HWSW Informatikai Kerekasztal: Bankok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (90 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bankok Értékeld a témát: -----

#1441 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 11. 04. 18:43

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2011. 11. 04. 18:29

Ha viszont azt mondja, hogy elfogyott a kihelyezhető forintja, akkor így jártál... Ezt már két takarékszövetkezet is bejelentette pl...

Nem kell nekem semmit kihelyeznie... Egyben becsöngetem nekik a lét, aztán a magyar bankoknak megköszöntem mindenféle együttműködést. :-D Lesz egy forint-folyószámlám, meg egy asszem Ausztriában, de még inkább Svájcban. Amennyiben bármiféle pénzhez jutok innentől azt jól beváltom frankra, fontra vagy akár norvég koronára aktuális árfolyamtól függetlenül... :look:
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#1442 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 04. 19:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsul - Dátum: 2011. 11. 04. 18:43

Nem kell nekem semmit kihelyeznie... Egyben becsöngetem nekik a lét, aztán a magyar bankoknak megköszöntem mindenféle együttműködést. :-D Lesz egy forint-folyószámlám, meg egy asszem Ausztriában, de még inkább Svájcban. Amennyiben bármiféle pénzhez jutok innentől azt jól beváltom frankra, fontra vagy akár norvég koronára aktuális árfolyamtól függetlenül... :look:

Kemény vagy, Csoki! De azért ezt gondold még át szerintem...

#1443 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 04. 19:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsul - Dátum: 2011. 11. 04. 18:43

Jahogy nem kell forinthitel a végtörlesztéshez, mert van lóvé bőven... :laugh:
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#1444 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 04. 20:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 11. 04. 19:19

Kemény vagy, Csoki! De azért ezt gondold még át szerintem...

Miért is? Jelenleg a forint az aktuális gagyivaluta, és nem úgy nézünk ki, hogy ez nagyon változna... (Más egyéb okaimat most nem fejteném ki, pedig vannak...)

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2011. 11. 04. 19:25

Jahogy nem kell forinthitel a végtörlesztéshez, mert van lóvé bőven... :laugh:

Nem egészen. Bár így lenne :-D Az a helyzet, hogy a hitelem nem 10 milkás nagyságrendű (anno is tudtam, hogy meddig ér a takaró), és kiszámoltam, hogy a jelenlegi állásnál nekem muszáj lesz kiváltanom ezt a csodás hitelt. A hitel eredetileg ltp-vel kombinált, amit a mostani végtörlesztés mellett is bele tudok forgatni a jelenlegi hitelbe. Közben én egy ideje amennyit csak lehetett megtakarítottam egy másik számlán (látván a jelenlegi helyzetet semmi jóra sem számítottam), és a kettő összege (ltp+megtakarítás) már majdnem fedezi a tőketartozásomat (persze csak az állami rátával számolva), 'csupán' 2-300e krajcárra lesz szükségem február elejéig és vége a rémálomnak. :Đ

#1445 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 04. 20:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsul - Dátum: 2011. 11. 04. 20:07

Miért is? Jelenleg a forint az aktuális gagyivaluta, és nem úgy nézünk ki, hogy ez nagyon változna... (Más egyéb okaimat most nem fejteném ki, pedig vannak...)

Azért, mert talán ennek a gagyiságnak is vége szakad. Szerintem (!) a reális EURHUF valahol 260-270 körül kellene, hogy legyen, a CHFHUF ennek megfelelően 200 környékén (ha a svájci jegybankként kitűzött minimum 1,3-as CHFEUR-t vesszük alapul), ezekhez vissza fogunk néhány éven belül térni (ennek van néhány politikai-gazdasági feltétele, de amíg élek, remélek). Ez neked 10% fölötti árfolyamveszteséget jelent, plusz az eurozónában a reálkamat negatív (kisebb a banki kamat, mint az infláció, pl. Németországban), tehát ott is csak az értéket fogja veszíteni. CHF szintén negatív reálkamatot hoz, USD meg NOK elég macerás. Emellett az EUR egyáltalán nem olyan stabil már, mint akár egy éve volt, én nem bízok benne.

Szerkesztette: Carmaged 2011. 11. 04. 20:14 -kor

#1446 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 04. 20:18

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 11. 03. 10:17

Kösz mindenkinek az ajánlatokat. Közben én is utánanéztem pár banknál.
Két kritikus pontot látok:
1. A betéti kamatok (a nem új pénzes, ill. akciós) sok banknál a béka segge alatt vannak. Ha van is 1-2 akciós az egy kamatperiódusra jó maximum, utána lóf* van.
2. Idegen ATM-ből ingyenes pénzfelvétel: ez ritka.

Igazából a második pontot kihúzhatjuk, mert elég lenne 1 felvét is, ha nincs horribilis költsége, 1-300Ft között megúszható, az belefér.
Az első pont alapján meg úgy látom kiesik a Citi, BB-ben sem látok normális betétek. Cibnél szintén nem... bár ott nincs is 0Ft-os csomag, csak 149Ft-ra vihető le. De még ez sem zavarna túlzottan.

Amit néztem:
- Újra csak Axa: foylamatos lekötés nélküli betét... de annyira nem kiemelkedő és OBA sincs. Plussz a nyitási költség magas.
- Raiffeisen. Ez nem tűnik rossznak.
- FHB-nél találtam még 0Ft-os csomagot, de ott ha egyszer nem megy utalás vagy vmi gebasz van akkor 1 hónapra kifizetheted a másik banknál 2 évre elég folyószámlavezetési díjat. :(
- K&H.

K&H-nál nézd meg a Zéró Számlacsomagot (vagy esetleg az Elektronikus számlacsomagot), hozzá pedig a "Törzsvendég" betéteket.

#1447 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 04. 20:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 11. 04. 20:13

(ennek van néhány politikai-gazdasági feltétele, de amíg élek, remélek).

Na látod itt van kettőnk között a különbség. Egy darabig én is reméltem. Már nem... Ez az ország akkor fog pályára állni, ha előtte teljesen lekönyökölünk, és nem lesz miből tovább szocializmust építeni. (És szóba sem hoztam a politikát. Itt a baj a fejekben van.)

Pedig elhiheted nem másoktól vártam, hogy jó legyen...

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 11. 04. 20:13

Ez neked 10% fölötti árfolyamveszteséget jelent

Lehet, hogy az említett pénzt én már eleve nem forintban akarom megkeresni... :rolleyes2:

#1448 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 04. 21:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Misi_D - Dátum: 2011. 11. 04. 18:08

Sejtheted, hogy a végtörlesztés nem egy 2 perces művelet.

Hanem mennyi? :think: Nekem az MKB-ban kb. 10 perc volt, míg elmondta a részleteket a fazon, kitöltöttük a papírt. Majd 4 munkanap múlva hívtak a back-office-ból, hogy megfelelek a törvényi előírásoknak, mikor akarok menni? Mivel nem tudtam, ezért mikor megvolt a pénz, bementem egy ebédszünetben és kb. 5 perc alatt elintéztük. Másnap jött az SMS értesítő, hogy levonták a pénzt és a netbankon is láttam, hogy 0 CHF a tartozás. Földhivatal felé ők küldik a papírt, elvileg 15 napon belül és elvileg 8 nap alatt a földhivatalnak el kell rendeznie...

#1449 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 04. 21:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsul - Dátum: 2011. 11. 04. 20:40

Lehet, hogy az említett pénzt én már eleve nem forintban akarom megkeresni... :rolleyes2:

Akkor viszont nem tudod beváltani! :p :D

#1450 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 05. 02:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2011. 11. 04. 21:41

Hanem mennyi? :think: Nekem az MKB-ban kb. 10 perc volt, míg elmondta a részleteket a fazon, kitöltöttük a papírt. Majd 4 munkanap múlva hívtak a back-office-ból, hogy megfelelek a törvényi előírásoknak, mikor akarok menni? Mivel nem tudtam, ezért mikor megvolt a pénz, bementem egy ebédszünetben és kb. 5 perc alatt elintéztük. Másnap jött az SMS értesítő, hogy levonták a pénzt és a netbankon is láttam, hogy 0 CHF a tartozás. Földhivatal felé ők küldik a papírt, elvileg 15 napon belül és elvileg 8 nap alatt a földhivatalnak el kell rendeznie...

Én ezt a 15 percet akárhogy osztom-szorzom, még mindig 7,5-szer több, mint 2...
De akkor közelítsük meg másik irányból. Szerinted mennyivel növekedett meg a végtörlesztés miatti ügyfélforgalom és leterheltség a fiókokban?
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#1451 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 05. 03:51

gránit bankról - és főleg a kártyáikról lehet valamit tudni? a honlapjukon csak a képből tippelek, hogy mastercard, de nem írnak róla semmit, furcsa is ez nekem. a hirdetményben viszont ott vannak az árak (éves kártyadíj 950 ft, 2 ingyenes pénzfelvét belföldön, külföldön 500+0,2%), egyébként meg szimpatikusan olcsó az alapszámlacsomagjuk (havi díjak 0, netbankos utalás belföldön 0), ha a kártyájukkal tudok külföldön fizetni meg pénzt felvenni (ez utóbbi elég ritka, de néha jól jön), pont jó lenne szerintem :)

szerk: csak faq-t kéne olvasni :omg:

Idézet

Milyen típusú bankkártya igényelhető?

MasterCard Standard típusú bankkártyát igényelhet, amely chippel ellátott, dombornyomott, nemzetközi használatra alkalmas bankkártya.

akkor inkább az a kérdés, hogy az egy szál bankfiókon kívül (kpbefizetési lehetőség) van ennek a banknak valami hátránya mondjuk egy erstéhez képest? (klikkbank csomagjuk nem sokkal drágább, viszont van sok fiókjuk)

tenkju

Szerkesztette: qnadam 2011. 11. 05. 04:02 -kor

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1452 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 05. 08:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Misi_D - Dátum: 2011. 11. 05. 02:02

Én ezt a 15 percet akárhogy osztom-szorzom, még mindig 7,5-szer több, mint 2...
De akkor közelítsük meg másik irányból. Szerinted mennyivel növekedett meg a végtörlesztés miatti ügyfélforgalom és leterheltség a fiókokban?

Jelentősen, az tuti! Mert igaz, hogy csak pár tízezren tudnak végtörleszteni, de sokkal többen mennek be érdeklődni, hátha...

#1453 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 05. 09:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2011. 11. 05. 08:10

Jelentősen, az tuti! Mert igaz, hogy csak pár tízezren tudnak végtörleszteni, de sokkal többen mennek be érdeklődni, hátha...

Ja, de erre vettek fel embereket.

#1454 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 05. 09:27

Itt a világ legveszélyesebb bankjainak listája
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#1455 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 05. 11:52

Bankszámlák összehasonlítása
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#1456 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 05. 13:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 11. 05. 09:09

Előfordul itt-ott, de nem jellemző. 3 hónapra minek? Mire "betanulnának", lehet elbocsátani a népet.
Szerk: inkább marad a leterheltség, meg visszahívjuk az ügyfelek akkor, amikor tudjuk sztori.

Szerkesztette: Misi_D 2011. 11. 05. 13:32 -kor

A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#1457 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 05. 13:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Misi_D - Dátum: 2011. 11. 05. 13:31

Előfordul itt-ott, de nem jellemző. 3 hónapra minek? Mire "betanulnának", lehet elbocsátani a népet.
Szerk: inkább marad a leterheltség, meg visszahívjuk az ügyfelek akkor, amikor tudjuk sztori.

Ahol párom dolgozik, ott pl. igen, nem is egyet.

#1458 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 05. 16:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 11. 05. 09:09

Gondolod? :think:

#1459 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 07. 09:29

http://hvg.hu/gazdas...ahitelezes_okai
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#1460 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 07. 11:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Schwarzmueller - Dátum: 2011. 11. 07. 09:29

Na végre, egy korrekt cikk a témában... :up:

Téma megosztása:

• (90 Oldal)
  • +
  • « Első