HWSW Informatikai Kerekasztal: Bankok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (90 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bankok Értékeld a témát: -----

#401 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 14. 15:26

Idézet: Kory - Dátum: 2008. júl. 14., hétfő - 15:40

9%-ot akartam írni valóban, nem 10-et (ez utóbbi valóban csak a 2 hónapra vonatkozik), viszont a 9%-os 1 évre, és rugalmasan kivehető belőle pénz, kamatveszteség nélkül.

A külső pénz az szerintem tök általános minden banknál. Én pl. ma fogok ez ügyben intézkedni, annyit már tudok, hogy sajnos kell hozzá nyitni egy Unicredites folyószámlát (249 Ft), mivel a kamatot azon írják jóvá, illetve arról történik a lekötés (előbb rá kell rakni a pénzt a folyószámlára, majd lekötni).

Vagy maradok a K&H-nál, mert van egy "köszönet betét" programjuk (a régi ügyfeleknek is magasabb kamat), az rám vonatkozva: BUBOR - 1,2% (5 millió felett BUBOR - 0,70 %). S nem lehet kamatveszteség nélkül megbontani. Szerintem rosszabb.  :think:

https://www.khb.hu/portal/page?_pageid=243,...&_schema=PORTAL

Ugye jól látom, hogy most a 2 havi BUBOR olyan 8,47% körül áll?

Ha találsz valami jót, engem is érdekel :)

A rugalmas dolog az extra - unicredtinél, nagyon nem szokás.
A 249Ft /hó az 3eft /év az pár tized százalékot elvisz (persze összegtől függően).

Ersténél nem akciósan 1 év, semmi megkötés, 8.38%. 1x lehet kivenni belőle. Ehhez is kell számla.
Vagy nem meglévő ügyfélnek, 6hónapos, 8.5%, nincs megkötés. Szintén számláról. Ez online bankszámlával, kártya nélkül 0huf/hó.

A kh-s nem tűnik jónak;  főleg, hogy ők nagyon kavarnak apróságokkal. (pl. chf hitelnél nem a két meglévő árfolyamukon megy a törlesztés, hanem van egy speckó képletük amivel számolják - ettől hülyét kaptam..)

Szerkesztette: pgyafi 2008. 07. 14. 15:27 -kor

#402 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 14. 15:45

Idézet: Lilu - Dátum: 2008. júl. 14., hétfő - 13:08

hát nálunk (Raiffeisen) a díjmentes kp-fevét bármely belföldi ATM-re vonatkozik illetve ha nem díjmentesen veszel fel akkor is ugyanannyiba kerül, bárhol veszed fel  :)  tehát nem érhet olyan gond, hogy nincs a közelben ATM  :cool:

Ez igaz, de erre meg azt mondom, hogy az 1500Ft-os nem dombor okoskártya díja sok egy picit az ingyenes vagy pár száz forintos elektronikus nem dombor kártyákhoz képest.  :p
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#403 Felhasználó inaktív   Lilu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 14. 16:12

Idézet: Misi_D - Dátum: 2008. júl. 14., hétfő - 16:45

Ez igaz, de erre meg azt mondom, hogy az 1500Ft-os nem dombor okoskártya díja sok egy picit az ingyenes vagy pár száz forintos elektronikus nem dombor kártyákhoz képest.  :p

ált az első ingyenes. nem akarok hülyének tűnni, de milyen az az elekronikus nem dombornyomott kártya?  :think:  :rolleyes:

ja ok:
Az elektronikus bankkártya nevét onnan kapta, hogy csak elektronikus terminálokon használható. Vehetünk ki pénzt bankautomatából, fizethetünk vele a hipermarket pénztáránál, de egy külföldi hotelben vagy internetes vásárlásnál kevésnek bizonyulhat.

szerinted akkor miért is ingyenes az a bankkártya?  :D az 1500as az nemzetközi elfogadású, +telefonos/internetes vásárlásra is alkalmas ;) ezért van éves díj  :)

Szerkesztette: Lilu 2008. 07. 14. 16:17 -kor

"Aki megismer sohasem felejt el, aki elfelejt sohasem ismert meg"
A ház alapja nem a földben van, hanem az asszonyban!
A szerelem olyan, mint a víz, megtalálja az apró kis réseket és lassan szétfeszít mindent! Ha elszabadul szörnyű rombolásra képes! Ja, igen és víz nélkül nincs élet!

#404 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 14. 16:32

Idézet: Kory - Dátum: 2008. júl. 14., hétfő - 11:46

A Citibanknál nem ezt írják. :)

Na nekem mást mondtak a telefonba. :) De szerintem neked lesz igazad.

#405 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 14. 16:36

Idézet: Lilu - Dátum: 2008. júl. 14., hétfő - 16:12

ált az első ingyenes. nem akarok hülyének tűnni, de milyen az az elekronikus nem dombornyomott kártya?  :think:  :rolleyes:

ja ok:
Az elektronikus bankkártya nevét onnan kapta, hogy csak elektronikus terminálokon használható. Vehetünk ki pénzt bankautomatából, fizethetünk vele a hipermarket pénztáránál, de egy külföldi hotelben vagy internetes vásárlásnál kevésnek bizonyulhat.

szerinted akkor miért is ingyenes az a bankkártya?  :D az 1500as az nemzetközi elfogadású, +telefonos/internetes vásárlásra is alkalmas ;) ezért van éves díj  :)

Konkrétan a MC Maestrora és a Visa Electronra gondoltam. Te picit össze vagy kavarodva, úgy érzem. A te elektronikus bankkártyád külföldön pont ugyanannyira elfogadott, mint amiket előbb említettem, semmivel sem több - mivel egyik sem dombornyomott. Amit te mondasz (szállodás sztori) az tipikusan a dombornyomott bankkártya előnye - azaz elektronikus becsatlakozás nélkül is fizethetsz vele pl taxikban (az már más kérdés, hogy manapság külföldön 3G-vel meg egyéb vezeték nélküli módszerekkel már ezek is becsatlakoznak), illetve drágább vásárlásoknál (hotel) az adott fél kikötheti, hogy csak dombornyomott kártyát fogad el,mert a másik könnyen hamisítható. Az elektronikus bankkártya is nemzetközi, ugyanúgy tudsz vele kp-t felvenni ATM-nél, meg boltban fizetni vele külföldön (tehát minden ami elektronikus művelet) - különben nem lenne rajta a Visa/MC logo.  :D Bárhol használhatod, ahol a Visa vagy MC logo kint van az ATM-en vagy a bolt ajtaján/kasszájánál. S szerintem azért ingyenes, mert nálunk ingyér' van a Maestro, a Visa Electron meg 450 pénz. :D Telefonos/internetes vásárlásra a Visa Electron is alkalmas (bankja válogatja, OTP-nél megy). Még kérdés?

szerk: ugye jól tudom, hogy az okoskártya nem dombornyomott?  :think:  Mert ha mégis az, akkor nem mondtam semmit. S akkor k...a jó árban van.  :Đ

szerk2: nah, utánaolvastam Lilu linkjén. Az okoskártyák igényelhetőek dombornyomottként is, tehát abban az esetben élvezik az általam is kiemelt előnyöket. :) De annak a díja 3500Ft, a nem dombornyomotté (elektronikusé) pedig 1500Ft. Tehát neked ilyen utóbbi van, azaz a fenti leírásom áll rá.

Szerkesztette: Misi_D 2008. 07. 14. 16:48 -kor

A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

#406 Felhasználó inaktív   Lilu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 14. 17:03

Idézet: Misi_D - Dátum: 2008. júl. 14., hétfő - 17:36

Konkrétan a MC Maestrora és a Visa Electronra gondoltam.

és ezeket a kártyákat minden évben díjmentesen adják?milyen banknál, milyen szlacsomaghoz?  :think:
A szerelem olyan, mint a víz, megtalálja az apró kis réseket és lassan szétfeszít mindent! Ha elszabadul szörnyű rombolásra képes! Ja, igen és víz nélkül nincs élet!

#407 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 14. 17:09

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. júl. 14., hétfő - 16:26

Ha találsz valami jót, engem is érdekel :)

A rugalmas dolog az extra - unicredtinél, nagyon nem szokás.
A 249Ft /hó az 3eft /év az pár tized százalékot elvisz (persze összegtől függően).

Ersténél nem akciósan 1 év, semmi megkötés, 8.38%. 1x lehet kivenni belőle. Ehhez is kell számla.
Vagy nem meglévő ügyfélnek, 6hónapos, 8.5%, nincs megkötés. Szintén számláról. Ez online bankszámlával, kártya nélkül 0huf/hó.

A kh-s nem tűnik jónak;  főleg, hogy ők nagyon kavarnak apróságokkal. (pl. chf hitelnél nem a két meglévő árfolyamukon megy a törlesztés, hanem van egy speckó képletük amivel számolják - ettől hülyét kaptam..)

Hát most egyelőre ennél jobbat nem találtam, amúgy nemrég értem vissza a bankból. :D

Számla megnyitva, 0 Ft-al is lehet, aztán később rá lehet utalni a pénzt, majd lekötni (sajnos ezt csak személyesen lehet).

249 Ft, Internetbank és telefonos bank ingyenes (már működik is, megpróbáltam), van egy devizaszámlánk is ott, azzal is összerendelték. Utalás 50 Ft / db. A rugalmas dolog tetszik főleg, meg végülis az évi bruttó 9% se rossz ezzel a feltétellel. Bankkártya 1 évig ingyenes, ha kéred, utána 1000 Ft/év. Nekem erre nem volt szükségem.

A telebank és spectranet kiegészítő szerződésen 1678-ban születtem. Szép rendszer. :D

Jah, a K&H-t hagytam, nem is mentem be személyesen megérdeklődni, ráadásul az a BUBOR-os akció úgy van megfogalmazva hogy a hajam égnek állt tőle. Buktak egy betétösszeget, ennyi.

Szerkesztette: Kory 2008. 07. 14. 17:12 -kor

#408 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 14. 17:14

Idézet: Capri - Dátum: 2008. júl. 14., hétfő - 17:32

Na nekem mást mondtak a telefonba. :) De szerintem neked lesz igazad.

Jah, ráadásul ha 1 hónapban csúszik a fizetésed vagy valami, akkor 3500 Ft nevetséges összeg egy bankszámláért havonta (már magánszemélyre gondolva). Mert pl. cégnél K&H kis és-középvállalati számla 4400 Ft /hó*. Ebben semmi nincs benne, csak az Electra rendszer használati díja, valamint a kapcsolódó szolgáltatások (csoportos beszedés, csoportos utalás, postai utalás, csekkek), 1 utalás min. 100 Ft. (!)

*itt megjegyezném hogy 1 év alatt 1000 Ft-ot emeltek rajta.

Szerkesztette: Kory 2008. 07. 14. 17:17 -kor

#409 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 14. 17:15

Idézet: Lilu - Dátum: 2008. júl. 14., hétfő - 18:03

és ezeket a kártyákat minden évben díjmentesen adják?milyen banknál, milyen szlacsomaghoz?  :think:

Szinte minden banknál ha új ügyfélként nyitsz számlát az első évben nincs kártyadíj, csak utána.

#410 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 15. 05:21

De azért azt elhiszitek ugye, hogy még mindig nem tudom, hogy melyik banknál érdemes számlát nyitnom a fizetésemnek?  :rolleyes: :lama:  :help:
tesa

#411 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 15. 06:43

Idézet: tesa - Dátum: 2008. júl. 15., kedd - 6:21

De azért azt elhiszitek ugye, hogy még mindig nem tudom, hogy melyik banknál érdemes számlát nyitnom a fizetésemnek?  :rolleyes:   :lama:  :help:

Már mondtam, ott nyiss ahol a cég is vezeti a számlát vagy amiről utalnak, kérdezd meg, lehet hogy kedvezmény is lenne. Ha ugyanott nyitsz, akkor 1 nappal előbb is megkapod a fizetést, mintha más bankban lennél.

#412 Felhasználó inaktív   Lilu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 15. 08:44

Idézet: Kory - Dátum: 2008. júl. 14., hétfő - 18:15

Szinte minden banknál ha új ügyfélként nyitsz számlát az első évben nincs kártyadíj, csak utána.

na nem mondod...  :omg: csak Misi úgy beszélt az említett kártyákról, mint amik minden évben díjmentesek azzal ellentétben, amit én mutattam  1500Ft-ért, az szerinte sok. :)
mindegy :)

#413 Felhasználó inaktív   Lilu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 15. 08:45

Idézet: Kory - Dátum: 2008. júl. 15., kedd - 7:43

Már mondtam, ott nyiss ahol a cég is vezeti a számlát vagy amiről utalnak, kérdezd meg, lehet hogy kedvezmény is lenne. Ha ugyanott nyitsz, akkor 1 nappal előbb is megkapod a fizetést, mintha más bankban lennél.

és akkor ha munkahelyet vált akkor majd bankot is vált?  :think:  :D
ott érdemes nyitni ahol a legkedvezőbbek a feltételek, nem ott ahol az aktuális munkáltatónak van szlája, szerintem :D

#414 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 15. 08:54

Lilu: Mindkettő lehet mérlegelési szempont. Van, aki nem nagyon tervez munkahelyet váltani, s fontos, hogy minél hamarabb hozzájusson a pénzéhez. Kory konkrétan a Giro-s utalás miatti 1 napos csúszásra gondolt.

Tesa: nincs egyértelmű legjobb ajánlat, egyik bank ma jobb, holnap a másik lesz. Már csak azért sincs, mert nem egyezőek a preferenciáink, kinek melyik plusz lehetőség éri meg jobban. Hidd el, nem olyan vészes végignézni 4-5 bank honlapján a hirdetményeket, egy órát szakítasz rá, aztán meg is van. Mellesleg csak az első kettő lesz "nehéz", utána már "rááll az agy". A számlákat még hagyd... Próbálj hitelt felvenni, vagy akár megfelelő megtakarítási/befektetési formát keresni... Na ott legyen ember a talpán, aki átlátja a piacot...  :rolleyes:

#415 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 15. 09:24

Idézet: Lilu - Dátum: 2008. júl. 15., kedd - 9:45

és akkor ha munkahelyet vált akkor majd bankot is vált?  :think:  :D
ott érdemes nyitni ahol a legkedvezőbbek a feltételek, nem ott ahol az aktuális munkáltatónak van szlája, szerintem :D

Attól függ milyen hosszútávra tervez, én pl. 8 éve egy cégnél-cégcsoportnál dolgozom, ha tesco árufeltöltő lesz a nyáron, akkor nyilván mindegy...Ha valaki félévente, évente váltogatja a munkahelyét az más tészta, szerencsés vagy éppen pont fordítva...

Ráadásul nálunk 8 éve kb. kvázi "előírták" hogy a dolgozó is ott nyisson számlát ahol a cég, mer blabla, kedvezmények a dolgozónak, cégnek olcsóbb stb, namost mondj ellent új próbaidősként...azóta nyilván azoknak akiket felvesznek és már van számlájuk, nem "kényszerítik" csak elmondják a lehetőségeket, viszont 1 nappal későbbi fizu (ha pénteken van fizetés, akkor nekem még aznap, másnak hétfőn). Jó hát nyilván mindegy, csak ez is egy lehetőség.

Szerkesztette: Kory 2008. 07. 15. 09:30 -kor

#416 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 15. 09:36

Idézet: tesa - Dátum: 2008. júl. 15., kedd - 6:21

De azért azt elhiszitek ugye, hogy még mindig nem tudom, hogy melyik banknál érdemes számlát nyitnom a fizetésemnek?  :rolleyes:   :lama:  :help:

Mit csinálsz a pénzeddel:
- használod-e bármi másra a számládat vagy csak fizetés megkap, másnap felvesz?
- havi átutalások száma?
- havi kp felvétel száma?
- elmész-e saját automatához kp-t felvenni vagy bárhol szeretnél?
- lesz-e jelentősebb lekötésed?
- internetes vásárlást tervezel-e?
- mennyi kártyát szeretnél a számlához?
- mennyi állandó összeget fogsz kapni?

Ha ezeket összeírod szép táblázatba,  nagyjából kiszámolható, hol, mi, mennyi.

#417 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 15. 09:41

Idézet: Kory - Dátum: 2008. júl. 15., kedd - 10:24

Ráadásul nálunk 8 éve kb. kvázi "előírták" hogy a dolgozó is ott nyisson számlát ahol a cég, mer blabla, kedvezmények a dolgozónak, cégnek olcsóbb stb

Ezzel nagyon sokat spóról a cég! (Bankon belüli utalás.)  Persze ebből az alkalmazott semmit nem lát..

#418 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 15. 10:12

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. júl. 15., kedd - 10:41

Ezzel nagyon sokat spóról a cég! (Bankon belüli utalás.)  Persze ebből az alkalmazott semmit nem lát..

Hát egészen addig spórolt, amíg a hirdetményt meg nem változtatták, és a csoportos átutalás ugyanannyi lett bármilyen bankban is vannak az egyéni számlák. (asszem 40 Ft /tétel)

(Nem egyéni utalásokkal megy a bér nálunk, hanem csoportos UGIRO formátumban).

#419 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 15. 10:31

Idézet: Kory - Dátum: 2008. júl. 15., kedd - 11:12

Hát egészen addig spórolt, amíg a hirdetményt meg nem változtatták, és a csoportos átutalás ugyanannyi lett bármilyen bankban is vannak az egyéni számlák. (asszem 40 Ft /tétel)

(Nem egyéni utalásokkal megy a bér nálunk, hanem csoportos UGIRO formátumban).

:omg:  Jogos, sok embernél csopprtosan megy.

#420 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 15. 10:54

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. júl. 15., kedd - 10:36

- használod-e bármi másra a számládat vagy csak fizetés megkap, másnap felvesz?
- havi átutalások száma?
- havi kp felvétel száma?
- elmész-e saját automatához kp-t felvenni vagy bárhol szeretnél?
- lesz-e jelentősebb lekötésed?
- internetes vásárlást tervezel-e?
- mennyi kártyát szeretnél a számlához?
- mennyi állandó összeget fogsz kapni?

Ha ezeket összeírod szép táblázatba,  nagyjából kiszámolható, hol, mi, mennyi.

- használod-e bármi másra a számládat vagy csak fizetés megkap, másnap felvesz? fizetést megkap, vesz belőle fel másnap, vásárol /kivesz belőle a hónap folyamán
- havi átutalások száma? én a közüzemi számlákra is kivenném a pénzt (ha az olcsóbb), mint utalni
- havi kp felvétel száma? 3-4 alkalom, ezt nem tudom előre
- elmész-e saját automatához kp-t felvenni vagy bárhol szeretnél? elmegyek én sajáthoz
- lesz-e jelentősebb lekötésed? nem tudom. bár lenne. mennyitől jelentős?
- internetes vásárlást tervezel-e? nem
- mennyi kártyát szeretnél a számlához? egy elég, gondolom
- mennyi állandó összeget fogsz kapni? a fizetésemet, 100-120 között
tesa

Téma megosztása:

• (90 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22