HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • 171
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#3361 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 08. 08:38

Idézet: mocsi - Dátum: 2004. dec. 8., szerda - 9:36

Kíváncsi vagyok hogyan veszi észre, hogy téli vagy nyári gumi, főleg hóban, amikor az egész kerék egy hógombóc ;)

Amikor a roncsokat fényképezi helyszínelésnél......
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#3362 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 08:59

Idézet: mocsi - Dátum: 2004. dec. 8., szerda - 8:36

Kíváncsi vagyok hogyan veszi észre, hogy téli vagy nyári gumi, főleg hóban, amikor az egész kerék egy hógombóc ;)

Elolvassa a gumi oldalát. Ha rajta van, hogy winter, akkor téli. Ha viszont valakinek az van a gumi oldalán, hogy winner, akkor lehet nyári is... :D

#3363 Felhasználó inaktív   Ghilette 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 09:21

Hát azért az se norma, hogy egy autóúton / ahol ugye 110 a max/ kint hagyják a 80-as jelzőtáblát. És amikor lejössz a 2x2, elválasztósávos M0-ról, a sima fűúton már 90-et mehetsz...
A (relatív) gyorshajtás a legegyszerűbb indok belesetkor...
Az, hogy záróvonalon előznek, piroslámpánál csurogva elédállnak, indexet enm használnak senkit nem érdekel.

Amúgy normálisan vezetek :drive:, és 10 éve nem volt balesetem.
. . . a n y t h i n g

#3364 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 09:27

Azért meg kell hagyni, hogy az M0 nyolcvannal sem életbiztosítás, sőt.

#3365 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 09:48

Idézet: *Macika* - Dátum: 2004. dec. 7., kedd - 21:48

Arról nem is beszélve, hogy én még normális BMW-st nem láttam, de bemutathatnának egynek, hogy lássak már fehér hollót.

Bemutatnám a haveromat, mint normális bmw-tulajt. De mégsem. Ő ugyanis Németországban él, és cégautó neki a bmw. :cool:

#3366 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 09:56

Idézet: tolvaly - Dátum: 2004. dec. 8., szerda - 8:03

Még az hiányzik, hogy a gyalogrendőr határozza meg a "nem a látási és útviszonyoknak meggefelelő sebesség" fogalmát. Majd azután, ha mindenkinél megáll a "közúti forgalom veszélyeztetése" aki nem használ téli gumit :cool:

Meghatározni azt nem. De ha egy koccanásos balesethez helyszínelést kérnek, akkor ott a rendőr fogja eldönteni, hogy azért durrant-e bele a delikvens az előtte haladó csomagtartójába, mert:
-nem tartotta be a követési távolságot
-csúszós úton relatív gyorshajtott, ezért nem tudott megállni
Vagy pl.
-csúszós úton relatív gyorshajtott, ezért a kikerülő manőver során megcsúszott, ami balesetet eredményezett
-stb.

Szóval meghatározni nem, de úgy ítélni van joga. ;)

#3367 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 08. 12:33

Hiába keresem, nem találom, hogy hol olvastam arról, hogy a tompított fényszóró használatát ki lehet váltani helyzetjelző+ködlámpa használatával. :confused:  Valaki segítene nekem ezt megkeresni? :think:
Az előbb hazafelé jövet egy kereszteződésben a Rendőr Urak udvariasan kiengedtek, majd a piros lámpánál kommunikáltunk. Szólt, hogy világít a ködlámpa. Erre én: tudom, mert olvastam, hogy stb. (ld. feljebb). Erre Ő: rosszul tudja. Lekapcsoltam a helyzetjelző/köd párost, átváltottam tompítottra és megköszöntem, hogy szólt. :pokeas:

#3368 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 00:11

Idézet: Omega - Dátum: 2004. dec. 8., szerda - 12:33

Hiába keresem, nem találom, hogy hol olvastam arról, hogy a tompított fényszóró használatát ki lehet váltani helyzetjelző+ködlámpa használatával. :confused:  Valaki segítene nekem ezt megkeresni? :think:
Az előbb hazafelé jövet egy kereszteződésben a Rendőr Urak udvariasan kiengedtek, majd a piros lámpánál kommunikáltunk. Szólt, hogy világít a ködlámpa. Erre én: tudom, mert olvastam, hogy stb. (ld. feljebb). Erre Ő: rosszul tudja. Lekapcsoltam a helyzetjelző/köd párost, átváltottam tompítottra és megköszöntem, hogy szólt. :pokeas:

Rosszul tudod.

Csak akkor lehet helyzetjelző+ködlámpa párost használni, ha a látási viszonyok miatt azzal jobban látsz. Tehát akkor, ha nagyon sűrű köd van (max. 30-40 méter a látótávolság). Egyébként zavaró is, hogy a szembejövő legfényesebb pontja sokkal lejjebb van, mint az összes többié, pl. stoptáblánál el lehet nézni.

Szerkesztette: Carmaged 2004. 12. 09. 00:13 -kor

#3369 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 01:37

Idézet

A forgalomban részt vevő járművek kivilágítása

44. § (1) A forgalomban részt vevő járművet éjszaka és korlátozott látási viszonyok között ki kell világítani.

(2) A gépjárművet, a mezőgazdasági vontatót, a lassú járművet és a segédmotoros kerékpárt helyzetjelző lámpákkal és tompított fényszóróval kell kivilágítani. Nem kell a tompított fényszóróval kivilágítani az egytengelyes motoros részből és hozzákapcsolt egytengelyes pótkocsiból álló olyan lassú járművet, amely sík úton önerejéből 15 km/óra sebességnél gyorsabban haladni nem képes, továbbá a tompított fényszóróval fel nem szerelt segédmotoros kerékpárt.

(3) A tompított fényszóró helyett távolsági fényszórót használni - fényjelzés kivételével - csak lakott területen kívül szabad.

Tilos a távolsági fényszóró használata

a) másik járművel vagy hajtott (vezetett) állattal való szembetalálkozás esetében olyan távolságon belül, ahonnan a fényszóró a szembejövő jármű, illetőleg állat vezetőjét elvakíthatja,

b) a másik jármű követése esetében olyan távolságon belül, ahonnan a fényszóró - a visszapillantó tükrön át - az elöl haladó jármű vezetőjét elvakíthatja,

c) ha a fényszóró az úttal párhuzamos vasúti pályán vagy vízi úton haladó jármű vezetőjét elvakíthatja.

(4) Tompított vagy távolsági fényszóró helyett vagy mellett ködfényszórót, továbbá hátsó helyzetjelző ködlámpát abban az esetben szabad használni, ha a látási viszonyok ezt indokolják.

(5) Keresőlámpát és munkahely megvilágító lámpát mozgó járművön használni nem szabad.

(6) Fényjelzést adni a távolsági fényszóró felvillantásával szabad, feltéve, hogy ez a közlekedés többi résztvevőjét nem vakítja el.

(7) A forgalomban részt vevő motorkerékpárt és a tompított fényszóróval felszerelt segédmotoros kerékpárt - tompított fényszóróval - nappal és jó látási viszonyok között is ki kell világítani.

( 8 ) Lakott területen kívüli úton a forgalomban részt vevő gépkocsit, mezőgazdasági vontatót és tompított fényszóróval felszerelt lassú járművet - tompított fényszóróval - nappal és jó látási viszonyok között is ki kell világítani.

Szerkesztette: fram 2004. 12. 09. 01:43 -kor

Ciciman is on borda

#3370 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 09:39

Na, csak jól mondtam én. :cool:

#3371 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 10:07

Idézet: *Macika* - Dátum: 2004. dec. 7., kedd - 23:11

1,5 évtizedbe került megtanítani az anyámnak, hogy a biztonsági öv nem arra való, hogy odafogja maga elé, hanem be is csatolja. Nehezen tudta megérteni, hogy nem a rendőrök miatt kötelező, csak hogy ne büntessenek meg...

Moszkvaban "picit" maskepp csinaljak.

Repteren vart ram a cegauto, ulok be elore, automatikusan nyulok az overt.
Erre a sofor nekiallt hadonaszni, meg mutogatni, meg orditani, hogy "Nyet".
Szoval itt nagyon nem szokas az ov.

A kozlekedesi moral az itt valami csapnivalo, tobbszorosen alulmulja szekesfovarosunkban tapasztalhato vadbarmokat.

Egyet mar sikerult megtapasztalnom: zebran az autosnak van elsobbsege.
Multkor jol megszivtam, mert az egyik metroallomas rossz vegen jottem ki, es a 2x6 savos Volgogradszkij proszpekt tuloldalan talaltam magamat.
Megtalaltam az egy szem zebrat, eppen zold, ugyhogy indulok at. Elso sav vegenel tartok, elkezd villogni. Nyulcipo. 10mp mulva piros, nyunyu a 3-4. savok kozott, kocsisort persze ez nagyon nem zavarja, mindenki indul.
Ugy kellett atszlalomoznom koztuk a 2 kocsisort elvalaszto jardaszigetre...

Ha picit delebbre lenne a varos, siman azt mondanam ra, hogy "Balkan" :(

#3372 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 10:14

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. dec. 9., csütörtök - 10:07

szekesfovarosunkban

Melyik városra gondolsz?

#3373 Felhasználó inaktív   -=Tiger=- 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 10:16

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. dec. 9., csütörtök - 10:14

Melyik városra gondolsz?

Gondolom Székesfehérvárra.... :)
"Tessék, itt a titkom. Nagyon egyszerű. Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."

#3374 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 09. 10:17

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. dec. 9., csütörtök - 10:14

Melyik városra gondolsz?

Szerintem is Budapestre. :)

Szervusz. Kipihented magad?
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#3375 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 10:18

Köszi a válaszokat. Ennyit a szabálysértő gizdázásról. :Đ

#3376 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 09. 10:20

Idézet: -=Tiger=- - Dátum: 2004. dec. 9., csütörtök - 10:16

Gondolom Székesfehérvárra.... :)

Idézet

Fővárosi Közlöny. Budapest székesfőváros hivatalos lapja. ... július 21-én és 1931. január 28-án a székesfőváros főpolgármesterévé választották. ...

¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#3377 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 09. 10:23

Idézet: Omega - Dátum: 2004. dec. 9., csütörtök - 10:18

Köszi a válaszokat. Ennyit a szabálysértő gizdázásról. :Đ

Idézet

Szólt, hogy világít a ködlámpa. Erre én: tudom, mert olvastam, hogy stb. (ld. feljebb). Erre Ő: rosszul tudja. Lekapcsoltam a helyzetjelző/köd párost, átváltottam tompítottra és megköszöntem, hogy szólt.

Ez volt a lényeg, nem? Szólt, normálisan.
¤

#3378 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 10:51

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. dec. 9., csütörtök - 10:23

Ráadásul még igaza is volt. :respect: neki.

Akár meg is büntethetett volna...

#3379 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 11:11

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. dec. 9., csütörtök - 10:23

Igen! :up:  :respect:

(A :pokeas:  szmájli nekem szólt. :( )

#3380 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 09. 16:12

Kép

Téma megosztása:

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első