Idézet: blabla* - Dátum: 2008. aug. 6., szerda - 10:10
ez nem aggodalom, megfontolás.

mindenki azt csinál a pénzével amit akar.
a világpiaci folyamatokat (és árfolyamváltozásokat) nem 2-3 éves távlaton kell nézni (főleg nem heti távlatokban). nagy nevű szakemberek is elítélik a jen alapú jelzálog hitelezést, a pszáf és mnb szakembereivel egyetemben. elég sok állásfoglalás és ajánlás forgott mostanság a bankszektorban ezzel kapcsolatban.
de majd jön Harlequin és megmondja a tutit :Đ
Na azért az "elítélik" erős túlzás volt. Ilyet én sehol nem olvastam. Inkább úgy fogalmaznék, hogy figyelmeztetnek vele kapcsolatban - mert nem lehet biztosan kijelenteni, hogy ugyanolyan, mint pl. a CHF. De tudod, ez olyan mint amit a befektetéseknél szoktak emlegetni: kockázat nélkül nincs nyereség.

Persze, nem csak 2-3 éves viszonylatban kell nézni a világpiaci eseményeket, ebben igazad van - arra utaltam vele, hogy hogyan alakulnak az árfolyamok napjainkban. De ha visszapillantasz erre az időszakra kicsit, szerintem történt 1-2 olyan dolog, ami pöppet változtatott a világgazdaságon.

Ne úgy értsd, hogy _csak_ heti bontásban néztem az adatokat. Azt akartam mondani, hogy heti jelentést _is_ kapunk a mozgásokról, ezzel találkozom legtöbbet.
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.
A halott Jedi a jó Jedi! (Sith közmondás)