HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 160
  • 161
  • 162
  • 163
  • 164
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#3221 Felhasználó inaktív   Barnabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 28. 14:12

Idézet: Yep - Dátum: 2004. nov. 28., vasárnap - 14:56

Azért remélem elnézed neki, hogy autós létére az úttesten ment! :p
Városban még nem fordult elő,de a városon kívűl már igen, hogy mindenféle állatot elütöttem, sajnálom,de mit ér már neki ha 100+ elütöm szerencsétlent ! Na lehet botránkozni....

Semmi probléma nem lett volna ha megáll kiszál odajön akármi...én mondta belátom hogy hibásak voltunk, de ez a megoldás ne bohóckodj már teis! Ha nem anyám van ott hanem én és megprobál elhajtani hát annak nem lett volna jó vége....Elütsz egy embert vagy egy állatot mint jelen esetben tudod hogy nem te voltál a hibás akkor otthagyod? Ez korrekt dolog? Szánalmas ember az ilyen...
The Sky Was Pink

#3222 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 14:23

Haveri társaságban az egyik csajnak volt egy jól megtermett németjuhász kan kutyája. Kiszökött az utcára, elkolbászolt a főútvonalra, kiment egy Lada elé. Friss hó volt, így, mikor odalba kapta a Lada (nem jött gyorsan előtte, csak a friss havon azon az 5 méter fékúton nem lassult kb semmit az autó), elcsúszott 5 méterrel az autó elé és nem alá került. Kutya elrohant a vakvilágba, autó ott maradt, mert a jobb elejét annyira megütötte, h hozzaért a gumi a lemezhez, ha elfordítottad jobbra a kormányt.

Másnap kérdezem a csajt, h nem szökött ki tegnap a kutyátok? De, csak késő este került elő. Nem is vették észre, h elütötték a kutyát.
Elmeséltem a sztorit. Az a szemét mocskos ladás, hogy tehetett ilyet, hol van, kikaparom a szemét, meg én is milyen szemét vagyok, h csak most szólok, különben is, miért nem akadályoztam meg vhogy (az út túloldalán voltam).

--------

Én tudom, h a kutya családtag, de előbb kicsit el kéne gondolkozni azon, ki mennyire hibás. Meg volt tanítva rendesen a kutya, h az úttesten csak vezényszóra kel át és a vezényszó elhangzásáig egy helyben várakozik a járdán? Közterületen pórázon volt?

Én tudom, ha csak belegondolsz abba, h milettvolnaha meghal a kutya vagy súlyosan megsérül, simán leharapnád az ember fejét 1in1.

Én a helyedben örülnék, h visszafodíthatatlan dolog nem történt. Ha tanulóképes a kutya, nem olcsó, de hasznos tanulólecke volt számára is.

Előbb mindenki nézzen szét a saját háza táján és ha ott mindent rendben talált, csak utána kiáltson "vérbosszút". [Az autós fékezett, nem vetheted a szemére, h leszarta, elüti vagy sem]

Jobbulást a kutyusnak!

udv fram
Ciciman is on borda

#3223 Felhasználó inaktív   Yep 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 14:37

Idézet: Barnabi - Dátum: 2004. nov. 28., vasárnap - 14:12

Semmi probléma nem lett volna ha megáll kiszál odajön akármi...én mondta belátom hogy hibásak voltunk, de ez a megoldás ne bohóckodj már teis! Ha nem anyám van ott hanem én és megprobál elhajtani hát annak nem lett volna jó vége....Elütsz egy embert vagy egy állatot mint jelen esetben tudod hogy nem te voltál a hibás akkor otthagyod? Ez korrekt dolog? Szánalmas ember az ilyen...

Na jó, de azért mi az általános nézet,még ha sokan nem is vállalják fel...szarnak az állatra, míg az ember miatt megállnak, mert következményei (!) vannak,sokakkal értekeztem akik sokat vezetnek, illetve vezetés a munkájuk, hogy inkább tovább hajtanának,de a jogi következmények miatt úgy is maradni kell. Míg állatnál az az első gondolat, mint valaki már írta,hogy mekkora kárt okozott a kocsiban. Betonrengetegben persze én sem számítanék kutyára,macskára.Meg kutyatulajként te sem mondanád, hogy a "mocskos kutyám kiszaladt a szegény autós elé",míg fordítva sem "nyomom mint a hülye,erre egy csóringer kutya kiszaladt elém"
De lényeg a lényeg a kutyád jobban van!  ;)

#3224 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 14:45

Idézet: leslie - Dátum: 2004. nov. 28., vasárnap - 13:36

Kutyát elütni nagyobb vétek, mint embert... Bocs, ha ezzel vkit megsértek, de nagyon nem bírom, aki ilyet csinál. :(

Én meg azt mondom, hogy aki póráz és szájkosár nélkül viszi ki az utcára  a kutyát, az meg is érdemli, a kutyát sajnálom, de a gazdáját nem. Bocs ha vkit megsértek, de nagyon nem bírom, aki ilyet csinál.

#3225 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 14:53

Idézet: bexxter - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 19:03

Ma délután álltunk a sorban a Budagyöngye elött a szépilona patikánál.. ott van egy keresztutca ami a villamos sineket is keresztezi.. (rögtön a paitka mellett) és egy 40millás mercike ugygondolta, hogy a moszkvatér irányába kanyarodik ki, holott abból az utcából TILOS balra kanyarodni. sebaj, neki 40millás mercije van.. épp mi mellénk ért, beállt a szembejövö sávba és furakodott.. kispokkal voltunk akkor is (apáméval-nincs 1es) de nem akartuk beengedni.. csak jött-jött és mikor 2centire volt az orra lehuzta az ablakot és ki a kis célszerszám. Ha nem látom nem hiszem el.. persze be lett engedve. Robbanna fel azzal a szarral vmi elhagyatott helyen..  :mad:  :mad:

Úgy néz ki, a fórumváltás megette a topic elejét. (2003 szept-2004 jan)
2003 novemberében volt itt egy hasonló beírás, ott a pisztollyal ütötték a fegyvertelen sofőrt.

#3226 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 14:59

Idézet: Melinda - Dátum: 2004. nov. 28., vasárnap - 15:53

Úgy néz ki, a fórumváltás megette a topic elejét. (2003 szept-2004 jan)
2003 novemberében volt itt egy hasonló beírás, ott a pisztollyal ütötték a fegyvertelen sofőrt.

Azigen :OOO  :OOO  :OOO
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#3227 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 15:02

Idézet: leslie - Dátum: 2004. nov. 28., vasárnap - 14:36

Kutyát elütni nagyobb vétek, mint embert... Bocs, ha ezzel vkit megsértek, de nagyon nem bírom, aki ilyet csinál. :(

Ez egy pöppet betegen hangzik, ha megnem sértelek....... :eek:
Egyébkéntmeg nemértelek, szerintem senki nem akar direkte kutyát elütni, ha elédugrik, akkor úgysem tudsz mit csinálni, ritkán megy át kutya a zebrán, ha gazda nélkül van.........
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#3228 Felhasználó inaktív   Barnabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 16:17

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. nov. 28., vasárnap - 15:45

Én meg azt mondom, hogy aki póráz és szájkosár nélkül viszi ki az utcára  a kutyát, az meg is érdemli, a kutyát sajnálom, de a gazdáját nem. Bocs ha vkit megsértek, de nagyon nem bírom, aki ilyet csinál.

Akkor ha elütsz egy kutyát akinek látod ott van a gazdája akkor fogod és otthagyod szó nélkül! Persze ez a természetes dolog ennek ez a rendje a kisgyerekre is porázt kell majd rakni pl. hogy véletlenül se szalajon az útra mert ugye az autós ott bárkit elüthet és továbbhajthat...
The Sky Was Pink

#3229 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 16:22

Idézet: hirtv.net

Közúti balesetben elhunyt Bubik István

2004. nov. 28., 10:33

Közúti balesetben vasárnap reggel elhunyt Bubik István, Jászai Mari-díjas színmûvész, érdemes mûvész. A színmûvész gépkocsijával a 4-es számú fõúton Cegléd külterületén frontálisan ütközött egy szembõl érkezõ, szabályosan közlekedõ másik személyautóval.

A hivatalos tájékoztatás szerint a baleset Cegléd és Ceglédbercel között történt vasárnap a kora reggeli órákban. A színmûvész Volkswagen bogár típusú személygépkocsijával Szolnok irányából Budapest felé haladva nem az útviszonyoknak megfelelõ sebességgel vezetett, amikor áttért a szembejövõ sávba és ott egy Ford személygépkocsival frontálisan ütközött. A színész biztonsági öve nem volt bekötve, a kiérkezõ mentõk próbálták újraéleszteni, sikertelenül. Alkoholt nem fogyasztott. A szemben közlekedõ autó két utasa közül az egyik könnyebb, a másik súlyos sérülést szenvedett

A színművész 46 éves volt. Játszott a Nemzeti Színházban, a Tháliában, 2000-tõl pedig az Új Színházban. 1985-ben Jászai Mari-díjjal, 1988-ban pedig Magyar Mûvészetért Díjjal tüntették ki. 2000 óta érdemes mûvész. Az Új Színházban Ritka a magyar címmel önálló verses estje volt. Fõbb szerepei: Mercutio (Shakespeare: Rómeó és Júlia), Ádám Madách: Az ember tragédiája), Bicska Maxi (Brecht-Weill: Koldusopera), Lennie (Steinbeck: Egerek és emberek).

Szerkesztette: MisterY 2004. 11. 28. 16:24 -kor

#3230 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 16:49

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. nov. 28., vasárnap - 15:45

Arról nem is beszélve, hogy a kutyák össze/vissza telerakják a járdákat, parkokat, játszótereket. A pórázos után még talán valaki összeszedi a trágyát de az eszetlenül vágtázó után nem száguld sosem a gazdája sz@rt szedni.
Bár ez másik téma, sz@r ügy.
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#3231 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 16:58

Idézet: Barnabi - Dátum: 2004. nov. 28., vasárnap - 16:17

Akkor ha elütsz egy kutyát akinek látod ott van a gazdája akkor fogod és otthagyod szó nélkül! Persze ez a természetes dolog ennek ez a rendje a kisgyerekre is porázt kell majd rakni pl. hogy véletlenül se szalajon az útra mert ugye az autós ott bárkit elüthet és továbbhajthat...

Na, akkor gondolkozzunk csak! :D

Remélem van jogsid, és vezetsz is. Amikor - viszonylag - nagy sebességgel közlekedsz, Te valóban az út mellett álló embereket szoktad nézegetni? Igen? Akkor szólj, mikor merre jársz, mert menekülök az autód elől! :D

1. Azt mondod, hogy jött, mint a meszes. Kutya kirohant elé, vezető vészfékezett, ahelyett, hogy a gazdáját kereste volna (akit ugye valami megérzés segítségével ki kellett volna szúrnia az emberek közül, merthogy póráz az nem volt az állaton).
2. Vezető gondolja, hogy megúszta a kutya, mivel ugye át nem ment rajta (azt érezte volna).
3. Mivel póráz sem volt a kutyán, meg nem is döccent-koppant az autó, így nyugodtan megy tovább, gondolván a kutya kóbor volt, de egyébként is megúszta.

Szóval én megértem, hogy más elmondása alapján (mert lássuk be, egy teljesen elfogult elmesélés alapján írtad le, amit leírtál) ez a véleményed, de azért az általam felvázolt élethelyzet legalább annyira valós lehet, mint a Tiéd.
Gondolkoztál már ma?

#3232 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 17:00

Idézet: tolvaly - Dátum: 2004. nov. 28., vasárnap - 16:49

Arról nem is beszélve, hogy a kutyák össze/vissza telerakják a járdákat, parkokat, játszótereket. A pórázos után még talán valaki összeszedi a trágyát de az eszetlenül vágtázó után nem száguld sosem a gazdája sz@rt szedni.
Bár ez másik téma, sz@r ügy.

Sajna a pórázos sem szedi fel a sz@rt a kutya után. Max. a <10%...
A törzsfejlődésben nagyon magasra kell jutnia ahhoz a gazdának, hogy eljusson a gondolkodási képesség olyan szintjére, hogy nejlonzacskóval menjen kutyát sétáltatni.
Igen kevés embernek adatik ez meg... Sajnos...
Persze attól jogaik még vannak. Csak kötelességeik nincsenek...
Gondolkoztál már ma?

#3233 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 17:05

Idézet: MisterY - Dátum: 2004. nov. 28., vasárnap - 16:22

A színmûvész Volkswagen bogár típusú személygépkocsijával Szolnok irányából Budapest felé haladva nem az útviszonyoknak megfelelõ sebességgel vezetett, amikor áttért a szembejövõ sávba és ott egy Ford személygépkocsival frontálisan ütközött. A színész biztonsági öve nem volt bekötve, a kiérkezõ mentõk próbálták újraéleszteni, sikertelenül. Alkoholt nem fogyasztott. A szemben közlekedõ autó két utasa közül az egyik könnyebb, a másik súlyos sérülést szenvedett

Ismét egy (relatív) gyorshajtás. Ráadásul öv nélkül.
Megint lehet totózni, hogy ha be lett volna kötve, akkor lehetséges-e, hogy még most is élne, legfeljebb kórházban lenne súlyos sérülésekkel, de gyógyíthatóan.
Az, hogy a vétlen autóban nem volt életveszélyes sérülés, azt jelzi számomra, hogy Bubik is életben maradhatott volna nagy valószínűséggel.

Sajnálom nagyon a makacsságát. Jó színész volt.
Gondolkoztál már ma?

#3234 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 17:27

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. nov. 28., vasárnap - 14:45

Bocs, én nem azt boncolgattam, hogy ki volt a hibás, az evidens, hanem csupán annyit említettem meg, hogy embertelenség volt otthagyni a kutyát szó nélkül, akkor is, ha annak ott a gazdija.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#3235 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 18:45

Idézet: *Macika* - Dátum: 2004. nov. 28., vasárnap - 17:05

...

Sajnos, itt a biztonsági öv többet ártott volna... ez azon ritka esetek egyike volt. Kiszakadt az ülés, és Bubik István az üléssel együtt kirepült a bogárból.
Javasolt 'irodalom': A biztonsági öv jelentősége.

#3236 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 19:30

Idézet: Omega - Dátum: 2004. nov. 28., vasárnap - 18:45

Sajnos, itt a biztonsági öv többet ártott volna... ez azon ritka esetek egyike volt. Kiszakadt az ülés, és Bubik István az üléssel együtt kirepült a bogárból.
Javasolt 'irodalom': A biztonsági öv jelentősége.

A biztonsági öv az jobb helyeken nem az üléshez van rögzítve, így valószínűleg azzal együtt, hogy az ülés kiszakadt a helyéről, nem repült volna ki, ha be van kötve. Az öv vele együtt az ülést is megfogta volna, bár az ülés súlyától talán nagyobb terhelés érte volna, de szerintem több esélye lett volna még mindig.

Szerkesztette: Mumia 2004. 11. 28. 19:35 -kor

#3237 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 19:33

Idézet: Barnabi - Dátum: 2004. nov. 28., vasárnap - 16:17

Akkor ha elütsz egy kutyát akinek látod ott van a gazdája akkor fogod és otthagyod szó nélkül!

Ezt írtam volna? Szerintem olvasd el mégegyszer, egy szót nem írtam arról, hogy megállok e vagy nem, természetes, hogy megállok, már csak azért is, hogy szóljak egy két keresetlen szót a gazdájához amiért póráz nélkül volt a kutya, és engem veszélyeztetett ezzel.

#3238 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 19:36

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. nov. 28., vasárnap - 19:30

...Az öv vele együtt az ülést is megfogta volna, bár az ülés súlyától talán nagyobb terhelés érte volna, de szerintem több esélye lett volna még mindig.

...nem. Akkor szörnyethal...

#3239 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 19:38

Idézet: Omega - Dátum: 2004. nov. 28., vasárnap - 19:36

...nem. Akkor szörnyethal...

Egyáltalán nem biztos, az övtől nem tud annyira elmozdulni az ülés, hogy az bajt okozzon. Nem mondom, hogy próbáld ki, nekem már sikerült trabantban :D

#3240 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 19:41

Ha az ülés nem szakad ki, akkor sem az tart meg, hiszen előre lendülsz egy picit, ki az ülésből.

Téma megosztása:

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 160
  • 161
  • 162
  • 163
  • 164
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.