HWSW Informatikai Kerekasztal: Bankok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (90 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bankok Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 29. 13:19

Mi lett végül a döntés?

idevágó cikk

#162 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 01:28

Adott egy számla otp-nél, napi limit 100ezer ft. Anyám ma kivett róla 50ezret, este próbáltunk utalni 51ezret  neten keresztül egy másik számlára, ja nem sikerült, mert ma már kivett róla 50et és ezáltal túllépi a keretet. Éjfél elmúlt de még most sem engedi, pedig már másnap van. Mitől lehet ez?
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#163 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 02:34

Idézet: Valdy - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 1:28

Adott egy számla otp-nél, napi limit 100ezer ft. Anyám ma kivett róla 50ezret, este próbáltunk utalni 51ezret  neten keresztül egy másik számlára, ja nem sikerült, mert ma már kivett róla 50et és ezáltal túllépi a keretet. Éjfél elmúlt de még most sem engedi, pedig már másnap van. Mitől lehet ez?

Itt két különböző limitről van szó (egyébként három - utalás, vásárlás, pénzfelvétel). Ezek nem függenek össze.
Az OTP-nél 50e Ft feletti utaláshoz szükség van egy sms alapú biztonsági eljárásra, amit külön meg kell igényelni a bankfiókban. Ha ezt megigénylitek, azután minden (tehát nem csak az 50e-es limitet meghaladó utalásnál) ezzel dolgozik a netbank.
A vásárlási és a pénzfelvételi limitet netbankon keresztül is tudjátok módosítani.
Nálam legalábbis valahogy így működik.

Szerkesztette: *Iguana* 2008. 02. 07. 02:38 -kor

Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#164 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 10:26

Idézet: *Iguana* - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 2:34

Itt két különböző limitről van szó (egyébként három - utalás, vásárlás, pénzfelvétel). Ezek nem függenek össze.
Az OTP-nél 50e Ft feletti utaláshoz szükség van egy sms alapú biztonsági eljárásra, amit külön meg kell igényelni a bankfiókban. Ha ezt megigénylitek, azután minden (tehát nem csak az 50e-es limitet meghaladó utalásnál) ezzel dolgozik a netbank.
A vásárlási és a pénzfelvételi limitet netbankon keresztül is tudjátok módosítani.

Köszi, szóval mindenképp be kell menni a bankba ezügyben.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#165 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 10:32

Meg még inkább a banknapról, ami nem egyezik a naptári nappal, hanem banknyitástól-banknyitásig szól, s a limitek is ennek megfelelően számolódnak...

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#166 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 10:41

Idézet: Eleanor - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 10:32

Meg még inkább a banknapról, ami nem egyezik a naptári nappal, hanem banknyitástól-banknyitásig szól, s a limitek is ennek megfelelően számolódnak...

Erre én is gondoltam már, de most sem engedi átutalni, szóval valszeg az lesz a szitu amit *Iguana* kolléga mond.

#167 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 10:41

Idézet: Valdy - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 10:26

Köszi, szóval mindenképp be kell menni a bankba ezügyben.

nem ismerem hogyan működik az otp, de ha az 51e Ft-os utalást egy 25e és egy 26e utalásként küldöd el valószínűleg úgy is átengedi ;) igaz a tranzakciós díj is kétszer számolódik.
"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#168 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 10:45

Idézet: blabla* - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 10:41

nem ismerem hogyan működik az otp, de ha az 51e Ft-os utalást egy 25e és egy 26e utalásként küldöd el valószínűleg úgy is átengedi ;) igaz a tranzakciós díj is kétszer számolódik.

Hát igen, de mivel üzletnek küldeném vásárlási szándék miatt, ezért elötte ezt meg kéne beszélnem a bolttal is, úgyhogy inkább bemegyünk a bankba és megoldjuk a problémát.
Mostmár amúgysem hajt a tatár, mert nem fog a héten megérkezni a cucc amit vennék....

#169 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 11:04

Én utaltam svéd számlára több mint 50K-t, és nincs ilyen SMS cuccom.

#170 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 12:20

Idézet: Valdy - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 10:41

Erre én is gondoltam már, de most sem engedi átutalni, szóval valszeg az lesz a szitu amit *Iguana* kolléga mond.

Lehet... én a szerződési feltételeket nem ismerem. De a banknap él...

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#171 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 16:22

Idézet: Lipton - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 11:04

Sokáig nekem sem volt (a páromnál igen), aztán néhány hónappal ezelőtt nálam is fellépett ez a fajta limit. Minden előzetes értesítés nélkül.
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#172 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 16:24

Idézet: Eleanor - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 12:20

Lehet... én a szerződési feltételeket nem ismerem. De a banknap él...

Még egy kis kiegészítés:

Ugy emlékszem, hogy du. 4óra az OTP-nél az aznapi utalások határideje.
Viszont ilyenkor a bank az átutalást elfogadja, de csak másnap indul meg a pénz.

Szerkesztette: *Iguana* 2008. 02. 07. 16:32 -kor

#173 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 10. 14:12

Idézet: Lipton - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 12:04

Az OTP Bank Rt. 2005. április 5-től az internetes és WAP szolgáltatás esetében ún. banki limitet vezetett be. Ez azt jelenti, hogy a napi 50.000,- Ft-ot meghaladó átutalásokat kizárólag a Mobil Aláírás szolgáltatás igénybevételével tudja eszközölni. Ennek hiányában naponta legfeljebb a banki limit erejéig nyílik lehetősége átutalások kezdeményezésére. A Mobil Aláírás beállítását kérheti telefonos ügyintézőiknél (ha rendelkezik a megfelelő direkt szerződéssel), e-mailben, illetve ha Magyarországon tartózkodik, akkor bármelyik bankfiókunkban.

Persze ez csak a netes, wapos utalásra vonatkozik. Máshogyan más limitek lehetnek.

Szerkesztette: pgyafi 2008. 02. 10. 14:17 -kor

#174 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 10. 14:16

Idézet: *Iguana* - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 17:24

Még egy kis kiegészítés:

Ugy emlékszem, hogy du. 4óra az OTP-nél az aznapi utalások határideje.
Viszont ilyenkor a bank az átutalást elfogadja, de csak másnap indul meg a pénz.

Az OTPdirekt internetes szolgáltatás minden nap 0-24 óráig érhető el. A tranzakciós szolgáltatások (átutalási és lekötési megbízások) csak az ún. "nyitva tartási" időben működnek azonnal. Ez az időszak banki munkanapokon hétfőtől péntekig 19:00 óráig tart, de esetenként hosszabb is lehet .

Vagyis eddig lehet aznapi teljesítéssel utalni.
De volt már olyan, hogy este 8kor is "nyitva" volt.

#175 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 10. 14:21

A 19.00 nagyon jónak számít szerintem, általánosságban a többi bank ~17.00 óra körülig fogad utalást aznapra.
Sőt, van itt egy helyi takarékszövetkezet, mely online 14:30 (!)-ig fogad aznapra átutalást.

Szerkesztette: Kory 2008. 02. 10. 14:22 -kor

#176 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 10. 21:49

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. jan. 29., kedd - 13:19

Mi lett végül a döntés?

A CIB Bank mellett tettem le a voksomat.

Első körben VISA Electron kártyát kértem a számlacsomaghoz. Később majd igényelek egy MasterCard-ot is. Azért az mégis egy komolyabb kártya. ;)

Köszönöm a tanácsokat mindenkinek!

Remélem, hosszú távon is jó döntést hoztam Magyarország - immár - második legnagyobb pénzintézetével! :)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#177 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 07:50

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. febr. 10., vasárnap - 22:49

A CIB Bank mellett tettem le a voksomat.

Ha semmi extra ügyed nincsen, nem mész be a bankba, nem hivogatod az ügyfélszolgáltatot, akkor mindegyik bank jó tud lenni. 
Fontos dolog, hogy ne higgy az ügyinzétőknek  :cool: azt hidd el ami az aktuális hirdetményben le van írva. Azokban minden benne van, meg kell keresni.

#178 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 11:44

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. jan. 18., péntek - 20:55

Arra mi a garancia, hogy a CIB Mastercard-ja alkalmas lesz MMO játék havidíjának fizetésére? (USA-ba, dollárban.)

Úgy tudom, hogy ehhez minden esetben olyan kártya kell, aminek a hátoldalán van egy 3 jegyű biztonsági kód.

De egyik cimborámnak olyan Mastercard-ja van (OTP, vagy Erste Bank), amelyen ez nincs, így az adott MMO játékot be sem lehet fizetni vele.

Egyáltalán mitől függ, hogy van-e 3 jegyű kód, vagy nincs? Ezek szerint Mastercard-ból is létezik többféle változat?

asszem ez csak akkor működik ha devizaszámlához kéred a mastercardot, ha csak forintalapú akkor nem fog menni, de ebben nem vagyok teljesen biztos. legjobb lenne ha forintszámlával is menne, nemkéne folyton a tesóm kártyáját használni, menne az enyémmel is :D még nempróbáltam
Idézet (*Iguana*)
Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek.

---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.

#179 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 12. 14:40

http://index.hu/gazd...r/posbiz080212/

Én sosem kérek bizonylatot.
"Légy szerény mint én..."

#180 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 12. 16:56

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. febr. 10., vasárnap - 21:49

A CIB Bank mellett tettem le a voksomat.[...]

:up: Én is ott vagyok, bár tartok tőle, hogy pár éven belül a CIB-et is ott kell hagyni, mint az Erstét. Az Erste is addig volt olcsó, amíg nem volt 200 méteren belül két fiókja. Mióta egymás mellett nyílnak a fiókok, azóta drága. Most a CIB nyitogat úton útfélen fiókot... (legalábbis én egyre több új fiókot látok)

Téma megosztása:

• (90 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.