HWSW Informatikai Kerekasztal: Bankok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (90 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bankok Értékeld a témát: -----

#661 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 01. 08:40

Idézet: FakeJack - Dátum: 2008. okt. 22., szerda - 15:01

Van, regen a Nyugatinal volt, most talan a Radayban(?). Szarabb arfolyamon, az mondjuk tuti. De tudok ceggel szemben kocsmat, ahol elfogadnak barmilyen penzt, aproban is. :D

és ráadásul egy az egyben... :)

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#662 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 02. 21:54

FHB ászf-jében olvasom:

"A Bank nem felel az olyan hamis vagy hamisított személyazonosításra szolgáló okirat, meghatalmazás, aláírás elfogadásából eredő károkért, melynek hamis vagy hamisított voltát gondos vizsgálattal sem lehet felismerni"

Vagyis ha hamis iratokkal elviszik a pénzemet, akkor így jártam?
Más banknál is így van?

#663 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 02. 23:38

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. febr. 2., hétfő - 21:54

FHB ászf-jében olvasom:

"A Bank nem felel az olyan hamis vagy hamisított személyazonosításra szolgáló okirat, meghatalmazás, aláírás elfogadásából eredő károkért, melynek hamis vagy hamisított voltát gondos vizsgálattal sem lehet felismerni"

Más banknál is így van?

Pffff ez azért kemény! Lehúzni persze lehúzhatnak de ha valamiért felelősséget kéne vállalni akkor az már nem megy.... tipikus :p

#664 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 08:55

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. nov. 1., szombat - 0:47

Számlát nyitnék, betétnek, de még nemtom hol.

rafi 4 hóra 13.5%
fhb 6hó 13%
unicredti is 3 hó 13.5%
otp 9 hó 13%       (otp egyéb okokból kilőve, pedig jól hangzik  :)

kell: netbank, kártya, max 2-3ef éves díj
nem lesz: vásárlás, fix havi jóváírás

ki mire tippel?

Na, hol nyitottál? FHB-ben? :D

Én Unicreditet mondtam volna, 249 a Privát Plusz számla, ebben benn a netbank SMS-el, ingyen készpénzfelvét, az első éves kártyadíj ingyenes (sima Maestro).

Most amúgy a K&H-nál is "átcsináltam" magam "elektronikus számlacsomagra", 409 Ft /hó. Nem olcsó. De eddig havi átlag 700-800 Ft-ot fizettem (csomag+e-bank+utalások+csoportos beszedés+KP felvét)

A 409 Ft-os csomagban havi két KP. felvét, netbank, ingyenes csoportos beszedés, 10 Ft-os utalás /db bárhova van benne.

Szerkesztette: Kory 2009. 02. 03. 08:56 -kor

#665 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 09:30

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. febr. 2., hétfő - 21:54

Más banknál is így van?

Nem.
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#666 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 12:45

Idézet: Harlequin - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 10:30

Nem.

Biztos vagy benne?
FHB-nál betétet szerettem volna lekötni, így "véletlenül" olvastam el az aszfjüket.  :D

#667 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 14:58

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 12:45

Biztos vagy benne?
FHB-nál betétet szerettem volna lekötni, így "véletlenül" olvastam el az aszfjüket.  :D

Nálunk nem.
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#668 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 19:48

Lenne néhány :lama: kérdésem.
Lövésem sincs a bankolásról, de úgy döntöttem ezen ideje változtatni, néha tudnám hasznát venni.

Át tudok utalni az euró számlámról a forint számlámra? Nekem az lenne a logikus, hogy igen, de sokszor gondoltam már rosszul. :D
És ha igen, akkor ilyenkor közelebb dolgoznak-e a középárfolyamhoz, hogy nem kell a nénit zaklatni a pultnál, vagy sem?
Átutalásért mit kérnek általában, csak úgy kábé?

Ha akarok külföldön felvenni pénzt a deviza számlámról, akkor gondolom, ahhoz kéne egy kártya, de olyanom nincs, és sehol nem látok olyan opciót, hogy igényelhetnék hozzá. Vagy ehhez be kell fáradjak a fiókba?

Budapestbank egyébként.

Köszönöm a válaszokat!

'Ndrew

#669 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 20:16

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 19:48

Lenne néhány :lama: kérdésem.
Lövésem sincs a bankolásról, de úgy döntöttem ezen ideje változtatni, néha tudnám hasznát venni.

Át tudok utalni az euró számlámról a forint számlámra? Nekem az lenne a logikus, hogy igen, de sokszor gondoltam már rosszul. :D
És ha igen, akkor ilyenkor közelebb dolgoznak-e a középárfolyamhoz, hogy nem kell a nénit zaklatni a pultnál, vagy sem?
Átutalásért mit kérnek általában, csak úgy kábé?

Ha akarok külföldön felvenni pénzt a deviza számlámról, akkor gondolom, ahhoz kéne egy kártya, de olyanom nincs, és sehol nem látok olyan opciót, hogy igényelhetnék hozzá. Vagy ehhez be kell fáradjak a fiókba?

Budapestbank egyébként.

Köszönöm a válaszokat!

'Ndrew

igen, tudsz utalni az euró számláról forint számlára. netbankban van is olyan menü hogy deviza utalás. alapból iban számlaszámot kérnek hozzá, de ha megadod a 3x8 számjegyű girot az is működik.

a díjakat nem tudom pontosan, devizautalásnál valamivel drágább szokott lenni mint sima huf-huf utalásnál. ezt szerintem megtalálod a honlapon kondilistán, vagy megmondják a telebankban. az árfolyam lehet még érdekes, általában T+2-es árfolyamon teljesül (ha nem akkor aznapin) ezt nem tudom pontosan, de szintén megmondják telebankban. A devizaárfolyam kedvezőbb szokott lenni a valutánál, BB-nél számlakonverziós árfolyamnak hívják (szintén fenn van a honlapon).

BB-nél devizaszámlához tudtommal nem tudnak kártyát adni (ha mégis akkor szólj :Đ). ha külföldön használod a kártyád akkor a forint számláról megy átváltás. a kpfelvétel díja elég borsos (1500 Ft), fizetni érdemes csak vele. lehet érdemesebb itthon átváltani a HUF-EUR számla között a kedvezőbb árfolyam miatt, majd felvenni készpénzben. de a kártyás tranzakciókra van külön bankkártyás árfolyam ami talán kedvezőbb az utalásosnál is egy kicsit. :think:
"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#670 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 20:26

Idézet: blabla* - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 20:16

igen, tudsz utalni az euró számláról forint számlára. netbankban van is olyan menü hogy deviza utalás. alapból iban számlaszámot kérnek hozzá, de ha megadod a 3x8 számjegyű girot az is működik.

a díjakat nem tudom pontosan, devizautalásnál valamivel drágább szokott lenni mint sima huf-huf utalásnál. ezt szerintem megtalálod a honlapon kondilistán, vagy megmondják a telebankban. az árfolyam lehet még érdekes, általában T+2-es árfolyamon teljesül (ha nem akkor aznapin) ezt nem tudom pontosan, de szintén megmondják telebankban. A devizaárfolyam kedvezőbb szokott lenni a valutánál, BB-nél számlakonverziós árfolyamnak hívják (szintén fenn van a honlapon).

BB-nél devizaszámlához tudtommal nem tudnak kártyát adni (ha mégis akkor szólj :Đ). ha külföldön használod a kártyád akkor a forint számláról megy átváltás. a kpfelvétel díja elég borsos (1500 Ft), fizetni érdemes csak vele. lehet érdemesebb itthon átváltani a HUF-EUR számla között a kedvezőbb árfolyam miatt, majd felvenni készpénzben. de a kártyás tranzakciókra van külön bankkártyás árfolyam ami talán kedvezőbb az utalásosnál is egy kicsit. :think:

Nézegetem most én is, nekem is úgy jön le, hogy nem adnak hozzá kártyát, de számomra rejtély, hogy miért nem. Sebaj. Úgyis csak jóljárnának vele, ha itthon huf-ba vennének vele fel. :Đ Na sebaj.

Fú, akkor a készpénzfelvétel nem szimpi, max ha nagyobb összegről van szó. Kártyával fizetni meg nem szeretek. Így szoktam meg, ez már ígymarad.

Kártyás tranzakción mit értesz?

Kösz szépen!

#671 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 20:36

Idézet: blabla* - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 20:16

általában T+2-es árfolyamon teljesül

Remélem rosszul értem, ilyenkor 2 napot kell rá várni? :Đ

Szerk.: Az iban számaimat merre találom? Szerződéseken nincs, internetbankból se tudom kihámozni. Mondjuk az most nekem nem kell, de azért jó lenne tudni.

Szerk2.: Nemértem én ezt, azt írja, hogy a bankon kívüli átutalás deviza árfolyamon, bankon belül számlakonverziós árfolyamon történik. De az utóbbi sokkal kedvezőtlenebb. Ez kib@szás. Ennyi pénzért kiveszem az eurót, araboknál átváltom és befizetem a másik számlára. És még akkor is jobban járok, ha picit átvernek. És nem kell napokat várni. Vagy valamit rosszul értek, vagy felháborodtam. :) Ja és akkor még nem is kell fizeni az utalásért se. Sőt még akkor is jobban járok, ha nem feketén váltok pénzt. Csak olyan helyen ahol nem 10+ forint az árrés.
Ez nekik miért jó? Legalább kétszer megyek oda a nénihez, neki is kell fizetést adni. Szerintem olcsóbban megúsznák, ha én itt kattingatnék a fotelből. Na sebaj.

Szerk3.: Számlakonverziós árfolyamon 290.6 ért tudnám eladni az eurót.
Deviza árfolyamon meg 298.43-ért.

Nyissak máshol egy forint számlát? És akkor jobban járok, mert a devizaárfolyammal számolnak? De ez röhej.

Ja és akkor még az árfolyam is lutri, mert majd két nap múlva kiderül, addig meg használják a pénzem. Azthiszem ez így nem tetszik.

Szerkesztette: Ndrew 2009. 02. 03. 21:22 -kor

#672 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 22:11

Közben megnéztem egy másik mellékletet és ott deviza árfolyamról van szó. És ez lenne a logikus, és ez tetszene is. Alakul ez. :)

Szerkesztette: Ndrew 2009. 02. 03. 22:24 -kor

#673 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 22:32

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 20:48

Át tudok utalni az euró számlámról a forint számlámra?

Érdemes ezzel vigyázni, mert a deviza jóváírás Ft számlára nem ingyenes!

Nemrég volt ilyen, hogy illető deviza számláról utalt nekem 8eFt-t és 1000Ft -ot felszámoltak nekem "Elszámolásforgalmi jutalék" címén.

Szerkesztette: pgyafi 2009. 02. 03. 22:38 -kor

#674 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 22:37

Idézet: Harlequin - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 15:58

Nálunk nem.

Ki/mi az a ti?

#675 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 22:53

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. febr. 2., hétfő - 22:54

FHB ászf-jében olvasom:

Más banknál is így van?

CIB  szintén:

"2.11.2. A Bank nem felel az olyan hamis vagy hamisított megbízás teljesítésének a következményeiért, amelynek a hamis vagy hamisított voltát a szokásos ügymenet során alkalmazott gondos vizsgálattal nem lehetett felismerni."

:(

#676 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 22:55

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 22:32

Érdemes ezzel vigyázni, mert a deviza jóváírás Ft számlára nem ingyenes!

Nemrég volt ilyen, hogy illető deviza számláról utalt nekem 8eFt-t és 1000Ft -ot felszámoltak nekem "Elszámolásforgalmi jutalék" címén.

Igen tudom, itt is van jutalék, háromtized százaléknyi. Minimum 5 euró.

Kösz!

#677 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 22:57

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 23:53

CIB  szintén:

"2.11.2. A Bank nem felel az olyan hamis vagy hamisított megbízás teljesítésének a következményeiért, amelynek a hamis vagy hamisított voltát a szokásos ügymenet során alkalmazott gondos vizsgálattal nem lehetett felismerni."

:(

Úgy látom, ez általános dolog.
ERSTE:

"A Bank nem felel az olyan hamis vagy hamisított megbízás teljesítésének
következményeiért, amelynek a hamis vagy hamisított voltát a szokásos ügymenet
során alkalmazott gondos ellenőrzéssel sem lehetett felismerni."

#678 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 23:04

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 20:36

Remélem rosszul értem, ilyenkor 2 napot kell rá várni? :Đ

Szerk.: Az iban számaimat merre találom? Szerződéseken nincs, internetbankból se tudom kihámozni. Mondjuk az most nekem nem kell, de azért jó lenne tudni.

Szerk2.: Nemértem én ezt, azt írja, hogy a bankon kívüli átutalás deviza árfolyamon, bankon belül számlakonverziós árfolyamon történik. De az utóbbi sokkal kedvezőtlenebb. Ez kib@szás. Ennyi pénzért kiveszem az eurót, araboknál átváltom és befizetem a másik számlára. És még akkor is jobban járok, ha picit átvernek. És nem kell napokat várni. Vagy valamit rosszul értek, vagy felháborodtam. :) Ja és akkor még nem is kell fizeni az utalásért se. Sőt még akkor is jobban járok, ha nem feketén váltok pénzt. Csak olyan helyen ahol nem 10+ forint az árrés.
Ez nekik miért jó? Legalább kétszer megyek oda a nénihez, neki is kell fizetést adni. Szerintem olcsóbban megúsznák, ha én itt kattingatnék a fotelből. Na sebaj.

Szerk3.: Számlakonverziós árfolyamon 290.6 ért tudnám eladni az eurót.
Deviza árfolyamon meg 298.43-ért.

Nyissak máshol egy forint számlát? És akkor jobban járok, mert a devizaárfolyammal számolnak? De ez röhej.

Ja és akkor még az árfolyam is lutri, mert majd két nap múlva kiderül, addig meg használják a pénzem. Azthiszem ez így nem tetszik.

igen, ha T+2-es 2 napot kell várni. de nem vagyok benne biztos, és abban sem hogy mikori árfolyammal számolnak ezért írtam hogy kérdezd meg.

saját számlák között tuti szlakonverziós árfolyamon megy a pénz. havonta van ilyen tranzakcióm sajnos. ha külsős szláról jön a pénz vagy arra megy úgy tudom akkor használnak devizaárfolyamot. valóban logikátlan kicsit, ezen most egy pillanatra én is elgondolkodtam...

devizautalás miatt nem mész nénihez ;) az a valutakonverzió. számold ki h tranzakciós díjjal együtt hogy jössz ki ha az utcán váltod. bár azok az árfolyamok a valutakonverzióssal (ami a legkedvezőtlenebb) szoktak pariban lenni.

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#679 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 23:26

Idézet: blabla* - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 23:04

igen, ha T+2-es 2 napot kell várni. de nem vagyok benne biztos, és abban sem hogy mikori árfolyammal számolnak ezért írtam hogy kérdezd meg.

saját számlák között tuti szlakonverziós árfolyamon megy a pénz. havonta van ilyen tranzakcióm sajnos. ha külsős szláról jön a pénz vagy arra megy úgy tudom akkor használnak devizaárfolyamot. valóban logikátlan kicsit, ezen most egy pillanatra én is elgondolkodtam...

devizautalás miatt nem mész nénihez ;) az a valutakonverzió. számold ki h tranzakciós díjjal együtt hogy jössz ki ha az utcán váltod. bár azok az árfolyamok a valutakonverzióssal (ami a legkedvezőtlenebb) szoktak pariban lenni.

Már minden világos és valóban számolgatni kell. A két nap valóban két nap.
Ha valóban számlakonverzió van közte, akkor tényleg logikátlan. Habár a melléklet devizát ír.
A két nénit úgy értettem, hogy pénz kivesz(nénitől), vált(máshol), betesz(néninek). :D De ez se éppen gazdaságos, eleve a kivételért is fizetni kell.
A valutaváltás is ok, de sok helyen dolgoznak kedvező árfolyamon és nem 15-20 forintos árréssel.

Szóval nagyjából képbe jöttem talán.

Köszönöm a segítséget! :respect:

Szerkesztette: Ndrew 2009. 02. 03. 23:28 -kor

#680 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 23:35

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 23:26

Már minden világos és valóban számolgatni kell. A két nap valóban két nap.
Ha valóban számlakonverzió van közte, akkor tényleg logikátlan. Habár a melléklet devizát ír.
A két nénit úgy értettem, hogy pénz kivesz(nénitől), vált(máshol), betesz(néninek). :D De ez se éppen gazdaságos, eleve a kivételért is fizetni kell.
A valutaváltás is ok, de sok helyen dolgoznak kedvező árfolyamon és nem 15-20 forintos árréssel.

Szóval nagyjából képbe jöttem talán.

Köszönöm a segítséget! :respect:

igen, egyrészt a devizatranzakciók nálunk még mindenhol macerásak és drágák, másrészt ez valóban nem a BB erőssége :)

sztem a kp tranzakciók (kivét/befizetés) pont a nénik miatt drágábbak. ;)

ahogy elnézem 1 Ft van (EUR-ban) a deviza és szlakonverziós árfolyamok között. nemtom mennyit akarsz váltani, de emiatt nem biztos hogy érdemes mászkálni... meg jó eséllyel elviszik a tranzakciós ktgek.

Téma megosztása:

• (90 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.