HWSW Informatikai Kerekasztal: Bankok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (90 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bankok Értékeld a témát: -----

#461 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 05. 15:26

Idézet: Misi_D - Dátum: 2008. aug. 5., kedd - 16:05

Túl aggodalmas vagy. :)

20 éves időtáv? 20 évvel ezelőtt '88-ban tudod mi volt nálunk? :) Ilyen alapon az összes valuta/deviza bizonytalan...
A HUF-hoz viszonyított volatilitása régebben tényleg nagyobb volt, mint a CHF-HUF, de utóbbi időben (legalábbis 2-3 évre visszamenőleg biztosan) ez eltűnt, szinte teljesen együtt mozognak a jen és frank árfolyamok - pedig voltak ám világpiaci események az utóbbi időben. Erről nálunk heti jelentés készül, egy évre visszamenőleg - csak hát ez ugye belső anyag, és nem tehetem ki... :(
A fundamentumokról viszont nem tudok nyilatkozni, hogy hogyan hatnak.

20 éves távon nálunk lesz egy Forint-EURO konverzió is (nagy valószínűséggel :D), esetleg ez is számíthat, hogy majd utána EUR-t kell jenre váltani.

#462 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 05. 15:30

Idézet: Kory - Dátum: 2008. aug. 5., kedd - 16:26

20 éves távon nálunk lesz egy Forint-EURO konverzió is (nagy valószínűséggel :D), esetleg ez is számíthat, hogy majd utána EUR-t kell jenre váltani.

Jaj de naív... :Đ
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#463 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 06. 10:10

Idézet: Misi_D - Dátum: 2008. aug. 5., kedd - 16:05

Túl aggodalmas vagy. :)

20 éves időtáv? 20 évvel ezelőtt '88-ban tudod mi volt nálunk? :) Ilyen alapon az összes valuta/deviza bizonytalan...
A HUF-hoz viszonyított volatilitása régebben tényleg nagyobb volt, mint a CHF-HUF, de utóbbi időben (legalábbis 2-3 évre visszamenőleg biztosan) ez eltűnt, szinte teljesen együtt mozognak a jen és frank árfolyamok - pedig voltak ám világpiaci események az utóbbi időben. Erről nálunk heti jelentés készül, egy évre visszamenőleg - csak hát ez ugye belső anyag, és nem tehetem ki... :(
A fundamentumokról viszont nem tudok nyilatkozni, hogy hogyan hatnak.

ez nem aggodalom, megfontolás. :) mindenki azt csinál a pénzével amit akar. :)

a világpiaci folyamatokat (és árfolyamváltozásokat) nem 2-3 éves távlaton kell nézni (főleg nem heti távlatokban). nagy nevű szakemberek is elítélik a jen alapú jelzálog hitelezést, a pszáf és mnb szakembereivel egyetemben. elég sok állásfoglalás és ajánlás forgott mostanság a bankszektorban ezzel kapcsolatban.

de majd jön Harlequin és megmondja a tutit  :Đ
"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#464 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 07. 11:27

Idézet: blabla* - Dátum: 2008. aug. 6., szerda - 10:10

ez nem aggodalom, megfontolás. :) mindenki azt csinál a pénzével amit akar. :)

a világpiaci folyamatokat (és árfolyamváltozásokat) nem 2-3 éves távlaton kell nézni (főleg nem heti távlatokban). nagy nevű szakemberek is elítélik a jen alapú jelzálog hitelezést, a pszáf és mnb szakembereivel egyetemben. elég sok állásfoglalás és ajánlás forgott mostanság a bankszektorban ezzel kapcsolatban.

de majd jön Harlequin és megmondja a tutit  :Đ

Na azért az "elítélik" erős túlzás volt. Ilyet én sehol nem olvastam. Inkább úgy fogalmaznék, hogy figyelmeztetnek vele kapcsolatban - mert nem lehet biztosan kijelenteni, hogy ugyanolyan, mint pl. a CHF. De tudod, ez olyan mint amit a befektetéseknél szoktak emlegetni: kockázat nélkül nincs nyereség. ;)
Persze, nem csak 2-3 éves viszonylatban kell nézni a világpiaci eseményeket, ebben igazad van - arra utaltam vele, hogy hogyan alakulnak az árfolyamok napjainkban. De ha visszapillantasz erre az időszakra kicsit, szerintem történt 1-2 olyan dolog, ami pöppet változtatott a világgazdaságon. :)
Ne úgy értsd, hogy _csak_ heti bontásban néztem az adatokat. Azt akartam mondani, hogy heti jelentést _is_ kapunk a mozgásokról, ezzel találkozom legtöbbet.
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#465 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 07. 12:25

Idézet: Misi_D - Dátum: 2008. aug. 7., csütörtök - 12:27

De tudod, ez olyan mint amit a befektetéseknél szoktak emlegetni: kockázat nélkül nincs nyereség. ;)

ezzel teljesen egyetértek ;) ugyanakkor úgy gondolom hogy a magyar lakosság, ami a pénzügyi termékekben nem kimondottan jártas (hogy nagyon finom legyek) az ne egy olyan hiteltermékkel 'spekulálgasson' ami mögött az az ingatlan a fedezet, amelyben lakik és a hitel futamideje jellemzően 20+ év. aki a jen árfolyammozgásaira akar játszani az nyisson egy devizaszámlát ahol tud tranzaktálni, meg ott vannak a határidős piacok és ez esetben teljesen igaz hogy 'kockázat nélkül nincs nyereség'. ;)

megj: a spekulálgatást azért idézőjelesen emlegettem, mert tény hogy ez nem a hagyományos értelemben vett tiszta spekuláció. viszont sajnos egy jen hitel a mögötte álló értékesítési nyomással és ösztönzővel sajnos gyakran ebbe az irányba terelgeti az ügyfelet úgy hogy ez nem tudatos, ráadásul a legrosszabbkor amikor a veszteségét realizálná...

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#466 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 12. 16:12

11,11%-os évi fix kamatozású rövid távú megtakarítások a KH-nál:
https://www.khb.hu/portal/page?_pageid=243,...&_schema=PORTAL (csak új betétekre).

Szerkesztette: Kory 2008. 08. 12. 16:14 -kor

#467 Felhasználó inaktív   [Iron] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 16:48

Most vettem át az otp-s net számlacsomagomhoz járó webkártya adatait. Boríték kibont, "Az Ön kártyaadatai a fólán olvashatók - itt tépje óvatosan felfelé", fólia legyün, Iron pislog. Aki látott már ilyet, mondja már meg pls, ez bug vagy feature hogy szinte alig bírom felismerni a számokat? Na jó, így asztalra letéve, 45 fokos szögből nézve egész olvasható...

#468 Felhasználó inaktív   luckystar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 18:22

Idézet: [Iron] - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 16:48

Most vettem át az otp-s net számlacsomagomhoz járó webkártya adatait. Boríték kibont, "Az Ön kártyaadatai a fólán olvashatók - itt tépje óvatosan felfelé", fólia legyün, Iron pislog. Aki látott már ilyet, mondja már meg pls, ez bug vagy feature hogy szinte alig bírom felismerni a számokat? Na jó, így asztalra letéve, 45 fokos szögből nézve egész olvasható...

Elsőnek én is néztem mint rozi  a moziban, de végül sikerült kihámozni!  ;)

#469 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 17. 11:52

Tedd rá valami fehér lapra, szerintem jól olvasható. Én is most kaptam ilyet. :)
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#470 Felhasználó inaktív   luckystar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 18. 19:04

Idézet: PetruZ - Dátum: 2008. szept. 17., szerda - 11:52

Tedd rá valami fehér lapra, szerintem jól olvasható. Én is most kaptam ilyet. :)

Webkártyával vásároltál már és hazai vagy külföldi boltból?

#471 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 19. 13:05

Itt a világgazdasági válság?

jól (és közérthetően) megvilágít néhány összefüggést az amerikai hitelpiaci válsággal, globális piacok működésével kapcsolatban.

többen vitatták itt korábban azt hogy a lakossági hitelezés mennyire kockázatos vagy sem. a cikk talán ezzel kapcsolatban is ébreszt néhány gondolatot.

#472 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 22. 07:59

Idézet: luckystar - Dátum: 2008. szept. 18., csütörtök - 19:04

Webkártyával vásároltál már és hazai vagy külföldi boltból?

Még nem, mert nem látom az otpdirekt-ben és elindult a labdapattogtatás, hogy ki mit nem pipált be a számlakörbe bevételkor...  :reklamacio:
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#473 Felhasználó inaktív   Phantom Lord 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 09. 22. 17:23

Idézet: blabla* - Dátum: 2008. szept. 19., péntek - 14:05

A hitelválság egy mondatban:

US banks' balance sheets: "on the left side there is nothing right, on the right side there is nothing left"

#474 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 10. 09:32

http://www.elsolakas...ndex.php?ID=989

#475 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 10. 22:19

Idézet: Kory - Dátum: 2008. okt. 10., péntek - 10:32

Ez elég korrekt ajánlatnak tűnik. Lehet, hogy váltok :-)

#476 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 11. 06:53

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2008. okt. 10., péntek - 23:19

Ez elég korrekt ajánlatnak tűnik. Lehet, hogy váltok :-)

A korrekttől messze van.  Egyszer azt írja 8%, utána meg, hogy jegybanki alapkamat -0,5%.   Na most melyik lesz az igaz, ha az alapkamat megy lejjebb?  Mivel ilyen "szarvashibát" benne hagynak, a többi tételt sem hinném el.
Az alapkamat meg most le fog menni, mer' le fog menni. 

Szerk: érdekes módon a "Terméktájékozató" c. hirdetményben sem szerepel.

Szerkesztette: pgyafi 2008. 10. 11. 07:05 -kor

#477 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 11. 08:35

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. okt. 11., szombat - 7:53

A korrekttől messze van.  Egyszer azt írja 8%, utána meg, hogy jegybanki alapkamat -0,5%.   Na most melyik lesz az igaz, ha az alapkamat megy lejjebb?  Mivel ilyen "szarvashibát" benne hagynak, a többi tételt sem hinném el.

A hirdetményben én sem láttam ezt a konstrukciót, csak egy másikat. A héten nézek egy fiókot aztán meglátjuk :)

#478 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 11. 10:16

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. okt. 11., szombat - 7:53

Idézet

Meddig marad 8% a kamat?
Kamatfeltételünk nem akciós jellegű. A mindenkori MNB alapkamathoz rögzítettük a látra szóló kamatunkat, ezzel garantálva a kimagasló hozamot. A bankszámlán elérhető éves látra szóló kamat az MNB alapkamat fél százalékkal csökkentett értéke. Jelenleg az alapkamat 8,5%, így tudunk 8%-os kamatot ajánlani Ügyfeleinknek.

:confused:

Két sorral kellett volna lejjebb olvasni.

#479 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 11. 10:58

Idézet: Kory - Dátum: 2008. okt. 11., szombat - 11:16

:confused:

Két sorral kellett volna lejjebb olvasni.

Miért is?

A 8%  az külön sorban van, erre megy ki az egész reklám az oldalukon.  Nem azzal hirdeti, hogy alapkamat -0,5%. Sőt még csillagozva sincsen, hogy a 8% az nem biztos, hogy 8%. 

#480 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 11. 12:26

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. okt. 11., szombat - 11:58

Miért is?

A 8%  az külön sorban van, erre megy ki az egész reklám az oldalukon.  Nem azzal hirdeti, hogy alapkamat -0,5%.   Sőt még csillagozva sincsen, hogy a 8% az nem biztos, hogy 8%. 

Hogyne azzal hirdetné.  :confused: Vagy ez nem elég nagy betűvel van írva?  :think: Tévében is így van. Most tényleg én vagyok hülye, vagy valami mást nézünk ? :D

Egyébként ugyanoda le van írva, hogy 500 ezer egyenleg alatt csak 5%, felette MNB-0,5% azaz most 8%, de a Citibank "ingyenes" bankszámlája se ingyenes 150 ezer egyösszegű nettó beérkezés alatt, hanem akkor a piac legdrágábbja (havi 3000 Ft).

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  ee.JPG (0byte)
    Letöltések:: 3

Szerkesztette: Kory 2008. 10. 11. 12:30 -kor

Téma megosztása:

• (90 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25