HWSW Informatikai Kerekasztal: Bankok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (90 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bankok Értékeld a témát: -----

#961 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 01. 20:55

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. nov. 1., vasárnap - 20:45

Jogos.
Ígyis-úgyis kell, hogy legyen nálam készpénz, és akkor még bénázzak a kártyával is, de igazad van, meg lehet oldani, a lényeg a lényeg, hogy én így szeretem. Ha bukok rajta anyagilag, akkor is. Talán egyszer majd másképp lesz. :)

Olyan ember még Svájcban sincs akinél nincs kp, pedig ott jóformán a nyilvános wc-ért is lehet kártyával fizetni.
Persze van aki a kákán is csomót keres, az ilyen embereken nehéz segíteni, általában a saját életük megkeserítői, a nyilvánvaló megoldásokkal se hajlandóak élni.
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#962 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 01. 21:53

Idézet: Harlequin - Dátum: 2009. nov. 1., vasárnap - 20:55

Olyan ember még Svájcban sincs akinél nincs kp, pedig ott jóformán a nyilvános wc-ért is lehet kártyával fizetni.
Persze van aki a kákán is csomót keres, az ilyen embereken nehéz segíteni, általában a saját életük megkeserítői, a nyilvánvaló megoldásokkal se hajlandóak élni.

Most emiatt nehogy már megkeserítsem az életem. :) Elfogadom, hogy az az optimális megoldás, és elismerem, hogy ez esetben nem vagyok optimális, viszont így esik jól. Ebből kár további következtetést levonni. Sőt zseniális, de kis összegnél meg mondjuk étteremben nem szeretem. Nem vagyok tökéletes, na.

#963 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 02. 12:25

Idézet: Harlequin - Dátum: 2009. Nov. 1., Sunday - 20:27

Miért zárja ki egyik a másikat? Fizetsz kártyával és adsz kp borravalót. ENnyire ne legyünk már szerencsétlenek.

Es ha kartyaval tobbet fizetsz az nem borravalo?
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#964 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 02. 12:31

Idézet: padawan - Dátum: 2009. nov. 2., hétfő - 12:25

Es ha kartyaval tobbet fizetsz az nem borravalo?

A kártyával nem fizethetsz csak annyit amennyi a számlán szerepel.
Persze jól hanzik amit írsz, a feketegazdaság kicsit kiszürkülne, de ugye mindenki tudja, hogy a borravaló lényege, hogy nem adózik.
www.radioQ.hu

#965 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 02. 12:46

Idézet: Harlequin - Dátum: 2009. nov. 2., hétfő - 11:31

Persze jól hanzik amit írsz, a feketegazdaság kicsit kiszürkülne, de ugye mindenki tudja, hogy a borravaló lényege, hogy nem adózik.

Voltam már olyan helyen, ahol kihozták a számlát és volt egy külön rublika rajta amibe be lehetett írni egy számot mennyit akarok fizetni (persze ide nagyobb számot kellett írni mint a számla védösszege :D:D). Kiváncsi lettem volna, hogyan oldják meg de végül nem kérdeztem rá.
Mindenesetre a kártya+borravaló kpban teljesen működőképes, persze az ideális a fix % szervízdíj lenne :)

#966 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 02. 12:57

Idézet: Capri - Dátum: 2009. nov. 2., hétfő - 12:46

Voltam már olyan helyen, ahol kihozták a számlát és volt egy külön rublika rajta amibe be lehetett írni egy számot mennyit akarok fizetni (persze ide nagyobb számot kellett írni mint a számla védösszege :D:D). Kiváncsi lettem volna, hogyan oldják meg de végül nem kérdeztem rá.
Mindenesetre a kártya+borravaló kpban teljesen működőképes, persze az ideális a fix % szervízdíj lenne :)

Bevallom nem jártam ilyen elit helyen.
www.radioQ.hu

#967 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 02. 12:59

Idézet: Capri - Dátum: 2009. nov. 2., hétfő - 13:46

Ha nagyon akarod... rendelsz még egy üveg bort... és nem kell kihozniuk. (De adózni igen :))

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#968 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 02. 13:40

Idézet: Harlequin - Dátum: 2009. Nov. 2., Monday - 12:31

Hat nemtudom en nemreg (najo olyan fel eve :D) ketszer is ugy voltam, hogy megkerdezte a pincer h "mennyit vonhatunk le?". Hozzaraktam vmennyi borravalot es annyit.
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#969 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 02. 14:00

Idézet: padawan - Dátum: 2009. nov. 2., hétfő - 13:40

Hat nemtudom en nemreg (najo olyan fel eve :D) ketszer is ugy voltam, hogy megkerdezte a pincer h "mennyit vonhatunk le?". Hozzaraktam vmennyi borravalot es annyit.

Igen, de ő beüti a pénztárgépbe és az alapján vonnak és kapsz róla számlát, hogy mennyit fizettél.

Majd jön a csipes kártya és akkor minden jó lesz.
www.radioQ.hu

#970 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 02. 14:29

Idézet: Eleanor - Dátum: 2009. nov. 2., hétfő - 11:59

Ha nagyon akarod... rendelsz még egy üveg bort... és nem kell kihozniuk. (De adózni igen :))

Nem hiszem, hogy azon a helyen ilyennel ügyeskedtek volna, de lehet :) (egyébként után a hiányzó raktárkészlettel mi lesz?)

#971 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 11. 02. 14:30

Idézet: Eleanor - Dátum: 2009. nov. 2., hétfő - 12:59

Teljesen felesleges, ha szolgáltatást is oda lehet billenteni. Vagy pénztárba nagyobb összeget ütnek be.
Make love not Wor.

#972 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 02. 16:02

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. nov. 2., hétfő - 15:30

Teljesen felesleges, ha szolgáltatást is oda lehet billenteni. Vagy pénztárba nagyobb összeget ütnek be.

Németeknél, olaszoknál, hollandoknál.... stb, stb.... ott a számlán a 15% szervízdíj.

(Nehogymá nálunk ez elfogadható legyen...  :smoker: )

#973 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 02. 16:45

Idézet: Eleanor - Dátum: 2009. nov. 2., hétfő - 16:02

Németeknél, olaszoknál, hollandoknál.... stb, stb.... ott a számlán a 15% szervízdíj.

(Nehogymá nálunk ez elfogadható legyen...  :smoker: )

Nem egy rossz megoldás.

Viszont így a borravaló megszűnik opciósnak lenni. Nem ugyanaz a kettő. Ami nem feltétlen baj, de a mostani helyzeten változtatni nehéz. Másrészt nem csak az étteremben hagyhat az ember borravalót. Ha nagyon szigorúan vesszük, akkor még a postán, bkv pénztárban, egyéb helyeken otthagyott néhány forint is az. Az meg nem nagyon fog megszűnni, maximum akkor, ha már csak kártyával lehetne fizetni. Gondolom el lehet vele számolni, ha nagyon akarja az ember, de azt is gondolom, hogy ezt kevesen akarják. De továbbmegyek, mindaddig, ameddig ez egy opciós dolog, és önzetlenül adom oda a kedves lánykának akárhol, addig nem hiszem, hogy ezzel olyan nagy baj lenne, még akkor sem ha nincsen elszámolva, leadózva. De ok, adózza le, kész.

#974 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 02. 17:34

Idézet: Capri - Dátum: 2009. nov. 2., hétfő - 12:46

Elvileg így kellene lennie mindenhol, az SZJA adóbevallásban is van rubrikája a borravalónak, és elvileg ez után is kell adózni. Tehát egyáltalán nem az a lényege, hogy nem kell utána adózni, legalábbis tv. szerint.

Tehát úgy működik, hogy a bizonylatra rákerül a számla végösszege + az általad meghatározott borravaló. A kettő összege lejön a számládról az étterem számlájára. A borravalót aztán az étterem kiutalja magának, az érintett dolgozónak, vagy egyébnek. Vannak helyek, ahol a borravalót a közösbe kell dobni, mert értelemszerűen nem fair, hogy csak a pincérek kapnak, miközben lehet, a szakácsok többet dolgoztak azért, hogy jól érezzed magad. És a közös kasszát a főnökség előre lefektetett szorzók alapján szétosztja.
Az adóbevallásba, meg mindenki, mint a jópolgár, szépen beírja, vagy beírja a cég.... ;)

#975 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 02. 17:36

Idézet: Eleanor - Dátum: 2009. nov. 2., hétfő - 16:02

Kezdjük ott, hogy az nem is számla, meg teljesen másik az adózási dolgok. Meg homlokegyenest más, mikor elosztják a nettót egymás közt, oszt 200 forint az 200 forint, ellenben ha számlán van, akor az már csak kb. 80 forint.
Make love not Wor.

#976 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 02. 18:33

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. nov. 2., hétfő - 18:36

Kezdjük ott, hogy az nem is számla, meg teljesen másik az adózási dolgok. Meg homlokegyenest más, mikor elosztják a nettót egymás közt, oszt 200 forint az 200 forint, ellenben ha számlán van, akor az már csak kb. 80 forint.

Persze, hogy nem számla, hanem Fattura... netán bill... vagy rekening

Kép

Kép

#977 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 02. 19:58

Idézet: Harlequin - Dátum: 2009. nov. 1., vasárnap - 20:27

Miért zárja ki egyik a másikat? Fizetsz kártyával és adsz kp borravalót. ENnyire ne legyünk már szerencsétlenek.

Es ahol 10% szervizdij mar benne van az arban, ott borravalot sem kell adni.
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#978 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 02. 21:34

Csődvédelmet kért a CIT Group

http://hvg.hu/gazdas...Group_bank.aspx

(nem elírás, nem a City :D)

#979 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 02. 23:20

Idézet: Kory - Dátum: 2009. nov. 2., hétfő - 21:34

(nem elírás, nem a City :D)

Még jó, mert olyan nincs is...
www.radioQ.hu

#980 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 02:09

Idézet: Eleanor - Dátum: 2009. nov. 2., hétfő - 18:33

Persze, hogy nem számla, hanem Fattura... netán bill... vagy rekening

A második tipikusan jó. Ez olyan blokkféle, nézd meg, sem sorszám, sem dátum nincs rajt :-)

Áfatartalom, meg többiről nem is beszélve. De írtam, homlokegyenest más a dolog, itteni agyonbonyolított izét kár is ahhoz hasonlítani.

Odakint leadtam a villamosjegyet, aztán cégből odaadták az árát. Ellenben szállodában semmi esetre sem tudtam kicsikarni olyan bizonylatot, ami idehaza jó a cégnek. Akkor ezért nem fogadták el, utána meg azért, mert kempingben szálltunk meg, oszt az nem biznisz szállás :-D Végül is verte az 1k eurót a 2 utazás a kurvannyát.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (90 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.