HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • 166
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#3261 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 29. 08:50

Idézet: leslie - Dátum: 2004. nov. 28., vasárnap - 18:27

Bocs, én nem azt boncolgattam, hogy ki volt a hibás, az evidens, hanem csupán annyit említettem meg, hogy embertelenség volt otthagyni a kutyát szó nélkül, akkor is, ha annak ott a gazdija.

Ennél már csak akkor tudok jobban bepöccenni, amikor az úton minden kocsi után rohanó kutyust látok! Mert valószínűleg mi történt? Apuci megvette a kis hülye kölkének a kutyát, igenám, de a kis szaros megunta, a kutya meg nem kikapcsolható, hát dobjuk ki valahol az úton jó messze a lakástól!
Az ilyennel szívesen elbeszélgetnék!  :reklamacio:
Bocs az offért!

#3262 Felhasználó inaktív   Yep 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 29. 08:55

Most olvastam egy reggeli lapban, miszerint a tűzoltóknak kellett kiszabadítani a kocsiból! Na most akkor melyik verzió az igaz? Vagy valóban kiszakadt az űlés, de kirepülni nem tudott? 

#3263 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 29. 09:02

Idézet: Yep - Dátum: 2004. nov. 29., hétfő - 8:55

Most olvastam egy reggeli lapban, miszerint a tűzoltóknak kellett kiszabadítani a kocsiból! Na most akkor melyik verzió az igaz? Vagy valóban kiszakadt az űlés, de kirepülni nem tudott?

A Lánglovagok Fórumán kérdezd me esetleg, ha gondolod... :think:  A Fordban utazók sérülésével kapcsolatban is ellentmondásosak a hírek.

#3264 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 29. 09:51

Idézet: Omega - Dátum: 2004. nov. 28., vasárnap - 21:01

De nagyon elszabadult.

Erről van szó, hogy ha be lett volna kötve nem tud nagyon elszabadulni. De kár erről vitázni, én mégis inkább be fogom kötni ezután is.

#3265 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 29. 09:58

Idézet: Omega - Dátum: 2004. nov. 29., hétfő - 7:49

az ülés ugyan attól a lendülettől szakadt ki, amelytől a test az ülés előtt repült. Namost, ha biztonsági öve be lett volna kötve, akkor a szék odapasszítja a műszerfalhoz, mivel az öv nemcsak a testet kellett volna, hogy megfogja, hanem az ülést is a testtel közvetetten

Mekkora is az ülés súlya? 10-15Kg? De még ha 20 is, az övnek mind1, hiszen legalább 150kg-ig tartania kellene. Ha nagyon nagy szerencsétlensége van, akkor úgy csavarodik az ülés, hogy az öv a nyakába kerül, akkor szörnyethal, ez igaz. De erre azért nincs olyan sok esély.

#3266 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 29. 10:14

A Blikk honlapján (hol máshol) vannak képek. Bár elég kicsik, de azokon úgy látszik a tűzoltók vágták ki. Még mintha az ülés is benn lenne a kocsiban
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#3267 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 29. 11:35

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. nov. 29., hétfő - 9:58

Mekkora is az ülés súlya? 10-15Kg? De még ha 20 is, az övnek mind1, hiszen legalább 150kg-ig tartania kellene. Ha nagyon nagy szerencsétlensége van, akkor úgy csavarodik az ülés, hogy az öv a nyakába kerül, akkor szörnyethal, ez igaz. De erre azért nincs olyan sok esély.

Szabvány szerint az öveknek 21kN erőt kell elviselniük, de inkább 30kN körülire méretezik őket. 21000/70=300m/secnégyzet. :rolleyes:

#3268 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 29. 12:09

Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. nov. 29., hétfő - 11:35

Szabvány szerint az öveknek 21kN erőt kell elviselniük, de inkább 30kN körülire méretezik őket. 21000/70=300m/secnégyzet. :rolleyes:

Nem erről beszélek, úgyhogy ne forgasd a szemed, nem 150kg erőt bír ki az öv, hanem 150Kg súlyhoz van méretezve legalább, úgy értettem. Szép is lenne, ha 1.5kN terheléstől elszakadn az öv.

Szerkesztette: Mumia 2004. 11. 29. 12:10 -kor

#3269 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 29. 16:02

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. nov. 29., hétfő - 12:09

Nem erről beszélek, úgyhogy ne forgasd a szemed, nem 150kg erőt bír ki az öv, hanem 150Kg súlyhoz van méretezve legalább, úgy értettem. Szép is lenne, ha 1.5kN terheléstől elszakadn az öv.

Uhh, a szemforgatós emoticon elkattintás volt, :cool: akart lenni...

Csak azért mondtam, hogy képben legyünk.

Egyébként 150kg tömeg (1,5kN súly) csak akkor nehezedik rá, ha lógsz rajta. Ütközésnél ugye sokkal több, de ezt nem kell mondanom.

#3270 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 30. 00:59

Idézet: Omega - Dátum: 2004. nov. 29., hétfő - 7:49

*Macika*,
az ülés ugyan attól a lendülettől szakadt ki, amelytől a test az ülés előtt repült. Namost, ha biztonsági öve be lett volna kötve, akkor a szék odapasszítja a műszerfalhoz, mivel az öv nemcsak a testet kellett volna, hogy megfogja, hanem az ülést is a testtel közvetetten (a biztonsági övet nem erre tervezték). Ha a kirepülés iránya nem olyan lett volna, mint amilyen volt, akkor akár könnyű sérülésekkel is megúszhatta volna a 'kalandot'. Másrészt, ha az ülés kiszakad, akkor az ostoreffektus után a testnek gyakorlatilag nincs hova visszazuhanni. Erre gondoltam mindössze.

Erre már utaltam. Ha benne ült a vezető, akkor nem tud úgy begyorsulni a viszonylag kicsi tömege miatt, hogy sérülést tudjon okozni.
De van egy ötletem. Akr abba is hagyhatjuk a vitát. Mivel (ismerem magam (és úgy látszik Téged is)) egyikünk sem fog engedni. Viszont biztosat szintén nem tud egyikünk sem.

Annyi a bizonyos, hogy egy bekötött biztonsági öv SOKSZOROS túlélési esélyt ad még extrém helyzetekben is. Természetesen vannak olyan helyzetek, amikor az öv sem segíthet már, illetve ritkán, amikor maga az öv okoz sérülést.

Azonban ezek statisztikailag szinte törtrésznek mondhatóak.
Gondolkoztál már ma?

#3271 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 30. 07:34

Egyetértek. ;)

#3272 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 30. 10:01

Idézet: leslie - Dátum: 2004. nov. 28., vasárnap - 13:36

Kutyát elütni nagyobb vétek, mint embert... Bocs, ha ezzel vkit megsértek, de nagyon nem bírom, aki ilyet csinál. :(

Off:

Idézet

Minél több embert ismerek meg, annál jobban szeretem a kutyám.
(by Tom Hanks)

/Off.

#3273 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 30. 10:59

Idézet

A Fehérvári út és a Bikszádi utca kereszteződésében történt balesetben a Daewoo elöl ülő utasa lefejelte a szélvédőt. Őt a mentők kórházba szállították.

Azért egyszer kiváncsi lennék, egy olyan statisztikára, hogy a halálos balesetek hány százalékánál nem volt bekötve az öv.

#3274 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 30. 11:11

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. nov. 30., kedd - 10:59

Azért egyszer kiváncsi lennék, egy olyan statisztikára, hogy a halálos balesetek hány százalékánál nem volt bekötve az öv.

30%, ha jól emlékszem. Nem vagyok ebben az adatban tuti biztos, csak most, hogy feltetted a kérdést, beugrott egy műsor ami ezt a témát feszegette. Mintha ott említették volna ezt az arányt.

#3275 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 30. 11:47

Idézet

a Bogárban véletlenül nem a padlóhoz van az öv rögzítve? Régi autókon úgy szokás

ez annyira régi volt, h abban gyárilag természetesen nem is volt még öv
utólag meg a fene tudja, hogyan építették be

Idézet

amelyik autóban már az ülés sem marad a helyén, abban egyébként is esélytelen bármilyen túlélés

ez igaz lehet egy új autóra, de ismét: ez egy majd' félévszázados autó volt
azaz könnyen lehet, h alaposan el volt már korrodálva, és még egy valószínű lehetőség: ezekbe a Bogarakba sokan tettek utólag, kényelmesebb ülést - itt pedig ismét a beépítőn múlt, milyen megoldást választott

#3276 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 30. 12:30

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. nov. 30., kedd - 11:11

30%, ha jól emlékszem. Nem vagyok ebben az adatban tuti biztos, csak most, hogy feltetted a kérdést, beugrott egy műsor ami ezt a témát feszegette. Mintha ott említették volna ezt az arányt.

Először kevésnek tűnt de rájöttem, hogy miért. Valószínű, hogy a halálos balesetek jó része nem 90kmh alatt következik be. A felett pedig már az öv sem mindig segít.

Viszont ha úgy nézem, hogy a sebességhatárok betartása mellett bekövetkezett balesetkből, akkor már lehet, hogy 90% felett lenne az érték.

#3277 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 30. 12:38

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. nov. 30., kedd - 12:30

Először kevésnek tűnt de rájöttem, hogy miért. Valószínű, hogy a halálos balesetek jó része nem 90kmh alatt következik be. A felett pedig már az öv sem mindig segít.

Viszont ha úgy nézem, hogy a sebességhatárok betartása mellett bekövetkezett balesetkből, akkor már lehet, hogy 90% felett lenne az érték.

Igen, ez könnyen előfordulhat. Kicsit keresgéltem, de nem találtam eddig semmi konkrét adatot.

#3278 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 30. 12:52

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. nov. 30., kedd - 12:30

Kicsit nehez egy halalos balesetnel ujra kiprobalni, hogy vajon ovvel vagy ov nelkul meguszta volna vagy sem?
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#3279 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 30. 13:12

Idézet: mocsi - Dátum: 2004. nov. 30., kedd - 12:52

Kicsit nehez egy halalos balesetnel ujra kiprobalni, hogy vajon ovvel vagy ov nelkul meguszta volna vagy sem?

Ki beszélt itt erről?

#3280 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 30. 13:17

Most mesélte egy ismerősöm, hogyan úszta meg a jogsi elvételt.
Elkapták 90 km/h-val lakott területen. Jött a határozat 30000 Ft + 1 hónap jogsi elvétel. A jogosítványt az illetékes okmányirodában kell leadni. Lehetett volna fellebezni, de úgy gondolta jobb, ha előbb túl van rajta. Bement az okmányirodába, ott mondták neki, hogy majd ha ők is megkapják a határozatot, akkor kiértesítik és majd akkor adja le a jogsit. November 18-án jött a levél vigye be a jogosítványt. Bement, ott mondták, hogy mivel a jogerőre emelkedés már okt 20-án megvolt ezért a büntetés már le is járt.

Bürokrácia rulez.
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

Téma megosztása:

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • 166
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.