Idézet: Omega - Dátum: 2004. nov. 29., hétfő - 7:49
*Macika*,
az ülés ugyan attól a lendülettől szakadt ki, amelytől a test az ülés előtt repült. Namost, ha biztonsági öve be lett volna kötve, akkor a szék odapasszítja a műszerfalhoz, mivel az öv nemcsak a testet kellett volna, hogy megfogja, hanem az ülést is a testtel közvetetten (a biztonsági övet nem erre tervezték). Ha a kirepülés iránya nem olyan lett volna, mint amilyen volt, akkor akár könnyű sérülésekkel is megúszhatta volna a 'kalandot'. Másrészt, ha az ülés kiszakad, akkor az ostoreffektus után a testnek gyakorlatilag nincs hova visszazuhanni. Erre gondoltam mindössze.
Erre már utaltam. Ha benne ült a vezető, akkor nem tud úgy begyorsulni a viszonylag kicsi tömege miatt, hogy sérülést tudjon okozni.
De van egy ötletem. Akr abba is hagyhatjuk a vitát. Mivel (ismerem magam (és úgy látszik Téged is)) egyikünk sem fog engedni. Viszont biztosat szintén nem tud egyikünk sem.
Annyi a bizonyos, hogy egy bekötött biztonsági öv SOKSZOROS túlélési esélyt ad még extrém helyzetekben is. Természetesen vannak olyan helyzetek, amikor az öv sem segíthet már, illetve ritkán, amikor maga az öv okoz sérülést.
Azonban ezek statisztikailag szinte törtrésznek mondhatóak.