HWSW Informatikai Kerekasztal: Bankok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (90 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bankok Értékeld a témát: -----

#261 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 26. 22:59

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. márc. 26., szerda - 21:41

Lehet tudni, hogy milyen poszton?

Dolgoztam hitelkártyákkal, jelenleg pont a személyi hitelekkel foglalkozom, és pont a deviza alapú személyi hitel egyik tesztelője (is) vagyok.
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#262 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 00:44

Idézet: Harlequin - Dátum: 2008. márc. 26., szerda - 22:59

Dolgoztam hitelkártyákkal, jelenleg pont a személyi hitelekkel foglalkozom, és pont a deviza alapú személyi hitel egyik tesztelője (is) vagyok.

Jahogy te felveszed a hiteleket, nem adod  :Đ
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#263 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 08:00

8-10 milliót pár hónapra én is tesztelnék. :D

#264 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 09:32

Idézet: Harlequin - Dátum: 2008. márc. 26., szerda - 21:34

Tévedés. Azért vezetik be, mert muszáj bevezetni, ahhoz, hogy a piacon meg tudjon maradni.

:think: lehet hogy nem kéne üzleti titkokat kifecsegni...
"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#265 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 09:33

Idézet: Kory - Dátum: 2008. márc. 27., csütörtök - 8:00

8-10 milliót pár hónapra én is tesztelnék. :D

a hitelekben az a trükk hogy illik visszafizetni is ;)

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#266 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 10:15

Idézet: blabla* - Dátum: 2008. márc. 27., csütörtök - 9:32

Nem lehet, biztos. (SZerencsére ez nem titok, ráadául negyedinformáció se. )
www.radioQ.hu

#267 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 10:20

Idézet: blabla* - Dátum: 2008. márc. 27., csütörtök - 9:33

a hitelekben az a trükk hogy illik visszafizetni is ;)

Visszafizetném én egyben, a tesztautót is vissza kell adni. :)

#268 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 10:44

Idézet: blabla* - Dátum: 2008. márc. 27., csütörtök - 9:32

Ebben semmi üzleti titok nem volt. Mindenhol így megy.
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#269 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 11:17

Idézet: Harlequin - Dátum: 2008. márc. 27., csütörtök - 10:15

Nem lehet, biztos. (SZerencsére ez nem titok, ráadául negyedinformáció se. )

hja, már nyilvános? ott a hirdetmény a honlapon meg a fiókokban? vagy ez az elő-marketing? :think:

#270 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 11:22

Idézet: blabla* - Dátum: 2008. márc. 27., csütörtök - 11:17

hja, már nyilvános? ott a hirdetmény a honlapon meg a fiókokban? vagy ez az elő-marketing? :think:

-Március 6 óta él a termék.
-A fiókokban biztosan ott van.
www.radioQ.hu

#271 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 11:31

Idézet: Harlequin - Dátum: 2008. márc. 27., csütörtök - 11:22

akkor félreértettem, bocs. :) úgy értettem még most tesztelitek.

#272 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 13:14

Idézet: Harlequin - Dátum: 2008. márc. 27., csütörtök - 11:22

a chf alapú szabadfelhasználású jelzálogra gondolsz? :think: megnéztem a honlapon: chf alapú személyi hitelt nem találtam.  :confused:

Szerkesztette: blabla* 2008. 03. 27. 13:15 -kor

#273 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 14:12

Idézet: blabla* - Dátum: 2008. márc. 27., csütörtök - 13:14

a chf alapú szabadfelhasználású jelzálogra gondolsz? :think: megnéztem a honlapon: chf alapú személyi hitelt nem találtam.  :confused:

Nem is mondtam, hogy fent van.

Szerkesztette: Harlequin 2008. 03. 27. 14:13 -kor

www.radioQ.hu

#274 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 19:40

Idézet: Harlequin - Dátum: 2008. márc. 26., szerda - 22:33

Te is, én ugyanis a citiben dolgozom...

Tudom, már egyszer irtad.

#275 Felhasználó inaktív   Lilu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 28. 14:33

Érdekesség a THM és az egyéb költségekkel kapcsolatban...
"Aki megismer sohasem felejt el, aki elfelejt sohasem ismert meg"
A ház alapja nem a földben van, hanem az asszonyban!
A szerelem olyan, mint a víz, megtalálja az apró kis réseket és lassan szétfeszít mindent! Ha elszabadul szörnyű rombolásra képes! Ja, igen és víz nélkül nincs élet!

#276 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 28. 15:35

Idézet: Harlequin - Dátum: 2008. márc. 27., csütörtök - 14:12

Nem is mondtam, hogy fent van.

érdekelt volna hogy mit sikerült ennyi idő alatt összehozni. fiókba menni meg nincs kedvem... asszem felhívom őket :idea:

szerk: még nincs csak a jelzálog alapú... majd hívnak ha lesz.

Szerkesztette: blabla* 2008. 03. 28. 15:40 -kor

#277 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 09:57

usa hitelválság, mert kértétek. találtam a témában egy régi cikket, ami ugyan eléggé egy oldalról szemléli a dolgokat, de a kezdeteket jól leírja:
http://www.mfor.hu/cikkek/Egyre_nagyobb_a_...Amerikaban.html

annyit azért hozzátennék, hogy a 100% feletti és a biztosíték, jövedelem vizsgálat nélküli hitelezés valószínűleg erős piaci nyomás, verseny eredménye. nálunk jóval konzervatívabb ennél a hitelezés, az viszont megfigyelhető hogy az erős piaci verseny nem csak árversenyben nyilvánul meg, hanem nálunk is az az elvárás hogy minél 'kényelmesebbé' tegyék a bankok a hitelfelvételt az emberek számára. az igénylők nem szeretik, ha a jövedelmüket vizsgálgatják ha mindenféle papírokat kell benyújtani, majd azon hetekig rágódik a bank. pedig enélkül mi is ebbe az irányba megyünk. (megjegyzem a jelzálog piaccal kapcsolatban inkább csak szakmai érdeklődőnek nevezném magam, szal korántsem vagyok szakértője. :))

azzal kapcsolatban pedig hogy a hitelezés mennyire kockázatos vagy sem és hogy mekkora sápot szed le a bank (amit a másik topikban feszegettek), csak annyit mondanék hogy más nonprofit szolgáltatókhoz hasonlóan a bankok is a szolgáltatáson képzett 'árrésből' (jelen esetben a betéti és hitel kamatlábak közötti különbség) jövő bevételből próbál profitra szert tenni miután kifizetik a fenntartási költségeket. szal nem értem hogy ezen mi olyan meglepő. a netért is fizetni kell, egy hitelért miért ne kéne?
az hogy a hitelezés kockázatos üzletág bizonyította a fenti eset, ezen kár vitatkozni. itthon is egyre több szó esik arról hogy a magyar lakosság milyen óriási mértékben el van adósodva (ami a növekedést is visszafogja), az hogy ennek az adósságnak egyre nagyobb része van devizában holott a forint egyre bizonytalanabb. egyre többen vannak fenn a nemfizető adósok listáján (BAR lista) és hogy egyre nagyobb a nemfizetők aránya (ami a bankoknak veszteséget okoz). ennek ellenére a lakosság a jövőben még több hitelt szándékozik felvenni, lassan már a mindennapi fogyasztását is hitelből fedezi.
fedezett hitelek esetében a fedezet valóban csökkenti a hitelezés kockázatát egészen addig amíg az értéke eléri a tartozás értékét. új autó hitelezésénél ez nagyon gyakran nem így van, használt autónál is ez leginkább az autó paraméterein, futamidőn és az önrészen múlik tehát eléggé esetleges. emelett ott vannak a fedezetlen hitelek (hitelkártya, személyi kölcsön) is ahol nincs ilyen biztosíték. szal naivitás azt gondolni hogy a bank csak jól jöhet ki ebből a történetből. ;)

az hogy a törlesztőrészlet a futaimidő elején nagyobb részt kamatot és kevés tőkét tartalmaz az abból adódik hogy a kamatot a fennálló tőke után kell fizetni tehát az összege a futamidő alatt jelentősen csökken, másrészt pedig abból hogy a törlesztőket annuitásosan számolják. tehát ha az elején sok kamatot kell fizetni, míg a végén kevesebbet és minden hónapban ugyanakkora a törlesztő akkor ebből elég logikusan adódik hogy hogyan változik a kettő aránya. lehet pfujjogni a bankokra emiatt, de ez pusztán matematika. :)

Szerkesztette: blabla* 2008. 04. 01. 09:59 -kor

#278 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 10:30

Köszi a cikket.

Szerintetek mostanában "divatos" hitelkiváltásból lehet úgy kijönni, hogy az ember járjon jól és ne a bankok? :)

Egy ismerősöm (szerintem nem teljesen meggondolt), most kiváltja egyik bankból a szabadfelh. jelzálog-hitelét (6 M Ft), 15 éves, 4 v. 5 éve fizetik (a törlesztés mostanában már inkább alulról súrolja 80 ezret havonta), és egy közvetítőn keresztül egy másik banknál fognak helyette felvenni, nem árulta el pontosan, de szerintem többet fog felvenni mint a jelenlegi, "mert még így is kevesebbet törlesztek mint most" (kb. 60 ezret fog). Ja, és ez már 20 éves.

Egészen egyszerűen gondolkodva szerintem hülyeséget csinál. :) Ha van egy hitele, ami 10 év múlva lejár, bár 20 ezerrel többet fizet, az még mindig jobb nem mint ha 60 ezret fizetek, de mostantól 20 évig .... :rolleyes:  :)

Főleg, úgy hogy azért váltanak mert a 80 ezret egyszerűen nem bírják fizetni fizikailag, de persze a 60-at majd fogja......főleg hogy azért kíváncsi leszek hogy 2-3 év múlva mennyi is lesz az a 60?, szerintem ez az egész dolog tök zsákutca. És egyáltalán minek MÉG TÖBBET felvenni, mint eddig ami volt neki?

Szerkesztette: Kory 2008. 04. 01. 10:30 -kor

#279 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 11:48

Idézet: Kory - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 11:30

Köszi a cikket.

Szerintetek mostanában "divatos" hitelkiváltásból lehet úgy kijönni, hogy az ember járjon jól és ne a bankok? :)

Egy ismerősöm (szerintem nem teljesen meggondolt), most kiváltja egyik bankból a szabadfelh. jelzálog-hitelét (6 M Ft), 15 éves, 4 v. 5 éve fizetik (a törlesztés mostanában már inkább alulról súrolja 80 ezret havonta), és egy közvetítőn keresztül egy másik banknál fognak helyette felvenni, nem árulta el pontosan, de szerintem többet fog felvenni mint a jelenlegi, "mert még így is kevesebbet törlesztek mint most" (kb. 60 ezret fog). Ja, és ez már 20 éves.

Egészen egyszerűen gondolkodva szerintem hülyeséget csinál. :) Ha van egy hitele, ami 10 év múlva lejár, bár 20 ezerrel többet fizet, az még mindig jobb nem mint ha 60 ezret fizetek, de mostantól 20 évig .... :rolleyes:  :)

Főleg, úgy hogy azért váltanak mert a 80 ezret egyszerűen nem bírják fizetni fizikailag, de persze a 60-at majd fogja......főleg hogy azért kíváncsi leszek hogy 2-3 év múlva mennyi is lesz az a 60?, szerintem ez az egész dolog tök zsákutca. És egyáltalán minek MÉG TÖBBET felvenni, mint eddig ami volt neki?

A hitelkiváltásnak általában a hitel futamidejének első negyedében van értelme, addig általában csak a kamatot fizeted vissza. Matematikailag mondjuk megéri, kérdés, hogy a kezdeményes feltételek után (1,2,3év) hogyan módosul a törlesztőrészlet. (A kollégám is szívja most a fogát, mert hirtelen 15ezerrel forinttal megnőtt a törlesztőjük.)A másik fontos dolog, hogy az új ügyfél, új számlát is nyit, kap "ajándékba" hitelkártyát...
A hitel alapvetően nem azért van, hogy neked jó legyen, ahogy a bank úgy általában.
A marketing persze rólad szól, de ez nyilván nem teljesen igaz.
www.radioQ.hu

#280 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 14:47

Idézet: Kory - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 11:30

Köszi a cikket.

nem az ismerősöd az egyedüli aki így gondolkodik... nagyon sokan vannak. :( azt kell meggondolni hogy mennyit fizet ki pluszban a futamidőn ezen a hitelen.  valóban ha 80k-t fizet még 10 évig az majd 5millával kevesebb mint ha 60k-t még 20 évig... de ha az illető rövidtávúan gondolkodik és kell neki a pénz úgy sem tudod meggyőzni. :) hja ha rövidebb futamidőre veszed fel a hitelt akkor jóval kevesebb kamatot is fizetsz ki - hiszen azt évente fizeted a tőke után és nyilván nem ugyanannyi ha ezt 10 vagy 20 évre kell fizetni. :) mi is inkább bevállaltuk a magasabb törlesztőt és a rövidebb futamidőt, így ha gáz van akkor a futamidő nyújtásával kisebb lesz a havi teher...

hitelkiváltás: ha a hagyományos kamat-tőke szemléletet nézzük akkor pont a futamidő elején nem érdemes, hiszen akkor főleg kamatot fizettél vissza és ugyanez kezdődik újra az új hitellel. én azt nézném, hogy változatlan futamidőt, változatlan fennálló tőkét tekintve (tehát ha ez 6 milla volt eredetileg de már csak 5,2 akkor ne a 6 millát nézzék az új hitelnél hanem az 5,2-t) csökken-e a havi törlesztő. ha csökken akkor érdemes belevágni. :) egybéként a hitelkiváltásnál valóban általában megpróbálják rábeszélni az embert arra hogy amit addig már visszafizetet azt vegye fel újra és sokan belemennek és elköltik újra a pénzt.

Harlequin megjegyzésére pedig: a bank pont annyira jó neked mint az internet, a fodrász vagy a szobafestő... kapsz egy szolgáltatást amiért fizetni kell, ha nem tetszik csináld meg magadnak. a hitellel is így van. ez egy lehetőség, ha nem lennének jelzáloghitelek (személyi hitelek stb.) akkor valóban sokkal kevesebben szidnák a bankokat és sokkal kevesebb embernek lenne lakása, autója stb. mindenki maga dönti el mit vállal és mit nem és hogy mire költi a pénzt.
a marketingje pedig pont ugyanolyan mint a samponnak meg a joghurtnak, sőt egy lakásfelújításnál is pont azt mondja el a szaki ami ahhoz kell hogy őt válaszd a buktatókat legtöbbször nem... (ezért is kerül kb 2x annyiba, meg tart 2x annyi ideig mint tervezték. ha ez nem tetszik akkor pedig annyit tehetsz hogy magad utánajársz, megtanulod a terminológiát, megpróbálod megérteni a nyelvüket stb...)

Téma megosztása:

• (90 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.