HWSW Informatikai Kerekasztal: Bankok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (90 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bankok Értékeld a témát: -----

#681 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 04. 14:12

Idézet: blabla* - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 23:35

igen, egyrészt a devizatranzakciók nálunk még mindenhol macerásak és drágák, másrészt ez valóban nem a BB erőssége :)

sztem a kp tranzakciók (kivét/befizetés) pont a nénik miatt drágábbak. ;)

ahogy elnézem 1 Ft van (EUR-ban) a deviza és szlakonverziós árfolyamok között. nemtom mennyit akarsz váltani, de emiatt nem biztos hogy érdemes mászkálni... meg jó eséllyel elviszik a tranzakciós ktgek.

Nálam nem egy forintot ír különbségnek. Most épp 300.58 vs 293.76 Az mondjuk barátok közt is majdnem hét forint.
De ha beszaladok az OTP-be már akkor is 294.35-öt adnak érte (valutaárfolyam). Tehát ha jó helyen váltok, akkor jobban járok, ha kiveszem, váltok, beteszem. És még az is belefér, hogy a felvételért fizetek. És itt van az, hogy kétszer találkozok a nénijükkel és jobban járok, holott ők meg sokkal jobban járnának, ha nem kéne a nénit alkalmazni és ezt a hercehurcát elintézhetném itthonról.

Na de mindegy is, egyébként is készpénzben volt, úgyhogy nem kellett a felvétért se fizetni, úgyhogy beváltottam maszekba. Csak gondoltam jobban kéne járnom, ha a devizaszámlámról átváltom, de ezekszerint nem feltétlen. (Egyébként a melléklet még mindig azt írja, hogy devizaárfolyamot számol bankon belüli átutalásra, és akkor viszont nagyobb összegnél bőven jó lenne, és picit ez is lenne a logikus. De lehet saját számlák között másképp van. Be is kopizom ezt a részt.) Legközelebb meg keresek valakit akinek épp kell, és leboltoljuk középárfolyamon, csak most erre nem volt idő.

Lehet jólenne egy pénzváltos topic, kisebb váltásokhoz jó lenne, nyaraláshoz, egyéb.

Mindenesetre meg fogom személyesen is kérdezni, nem is értem miért nem kérdeztem ma meg. :( :)

Csatolt fájl:

#682 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 15:58

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. febr. 4., szerda - 14:12

Nálam nem egy forintot ír különbségnek. Most épp 300.58 vs 293.76 Az mondjuk barátok közt is majdnem hét forint.
De ha beszaladok az OTP-be már akkor is 294.35-öt adnak érte (valutaárfolyam). Tehát ha jó helyen váltok, akkor jobban járok, ha kiveszem, váltok, beteszem. És még az is belefér, hogy a felvételért fizetek. És itt van az, hogy kétszer találkozok a nénijükkel és jobban járok, holott ők meg sokkal jobban járnának, ha nem kéne a nénit alkalmazni és ezt a hercehurcát elintézhetném itthonról.

Én is számolgattam ezt már, hidd el. :)

Szerintem rosszabbul jársz, ha kiveszed KP-ben az Eurot és egy valutaváltóban beváltod, persze összegfüggő.

Átutalni, amit linkeltél az csak az EUR számlára vonatkozik, még a forintszámlán a jóváírásért is számolhatnak fel díjat, ahogy pgyafi írja, Unicreditnél ez 500 Ft (bejövő deviza átutalás jóváírása forintszámlán).

Mondjuk ha eleve KP-ben volt az Euro, akkor nem érdemes szórakozni. :)

Szerkesztette: Kory 2009. 02. 04. 15:59 -kor

#683 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 21:10

Idézet: Kory - Dátum: 2009. febr. 4., szerda - 15:58

Én is számolgattam ezt már, hidd el. :)

Szerintem rosszabbul jársz, ha kiveszed KP-ben az Eurot és egy valutaváltóban beváltod, persze összegfüggő.

Átutalni, amit linkeltél az csak az EUR számlára vonatkozik, még a forintszámlán a jóváírásért is számolhatnak fel díjat, ahogy pgyafi írja, Unicreditnél ez 500 Ft (bejövő deviza átutalás jóváírása forintszámlán).

Mondjuk ha eleve KP-ben volt az Euro, akkor nem érdemes szórakozni. :)

Értem, kösz!

És akkor most deviza vagy számlakonverziós árfolyam játszik végül ilyenkor? Mert eléggé bizonytalan vagyok. Gondolom előbbi, mert ellenkező esetben akkor megérné kivenni.

#684 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 21:22

Idézet: Harlequin - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 14:58

Nálunk nem.

És az hol van?
:think:

#685 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 06. 20:00

Tudtommal a Citinél dolgozott, de hogy azóta merre vitte a sors...  :think:
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#686 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 12. 10:55

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. okt. 28., kedd - 23:56

Úgy tűnik, hogy mégsem bántam meg :)

Szerintem meg igen    :D

270-ért eladtad, most meg 290-ért veszik. --->  5100Ft és csak "semmit kellett volna tenned"

(Tom, utólag könnyű..  :cool:  )

#687 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 12. 11:01

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. febr. 12., csütörtök - 10:55

Szerintem meg igen    :D

270-ért eladtad, most meg 290-ért veszik.   --->  5100Ft   és csak "semmit kellett volna tenned"

(Tom, utólag könnyű..  :cool:  )

:)

#688 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 16. 10:30

Tüntetés a Provident ellen

#689 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 16. 10:53

Idézet: Kory - Dátum: 2009. febr. 16., hétfő - 10:30

Nem is értem ezeket az embereket. Nem nehéz a rossz adósokból tömeget fabrikálni.
(Természetesen az üzletpolitikával sem értek egyet.)
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#690 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 16. 13:46

A 400%-os THM-et en csak legalis uzsorakamatnak hivom.

#691 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 16. 13:47

Idézet: FakeJack - Dátum: 2009. febr. 16., hétfő - 13:46

A 400% nem kamat, ahogy a reklám is mondja. A kamata elég alacsony, csak a kezelési költség bődületes. Ebből jön ki a 400%.
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#692 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 16. 14:04

Idézet: A.J. Crowley - Dátum: 2009. febr. 16., hétfő - 13:47

A 400% nem kamat, ahogy a reklám is mondja. A kamata elég alacsony, csak a kezelési költség bődületes. Ebből jön ki a 400%.

ráadásul a THM képlet (amit jogászok alkottak) meglehetősen sz@rul kezeli a folyósítási díjat, az éven belüli lejáratot és a gyakori esedékességet. a heti esedékesség pl azt jelenti hogy a heti kamatlábat nem 52-vel szorozzák ahhoz hogy megkapják az éveset, hanem az 52. hatványon veszik a THM képletben.
"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#693 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 16. 14:08

Aki nem tudja a törlesztőrészletet beszorozni a futamidő szerinti törlesztések számával és észrevenni hogy mennyivel húzzák le azzal mégis mit lehet kezdeni? Azt ne mondja senki hogy megszorultam meg  hogy nincs más lehetőség. A kádári klisék dolgoznak a fejekben még mindig, majd a nagy közös cicit szipákoljuk aztán minden jóra fordul, csak úgy magától kvázi automatikusan  :omg:  Hát qrvára nem fog, észre kéne már venni. Megvan a véleményem a cégről, de arról is aki ilyenbe belemegy.

#694 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 16. 14:25

Egy regi link:

http://index.hu/gazdasag/penzbeszel/2008/1...valsagnak_vege/

Ennyit az elemzokrol. :)
while (!sleep) sheep++;

#695 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 16. 14:32

Idézet: Emvy - Dátum: 2009. febr. 16., hétfő - 14:25

Ahh, most nézem a dátumot, utána meg az árfolyamokat, mondom mi van? :D

#696 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 17. 09:07

Idézet: FakeJack - Dátum: 2009. febr. 16., hétfő - 13:46

Senki nem kötelez rá, hogy igénybe vedd. A kedvesen mosolygó nyugdíjasokon át kell látni.
www.radioQ.hu

#697 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 17. 10:59

Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2009. febr. 16., hétfő - 15:08

Aki nem tudja a törlesztőrészletet beszorozni a futamidő szerinti törlesztések számával és észrevenni hogy mennyivel húzzák le azzal mégis mit lehet kezdeni? Azt ne mondja senki hogy megszorultam meg  hogy nincs más lehetőség. A kádári klisék dolgoznak a fejekben még mindig, majd a nagy közös cicit szipákoljuk aztán minden jóra fordul, csak úgy magától kvázi automatikusan  :omg:  Hát qrvára nem fog, észre kéne már venni. Megvan a véleményem a cégről, de arról is aki ilyenbe belemegy.

Ezt a képletet így nem feltéltlenül érdemes használni, mivel sem az árfolyam kockázatot, sem az inflációs hatásokat nem veszi figyelembe, ami azért erősen befolyásolja a végeredményt...
Egyébként viszonyszámnak jó.

Egyik kedvenc történetem, hogy idősebb hölgy besétált az OTP-be személyi kölcsönért (nem, ez most nem OTP reklám :D). Majd amikor megkapta (kb. havi 15K törlesztőrészlet) az ajánlatot közölte, hogy milyen drága a bank, Ő a providenttől 8000 ft-ért megkapja ugyan ezt havonta... tanácsadó mondta, hogy nem-nem az hetente van asszonyom. A nő nem hitt neki, de egy hét múlva visszament és felvette inkább az OTP-től. ;)
"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658

#698 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 17. 11:08

Idézet: Harlequin - Dátum: 2009. febr. 17., kedd - 10:07

Senki nem kötelez rá, hogy igénybe vedd. A kedvesen mosolygó nyugdíjasokon át kell látni.

Valóban, de az egész alapja, hogy a fejletlen banki "műveltséggel" rendelkező társadalom egy része ha megszorul Ő ott van és mint a nagy tesó adja a pénzt. Nem véletlen, hogy sok nyugati országban szabályozzák a maximum thm-et (ha jól emlékszem ez 80% körül mozog európában). Az emberek is hibásak, mert nem figyelnek oda a pénzügyeikre és ha probléma van pánikszerűen döntenek, nem néznek körül, de a cég meg rájátszik erre. Ez az a pont, ahol a jó kis liberális gazdasági nézet szembekerül a konzervatívabb irányzatokkal :)
"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658

#699 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 17. 12:02

Idézet: Nevl - Dátum: 2009. febr. 17., kedd - 11:08

Valóban, de az egész alapja, hogy a fejletlen banki "műveltséggel" rendelkező társadalom egy része ha megszorul Ő ott van és mint a nagy tesó adja a pénzt. Nem véletlen, hogy sok nyugati országban szabályozzák a maximum thm-et (ha jól emlékszem ez 80% körül mozog európában). Az emberek is hibásak, mert nem figyelnek oda a pénzügyeikre és ha probléma van pánikszerűen döntenek, nem néznek körül, de a cég meg rájátszik erre. Ez az a pont, ahol a jó kis liberális gazdasági nézet szembekerül a konzervatívabb irányzatokkal :)

Én azt mondom, hogy élelmesnek áll a világ. Ha ilyen Il-ferrokba be lehet húzni az embereket, akkor megérdemlik. Kár, hogy nekem nincs felesleges tőkém, mert ötletem az lenne!
www.radioQ.hu

#700 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 17. 12:41

Én is azt mondom hogy élelmesnek áll a világ. Ismerek pláza tulajdonost aki alig 100 millióval a zsebében vágott bele 30 milliárdos beruházásba, és be is fejezte. Mostmár benne van az első százban, az első 10-től alig lemaradva.

Téma megosztása:

• (90 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.