HWSW Informatikai Kerekasztal: Bankok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (90 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bankok Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 11. 15:56

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 15:46

1. nem tudjuk mennyi pénzed van bent a számlán
2. van egy limit amit max lehúznak egy nagyobb utalásnál

Jelenleg 250 ezer van benn. Havonta utalnak 66 ezret. Gonbdolom ez a limit 70 ezer alatt még nem érvényes.
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#62 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 18:15

Idézet: Dextrose - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 16:56

Jelenleg 250 ezer van benn. Havonta utalnak 66 ezret. Gonbdolom ez a limit 70 ezer alatt még nem érvényes.

https://www.otpbank.hu/OTP_Portal/file/Lako...9_m20071204.pdf
Attól függ, hogy fiókban, telefonon v. neten keresztül csinálod. Az utóbbi a legolcsóbb.

#63 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 19:13

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 14:46

A K&H-nál 1 éve volt netes bankom, 2 hónap után lemondtam, mert az online bankban megjelenitett tranzakciók köszönőviszonyban sem voltak a tényleges tranzakciókkal.

Ez hogy a fenébe lehet?  :think: Nekem több mint 3 éve van netes K&H számlám, és még sose volt gond az ott megjelenő információk és a valóság között. Tranzakciók is jók. Természetesen figyelni kell és tudni hogy a könyvelés nap != értéknap (pl. bankszünnapi tranzakció). Azaz vannak függő tételek, amik pl. a történetben még nem jelennek meg.

Dextrose kérdésére: bankon kívül a K&H netbankban 20 Ft-ba kerül egy utalás, bankon belül pedig 10 Ft, és ez összeghatártól független, de ez bankonként eltérő, általában mindenhol a személyes illetve papíralapú utalás a legdrágább (akár több száz vagy ~1000 Ft is lehet).

Ha most kéne nyitnom: Unicredit. Szimpatikus - már lehet ezt egy bankra mondani - és a feleségem számlája is ott van, volt hogy banki munkaidő után 10-20 perccel felhívták egy bizonyos ügyben (helybeni banki alkalmazott - nem call center), ami neki fontos és függő dolog volt, jó hozzáállás.

Szerkesztette: Kory 2008. 01. 11. 19:17 -kor

#64 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 19:57

Idézet: Dextrose - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 14:56

250e forintot már inkább érdemes valamilyen pénzpiaci alapban tartani.. (főleg, hogyha csak ott áll)

Nézd meg esetleg még a Citibankot. Nekem ott van hitelkártyám, eddig semmi probléáma nem volt. Sőt, itt találkoztam először normálisan működő call centerrel :p

Szerkesztette: Capri 2008. 01. 11. 19:57 -kor

#65 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 19:58

Idézet: Capri - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 19:57

Nézd meg esetleg még a Citibankot.

Oda ne! (Ott dolgozom) (Legalábbis ne a 250ezer forintoddal gyere, mert a mi bankunk nem kifejezetten a hétköznapi emberkéknek kedvező, inkább a kis,-közép-nagy vállallkozóknak ajánlanám).

Szerkesztette: Harlequin 2008. 01. 11. 20:00 -kor

"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#66 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 01. 11. 20:12

Köszönöm az eddigi válaszokat mindenkinek!

Ellenben nem mondtam el pár lényeges dolgot!

A folyószámlán sokféle tranzakciót alapvetően nem vennék igénybe. A lényeg az, hogy legyen egy számla, ahová a fizetést utalják, ahol "tárolják" (nem árt, ha nem a legalacsonyabb kamattal), s ahonnan fel tudok venni (automatából, vagy személyesen) készpénzt időnként.

A kiadásaimat alapvetően nem átutalással fizetném, hanem a felvett készpénzzel.

Az internetes vásárlás alatt pedig azt a lehetőséget értem, hogy olyan dombornyomott kártyám legyen, amivel külföldről is tudok vásárolni, s online játékot is tudok fizetni.

Viszont fontos, hogy ez a kártya "ingyen" legyen, vagyis ne kelljen párszázezer forintot elhelyeznem a számlán, amelyről használom.
(Korábban egy ismerősömnek ilyen dombornyomott Mastercard-ja volt. Neki valami 150.000-200.000 forintot rá kellett tennie a számlára, hogy megkaphassa a kártyát. Az talán hitelkártya volt, vagy mi?)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#67 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 20:17

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 20:12

Köszönöm az eddigi válaszokat mindenkinek!

Ellenben nem mondtam el pár lényeges dolgot!

A folyószámlán sokféle tranzakciót alapvetően nem vennék igénybe. A lényeg az, hogy legyen egy számla, ahová a fizetést utalják, ahol "tárolják" (nem árt, ha nem a legalacsonyabb kamattal), s ahonnan fel tudok venni (automatából, vagy személyesen) készpénzt időnként.

A kiadásaimat alapvetően nem átutalással fizetném, hanem a felvett készpénzzel.

Az internetes vásárlás alatt pedig azt a lehetőséget értem, hogy olyan dombornyomott kártyám legyen, amivel külföldről is tudok vásárolni, s online játékot is tudok fizetni.

Viszont fontos, hogy ez a kártya "ingyen" legyen, vagyis ne kelljen párszázezer forintot elhelyeznem a számlán, amelyről használom.
(Korábban egy ismerősömnek ilyen dombornyomott Mastercard-ja volt. Neki valami 150.000-200.000 forintot rá kellett tennie a számlára, hogy megkaphassa a kártyát. Az talán hitelkártya volt, vagy mi?)

A Citibank a folyószámlákhoz is dombornyomott mastercard-ot ad, de a számlavezetési díj nem olcsó és nincs túl sok automata se a városba.
www.radioQ.hu

#68 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 01. 11. 20:20

Idézet: Dextrose - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 9:05

Rendszeresen használták? Mármint hogyan?

Úgy, hogy ebből élnek. :)

Az emberek beteszik a pénzüket a bankba, amiért a bank nagyon hálás, s megforgatja, befekteti, kamatoztatja (a saját hasznára), hitelez, kölcsönöz más embereknek, amiért ezektől az emberektől sokkal többet kap vissza később...

A bankban egyébként sokkal kevesebb valódi pénz van, mint amennyi elektronikus formában rögzítve van. Azért lehet így, mert a tranzakciók zöme oda-vissza elektronikus pénzmozgással jár. S egyszerre a valódi pénzbetét töredékét veszik csak ki az emberek készpénzben.

#69 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 01. 11. 20:22

Idézet: Harlequin - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 20:17

A Citibank a folyószámlákhoz is dombornyomott mastercard-ot ad, de a számlavezetési díj nem olcsó és nincs túl sok automata se a városba.

Tulajdonképpen nekem nem feltétlenül fontos, hogy a folyószámlához automatikusan kapjak egy dombornyomott kártyát.

Az tartozhat külön számlához is. Egy a lényeg, hogy a számla "ingyenesen" legyen megnyitható, s akkor, és annyi pénzt tehessek rá, amikor és amennyit én akarok. Ne a bank szabjon nekem egy vaskos minimumösszeget.

#70 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 20:30

Idézet: Kory - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 20:13

Ez hogy a fenébe lehet?  :think: Nekem több mint 3 éve van netes K&H számlám, és még sose volt gond az ott megjelenő információk és a valóság között. Tranzakciók is jók. Természetesen figyelni kell és tudni hogy a könyvelés nap != értéknap (pl. bankszünnapi tranzakció). Azaz vannak függő tételek, amik pl. a történetben még nem jelennek meg.

A kezemben tartottam a számlakivonatot és nem stimmelt, a 2 hónap után lemondtam. A netbankjuk alapból nem volt szimpi, ráadásul fizethi kellett érte.

#71 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 20:31

Idézet: Capri - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 20:57

Nézd meg esetleg még a Citibankot. Nekem ott van hitelkártyám, eddig semmi probléáma nem volt. Sőt, itt találkoztam először normálisan működő call centerrel :p

Mert a kevés ügyfél nem fárasztja le őket :)

#72 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 20:35

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 20:31

Mert a kevés ügyfél nem fárasztja le őket :)

Meglepődnél mennyi ügyfelünk van...Hitelkártyában topon vagyunk!
www.radioQ.hu

#73 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 20:44

Idézet: Harlequin - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 21:35

Meglepődnél mennyi ügyfelünk van...Hitelkártyában topon vagyunk!

Hajrá :)

#74 Felhasználó inaktív   bálesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 23:31

Nálunk (Raiffeisen) is van dombornyomott Mastercard (nekem is az van) a számlához, és nem kell százezreket rápakolni. Az egyetlen negatívum, hogy nincs minden sarkon ATM, mint az OTP-nek, de azért abból is egyre több lesz. Kondíciókat nem nagyon tudok mondani, mert a vállalati részen dolgozom, és gondolom Te nem az vagy :Đ
"Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó..."
"Ez egy álomszép vasúti hid, ami biztosan ott lesz"
"Szabadságot Svájcnak!!!"
Konfig

#75 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 23:40

Idézet: Kory - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 19:13

Ha most kéne nyitnom: Unicredit. Szimpatikus - már lehet ezt egy bankra mondani - és a feleségem számlája is ott van, volt hogy banki munkaidő után 10-20 perccel felhívták egy bizonyos ügyben (helybeni banki alkalmazott - nem call center), ami neki fontos és függő dolog volt, jó hozzáállás.

Ezt a segitokeszseget en is tapasztalom. Nekem is ott van szamlam egy dombornyomottal (nekem a kulfoldi hasznalat miatt kellett).
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#76 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 12. 09:16

Idézet: Harlequin - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 20:17

Ez így van, feleségemnek az Unicredit előtt a Citibank-nál volt számlája (ez több éve volt), meg is szüntette :)

Szinte csak bér utalásra, néha vásárlásra, kp. felvétre használta, s egyszer csak felemelték a számlavezetési díjat valami 900 Ft / hó-ra....Hm.

#77 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 12. 09:22

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 20:12

Fizetés utalása után a folyószámlán látra szóló kamattal történik (amíg nem kötöd le vagy nem fekteted be stb.) a sima "tárolás". Általában 0,5 %-nál magasabb kamatot senki se ad.

Kivéve: VIP lakossági számlák, stb. (általában 1 millió Ft feletti állandó ráhelyezett összeggel).

A Rájfájzen többféle lakossági csomagot ad, pl. a Lendület számla már 600 Ft /hó. Ami szerintem sok, viszont bankon kívül is ingyenes a neten keresztüli utalás (ha erre nincs szükség, akkor nyilván semmit se ér). Bankkártyáról egy dekát nem ír PDF-jük.  Azt valószínű máshol kell megnézni. Ezen felül 3-szor vehetsz fel ingyen KP-t, saját ATM-ből.

Azt viszont felejtsd el, hogy bármelyik bank éves díj nélkül alapból adjon neked dombornyomott kártyát.

Meg is néztem a másik PDF-et: 3500 Ft /év a díja a Rájfájzennél és elvárnak 50 ezer Ft nyitót. Ez viszonylag még kedvező is.

Viszont: még egy ártatlan limitváltoztatásért is pénzt kérnek. Visa Electron esetében 100 ezer Ft a max. vásárlási és kp. felvét limit (dombornyomottnál több). Van most nekik ez az OKOSkártyájuk vagy mi, az kedvezőbb egy kicsit, de csak január 15-ig (ha jól látom ez valami folyószámla hitellel kombinálható beugratós termék).

Szerkesztette: Kory 2008. 01. 12. 09:34 -kor

#78 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 12. 09:38

Az egy tévhit, hogy csak dombornyomott kártyával lehet fizetni neten..

#79 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 12. 09:47

Idézet: Capri - Dátum: 2008. jan. 12., szombat - 9:38

Ez alapvetően igaz is, de én Piftuka igényeire válaszoltam. :) Egyébként nekem az elmúlt ~10 év alatt mióta bankkal kapcsolatban állok, soha nem volt szükségem dombornyomott kártyára. Volt olyan, pár éve, hogy de jó ha lenne, de aztán évi 3-4 ezer Ft-ért kell a fenének.

Szerkesztette: Kory 2008. 01. 12. 09:48 -kor

#80 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 01. 12. 21:16

Idézet: Capri - Dátum: 2008. jan. 12., szombat - 9:38

Valóban! Én azt hittem, hogy csak dombornyomott kártyával fizethetek.

De a cimborám az online játékért - nem dombornyomott - VISA Electron kártyával fizet, amit a számlájához adtak (Erste Bank).

Ezek szerint nekem ilyet kell kérni az adott banktól, ugye?

Ez az Unicredit szimpatikusnak hangzik; köszönöm, utánanézek.

Egyébként lehet, hogy a folyószámlán bizonyos összeget folyamatos havi lekötésre teszek be. Tudtommal úgy hozhatja ki az ember a lehető legmagasabb kamatot.

(Anno az OTP-nél ez a konstrukció emlékeim szerint 8-12% közötti kamatot hozott. A lényege, hogy minden hónapban az utaláskor, adott összeget lekötnek, hozzátéve a régi összeghez. Nem tudom, most mennyi kamatot nyújtanak erre a konstrukcióra.)

Téma megosztása:

• (90 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »