Bankok
Elküldve: 2008. 01. 14. 16:38
tehát ha bemegyek fiókba hogy befizetnék számlámra akkor nem 6 ablakból 2 van nyitva, és nem fél óra a minimum amit várnom kell.
Elküldve: 2008. 01. 14. 16:44
Idézet: mocsi - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 17:28
Díjmentes

Elküldve: 2008. 01. 14. 16:52
Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 16:38
tehát ha bemegyek fiókba hogy befizetnék számlámra akkor nem 6 ablakból 2 van nyitva, és nem fél óra a minimum amit várnom kell.
takarekszovetkezet?
eddig amelyikben jartam mindig azonnal el tudtam intezni a dolgaimat, soha nincsenek tomve, ha bemegyek, és pl. az egyik ablak nincs nyitva, de az ember ott van, akkor azonnal jon, és elintezi amit szeretnek.
Elküldve: 2008. 01. 14. 16:54
Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. jan. 13., vasárnap - 10:40
OTP-nél (még pár hétig) és CIB-nél, OTP-s Visa Electronról beszéltem, MMO-ra nem próbáltam, de egyenlegfeltöltésre igen, az ment, Paypal nem ment.
Idézet
Igen, ez egy másik kártya, a fentihez kapcsolódik.
Idézet
Pontosan.
Idézet
Nem, félreérted. Nem kell fizetned, csak kell legyen ennyi a számládon, mikor igényled a kártyát. CIB-nél konkrétan 50000 pénz - vagy semmi, ha már 3 hónapja ott vagy.
CIB kártyák link
Idézet
Az "offline" kártyákat. Ezekbe mélyebben vannak bevésve az adatok, innen a nevük. Külföldön (leginkább USA) sokkal elfogadottabb, mint a nálunk használt "online" elektronikus kártyák.
Itt szeretném megkérdezni, hogy ti nem érzitek ellentmondásosnak picit, hogy az offline kártyákkal lehet neten fizetni, az online kártyákkal meg nem?

Idézet
S hát ami nekem fontos, hogy a VISA Electron, náluk jár a folyószámlához, s az OTP féle változattal egészen biztosan lehet online havidíjat fizetni.
CIB Online számlacsomagot ajánlom én is, mondhatni minden netes ügyintézés, átutalás ingyenes (sőt, a "rendes" bankos dolgokért, vagy számlakiküldésért kell fizetni!).
Szerintem kicsit el vagy kavarodva azzal a Visa Electronnal, hogy az "jár" az OTP-s számlához. Nos, az pontosabban választható mellé.

CIB számlák link
szerk: ja igen, még az offline kártyákhoz. Az éves díjuk kicsit magas (3500Ft), de én azért választanám, mivel nem kell mellé a kiegészítő cuccos a neten történő vásárláshoz, s külföldön is bármikor bárhol elfogadják. Egy kártya, ami mindig jó.

Írta valaki, hogy utasbiztosítás jár melléjük. Nos, ennek megintcsak utána kell nézni. A CIB-es kártyás kondíciós listáján látható, hogy csak a Mastercard Gold-hoz jár ingyenesen, de annak a kártyának a díja 9900/év. A sima Mastercard Classic mellé csak rendelhető utasbiztosítás, 3500 Ft-ért - azaz így már a kártya+biztosítás 7000 Ft-ba kerül évente. Más banknál nem vágom hogy van.

(MC Gold és MC Classic: mindkettő dombornyomott alias offline kártya, gondolom még valami plusz szolgáltatás jár a Goldhoz, meg "menőbb"...

Szerkesztette: Misi_D 2008. 01. 14. 17:09 -kor
A halott Jedi a jó Jedi! (Sith közmondás)
Elküldve: 2008. 01. 14. 17:00
Idézet: Misi_D - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 16:54

Az offline (dombornyomott) attól offline, hogy a taxiban, repülőn is tudsz vele fizetni, nem kell elektronikus kapcsolat a központtal. A taxikban a mai napig elég gyakori a "vasaló", ami ténylegesen a kártya dombornyomását használja ki a tranzakciók elvégzésére. Innen nézve találó a neve.
Elküldve: 2008. 01. 14. 17:10
Idézet: NAron - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 17:00
Igen, ezt tudom, nem is erre akartam célozni, hanem a másik oldalára a dolognak, az online kártyákra. Online, de neten nem (mindig) tudod használni. Király. :Đ
Elküldve: 2008. 01. 14. 17:14
Idézet: Misi_D - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 17:10
No igen. Ez tényleg ködös lehet annak, aki nem vágja a témát. De hát azért vannak a bankban az ügyfelekkel foglalkozó munkatársak, hogy ezt azoknak is elmagyarázzák szájbarágósan, akik nem is hallottak még soha bankkártyáról Ez úgyis nagy erősségük a bankoknak, a világos és becsületes tájékoztatás. :Đ
Elküldve: 2008. 01. 14. 17:25
Idézet: mocsi - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 13:54
Öö, most is a CIB-ről van szó, ugye? (Ha jól emlékszem Sipi ott van most.

Internetkártya link
Fú, a fenti hozzászólások után most biztos azt hiszitek, hogy a CIB beépített ügynöke vagyok.

Elküldve: 2008. 01. 14. 17:35
Idézet: Misi_D - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 17:25

Volt rálátásod a front office-ra? (már ha jól tudom, hogy így hívják azokat, akik a fiókban ücsörögnek és az ügyfelekkel tartják a kapcsolatot)
Elsősorban az érdeklene, hogy hogyan motiválják őket, hogy színvonalas legyen a kiszolgálás? Itt arra gondolok pl., hogy ha elcsesz valamit, van lehetősége jófejnek lenni a bank kontójára (pl. elengedni valami piti kondíciós tételt), hogy az ügyfél érezze, hogy törődik vele a bank? Pl. egy konkrét eset: sürgősségi kártyagyártást eldönthet, hogy ennek az ügyfélnek ingyen van, mert a bank a normál folyamat többszörösen hibázott.
Gondolom bankonként elég hasonló lehetőségeik vannak ezeknek a dolgozóknak, nem gondolom, hogy nagy titok

Elküldve: 2008. 01. 14. 17:49
Idézet: NAron - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 17:35
Elsősorban az érdeklene, hogy hogyan motiválják őket, hogy színvonalas legyen a kiszolgálás? Itt arra gondolok pl., hogy ha elcsesz valamit, van lehetősége jófejnek lenni a bank kontójára (pl. elengedni valami piti kondíciós tételt), hogy az ügyfél érezze, hogy törődik vele a bank? Pl. egy konkrét eset: sürgősségi kártyagyártást eldönthet, hogy ennek az ügyfélnek ingyen van, mert a bank a normál folyamat többszörösen hibázott.
Gondolom bankonként elég hasonló lehetőségeik vannak ezeknek a dolgozóknak, nem gondolom, hogy nagy titok

Nem, én "hátul" voltam.

Elküldve: 2008. 01. 14. 23:05
Idézet: NAron - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 17:35
a fiókoknak általában nincs ilyen jellegű döntési jogkörük, az tudják adni ami a kondi listában van

A test akkor egész ha meztelen."
Daily Calvin and Hobbes Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.
Elküldve: 2008. 01. 14. 23:21
Idézet: blabla* - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 23:05

Köszi az infót. Akkor szerintem erősen esélyes, hogy a számlavezető bankom ugyancsak centralizáltan működik. :Đ Tudnál esetleg pár példát mondani magyarországi lakossági bankokra, ahol nagyobb a fiókok autonómiája? Nekem nagyon úgy tűnik, hogy ez utóbbi eredményez ügyfélbarátabb viselkedést.
Elküldve: 2008. 01. 15. 09:24
Idézet: Capri - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 1:50

Informatikus ugye? Le se tagadhatnád

Elküldve: 2008. 01. 16. 10:31
Idézet: NAron - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 23:21
Manapság már az összes bank csökkenti az "autonómáját" a fiókoknak. Szimplán költséghatékonysági szempontból a központosított Back-office jóval olcsóbb megoldás.
De van egy példa ami kicsit megdöngeti az elképzeléseidet, ez pedig az OTP. Ott is igyekeznek centralizálni, de a kialakult "szokások" miatt még mindi elég jelentős a fiók backoffice tevékenység, viszont ismerjük a színvonalukat...
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!
Elküldve: 2008. 01. 16. 10:36
Elküldve: 2008. 01. 16. 11:08
Idézet: Misi_D - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 16:32
Telefon egyenlegre szvsz nem is kell ilyen ppo meg hasonló, netbankból is fel lehet tölteni, nem? Legalábbis nekem igen.
Elküldve: 2008. 01. 16. 11:18
Idézet: blabla* - Dátum: 2008. jan. 16., szerda - 11:06

még pontozásra sincs szükség, az ösztönző önmagában kialakít egy sorrendet a fiókokban... :Đ
Eddig akárhány bankban dolgoztam, az mindig kiesett az "ezt a bankot fogom választani, mert qva jó a CORE rendszerük, tehát nagy gebaszt nem lehet velük" nevű kategóriából. Mondjuk a CIBnél szerecsére csak ügyfél vagyok, de sok közeli ismerősöm van onnan "hátulról". Nem rosszak, sőt egész jók, de valószínűleg ha mindent tudnék róluk hátulról, akkor őket is otthagynám. :Đ
Elküldve: 2008. 01. 16. 11:36
Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. jan. 13., vasárnap - 21:13

ERSTE-nél is ingyenesek a netes utalások.
Gabi
Elküldve: 2008. 01. 16. 11:36
Idézet: mocsi - Dátum: 2008. jan. 16., szerda - 11:31
Az OTP annyira decentralizált, hogy gyakorlatilag megoldhatatlan problémát jelent számukra a számlavezető fiók, és a 400 km-re odébb lévő, de munkahely miatt legközelebbi fiók közötti adatcsere.

Elküldve: 2008. 01. 16. 11:56
Idézet: PetruZ - Dátum: 2008. jan. 16., szerda - 11:36

Még mindig van ilyesmi? Pedig van közös ügyféltörzs rendszerük... Vagyis állítólag.
Az nem lehet hogy valami azonosítási dolog van benne? Lehet hogy csak az aláírás törzs papírok kellenek hozzá... Ez pedig HPT előírás egyes ügymenetnél.
Szerkesztette: mocsi 2008. 01. 16. 11:59 -kor