előtt áll.) Csakis teljesen nyitottan, előítélet nélkül szemlélhetek másokat, s a messzebbről jött ember többet taníthat nekem, mint a szomszéd; a furcsa gondolkodású ember többet mutat nekem abból, hogy mi az EMBER, mint aki hozzám hasonlóan látja a világot. Elítéljük például az erőszakost és védjük a gyengét, pedig az előbbi ......
¤

#545 Felhasználó inaktív   solide 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 23:32

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. okt. 13., szerda - 23:13

[...] Senki nem Isten, így csak a saját látása szerinti igazságot, jogosságot képviselheti, nem valami "abszolútot". Aki ezt nem látja, komoly tanulás előtt áll.) Csakis teljesen nyitottan, előítélet nélkül szemlélhetek másokat, s [...]

szerintem ez a 2 mondat üti egymást. ezenkívül az előítélet nem feltétlenül rossz dolog. vagy ha így jobban tetszik: szükséges. de egyébként értem mit mondasz.

Idézet

01      number of monkeys, baboons, & all of that species 
02      chaind by the middle, grinning and snatching at 
03      one another, but witheld by the shortness of their 
04      chains: however I saw that they sometimes grew nu 
05      merous, and then the weak were caught by the strong 
06      and with a grinning aspect, first coupled with & then 
07      devourd, by plucking off first one limb and then ano 
08      ther till the body was left a helpless trunk. this after 
09      grinning & kissing it with seeming fondness they de- 
10      vourd too; and here & there I saw one savourily pic-
11      -king the flesh off of his own tail; as the stench ter- 
12    -ribly annoyd us both we went into the mill, & I in 
13      my hand brought the skeleton of a body, which in 
14      the mill was Aristotles Analytics.

15          So the Angel said: thy phantasy has imposed 
16      upon me & thou oughtest to be ashamed.

17        I answerd: we impose on one another, & it is 
18      but lost time to converse with you whose works 
19      are only Analytics.

20      Opposition is      Friendship

by W. B.
. . .

#546 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 14. 00:56

Idézet: solide - Dátum: 2004. okt. 14., csütörtök - 0:32

...az előítélet nem feltétlenül rossz dolog. vagy ha így jobban tetszik: szükséges. de egyébként értem mit mondasz.

Ezzel egyetértek. Bizonyos esetekben nagyon jó hasznát lehet venni az előre huzalozott reflexeknek, ösztönöknek, gyors döntéseknek, ítéleteknek. Valamint nem árt fejben tartani, hogy a társadalom kollektíven képmutató természetű. ("Ne higgy a hazug előítéleteidnek, majd én megmondom mit gondolj, miben higgy, mit csinálj, mit vegyél....blablabla")
Wherever you go, go with all your heart.

#547 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 10. 14. 08:47

Idézet

Eltekintve attól, hogy ilyeneket ritkán látunk és olvasunk (hála annak a jó *** év atyáskodásnak, amelyik gondoskodott róla, hogy nem kell gondolkodni és döntést hozni, megteszik azt is helyettünk), sem a vehemencia, sem a színvonal nem túl kirívó. Kicsit egysíkúan ugyan, de tények mentén érvel. Teller Ede anno ennél sokkal erőteljesebben tette.

Talán meg kéne szokni, hogy amíg erőteljesen ugyan, de vitatkozunk és gondolatokat fejtünk ki, addig még mindig emberi formák között esélyt adunk saját magunknak és másoknak, hogy "átgondolódjék" az egyes helyzetekben tanúsított viselkedésünk és lehetséges döntésünk.

Még mindig jobb, mint amikor csak a másik elleni érv és ész nélküli uszítás megy.
Ha nem kell egyetérteni vele, sőt lehet cáfolni, akkor mi a probléma? Ja cáfolni kéne, érvelni, nem szőnyeg alá söpörni? Az más.

¤

#548 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 14. 11:00

>> Robert H. Thouless: Csalárd érvelési technikák <<
Wherever you go, go with all your heart.

#549 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 10. 19. 09:40

Idézet

A vélemények egyensúlya azonban helyreáll. A Magyar Hírlap nemrég beszélgetést közölt Faludy Györggyel, aki az utópikus, pozitív ideált képviseli a Karl Mannheim-i értelemben: a szabad, független értelmiségi tiszta típusát. S hogy néz ki a helyzet ebben az érdekhez nem köt&otilde;d&otilde; értékelésben? Idézem: "...megyünk lefelé, akármerre nézünk - és ez nem csak Magyarországra vonatkozik, hanem az egész világra, vagy a világ egy részére. A baj azonban sokkal nagyobb - távolról sem korlátozódik csupán a kultúra hanyatlására. Nem szokás beszélni róla, hogy miközben szorgalmasan másoljuk az amerikai életmódot, - olyanná alakul át világunk, amelyben egyre nehezebb lesz lélegezni. Ma már az id&otilde;járás is teljesen abszurd: idén februárban meleg volt, júniusban pedig olyan hideg, amilyet még soha nem tapasztaltak Magyarországon. A természet egyensúlyát sikerült oly mértékben megzavarni, hogy új, beláthatatlan fenyegetésekkel kell szembesülnünk. (...) Kétségbeejt&otilde; látni, hogy úgy menetelünk a teljes és nyilvánvaló pusztulás felé, mint mondjuk a Római Birodalom tette a III. században."

¤

#550 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 10. 21. 10:25

Idézet

Miközben az amerikai turisták Európában elkövetett baklövéseiről, tájékozatlanságáról szóló vicceken mulatunk, miközben szörnyülködve olvassuk a híreket arról, hogy az amerikai diákok hetven százaléka nem tudja megmutatni a térképen Európát, elfeledkezünk valamiről: nálunk sem jobb ma már a helyzet.

Míg egy-két évtizeddel ezelőtt még külön gyűjtötték a felvételiztetők a jelentkezők aranyköpéseit, mostanra ez gyakorlatilag lehetetlenné vált: nem maradna idő a vizsgáztatásra. Már az írásbelik extrém megoldásaiból sem készítünk „jegyzeteket”, olyan ritka a kulturáltan megírt válasz. Jobb esetben egyáltalán nem érkezik felelet egy-egy kérdésre, de sajnos egyre gyakoribb az, hogy teljes magabiztossággal írnak le és mondanak ki elképesztő műveletlenségről tanúskodó válaszokat. A jelentkezőknek sem a történelemről, sem a mai világról nincs képük, de még csak nem is érdeklődnek.

Persze, régebben sem tudtak mindent a felvételizők. De akkor legalább szégyellték érte magukat, és amit az írásbelin elrontottak vagy nem tudtak, annak a szóbelire utánanéztek. Ma ennek – tisztelet a ritka kivételnek – nyomát sem tapasztaljuk. A folyosón eredményhirdetésre várakozó jelentkezők vihogva-röhögve, büszkén sorolják egymásnak, mi mindenre nem tudtak válaszolni.

¤

#551 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 10. 23. 18:51

Idézet

Fontos-e egyáltalán legyőzni a másikat, kell-e meggyőznünk bárkit is a saját igazunkról. Lehet, hogy csak a másik szemszögéből kellene megnéznünk a dolgokat. Mint ahogyan az ezredes kérdésére, hogy miért is távolodott el egykori harcostársa ennyire tőle, az ügyvéd így felel: talán te távolodtál el azzal, hogy egy helyben maradtál.

¤

#552 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 09. 16:22

Tim Webb és Sarh Brewer: BLÖFFÖLNI TUDNI KELL- SZEX
¤

#553 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 11. 07:35

Idézet

A tökéletes XP védelem, amit én ajánlok....

......

Mint már annyiszor említettem, ez csak saját vélemény és az ellenvéleményeket tiszteletben tartom.  Normális és intelligens emberektől nem azt várom el, hogy leszóljanak, amiért ennyire szájbarágós lett a szöveg, az ostoba emberekkel, pedig nem foglalkozom. Ezt a szöveget az átlag pc-s felhasználóknak szánom, mert mind tudjuk, senki sem kezdet a pc-vel való megismerkedése kezdő szakaszában magprogramozni.

¤

#554 Felhasználó inaktív   solide 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 13:51

Idézet

,2004. nov. 12., péntek - 17:05]
Kicsit más.
Tegnap találkoztam az egyik volt osztálytársnőmmel (19 éves, leendő bölcsészhallgató). Szóba kerültek a kisebbségek (cigányok), a Magyarországra érkező turisták (kínaiak, és más színesbőrűek). Ő azon a véleményen volt, hogy nem jó dolog, hogy ennyi külföldi (és itt rejtetten inkább a színesbőrűekre gondolt) jön, illetve jöjjenek, de ne maradjanak itt, ne költözzenek ide. Próbáltam elmagyarázni neki az alapvető dolgokat, hogy a színesbőrű ember ugyanúgy ember, sőt még jót is tehet az országnak, ha más kultúrákból érkeznek emberek, mert egyrészt sokszínűbbé teszi (minden értelemben) az országot, másrészt talán még a magyar emberekre oly' jellemzően alacsony toleranciaszintet is megemelheti. A cigányokkal kapcsolatban is elmondtam neki, hogy az előítélet milyen megtévesztő dolog (errő ő jött a szinte reflexreakciónak nevezhető válasszal: "minden előítéletnek van valami alapja"), és hogy a cigányság egy része nem amiatt olyan, mint jelenleg, mert ők ilyen "barbárok, és kevésbé civilizáltak", hanem azért, mert nagyon kicsi az esélyük a megfelelő(bb) szocializációra, és ha megmaradnak a jelenlegi szinten velük szemben az előítéletek, akkor önmagát beteljesítő jóslatként konzverválja az egész állapotot. És ugyanitt azt is megemlítettem, hogy nagyon sokan a felsőbbrendűség címszava alatt "ostorozzák" a kisebbségeket, pedig nagyon sok, Fehér és Magyar (szándékosan nagybetűvel) járkál az utakon, akiknek volna mit tanulniuk emberségből és kultúráltságból a "másik" oldalról.
És hogy mit akartam mindebből kihozni? Azt, hogy az említett leányzó annak ellenére, hogy olvas könyveket elég rendszeresen, mégsem tudja megkülönböztetni ill. elválasztani a valóságot, a tényeket attól, amit mástól hall, akár olvas, hanem nagyon alacsony kritika-küszöbbel válogat csak az információhalmazból, ami eljut hozzá, és sajnos ez utóbbi is már eleve szűrt, csupán egy metszet. Mivel nem olvas újságot.

egy hangos kisebbséget leszámítva, nem gondolom h baj volna a magyar lakosság toleranciaszintjével. magam hallottam jónéhány színesbőrű diáktól, h sokkal jobb itt a helyzet, mint kicsit nyugatabbra. és meséltek a kinn tapasztaltakról is. a cigányok talán más tészta.
ugyanakkor az idejövőknek is illik tiszteletben tartani a mi szokásainkat, és ezt sztem többnyire meg is teszik. mondjuk ez a téma már kicsit pol...
a másik dolog, amit mondtál, meg kicsit paradox:

Idézet

...mégsem tudja megkülönböztetni ill. elválasztani a valóságot, a tényeket attól, amit mástól hall, akár olvas, hanem nagyon alacsony kritika-küszöbbel válogat csak az információhalmazból, ami eljut hozzá, és sajnos ez utóbbi is már eleve szűrt, csupán egy metszet. Mivel nem olvas újságot.

ha újságot olvas, akkor is máson keresztül hallja a "tényeket, valóságot". az is csak 1 metszet.
. . .

#555 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 15:37

Idézet: solide - Dátum: 2004. nov. 14., vasárnap - 13:51

egy hangos kisebbséget leszámítva, nem gondolom h baj volna a magyar lakosság toleranciaszintjével. magam hallottam jónéhány színesbőrű diáktól, h sokkal jobb itt a helyzet, mint kicsit nyugatabbra.

Van-e valami saját, megélt tapasztalatod? 
¤

#556 Felhasználó inaktív   solide 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 15:54

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. nov. 14., vasárnap - 15:37

Van-e valami saját, megélt tapasztalatod?

nem tudom, itt most mire gondolsz konkrétan.
nem nagyon tartózkodtam huzamosabb ideig külföldön... a maximum az egy hónap volt Svájcban. én speciel sehol sem tapasztaltam ellenséges dolgokat - sem nyugatabbra, sem keletebbre. mondjuk Kolozsvárott vagy 8 éve ránk szólt erélyesebben egy gépfegyveres rendőr, h ne csoportosuljunk - de ez ott megszokott volt akkoriban.
ha arra gondolsz, nem voltam sehol Európában színesbőrű diák soha.
. . .

#557 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 16:13

Idézet: solide - Dátum: 2004. nov. 14., vasárnap - 13:51

egy hangos kisebbséget leszámítva, nem gondolom h baj volna a magyar lakosság toleranciaszintjével. magam hallottam jónéhány színesbőrű diáktól, h sokkal jobb itt a helyzet, mint kicsit nyugatabbra. és meséltek a kinn tapasztaltakról is. a cigányok talán más tészta.
ugyanakkor az idejövőknek is illik tiszteletben tartani a mi szokásainkat, és ezt sztem többnyire meg is teszik. mondjuk ez a téma már kicsit pol...

Én pedig gondolom. Nagyon sok olyan ember van, akit én látens rasszistának ill. diszkriminátorként neveznék. Akik - szavaddal élve - nem hangoskodik, ugyanakkor nagyon is nagy veszélyt jelent a társadalolmban a mentalitása. És pedig az, hogy ugyan nem hangoztat olyan nézeteket, amelyek őt azzá teszik, ami, tehát tolerancia-nélküli, de mégis, ha előkerül a téma, akkor ő helyesel, bólogat, de "legjobb" esetben is hallgat, mert nem tudja, hogy helyes-e, kell-e neki szembehelyezkednie a másik "hangadó" véleményével.
És megbocsáss, de nekem az nem mérce, még ha igaz is, hogy nyugaton rosszabb a helyzet ilyen téren. Amit én egyébként nem hiszek. Mert ott szerintem átlagban jobb a helyzet, viszont ott - amire itthon viszonylag ritkábban van példa - néha tettlegességig fajulhat a dolog, amelynek sokkal nagyobb a visszhangja, mintha "csak egyszerűen" leniggereznek valakit.
A szokásainkat tiszteletben kell tartaniuk igen, de nekünk is az ő szokásaikat. Tehát nem várnám el egytől sem, hogy az ő nemzetük szokásait cseréljék le itthoniakra.

Idézet

ha újságot olvas, akkor is máson keresztül hallja a "tényeket, valóságot". az is csak 1 metszet.

Igazad van, ámbátor mégsem értek egyet a konklúzióddal. Ha valaki más előadásában hallasz tényeket, valóságot, akkor az egy dimenziós metszet. A minőségi újságírás többnyire két dimenziós képet ad, amely már teret enged a saját álláspont kialakítására ill. az olvasottak vitatására. (Mondhatnád, hogy ha csak és kizárólag mástól hallja, akkor is, pedig nem.) Míg a valóság - sajnos vagy nem - három dimenziós.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#558 Felhasználó inaktív   solide 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 17:00

Idézet: bbence - Dátum: 2004. nov. 14., vasárnap - 16:13

Én pedig gondolom. Nagyon sok olyan ember van, akit én látens rasszistának ill. diszkriminátorként neveznék. Akik - szavaddal élve - nem hangoskodik, ugyanakkor nagyon is nagy veszélyt jelent a társadalolmban a mentalitása. És pedig az, hogy ugyan nem hangoztat olyan nézeteket, amelyek őt azzá teszik, ami, tehát tolerancia-nélküli, de mégis, ha előkerül a téma, akkor ő helyesel, bólogat, de "legjobb" esetben is hallgat, mert nem tudja, hogy helyes-e, kell-e neki szembehelyezkednie a másik "hangadó" véleményével.
És megbocsáss, de nekem az nem mérce, még ha igaz is, hogy nyugaton rosszabb a helyzet ilyen téren. Amit én egyébként nem hiszek. Mert ott szerintem átlagban jobb a helyzet, viszont ott - amire itthon viszonylag ritkábban van példa - néha tettlegességig fajulhat a dolog, amelynek sokkal nagyobb a visszhangja, mintha "csak egyszerűen" leniggereznek valakit.
A szokásainkat tiszteletben kell tartaniuk igen, de nekünk is az ő szokásaikat. Tehát nem várnám el egytől sem, hogy az ő nemzetük szokásait cseréljék le itthoniakra.

Igazad van, ámbátor mégsem értek egyet a konklúzióddal. Ha valaki más előadásában hallasz tényeket, valóságot, akkor az egy dimenziós metszet. A minőségi újságírás többnyire két dimenziós képet ad, amely már teret enged a saját álláspont kialakítására ill. az olvasottak vitatására. (Mondhatnád, hogy ha csak és kizárólag mástól hallja, akkor is, pedig nem.) Míg a valóság - sajnos vagy nem - három dimenziós.

oké. ezen nem fogunk összeveszni.
csak azt tudom, h én és a két barátom mind különböző történelmi egyházhoz tartozó családokból származunk, együtt megyünk gyrosozni a palesztínokhoz, és az egyetemi szórakozóhelyen versengtünk a fekete lányok kegyeiért. mifelénk ez van, és én ezt látom. meg azt is h amikor a múltkor egy fekete srácnak szóvá tettem, h ne legyen velem lekezelő (szóvá tettem volna én bárkinek), akkor önjelölt jómagyarok majdnem megvertek, h micsoda rasszista vagyok és náci. az mindegy volt, h akkorra a sráccal már megbeszéltük a dolgot és minden el volt simítva. nem ez volt a lényeg. hanem a balhé. illetve az Elv.
a szokásokról: igen, igazad van. bizonyos mértékig. sarkított példa, de a vérbosszú éppen manapság probléma sok helyen. ez olyan mint a fórum, ha nem fogadod el a fórumszabályzatot, nem kell ide jönni. a csador pl nem gond. egészségükre.
újságos téma... hát erről inkább nem írnék véleményt, talán csak annyit h még a " 2 dimenziós" újság is merő utópia és naivitás. persze szigorúan szvsz.

szerk:
ps: a fent említett példához hasonló dolgok miatt ábrándulok ki lassan a "nagy elbeszélésekből" - szégyenszemre 20as éveim elejére.

Szerkesztette: solide 2004. 11. 14. 17:46 -kor

. . .

#559 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 17. 02:33

Kép

Nomen est omen, s ez igaz a szegedi Nyers együttesre is. Hiába muzsikálnak hosszú évek óta, zenéjük ma is csak ugyanolyan Nyers: nem szeretik a kitaposott ösvényeket és a kispolgári csökevényeket.
¤

#560 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 17. 10:40

Idézet: solide - Dátum: 2004. nov. 14., vasárnap - 15:54

nem tudom, itt most mire gondolsz konkrétan.
nem nagyon tartózkodtam huzamosabb ideig külföldön...

Körülbelül erre...
¤

Téma megosztása:

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.