HWSW Informatikai Kerekasztal: Bankok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (90 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bankok Értékeld a témát: -----

#521 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 15. 13:27

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2008. okt. 15., szerda - 11:28

Megjott a KHB-tol a valasz, nagyon gyorsak is voltak, es nagyon segitokesz is a leveluk. Az IBAN-t is megadtak, ami stimmel a tegnap leegyeztetettel. Ok is felhivtak a figyelmet, hogy overseas tranzakcional kell a bank pontos cime is, tehat jol tudtam en ezt, amikor tegnap megneztem a web-oldalukrol.

Nem rossz, a bank pontos címét viszont nem gondoltam volna.  :up:

#522 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 15. 13:39

Idézet: WEbshark - Dátum: 2008. okt. 15., szerda - 14:12

pff, hát ma nem kívánnám senkinek sem hogy devizahitele legyen sok....

Kicsit offtopik, de mi most (igazából a nyáron) pont a nagyrészt előre látható dolgok miatt nem mentünk bele újautó-hitelbe.

#523 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 15. 13:39

Idézet: WEbshark - Dátum: 2008. okt. 15., szerda - 13:12

pff, hát ma nem kívánnám senkinek sem hogy devizahitele legyen sok....

Kettő van, lakás meg kocsi. Mint az országban szerintem sokmindenkinek. :)
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#524 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 15. 14:47

Idézet: A.J. Crowley - Dátum: 2008. okt. 15., szerda - 14:39

Kettő van, lakás meg kocsi. Mint az országban szerintem sokmindenkinek. :)

Szintén zenész... lakás...
Tegnapelőtt jött meg a papír a megemelt törlesztőről... 30 frankkal emelkedett havonta, plusz még ugye a forintgyengülés... kíváncsi vagyok meddig megy így tovább...  :(

#525 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 15. 14:54

Idézet: begbie - Dátum: 2008. okt. 15., szerda - 14:47

Szintén zenész... lakás...
Tegnapelőtt jött meg a papír a megemelt törlesztőről... 30 frankkal emelkedett havonta, plusz még ugye a forintgyengülés... kíváncsi vagyok meddig megy így tovább...  :(

Az jutott eszembe, hogy amikor felvettük, akkor azt mondták, hogy (hasraütés) 4% kamatra adjuk, és a törlesztőd 500 frank. És akkor ezt elégnek találták. Akkor minek is kell emelni? Hogy 10 millára ne 15 millát, hanem 20at fizess vissza? A 15 milla nem elég? Tudom, hogy ez ennél bonyolultabb, de akkoris.

#526 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 15. 14:59

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2008. okt. 14., kedd - 22:20

December-januarra jo lenne, ha visszamaszna 340-350-ig, es akkor egesz ki lennek vele bekulve.

most 347.
usd 198, eur 269 :(
usa megint minuszban nyitott :mad:
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#527 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 15. 15:07

Idézet: A.J. Crowley - Dátum: 2008. okt. 15., szerda - 15:54

Az jutott eszembe, hogy amikor felvettük, akkor azt mondták, hogy (hasraütés) 4% kamatra adjuk, és a törlesztőd 500 frank. És akkor ezt elégnek találták. Akkor minek is kell emelni? Hogy 10 millára ne 15 millát, hanem 20at fizess vissza? A 15 milla nem elég? Tudom, hogy ez ennél bonyolultabb, de akkoris.

naigen, az ennél bonyolultabb-ban vannak azok a részletek ami miatt ennyivel emelték. az ilyenek szoktak az apróbetűs részekben szerepelni, amit a hétköznapi ember számára jórészt érthetetlenül bonyolultan szoktak leírni. bár pénzügyben dolgozom, de sztem még énis csak néznék hogy akkor ez mi is pontosan :D
Idézet (*Iguana*)
Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek.

---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.

#528 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 15. 15:32

Idézet: A.J. Crowley - Dátum: 2008. okt. 15., szerda - 15:54

Az emelések általában azért mennek mert jelentősen megnőtt a hitelezés költsége. Ennek jelentős része a tőkeköltség, ez az amin a bank finanszírozza a hiteleket. Sok szó esik manapság arról hogy gondok vannak a likviditással, a bankközi piacokon megemelkedtek a kamatok stb. Ennek a drámai következménye a csőd a kevésbé drámai következménye pedig az hogy ez a tőkeköltség drasztikusan megemelkedik. az a hitel ami az adott áron korábban még profitábilis volt, most hirtelen veszteséges. Ez már néhány hete így van, eddig tűrtek és most kezdték beárazni a hitelekbe.

Amikor felvettétek a hitelt elvileg arról is volt szó hogy változó kamatozású és ezt a kamatozást a piaci körülmények befolyásolják. Most ezek a körülmények megváltoztak (nem kicsit), azt mondják az okosok hogy ilyen 100 évente kb egyszer van. :( evvan, szívunk.

Másrészt jó tudni hogy téged csak az esedékességkori árfolyam érint. Hóközben lehetnek drasztikus változások az nem feltétlenül érinti a devizahitel törlesztőjét. Ilyen szempontból ultraszívás volt a péntek reggeli nyitás a 10-15 forintos elmozdulásával, merthogy pont 10-e volt amikor a legtöbb hitel esedékessége van. :( Reménykedjünk hogy ez legközelebb nem így lesz. Egyébként a péntekhez képest hétfő-kedden erős volt a forint (250-255) most meg megint 268 körül jár.
"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#529 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 15. 15:33

Idézet: obersmith - Dátum: 2008. okt. 15., szerda - 16:07

naigen, az ennél bonyolultabb-ban vannak azok a részletek ami miatt ennyivel emelték. az ilyenek szoktak az apróbetűs részekben szerepelni, amit a hétköznapi ember számára jórészt érthetetlenül bonyolultan szoktak leírni. bár pénzügyben dolgozom, de sztem még énis csak néznék hogy akkor ez mi is pontosan :D

változó kamatozás. ez ennyire érthetelen?  :confused:

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#530 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 15. 16:19

Idézet: blabla* - Dátum: 2008. okt. 15., szerda - 16:32

Amikor felvettétek a hitelt elvileg arról is volt szó hogy változó kamatozású és ezt a kamatozást a piaci körülmények befolyásolják. Most ezek a körülmények megváltoztak (nem kicsit), azt mondják az okosok hogy ilyen 100 évente kb egyszer van. :( evvan, szívunk.

Persze, tisztában voltam a devizahitel kockázataival, de még így is jobban jártam, mintha forintalapú lett volna.
Engem inkább az érdekelne, hogy reálisan mekkora emelkedésekre lehet számítani és vajon milyen hosszú távon... Tudom, hogy ezeket pontosan nem lehet megmondani, csak jó lenne tudni meddig tart ez a szívás mind összegekben, mind időtartamban...

#531 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 15. 16:37

Idézet: begbie - Dátum: 2008. okt. 15., szerda - 17:19

Persze, tisztában voltam a devizahitel kockázataival, de még így is jobban jártam, mintha forintalapú lett volna.
Engem inkább az érdekelne, hogy reálisan mekkora emelkedésekre lehet számítani és vajon milyen hosszú távon... Tudom, hogy ezeket pontosan nem lehet megmondani, csak jó lenne tudni meddig tart ez a szívás mind összegekben, mind időtartamban...

igen, ezt kb senki nem tudja megmondani. az hogy mekkorák lesznek a kilengések/hol áll meg szerintem azon múlik hogy az állam meddig bírja. :( ha bírja akkor szerintem a kilengéseken kívül komolyabb sokk nem lesz, az pedig remélhetőleg nem pont az esedékességekre fog esni.

időtartamban... volt egy cikk mostanság a portfolión ahol az 1873-as válsághoz hasonlították a mostanit (sok a közös vonás). ez európából gyűrűzött tovább, európában 7 évig az usában 4 évig tartott.

#532 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 15. 20:01

A Volksbank is beszüntette a devizalapú hiteljeinek értékesítését.

Szerkesztette: Kory 2008. 10. 15. 20:02 -kor

#533 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 15. 20:43

A forintról cikkezik a világsajtó: http://www.origo.hu/uzletinegyed/valsag/20...eny-izland.html

Szerkesztette: bepe_79 2008. 10. 15. 20:45 -kor

#534 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 15. 20:53

Forintalapú hitelt érintheti ez a helyzet? Nekem olyan lakáshitelem van, 5 éve forintra ugyanannyit fizetek minden hónapban.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#535 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 15. 21:29

Idézet: EV6 - Dátum: 2008. okt. 15., szerda - 21:53

Forintalapú hitelt érintheti ez a helyzet? Nekem olyan lakáshitelem van, 5 éve forintra ugyanannyit fizetek minden hónapban.

Persze!  Gondolom olyan hiteled van, ahol a törlesztőrészlet fix, de az időtartam nem.  1-2 hónappal megtolják a végét.

#536 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 15. 21:34

Idézet: Harlequin - Dátum: 2008. okt. 13., hétfő - 9:53

Mellesleg az első lakáshitelt, megvette az AXA. Most már egy nagy nemzetközi cég áll mögötte. Szerdán megyek is interjúra.

Ezelőtt meg egy nagy angol befektetési társaság állt mögötte, akkor lettek Bank. Előtte csak szövetkezet vagy hitelintézet voltak.
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#537 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 10. 16. 00:36

Másrészt jó tudni hogy téged csak az esedékességkori árfolyam érint. Hóközben lehetnek drasztikus változások az nem feltétlenül érinti a devizahitel törlesztőjét.

Mindegyik autóm frank alapú. Egyiknél fix a havi törlesztő, másiknál is az, de negyed évente kiküldenek egy 40 rugós számlát, hogy akkor ez most a kamatizéárfolyambasz különbözet vagy mi.

Csalnak ezek összevissza, mikor az autót kiváltottam, akkor is megkérdeztem mennyivel lógok, mondtak számot. eléraktam kp-ban, erre kértek még plusz 200k-t, amiből nagyjából 20-at értettem, hogy miért.
Make love not Wor.

#538 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 10. 16. 00:37

Idézet: Kory - Dátum: 2008. okt. 15., szerda - 21:01

A Volksbank is beszüntette a devizalapú hiteljeinek értékesítését.

Ideigóráig. Gondolom ha most felveszik, aztán később esik a cucc, akkor szopnak, aztán nem keresnek rajt. Bezzeg akinél alacsony árfolyamon vettük fel, azt lehet, ott dörzsölik a kezüket.
Make love not Wor.

#539 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 16. 06:45

Másrészt jó tudni hogy téged csak az esedékességkori árfolyam érint. Hóközben lehetnek drasztikus változások az nem feltétlenül érinti a devizahitel törlesztőjét. ..

Banktól függ, hogy mikori az árfolyam, amivel számolnak.
KH-nál pl. az adott hó 12.-i (vagy azt követkő munkanapi) árfolyammal számolják a hó végi törlesztő részletet.

#540 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 16. 07:45

Idézet: obersmith - Dátum: 2008. okt. 15., szerda - 12:59

nem 100% de ha jóltudom az aktuális napi árfolyamon. tehát asszem amikor zárolták.

Nakérem, nem a zároláskori árfolyammal vonják le, hanem a levonáskorival. 1500HUF lett a különbözet.

Téma megosztása:

• (90 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.