HWSW Informatikai Kerekasztal: Bankok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (90 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bankok Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 14. 16:38

létezik olyan bank, ahol gyorsan működnek a dolgok?
tehát ha bemegyek fiókba hogy befizetnék számlámra akkor nem 6 ablakból 2 van nyitva, és nem fél óra a minimum amit várnom kell.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#122 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 16:44

Idézet: mocsi - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 17:28

Online Számlacsomag 1
Díjmentes

:up:

#123 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 16:52

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 16:38

létezik olyan bank, ahol gyorsan működnek a dolgok?
tehát ha bemegyek fiókba hogy befizetnék számlámra akkor nem 6 ablakból 2 van nyitva, és nem fél óra a minimum amit várnom kell.

takarekszovetkezet?
eddig amelyikben jartam mindig azonnal el tudtam intezni a dolgaimat, soha nincsenek tomve, ha bemegyek, és pl. az egyik ablak nincs nyitva, de az ember ott van, akkor azonnal jon, és elintezi amit szeretnek.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#124 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 16:54

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. jan. 13., vasárnap - 10:40

Te melyik banknál vagy? Mert cimborámnak mind az OTP-s, mind az Erste Bank-os számlához adott VISA Electronja alkalmas MMO havidíjának fizetésére is. (Használta is mindkettőt ilyen célra.)

OTP-nél (még pár hétig) és CIB-nél, OTP-s Visa Electronról beszéltem, MMO-ra nem próbáltam, de egyenlegfeltöltésre igen, az ment, Paypal nem ment.

Idézet

Ez akkor független a folyószámlához adott VISA Electron kártyától, ha jól értem, igaz?

Igen, ez egy másik kártya, a fentihez kapcsolódik.

Idézet

Tehát az Electront használhatom pénzfelvételre, a másik kártyát pedig internetes fizetésre?

Pontosan.

Idézet

Na hát az kizárt, hogy én egy fillér "limitet" is fizessek ilyesmiért. De a fentiek alapján ezek szerint nem is szükséges dombornyomott kártya az internetes fizetéshez. Akkor pedig felesleges.

Nem, félreérted. Nem kell fizetned, csak kell legyen ennyi a számládon, mikor igényled a kártyát. CIB-nél konkrétan 50000 pénz - vagy semmi, ha már 3 hónapja ott vagy.
CIB kártyák link

Idézet

Amúgy mit értesz "igazi" dombornyomott kártyán?

Az "offline" kártyákat. Ezekbe mélyebben vannak bevésve az adatok, innen a nevük. Külföldön (leginkább USA) sokkal elfogadottabb, mint a nálunk használt "online" elektronikus kártyák.
Itt szeretném megkérdezni, hogy ti nem érzitek ellentmondásosnak picit, hogy az offline kártyákkal lehet neten fizetni, az online kártyákkal meg nem? :) Jó hülye nevet adtak nekik... FIGYELEM! Az itt taglalt online kártya alatt a Visa Electront értem, azt amit mindannyiunk ismer, és nem a netes vásárlásra kiegészítő kártyát!!! Csak az elnevezési zavart akartam megmutatni.

Idézet

Én úgy látom, ebből egyébként OTP lesz. Bár anno berágtam rájuk, de ahogyan az általatok írt információkat olvasom, a legkevesebb kavarodással, ügyintézéssel az jár, ha náluk nyitom a folyószámlát. Náluk a legfőbb pozitívum, hogy internetről gyakorlatilag mindent el lehet intézni.
S hát ami nekem fontos, hogy a VISA Electron, náluk jár a folyószámlához, s az OTP féle változattal egészen biztosan lehet online havidíjat fizetni.

CIB Online számlacsomagot ajánlom én is, mondhatni minden netes ügyintézés, átutalás ingyenes (sőt, a "rendes" bankos dolgokért, vagy számlakiküldésért kell fizetni!).
Szerintem kicsit el vagy kavarodva azzal a Visa Electronnal, hogy az "jár" az OTP-s számlához. Nos, az pontosabban választható mellé. :) Ugyanúgy, mint bármely más banknál. Tehát a számlavezetés és a kártyaszolgáltatás két külön dolog. Az OTP-nél is ugyanúgy van díja.
CIB számlák link

szerk: ja igen, még az offline kártyákhoz. Az éves díjuk kicsit magas (3500Ft), de én azért választanám, mivel nem kell mellé a kiegészítő cuccos a neten történő vásárláshoz, s külföldön is bármikor bárhol elfogadják. Egy kártya, ami mindig jó. :)
Írta valaki, hogy utasbiztosítás jár melléjük. Nos, ennek megintcsak utána kell nézni. A CIB-es kártyás kondíciós listáján látható, hogy csak a Mastercard Gold-hoz jár ingyenesen, de annak a kártyának a díja 9900/év. A sima Mastercard Classic mellé csak rendelhető utasbiztosítás, 3500 Ft-ért - azaz így már a kártya+biztosítás 7000 Ft-ba kerül évente. Más banknál nem vágom hogy van. :)
(MC Gold és MC Classic: mindkettő dombornyomott alias offline kártya, gondolom még valami plusz szolgáltatás jár a Goldhoz, meg "menőbb"... :D )

Szerkesztette: Misi_D 2008. 01. 14. 17:09 -kor

A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#125 Felhasználó inaktív   NAron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 17:00

Idézet: Misi_D - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 16:54

Itt szeretném megkérdezni, hogy ti nem érzitek ellentmondásosnak picit, hogy az offline kártyákkal lehet neten fizetni, az online kártyákkal meg nem? :) Jó hülye nevet adtak nekik... FIGYELEM! Az itt taglalt online kártya alatt a Visa Electront értem, azt amit mindannyiunk ismer, és nem a netes vásárlásra kiegészítő kártyát!!! Csak az elnevezési zavart akartam megmutatni

Az offline (dombornyomott) attól offline, hogy a taxiban, repülőn is tudsz vele fizetni, nem kell elektronikus kapcsolat a központtal. A taxikban a mai napig elég gyakori a "vasaló", ami ténylegesen a kártya dombornyomását használja ki a tranzakciók elvégzésére. Innen nézve találó a neve.

#126 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 17:10

Idézet: NAron - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 17:00

Az offline (dombornyomott) attól offline, hogy a taxiban, repülőn is tudsz vele fizetni, nem kell elektronikus kapcsolat a központtal. A taxikban a mai napig elég gyakori a "vasaló", ami ténylegesen a kártya dombornyomását használja ki a tranzakciók elvégzésére. Innen nézve találó a neve.

Igen, ezt tudom, nem is erre akartam célozni, hanem a másik oldalára a dolognak, az online kártyákra. Online, de neten nem (mindig) tudod használni. Király.  :Đ
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

#127 Felhasználó inaktív   NAron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 17:14

Idézet: Misi_D - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 17:10

Igen, ezt tudom, nem is erre akartam célozni, hanem a másik oldalára a dolognak, az online kártyákra. Online, de neten nem (mindig) tudod használni. Király.  :Đ

No igen. Ez tényleg ködös lehet annak, aki nem vágja a témát. De hát azért vannak a bankban az ügyfelekkel foglalkozó munkatársak, hogy ezt azoknak is elmagyarázzák szájbarágósan, akik nem is hallottak még soha bankkártyáról  Ez úgyis nagy erősségük a bankoknak, a világos és becsületes tájékoztatás.  :Đ

#128 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 17:25

Idézet: mocsi - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 13:54

Nem ingyenes, 800Ft/ev

Öö, most is a CIB-ről van szó, ugye? (Ha jól emlékszem Sipi ott van most. :) ) Na szóval, 800 Ft, ha CIB Classic számlád van, de ingyenes, ha a CIB Online. Szerintem az utóbbi van neki, tehát ingyenes.
Internetkártya link

Fú, a fenti hozzászólások után most biztos azt hiszitek, hogy a CIB beépített ügynöke vagyok. :D Nem vagyok az, csak dolgoztam ott. :)

#129 Felhasználó inaktív   NAron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 17:35

Idézet: Misi_D - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 17:25

Nem vagyok az, csak dolgoztam ott. :)

Volt rálátásod a front office-ra? (már ha jól tudom, hogy így hívják azokat, akik a fiókban ücsörögnek és az ügyfelekkel tartják a kapcsolatot)
Elsősorban az érdeklene, hogy hogyan motiválják őket, hogy színvonalas legyen a kiszolgálás? Itt arra gondolok pl., hogy ha elcsesz valamit, van lehetősége jófejnek lenni a bank kontójára (pl. elengedni valami piti kondíciós tételt), hogy az ügyfél érezze, hogy törődik vele a bank? Pl. egy konkrét eset: sürgősségi kártyagyártást eldönthet, hogy ennek az ügyfélnek ingyen van, mert a bank a normál folyamat többszörösen hibázott.
Gondolom bankonként elég hasonló lehetőségeik vannak ezeknek a dolgozóknak, nem gondolom, hogy nagy titok :) Ha nem volt rálátásod erre a területre, akkor tekintsd tárgytalannak a kérdésemet.

#130 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 17:49

Idézet: NAron - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 17:35

Volt rálátásod a front office-ra? (már ha jól tudom, hogy így hívják azokat, akik a fiókban ücsörögnek és az ügyfelekkel tartják a kapcsolatot)
Elsősorban az érdeklene, hogy hogyan motiválják őket, hogy színvonalas legyen a kiszolgálás? Itt arra gondolok pl., hogy ha elcsesz valamit, van lehetősége jófejnek lenni a bank kontójára (pl. elengedni valami piti kondíciós tételt), hogy az ügyfél érezze, hogy törődik vele a bank? Pl. egy konkrét eset: sürgősségi kártyagyártást eldönthet, hogy ennek az ügyfélnek ingyen van, mert a bank a normál folyamat többszörösen hibázott.
Gondolom bankonként elég hasonló lehetőségeik vannak ezeknek a dolgozóknak, nem gondolom, hogy nagy titok :) Ha nem volt rálátásod erre a területre, akkor tekintsd tárgytalannak a kérdésemet.

Nem, én "hátul" voltam. :)  Rákérdezek azért egy-két ismerősnél, jelentkezem, ha van valami.

#131 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 23:05

Idézet: NAron - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 17:35

Volt rálátásod a front office-ra?

a fiókoknak általában nincs ilyen jellegű döntési jogkörük, az tudják adni ami a kondi listában van :) persze ez azon múlik hogy centralizáltan vagy decentralizáltan működnek, van ilyen is - olyan is... de utóbbi esetben is legalább egy fiókvezető kell hozzá :)
"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#132 Felhasználó inaktív   NAron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 23:21

Idézet: blabla* - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 23:05

a fiókoknak általában nincs ilyen jellegű döntési jogkörük, az tudják adni ami a kondi listában van :) persze ez azon múlik hogy centralizáltan vagy decentralizáltan működnek, van ilyen is - olyan is... de utóbbi esetben is legalább egy fiókvezető kell hozzá :)

Köszi az infót. Akkor szerintem erősen esélyes, hogy a számlavezető bankom ugyancsak centralizáltan működik.  :Đ Tudnál esetleg pár példát mondani magyarországi lakossági bankokra, ahol nagyobb a fiókok autonómiája? Nekem nagyon úgy tűnik, hogy ez utóbbi eredményez ügyfélbarátabb viselkedést.

#133 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 15. 09:24

Idézet: Capri - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 1:50

:D

Informatikus ugye? Le se tagadhatnád  :respect:

:cool:

#134 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 16. 10:31

Idézet: NAron - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 23:21

Köszi az infót. Akkor szerintem erősen esélyes, hogy a számlavezető bankom ugyancsak centralizáltan működik.  :Đ Tudnál esetleg pár példát mondani magyarországi lakossági bankokra, ahol nagyobb a fiókok autonómiája? Nekem nagyon úgy tűnik, hogy ez utóbbi eredményez ügyfélbarátabb viselkedést.

Manapság már az összes bank csökkenti az "autonómáját" a fiókoknak. Szimplán költséghatékonysági szempontból a központosított Back-office jóval olcsóbb megoldás.
De van egy példa ami kicsit megdöngeti az elképzeléseidet, ez pedig az OTP. Ott is igyekeznek centralizálni, de a kialakult "szokások" miatt még mindi elég jelentős a fiók backoffice tevékenység, viszont ismerjük a színvonalukat...
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#135 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 16. 10:36

Egyes bankok ún, bench-markolási rendszert vezettek be a fiókok mérésére, ami pontok osztott minden elintézett ügyfél kívánásgért. Persze a kis nyögdíjas nénikét takarébetétje valamiért nem kapott akkora pontszámot mint a személyi hitel ügyintézés lebonyolítása, emiatt elés sok morgás volt az ügyfelek által, hogy egyesek k. sokat vártak míg mások pillanatok alatt sorra kerültek ráadásul ahhoz az ügyfelezőhöz, akihez ő is sor várt...

#136 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 16. 11:08

Idézet: Misi_D - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 16:32

Igen, igazad van. Amikor azt mondtam, hogy nekem nem ment a netes dolog Visa Electron-nal, azt inkább úgy módosítanám, hogy mikor igen, mikor nem... Pl. a ppo.hu-n simán ment a tel. egyenleg feltöltés, de Paypal számlát nem tudok nyitni.

Telefon egyenlegre szvsz nem is kell ilyen ppo meg hasonló, netbankból is fel lehet tölteni, nem? Legalábbis nekem igen.

#137 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 16. 11:18

Idézet: blabla* - Dátum: 2008. jan. 16., szerda - 11:06

no látom a CIB renszerei is jól működnek :nevet2: :nevet2:

még pontozásra sincs szükség, az ösztönző önmagában kialakít egy sorrendet a fiókokban...  :Đ

Eddig akárhány bankban dolgoztam, az mindig kiesett az "ezt a bankot fogom választani, mert qva jó a CORE rendszerük, tehát nagy gebaszt nem lehet velük" nevű kategóriából. Mondjuk a CIBnél szerecsére csak ügyfél vagyok, de sok közeli ismerősöm van onnan "hátulról".  Nem rosszak, sőt egész jók, de valószínűleg ha mindent tudnék róluk hátulról, akkor őket is otthagynám.  :Đ

#138 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 16. 11:36

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. jan. 13., vasárnap - 21:13

Mert az ingyenes internetes utalás nagyon jól hangzik. Lehet, hogy mégsem "OTP" lesz a vége. :)

ERSTE-nél is ingyenesek a netes utalások.
Üdvözlettel:
Gabi

#139 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 16. 11:36

Idézet: mocsi - Dátum: 2008. jan. 16., szerda - 11:31

De van egy példa ami kicsit megdöngeti az elképzeléseidet, ez pedig az OTP. Ott is igyekeznek centralizálni, de a kialakult "szokások" miatt még mindi elég jelentős a fiók backoffice tevékenység, viszont ismerjük a színvonalukat...

Az OTP annyira decentralizált, hogy gyakorlatilag megoldhatatlan problémát jelent számukra a számlavezető fiók, és a 400 km-re odébb lévő, de munkahely miatt legközelebbi fiók közötti adatcsere. :) Pl. apámmal közös tulajdonú számlánk bizonyos módosításai miatt majd utazzak haza, mert az itteni fióknál "nem vagyok benne a rendszerben", itt nem is írhatok alá semmit. :)
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#140 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 16. 11:56

Idézet: PetruZ - Dátum: 2008. jan. 16., szerda - 11:36

Az OTP annyira decentralizált, hogy gyakorlatilag megoldhatatlan problémát jelent számukra a számlavezető fiók, és a 400 km-re odébb lévő, de munkahely miatt legközelebbi fiók közötti adatcsere. :) Pl. apámmal közös tulajdonú számlánk bizonyos módosításai miatt majd utazzak haza, mert az itteni fióknál "nem vagyok benne a rendszerben", itt nem is írhatok alá semmit. :)

Még mindig van ilyesmi? Pedig van közös ügyféltörzs rendszerük... Vagyis állítólag.

Az nem lehet hogy valami azonosítási dolog van benne? Lehet hogy csak az aláírás törzs papírok kellenek hozzá... Ez pedig HPT előírás egyes ügymenetnél.

Szerkesztette: mocsi 2008. 01. 16. 11:59 -kor

Téma megosztása:

• (90 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.